Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    30-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks op bizarre plekken: een toptien

    Seks op bizarre plekken: een toptien



     
    Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Dit aloude spreekwoord geldt zeker ook voor koppels die overmand worden door onblusbare seksuele driften. Gisteren brachten we het verhaal van de archivaris die in de rechtbank van bil ging met een bewakingsagent. Een aanleiding bij uitstek om eens uit te pluizen op welke plaatsen de medemens het zoal doet.  Van de biechtstoel tot in een hijskraan. Het resultaat is een hete top tien. De volgorde is willekeurig, kies zelf maar waar u op kickt.

    1) Hoogtepunt
    Bouwvakker Justin Dunn en zijn partner Nicole Albert werden gespot toen ze een nummertje opvoerden bovenin een hijskraan. Voorbijgangers zagen nog net hoe hun beider konten op en neer wipten. De politie snelde toe en riep met behulp van een luidspreker het koppel tot de orde. Het stel beweerde dat ze vanuit hun 'vogelnest' foto's aan het nemen waren. Vermits de hijskraan hun eigendom was, werden ze niet vervolgd.

    2) Recht in eigen handen
    Donald Thompson, een rechter uit Oklahoma, had merkwaardige gewoontes toen hij een rechtszaak voorzat. Telkens hij een vonnis uitsprak, kreeg de man een erectie. Weliswaar met behulp van zijn penispomp. In 2006 ging hij een stapje verder en toonde hij zich in volle glorie aan het publiek in zijn rechtszaal. Hij kreeg vier jaar cel en werd uit zijn functie ontheven.

    3) Bevlekte ontvangenis
    Een hoogmis was het wel, die zondagochtend in 2006 in het Italiaanse Cesena. Tijdens de eucharistieviering hoorden de kerkgangers vreemde geluiden opstijgen uit de biechtstoel. De politie werd er bij gehaald. Bleek dat een koppel in het hokje een allesbehalve onbevlekte ontvangenis aan het naspelen was. "Wij zijn niet gelovig. Dus voor ons is dit een plek als een andere", hijgden de arbeider (31) en de lerares (32) nog na. Achteraf werd een speciaal ritueel gehouden om de biechtstoel te 'reinigen'.

    4) Hollandse branie
    Een Nederlands koppel met een spreekwoordelijke broek vol goesting vatte de koe bij de horens op het parkeerterrein van een politiebureau. Ze kozen de motorkap van een auto uit en gingen over tot de daad. In de bewuste auto zaten evenwel nog twee agenten. Ze vroegen het stel een einde te maken aan hun esbattementen, maar de Nederlandse wet verbiedt de agenten echter het liefdeskoppel te arresteren. Gelukkig - voor de politiemannen althans - begon de driftige kerel herrie te schoppen en kon hij toch in de boeien geslagen worden. Gepakt met de broek op de enkels, heet dat.

    5) Oorlogsheld
    Een Frans koppel vond er niet beter op dan een pornofilm te draaien - met henzelf in de hoofdrol - voor een oorlogsmonument in Vimy. Hun scenario kende een abrupt einde toen de politie opdaagde. Ze kregen een boete van 1.000 euro en vier maanden voorwaardelijk. Ze deden het voor de kick, was hun excuus.

    6) Openbare vervoering
    Een koppel kreeg het danig op de heupen toen ze op de tram van Croydon naar Beckenham Junction stonden te wachten. Ze dachten dat een vluggertje een ideale manier zou zijn om de tijd te verdrijven. De 29-jarige vrouw en haar toyboy van 17 gingen uit de kleren en vergrepen zich aan elkaar. De politie rukte uit omdat de exploten van het stelletje te volgen waren via een bewakingscamera.

    7) Op het verkeerde spoor
    Riskante seks kan uw gezondheid schaden. Een koppel vond er niet beter op dan het te doen op de sporen in een Zuid-Afrikaans treinstation. De bestuurder van een trein die het station binnenreed zag hoe het merkwaardige tafereel zich voor zijn ogen ontrolde en schreeuwde de vrijers toe dat ze er maar beter mee ophielden. Het hoogtepunt nabij, sloeg het paar die waarschuwing in de wind. Net als het koppel, kon ook de trein niet tijdig stoppen. De man stierf ter plekke, de vrouw bezweek in het hospitaal aan haar verwondingen.

    8) The Best Of George Michael
    Op 7 april 1998 werd George Michael gearresteerd voor een 'oneerbare daad' in een openbaar toilet in Beverly Hills, Californië. Hij werd gearresteerd door undercoveragent Marcelo Rodriguez. "Tja, ik werd gevolgd in het toilet, en toen begon deze agent - tenminste, toen wist ik nog niet dat het een agent was - het spel te spelen. Ik denk dat het zoiets is als 'ik laat de mijne zien, jij laat de jouwe zien, en als jij de jouwe laat zien, dan arresteer ik je!'" De zanger kreeg voor zijn daad een boete van 810 dollar en 80 uur taakstraf.

    9) Proper vermaak
    Een Poolse onderhoudsman met de late shift in een kinderziekenhuis achtte het gepast om zijn werkdag af te sluiten met een rondje stofzuigen. Het enige wat hij opzoog was evenwel zijn penis. Het ding raakte gekneld in de Nilfisk. Een bewakingsagent vond de Pool in zijn benarde situatie. Naar verluidt vroeg hij de man zichzelf en de stofzuiger te reinigen.

    10) Koninklijk nummer

    Eerder dit jaar had een koppel een stomend seksnummertje op het gazon van de Britse koningin Elizabeth. Stomverbaasde toeristen zagen hoe het dronken paar zich uitkleede en 'vuile manieren' deed op het grasperk van Windsor Castle. De Queen verbleef op dat moment in het kasteel. Pas na twintig minuten kwam de koninklijke garde tussenbeide. (eb)

    30-09-2009 om 12:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulpverenigingen boos op Poker van Nationale Loterij

    Hulpverenigingen boos op "Poker" van Nationale Loterij

    "Poker", het nieuwe kansspel van de Nationale Loterij, zorgt voor heel wat ongenoegen bij de verenigingen voor gokverslaafden. Die pikken het niet dat de Loterij alweer met een nieuw krasspel op de proppen komt, een dat de drempel tot het spelen van het echte kaartspel zou verlagen. Dat schrijft De Morgen.

    "Met het Poker-krasspel heb je de ingewikkelde spelregels helemaal niet nodig om te kunnen winnen, want het lot beslist of je krasspel winnend is of niet", luidt het bij de Nationale Loterij. De kans dat je iets wint, is volgens de loterij 1 op 3,8. De verenigingen tegen gokverslaafden zijn niet te spreken over het nieuwe krasspel. "Aanvankelijk werd pokeren aangezien als een onschuldig kaartspel, maar het is duidelijk dat het spel nu bijzonder populair is bij jongeren", zegt Paul Ooms van Matt Talbot, een internationale vereniging die werkt rond verslaving. "Het ogenschijnlijk onschuldige spel kan jongeren ertoe aanzetten biljetten te kopen." (DWM)

    bron: Belga

    30-09-2009 om 09:28 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al die willen lesgeven mogen geen mannen met baarden zijn

    Al die willen lesgeven mogen geen mannen met baarden zijn

    In Tadzjikistan mogen leerkrachten jonger dan 50 jaar geen baard meer dragen.

    "Mannen ouder dan 50 jaar mogen een baard van langer dan drie centimeter dragen, maar iedereen die jonger is moet die afscheren", zo luidt het in een decreet van het ministerie van Onderwijs van de voormalige Sovjetrepubliek. Ook wat schoenen betreft, zijn er consignes: "Alles wat de voeten bedekt, is mogelijk, ook gummilaarzen". Lange baarden worden door de autoriteiten van Tadzjikistan vaak beschouwd als verdacht. (DWM)

    bron: Belga

    30-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben nooit meer dorst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrouwen hebben nooit meer dorst

    De website www.baronbob.com is niet meteen ons favoriete adres, en toch hebben we de pagina met de Wine Rack met plezier bezocht. Je verandert je A-cup in een dubbele D door de bh te vullen met 750 ml van je favoriete drank. Op die manier heb je altijd je drinken bij je, waar je ook gaat. Verbind een bijgeleverd slangetje met de bh en je bent al aan het drinken. Niet meteen het meest smakelijke zicht, maar het lest wel de dorst.

    bron: MF

    30-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondine biedt zich naakt aan, bouwvakkers slaan op de vlucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Blondine biedt zich naakt aan, bouwvakkers slaan op de vlucht

     
    De blondine wordt weggeleid, ongetwijfeld een serieuze deuk in haar ego rijker.

    Slapstick in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen: een blondine kwam zich naakt aanbieden op een bouwwerf met de niet mis te verstane vraag "Wie wil mij?" Tot haar eigen grote verbazing ging niemand in op haar vriendelijk verzoek. Sterker nog: alle stoere arbeiders sloegen op de vlucht.

    "Dit was erover"
    "We versieren graag meiden als ze voorbijwandelen. Bij ons is dat traditie, maar dit was erover", aldus een werknemer. "We renden weg en verborgen ons tot de politie erbij kwam. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als ze een van ons te pakken gekregen zou hebben."

    Psychiater
    "Niemand wilde haar", bevestigde politiewoordvoerder Mario Hejl de pijnlijke feiten. "De vrouw werd gearresteerd en staat nu onder toezicht van een psychiater."

    Bouwvakkers die een hapklare brok weigeren? Volgens ons mag die psychiater hén ook eens onder handen nemen. (svm)

    30-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerka uit of dopgeld kwijt

    Boerka uit of dopgeld kwijt



    Een vrouw die haar boerka niet uit wil doen om werk te krijgen, hoeft ook niet om een uitkering te vragen. Dat stelde burgemeester Job Cohen van Amsterdam in een interview in dagblad Trouw. De landelijke politiek lijkt inmiddels ook voorstander.


    In 2007 floot de rechtbank in Amsterdam de gemeente Diemen terug toen die de bijstandsuitkering van een vrouw met boerka introk. In een reactie daarop nam de Tweede Kamer een motie aan die het korten op de bijstandsuitkering van boerkadragers mogelijk moest maken. Een motie om de uitkering helemaal in te trekken, haalde het niet. PVV, VVD en SP waren toen voor. Het CDA liet maandag echter weten zich wel te kunnen vinden in de ideeën van Cohen. Ook de PvdA blijkt inmiddels voorstander: eerst korten en dan stoppen. Jeroen Dijsselbloem ziet overeenkomsten met iemand met "veertien piercings in het gezicht". "Allemaal prima, maar dan ook geen uitkering." Naar het zich laat aanzien zou een dergelijke motie nu dus wel een meerderheid halen. (DWM)

    bron: Belga

    29-09-2009 om 14:43 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijtje seks in rechtbank kost archivaris haar job
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Partijtje seks in rechtbank kost archivaris haar job


     
     
    Een 28-jarige bediende is op staande voet ontslagen omdat ze in de rechtszaal van een jeugdrechtbank in Bath, Engeland, seks had met één van de bewakers. Dat meldt The Sun.


    Betrapt door rechter
    Medewerkstser Jodie Frankcom en de 30-jarige bewaker Nick Caffrey werden door een rechter op heterdaad betrapt, zoals dat doorgaans heet. De magistraat walgt naar eigen zeggen overigens nog steeds van zijn 'ontdekking'.

    Caffrey had meer geluk dan zijn liefje. Hij heeft een job gevonden als bewakingsagent bij een toeristisch kuuroord.

    Uit elkaar
    De bewaker geeft toe dat hij een relatie had met Jodie, die in het gerechtsgebouw werkte als archiefbeheerder. Hij ontkent echter in alle toonaarden dat ze seks hebben gehad in de rechtszaal. Ik begrijp niet dat ze haar baas heeft verteld dat we een 'seksuele ontmoeting' in de rechtbank hadden. Dat is gewoon niet waar. Sinds die leugen zijn we uit elkaar", vertelt Caffrey. De woordvoerder van de rechtbank weigerde commentaar te geven. (eb)

    29-09-2009 om 12:36 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School bant rokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    School bant rokjes "want ze trekken aandacht jongens"

     
    Een Britse middelbare school verplicht meisjes om broeken te dragen, omdat hun rokjes te kort en te verhullend werden. De beslissing werd genomen na klachten over de steeds kortere roklengte. Volgens de directie deden meisjes dat om meer been te tonen, en dus meer aandacht van de jongens te krijgen.

    Trots op uniform
    De Bingley Grammar School in West Yorkshire telt bijna 2.000 leerlingen met een goede sociale mix en bestaat al sinds 1529. Het uniform in hun trots, en dus konden de leerkrachten én de ouders er niet meer mee lachen dat de meisjes de regels zomaar aan hun laars lapten.

    "De rokjes werden steeds korter, deels omdat de meisjes niet wilden onderdoen voor elkaar en de rok steeds korter maakten", verklaart leerkracht John Kane, die het fenomeen ook nog 'een deel van opgroeien' noemt.

    Kwetsbaar
    Uit de gemeenschap en van de ouders kwam de vraag om het probleem aan te pakken. "Veel mensen voelden dat hun dochters te kwetsbaar werden, en veel ouders brachten de korte rokjes ter sprake. Door iedereen een broek te laten dragen, nemen we de groepsdruk om korte rokjes te dragen weg."

    Geen klachten
    De beslissing werd in samenspraak met de leerlingenraad genomen. "We hebben nog geen enkele klacht ontvangen en er is zelfs nog geen enkele leerling expres in een rok opgedaagd. Wellicht omdat de ingreep niet zo extreem is en heel normaal in andere scholen", zegt Kane. 

    Mode volgen
    Bij de leerlingen klinkt het iets anders. "We zijn niet allemaal gelukkig met de nieuwe regeling. Sommige volgen de mode en willen er hip uitzien. Nu zien we er allemaal hetzelfde uit, en dat allemaal omdat sommige meisjes te ver zijn gegaan", kloeg een 15-jarig meisje aan de Britse krant The Daily Mail.

    Keuze
    Een moeder geeft toe dat ze liever had dat de keuze tussen broek of rok bewaard bleef. "Ik verkies dat mijn dochter in een rok naar school gaat, en nu kunnen we niet eens nog kiezen," zegt ze.

    Bij de jongens blijft het ondertussen oorverdovend stil. Ook is niet duidelijk waarom de school geen verplichte roklengte oplegde. (edp)

    29-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat onder controle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kat onder controle

    Natuurlijk werkt deze afstandsbediening niet echt, een kat blijft toch altijd een eigen willetje hebben. De Control-a-Cat Remote Control is dan ook gemaakt om cadeau te geven aan overtuigde kattenliefhebbers. Volgens de makers “zijn katten slimme beestjes die de bevelen van hun eigenaars begrijpen, in die situatie is deze afstandsbediening superhandig. Richt de afstandsbediening op je kat, druk de juiste knop in en hoop op het beste.”

    Te koop op www.npw.co.uk voor 8 Britse Pond.

    bron: MF

    29-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser brouwt erectiebier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duitser brouwt erectiebier

     
    Het etiket van het nieuwe bier oogt alvast veelbelovend.



    De Duitse brouwer Jürgen Hopf heeft een zinnenprikkelend bier gebrouwen waarvan het effect, naar zijn zeggen, sterker is dan de erectiepil Viagra. Het brouwsel ontstond bij toeval tijdens een defect in zijn brouwerij in Beieren.

    Nagenoeg naakt
    Brouwer Hopf ging midden in de nacht het defect in zijn fabriek herstellen. Hij woont rechtover de brouwerij in Schönbrunn en deed dus niet de moeite om zich aan te kleden. Enkel gehuld in een lederen brouwersschort roerde hij in de brouwketel. "Ik kreeg plots een heel apart gevoel vanbinnen. Meteen wist ik dat dit een speciaal biertje zou worden", zegt de man.

    Fenomenaal
    De mensen die het brouwsel geproefd hebben, zeggen dat het effect fenomenaal is. "In plaats van naar tv te kijken, doken de proefkonijnen meteen de koffer in, in gezelschap van de dichtsbijzijnde partner", beweert de brouwer.

    Pikant etiket
    Hopf wil zijn bier nu commercialiseren onder een pikant etiket en met de naam 'Erotik Bier'. De man heeft de ambitie om in één ruk de Europese markt te veroveren. (eb)

    28-09-2009 om 13:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie-addicts, opgelet!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koffie-addicts, opgelet!

