Trainen is geen exacte wetenschap. Toch zijn er zeker een aantal basisregels waarmee rekening moet gehouden worden om steeds op een verantwoorde manier bezig te zijn. Lichamelijke inspanning heeft een gunstige invloed op de lichaamsconditie. Ze verbetert de kwaliteit van het leven en doet het risico op ernstige chronische aandoeningen dalen. Met een beetje extra beweging kan men ervoor zorgen dat men in conditie blijft en dat het lichaam op een aangenaam niveau blijft presteren zodat men niet teveel hinder krijgt van de oude dag. 'k Zal dat maar geloven zeker.
Voor meer gezonde trainingen KLIK HIER Sport en senioren: KLIK HIER Info: wvc.vlaanderen.be/gezondsporten
Terwijl Pedro nog ligt te apegaaien na een virusinfectie en het geen weer is om een hond door te jagen, laat staan om te fietsen, ben ik verder op zoek gegaan naar het gegeven Jacobus. Ondertussen zijn Pedros pelgrimvrienden, Luus en Martien, al een eind opgeschoten in Frankrijk. Hun verhaal kan je zien en lezen door op de schelpen te klikken
Santiago de Compostella Vanaf het einde van de 7de eeuw ontstaat het verhaal dat Jacobus de Meerdere het evangelie zou gepredikt hebben in Spanje. Nadien zou hij dan in het gezelschap van enkele bekeerlingen de andere apostelen terug vervoegd hebben voor hun concilie te Jeruzalem in het jaar 44. Het idee van een apostolische oorsprong geeft de jonge Kerk van Asturië ongetwijfeld moed in een tijd dat ze het fel te verduren krijgt van islamitische aanvallen. Een dergelijke afstamming wordt best kracht bijgezet met een historisch aanknopingspunt. Vanaf de 9de-10de eeuw wil de overlevering dat Jacobus ook in Spanje zou begraven zijn. Maar hoe was Jacobus dan wel terug in Spanje geraakt? Het zou door zijn (Iberische) leerlingen Athanasius en Theodorus van Jeruzalem naar Spanje overgebracht zijn, nadat ze daar op wonderbare wijze het nodige bootje voor verkregen hadden. Ze gingen aan wal in El Padrón, Noordwest-Spanje, in de provincie Galicië, en begroeven de apostel 8 mijl landinwaarts. Pas vanaf de 9de eeuw zijn er sporen terug te vinden van de verering van zijn relieken, op de plaats van dat graf te Compostella, dat - aldus archeologische bevindingen - zich wel degelijk bevindt op een oude Romeinse begraafplaats.
Het feit dat dit graf eeuwenlang niet bekend en vereerd was en nu plots wél, moest een verklaring krijgen. Het graf zou door verwaarlozing in de vergetelheid zijn geraakt, en tot nieuw leven gekomen zijn dankzij een herontdekking. En kijk, eensklaps en bij wonder werd zijn graf in het begin van de 9de eeuw terug-gevonden. De kluizenaar Pelagius, verblijvend te Amahia, kreeg van engelen een bericht omtrent de vindplaats van Jacobus graf in de omgeving. Het graf werd aangeduid door bovennatuurlijke lichtschijnsels. Het komt de plaatselijke bisschop toe om het graf te vinden: een stenen mausoleum. Meteen volgde de bouw van een kerk, de eerste van een serie.
De plek wordt naar de apostel genoemd: Sant-iago. Gezien zijn reputatie werd zelfs vanaf de 11de eeuw heel de streek van Galicië door de Vikingen Jakobsland genoemd. De plaatsnaam in Compostella of de Compostella wordt etymologisch graag verklaard door de legendarische ontdekking van het graf dankzij de wonderlijke lichtschijnsels, nadien opgevat als sterren; vandaar sterrenveld, in het Latijn: campus stellarum. In de middeleeuwse Latijnse teksten staat de nieuwe plaatsnaam steeds correct vermeld als Compostella. In de middeleeuwen werd het bedevaartsoord gesitueerd in Finis terrae. Vanuit een continentaal Europees standpunt werd inderdaad de landstreek van Noorwest-Spanje aanzien als het einde der aarde. Had ook Jezus zijn apostelen niet opgedragen het evangelie te verspreiden tot het uiteinde der aarde (Hand.1,8)?
