Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-05-2006 om 12:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Leng met gerookte zalm en venkel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g lengfilet
    2 plakjes zalm (gerookt)
    1.2 dl room
    1 venkelknol
    35 g boter (bakboter)
    20 g kervel
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Een lengfilet in een sneetje gerookte zalm rollen en in een beboterde magnetronschaal schikken.

    Bevochtigen met de wijn en op smaak brengen met peper en zout.

    Afdekken en acht minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Het pocheervocht bewaren en de lengfilets warm houden.

    De venkelknollen wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.

    Op smaak brengen met peper, zout en de nootmuskaat.

    Bevochtigen met de room en het pocheervocht van de lengfilets.

    Afdekken en een zevental minuten laten garen bij 700 W.

    De venkel warm houden en de saus even inkoken.

    Op warme borden een bedje maken van venkel, de lengfilets erop schikken, overgieten met de saus en afwerken met enkele pluksels venkelloof.

    Serveren met duchesse-aardappelen (desgewenst gekleurd met wat wortelpuree).

    29-05-2006 om 10:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-05-2006 om 10:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgettetaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 courgetten
    1 ei
    100 g cottage cheese
    peper
    zout
    1 paprika (geel)
    1 dl tomatencoulis

     

    Kook de courgettes ongeveer 4 minuten.

    Pureer ze in de keukenmachine met het ei, de cottage cheese of de ricotta en kruid het mengsel met zout en peper.

    Roer de paprikablokjes erdoor.

    Verdeel het mengsel over vier kommetjes en zet ze in een ovenschaal, die u half met water vult.

    Bak de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C/gasovenstand 3. Serveer ze warm met de tomatencoulis.

     

     

    Vegetarische wokschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g groene asperges
    250 g worteltjes
    4 sjalotten
    200 g peultjes
    4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 dl kippenbouillon
    peper
    zout
    25 g sesamzaad
    8 blaadjes basilicum

     

    Snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm, snijd de worteltjes in plakjes, halveer de peultjes en hak de sjalotjes fijn.

    Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de asperges, worteltjes en sjalotjes 10 minuten in de olie.

    Voeg de gehalveerde peultjes toe en roerbak ze 5 minuten mee.

    Giet de bouillon erbij en stoof de groenten in ca. 7 minuten gaar.

    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.

    Strooi het sesamzaad en de fijngehakte basilicumblaadjes over de wokschotel.

    Serveer met bami of mihoen.

     

     

    Spiegel van pruimen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eierdooiers
    250 g suiker
    230 g bloem (zelfrijzend)
    3 eetlepels cacaopoeder
    125 g pruimen
    1.25 dl wijn (rood)
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2.5 dl room

     

    Bereid de chocoladebiscuit: klop de eierdooiers en de suiker zeer luchtig op.

    Zeef de bloem en de cacaopoeder en meng samen onder het eimengsel.

    Strijk het beslag dun uit op een ingevette bakplaat en bak in 15 minuten krokant op 180°C.

    Ontpit de pruimen en week ze in de sauternes en mix ze daarna.

    Duw een paar lepels van dit mengsel door een zeef, zodat u een coulis krijgt.

    Warm de rest van het mengsel op en voeg de gelatine toe.

    Laat het mengsel afkoelen en voeg de opgeklopte room toe.

    Vul de bodem van een springvorm met een schijf van chocoladebiscuit.

    Giet hierop de pruimenbavarois, en laat opstijven.

    Vorm een spiegel van de pruimencoulis op het bord.

     

    Serveertip: decoreer met chocolade en vanillesaus of rum.

    29-05-2006 om 10:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-05-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kropsla met peren en spekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 krop sla
    6 sneetjes spek (gerookt)
    2 peren (Conférence)
    15 g suiker
    3 cl wijnazijn (wit)
    peper

     

    Het spek in reepjes snijden en zonder vetstof krokant bakken in een pan met antikleefbodem.

    De peren schillen, het klokhuis en de pitjes verwijderen en in plakjes snijden.

    De gewassen sla in reepjes snijden en in een mooie slakom schikken.

    Hierover de spekreepjes verdelen en de perenpartjes.

    De suiker losroeren in de wijnazijn en hiermee het slaatje bedruipen.

    Kruiden met peper en meteen serveren.