    Heel wat mensen kunnen niet zonder een lekker bakje koffie om de dag te beginnen. Voor de echte koffiefans bestaat er nu de Coffee Pad Machine WMF1. Je maakt er welgeteld één tas espresso mee van 12,5 centiliter. De werkwijze blijft lekker traditioneel: je plaats een koffiepad in het toestel, giet water in het reservoir en wacht af tot je bakje troost helemaal klaar is. Door het handige, kleine formaat is het een uiterst geschikt gadget voor pendelaars of koffieliefhebbers die vaak onderweg zijn.
    www.wmf.com

    bron: MF

    28-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie niet weg is, is gezien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie niet weg is, is gezien

    Iedereen is al eens een afstandsbediening kwijt geraakt, of die nu bij de stereoketen,televisie of dvd-speler hoort. Om die vermiste voorwerpen sneller terug te vinden, bestaat er nu de Remote Buddy. Je plaatst tot vier verschillende afstandsbedieningen in het toestel. Elk apparaat wordt toegewezen aan een felgekleurde pieper en bijpassende ontvanger, die uiteraard op de afstandsbediening zelf bevestigd wordt. Zodra je een afstandsbediening kwijt bent, activeer je de pieper en gaat het alarm af.
    Online te koop voor 40 dollar op www.firststreetonline.com  al kan je natuurlijk ook een universele afstandsbediening in huis halen. Tot die op zijn beurt onvindbaar blijkt…

    bron: MF

    28-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stickers tonen de weg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stickers tonen de weg



    In een onverlichte kamer naar een computerscherm staren is alles behalve gezond voor je ogen. En toch zijn er meer dan genoeg mensen die op die manier computerspelletjes spelen, op het internet surfen of werken. Om in alle omstandigheden de juiste toetsen terug te vinden op je toetsenbord, plak je er vanaf nu deze lichtgevende stickers op. Glow in Dark Keyboard Stickers, terug te vinden op de website baronbob.com, zijn nu te koop voor een slordige 6 euro per stickerset. Op voorwaarde natuurlijk dat de voorraad niet uitgeput is.
    Te bestellen bij baronbob.com

    bron: MF

    27-09-2009 om 10:35 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lerares godsdienst cel in na 10 vrijpartijen met leerling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lerares godsdienst cel in na 10 vrijpartijen met leerling

     
    Madeleine Martin pleitte schuldig.

    Met het hoofd gebogen heeft Madeleine Martin, een 39-jarige lerares godsdienst,  voor de rechtbank voor strafzaken in Manchester toegegeven dat ze meerdere malen seks heeft gehad met een 15-jarige leerling. De twee hadden een relatie van negen dagen nadat ze via mails en Facebook elkaar beter leerden kennen. In november valt de strafuitspraak. De rechter stelde al dat Martin, wiens man haar al verlaten heeft, een gevangenisstraf mag verwachten.

    Zwaar zieke zuster

    Volgens de aanklager duurde de relatie tussen Martin en de leerling van 9 tot 17 januari, periode waarin ze tot tien keer toe seksueel contact hadden. Daarna was het koppel erover eens dat ze de relatie maar beter konden eindigen. Volgens de advocaat van Martin vertoonde zijn cliënte "afwijkend gedrag omdat ze in die periode instond voor haar zwaar zieke zuster. Martin was ook een onbesproken persoon met een professioneel karakter."

    Vijftien maanden
    De advocaat zal er nog een psychologisch rapport van Martin bijhalen, maar de rechter was duidelijk. "U hebt schuldig gepleit aan seksuele activiteiten met voorbedachte rade met een minderjarige. Een gevangenisstraf is onvoorwaardelijk en daar kan je je al maar beter op voorbereiden." In 2005 kreeg de toen ook getrouwde lerares Hannah Grice vijftien maanden in een soortgelijke zaak. (odbs)

    27-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderslot of anti-inbraak?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kinderslot of anti-inbraak?

    Je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn. Wanneer je lange dagen draait op je werk of voor een langere periode thuis afwezig bent, is een goede beveiliging onontbeerlijk. Dit elektronische slot van Schlage zorgt er voor dat je steeds precies weet wie je huis in- en uitgaat. Op voorwaarde natuurlijk dat je toegang hebt tot je mailbox, want het slot stuurt een mail telkens wanneer iemand een code invoert en door de beveiligde deur gaat. Grootste nadeel aan dit systeem: na de oorspronkelijke aankoop van 135 euro dien je nog eens maandelijks 9 euro te betalen om de mails te ontvangen. Veiligheid heeft duidelijk zijn prijs.
    www.schlage.com

    bron: MF

    27-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    26-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress: vier verbazingwekkende tips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stress: vier verbazingwekkende tips

     

    Stress is een aanpassingsmechanisme aan onze omgeving. Stress is dus nuttig... maar hij kan ook psychologisch en fysiek vernietigend uithalen wanneer hij niet tijdig wordt aangepakt of wanneer hij leidt tot bepaalde negatieve gevoelens. We bieden u een viertal tips om te reageren tegen stress

    .

    Relaxatieoefeningen tegen stress: meteen doen!

     

    Een grondige relaxatiesessie, waarbij u al uw spieren kunt ontspannen terwijl u rustig en diep inademt via de buik… is een buitengewone remedie tegen stress. Jammer genoeg is dat niet altijd doenbaar in de loop van een werkdag, wanneer de stress effectief aanwezig is! Wanneer u zich de volgende keer echt helemaal ontspannen voelt, moet u zichzelf een teken geven. Druk bijvoorbeeld met een paar vingers lichtjes op een vingertop of neem de bovenkant van uw dijbeen eens stevig vast. Onthoud dit geheime teken en laat het voor u voortaan een link zijn met een gevoel van  ontspanning en relaxatie. Wanneer u er in de toekomst nood aan hebt om u beter te voelen, kunt u uzelf dat teken geven. Uw  hersenen zullen op dat ogenblik enigszins dat ontspannend gevoel terugvinden…

     

    Eten en slapen doet u bij voorkeur op vaste tijdstippen

    Wanneer in ons leven vele dingen veranderen en we dus inspanningen moeten leveren om ons aan te passen, kan het nuttig zijn om te kunnen terugvallen op een zekere regelmaat. Probeer in een stressperiode ? nog meer dan in een 'normale' periode ? uw maaltijden op vaste tijdstippen te nemen. Ga ook altijd ongeveer op hetzelfde uur slapen en hou rekening met uw eigen persoonlijke ritueeltjes. Het is misschien niet vanzelfsprekend, maar energie besteden aan dit soort dingen zal uw doeltreffendheid zeker ten goede komen.

     

    Beter voor zichzelf uitkomen helpt ontstressen

    Stress is, zowel in het privé- als in het beroepsleven, de manier waarop we ons gedragen ten opzichte van veranderingen. Als u de indruk hebt dat stress uw leven overheerst, is dat misschien omdat u de veranderingen in uw leven ook niet helemaal de baas bent. Leren om beter voor uzelf uit te komen is een goede manier om te strijden tegen stress. U reageert dan op de oorzaken en niet op de externe symptomen. Het gaat erom dat u uw noden en gevoelens leert uitdrukken en dat u van de anderen eist dat ze die respecteren. U moet ook proberen uw eigen  negatieve emoties (woede, agressie) onder controle te krijgen, zonder ze evenwel te ontkennen, zodat ook u de anderen respecteert. Met anderen op een gezonde manier communiceren, is een zeer goede manier om minder last te hebben van de stress.

     

    Geef stress een plaats in uw leven

    Beschouw stress als een positief element in uw leven en geef hem een eigen plaats. Mensen beschouwen stress gewoonlijk als iets negatiefs. Ze verwarren stress vaak met angst,  vermoeidheid of een levensritme dat te snel gaat rekening houdend met hun noden of mogelijkheden. Stress is nochtans eerder het gevoel dat de dingen moeten veranderen en dat het vaak geruststellende verleden moet achtergelaten worden. Het klopt dat deze situatie dikwijls leidt tot angst, vermoeidheid en extra werk. Achteraf blijkt echter soms dat de veranderingen tot een verbetering geleid hebben! Dit erkennen is op zich al heilzaam.

     

    Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste

    26-09-2009 om 13:15 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgaven geneesmiddelen stijgen met 2,5 procent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uitgaven geneesmiddelen stijgen met 2,5 procent

     
    De laatste ramingen van het Riziv tonen voor 2010 een groei voor de uitgaven voor geneesmiddelen met 2,5 procent, terwijl voor de totale zorguitgaven een stijging met 4,2 procent wordt verwacht.  De vereniging van de geneesmiddelenindustrie benadrukt dat de stijging van de 'goedkope geneesmiddelen' tot dit evenwicht heeft bijgedragen.
     
    De uitgavengroei ligt onder de wettelijke groeinorm van 4,5 procent en onder de verwachte reële stijging van 4,2 procent van de totale zorguitgaven in de ziekteverzekering. Pharma.be herinnert voorts aan het belang van de geneesmiddelenindustrie. Zo brengt de sector naar verluidt meer op voor de schatkist dan de terugbetaling voor de Belgische economie kost. (belga/bdr)

    26-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder Natuur doet al het werk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Moeder Natuur doet al het werk

    Een fiets op zonne-energie, die kenden we al. Dit model daarentegen puurt  energie uit alle mogelijke natuurlijke bronnen. Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie, een speciale spoiler onder het stuur verzamelt windenergie en verlaagt tegelijk het gewicht van de fiets terwijl de voorvorken tijdens een rit schokken absorberen en die door middel van magneten opnieuw omzetten naar herbruikbare energie. De wielen tenslotte zijn voorzien van een motor die, je raadt het al, op zijn beurt een ingebouwde batterij oplaadt. Je zou bijna vergeten om te trappen! Deze Chinese fiets moet wel nog eerst gemaakt worden, op dit moment is het niets meer dan een ecologisch verantwoord concept.

    bron: MF

    26-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid heeft 144 miljoen euro te goed aan alimentatiegeld

    Overheid heeft 144 miljoen euro te goed aan alimentatiegeld

    Het aantal onderhoudsplichtigen dat in België geen alimentatiegeld betaalt, neemt nog ieder jaar toe. De Dienst voor Alimentatievorderingen (DAVO) betaalde de jongste 5 jaar 168 miljoen euro aan voorschotten uit, maar kon daarvan nog maar 24 miljoen recupereren. Dat staat in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

    Volgens de meest recente cijfers betaalt de overheid voor 11.348 kinderen een voorschot op het alimentatiegeld, gemiddeld 123 euro per maand voor elk kind. In ruim 9 op de 10 gevallen is het de man die weigert onderhoudsgeld te betalen. DAVO schiet achterstallige alimentatiebedragen voor om ze nadien terug te vorderen van de onderhoudsplichtige. (TIP)

    bron: Belga

    26-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen en porno
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrouwen en porno





     

    Vrouwen en porno…

    Geldt porno nog steeds als een typisch mannelijk fenomeen, of is er de jongste jaren een verschuiving vast te stellen? Kijken meer vrouwen porno? En durven ze ervoor uit te komen? Fashionata vroeg het aan Femme Fatale psychologe Ellen van Houdenhove!

     

    Ellen: “Het taboe rond vrouwen en pornografie is geleidelijk aan het verdwijnen en dat is een goede zaak . Toch wordt er nog vaak van uit gegaan dat porno een exclusieve mannenzaak is, vrouwen zouden niet alleen minder porno kijken maar er ook minder tot aangetrokken zijn.

     

    Recent onderzoek bij Deense volwassenen wees inderdaad op belangrijke genderverschillen in porno gebruik: mannen gebruikten porno frequenter en langduriger en consumeerden vooral wanneer ze alleen zijn. Vrouwen gebruikten porno minder frequent en keken vooral samen met de persoon waarmee ze een seksuele relatie hadden. Er werd ook een verschil gevonden in de voorkeur van genre: terwijl vrouwen voorkeur geven aan de softcore porno , lijken mannen hardcore porno te verkiezen.

     

    De laatste jaren is er immers in de porno industrie aandacht ontstaan voor zogenaamde vrouwvriendelijke porno, pornografische films, boeken en tijdschriften die voor een zachtere aanpak gaan, minder expliciet focussen op de daad op zich en ook aandacht hebben voor de plot van het verhaal.

     

    Voor sommige vrouwen kan dergelijke fotografie meer toegankelijk zijn en kan het opwinding opwekken of verhogen.

     

    Andere vrouwen daarentegen vinden de vrouwvriendelijke porno te flauw en verkiezen de mangeoriënteerde pornografie. Tot slot is het belangrijk te vermelden dat vrouwen uiteraard geen porno hoeven te kijken, elke vrouw maakt voor zichzelf uit of porno iets is waar ze zich in kan vinden. Het kan opwinding genereren of verhogen bij masturbatie of seks met een partner, maar er is uiteraard niets mis mee om enkel beroep te doen op je eigen fantasie. “

    25-09-2009 om 11:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om klaar te komen

    Tips om klaar te komen

     

    Het niet kunnen klaarkomen (ook wel aangeduid als ‘problemen met het orgasme’ of ‘anorgasmie’) is net zo’n vrouwenprobleem als de voortijdige zaadlozing (te vlug klaarkomen) een mannenprobleem is. Ongetwijfeld hangen deze twee ook met elkaar samen, en treden ze soms tegelijk op. Problemen met het orgasme komen bij vrouwen veel voor. Op grond van onderzoek wordt geschat dat tussen 10 en 40 % van de vrouwen er op een of andere manier een probleem mee heeft. Dat varieert van ‘nog nooit een orgasme gehad’ tot ‘moeite met het bereiken van een hoogtepunt´. Ervaring speelt duidelijk een rol: hoe meer ervaring hoe beter het gaat.

    Deze cijfers hebben meestal betrekking op seks met een partner, m.a.w. op een ‘vaginaal’ orgasme. Maar veel vrouwen hebben aleen een ‘clitoraal’ orgasme. Het onderzoek van Masters en Johnson in de jaren zestig, waaruit de centrale rol van de clitoris bij het orgasme bleek, kwam als een bevrijding omdat het nu niet langer ‘onvolwassen’ was om een handje te helpen bij het klaarkomen. Toen later de reactie tegen de jaren zestig inzette, kwam ook het ‘vaginale’ orgasme weer terug door de herontdekking van de G-spot, een wat mysterieus aandoende plek in de vaginawand achter de ingang die nu in geen enkele voorlichtingsartikel of -boek ontbreekt. Opnieuw is daarmee het ideale vrouwelijk orgasme gekoppeld aan neuken, ook al heeft meer dan de helft daar moeite mee.

     

    Wat zijn de oorzaken van anorgasmie?

    Ook zonder de eis dat er door neuken klaargekomen moet worden, kunnen vrouwen moeite ervaren met klaarkomen. Niet alleen bij het vrijen, op welke manier ook, zelfs in hun eentje.

     

    •  Wie het niet bij zichzelf kan lukt het bij een partner meestal helemaal niet. De therapie ligt hier voor de hand: de vrouw moet leren aan zelfbevrediging te doen.

    •  Er wordt niet goed gevrijd, men is te ruw of streelt op de verkeerde plekjes of met de verkeerde techniek. Men moet dus kennis nemen van de anatomie, bijvoorbeeld de plaats van de clitoris ten opzichte van de vagina, en men moet de seksuele respons bij de ander leren herkennen.

    •  Angst voor controleverlies: Dit komt door algemene geremdheid, onbewust onveilig gevoel bij de partner, maar wordt ook wel verklaard uit negatieve en onplezierige sekservaringen.

    •  Het probleem wordt verergerd door te veel piekeren van te voren, zichzelf observeren, niet opgaan in het vrijen maar als een toeschouwer aanwezig zijn.

    •  Stellen hebben vaak al verkeerde oplossingen bedacht: hij houdt zijn orgasme op, en kan langdurig doorgaan, hetzij met neuken hetzij met manuele of orale activiteit. Als dat niet lukt kan men in een spiraal terechtkomen waarin gevoelens van mislukking en irritatie door elkaar spelen

    • andere mogelijke oorzaken zijn beschadiging van bepaalde zenuwen na een ongeluk, door ontstekingen, na operaties, o.a. het verwijderen van de baarmoeder. Verder kan er sprake zijn van een te lage hoeveelheid testosteron in het bloed of een ziekte van het hormoonstelsel. Ook moet gekeken worden naar de invloed van medicijnen.

     

    Wat is er aan anorgasmie te doen?

    Voor lekker en bevredigend vrijen is een orgasme niet het belangrijkste doel. Waar het om gaat is dat je allebei actief bent, je lustgevoelens voor elkaar de vrije loop laat en daar over en weer van geniet. Dat klinkt ouderwets en het is misschien een open deur, maar het belangrijkste van vrijen is het vrijen zelf en niet het klaarkomen.

