OP STAP MET PAT
Foto
Foto
Zoeken in blog

Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Cultuursite
  • Kunst blog
  • Marleentje
  • afm
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    De dag plukken met ernst en humor
    Image Hosted by ImageShack.us
    17-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten en andere.

    Vandaag was opapat op bezoek op de Paasmarkt in Gent, eindelijk zat het weer eens mee, niet dat de zon de ganse dag van de partij was, maar het heeft eens geen druppel geregend.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    De markt zelf was geen topper, maar gezien het standgeld, leefbaar.

    Opapat is waarschijnlijk nog maar zelden zó aangeklampt geweest voor een gesprek als vandaag. Het énige onderwerp van de dag was het gekibbel tussen de marktbonzen aan de kust. Wat ik hier schrijf is niet de persoonlijke mening van opapat, maar de werkelijke weergave van wat leeft onder de kramers.

    Hoe meer de kust avondmarkten dichterbij komen, hoe méér er nagedacht word wat men moet doen na de kinderlijke beslissing van de 2 (hoofdbonden) om, wat zij noemen, de vraag naar solidariteit, wat in werkelijkheid niets anders inhoud dan een “dwang” om hun eigen leden te verplichten HUN zin te doen, en de marktkramers hun zelfstandigheid aan banden te leggen!!! Zoiets wordt natuurlijk niet in dank afgenomen, integendeel, iedereen zal door een op kinderlijk verstand gebaseerde beslissing, niets anders dan verliezers teweegbrengen.

    De marktkramers zullen de dupe zijn als ze  geen verstandige beslissing van hun kant in petto hebben. De eerste verliezen voor de bonden in kwestie zijn al een feit, door alternatieven te zoeken om minder van die dure gevallen aan de kust te betalen, met onvermijdelijk gevolgen van dien.  Het voorwendsel dat ze ons in bescherming nemen om de prijzen niet verder te laten stijgen door het systeem van openbare aanbesteding in de hand te houden, houd helemaal geen steek, enkel hun winst komt in het gedrang, en dat weten zij ook, de vraagprijs voor een standplaats heeft de limiet niet bereikt, maar reeds ruim overschreden.

    De meeste goed nadenkende kramers beseffen maar al te goed dat zelfs met een hoger bod bij openbare aanbesteding door een derde die het goed meent met de kramers, een lager standgeld kan gevraagd worden aan de kramers, en dat is nu net de schrik van de hoofdbonden, hun rijkelijk monopoliepositie kan in het gedrang komen. Dit zijn de hoofdreacties van een héél groot deel van de “gedupeerden” die opapat kon opvangen, niet enkel vandaag, maar de laatste weken. Niet enkel onder de kramers roert er wat, zelfs de media begint de lont van het kruidvat te ruiken, een eerste bommetje kwam op het nieuws van VTM, er roet duidelijk wat, en waar er rook is, is er vuur. Wie zal er branden????

    Opapat kan natuurlijk niet alle verhalen in detail neerschrijven, maar is toch benieuwd wie er nog kalkoen zal eten op Kerstmis volgens een van die verhalen, deze laatste houd opapat nog in petto.

    Op de foto vandaag “The best job”, een prachtig uitgeruste wagen die verleden jaar zo maar even 18.500€  heeft moeten neertellen aan die 2 bonden aan standgelden, maar dit jaar geen € over heeft door de ontwikkelingen in 2006, alternatieven genoeg volgens hem, besparen zal hij zeker, niet HIJ zal verliezen, en opapat vreest dat er nog velen zullen volgen die er zo over denken.

     

    Klik op de foto.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    27-04-2006
    De paus is kwaad,awel awel
    Beste E.T. Aan uw schrijven kan ik zien dat je erg in je gat gebeten zijt,in uw titel alleen vergeet je uw capslock om te schakelen,werk ik zo op uw zenuwen met alles goedkoper aan te bieden.Eerst en vooral kan ik zeggen dat niemand mij ooit met dergelijke zever en bevuilingen zal ontwrichten en dat ik recht door zee ga (letterlijk en figuurlijk).Alle deuren staan voor U open tot in de ministeries,awel als je me kan pakken op een fout of een misstap,doe het dan,ge hebt al zoveel in mijne rug zitten steken.Beste Etienne,als ik jou niet had wist ik echt niet wat te doen,u bent een tijdverdrijf,kusje.

