Gegroet! Ik weet niet of ik dit recept al doorgaf maar plots dacht ik er aan:
Zingen in het uitvaartkoor heeft zo zijn aangename kantjes; Je krijgt een prachtverzameling van de plaatselijke "zantjes", je krijgt een uitgepreid liedrepertoire en.. zolang je zelf kan zingen sta je aan de goeie kant van de barricade! EN...... je wordt eens per jaar met een etentje bedacht, waar je de eerste keer niet te veel van verwacht, maar waar je de tweede keer met ongeduld op wacht. Hélène, lid van het koor, tovert ons telkens een culinaire delicatesse klaar. Van één daarvan kreeg ik het recept van haar. Het was eenvoudig doch lekker klaargemaakt en ik ben zeker dat het ook U uitstekend smaakt.
De gebraiseerde hesp koop je kant en klaar bij de slager. jongleer met de pepermolen hoger lager. Het vlees bak je aan in boter en in de pan. daarna stap je naar de oven met die ham. Je legt de grof gesneden groenten op en rond het vlees en nu overgiet je alles met het sprankelend nat , zonder vrees.
Lang rusten mag je echter niet, want Hélène verwacht van jou dat je alles om het kwartier met de jus overgiet!! Alles gaar? giet dan de bradjus door een zeef en in een kom met dikke bodem,. Dit is een raad die ik dikwijls geef. Laat doorkoken en giet ondertussen verse room. denk er toch aan : Hou de room in toom! Stoof de champignons met de fijngesneden sjalot, maar, onder ons, strooi er ook een flinke lepel "Minne " op Versnij het vlees en leg het op een schotel met een mooie buitenrand. Napeer de saus en schik de champignons met gulle hand.
Serveer met kroketten en ga alles op een verwarmer op tafel zetten. Als je geproefd hebt van al dat lekkers en je vindt dit het summum, dan zing je misschien stilletjes: "Ik voel mij in 't Paradisum".
Fran. uit "Koken met Minne 2 "
selder, prei,wortel,ui,verse champignons,boter, room,peper(cayenne) Champagne of schuimwijn . GEEN ZOUT.Oven 170° . gaartijs 20 min. per Kgr.