    Maar het is natuurlijk ook zalig om samen met iemand klaar te komen. Het hoeft niet altijd, het hoeft niet tegelijkertijd, en het hoeft niet door neuken. Als jij je op je eigen manier kunt bevredigen, doe dat dan ook eens waar hij bij is, dus terwijl jullie aan het vrijen zijn. Hij kan je ondertussen ook strelen en kussen en zal zeker mee genieten als jij klaarkomt.

    Bedenk dat deze manier van vrijen niet minder is dan wanneer je partner jou zou klaarmaken. Maar het omgekeerde is ook niet waar. Het kan heerlijk zijn als iemand je zo verwent - en dat je je zo kunt laten verwennen - dat je een orgasme krijgt. Als je tegelijkertijd je partner leert bevredigen, zul je je ook een stuk vrijer voelen, en dan kan het gebeuren dat je op een gegeven moment klaarkomt door een andere stimulans dan waar je tot nu toe aan gewend bent of die je ooit voor mogelijk had gehouden.

     

    Om klaar te komen zijn in het algemeen de volgende factoren van belang: zin, opwinding en voldoende effectieve stimulering.

    •  Men moet eerst nagaan of de oorzaak van het niet klaarkomen gelegen is in het geen zin hebben. Dat is iets anders dan anorgasmie, maar als er geen zin is blijft het orgasme natuurlijk helemaal uit. Het gebrek aan zin kan verschillende oorzaken hebben, die onder ogen gezien moeten worden. De eenvoudigste oorzaak van geen zin hebben kan gelegen zijn in medicijngebruik of testosterontekort, maar er kunnen allerlei andere oorzaken zijn.

    •  Als er wel zin is, moet je je afvragen hoe vaak je elkaar aanraakt of aanhaalt, met elkaar zoent en streelt, wie daarbij het meeste initiatief toont en wie het meest afwijst. Je kunt dan een paar maanden alleen maar vrijen zonder neuken, om van het idee af te komen dat vaginaal stoten zonder meer tot een vrouwelijk orgasme leidt.

    •  De vrouw moet actief leren zijn, zichzelf verkennen en bevredigen. Een vibrator kan hierbij van nut zijn. Ook bij het vrijen moet ze zich actief opstellen, niet verwachten dat de partner haar bevredigt. De partner moet niet alle verantwoordelijkheid op zich nemen, de eigen verwachting relativeren.

    •  Niet aan vrijen beginnen met de gedachte een probleem te gaan verhelpen. Veel beter is het om een tijdje te vrijen zonder klaar te komen, en dan te stoppen, bewaren voor de volgende keer, zodat je elke keer weer zin hebt in plaats van ertegen op te zien. De volgende keer kan over een half uur of over een paar dagen zijn.

    •  Er zijn geen drankjes of pillen die ineens helpen, wel is het goed om van te voren zoveel mogelijk zin te creëren door een prettige sfeer, uiterlijk en kleding, en de juiste stemming.

    •  Als het niet op eigen houtje lukt, kan het zinvol zijn eens een arts of seksuoloog te raadplegen.

     

    Meer info: www.nvsh.nl

    25-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leveroperatie live op het witte doek

    Leveroperatie live op het witte doek

    De een huivert al bij de gedachte, de ander gaat er eens goed voor zitten. In de bioscoop aan het Schouwburgplein in Rotterdam kunnen half oktober vierhonderd belangstellenden live een leveroperatie bekijken. Dat heeft het Erasmus Medisch Centrum bekendgemaakt.

    Tijdens de operatie in het Erasmus MC wordt de lever uit het lichaam van de patiënt gehaald om een tumor te kunnen verwijderen. Daarna wordt de lever teruggeplaatst. Een chirurg in de bioscoopzaal heeft verbindingen met de operatiekamer. Hij geeft toelichting en beantwoordt vragen van het publiek. Het is overigens de derde keer dat een operatie live in de Rotterdamse bioscoop te volgen is. Op het witte doek waren eerder een hersenoperatie en een niertransplantatie te volgen. De leveroperatie "draait" op dinsdag 13 oktober. (DWM)

    bron: Belga

    25-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress: een fysiek probleem!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stress: een fysiek probleem!

     

    Stress is tegenwoordig de ergste vijand van de moderne mens. Stress is nochtans oorspronkelijk een afweermechanisme van ons lichaam dat bestemd is om te strijden tegen de spanningen en om nieuwe situaties het hoofd te bieden. Waarom heeft stress dan soms zo een verlammend effect op u?

     

    Stress en nog eens stress!

     

    Een hectisch levensritme, professionele en familiale verplichtingen, de  schrik om niet te slagen… In onze moderne wereld, ontbreekt het niet aan bronnen van stress. Maar waarop wijst dat woord dat we tegenwoordig constant op de lippen hebben? Stress is in werkelijkheid het geheel van fysieke en psychische reacties dat zich van u meester maakt wanneer u geconfronteerd wordt met een onbekende situatie en eraan twijfelt of u die situatie het hoofd kunt bieden. Oorspronkelijk is stress dus een… heilzaam en gezond afweermechanisme.

     

    Opgelet: gevaar!

     

    Wanneer uw  hersenen een teken van gevaar ontvangen, wordt het sympathische zenuwstelsel, dat zorgt voor een groot aantal onbewuste reacties (zoals de hartslag of de samentrekking van de gladde spieren), op een zeer intense manier geactiveerd. Hierbij komen hormonen vrij (adrenaline en noradrenaline), die verantwoordelijk zijn voor dat gevoel van gevaar. Uw hartslag en bloeddruk beginnen dan te stijgen, uw waakzaamheid verhoogt en uw lichaamstemperatuur stijgt eveneens… Uw pupillen vergroten en u ziet beter: u voelt de stress en bent klaar om de situatie het hoofd te bieden!

     

    Stress, een erfenis van onze voorvaderen

     

    Dit geheel van opeenvolgende reacties bij het waarnemen van gevaar wordt beschouwd als een erfenis van onze voorvaderen, voor wie gevaar op de eerste plaats een levensbedreigende kwestie was (dieren, vijanden…). Voor hen was de alarmfase, die wij stress noemen, een teken dat ze zich moesten klaarmaken om te strijden of om te vluchten. Maar de tijden zijn veranderd… Tegenwoordig worden we minder vaak bedreigd door wilde dieren dan door hopen dossiers die zich opstapelen, door een chagrijnige baas of door een rekening die in het rood staat… En toch heeft ons lichaam zijn manier van reageren niet gewijzigd!

     

    Een kwestie van volhouden!

     

    Zodra de alarmfase voorbij is, produceert het lichaam nieuwe hormonen, de glucocorticoïden, die leiden tot een verhoging van het suikergehalte in het bloed. Deze fase zorgt voor een optimaal functioneren van de spieren dankzij de aanvoer van brandstof. Dit noemen we de weerstandsfase. In dit stadium, spreekt men nog steeds van goede stress, de stress die u helpt om u te overtreffen op sommige ogenblikken van het leven. Het is deze ingesteldheid die u bijvoorbeeld gaat helpen om het einde van de examenperiode of van een belangrijk project te halen…

     

    Kijk uit voor uitputting

     

    Als de stresssituatie echter aanhoudt, gaat u zich meer en meer vermoeid voelen en u gaat vanaf een bepaald ogenblik niet meer correct reageren. Gevoelens van woede, prikkelbaarheid en depressie kunnen dan verschijnen. U slaagt er niet meer in om verstandig na te denken en om nieuwe informatie op te nemen. Het immuunsysteem gaat minder goed presteren en maakt u meer ontvankelijk voor spanningen… In dit stadium zet stress, vooral als hij chronisch wordt, uw fysieke en psychische  gezondheid op het spel. Als u wilt vermijden om duurzaam in dit stadium terecht te komen, moet u preventief handelen door te zorgen voor een  evenwichtige voeding, door een fysieke activiteit te beoefenen en door voldoende te slapen. De levenswijze speelt op dit gebied een essentiële rol. Wendt u indien nodig tot gedrags- en cognitieve therapieën, waardoor u kunt leren omgaan met stress. Het is wel belangrijk te weten dat, ten opzichte van stress, de mensen niet allemaal gelijk zijn.

     

    Julie Luong, gezondheidsjournaliste

    25-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart geld keert massaal terug van buitenlandse rekeningen

    Zwart geld keert massaal terug van buitenlandse rekeningen


    Vermogende Belgen halen hun zwarte centen op buitenlandse rekeningen massaal terug naar België, uit angst voor de nieuwe internationale regels over het bankgeheim en de fiscale paradijzen. Vermogensbeheerders hebben zo'n grootschalige repatriëring van zwart geld, die volgens schattingen in de miljarden loopt, niet meer gezien sinds de fiscale amnestie van 2004. Dat schrijft De Morgen.

    Na de eenmalige fiscale amnestie in 2004 voerde de regering een permanente procedure in voor de spontane regularisatie van zwarte inkomsten. Het is van die procedure dat de vermogende Belgen nu massaal gebruikmaken om hun zwarte vermogens in het buitenland terug te halen. Alleen al de Antwerpse vermogensbank Bank Delen verwacht dit jaar een slordige 250 miljoen euro aan zwart kapitaal te repatriëren. Dat is 6 keer meer dan vorig jaar. Andere banken bevestigen dat het aantal regularisaties van buitenlands zwart geld spectaculair in de lift zit. (DWM)

    bron: Belga

    24-09-2009 om 18:07 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfenis van 280.000 euro, te verdelen onder 200 personen

    Erfenis van 280.000 euro, te verdelen onder 200 personen

    Een inwoonster van het Franse stadje Dieppe die in maart 2008 op 86-jarige leeftijd overleed, heeft haar fortuin van zowat 280.000 euro nagelaten aan 200 mensen. Het gaat om personen die ze tijdens haar leven toevallig had ontmoet, deelde haar notaris mee.

    "Ze was enig kind, nooit getrouwd en kinderloos. Ze had haar erfenis ook kunnen nalaten aan een organisatie, maar ze verkoos om tweehonderd personen die ze tijdens haar leven had ontmoet er een plezier mee te doen", verduidelijkte notaris Francis Bécu. Onder de gelukkigen bevinden zich verpleegsters, verzorgsters, administratief bedienden, naast ook alle buschauffeurs van de maatschappij Stradibus van Dieppe - de dame had geen rijbewijs. Na aftrek van de successierechten zou elke begunstigde ongeveer 1.200 euro krijgen, rekende de notaris uit. Hij had meer dan een jaar nodig om alle personen die in het testament waren opgenomen, soms enkel met een voornaam of functie aangeduid, te identificeren. (BEH)

    bron: Belga

    24-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediteren op het werk helpt tegen stress!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mediteren op het werk helpt tegen stress!

     

    Hebt u last van stress? Zijn uw baas, collega’s of de taken op het werk een bron van stress voor u? Doe er dan iets aan en maak een twintigtal minuutjes per dag vrij om te mediteren, ter plekke op uw werk.

     

    Wat is mediteren precies?

     

    Neen, mediteren is geen vorm van religie of een of andere vreemde persoonlijke kronkel.

     

    Mediteren is een eenvoudige kwaliteit die we allemaal in ons zitten hebben. Het is gewoon in het hier en het nu zijn, op dit eigenste ogenblik, door alles wat er gebeurt op ons af te laten komen en er niet over te oordelen. Het is een soort loskomen van een innerlijke alertheid, waardoor we met ons volle bewustzijn aanwezig kunnen zijn.

     

    Mediteren heeft heel veel weldoende effecten: een goed gevoel, zelfkennis, innerlijke rust, sereniteit, kunnen loslaten, verdraagzaamheid. Maar het vermindert ook stress en angsten, verbetert de slaapkwaliteit, stimuleert het immuunsysteem, enz. ..

     

    Een Amerikaanse studie over stress heeft aangetoond welke voordelen mediteren op de werkplek zelf kan hebben.

     

    Voor het onderzoek werd een beroep gedaan op een veertigtal bedienden. De helft ervan kregen initiatielessen in mediteren en kreeg daarna als opdracht om twintig minuten per dag te mediteren, en dat zittend aan hun bureau.

     

    Zes weken later hadden de bedienden die aan meditatie gedaan hadden 11% minder stress dan voordien, voor de bedienden uit de controlegroep was dat maar 2,3%

     

     

    Deze resultaten zijn heel overtuigend. Een sessie meditatie duurt gewoonlijk tussen 45 en 60 minuten, hier duurde ze maar 20 minuten. En toch waren er na 6 weken, wat bijzonder kort is, al effecten van voelbaar.

     

    Dr. Philippe Presles

    Klatt M.D. et coll., Health Educ. Behav., 36 (3): 601-14, 2009

     

    24-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porno-industrie zal nooit meer dezelfde zijn
    Porno-industrie zal nooit meer dezelfde zijn


    Samen met de productie van pornofilms zijn ook de prijzen die de acteurs voor hun kunstjes kunnen vragen ingestort. Nina Hartley (50), ondanks haar gevorderde leeftijd een van de meest bekende en populaire porno-actrices, deed tot vorig jaar nog één opname per week. Dat is ondertussen teruggevallen tot één per maand. Hartley factureert 1.200 dollar voor een ‘gewone man-vrouw'-scène. Minder bekende acteurs dan Nina Hartley kunnen nog 800 dollar per scène vangen, mannen raken nog amper aan 300 dollar. Omdat de opname van een pornofilm een volledige cast tewerkstelt is het effect van de crisis op de industrie enorm.


    De pornocrisis weegt vooral op Californië, waar de ganse industrie zich heeft geconcentreerd in de San Fernando Valley, ten noorden van Los Angeles. Omdat pornografie totnogtoe amper geraakt kon worden door een recessie, komt de klap dubbel zo hard aan. De industrie bestaat meestal uit kleinere productiehuizen, die in 2007 nog een omzet van 6 miljard dollar wisten te genereren in cd-verkoop, -verhuur en internetabonnementen. Maar die cijfers zijn nu met 30 tot 50% teruggevallen. Sommige producenten spreken van 80% minder omzet. Het aantal films dat wordt gemaakt is teruggevallen van 5 à 6.000 tot 3 à 4.000 per jaar. De 1.200 acteurs in de Valley krijgen steeds minder opdrachten.

    Verder heeft de recessie  een andere crisisoorzaak geaccentueerd. Het probleem is niet dat het publiek zich van het genre heeft afgekeerd; integendeel, de sector wordt overspoeld door porno-piraten die websites in de lucht houden waarvoor niet langer moet worden betaald; ook porno wordt meer en meer onderdeel van de gratis-economie.  De krimp in deze industrietak is volgens Hartley dan ook niet tijdelijk; de Valley en andere locaties zullen voorgoed op aanmerkelijk kleinere schaal verdergaan.

    [Gebaseerd op:The Economist]

    23-09-2009 om 19:45 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoon van God stond roodgloeiend

    Telefoon van God stond roodgloeiend

    Meer dan 250.000 mensen hebben het afgelopen jaar de voicemail van God ingesproken. De Nederlandse kunstenaar Johan van der Dong zegt dat zijn kunstproject Gods Hotline vanuit de hele wereld telefoontjes heeft opgeleverd.God kan overal en altijd bereikbaar zijn, vindt Van der Dong. Deze gedachte maakte hij tastbaar met een hotline. Komende zondag rondt hij zijn project af, door in zijn werkplaats in Ruinen (Drenthe) de telefoonlijn af te sluiten. De kunstenaar zette samen met een aantal dichters steeds een ander voicemailbericht op de telefoon. Bellers konden een reactie achterlaten. "We weten niet wat de mensen hebben ingesproken, dat hebben we niet beluisterd", zei een woordvoerster van de telefoonlijn. "De berichten zijn privé. Je kunt hen vergelijken met gebeden, die zijn ook alleen maar te beluisteren door God." (DWM)

    bron: Belga

    23-09-2009 om 09:37 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisie in de tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Televisie in de tuin

    Deze maand lanceert SunBrite TV de 4610HD, een LCD televisie die speciaal gemaakt is om in openlucht te functioneren. Om alle grillen van de natuur te doorstaan, is deze televisie uiteraard waterdicht maar kan hij ook temperatuurschommelingen aan van een snikhete +50° tot een ijzige -31° C. De stevige behuizing van aluminium beschermt de televisie verder tegen insecten, stof, vuil en krassen. En technisch? Het Full HD-scherm heeft een breedbeeldresolutie van 1920 x 1080p en een contrastratio van 3500:1. Voor ongeveer 7000 dollar heb je er eentje in je tuin of naast je zwembad staan.
    Te zien op www.sunbritetv.com.

    bron: MF

    23-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    22-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen massaal met zorgverlof

    Belgen massaal met zorgverlof


    Almaar meer werknemers nemen tijdelijk verlof om voor hun kinderen of familieleden te zorgen. Dit jaar klom het aantal Belgen met zorgverlof volgens de RVA naar ruim 350.000, een stijging met 15 procent. Dat schrijft De Morgen. Volgens experts is de formule vaak de enige manier voor werknemers om gezin en werk te combineren. Maar door de crisis zouden werkgevers ook sneller geneigd zijn dergelijk verlof toe te staan.