In de middeleeuwen stond de echtheid van Jacobus graf boven alle verdenking: velen stroomden er van heinde en verre naar toe, tal van wonderverhalen werden aan hem toebedacht en een indrukwekkende bedevaartskerk, later tot kathedraal verheven, zou zijn grafplaats tekenen. In de periode van het kritisch ingestelde humanisme begonnen de twijfels daaromtrent meer en meer op te komen. Toch aarzelde paus Leo XIII in zijn bul Deus omnipotens (1884) niet om de skeletten die in 1879 terug opgegraven waren, te bevestigen als het authentieke gebeente van de heilige apostel Jacobus en diens gezellen Athanasius en Theodorus. Daarmee werd het kritisch onderzoek hieromtrent niet stopgezet.
Info: boek van Compostela. Foto's: Luus en Martien Foto glasraam: kerk van Nanteuil-en-Vallée Meer info over de tocht van Luus en Martien door op de foto met schelpen te klikken.
Goed om te weten in geval van diefstal van uw GSM !!!
Een informatie die zeer nuttig is en waar men zich kan afvragen waarom de telefoonverkopers dat niet zeggen!
Een soort van wraak als men uw GSM steelt.
Tik op uw GSM: *#06# (dus: sterretje, hekje, nul, zes, hekje) om het serienummer van uw draagbare telefoon te verkrijgen.
Deze code komt op het scherm en is uniek.
Noteer deze code en zet die zorgvuldig weg (ergens in een GSM map van uw computer) Als men uw GSM steelt, telefoneert u naar uw operator en geeft deze code.
Uw telefoon kan dan volledig geblokkeerd worden, zelfs als de dief de sim kaart veranderd.
U zult er waarschijnlijk uw GSM niet mee terugkrijgen, maar ge bent toch verzekerd dat de dief er niets kan mee doen . . .
Eentje voor de echte koffieleut onder ons...gedurfd maar uitzonderlijk lekker. Laat je verleiden door smaak zegt de 'Golden Coffee Box'. En let even niet op je lijn...als er die nog zou zijn...en daarbij een lekker kopje Turkse koffie.
Gebakken Chocolademousse met Espresso Chocolademousse is ieders favoriet. Maar kent u deze variant al? De mousse beland niet in de koelkast maar in de oven En de espresso haalt de smaak van de chocolade nog meer naar boven. Java, Ethiopië of, wat subtieler, Panama Espresso is de aangewezen koffie in deze hemelse modder.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een (spring)vorm van 24 cm in. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de eiwitten, voeg de suiker toe. Roer de boter door de gesmolten chocolade en vervolgens de eigelen, koffie en cacao. Meng dit tot een gladde massa en voeg dan de eiwit-suikermassa schepje voor schepje toe, tot alles vermengt is. Giet het in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
info: De golden Coffee Box Turkse koffie, klik op afbeelding
Op vraag van vele voetbalminnende mannen en vrouwen publiceer ik hierbij... ..."the rules" van het WK voetbal 2006!
Aan alle vrouwen / partners
1. Van 9 juni t/m 9 juli 2006, is het de bedoeling dat je de sportsecties van de kranten leest, zodat je op de hoogte bent van wat er gebeurt met betrekking tot de World Cup 2006, zodat je kan meepraten in een discussie. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat je kwaad wordt aangekeken, of totaal wordt genegeerd. AUB: niet klagen als je geen aandacht krijgt.
2. Tijdens de World Cup is de televisie van mij, de hele tijd, zonder uitzonderingen. Als je ook maar naar de afstandsbediening kijkt, ben je een oog kwijt!!!!!
3. Mocht je tijdens een wedstrijd voor de tv langs willen, dan mag dat, mits je dit kruipend over de vloer doet, zonder mij te storen. Wanneer je besluit om naakt voor de tv te gaan staan, zorg dan dat je daarna gelijk weer je kleren aandoet, want als je een koutje vat, heb ik geen tijd om je naar een dokter te brengen of je te verzorgen tijdens de World Cup.
4. Tijdens de wedstrijden ben ik doofstom en blind, behalve als ik iets te drinken of te eten nodig heb. Je bent gek als je denkt dat ik naar je luister, de deur open ga doen, de telefoon opneem, of, indien aanwezig, de baby opraap als die op de grond is gevallen.....Dat gebeurt niet !!!