    28-05-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    28-05-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde mignonnettes met tuinkruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bakje tuinkers
    10 g kervel
    0.25 bosje peterselie
    3 sprietjes bieslook
    3 blaadjes basilicum
    1 bakje waterkers
    4 mignonnettes
    peper
    zout
    25 g boter (bakboter)
    200 g kaas (vers halfvet)
    1 dl room

     

    De verse kaas pletten met de vers gehakte tuinkruiden en de kervel en kruiden met peper en zout.

    Met een scherp mes een insnijding maken in de mignonnettes zodat er een soort envelopje ontstaat.

    Kruiden met peper en zout en vullen met de kruidige kaas.

    Het vlees dichtprikken met een houten prikker of opbinden met keukengaren en aan beide kanten laten kleuren in de hete boter.

    Uit de pan nemen, warm houden en de braadjus deglaceren met room.

    Het vlees op een bedje van waterkers en tuinkers schikken en overgieten met de saus. Serveren met deegwaren.

    28-05-2006 om 12:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    28-05-2006 om 12:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Fris slaatje van zure haringfilets en rode biet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 haringfilets (zuur)
    1 rode biet
    1 aardappel (Bintje)
    1 appel (Jonagold)
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel mayonaise
    takje dille
    peper
    zout

     

    De aardappelen gaarkoken in de schil en laten afkoelen.

    De aardappelen en de appelen schillen en in kleine blokjes snijden.

    Besprenkelen met citroensap tegen het verkleuren.

    De haringfilets in dunne plakjes of in vierkantjes snijden.

    De blokjes aardappel, appel en haring mengen met de mayonaise en deze salade op smaak brengen met peper en zout.

    De rode bietjes in dunne plakjes snijden.

    De plakjes rode biet in waaiervorm op een schaaltje schikken, daarop de salade leggen en garneren met takjes dille.

     

     

    Champignon-tomatentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    265 g bloem (tarwebloem)
    10 g gist
    1.5 dl melk (halfvol)
    75 g boter (bakboter)
    zout
    500 g champignons
    4 tomaten
    1 paprika (groen)
    1 paprika (rood)
    1 ui
    1 dl groentebouillon
    peper
    20 g paneermeel
    50 g kaas

     

    Een gistdeeg maken.

    Hiervoor de gist oplossen in een beetje lauwe melk.

    Een kuiltje maken in 250g bloem en de gist hierin gieten.

    Bedekken met bloem en een snuifje zout toevoegen.

    1/3 van de boter in klontjes verdelen en alles kneden tot het deeg makkelijk loskomt van het werkblad.

    Tot een bal rollen en afgedekt laten rusten.

    De tomaten pellen en in stukjes verdelen.

    De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.

    De ui fijnhakken en aanfruiten in boter.

    Tomaten en paprika toevoegen en laten meestoven.

    Blussen met de bouillon, kruiden met zout en peper en gedurende 20 minuten laten sudderen.

    De champignons reinigen en ze in schijfjes snijden.

    Bij het tomaten-paprikamengsel voegen 5 minuten voor het einde van de stooftijd.

    De rest van de bloem losroeren in een beetje bouillon en er het kookvocht mee binden.

    Het deeg uitrollen en er een beboterde taartvorm van 28 centimeter doorsnee mee bekleden. Het deeg doorprikken met een vork en de bodem even laten rijzen.

    Een laagje paneermeel over het deeg uitstrooien en er de groentevulling over verdelen.

    Bestrooien met geraspte kaas en gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    Warm serveren.

     

     

    Zoete gevulde peer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 peren
    2 sinaasappelen
    2 eetlepels papajablokjes (gedroogd)
    1 eiwit
    2 dl room
    50 g walnoten
    0.5 theelepel vanillepoeder
    1 eetlepel honing (vloeibaar)

     

    Hak de walnoten grof (hou 4 noten apart).

    Rasp de schil van de sinaasappel.

    Hak de papajablokjes fijn.

    Klop het eiwit stijf.

    Klop de room.

    Meng eiwit en slagroom.

    Roer er de noten de papaja, vanille en sinaasappelschil door.

    Zoet naar smaak.

    Halveer de peren en hol ze lichtjes uit.

    Vul de holte met het roommengsel.