    Wie tijdelijk wil stoppen met werken om bij zijn kinderen te zijn of voor een ziek familielid wil zorgen, kan daarvoor zorgverlof opnemen. Steeds meer Belgische werknemers blijken van die formule gebruik te maken, zo blijkt uit cijfers die De Morgen opvroeg bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Dit jaar ontvingen al 354.562 Belgen een uitkering voor hun zorgverlof. Dat zijn er maar liefst 14,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om werknemers die kozen voor ouderschapsverlof, palliatief verlof (voor de zorg voor terminale familieleden) of medische bijstand (de zorg voor zieke familieleden in de tweede graad). (KWO)

    bron: Belga

    22-09-2009 om 14:15 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse vakbonden trekken van leer tegen hoge hakken

    Britse vakbonden trekken van leer tegen hoge hakken



    Hoge hakken zijn perfect geschikt voor op de catwalk, maar kunnen niet worden verplicht op de werkvloer. Dat beslisten de Britse vakbonden op hun jaarlijkse congres in Liverpool.

    De verzamelde vakbonden keurden "Motie 81", simpelweg getiteld "Hoge hakken", goed. "We zijn van mening dat hakken bijzonder verleidelijk zijn in Hollywood, maar ze zijn totaal ongeschikt om dagelijks te dragen op de werkplaats", stipuleert de tekst, die werd gepresenteerd door de vakvereniging van podologen. Het dragen van hoge hakken wordt vaak verplicht voor verkoopsters, hostessen, of in andere beroepen waar een elegant voorkomen wordt geëist van het personeel. Het gevolg daarvan is pijn aan de voeten, aan de knieën, in de rug, en mogelijk ook likdoorns, eelt en blaren, menen de vakbonden. Volgens Lorraine Jones, die de motie dinsdag voorstelde, gaan er in Groot-Brittannië elk jaar twee miljoen arbeidsdagen verloren als gevolg van problemen door het dragen van hakken. De tekst werd door alle syndicaten onderschreven, behalve door de universiteitsvakbond die vreest dat de vakverenigingen in de media zullen worden afgeschilderd als de anti-fashionpolice. (SIJ)

    bron: Belga

    22-09-2009 om 09:35 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gun je ogen wat rust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gun je ogen wat rust

    Een doodgewone zonnebril op het eerste zicht, toch? Nietes, verzekert producent Gunnar Optiks ons. Deze zonnebril is helemaal aangepast aan het digitale tijdperk, zodat we minder snel last krijgen van vermoeide ogen wanneer we te lang naar een computerscherm staren. De speciale beglazing van deze bril voorkomt tot op zekere hoogte een wazig zicht, vermoeide en droge ogen, gevoeligheid voor licht en hoofdpijn. Andere - en goedkopere - optie volgens ons: sluit je computer eventjes af en ga buiten wat frisse lucht opsnuiven tot je je weer beter voelt.
    Meer info op gunnars.com.

    bron: MF

    22-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische wagens zijn te stil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elektrische wagens zijn te stil




    Nadat ingenieurs bij de Japanse autoconstructeur Nissan dertig jaar lang gewerkt hebben om auto's met een verbrandingsmotor stiller te maken, richt Nissan zich nu tot muziekcomponisten om elektrische wagens luider en bijgevolg veiliger te maken.

    Elektrische en hybride wagens maken weinig of geen motorgeluid, maar vormen daardoor een groter gevaar voor voetgangers, vooral dan kinderen, ouderen en blinde mensen, zo luidt het. Voetgangers horen de wagens niet meer aankomen, wat bij onachtzaamheid sneller tot ongevallen kan leiden. Om dat veiligheidsprobleem aan te pakken wordt in Japan en de Verenigde Staten gedacht aan het verplichten van kunstmatige geluiden voor de stille auto's. "We hebben zo lang gestreden om het motorgeluid te dimmen", zegt Toshiyuki Tabata, Nissan's geluidsspecialist. "Voor de elektrische wagens gooien we het nu over een andere boeg en gaan we luisteren naar muziektheorie van componisten. We zullen in elk geval voor een mooi en futuristisch geluid zorgen." Ook andere autobouwers, waaronder het Japanse Toyota, buigen zich over het geluidsprobleem. (DWM)

    bron: Belga

     

    21-09-2009 om 17:08 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe notebook voor Packard Bell
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwe notebook voor Packard Bell

    Packard Bell mikt met de EasyNote DT85 op mensen die de kracht van een desktop willen combineren met de draagbaarheid van een laptop. De EasyNote DT85 is voorzien van een 18,4-inch scherm, ideaal voor het bekijken van films dankzij de 16:9 hoogte/breedte-verhouding en de full HD-resolutie van 1920 x 1080. Bovendien zorgt het Packard Bell Diamond View LED-backlit scherm voor diep contrast en heldere kleuren. Dankzij de HDMI-poort kan de Packard Bell EasyNote DT85 worden verbonden met elke HD-televisie of audio- en videoapparatuur zoals monitors of projectors. Vier USB-poorten, een tv-tunerkaart plus een 5-in-1kaartlezer maken uw notebook helemaal compleet. Voor sociaal netwerken en chatten op internet beschikt u over een 1,3-megapixel webcam boven het scherm. Deze notebook is uitgerust met Intel Centrino 2 technologie en de nieuwste Intel Core 2 Duo processors, tot 4 GB DDR3 RAM om goed te kunnen multitasken, en wordt geleverd met de volgende grafische oplossingen voor HD-beelden: NVIDIA GeForce GT 240M (1 GB speciaal geheugen) of de NVIDIA GeForce G210M (512 MB speciaal geheugen). Met een opslagcapaciteit van maximaal 1,25 TB is deze notebook meer dan in staat om films, muziek en nog veel meer op te slaan. De Packard Bell EasyNote DT85 notebook ligt vanaf nu in de winkel met een prijs vanaf 749 euro.
    Voor meer informatie, bezoek www.packardbell.com & www.packardbell.be.

    bron: MF

     

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hocus pocus uit een stokje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hocus pocus uit een stokje

    Met de herfst en de winter in aantocht kijken we alweer uit naar een gezellig kopje hete thee of koffie om ons te verwarmen. De Hot-T-Wand is een draagbaar toestel dat water voor je kookt wanneer er nergens een vuur, ketel of waterkoker te bespeuren valt. De ingebouwde veiligheid zorgt er voor dat het toestel enkel in actie schiet wanneer het in contact komt met water of een andere vloeistof, je zal je dus niet zo snel verbranden.
    Meer info op de website van Minimal Inc.

    bron: MF

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handboek schwalbes herkennen voor scheidsrechters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Handboek schwalbes herkennen voor scheidsrechters



    Scheidsrechters kunnen aan de lichaamshouding van een voetballer zien of ze een schwalbe maken. Volgens Brits onderzoek is een "fopduik" met name te herkennen aan armen die de lucht ingaan en een vooruitgestoken borstkas. Psycholoog Paul Morris heeft naar aanleiding van zijn studie een handboek voor scheidsrechters gemaakt om overdreven valpartijen te herkennen.

    Spelers die een strafschop proberen te versieren, schudden hun lichaam vaak op plekken waar ze helemaal niet geraakt worden. De meeste aanstellers rollen na het vallen nog een paar keer door op de grond. Een ander kenmerk van een schwalbe is nog een paar meter doorlopen en daarna pas naar de grond gaan. Tijdens het onderzoek probeerden dertig voetballers de vijftig aanwezige waarnemers te misleiden. De meest voorkomende actie was de zogenaamde "boogschutter" waarbij twee armen direct de lucht ingaan en de borst vooruit gaat. "Normaal gesproken gaan je armen naar beneden om de val op te vangen of naar de zijkant om in balans te blijven", aldus Morris. (BEH)

    bron: Belga

     

    20-09-2009 om 19:44 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harry Potter achterna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Harry Potter achterna

    Is de toverstaf Kymera Magic Wand te mooi om waar te zijn? Het bedrijf  The Wand Company is verantwoordelijk voor deze schitterend ogende universele afstandsbediening. Met één enkele knop, goed voor dertien verschillende handelingen, bedien je alle apparaten in huis die gebruik maken van een afstandsbediening. De eerste leveringen gaan pas vanaf begin oktober de deur uit aan een richtprijs van omgerekend 57 euro per Kymera Magic Wand. Vooraf bestellen kan nu al op de homepage van The Wand Company.

    bron: MF

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was het maar waar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Was het maar waar

    De Sonea - kort voor Sonic-electric Transducer - is gewoonweg te mooi om waar te zijn. Op zich is het een revolutionair idee van de vier Koreaanse ontwerpers Kim, Kim, Kim en Chung. Het toestel bestaat uit afzonderlijke panelen die geluidsgolven omzetten naar energie. Het toestel meet 45 X 45 X 8 centimeter met een totaal gewicht van 7 kilo. Volgens de bedenkers voldoende om uit elke decibel 30 watt energie te halen. Volgens hun berekeningen zou een opstijgend vliegtuig (Zaventem, lees je mee?) dat gemiddeld 140 decibel produceert goed zijn voor 240 kilowatt energie. Stel dat er per dag zo'n 500 vluchten gepland zijn, levert dat de eigenaar van de Sonea 120 megawatt ("het equivalent van 8000 liter olie", aldus de bedenkers) per Sonea op. Dit klinkt haast te mooi om waar te zijn en dus moeten we - met gepaste tegenzin - de hele opzet naar het rijk der fabeltjes verbannen.

    bron: MF

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis doet vooral vrouwen harder werken

    Crisis doet vooral vrouwen harder werken

    Vier op tien Belgische vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx.

    In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen spontaan meer overuren te presteren. Bij de mannen zegt 29 % harder te werken. In die groep worden echter vaak pas overuren gepresteerd als dat door het bedrijf wordt gevraagd. In de kleinere ondernemingen zegt 45 % harder te zijn gaan werken.
    In Vlaanderen zegt 78 % van de werknemers niet harder te zijn gaan werken door de crisis, maar in Wallonië geeft 74 % aan wel degelijk extra inspanningen te doen.
    De crisis heeft 7 % van de werknemers dusdanig ontmoedigd, dat ze minder hard zijn gaan werken. Eén op drie Belgen vreest door de crisis voor zijn baan. In de privé-sector is zelfs 42 % bang om zijn baan kwijt te raken. (MH)

    19-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakken en stropdassen voortaan taboe in Bangladesh

    Pakken en stropdassen voortaan taboe in Bangladesh

    De overheid van Bangladesh heeft bedrijven gevraagd hun werknemers geen pakken en stropdassen meer te laten dragen. De ondernemingen moeten daarmee een bijdrage leveren aan de strijd tegen het tekort aan elektriciteit in het land. Een overhemd, met lange of korte mouwen, voldoet, aldus de regering in een dinsdag uitgevaardigde richtlijn voor het bedrijfsleven.

    Ambtenaren hoeven tijdens de lange zomermaanden op hun werk al geen pak meer te dragen. In de periode tussen maart en november valt de stroom in Bangladesh vaak uit, omdat er te veel gebruikgemaakt wordt van airconditioning. Om het energieverbruik terug te dringen, besloot de overheid eerder al de klok een uur vooruit te zetten. De regering wil ook miljarden investeren in het bouwen van nieuwe energiecentrales. (SIJ)

    bron: Belga

    19-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijen doe je met je hart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijen doe je met je hart

     

    'Dokter, na mijn infarct is ons huwelijk niet meer wat het geweest is. Vrijen doe je namelijk met je hart. En dat wil niet meer'. Seks en een hartprobleem; hoe ga je daarmee om?

     

    Onzekerheid

    Onze seksualiteit is een afspiegeling van onze lichamelijke en geestelijke situatie. Uit de uitspraak van deze 68-jarige man die een infarct doormaakte blijkt onzekerheid en angst voor de seksualiteit. Hart- en vaatziekten kunnen soms verregaande gevolgen hebben voor het liefdesspel. Het is zinvol dat mensen met eenhartaandoening hun seksueel probleem bespreken met hun arts. Samen met de partners kan de dokter een behandeling voorstellen. Vaak is voorlichting voldoende.

     

    Hart en erectie

    Eigenlijk komen de risicofactoren voor een hart- en vaatziekte overeen met de oorzaken van erectiestoornissen, namelijk roken, een verhoogd cholesterolgehalte, diabetes en hoge bloeddruk.

    Een verminderde erectie kan een vroeg teken zijn van een hart- en vaatziekte. Tekenen die erop wijzen dat de erectiestoornis een lichamelijke oorzaak heeft zijn het wegblijven de spontane ochtenderectie en het uitblijven van de erectie bij masturberen.

     

    Mag de erectiepil bij hartziekte?

    De erectiepil die als eerste keuze geldt, is een zogenaamde PDE5-remmer zoals Cialis, Levitra en Viagra. Patiënten met een vernauwing van de kransslagaders van het hart kunnen deze middelen doorgaans gebruiken tenzij er medische redenen zijn om ze niet te nemen. Het geneesmiddel komt bijvoorbeeld niet in aanmerking voor patiënten aan wie de arts seksuele activiteit heeft afgeraden. Patiënten die hartbeklemming (angor pectoris) ervaren bij het vrijen mogen ook geen PDE5-remmer gebruiken. Er zijn nog andere redenen om geen PDE5-remmers te gebruiken. Een raadpleging bij uw dokter kan u hierover meer leren.

     

    Angst voor een infarct onterecht

    Bij mensen die een hartinfarct hebben doorgemaakt kan de angst om tijdens het vrijen opnieuw een infarct te krijgen hun liefdesleven grondig bederven. Die angst is onterecht want het absolute risico om een infarct te krijgen tijdens de geslachtsgemeenschap bedraagt voor iemand met een hartinfarct in de voorgeschiedenis slechts 1 op 100.000. Bij iemand van 50 jaar of ouder die geen infarct heeft gehad, niet rookt en geen diabetes heeft bedraagt dat risico 1 per miljoen.

     

    Geneesmiddelen als boosdoener?

    Geneesmiddelen voor het hart of de bloeddruk worden vaak als schuldige voor het seksuele probleem aangewezen. Maar ook de veranderde instelling tegenover het vrijen of de hart- en vaatziekte zelf kunnen stokken in de wielen steken van het minnespel. Bètablokkers, vaak voorgeschreven na een infarct of bij hoge bloeddruk, staan bijvoorbeeld ten onrechte bekend als saboteurs van de erectie. In een groot onderzoek bleken ze de seksuele functie maar zeer weinig aan te tasten. Statines (middelen tegen een verhoogde cholesterol) en bepaalde plaspillen (thiaziden) geven wel een verhoogde kans op een erectiestoornis.

     

    Indien u als hartpatiënt een gefundeerd advies wil over uw mogelijkheden in bed kan de cardioloog u hierover, door middel van een inspanningstest, een objectief oordeel geven. Bespreek met uw huisarts of een dergelijke inspanningstest wenselijk is voor u. Komt u er met de huisarts en cardioloog toch niet uit, dan kan een seksuoloog misschien de uitkomst bieden.

     

    Dr. Peter Mareen

    Leusink P. Seksualiteit na een infarct. Huisarts en Wetenschap 2003;46: In de praktijk 2-3.

    19-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak tijd om te vrijen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak tijd om te vrijen...



     U hebt een goede relatie, u bent verliefd, alles gaat prima. Alles, behalve dat u al een poosje niet meer gevrijd hebt! U schaamt zich er een beetje voor, want u hebt de indruk dat iedereen alleen maar aan seks denkt en bij u loopt het fout!


     

    Vrijt u niet zo vaak meer?