    27-04-2006, 15:31 Geschreven door william


    25-04-2006
    EEN ANTWOORD AAN DHR; jUR2
    Mijnheer Juré, Als je hersenen nog niet volledig moesten uitgedroogd zijn, houdt dan je hoofd even naar één zijde, dan kan het beetje verstand dat u misschien nog rest samenvloeien. De beroepsvereniging waarover u het heeft bestaat sinds 1920 en heeft rechtsaansprakelijkheid. Zij dienen om het jaar een in detail uitgewerkte belastingsaangifte in bij de Administratie Financiën voor de controle op de inkomsten en de uitgaven van erkende beroepsverenigingen. Van iedere bestuurder die op jaarbasis meer dan 125 aan onkostenvergoedingen ontvangt gaat er bovendien een fiche voor de ontvangsten van commissievergoedingen naar de Documentatie diensten te Denderleeuw. De bestuurders geven dit aan bij het indienen van hun personenbelasting. Wat nu de avondmarkten in de stad Gent betreft, wat volgt: De stad Gent stelt inderdaad reeds meer dan 40 jaar bepaalde plaatsen ter beschikking aan diverse erkende beroepsverenigingen en rekent hiervoor, door mijn persoonlijke tussenkomst nu nog slechts 1 per lopende meter aan bij de deelnemers. Tot nu toe had de w.e. BAH-Gent toch wél de volgende onkosten per markt: Publiciteit: 500 Kostprijs voor een tijdelijke elektriciteitsteller per 25 deelnemers 450 Installeren van de aansluitingen achter de standen, voor een minimum van 300 Keuringen voor elektriciteit: 80 de verplaatsingskosten, verzekeringen, het opkuisen na de markt door de diensten van IVAGO, enz nog eens goed voor een paar honderd Euro. Kan men dit realiseren met 10 / deelnemer? Toch vonden de beheerders van vzw De Vlaamse Ardennen, om niet te zeggen dhr. Juré het nodig, om ook in de stad Gent en te Zelzate de markten te gaan opbieden. Voor Gent was u zelfs zo onfair om u weg te steken achter de ondervoorzitter van de vzw. E.T.

    25-04-2006, 11:58 Geschreven door w.e. BAH- GENT


    22-04-2006
    Antwoord op E.T.
    Wat mij betreft E.T. kan ik op uw bericht opmerken dat het zeker de bedoeling is om de prijzen naar beneden te halen, de paus van Belgie zit al jaren te preken van de dure standgelden ,maar heeft nog géén enkel resultaat geboekt.De paus zelf krijgt gratis de markten in het Gentse ter uitbating aangeboden,wat rekend hij door? "niets, nee 42,5 voor een plaats van 9 meter en 60.0 op risico.Dan nog de distributietaks die het eigenlijke standgeld zou moeten zijn ( 1.00 per meter).De dag dat een VZW deze markten zou ter beschikking krijgen? ipv een wettig erkende beroepsvereniging,zoals je het mooi omschrijft zal deze vereniging de Gentse markten aanbieden aan 1/3 van de prijs ,desnoods aan 10 per kraam.Wat een hyprociete opmerking E.T.

    22-04-2006, 11:32 Geschreven door william


    19-04-2006
    CONCESSIES
    Markten die doorgaan via een concessie! Wat men ook mag beweren over het in concessie geven / nemen van markten. Wie het ook mag / kan zijn, een concessionaris, een beroepsvereniging of een vzw, wie aan de aanbestedingen deelneemt, doet dit uit geldgewin en voor niets anders. Ook niet om de kostprijs voor deelname aan week- en avondmarkten naar beneden te halen, dit is om te lachen (?). Als de drie voorgaande regels de waarheid geweld zouden aandoen, waarom gaan sommige personen dan ook markten opbieden, die de gemeentebesturen sinds jaren onderhands toestaan aan erkende beroepsverenigingen, is dit ook om de kostprijs voor een standplaatsje naar beneden te halen? Hopelijk krijgen de deelnemers aan deze vorm van markten ooit eens hun verstand terug en gaan ze voor hun eigen beurs werken en niet voor deze van concessiehouders. E.T.

    19-04-2006, 16:27 Geschreven door w.e. NGAH


    18-04-2006
    bedankt
    Ik ben toevallig de voorzitter van die derde vereniging,en ben zeer dankbaar dat er nog kramers zijn die echt durven uiten hoe ze zich voelen.Hopend dat er meer het idee delen van deze gedupeerde marktkramer.Ik zal nooit of nooit mij zo verlagen om mensen te dwingen om niet deel te nemen aan avondmarkten van andere verenigingen.Mijn vereniging zal altijd de goedkoopste zijn en blijven,onze organisaties zullen aan gunsttarieven worden aangeboden tot nijd van de kustbaronnen.Het zijn perfecte onderhandelaars,als ze U niet kunnen omkopen,zoals ze op 15/12/04 met mij wilden,dan maken ze de vereniging in kwestie kapot.Reeds 3 verenigingen sneuvelden in het verleden onder hun gezag. Kijk eens in 2005 naar de bond van Roeselare,eens de grootste vereniging van West-Vlaanderen.Wat nu ,géén activa meer,enkel schuld...Misschien wel eens tijd om aan te sluiten bij zo'n vereniging die zich niet wil verrijken op de nek van de kramer,die één al al oor is voor de kramers en alles zal doen om ten dienste te zijn van zijn deelnemers.

    18-04-2006, 16:34 Geschreven door william



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto van de markt in Kortrijk.


    Rondvraag / Poll
    Hoeveel maal bezoekt u het blog van opapat?
    3 x per dag of méér.
    2 x per dag.
    1x per dag.
    3x per week of méér.
    2 x per week.
    1 x per week.
    1 x per maand of méér.
    1 x per maand.
    Zelden.
    Bekijk resultaat


    Foto

    Mijn vriend Lady, Cavallier King Charles.
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!