5. Het is belangrijk dat je er te allen tijde voor zorgt dat er minimaal 2 sixpacks bier in de koelkast staan, er voldoende chips in de kast ligt en dat je je gedraagt als er vrienden van mij voetbal komen kijken. Als tegenprestatie mag jij dan de tv gebruiken tussen 00.00 uur en 06.00 uur, behalve als er een herhaling van een goede wedstrijd is.....
6. AUB !!! Als ik boos of verdrietig ben, omdat mijn favoriete land aan het verliezen is/ verloren heeft zeg dan NOOIT : het is maar een spelletje, of : geen zorgen, de volgende wedstrijd winnen ze. Wanneer je dit soort dingen zegt, maak je mij alleen maar bozer en ga ik minder van je houden. Bedenk dat je nooit meer van voetbal zult weten dan ik en je troostende woorden dus alleen maar averechts zullen werken en leiden tot een scheiding.....
7. Je bent welkom om 1 wedstrijd samen met mij te bekijken en je mag in de rust tegen me praten, maar alleen tijdens de reclame en als de score gunstig is. Ik benadruk dat dit voor 1 wedstrijd is....Je kan de World cup dus niet gebruiken als excuus om meer tijd samen door te brengen.
8. De herhalingen van de doelpunten zijn erg belangrijk. Het kan mij niet schelen dat ik ze al gezien heb, ik wil ze weer zien. Heel vaak..
9. Vertel je vrienden geen baby's te krijgen, of kinderfeestjes te geven of andere bezigheden die mijn aanwezigheid vereisen te organiseren, want a) Ik kom niet b) Ik kom niet c) Ik kom niet
10. Mocht 1 van mijn vrienden bellen om op zondag voetbal bij hem thuis te kijken, dan gaan we gelijk!
11. De dagelijkse hoogtepunten uitzendingen op tv elke avond, is net zo belangrijk als de wedstrijden zelf. Durf niet te zeggen " maar dit heb je toch al gezien...laten we overschakelen op 1 van mijn favoriete uitzendingen" want het antwoord zal zijn :"Kijk bij regel 2 van deze lijst "
12. En als laatste : Houd opmerkingen als "Gelukkig is het WK maar 1 keer in de 4 jaar" voor jou. Ik trek mij toch niets aan van deze opmerking, want na het WK beginnen de Jupilerliga, de Serie A, de Primera Division, de Premier, League etc, etc, etc. toch weer.
Meer over het WK voetbal: klik op de afbeelding Afbeelding: officieel logo FIFAworldcup.com Tekst: ingezonden door Bart P.
Koffie is vaak een goede afsluiter van een lekkere maaltijd. Hoe je ook geniet van je koffiedessert en je koffiedrink, koud of warm, met een strootje of uit grandioze coupes, het past bij elke kleine, informele of groots opgezette gelegenheid. Hier onder nog een proevertje...
Opgelet: een cocktail, waar je niet mag mee 'overdrijven'. Meng alle ingrediënten de koffie uitgezonderd - in een steelpannetje en laat de mix op een zacht vuurtje opwarmen. Flambeer op het moment dat de bereiding goed warm is. Voeg vervolgens de koffie toe en roer tot de vlammen uit zijn. 'Presto pronto' opdienen. Proost! ...en drink met mate(n)
Info: Koffie Kàn Wenduine (www.koffiekan.be)
Het woord viola is afgeleid van het Griekse woorden ionon, dat welriekende plant betekent. Misschien is het aardig om te weten dat in de klassieke literatuur de stad Athene soms wordt omschreven als iostdphanos, ofwel plaats met viooltjes omringd en omkranst. Volgens een oude Griekse sage zou Zeus het viooltje hebben laten ontspruiten om een van zijn liefjes, te weten io, een genoegen te doen. Als één plant het verdient om tot de welriekende soorten gerekend te worden dan is dat wel het viooltje en dan met name Viola odorata,ons maartse viooltje of blauwe engeltje. Omdat dit plantje een bijzonder fijne geur paart aan een overigens bescheiden uiterlijk en mede om de kleur van de bloemen geldt het als symbool van ootmoed enerzijds en van trouw anderzijds.