    Maak u vooral geen zorgen! Anders dan de beelden uit de reclamewereld of de films suggereren is het eksuele leven van de Belgen geen eeuwigdurende zevende hemel! Het grootste probleem is dat onze leefwijze zo uitputtend is. De dagelijkse extra uren in de trein of in de auto, de lange werkdagen, administratieve beslommeringen en zorgen… Zelfs de meest passionele minnaars kunnen op de duur veranderen in beren die alleen nog maar zin hebben om te overwinteren…

     

    Vrijen is een prioriteit


    Het tweede probleem is dat uw seksuele leven alleen u aangaat. Niemand zal u zeggen: ' Je zou wat meer tijd moeten maken om te vrijen… ' Wie zou zich dat trouwens laten zeggen? Neem uw leven dus in eigen handen, neem zelf het initiatief! Laat de belangrijke zaken voor de bijkomstige dingen gaan. En wat is er in het leven belangrijker dan de liefde? Niet zo heel veel, om eerlijk te zijn.

    Begin dus met het idee te aanvaarden dat seksualiteit belangrijk is. En aangezien het belangrijk is, is het maar logisch dat u er tijd voor vrijmaakt. U moet liefde gewoon integreren in uw tijdsbesteding.

     

    Vaker vrijen... Hoe eraan te beginnen?


    Verander uw kijk op de dingen. Denk niet meer: "We zullen vrijen als we er zin in hebben, of als we tijd hebben…" Het is zoals met goesting, ze komt al etend, ook het verlangen komt terwijl u vrijt! Vat de koe bij de horens. Organiseer u praktisch en doe het gewoon! U zult zo meteen ook uw libido 'warm' houden en weer plezier vinden in seks: het plezier van het verwachten, het plezier van de andere te missen en van er met ongeduld en begeerte naar te verlangen. Denk eens terug aan de tijd toen jullie elkaar leerden kennen, aan de opwinding die u voelde toen u naar die intieme momenten uitkeek. Die opwinding effent de weg voor een verrukkelijk liefdesspel.

     

    Spreek dus onder elkaar af wanneer u zult vrijen, neem er desnoods de agenda bij. En profiteer er vooral van om vooraf te fantaseren over wat u samen zou kunnen doen. Het wachten en het fantaseren zijn de twee dingen die het genot voeden…

     

    Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe

     

    18-09-2009 om 11:03 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks op het werk: Hoe vaak komt het voor?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Seks op het werk: Hoe vaak komt het voor?

    Liefde op de werkvloer is meer regel dan uitzondering. Zeven van de tien werknemers is wel eens verliefd geweest op een collega. Dat blijkt uit een onderzoek van het weekblad Intermediar.

    Iedereen die werkt kan het beamen: de werkvloer is een broeihaard van relaties. Zeven op de tien heeft wel eens een boontje voor een collega, en voor meer dan de helft van die groep blijft het niet bij een fantasie.

    In Nederland heeft ongeveer vijftig procent van de Nederlandse werknemers wel eens een seksuele relatie op het werk gehad. In de Verenigde Staten gaat het er nog zwoeler aan toe op de werkvloer: zeventig procent van de ondervraagden gaf toe al eens een romance te hebben beleefd met een collega. Tien procent van de Nederlanders houdt aan de affaire ook een levenspartner over. Bij de meerderheid gaat het dus niet verder dan een flirt.

    Flirten op de werkvloer
    Vrouwen weten dat er op het werkt ruimte is voor flirten, en dat het werkt. Meer dan zes op de tien vrouwen geeft aan zich extra sexy te kleden om een collega of leidinggevende te verleiden. Dat blijkt uit een recente enquête van Marie Claire bij meer dan driehonderd lezeressen.

    Hoe verleiden de vrouwen? Op nummer één staat oogcontact of het geven van een ondeugende opmerking. Zo’n veertig procent doet het graag via e-mail of sms.

    Spijt
    Ruim de helft van de werkende vrouwen heeft al eens het bed gedeeld met een collega. De meerderheid van die vrouwen vindt het voor herhaling vatbaar, terwijl drie op de tien achteraf spijt heeft. Meer dan de helft is van mening dat seks niet noodzakelijk leidt tot slechtere prestaties. Integendeel.

    Van bil met de baas
    Dertien procent van de vrouwen wil gerust slapen met de baas als dat haar carrière vooruithelpt, als de baas er lekker uitziet. Vier procent zou het overwegen om met een lelijk baas van bil te gaan. Twee procent van de vrouwen gaf toe een loonsverhoging te hebben gekregen die gebaseerd was op andere dan professionele prestaties.

    Mannen weten waarom
    Mannen worden het vaakst verliefd op een collega. Dat blijkt uit een onderzoek van Jobtrack.nl. Zes op de tien mannen had al herhaaldelijk seks met een collega, zonder ook maar een relatie te overwegen. Vooral mannen ouder dan 45 hebben weinig schroom op de werkvloer.

    Anarchy in the UK
    De Britse managers zijn de grootste vrijdenkers. Meer dan de helft van de Britse managers heeft er geen problemen meer om seks te hebben met een meerdere, ondergeschikte of een klant. Dat blijft uit een onderzoek van The Aziz Corporation. De Britse zakenvrouwen moeten hun mannetje kunnen staan. Maar liefst 23 procent geeft aan wel eens onzedelijk betast te zijn door een klant of hogergeplaatste collega.

    Only in America
    In Amerika hebben de werkrelaties het meeste kans op slagen. Maar liefst 29 procent van de Amerikaanse werknemers stapt uiteindelijk in het huwelijksbootje met een collega. Ook in Groot-Brittannië (21 procent), Duitsland (19 procent), Spanje (17 procent) en Zweden (16 procent) ontstaan er veel huwelijken op de werkvloer. In Griekenland en Nederland beperkt men zich hoofdzakelijk tot de lust. Zelden komt er een huwelijk van.

    Gedoemd
    Kantoorliefdes blijven meestal ook kantoorliefdes, en zijn gedoemd om te mislukken. Dat beweert de Vlaamse hoogleraar Psychologie Stefan Lievens in zijn boek ‘Passie op de werkvloer.’ Ruim zeventig procent van de relaties loopt stuk. Niet zelden omdat beiden al een partner hebben. Als je nu een relatie heb op je werk, weet dan dat een relatie op het werk gemiddeld vijf jaar duurt. Succes!

    bron: zibb.nl

    18-09-2009 om 09:38 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven mediagroepen met mekaar in zee voor internetsites

    Zeven mediagroepen met mekaar in zee voor internetsites

    Zeven uitgevers starten binnenkort met een nieuwe groep, die de naam Online Publishers Association (OPA) zal krijgen. Dat staat in La Libre Belgique. Bedoeling is hun internetsites te opwaarderen.

    Het gaat om Roularta, Corelio, De Persgroep, Sanoma, Groupe Rossel en Beweb, dat RTL en IPM zal vertegenwoordigen. Hoewel de harde kern bestaat uit actoren uit de geschreven pers, "worden audiovisuele actoren zoals RTBF of VMMa niet uitgesloten van het initiatief", legt Bruno Van Boucq, afgevaardigd bestuurder van Beweb uit. Het doel van de alliantie is "de kwaliteit van de internetactiviteiten valoriseren bij adverteerders die de naamsbekendheid van hun merk op lange termijn willen opbouwen", legt Patrick Van Waeyenberge van De Persgroep Advertising uit. Doelstelling is het publiciteitsmodel cost-per-click (CPC) in te voeren, waarbij de adverteerder betaalt per click van de internetgebruiker. (BEH)

    bron: Belga

    18-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    17-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschikbaar zijn voor seks is geen plicht!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beschikbaar zijn voor seks is geen plicht!


     

    Uit een onderzoek van Durex (Global Sex Survey, 2005) hebben Belgen gemiddeld 106 keer seks per jaar (oftewel 2,03 keer per week). Wereldwijd bedraagt het gemiddelde 103 keer per jaar. Het probleem is dat zo'n gemiddelden tot norm verheven worden terwijl het alleen maar gaat om berekeningen op basis van oncontroleerbare verklaringen!

     

    Wat is een 'normale' seksualiteit?

    Volgens seksuologen lijden heel wat patiënten aan een tekort aan seksueel verlangen dat overigens meestal van voorbijgaande aard is. Als die mensen gaan denken dat iedereen twee à drie keer per week de liefde bedrijft, dan voelen ze zich abnormaal en denken ze dat ze hun partner tekort doen! Ze zijn ervan overtuigd dat ze hetzelfde gemiddelde moeten halen om een 'normaal' koppel te kunnen zijn …

    Opmerkelijk is dat men in de huidige maatschappij het als een principe beschouwt dat het onverdraaglijk en verschrikkelijk is om naar iemand te verlangen die vervolgens 'nee' zegt. Men beklaagt de man wiens vrouw niet veel zin heeft in seks. Hetzelfde geldt voor een vrouw die een man heeft die 'niet vaak wilt'.

     

    Seksuele beschikbaarheid is geen plicht!

    Men voelt mee met de persoon wiens verlangens niet bevredigd worden eerder dan met de persoon die geen verlangens heeft. En toch heeft de partner die niet tegemoet komt aan de vraag het ook moeilijk omdat het gepaard gaat met druk. Hij of zij kan denken dat hij of zij een fout begaat, gaat zich forceren (wat voor geen van beide partners prettig is) of boos worden, wat het verlangen nog meer doet afnemen.

     

    Maar we zijn mensen en dus in staat om begrip en empathie te vertonen, toch?

     

    Het is mogelijk en zelfs normaal dat een man drie maanden lang geen seks heeft na de bevalling van zijn vrouw of partner. En het is ook perfect mogelijk dat een vrouw nog altijd van haar man houdt met wie ze niet zo vaak vrijt als ze zou willen of die door een overmaat aan zorgen niet beschikbaar is.

     

    Seksuele beschikbaarheid is geen plicht. Het is niet omdat men van iemand houdt dat men altijd klaar moet staan voor seks. Iedereen heeft zijn buien, zijn verlangens, zijn goede en minder goede dagen en zijn mindere periodes en de parameters kunnen met de tijd veranderen en evolueren.

     

    Begeren en begeerd worden omdat men een koppel is, is geen plicht, maar een bijzonder geschenk dat men naar waarde moet kunnen schatten en dat men op prijs moet stellen zonder ervan uit te gaan dat een vraag volstaat om te krijgen wat men wilt!

     

    Dr Catherine Solano, seksuoloog

    17-09-2009 om 11:39 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pensioenkloof is onhoudbaar

    "Pensioenkloof is onhoudbaar"

    "De kloof tussen de hoogste overheidspensioenen en de gewone pensioenen is onhoudbaar", stelt Luc Coene, de vicegouverneur van de Nationale Bank. Coene is ook voorzitter van de Hoge Raad van Financiën, de begrotingswaakhond van de regering. "We staan met de rug tegen de muur", zegt hij. "De pensioenen zullen nog wel kunnen worden betaald. Dat is het punt niet. De vraag is of de pensioenen nog even groot zullen zijn", klinkt het in een interview met De Standaard.

    "De kloof tussen de hoogste (ambtenaren)pensioenen en de gewone pensioenen moet worden aangepakt. Maatschappelijk en politiek kan je dat verschil niet blijven aanvaarden." Ook langer werken wordt onvermijdelijk. Eerst effectief werken tot 65, daarna ook langer. "In sommige landen is die beslissing al genomen." De vicegouverneur van de Nationale Bank vindt voorts dat het Generatiepact - het akkoord dat Verhofstadt II sloot om mensen langer aan het werk te houden - zijn doel heeft gemist. Opmerkelijk, want Coene was jarenlang Guy Verhofstadts "compagnon de route". Hij was diens kabinetschef tijdens Verhofstadt I. (BEH)

    bron: Belga

    17-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokia werkt aan zelfopladende gsm

    Nokia werkt aan zelfopladende gsm

    Onderzoekers van het Nokia Reseach Centre in Cambridge werken aan een technologie waarmee mobiele telefoons 'zichzelf' opnieuw opladen met behulp van de energie die uit elektromagnetische straling gehaald kan worden. Deze vorm van straling is eigenlijk vrijwel overal aanwezig waar TV-, Radio-, Mobiele zendmasten en dergelijke staan. Een deel van de energie zou zelfs gehaald kunnen worden uit de straling van het antenne van het toestel zelf.

    Nokia heeft al een prototype van een dergelijk oplaadsysteem ontwikkeld waarmee maximaal 5 milliwatt vermogen kan worden 'geoogst' uit electromagnetische straling. Voor gebruik als oploader in mobiele telefoons is minimaal 50 milliwatt nodig. Dan kun je een toestel dat uitgeschakeld staat langzaam opladen. Volgens de onderzoekers zou deze technologie over drie tot vier jaar klaar zijn voor commercieel gebruik.

    [Gebaseerd op: Mobilecowboys.nl]

    17-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    16-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rel over nieuwe wet massale schadeclaims

    Rel over nieuwe wet massale schadeclaims


    De federale ministers Stefaan De Clerck (Justitie, CD&V) en Paul Magnette (Consumentenzaken, PS) leggen de laatste hand aan een wettelijke regeling voor collectieve schadeclaims. Die zal het voor slachtoffers van massaschade, zoals de gasramp in Gellingen of het beleggersleed bij Fortis of Lernout & Hauspie, gemakkelijker maken om hun schade te verhalen op schuldigen. Dat schrijven De Morgen en De Tijd. Verzekeringsmaatschappijen en de bedrijfswereld reageren furieus.



    Het op til zijnde wetsontwerp zal voor het eerst collectieve schadevorderingen mogelijk maken in ons land. Eén advocaat zal via één enkele juridische actie schadeloosstelling kunnen eisen voor een groep gedupeerden. Meer nog: niet alle gedupeerden hoeven persoonlijk een rechtszaak in te leiden om achteraf van de uitspraak te kunnen genieten. De voorgestelde regeling zou een revolutie betekenen voor het Belgische rechtsstelsel. Groepszaken, zoals de Amerikaanse "class actions", zijn in ons land immers niet mogelijk. De finale tekst wordt eind september, half oktober, verwacht. Maar de grote bedrijven gaan nu al in het verzet. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) wil het wetsontwerp in zijn huidige vorm blokkeren. (BEH)

    bron: Belga

    16-09-2009 om 17:42 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Mondriaan achterna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Piet Mondriaan achterna

    De Duitsers van ELAC Electroacustic hebben met deze MicroSUB 2010BT naar eigen zeggen "de kleinste hi-fi subwoofer ter wereld" gemaakt. Op zich al een leuk gegeven, al staat dat in de schaduw van de overduidelijke verwijzingen naar de kunstenaar Piet Mondriaan. Niet dat dat zijn enige forte is: het 2.1 desktop systeem bestaat uit twee satellietspeakers en de 2010 BT MicroSUB, die op zijn beurt vier versterkers herbergt. Meer dan voldoende dus voor de gemiddelde consument. Als je graag kleur in huis hebt, is dit het gedroomde gadget om te kopen. Wel niet te lang wachten, want Elac stelt slechts een beperkt aantal exemplaren ter beschikking.
    Meer info op www.elac.com.

    bron: MF

    16-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tantra: bent u er klaar voor?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tantra: bent u er klaar voor?

     

    Hoewel soms te schande en vaak belachelijk gemaakt, is tantra nochtans een subtiele manier om zijn seksualiteit te beleven en te begrijpen. Maar is tantra dan uitsluitend voorbehouden aan koppels? Dat is te betwijfelen...

     

    Wat is tantra?

    Meer dan 6000 jaar geleden ontstaan in de Indusvallei, is tantra noch een godsdienst, noch een filosofische opvatting, maar eerder een kunst, een manier om de liefde en de seksualiteit te beleven. Er bestaan verschillende soorten, maar de tantra die we in het Westen (een beetje) beoefenen, is de rode tantra. Tantrika's (mensen die tantra beoefenen) beschouwen de seksuele eenheid als een middel om het spirituele te bereiken, het goddelijke, het Allerhoogste, dat volgens de taoïstische traditie de levende wezens met elkaar verbindt. Tantra is op geen enkele tekst of leer gebaseerd: hij steunt op en wordt opgebouwd vanuit de persoonlijke ervaring van het individu, van wat hij hier en nu ervaart. Het komt er concreet op neer te werken aan de ademhaling, de verschillende houdingen, en de verfijning van de zintuigen (de tastzin, de reukzin, het gehoor…). Maar hoe? Dat kan via ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, massages en rituelen.

