"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti
    Gegroet! verschiet niet als je dit recept ziet het is een lang verhaal voor een zeer eenvoudig recept!
    Het komt uit "Koken met Minne 1".


    Spaghetti
    _________  

    Door mijn disgenoten van elke dag,wordt verteld
    dat mijn spaghetti als de beste van de hele wereld geldt!!
    Je bent nochtans heel wat gewend,
    als je , net als zij, op plaatselijke keuken bent gesteld.
    Het zijn genieters, ze eten graag, dat zie je want ze eten traag.
    Ze reisden reeds naar verre streken
    en waren misschien al uitgeweken,
    ware het niet dat mijn "kookkunst" hen weerhoudt
    en dat alles op liefde en minne is gebouwd.

    Ik geef dus ook dit recept met plezier aan U door,
    maar stuur mij geen verwijt omdat het zo eenvoudig lijkt.

    Ik koop "gewoon" gehakt, geen gemengd of speciaal,
    Ik zorg wel dat ik het bij een echte slager haal.

    Ik doe wat olijfolie in de pan en bak het vlees zo snel ik kan.
    dit wil zeggen op een hevig vuur, en ik begin te "pletten"
    Als alles fijn is mag je  op klein vuur zetten.
    Tomatenpurée vermeng je met bouillon of water
    en die roer je onder het vlees met een houten spatel.
    Laat staan op je kleinste vuur en op een "amiante"
    want het staat daar voor een tijdje "en attente".
    In een kom doe je wat olie en verwarmt ze licht
    daarin verwelk je de sjalot, die je met een mesje fijn hakte,
    of ben jij voor zo'n apparaatje gezwicht?
    Een lepel of  twee vloeiende bloem
    en roeren zoals in de tijd van toen.
    Je giet nu weer wat water, onder voortdurend roeren,
    totdat je saus bekomt, die elke lekkerbek zou ontroeren.
    Voor de kleur nemen we "concentré de tomates"
    en een soeplepel Hot Ketchup "pour ses aromates"

    En nu zal ik publiek biechten wat nog niemand weet::
    de kruiden koop ik in bokaal. Kant en klaar zoals dat heet.
    De spaghetti of capellini koop ik sowieso kant en klaar
    al kreeg ik dààrdoor nooit een ster, dat is waar.

    Na vijf minuten is de pasta zoals het moet,
    hem nog even laten rusten in het kookvocht dat bekomt hem goed.
    Serveer nu alles in afzonderlijke recipiënten,
    Laat ook hier je goeie smaak weer gelden.
    De pasta : op een ondiepe schaal weerom.
    Het vlees: in een iets diepere kom.
    De saus serveer je, als het even kan,
    in een goeie ouderwetse sausepan.

    Heb je dit alles in Terra-cotta blauw?
    aarzel niet,   gebruik dit gauw.

    Leg een tafelkleed in sneeuwwit linnen.
    Haal nog vlug wat bloemen binnen,
    Ach ja! je hebt nog wat gemalen kaas voorzien,
    Emmental of Gruyère of de twee misschien?
    Dan is alles "af " zoals je ziet.
    Maar vergeet het vleugje "Minne" niet!!!

                                                                   Fran.








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!