Foto: Pedro Info: Tuinencyclopedie Wil je meer weten over viola KLIK DAN HIER
Terwijl Pedro herstellende is van een serieuze virusaanval, neen het was niet zijn PC maar himself die geveld werd door een virusinfectie, ben ik verder op zoek gegaan naar de 'Jacobussen' onder ons. In Antwerpen moest ik niet lang zoeken en kwam er zowaar nog pelgrims tegen
Zoals zo vele andere Europese steden ontbreekt het Antwerpen niet aan een Sint-Jacobsheiligdom. Anno 1431 stond hier buiten de toenmalige stadswallen een gasthuis ten behoeve van pelgrims uit Noord-Europa op weg naar het graf van de apostel Jacobus in Santiago de Compostela. Op het einde van de 15de eeuw kwam de bescheiden kapel van de grond: eerst doordat ze tot parochiekerk verheven werd, 15 jaar later toen ze vervangen werd door de huidige kerk in Brabants-gotische stijl. Bouwmeesters waren vader en zonen de Waghemakere en Rombout Keldermans. De universele geldingsdrang naar groter en hoger, stimuleerde de bouwers tot (slechts) één toren die (dan wel) de toren van de O.-L.-Vrouwekerk moest overschaduwen. Uiteindelijk wordt van die ongeveer 165 m-hoge droom amper een derde gerealiseerd; hetgeen de kleine huisjes rondom daarom nog niet minder minuscuul maakt. In de tweede helft van de 16de eeuw loopt alles volgens het normale schema: beeldenstorm; een kortstondige cohabitation van katholieken en protestanten; calvinistische overheersing en vervolgens in 1585 de teruggave aan de katholieke eredienst. De eerste helft van de 17de eeuw (in volle barok !) ging men in gotische stijl verder met de uitbouw van het oostelijke gedeelte. Ook de grafkapel van Antwerpens barok-grootmeester P.P. Rubens (+ 1640) is gotisch. Er werd een kapittel gesticht, een (collegiale ?) groep van kanunniken; vandaar de bijnaam van collegiale kerk. Zij verbinden er zich toe om de getijdengebeden dagelijks gemeenschappelijk (in koor) te zingen (in het koor). Vele ambachten en welgestelde notabelen zorgden voor een bijzondere rijkdom aan meubilair (tal van altaren, zoals dat van de juristen, aan sieraad (vooral epitafen), alsook aan materialen (een uitzonderlijke overvloed aan marmersoorten). Dit kwam blijkbaar Paus Clemens XI ter ore die St.-Jakob bedacht met de eretitel van vermaarde kerk; een titel die men hier niet zo graag achterwege laat... De roem van deze kerk die al gauw tot ver over de grenzen reikt, wordt bevestigd door paus Clemens XI die haar in 1705 bedacht met de eretitel vermaarde kerk. Een titel waar men hier - begrijpelijker wijze - nog steeds prat op gaat. Onder de indruk van al deze pracht en praal deed een Duits bezoeker einde 19de eeuw de uitspraak dat de Sint-Jakobskerk als rijkste kerk van de Germaanse landen... het wel verdient om in Venetië te staan. Hoezeer de chauvinistische Antwerpenaren daar ook gevoelig voor zijn, zij houden hun Sint-Jacob toch liever bij zich. Wanneer de Fransen de plak zwaaien, gaat het gebruikelijke scenario van sluiting en verkoop aan haar voorbij dankzij een beëdigd priester die aan de Republiek trouw gezworen had. In feite is het dus aan deze vorm van collaboratie dat de Sint-Jakob het behoud van haar ongelofelijk rijk patrimonium dankt...
Info: topa.be Foto: website toerisme; voor meer, klik op de foto bovenaan. Hoe ver zitten Luus en Martien op hun weg naar Compostela?...KLIK HIER
Schulensbroek te Herk-de-Stad Op de grens van Hageland, Zuiderkempen en vochtig Haspengouw ligt het Schulensbroek, een verrassend uitgestrekt en biljartvlak gebied in de Demervallei tussen Hasselt en Diest. Het beschikt niet alleen over een benijdenswaardige plantenrijkdom maar staat ook bekend als pleisterplaats voor talloze weide- en watervogelsoorten. Je kunt er wandelen over 3, 5 en 8 km. Starten doe je in Linkhout aan "het Vloot", bezoekerscentrum van het Schulensmeer. Het gebied is het hele jaar door toegankelijk op de paden. Sommige delen worden tijdens het broedseizoen afgesloten.
info: wandelgids Natuurpunt. meer over Schulensbroek door op de afbeelding te klikken. foto: de grote ratelaar. Zie Wikipedia.