     

    Stages en massages om meer te leren over tantra

    Om er meer over te vernemen, zijn er uiteraard boeken, maar de beste manier bestaat uit het volgen van een tantra-stage of te genieten van een tantrische massage. U kunt er natuurlijk ook met tweeën naartoe. In de welzijnscentra die tantrische massages aanbieden, kiezen man en vrouw ervoor om tegelijkertijd of na elkaar gemasseerd te worden. Vervolgens wordt hen aangeleerd hoe ze elkaar kunnen masseren. Op deze manier kunnen ze hun ervaring mee naar huis nemen en thuis beoefenen wat ze geleerd hebben. Omdat hij gebaseerd is op communicatie en uitwisseling binnen het koppel, is tantra in staat om de dialoog tussen de partners (opnieuw) op gang te krijgen en om een laag libido opnieuw de hoogte in te jagen.

    Wees toch maar voorzichtig, aangezien tantra niet gecontroleerd wordt en soms vermeld wordt door mensen die niet echt aanbevelenswaardig zijn. Om sekten, goeroes en andere bordelen te vermijden, moet u eerst inlichtingen inwinnen over de ernst en de ervaring van degenen die de massages geven. U kunt u ook wenden tot een seksuoloog als u op zoek bent naar adressen van betrouwbare personen.

     

    Is tantra verboden voor alleenstaanden?

    Moet u tantra per se als koppel aanleren? Neen, de meeste stages en massages zijn ook toegankelijk voor alleenstaanden. Sommigen beweren trouwens dat men er beter alleen naartoe kan gaan. "Tantra is op de eerste plaats een persoonlijke ervaring, zegt Marisa Ortolan, psychotherapeute en begeleidster van tantra-stages (1). Stel dat twee mensen samen tantra aanleren en dat ze daarna hun relatie verbreken. Het zou kunnen dat beiden stoppen met de beoefening van tantra omdat ze tantra beschouwen als een onderdeel van hun intimiteit. Het is dus zeer belangrijk dat men tantra op de eerste plaats voor zichzelf aanleert."

     

    Is tantrische seksualiteit voor iedereen weggelegd?

    Hoe verrijkend en interessant tantra ook is, hij is niet voor iedereen weggelegd. Zedige mensen zullen zich wellicht niet goed in hun vel voelen en wie denkt aan een goede kans om zijn seksuele lusten te bevredigen, zal waarschijnlijk ontgoocheld zijn: hoe sensueel ook, tantra hoeft niet per se op seks uit te draaien en geslachtsgemeenschap is verre van verplicht.

    Maar "omdat hij herinneringen ophaalt en energie vrijmaakt, kan tantra onderliggende pathologieën (weer) tevoorschijn brengen, waarschuwt dr. Claude-Marie Lannoy, seksuologe. Ten gevolge van een tantrische ervaring, kunnen kwetsbare mensen, zoals depressieve mensen, psychoten of slachtoffers van seksueel misbruik, helemaal ontredderd zijn." Daarom is het enorm belangrijk goed omringd te zijn door deskundige en betrouwbare mensen.

     

    Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste

     

     (1) Marisa Ortolan en Jacques Lucas, "Le Tantra, horizon sacré de la relation" (Tantra, het heilige doel van de relatie), 2005, uitg. Le Souffle d'Or, € 14,50.

     

    16-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfum kan aids genezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Parfum kan aids genezen"


    Een Kazachse wetenschapper beweert dat hij HIV kan genezen door patiënten te injecteren met parfum. Dat staat te lezen op de website ananova.com.

    Beine Karzhaubaeva uit Tolebinsk vertelde aan het Kazachse persagentschap TTK dat het wel "een duur parfum" moet zijn. Maar aids-artsen hebben de behandeling al veroordeeld. "Het is illegaal. Parfum in het bloed injecteren is gevaarlijk, niet enkel bij hiv-patiënten maar bij ieder gezond mens", waarschuwde dokter Kozhahmet Mahirov, hoofd van het Centrum Tegen Aids van Kazachstan. (BEH)

    bron: Belga

    Tags: parfum, aids, patienten, genezen, kazachse

    15-09-2009 om 10:51 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artrose: is sporten met een prothese mogelijk?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Artrose: is sporten met een prothese mogelijk?

     

    Sporten heeft een heleboel voordelen, want het helpt ons in conditie én gezond te blijven. Eén probleempje: het veroorzaakt slijtage aan de prothesen die mensen met artrose vaak nodig hebben!

     

    15-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantentuin wekt uitgestorven inheemse plant weer tot leven

    Plantentuin wekt uitgestorven inheemse plant weer tot leven

    De Nationale Plantentuin van Meise heeft de grassoort Ardense dravik, die in 1935 voor het laatst in het wild waargenomen werd en enkel in België voorkwam, opnieuw tot leven gewekt. Dankzij de zadenbank van de Plantentuin werden de voorbije maanden honderdduizenden nieuwe zaden gekweekt.

    De biofaculteit van Gembloers onderzoekt de mogelijkheden tot herintroductie van de waterplant. Dat is zinvol nu waterlopen stilaan weer properder worden. Door het ratificeren van de Conventie van Rio inzake biodiversiteit engageerde België zich om 60 procent van de bedreigde, liefst inheemse plantensoorten te bewaren in toegankelijke collecties zoals zadenbanken en om 10 procent daarvan op te nemen in herstel- en herintroductieprogramma's. (DWM)

    bron: Belga

    14-09-2009 om 17:51 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 50 redenen waarom mannen seks hebben
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 50 redenen waarom mannen seks hebben


     
    We presenteerden eerder al de 50 meest voorkomende redenen waarom vrouwen seks hebben. Vandaag is het de beurt aan de mannen. Zoals eerder gezegd, verschillen de 'top'-redenen om seks te hebben niet zo erg, maar de volgorde wel. Zo bungelt 'intelligentie' laag in de top-50 bij de mannen. Daarentegen hebben ze het duidelijk moeilijker schoonheid, aantrekkelijkheid of (opgewekte) goesting te weerstaan.

    De resultaten toonden ook duidelijk aan dat mannen vaker seks gebruiken om op te klimmen of status te bereiken dat vrouwen, hoewel die laatste daar vaker van beschuldigd worden. Toch zeiden meer mannen dan vrouwen seks te hebben in ruil voor een promotie, opslag of een andere dienst. Ook vermeldden mannen seks vaker als reden 'om hun sociale status op te krikken' of deden ze het vaker met iemand beroemd of 'te hoog gegrepen'.  Echter: geen enkele van deze redenen haalde de top-50.

    1) Ik voelde me aangetrokken
    2) Het voelde goed
    3) Ik wilde fysiek genot ervaren
    4) Omdat het leuk is
    5) Ik wilde mijn affectie tonen
    6) Ik was seksueel opgewonden
    7) Ik was geil
    8) Ik wilde mijn liefde uitdrukken
    9) Ik wilde een orgasme
    10) Ik wilde mijn partner bevredigen
    11) Haar uiterlijk wond bij op
    12) Ik wilde puur plezier
    13) Ik werd meegesleurd door het moment
    14) Ik wilde me intiem voelen
    15) Het was spannend
    16) Ze had een aantrekkelijk lichaam
    17) Ik was verliefd
    18) Ze had een aantrekkelijk gezicht
    19) Ze verlangde echt naar me
    20) Ik wilde een avontuurtje beleven
    21) Ik wilde me verbonden voelen
    22) Ik wou het eens meemaken
    23) Het was romantisch
    24) Omdat ik gestreeld werd
    25) Omdat ze me sexy deed voelen
    26) Het leek de volgende logische stap in de relatie
    27) Ik wilde de emotionele band uitdiepen
    28) Ik wilde mijn partner bevredigen
    29) Omdat het mogelijk was
    30) Het gebeurde gewoon
    31) Om onze relatie intenser te maken
    32) Ik wilde nieuwe standjes proberen
    33) Mijn hormonen waren op hol geslagen
    34) De persoon was te sexy om te weerstaan
    35) Ik was nieuwsgierig naar mijn seksuele vaardigheden
    36) Ik wilde mijn sekstechnieken verbeteren
    37) Ik wilde één worden met iemand anders
    38) De persoon was naakt en ik kon er niet aan weerstaan
    39) Ze was een goede kusser
    40) Ik wilde me geliefd voelen
    41) Om iets te vieren
    42) De persoon was te aantrekkelijk om te weerstaan
    43) Het was een speciale gelegenheid
    44) Omdat ik al lang geen seks meer heb gehad
    45) Omdat ze mooie ogen had
    46) Om te communiceren op een dieper niveau
    47) Ik wilde nieuwe dingen ervaren
    48) De persoon was intelligent
    49) Ik wilde mijn partner gelukkig maken
    50) Ik was nieuwsgierig naar hoe de persoon was in bed

    (edp)

    14-09-2009 om 17:02 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compact in al zijn glorie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Compact in al zijn glorie

    Acer introduceert de nieuwe Veriton N260G, een ultralichte diamantvormige nettop die vooral thuishoort in kleine kantoren, incheckbalies, bibliotheken, showrooms en andere professionele omgevingen. De Veriton N260G is aangedreven door de energie-efficiënte Intel Atom processor, die samen met de Intel GN40 Express Chipset krachtig genoeg is voor basis computerbehoeften en internetgebruik. Met een geheugen tot 2GB kan de Veriton N260G gemakkelijk kantoortaken aan, speelt hij video’s en toont scherpe, goed gedefinieerde beelden. Dankzij de HDMI-poort zorgt de Veriton N260G voor hoge definitie weergave op een hele reeks randapparaten. Wanneer de Veriton N260G gebruikt wordt in klaslokalen, kan hij uitgerust worden met LANDesk Classroom Manager, software waarmee de les direct op de computerschermen van de studenten verschijnt.
    www.acer.be

    bron: MF

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zien mannen als ze jou naakt zien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zien mannen als ze jou naakt zien

     
    Vrouwen zijn zich erg bewust van de vrouwen waar mannen naar kijken. Grote borsten, strakke buik, zwoele lippen, lange benen... ze beseffen dat ze niet kunnen tippen aan het gecreëerde ideaalbeeld, en voelen zich onzeker over hun lichaam. Hun 'lovehandles', hun minder dan perfecte buik, hun niet perfect rechtopstaande borsten... Maar wat vrouwen niet beseffen: mannen hebben het vaak niet eens door.

    Want wat blijkt? Mannen zijn wat je 'visuele optimisten' zou kunnen noemen: ze hebben alleen oog voor hun favoriete onderdelen en kijken naast de minder dan perfecte delen. Die cellulitis op je dijen en billen, dat lijntje naast je ogen, dat vetrolletje naast je oksel, dat zwembandje, je minder dan perfecte borsten?

    Die ziet hij niet: hij kijkt naar je borsten, punt. Of je kont, punt. Of je benen, punt. Die imperfecties waar jij over strest, zijn van geen tel voor hem. Dus relax! Laat hem genieten van jouw lichaam, en wie weet ga je er ook zelf meer van genieten. (edp)

    13-09-2009 om 10:36 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander gepakt met 10.000 euro verkeersboetes

    Nederlander gepakt met 10.000 euro verkeersboetes

    De politie heeft in het Nederlandse Haarlem een man uit die stad opgepakt die nog voor 10.000 euro aan verkeersboetes had openstaan. Volgens de politie gaat het om "een asociale weggebruiker". De man zou alles doen wat in het verkeer verboden is en vervolgens nooit zijn boetes betalen.

    Een speciaal team van de politie Kennemerland is sinds deze week op pad om notoire wanbetalers van verkeersboetes op te sporen. De politiemensen zijn nog niet klaar met dit werk. (DWM)

    bron: Belga

    13-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeddhistische peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boeddhistische peren

    Vierkante watermeloenen kennen we al, maar het kan nog gekker. Japanse fruittelers gebruiken een mal van kunststof om hun peren een aparte vorm te laten aannemen. Op de foto zie je bijvoorbeeld peren in de vorm van Boeddha, die een enorme hit zijn in het Verre Oosten. De Belgische peren worden momenteel geoogst, misschien is dit een leuk ideetje om volgend jaar bij ons toe te passen?

    bron: MF

    13-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelverschrikker dreigt te verdwijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vogelverschrikker dreigt te verdwijnen

     
    De vogelverschrikker dreigt te verdwijnen uit het Nederlandse landschap. Boeren voelen er weinig voor om ze te plaatsen, omdat ze onvoldoende afschrikken en bovendienin de weg staan bij het werk.
    Bovendien heeft het Nederlandse Faunafonds nu besloten dat in veel gevallen de vogelverschrikker niet meer verplicht is om voor oogstschade in aanmerking te komen.

    Addertje
    "Weg met de vogelverschrikker", kopt het Nederlandse vakblad Boerderij enthousiast, maar er zit een addertje onder het gewas. Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen, moeten de boeren voldoende voorzorgsmaatregelen nemen.

    Eén daarvan kan zijn het afschieten van vogels. Daarvoor is toestemming nodig van de provincie, en die kan daaraan de voorwaarde verbinden dat er toch een vogelverschrikker wordt geplaatst. (belga/edp)

    12-09-2009 om 18:09 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Budget voor palliatieve thuiszorg 2009 nu al op

    Budget voor palliatieve thuiszorg 2009 nu al op

    De Federatie Palliatieve Zorg trekt aan de alarmbel. Het geld voor de begeleiding van patiënten die thuis willen sterven door gespecialiseerde teams is nu al op voor dit jaar. Dat schrijft De Morgen.

    "Het personeel maakt nu overuren die niet meer vergoed kunnen worden", zegt voorzitter Arsène Mullie. Daarom vraagt de federatie een extra bedrag van 2 miljoen euro aan het RIZIV. De palliatieve thuiszorgteams zijn slachtoffer van hun eigen succes, stelt de Federatie Palliatieve Zorg. "Het aantal patiënten dat zo thuis begeleid wordt, is de laatste jaren sterk gegroeid. Ze begeleiden nu 2,5 keer meer patiënten dan initieel was vooropgesteld. Probleem is dat hun financiering die spectaculaire groei niet gevolgd is." (DWM)

    bron: Belga

    12-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porsche denkt na over elektrische sportwagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Porsche denkt na over elektrische sportwagen

    De Duitse sportwagenbouwer Porsche denkt na over een elektrische sportwagen. "We zullen in de toekomst zeker met een hybride sportwagen komen en uiteindelijk ook met een elektrische. Deze trend is niet meer te stoppen", zegt Porsche-topman Michael Macht in het magazine "Auto Motor und Sport".

    Tot vandaag is de batterijtechniek volgens Porsche daarvoor nog niet toereikend. "Een elektrische sportwagen heeft voor Porsche pas zin, wanneer die een gelijkaardige autonomie en rijprestaties biedt als de huidige sportwagens", klinkt het. Door het verbreden van zijn modellenreeks met hybride aandrijvingen en elektrische modellen, wil Porsche de komende jaren de gemiddelde uitstoot van zijn modellen met zowat een kwart terugdringen, van 283 gram CO2 per kilometer tot "214 gram CO2 per kilometer in 2016". Hoewel de crisis ook Porsche zwaar getroffen heeft, blijft de sportwagenbouwer uit Stuttgart volgens zijn topman bij de meest winstgevende autobouwers ter wereld. (BEH)

    bron: Belga

    12-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ludieke tietenrace voor het goede doel

    Ludieke 'tietenrace' voor het goede doel


     
     
    In de Nederlandse stad Rotterdam vindt volgende week zaterdag een heuse Tietenrace plaats. Voor het goede doel ook nog: de strijd tegen borstkanker is de drijfveer, zo schrijft De Telegraaf.

    Bovendien moet de ludieke race een 'propere' bedoening blijven: alle deelneemsters moeten inschrijfgeld betalen én een beha of een andere vorm van borstbedekking dragen.



    Origineel
    Bij de tietenrace is het, zoals bij elke race, de bedoeling om als eerste over de streep te komen. Maar ook de originaliteit waarmee de borsten worden bedekt, kan een prijs opleveren.

    Alles mag worden aangetrokken: de doordeweekse bh, de wulpse bustier, de  kanten balconette, een strak ingesnoerd corset, een push up of een minimizer. Ook mogen de deelnemers zelf iets ludieks bedenken.

    Iedereen welkom
    Bij deze race is er geen plaats voor discriminatie. "Of het nu gaat om grote tieten, kleine tieten, jonge of oude tieten, echte of neptieten en zelfs travestieten, iedereen is welkom", luidt het bij de organisatie. (edp)

    11-09-2009 om 10:06 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag naar euthanasie stijgt

    Vraag naar euthanasie stijgt

    In tien jaar tijd verdubbelde het aantal euthanasiegevallen in Vlaanderen. De onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de Vrije Universiteit Brussel kwam tot de vaststelling dat tussen 1998 en 2007 het aantal gevallen van euthanasie steeg van 1,1 naar 1,9 procent. De wetenschappers linken deze stijging aan de invoering van de Belgische euthanasiewet in 2002, schrijven De Standaard en De Morgen.