    Garneer met walnoten en sinaasappelschil.

    28-05-2006 om 12:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-05-2006 om 12:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Ename taart

     

    Kaas: Ename

     

    Ingrediënten

    Een deeg van 250 g bloem

    125 g boter

    een kop water

    zout en peper

    Een vulling met:

    5 sneetjes gerookt spek

    2 sneden gekookte hesp

    100 g champignons

    200 g Ename kaas

    6 eieren

    Peper

    5 cl room

     

    Bereiding:

    Deeg maken door de boter met de gezeefde bloem, het water en een ei flink te mengen.

    Op smaak brengen.

    Het deeg in de vooraf ingeboterde bakvorm (diameter +/- 20 cm) gelijkmatig aanbrengen. Spek en hesp in kleine stukjes snijden, champignons in schijfjes, Ename kaas raspen.

    De eieren opkloppen met snuifje peper.

    Spek, hesp, champignons en Ename kaas eronder roeren, flink kloppen en tenslotte de room toevoegen.

    Dit mengsel in de met deeg belegde bakvorm gieten en zowat 30 à 35 minuten in matig verwarmde oven plaatsen.

    Lekker warm opdienen als stevig voorgerecht of lunch.

    27-05-2006 om 16:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    27-05-2006 om 14:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bladerdeeg met kaas, ansjovis, paprika en prei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    preiwit van 1 prei
    4 plakjes bladerdeeg (ca. 10 x 10 cm, gebakken)
    4 ansjovisfilets (in olie)
    0.5 paprika (rood)
    100 g roomkaas

     

    Snijd de prei in de lengte doormidden en kook hem in water net gaar.

    Laat de stukken uitlekken en snijd ze opnieuw in de lengte doormidden.

    Rooster en ontvel de rode paprika en snijd hem in 4 gelijke reepjes.

    Leg op elk vel bladerdeeg 1 ansjovisfilet en 1 reepje paprika.

    Bestrijk ze met een kwart van de kaas en leg er een stuk prei op.

    Zet de taartjes 3-4 minuten onder de grill (ze moeten goed warm zijn) en dien ze direct op.

    27-05-2006 om 14:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    27-05-2006 om 14:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Jonge prei in vinaigrette met gebakken langoustines

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 preiwitten
    12 langoustines
    1 sjalot
    3 theelepels sherry-azijn
    2 cl balsamicoazijn
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels kervel (fijngehakt)
    olijfolie om te bakken
    peper
    zout

     

    Pel de rauwe langoustines en leg ze op een bord.

    Maak de prei schoon en blancheer hem gedurende 5 minuten in kokend gezouten water.

    Spoel af onder ijskoud water en laat goed uitlekken.

    Snijd de sjalot zeer fijn en bereid de vinaigrette met de twee soorten azijn en de olijfolie. Voeg zout, peper, sjalot en kervel toe.

    Bak de langoustines in olijfolie.

    Schik ondertussen de prei in waaiervorm bovenaan op het bord en overgiet hem met wat vinaigrette.

    Hou wat prei apart voor de garnering.

    Giet de rest van de vinaigrette onderaan op het bord en leg hier de langoustines op.

     

    Serveertip:

    Garneer met een julienne van prei, gebakken in hete olie.

     

     

    Lamslende met hopscheuten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 lamskoteletten
    80 g hopscheuten
    100 g prinsessenboontjes
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel citroensap
    50 g boter (bakboter)
    2 dl bruine fond
    peper
    zout
    10 g suiker
    1 eetlepel mosterd

     

    De bruine fond inkoken en op smaak brengen met peper en zout en een weinig griessuiker. Wanneer de gewenste dikte bereikt is, afwerken met de mosterd.

    De lamsribbetjes bakken in boter en kruiden met peper, zout en fijngesnipperde knoflook.

    De rauwe hopscheuten grondig reinigen en bakken in een weinig boter.

    Een beetje citroensap toevoegen om verkleuring te voorkomen.

    De ribbetjes, de voorjaarsgroenten en de hopscheuten verdelen over verwarmde borden die vooraf bedekt werden met een mooie sausspiegel.

     

     

    Aardbeienmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g aardbeien
    2 dl room
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    1 cl grand-marnier
    180 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker

     

    De gelatine weken in koud water.