Mag je gsm'en op de fiets? NEEN! Artikel 8.4 van het verkeersreglement zegt dat je als bestuurder geen gebruik mag maken van een draagbare telefoon die je in de hand houdt, behalve wanneer je voertuig stilstaat of geparkeerd is. Zodra je met de fiets rijdt, wordt je fiets beschouwd als voertuig. Het GSM-verbod aan het stuur geldt dus ook voor fietsers die met hun fiets rijden. Wie belt terwijl hij de fiets aan de hand begeleidt, is niet strafbaar. Sinds 31 maart 2006 wordt bellen met de GSM aan het stuur bestraft met een onmiddellijke inning van 100 euro. Het is een overtreding van de tweede graad.
info en foto: uitweg.be voor meer over mobiliteit en verkeer, klik op de afbeelding.
Al fietsend door de Polders...helgele velden... Uit het zaad wordt olie getrokken dat vele toepassingen heeft. In de maanden april en mei zijn de helgele velden van verre zichtbaar en trekken veel dagjestoeristen.
Koffie-cocktail Coffee Time: 30 cc espresso 20 cc wodka 20 cc Cointreau 50 cc room 10 ijsblokjes
Klop de room lichtjes met de handmixer. Meng de andere ingrediënten in het mengglas en giet ze in het vooraf gekoelde cocktailglas (hou de ijsblokjes tegen met de zeef). Giet er voorzichtig de room bij. Versier met een sinaasappelschilletje.
Santé en geniet met 'mate'(n) van je koffiepauze...
Damme is een schilderachtig middeleeuws stadje in de polders op een steenworp van het historische Brugge en de Belgische kust.
Stadhuis van Damme. Het gebouw wordt bekroond met een mooie toren waarin zich een beiaard met 25 klokken, een zonnewijzer en een uurwerk uit 1459 (het oudste torenuurwerk van België?) bevinden. Inderdaad, een zonnewijzer én een uurwerk! Kwestie van zeker te zijn? Damme had trouwens al een torenklok in 1392! Ook de 2 oudste klokken uit Vlaanderen bevinden zich in het stadhuis, namelijk: de Zegeklok (1398) en de klok der Neringen (1392). Deze klokken hingen voor de laatste restauratie (1978-82) nog in de toren van het stadhuis.
De Damse vaart
info: Damme-online. foto's: Pedro. meer over Damme klik HIER
Pedro zat afgelopen week aan zee en vroeg me om dringend zijn digitaaltje te brengen. Hij had wat ontdekt zei hij. Ik trok mijn zevenmijlslaarsen aan en stevende richting Lissewege, want daar zat Pedro op een terras te genieten van een tas koffie en bijbehoren...Onder de linde naast Willem van Saeftinghe wachtten Pedro met fietsmaat Jef me op. Pedro had een dorpsfilosoof ontmoet en die had gezegd dat nog vele pelgrims met bestemming Compostela Lissewege als overnachtingsplaats uitkiezen... "Geen beter plek om op je tussenstop in Lissewege even uit te rusten dan in de schaduw van de spitsloze kerktoren. De 13de eeuwse O-L-Vrouw-Bezoekingskerk is uitgegroeid van een petieterig kapelletje tot een ware vroeg-gotische mastodont. Veel te groot voor een gehucht van pakweg 300 zielen. In die tijd was Lissewege een bekend Mariabedevaartsoord en eerste halte aan de Vlaamse Kust voor pelgrims uit het noorden op weg naar Santiago de Compostela. Ze overnachtten er in het Sint-Jacobshuis en het Spaniënhof. Deze twee adressen bestaan heden nog, weliswaar onder de noemer van Bed&Breakfast: 'Pronkenburg en Pepermolen'. Om de veiligheid van de pelgrims te verzekeren, werd de bedevaartsroute volgens sommigen door ridderlijke Tempeliers bewaakt. Tegelijkertijd fungeerde deze mysterieuze orde als financier avant la lettre. Mogelijk lieten zij op hun kosten dit indrukwekkend bouwsel (kerk) op te trekken. Ondanks al die nobele bedoelingen is het de Tempeliers niet goed vergaan. In 1312 hadden Paus Clemens V en Filips de Schone genoeg van hun ridderstreken en belandden ze op de brandstapel." En om deze rede moet ik stande péde onze pelgrim achterna...
