Gegroet! Ik heb nu wel in een vorig schrijven, aangeraden om een eigen "Keuzekaart" te maken, maar er moet ook een en ander in staan. Daarom nog een paar aperitieven. Eenvoudig niet moielijk klaar te maken zelfs niet voor de meest onhandige barkeeper!
In een hoog glas als voor een "Menthe" doe je 1 deel Gin en 2 delen Pineau de Charente" Dit alles goed gekoeld maar zonder ijs. Teveel van drinken is niet wijs!
Doe in een "kapper" breed en laag: 1deel Wisky zonder kraag. Voeg er 3delen Americano aan toe, je zal wel weten hoe (voorzichtig).
Vervang de Wisky door Gin en er staat een aperitiefje meer in.
Dit mag zeker niet ontbreken: 1 deel "Péché Mignon" in een hoog champagneglas Bijvullen met schuimwijn, gekoeld. Wedden dat jij je daar goed bij voelt?
Noordkrieken, op Covinal jenever, zelf opgelegd zijn de beste wordt alom gezegd.
1 maat Vodka, 3 maten vers sinaassap 1 koffielepel suikerstroop, en veel ijs, geklopt in kleine blokjes. Beperk het aantal drankjes! anders hoor je morgen klokjes!!!!
Ik serveer dit drankje in een hoog, zéér hoog, glas ( dan kan er lekker veel ijs in)
Ziezo genoeg voor vandaag . Morgen volgt er meer van dat lekkers. Groetjes van Fran.