    Ongeveer 32 procent van alle overlijdens in Vlaanderen was in 2007 te wijten aan een plots overlijden, iets minder dan in 1998. Daar staat tegenover dat het aantal overlijdens waar een medische beslissing aan voorafging met een mogelijk tot bijna zeker levensverkortend effect sterk toenam in diezelfde periode: van 39,3 procent in 1998 naar 47,8 procent in 2007. (DWM)

    bron: Belga

    11-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doen sociale netwerken met je gegevens! als je plots sterft?

    Wat doen sociale netwerken met je gegevens… als je plots sterft?

    Wanneer mensen plots komen te overlijden vangt voor de familie een rouwperiode aan die in het verleden vaak werd verzacht door het herbekijken van foto-albums en het van onder het stof halen van dagboeken en brieven. Maar de digitale wereld heeft daarin verandering gebracht. Nu mensen steeds meer tijd achter een toetsenbord doorbrengen zijn brieven vervangen door e-mails. Dagboeken werden blogs en foto's zijn vaak enkel nog virtueel beschikbaar. Wat doen grote sociale netwerken met gegevens van mensen die plots wegvallen? Een moeilijke vraag.

    Facebook werd zich pas bewust van het ontbreken van duidelijke richtlijnen toen op de Amerikaanse universiteit Virginia Tech in april 2007 drieëndertig mensen werden doodgeschoten. Er werd een speciale herdenkingspagina voor elk van de aangesloten overledenen opgesteld waar functies als de ‘status update' en groepslidmaatschappen waren verwijderd. Indien nabestaanden vragen om het profiel van een overledene te verwijderen wordt daaraan gevolg gegeven. Indien niet wordt het paswoord dat toegang tot de account verschaft overgemaakt aan een familielid. Ook MySpace volgt een soortgelijke handelswijze.

    Bij mailaccounts ligt dat iets anders. Yahoo verbindt zich er toe je mailverkeer vertrouwelijk te houden, ook na je overlijden. Hotmail moest op gerechtelijk bevel al het mailverkeer van een in Irak omgekomen soldaat op een cd kopiëren en aan de familie bezorgen. Dat is nu een standaardprocedure geworden voor zover een doodscertificaat en een volmacht worden bezorgd. Gmail vraagt dezelfde papieren met daar bovenop een kopij van een e-mail die de overledene aan de aanvrager heeft gestuurd.

    Fotosite Flickr zal ook na de dood van een gebruiker diens foto's online houden. Foto's die als privé werden gemerkt blijven uiteraard privé, ook nabestaanden zullen ze niet kunnen bekijken.

    Omdat dit alles omslachtig lijkt, hebben een aantal bedrijven zich al aangeboden om te helpen... tegen betaling uiteraard. Websites als Legacy Locker, Asset Lock en Deathswitch bieden mensen een virtuele kluis aan waar paswoorden en andere belangrijke toegangscodes en logins kunnen worden bewaard. Wie hier een account aanmaakt kan bij zijn inschrijving een derde partij aanduiden die bij overlijden deze vertrouwelijke informatie kan opvragen.

    [Gebaseerd op: Time Magazine]

    11-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze kauwgom helpt je aan een erectie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze kauwgom helpt je aan een erectie


      
    Het bedrijf Future Lifestyle heeft hét gat in de markt gevonden: een kauwgom die je impotentieprobleem oplost én je tegelijk een frisse adem geeft. De kauwgom heet toepasselijk 'Sexlets' en heeft als onderschrift 'let's sex'. Handig na een avondje zuipen.

    Stimulans
    De sexlets beloven de bloedstroom te verhogen, de erectie langer en steviger te maken zodat het de tevredenheid vooruit helpt en het de seks en intimiteit in je relatie verbetert.

    "Sexlets is een krachtige seksuele stimulans voor mannen, die de penis groter maakt en meer energie geeft, waardoor jij en je partner meer bevredigd worden. Uit studies blijkt dat seks beter en langer wordt, naarmate de penis groter, dikker, harder en krachtiger is", zo staat te lezen op de website.

    Snel en zonder voorschrift
    Bijkomend voordeel: 'sexlets werkt snel, heeft geen negatieve neveneffecten en je hebt er geen voorschrift voor nodig. Dat maakt hen het modernste product op de markt vandaag!'. Ingrediënten zijn onder meer: vitamine E, verschillende soorten ginseng en een goedje dat de werkbijen gebruiken om de larven te voeden. 

    (edp)

    10-09-2009 om 19:24 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met wiet kopen in Nederland?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gedaan met wiet kopen in Nederland?

    Nederland wil de verkoop van softdrugs in coffeeshops handhaven, maar wil geen wiettoerisme meer. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op basis van verklaringen van "ingewijden".

    Het Nederlandse kabinet zet vrijdag de grote lijnen voor de drugsnota van dit najaar uit. Ingewijden menen dat de verkoop van softdrugs alleszins gedoogd blijft.

    Geen toeristen

    De verkoop zou zich echter louter nog op de lokale bevolking gericht mogen zijn. Drugstoerisme zou gebannen worden, bijvoorbeeld met behulp van een gepersonaliseerd pasje.

    Belgen die even over de grens zouden willen wippen om wiet of hasj te kopen, zouden dan van een kale reis thuiskomen.


    10-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrafenis zonder pastoor vanaf 2010

    Begrafenis zonder pastoor vanaf 2010

    Vanaf volgend jaar kunnen in Limburg ook gewone leken een begrafenisplechtigheid zonder eucharistie leiden. Nu kunnen alleen priesters en diakens dat. Het bisdom Hasselt start in 2010 met de cursus "Gebedsbegeleider van de uitvaart" en wil daarmee het groeiend tekort aan priesters opvangen, schrijft Het Belang van Limburg.

    "In de eerste plaats willen we met deze cursus het groeiende tekort aan priesters opvangen", zegt vicaris Karel D'Huys van het bisdom Hasselt. "Daarnaast willen we de mensen die nauwelijks nog een band met God hebben, erop wijzen dat ze beter voor een uitvaart zonder eucharistie kiezen, geleid door een leek. Deze begrafenissen kunnen gewoon in een parochiekerk plaatsvinden." (DWM)

    bron: Belga

    10-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse god krijgt erectie na restauratie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Griekse god krijgt erectie na restauratie



     Bij de restauratie van een eeuwenoud schilderij van de Franse schilder Nicolas Poussin is een opvallende ontdekking gedaan. Onder een laag verf is de erectie van de Griekse god Priapus ontdekt. Dat meldt de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo.

    Weggemoffeld
    Een Braziliaanse restaurateur ontdekte de dubbele laag in het schilderij uit 1638. Het is niet ongewoon dat aanstootgevende aangezichten vroeger uit schilderijen werden weggemoffeld. "Waarschijnlijk is de fallus in de 18e eeuw weggewerkt", aldus de ontdekker. "Dat is toch de tijd waarin zedig gedrag gepredikt werd."

    Vruchtbaarheid
    Vanaf 8 september toont Priapus zich weer in volle glorie in een museum in Sao Paulo. Priapus staat in de Griekse mythologie bekend als de god van de vruchtbaarheid. Daar kunnen we inkomen. (eb)

    09-09-2009 om 18:51 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelovigen mogen reliekhouder van San Genarro niet meer kussen

    Gelovigen mogen reliekhouder van San Genarro niet meer kussen


    Gelovigen mogen van de aartsbisschop van Napels niet meer de reliekhouder, waarin zich de twee ampules met het bloed van San Gennaro (Heilige Januarius) bevindt, kussen. De beslissing is een poging om de verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan. Elk jaar trekken duizenden gelovigen naar Napels om het bloed in de reliekhouder te zien vloeien.

    "Wegens hygiënische redenen zal het niet meer mogelijk zijn om de reliekhouder te kussen", aldus een woordvoerder van de kapel van San Gennaro. "Gelovigen mogen het voorwerp wel nog aanraken met hun voorhoofd". San Gennaro staat bekend voor "het wonder van het bloed". Op bepaalde dagen van het jaar wordt het gestolde bloed van San Genarro plotseling weer vloeibaar. Het "mirakel" wordt elk jaar op 19 september gevierd en lokt duizenden gelovigen. Als het bloed snel vloeibaar wordt, dan is dat een teken dat het een goed jaar voor Napels zal worden. Als het niet vloeibaar wordt, dan staat de stad tegenslag te wachten. (MPE)

    bron: Belga

    09-09-2009 om 12:57 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit moet eerst naar tandarts voordat hij mag trouwen

    Brit moet eerst naar tandarts voordat hij mag trouwen

    De 32-jarige Brit Gordon Taylor, moest eerst een bezoek aan de tandarts brengen voordat hij van zijn toekomstige schoonvader de toestemming kreeg om met zijn verloofde, een dochter van een tandarts, te trouwen. Dat meldt de nieuwssite ananova.com.

    "Het was niet mijn bedoeling om mijn gebit te verwaarlozen, ik denk dat het gewoon door mijn levensstijl zo ver is kunnen komen", aldus Taylor. "Toen ik Sarah leerde kennen viel mijn slecht gebit waarschijnlijk meer op omdat haar vader een tandarts is". De toekomstige schoonvader gaf toe dat hij geschokt was door wat hij zag. "De gedachte dat mijn dochter naar het altaar naar Gordon toe zou lopen, terwijl hij zo'n gebit had, was geen goede gedachte". Ook de moeder van de verloofde dacht er zo over. "Gordon is een geweldige man, maar hij had echt heel vreselijke tanden". Alle problemen waren echter van de baan nadat Gordon toestemde om aan zijn gebit te laten werken voordat de trouw zou plaatsvinden. (MPE)

    bron: Belga

    09-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    08-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraans koppel betrapt tijdens vrijen op het strand in Thailand

    Iraans koppel betrapt tijdens vrijen op het strand in Thailand


    Een Iraans koppel heeft in Pattaya, een Thaise stad die wereldwijd bekend staat om zijn seksindustrie, de schrik van hun leven beleefd. Het koppel werd vrijdagmorgen onaangenaam verrast nadat ze tijdens een vrijpartij op het strand betrapt werden door een groep verbaasde toeschouwers. De man en vrouw, van respectievelijk 28 en 25 jaar oud, moesten een boete van 10 euro betalen wegens onzedelijk gedrag op een openbare plaats.

    "Ik was bezig met mijn dagelijkse route op de motor toen ik een twintigtal personen, waaronder toeristen, op het strand zag staan. Toen ik dichterbij ging kijken wat er aan de hand was, zag ik twee naakte mensen vrijen", aldus Jamras Thongjinda, politiekapitein in Pattaya. De twee, afkomstig van Iran waar zo'n gedrag hen vast en zeker meer dan een boete zou hebben gekost, verklaarden dat ze eerst samen een fles wodka hadden gedronken voordat ze op het strand waren beland. (MPE)

    bron: Belga

    08-09-2009 om 19:18 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daklozen leiden toeristen rond langs hangplekken

    Daklozen leiden toeristen rond langs hangplekken

    Een rondleiding langs voormalige slaap- en hangplekken van Utrechtse daklozen en drugsverslaafden moet de nieuwste toeristische attractie van de stad worden. Voormalige daklozen en verslaafden zijn opgeleid tot gids en leiden vanaf 13 september bezoekers rond door "Utrecht Underground".

    Veel plekken in winkelcentrum Hoog Catherijne en omgeving werden tien jaar geleden veelvuldig gebruikt door daklozen. Veel van hen zijn in de maatschappelijke opvang terechtgekomen vanwege de stevige aanpak van de gemeente Utrecht. De verhalen uit die periode mogen niet verloren gaan, vindt maatschappelijke organisatie Altrecht. Samen met instelling voor verslavingszorg Centrum Maliebaan en het VVV-kantoor van Utrecht besloten zij voormalig daklozen op te leiden tot gids. (DWM)

    bron: Belga

    08-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    07-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde printer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Blinde printer


    Enkele dagen geleden stelde Cartamundi een kaartspel voor blinden voor. Danni Luo maakt het de blinden en slechtzienden van deze wereld nog iets gemakkelijker, of althans dat is ooit de bedoeling. De man bedacht dit concept van een brailleprinter. Blinden praten in de microfoon, waarna een ingebouwde printer de woorden afdrukt in braille. Deze labels kunnen nadien op gelijkvormige voorwerpen geplakt worden zodat een slechtziende zich niet langer kan vergissen. Lange epistels afdrukken zal niet mogelijk zijn want de bijgeleverde labels hebben slechts een formaat van 25 X 50 millimeter. Mooi idee dat hopelijk ooit realiteit wordt.

    bron: MF

    07-09-2009 om 18:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    06-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Nederlandse politiewagens mogen niet harder dan 140
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwe Nederlandse politiewagens mogen niet harder dan 140


     
    Nederlandse KLPD-agenten mogen in hun nieuwste dienstwagens, de Volvo V50, nu al acht weken niet harder dan 140 kilometer per uur rijden meldt De Stentor. De remmen zijn zijn niet bestand tegen het zware werk van de snelwegpolitie en vliegen spontaan in brand. Het gaat om de Volvo V50 d5, een 185 pk diesel, die een topsnelheid kan halen van 215 km/u. Volvo zoekt naar een oplossing voor het probleem.

    Oudere wagens

    De korpsleiding heeft verordonneerd dat de KLPD met deze auto's tot nader order niet harder dan 140 kilometer per uur mag rijden. Voor noodhulp en achtervolging zal zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van oudere auto's in het wagenpark, Volvo's van het type V70. Mocht een snelwegagent met een V50 aanleiding tot een achtervolging hebben, dan mag dat dus niet, bevestigt woordvoerder Frans Zuiderhoek van de KLPD.

    In de fik
    Na een incident op de A20, waar een politieauto daadwerkelijk vlam vatte, is een onderzoek begonnen. Op het testcircuit in Lelystad zijn onlangs proeven gedaan. Daarbij bleek het geen enkel probleem de remmen in brand te krijgen. Volgens Zuiderhoek is vastgesteld dat de remblokken oververhit raken als het voertuig na rijden met hoge snelheid en veelvuldig remmen langs de kant wordt gezet. (mvl)

    06-09-2009 om 10:46 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste hond ter wereld sterft op 21-jarige leeftijd

    Oudste hond ter wereld sterft op 21-jarige leeftijd

    Chanel, een teefje uit de buurt van New York, is op 21-jarige leeftijd gestorven, zo bericht de New York Daily News. Dat klinkt misschien niet indrukwekkend, maar het staat wel voor liefst 147 mensenjaren. Chanel was dan ook de oudste hond ter wereld, en zal dankzij haar indrukwekkende leeftijd voortleven in het Guinness Book of Records.

    De witte teckel kampte al een tijdje met typische ouderdomskwaaltjes als een slecht gehoor en zicht. Dat laatste kon echter door een "bril" verholpen worden. Ook had ze het snel te koud, zelfs in de zwoele New Yorkse zomer, en droeg daarom een vestje. Haar baasjes, Denise en Karl Shaugnessy uit Port Jefferson Station, hadden hun trouwe viervoeter uit een asiel gehaald toen Chanel zes weken oud was. Het hondje woonde ook negen jaar in Duitsland, waar Karl als Amerikaanse soldaat gestationeerd was. (DWM)

    bron: Belga

     

    06-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexico breekt ook wereldrecord mariachi's

    Mexico breekt ook wereldrecord mariachi's

    Mexico, dat al een wereldrecord vestigde met 13.000 mensen die dansten op de choreografie van "Thriller" van Michael Jackson, heeft ook het record verbroken van het aantal mariachi's dat samenspeelt. In Guadalajara musiceerden 549 van dergelijke orkesten samen, of 39 meer dan het oude record. Dat stond sinds 2 jaar op naam van de Texaanse stad San Antonio.

    Niet alleen Mexicaanse orkesten droegen tot het nieuwe wereldrecord bij. Er waren er ook uit Venezuela, Colombia, Chili, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Zweden en zelfs uit België. ((vkb))

    bron: Belga

    06-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortingen tot 35 procent op nieuwe auto's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kortingen tot 35 procent op nieuwe auto's


    De slabakkende autoverkoop van de voorbije maanden heeft ook positieve effecten voor de consument. Overal willen autodealers van hun voorraden af. Kortingen van 15 tot zelfs 35 procent zijn geen uitzondering, zo bericht Gazet van Antwerpen.