Pedro is daar niet blijven hangen en heeft wel degelijk zo een 150 km gefietst aan onze Kust en door het polderland... Gisteren is hij op 'bedevaart' geweest naar Scherpenheuvel en maalde nog zo 'n 86 km af... Hieronder vind je enkele foto's (show) van Lissewege, het witte dorp...
voor meer info over Lissewege, klik op foto links boven. info: www.brugge.be, met tekst van MAREC foto's: Pedro
De kleine rietgans is een vrij kleine, bruinachtige gans met een grijze rug en een donkere kop. Opvallend zijn de roze poten, die o.m. aanleiding hebben gegeven aan de Engelse naam 'Pinkfoot'. Alle kleine rietganzen die bij ons in de Vlaamse oostkustpolders overwinteren behoren tot de 'Svalbard'-populatie die op Spitsbergen broedt. De Vlaamse oostkustpolders, en meerbepaald de Uitkerkse Polder, zijn van uitzonderlijk belang als overwinteringsgebied voor de kleine rietgans. Tot 90% van de totale Svalbard-populatie zakt 's winters naar onze contreien af om er te overwinteren! Dat zijn dan 30.000 tot 35.000 dieren. Meestal liggen de aantallen wel iets lager. De hoogste aantallen van de kleine rietgans worden in de Uitkerkse Polder vroeg in de winter geteld, nl. in november en december. Na een pitstop in Denemarken en Friesland komen de dieren hier half november toe, komen vlug tot hun maximum-aantal en zijn al terug weg in de loop van februari. In de Uitkerkse Polder vertoeft de kleine rietgans het liefst op de reliëfrijke poldergraslanden die door Natuurpunt beheerd worden. Hier vinden de ganzen voedsel, rust en ruimte!
De Haan, dag 3. Op terugweg naar huis houden we halt in Lovendegem. De 'Lieveroute' is het slottraject van de drie-daagse die we doen. Bij deze fietsroute volgen we de Lieve langs enkele van de mooiste landschappen van het Houtland. De fietsroute start aan het kasteel Dons de Lovendeghem. Langs landelijke wegen en het kanaal Gent-Brugge bereiken we Zomergem. Via het Keigatbos en Oostwinkel komen we aan het Schipdonkkanaal en via de Stoktevijverbrug volgen we het pad langs de Lieve. In Vinderhoute komen we nog langs het kasteel Schouwbroek, verder langs de Van Vlaenderenmolen door de Kalevallei terug naar Lovendegem. Goed voor 42 km pure nature.
Kasteel van Lovendeghem
foto: vakantiegenoegens.be meer over Lovendegem via Wikipedia, klik hier.
De Haan, dag 2. Vandaag fietsen we een deel van het Brugse Ommeland. Met vertrek in De Haan om via de Kustlijn over Blankenberge tot in Heist te fietsen. Van daar naar het historische Damme. Brugge is de volgende halte en via het kanaal Gent - Oostende over Stalhille terug naar De Haan. Goed voor 62 km fietsplezier.
De Haan, dag 1. Terwijl de vrouwtjes in Turkije vertoeven gaan Pedro en fietsmaat Jef drie dagen fietsen aan zee. Vandaag dinsdag, wordt de 'Breduiniaroute' gefietst. Deze route verkent de polders tussen Bredene en Brugge, een karakteristiek landschap dat door zijn relatieve gaafheid tot de fraaiste gebiedsdelen van West-Vlaanderen behoort. Vertrekkend vanuit Bredene (wij vanuit De Haan) wordt vooreerst het achterland van De Haan aangedaan. Oude kreekruggen brengen de fietser naar even oude nederzettingen als Vlissegem, Houtave, Stalhille en Meetkerke. Onderweg maak je ook kennis met een aantal Middeleeuwse vaarwegen zoals de Ieperlee, de Noord Ede en de Zydelinge...
De Moere van Meetkerke is een gekend gebied voor water- en weidevogels. (foto: http://www.zuienkerke.com)
Wil je meer weten over De Haan klik dan op de afbeelding van het kiosk.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)