OP STAP MET PAT
Foto
Foto
Zoeken in blog

Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Cultuursite
  • Kunst blog
  • Marleentje
  • afm
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    De dag plukken met ernst en humor
    Image Hosted by ImageShack.us
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenhuis.

    In handen van de medici dag 2.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Dag 2 woensdag 15 november:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Na de zoveelste maal terug wat ingedut te zijn was het terug van dat, de kamerdeur vloog open, het licht aan, en nog maar eens een van hals tot knie ingeduffeld in het wit verpleegstertje (spijtig genoeg niet zoals op de foto) stoof de kamer binnen, “voor een prikje meneer”, bloedafname dus, het was toen omstreeks 5u30, zij was wakker, ik nog niet, maar het begon mij op te vallen dat die verpleging onder druk werkt, ik sta meer en meer in bewondering voor wat ze doen, maar niet voor wat ze MOETEN doen, ik begin te begrijpen waarom destijds die “witte woede” zoveel stof deed opwaaien, ik lag niet in een ziekenhuis maar in een bedrijf dat winst moet maken, het zou mij niks verwonderen dat ze daar via een managementbureau het tempo bepaald hebben, x-aantal patiënten in x-aantal tijd “af te werken”, en de patiënt, die is minder belangrijk, hij kan zich toch niet verweren.

    Een beetje later nog iemand met een thermometer, en om 8u het ontbijt die aan kamer 336 voorbijging, een derde dag zonder eten. De dag verliep verder tussen rookzaal en kamer, afgewisseld met verpleegsterbezoeken tot zelfs een stage dokter die mijn hele lichaam kwam betasten, werkelijk van kop tot teen, ik voelde mezelf als levend didactisch materiaal. En dan gebeurde het, om 14u kwamen ze die zak aan mijn kapstok vervangen, een verpleger en een stage verpleegster kwamen de kamer binnengestormd, ik lag in bed, die hulpverpleegster dumpte die zak op bed samen met een lijst die ze even bekeek en zich tot de verpleger richtte “dit is de verkeerde”, even nagekeken en inderdaad ze konden een andere zak gaan halen. Dit was een punt waar ik voor de eerste maal wilde gaan lopen, als ik vroeg wat ik zou gekregen hebben probeerden ze mij snel wijs te maken dat er eigenlijk weinig verschil was tussen de twee producten, maar dat maakte bij mij geen indruk meer, met alle Chinezen, maar niet met de dezen was mij eerste reflex.

    Nog wat aan het pendelen naar de rookzaal waar een lieve rookgenote doodleuk zat te vertellen dat ze deze morgen net op tijd zag dat de verpleegster haar medicatie aan de buurvrouw wilde toedienen, kunt u zich voorstellen hoeveel vertrouwen ik nog had in de werking van het ziekenhuis?

    Deze voorvallen en de eerste knagende honger begonnen de dezen serieus parten te spelen, ik moest hier zo snel mogelijk weg. In de vooravond, en nadat ik ondertussen die naald in de rechterhand had laten verplaatsen naar de linkerhand om toch iets meer bewegingsmogelijkheden te hebben, kwam de etât major op bezoek, de dokter een assistente en de hoofdverpleegster, te verwachten vraag “en hoe is het”, stomme vraag, het feit dat ik daar lag kon het niet goed zijn. Begon ook een stomme vraag te formuleren, zo van, “dokter u komt mij zeggen dat ik naar huis mag”, antwoord uiteraard negatief, ondernam een verdere poging, “morgen dus”, antwoord “neen, vrijdag, vrijdag mag je naar huis”, dit sloeg ik op in mijn hersenen, het zat er vast geprogrammeerd. Ik vroeg ook of ik nu mocht drinken, antwoord “enkel water”, waarop ik haar duidelijk maakte “ik drink geen water, dat gebruik ik om mij te wassen”, ze konden er hartelijk mee lachen, maar ik meende het, als ik twee liter water per jaar drink is dat al veel, al gans mijn leven is dit zo. Na wat aandringen mocht ik dan toch thee drinken, oef, het was toch al iets, van eten was helemaal nog geen sprake.

    Om 20u kreeg ik de lang verwachte thee, daarna de avond doorgebracht met lezen tv kijken telefoneren en dit tot 2u30 in de nacht, want dan kwamen ze die zak vocht vervagen, en gezien de nare ervaring bleef ik doelbewust wakker, het was al na 3u toen ik met een bang hart het licht uitdeed.

    Morgen miseriedag 3.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    22-11-2006
    vervolg op klaagzang hospitaal
    Ja Patje,hier ben ik weer voor mijn ervaringen in het MIDDELHEIM.Nog iets vergeten te vertellen over mijn eerste opname,ik lag op de vijfde verdieping gang A,wel daar zaten de grootste kneuten van verpleegsters die ze op een ander niet wilden,lelijk(kan je niets aan doen) nors,onvriendelijk,geen tijd,en één die percies uit een gesticht kwam groot grof gebouwd,mannelijke stem,ik had echt geen vertrouwen in dat mens.Bij de tweede opname(afgesproken met dokter dat ik binnen de twee dagen thuis zou zijn of dat ik anders door het raam zou springen)ben terechtgekomen in gang B zelfde verdiep,het was een verschil tussen hemel en hel,vriendelijke mensen,vlot niet om een grapje verlegen(moet in een hospitaal,het is er al triestig genoeg,je kan je alleen overeind houden met de nodige dosis humor) Na 2 dagen terug thuis.Ik ben nog eens op spoed opgenomen,maar dat is voor morgen,als je wil natuurlijk.Groeten robert

    22-11-2006, 08:44 Geschreven door peeters robert


    21-11-2006
    oeioei
    patje patje blij dat je het hebt overleefd schat. wees gelukkig dat ze niet rond lopen in zo een wit pakje, of je kreeg er nog een spuitje bij om braaf te blijven hahahahah toch blij datt alles achter de rug is knuffel van een witte woede met een goed hart.

    21-11-2006, 22:09 Geschreven door muizemie



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto van de markt in Kortrijk.


    Rondvraag / Poll
    Hoeveel maal bezoekt u het blog van opapat?
    3 x per dag of méér.
    2 x per dag.
    1x per dag.
    3x per week of méér.
    2 x per week.
    1 x per week.
    1 x per maand of méér.
    1 x per maand.
    Zelden.
    Bekijk resultaat


    Foto

    Mijn vriend Lady, Cavallier King Charles.
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!