    Wie geen speciale wensen heeft qua kleur of optie, betaalt vandaag voor een nieuwe wagen makkelijk 20 procent minder dan de catalogusprijs. Antwerpse dealers spreken zelfs van een nieuwe trend. "Klanten komen tegenwoordig vragen wat we in voorraad hebben staan. Een auto uit stock is niet alleen goedkoper, hij is ook binnen de week geleverd." Ivo Willems van multimerkenverdeler Cardoen verwacht dat kleine autootjes nóg goedkoper worden. "Nu de schrootpremie in Duitsland afloopt, verwacht ik dat de verkoop van stadswagentjes daar de komende maanden in elkaar stuikt", luidt het. (BEH)

    bron: Belga

    05-09-2009 om 10:56 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse hobbypiloot is zo dronken dat hij landingsbaan niet vindt

    Duitse hobbypiloot is zo dronken dat hij landingsbaan niet vindt

    Een Duitse hobbypiloot was zo dronken dat hij de weg naar de landingsbaan niet meer terugvond. De 65-jarige man vroeg daarom hulp van de reddingsdiensten, die hem in een helikopter kwamen helpen en naar de landingsbaan begeleidden. Dat maakte de politie bekend.

    De amateurpiloot vloog in de buurt van Schöngleina, in de deelstaat Thüringen, en wilde de landing inzetten, maar was zo beschonken dat hij de landingsbaan niet terugvond. Hulpverleners schoten de man te hulp en tijdens een woordenwisseling op de begane grond roken ze dat de man blijkbaar veel alcohol had gedronken. De piloot trok er zich niets van aan en toog in zijn auto op weg naar huis. De politie hield hem tegen, liet hem blazen en stelde vast dat hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. (VKB)

    bron: Belga

    05-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander beste met slagersmes

    Nederlander beste met slagersmes

    Zijn vaardigheden met het uitbeenmes hebben de Nederlander Peter Blom in Duitsland een Europese titel opgeleverd. Hij werd zaterdag in Rheda-Wiedenbrück onder luid gejuich van vleesliefhebbers uitgeroepen tot winnaar van het Europees kampioenschap ontleden.

    De 35-jarige gaf met het slagersmes 103 deelnemers uit elf landen het nakijken. Volgens de jury waren zijn vaardigheden bij het ontleden van varkens ongeëvenaard. Hij was "schoner en sneller" dan zijn tegenstrevers. De grote vleesfabrikanten die achter het evenement zaten, beloonden zijn inspanningen met een luxemotor. (VKB)

    bron: Belga

    05-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    04-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam in de clinch met Fox News

    Amsterdam in de clinch met Fox News



    De Amerikaanse tv-zender Fox News ligt in de clinch met Amsterdam. Fox beweert dat Amsterdam een beerput van corruptie en criminaliteit is, wat de Nederlanders natuurlijk ontkennen.

    "Ik heb hier nog geen criminaliteit gezien, je ziet niet eens politie", zegt een Amerikaan in een filmpje op YouTube. Het is een nieuwe zet in een al langer lopende discussie die de Amsterdammers Elian Wils en Robbert Nieuwenhuijs via het web voeren met de bekende tv-presentator Bill O'Reilly van de conservatieve tv-zender Fox News. De talkshowhost ging eind vorig jaar op tv tekeer over Amsterdam. Het zit er volgens hem vol met "ongewenste personen" en gezinnen zouden er niet meer naartoe durven gaan. De oorzaak zou het tolerante Nederlandse prostitutie- en softdrugsbeleid zijn. Een van zijn gesprekspartners noemde de stad "een beerput van corruptie en criminaliteit". Wils en Nieuwenhuijs waren het daar niet mee eens en zetten als reactie al eens eerder een filmpje op internet. Daarin zijn lieflijke beelden van grachten en terrasjes te zien. (KWO)

    bron: Belga

    04-09-2009 om 15:58 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste sigaar met kleine diamanten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duurste sigaar met kleine diamanten


    Alleen voor decadente oliesjeiks. Het luxemerk Chigâr heeft naar eigen zeggen de duurste sigaar ter wereld op de markt gebracht. De sigaar is voorzien van maar liefst 150 piepkleine diamantjes en kost 4500 euro.

    De sigaar werd dit weekeinde gepresenteerd tijdens de Miljonairsfair in het Nederlandse Noordwijk. "Tot verkoop van de sigaar is het nog niet gekomen", zei ontwerper Jorrit Koeman zondag. "Maar bekijks hadden we wel." De sigaar is gemaakt van Cubaanse tabak. De diamantjes zijn in Nederland door Ria Bos, de laatste Nederlandse die sigaren met de hand maakt, toegevoegd. "Geplakt met Arabische gom", zei ze. "De diamantjes verdwijnen met de as in de asbak of op straat", zei Koeman. Echt iets voor heel rijke rappers of een oliesjeik, vond hij. En alleen verkrijgbaar in een handgemaakte cederhouten cassette van tien stuks. "Glinstert voor 45.000 euro mooi op een directiebureau", aldus de ontwerper. (VKB)

    bron: Belga

    04-09-2009 om 10:06 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De droom van Alexander McDonnell
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De droom van Alexander McDonnell

    Het Amerikaanse bedrijf Think Out Of Box (zeg maar TOOB) heeft een koepelvormig scherm ontwikkeld om de gamers en cinefielen onder ons te plezieren. In plaats van te moeten uitwijken naar amusementsparken of evenementen om van een dergelijk buitenmaats scherm te genieten, kan dat vanaf nu in compactere vorm vanuit je luie zetel in de woonkamer. Via een spiegel en een projector worden de beelden op het scherm geprojecteerd. Je moet er wel dicht genoeg bij gaan zitten voor een optimale kijkervaring, wat inhoudt dat er slechts plaats is voor enkele personen voor het scherm van 90 X 180 centimeter. Nu al te huur en te koop (voor 1440 dollar) in de Verenigde Staten, hopelijk snel ook bij ons.
    Alle info en previews zijn terug te vinden op de website van T.O.O.B. LLC.

    bron: MF

    04-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen bereid pijn te lijden voor hoge hakken

    Vrouwen bereid pijn te lijden voor hoge hakken



     
     

    Nederlandse vrouwen vinden sexy zijn belangrijker dan comfort aangezien 70 procent van hen wel een stiletto's draagt die zorgen voor pijnlijke voeten. Vier op de tien draagt zelfs hoge hakken die niet eens passen.





    Pumps het populairst

    Uit een enquête bij 3000 Nederlandse vrouwen van Styletoday.nl blijkt dat elke vrouw een paar hoge hakken heeft, de helft zegt altijd een gehakt rond te lopen. De voornaamste reden hiervoor is dat ze zich er sexy mee voelen, het maakt ze zelfzekerder omdat het wonderen voor hun figuur doet. Vrouwen kiezen het vaakst voor pumps (32,3 procent), laarzen met hak komen op de tweede plaats (24 procent), gevolgd door sandalen (17,6 procent) en enkellaarzen (15,4 procent) en stiletto's (9,8 procent).

    Pijn
    De crisis zorgt ervoor dat vrouwen niet veel geld spenderen aan hoge hakken, meer dan de helft betaalt tussen de 50 en 100 euro per paar. Toch heeft maar liefst 41,8 procent van de vrouwen al eens een paar schoenen gekocht die niet passen en draagt 71,2 procent wel eens pijnlijke stiletto's. In de kast van de gemiddelde vrouw staan 2 tot 5 schoenen met hakken die ze nog nooit heeft gedragen. Om pijn te voorkomen legt 20 procent van de vrouwen speciale gelkussentjes in haar schoenen, één op de drie neemt een extra paar comfortabele schoenen mee in haar handtas uit voorzorg. (ep)

    03-09-2009 om 18:51 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien trouwers zullen gouden bruiloft vieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vier op tien trouwers zullen gouden bruiloft vieren


    Een paar dat vandaag in België huwt, heeft maar 40 procent kans om zijn 50ste huwelijksverjaardag, een gouden bruiloft, te vieren. Dat schrijft de Franstalige krantengroep Sud Press.


    De gemiddelde duur van een huwelijk bedraagt 12 jaar en 11 maanden. Vandaag bestaat 46 procent van de gezinnen uit getrouwde koppels. Die scheiden sneller dan vroeger. In 1990 viel de kritieke periode na 7 jaar, vandaag na 3 jaar. (VKB)

    bron: Belga

     

    03-09-2009 om 13:04 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de grootste afknappers tijdens een date
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zijn de grootste afknappers tijdens een date

      

     Een eerste date is altijd lekker spannend. Toch zijn er enkele valkuilen waar je voor moet oppassen.

    Een op de drie dates eindigt in een fiasco. Niet alleen de heren verknallen het, ook de vrouwen weten van aanpakken. Wat mannen vooral irriteert is het te laat komen van hun date. Fashionably late komen op een date was voor veel vrouwen een must. Zo konden ze hun partner laten zien dat ze wel een date wilden, maar dat ze ook nog andere dingen te doen hadden. Nu blijkt het te laat komen de grootste ergernis te vormen bij mannen. Best een kwartiertje vroeger thuis vertrekken dus!

    Ex

    Tijdens je eerste afspraakje vermijd je best enkele onderwerpen. Vooral het praten over de ex is not done. 12% van de mannen vindt dit een enorme afknapper en ook bij de vrouwen (6%) brengt het niet veel goeds teweeg.

    Alcohol

    Een eerste date is uiteraard erg stressvol, en alcohol kan heel wat remmingen wegnemen. Toch zorg je er best voor dat je op het einde van de avond niet onder tafel ligt. 11% van de mannen en 14% van de vrouwen vindt dit namelijk een heuse afknapper.

    03-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    02-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat betekent je seksdroom?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat betekent je seksdroom?




     Vrouwen hebben gemiddeld in 4% van hun dromen seks. Maar wat betekenen die seksdromen nu precies?

    Wanneer je droomt over seks in het openbaar betekent dat niet dat je een verborgen exhibitionist bent. Het kan wel wijzen op een verlangen om extraverter te zijn, en meer opgemerkt te worden door andere mensen. Je wilt geen geheimen meer hebben voor jezelf of voor je omgeving. Je kan deze wens vertalen door iedere dag iets creatiefs en extraverts te doen met je leven. Misschien heb je wel zin in een cursus toneelspelen of schilderen.

    Seks met de ex

    Dromen over een nachtje hete seks met je ex betekent niet dat je hem terug wil. Het kan wel een teken aan de wand zijn dat je nog niet helemaal over je liefdesverdriet heen bent. Of misschien doet je huidige partner je wel erg hard denken aan je ex. Dan is het hoogdringend tijd om eens na te denken over je nieuwe relatie. Val je niet op het verkeerde type?

    Lesbisch

    Je deelt de lakens met je beste vriendin of een goede vrouwelijke kennis. Dergelijke dromen wijzen niet op een ontkenning van je seksuele oriëntatie, vaak gaan ze enkel om een innige vriendschap die je voelt voor die persoon. Of je hebt net een goed gesprek gehad met je beste vriendin, en dat zindert nog na.

    Bekendheden

    Wanneer je droomt dat je een nachtje doorbrengt met een VIP, een onbereikbaar iemand of net iemand die erg onaantrekkelijk is, kan dat betekenen dat je een andere relatie met die persoon wilt als degene die je nu hebt. Seks met een beroemdheid betekent vaak ook dat je meer macht, erkenning, status of uitstraling in het leven wil.

    Vreemdgaan

    Droom je dat je je partner bedriegt met een onbekend iemand? Dan is dat geen teken aan de wand dat je relatie fout zit, maar wel dat je je schuldig voelt. Misschien heb je onlangs tegen je vriend gelogen over iets, of heb je eenmalig de grenzen van het toelaatbare overschreden?

    02-09-2009 om 16:09 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans te worden geflitst verdubbelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kans te worden geflitst verdubbelt

    Over vijf jaar moet het aantal verkeersdoden per jaar gedaald zijn tot onder de vijfhonderd. Om dit te realiseren gaat de politie nog meer en strenger controleren. Zo plannen ze minstens 40 miljoen bemande snelheidscontroles per jaar. Dat verdubbelt de kans dat u wordt geflitst, berichten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

    De Vaste Commissie voor de Lokale Politie heeft een aantal richtlijnen op papier gezet. Het aantal bemande snelheidscontroles wordt vastgelegd op minimum 40 miljoen. Het grootste aantal controles zal op snelwegen gebeuren. De lokale politie moet minstens 15 miljoen auto's controleren op gemeentewegen. Twee chauffeurs op de tien zouden eens per jaar een alcoholtest moeten ondergaan. Daarvoor streeft de politie naar 400.000 tot maximum 960.000 controles. Iedere agent die belast is met verkeersopdrachten zou minstens 575 automobilisten per jaar moeten controleren op het dragen van de gordel. Gemiddeld moet dat 115 onmiddellijke inningen van 50 euro per agent op leveren. (DWM)

    bron: Belga

    02-09-2009 om 10:28 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanners kunnen er wat van
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Japanners kunnen er wat van

    De Japanner Yoshihiko Satoh ontwierp deze mobiele speakers voor het meubelbedrijf Marumiya. De bedoeling is om je iPod aan te sluiten op het systeem, waarna je het overal mee naartoe kunt nemen. Vorm en functie in één! De houten tassen zijn verkrijgbaar in twee kleuren en online te koop op e-Select voor omgerekend zo'n 235 euro.

    bron: MF

    02-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge leerkrachten leven in onzekerheid

    Jonge leerkrachten leven in onzekerheid




    Terwijl het onderwijs het imago heeft dé sector met de meeste werkzekerheid te zijn, verkeren heel wat jonge leerkrachten in een onzekere situatie. Dat schrijft de krant De Standaard.

    Op vraag van het departement Onderwijs lichtte Mark Elchardus, hoogleraar aan de VUB, het lerarenberoep door. "Het uitgangspunt van die studie was het tekort aan leerkrachten waar ons onderwijs op afstevent." Een belangrijke sleutel voor dat probleem ligt bij de jonge leerkrachten, zegt Elchardus. Meer dan 30 procent van de leerkrachten die in het secundair onderwijs beginnen les te geven, stapt er binnen de vijf jaar weer uit. Terwijl het onderwijs een van de enige sectoren is waarin de werkzekerheid zo groot is, vreest 17 procent van de leerkrachten jonger dan 30 dagelijks hun baan te verliezen. Dat tegenover 5 procent van hun leeftijdsgenoten in andere beroepssectoren. "Jongeren werken vaak met tijdelijke contracten en weten dus niet of ze volgende maand nog een job hebben. Bovendien moeten ze zich vaak tevredenstellen met een deeltijdse opdracht. Tekenend is dat vier op de tien leerkrachten onder de dertig die deeltijds werken, dat onvrijwillig doen", zegt Elchardus. (MPE)

    bron: Belga

    01-09-2009 om 19:30 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zet Porsche van overspelige man voor prikje te koop

    Vrouw zet Porsche van overspelige man voor prikje te koop



    Een Britse vrouw die haar man betrapte terwijl hij in zijn Porsche zat te stoeien met een babysitter, heeft de wagen aan een spotprijs te koop gezet.

    De vrouw zette de Porsche 911 achter de rug van haar man te koop voor amper 2.000 pond. Het koppel had de wagen voor 70.000 pond gekocht. Zijn echtgenote wilde op die manier wraak nemen voor zijn slippertje.

    "Vorige week betrapte ik mijn man terwijl hij in onze Porsche (MIJN Porsche eigenlijk, want ik heb hem betaald) seks had met onze babysitter. Die is amper 17! Ik beschouwde haar als mijn eigen dochter", schreef de vrouw bij de advertentie.
    "En daarom zet ik zijn geliefde wagen nu te koop", vervolgt ze. "Eens zien hoe leuk die eikel dát vindt!"

    01-09-2009 om 09:54 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Projectie-gps
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Projectie-gps

    Er schreeuwt niets zo hard 'toerist' uit als iemand die midden op straat de weg zoekt op een gigantische opvouwbare kaart of stadsplan. Maptor is een innovatief product dat dergelijke toestanden naar het verleden verbant. In een kokertje, niet groter dan de gemiddelde lippenstift, zit een projector verborgen die een plattegrond op elke vlakke ondergrond projecteert. In uiterste nood kan je zelfs je handpalm gebruiken om de kaart te tonen. Nog leuker: er zit zelfs een gps ingebouwd in dit toestel, waardoor je eindbestemming op de kaart met een groot rood kruis wordt aangeduid. Aangezien dit product nog in volle ontwikkeling is, hopen we van harte dat het op tijd in de winkels ligt voor de zomervakantie van 2010.

    bron: MF

    01-09-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!