Mijn Wereld
Inhoud blog
  • "Waarom?"
  • De grote en de kleine vrede
  • Schuld
  • Lawaai
  • stilte
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alternatieve sliplift
    Aan alle ouderlingen en ook  sommige jongeren,

    In het programma op vrt één genaamd "de bedenkers"werd de eerste prijs van 25000 euro toegekend aan de sliplift ( apparaat dat toelaat aan mensen met een moeilijke rug hun slip of broek aan te trekken zonder zich te moeten bukken. Momenteel kan men in iedere CM zorgwinkel dit getuig in de vitrines bewonderen. Prijs 25 euro.
    In de zomer van 2006 heb ik echter dit probleem al opgelost voor mijn eigen vrouw. met enkele simpele benodigdheden, die men trouwens in ieder huisgezin terug kan vinden: nl 2 wasknijpers, een stukje touw, en 2 kleine nagels of grote duimspijkers. Zie de bijgevoegde fotos voor de montage en het gebruik ervan. Dit apparaatje kost niets ,is klein , kan dus overal meegenomen worden en is veel handiger dan zijn nieuwe grote broertje van " de bedenkers" éen groot nadeel = het is te simpel om commercieel te zijn!
    Mensen met een moeilijke rug probeer het eens ,wedden dat ge het niet meer kunt missen!
    met de groeten van Wicha





    08-03-2008, 00:00 Geschreven door wicha
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verpakking en de inhoud

     De verpakking en de inhoud

     

     

    Een dode mens is als een lege doos, de inhoud is verdwenen. Alleen de verpakking is er nog even, tot alles vergaan is in stof en as. Nabestaanden treuren om de inhoud, niet zo zeer om de overgebleven wegkwijnende verpakking. Iedereen van ons maakt dat wel eens mee tijdens zijn leven. Eigenaardig toch dan, dat er zoveel aandacht gaat naat die verpakking terwijl men leeft en zo weinig naar de inhoud! Bij alles wat we doen is voor de verpakking bedoeld. Natuurlijk kan de inhoud niet zonder de verpakking, maar hij vraagt geen luxe omhulsel, zoals men dat maar al te dikwijls ziet. Soms is de inspanning die er voor de verpakking gedaan wordt zo groot, dat deze zelf er tegen protesteert, en allerlei hulpmiddeltjes nodig heeft om zichzelf in stand te houden. Ons lichaam vraagt een goede en gezonde voeding en een gezond leefmilieu en verder een veilig onderkomen en een menselijke behandeling.

     De wereld tracht ons te verleiden met allerlei onnodige en nutteloze spullen die ons lichaam belagen en bijgevolg ook onze spirituele inhoud. “ Een gezonde geest in een gezond lichaam”, waar hebben we dat nog gehoord. Waarom slaan we die goede raad zo dikwijls in de wind?

    De jacht naar materiele middelen en overdreven welstand (?) maakt ons leefmilieu kapot en bedreigt onze gezondheid. We moeten niet tegen de vooruitgang zijn maar alleen selectiever in het geen we echte vooruitgang noemen. Echte vooruitgang is vooruitgang voor iedereen in de wereld en ook zoveel mogelijk tegelijk voor iedereen. Echte vooruitgang mag het milieu niet overbelasten, nergens ter wereld. Echte vooruitgang houdt meer rekening met de inhoud van de mens dan met zijn verpakking.

    Als de inhoud ziek is wordt ongetwijfeld ook de verpakking ziek, omgekeerd is dat niet persé het geval. We zijn met zijn allen zeker dat de zichtbare en tastbare verpakking eens zal vervallen tot stof, maar die ongrijpbare spirituele inhoud verlaat zijn verpakking en zien we niet sterven. De inhoud sterft niet, hij leeft voort! Wees dus vooral bezorgd voor de inhoud!


    wicha 

     

     

                                                                                   

    07-03-2008, 17:51 Geschreven door wicha
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle bloggers
    Beste bloggers,
    Ik heb me laten verleiden om ook eens een blog aan te maken, dus hebben we ons opgezadeld met een nieuw computerprobleem dat we zullen trachten te ontcijferen. De eerste dagen wordt het dus uitpluizen hoe het werkt en dan proberen er ietsvan te maken.
    Ik hoop hier interessante dingen te ontmoeten waarvoor ik al de moedige bloggers nu al dank.
    Wicha

    07-03-2008, 17:35 Geschreven door wicha
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!