"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept van konijn op ouderwetse wijze

    Gegroet! Toen ik deze week het middagmaal klaar"kookte", dacht ik er aan om het recept aan jullie te bezorgen.

    Konijn op ouderwetse wijze.
      ------------------------------ 

    Mijn schoonma zei:
    " 'k wil geen konijn of 't moet van eigen bodem zijn!"
    Daarom at ze er  met ons maar zelden mee
    je koopt nu eenmaal geen met pédigree!
    Haal het bij de slager of bij de poelier,
    als het jong is telt dat voor geen zier.

    Nadat je ieder stukje vlees,
    gebruind en wel, naar zachter vuur verwees,
    begin je in een kom met dikke bodem,de ajuin te bruinen,
    voor je hem't gezelschap geeft van al wat volgt:
    het vlees,peper tijm,laurier, en....
    een grote fles Trapiistenbier.
    Leg het vlees in de kom, Laat nu alles rustig staan.
    Onderwijl kan jij naar de kapper gaan.

    Loop bij het huiswaarts gaan even bij de bloemenwinkel aan.
    Koop kleine roze anjers voor morgen
    die zullen , met wijnrode servietten,
    voor een warme gloed op tafel zorgen.

    Verzorg je tafel weer tip-top
    sta daarvoor maar eens wat vroeger^op!
    Onder het tafelkleed dat je zelf haakte, leg je een voering die je ook zelf maakte.
    Neem deze in de kleur van de wijn
    die al op de tafel in een karaf moet zijn.

    Terug nu naar 't gemarineerd konijn,dat na een nachtje goed doordrenkt zal zijn.
    Laat een uur of twee zacht (heel zacht) stoven
    om dit geduld zal men je later loven!

    Vlees uit de kom en warm houden!
    afdekken! zo blijft de geur behouden.
    Doe bij de saus: koffie, bouillon en confituur,
    chocolade, hard en zwart,
    geeft aan de saus een smaak apart.

    Ziezo alles is klaar!
    Nog even indikken nietwaar?

    Ga nu aan tafel snel serveren
    en ga zelf ook degusteren.
    Vraag manlief dat hij de wijn ingiet
    en ... vergeet het vleugje "Minne " niet.

          Fran.
    Benodigdheden: 1 konijn in stukken,boter,peper,tijm laurier,uien, azijn, perselie, 1 fles Trappistenbier
    1slp bruine suiker,1spl  confituur,1 tas bouillon, 1slp mosterd,1tas zwarte koffie,1/4 reep zwarte chocolade, (enkele  gedroogde pruimen). serveren met gekookte aardappelen. Appelmoes

    Wijn: Fleurie









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!