    In een steelpan de suiker mengen met 2 soeplepels water.

    Het mengsel zachtjes aan de kook brengen en de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de stroop voegen.

    Goed roeren en het pannetje van het vuur nemen.

    Laten afkoelen.

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en mixen tot een zeer fijne puree.

    Deze puree door een fijne zeef wrijven en bij de koude stroop voegen.

    De koude slagroom opkloppen en de vanillesuiker toevoegen.

    De room vervolgens voorzichtig door de aardbeienpuree roeren.

    De mousse in aparte glazen verdelen en gedurende minstens 12 uren in de koelkast zetten.

    Opdienen met de rest van de aardbeien en bestrooien met wat suiker.

    27-05-2006 om 14:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    27-05-2006 om 13:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    1 limoen
    50 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2.5 dl room
    100 g bitterkoekjes (macarons)

     

    De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen. De limoen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens uitpersen.

    Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast.

    De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil.

    De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen.

    Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.

    26-05-2006 om 13:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-05-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kamutsalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g kamut
    1 rode biet
    4 stengels bleekselderij
    2 eieren (hardgekookt)
    2 appelen
    1 ui
    50 g walnoten
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    5 dl yoghurt (mager)
    2 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel citroensap
    zout
    peper

     

    Kook de kamut in een uur en een kwart gaar in water en laat een half uur zwellen.

    Klop een saus van de yoghurt en mayonaise en breng deze op smaak met citroensap, zout en peper.

    Kook de rode biet gaar.

    Snij de bieten, de bleekselderij, de eieren, de appelen en de ui fijn en schep met de noten en de helft van de peterselie door de kamut.

    Roer de saus erdoor en garneer met de overgebleven peterselie.

     

     

    Makreel met appelcidersaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g makreelfilets
    3.5 dl cider
    1 eetlepel ciderazijn
    2 eetlepels citroensap
    1 takje tijm
    0.5 bosje peterselie
    1 blaadje laurier
    peper
    zout
    40 g boter (bakboter)
    50 g suiker
    3 appelen (Jonagold)

     

    De vissen in een schotel leggen, samen met de helft van de cider, ciderazijn, citroensap, tijm, peterselie, laurier, peper en zout en zachtjes laten gaarstoven gedurende 20 minuten in een oven van 190 graden.

    Voor de saus de boter smelten samen met de suiker.

    De geschilde en in stukken gesneden appels toevoegen en de rest van de cider.

    Tot moes koken en de saus zeven.

    Bij het opdienen de vissen versieren met schijfjes citroen, waterkers en paprikapoeder.

    De saus apart serveren.

     

    Deze bereiding kan ook met haring of forel.

     

     

    Baklava

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg filodeeg
    boter voor het invetten
    500 g walnoten
    2 theelepels kaneelpoeder
    750 g suiker
    450 g boter (geklaard)
    150 g griesmeel
    kruidnagel
    250 g honing (vloeibaar)
    5 dl water
    2 citroenschillen
    sap van 1 citroen

     

    Meng walnoten (licht geroosterd, dan verkruimelt), kaneelpoeder en 250 g fijne tafelsuiker in een kom en zet apart.

    Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en voeg het griesmeel toe.

    Roer goed door, maar laat het niet kleuren.

    Laat het geheel afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in.

    Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel (in totaal de helft).

    Gebruik vooral veel boter! (Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe.

    Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.)

    Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel.

    Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel.

    Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix.

    Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.

    Snijd met een scherp mes de bovenkant van de baklava in.

    Decoreer elke portie met een kruidnagel.

    Besprenkel de baklava met water en zet 30 minuten in de oven.

    Draai de oventemperatuur lager tot 140°C en bak de baklava nog eens 2 tot 2,5 uur.

    De bovenkant moet goudkleurig blijven (en niet donkerbruin worden).

    Haal de baklava uit de oven en laat afkoelen.

    Doe alle ingrediënten voor de siroop (de tijmhoning, 500 g suiker, het water en de fijngeraspte citroenschil), zonder het citroensap, in een pan en breng aan de kook.

    Voeg het citroensap toe als de siroop aan een lepel blijft kleven en giet de hete siroop over de afgekoelde baklava.

    Laat het een nacht rusten en geniet de volgende dag van dit lekkers!

    26-05-2006 om 12:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!