deze hapjes zijn heel gemakkelijk te maken met een beetje bladerdeeg, en wat kaas,spek,tomaat,........doe je er een lepel gehakt in dan krijg je een worstenbroodje. 20min bakken in oven op 200 graden. lekker als borrelhapje met een glaasje wijn. bon apétit !
wat smaakt er heerlijk na een goede maaltijd,ik kan het niet laten, voor mij nog een lekkere italiaanse koffie. espresso,de nationale drank van italie, in italie wordt espresso gewoon caffè genoemd. espresso wordt op ieder moment van de dag gedronken. ze beginnen er s'morgens vroeg mee,en zelfs laat op de avond wordt hij na een overvloedige maaltijd gebruikt als digestief. een goede koffie wordt heel warm uit een klein voorverwarmd kopje gedronken.
espresso,zwarte koffie in een klein kopje, doppio,een dubelle hoeveelheid, lungo,met iets meer water, coretto,met een scheutje sterke drank, al vetro,in een klein glaasje,heel trendy in Rome, macchiato,met een wolkje gewone melk americano of caffèlatto,onze koffie verkeerd, cappuccino,met opgeklopte melk,wordt bij het ontbijt gedronken.
een Italiaans gezegde,'il caffè deve essere nero come il diavolo, bollente come l'inferno e dolce come l'amore.' de koffie moet zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel,en zo zoet als de liefde.
Dure eitjes, caviaar is een bijzonder dure delicatesse, de goedkoopste "echte caviaar" kost meer dan 1000 euro per kilo.
ooit, goed honderd jaar was caviaar volksvoedsel, het werd gegeten in mijnwerkerskroegen in Alaska.
caviaar zijn de onbevruchte eitjes van de steur, vooral in de Kaspische zee komt de steur nog veel voor. de steur is een vissoort uit de oertijd, een van de oudste vissoorten die nog bestaan, hij kan ook vrij makkelijk gekweekt worden. er is ook Belgische caviaar "Royal Belgian Caviar", hij wordt geproduceerd in Oud Turnhout, en is van prima kwaliteit. echte caviaar vraagt begeleiding op niveau, een vrij krachtige,volle champagne. we eten ook geen caviaar,maar we degusteren caviaar,
bewaar een geopend blik goed met follie afgedekt op 0-2 graden maximum 2 dagen,de smaak gaat heel snel achteruit.
truffels zijn een uitgelezen delicatesse. zwarte diamanten worden ze genoemd,niet vanwege hun kleur,wel om hun prijskaartje. truffels zijn familie van de champignons,maar je kunt ze niet kweken,en dat maakt ze zo duur. de zwamachtige knollen zitten zowat 15-20 cm onder het aardoppervlak verstopt, meestal in de buurt van eikenbomen,en worden opgediept door varkens en door everzwijnen. de grootte van een truffel kan varieren van een hazelnoot tot een tenisbal. topkwaliteit is de zwarte wintertruffel uit de perigord (franfrijk) per kilo betaal je 1200-1500 euro. ook de italiaanse witte truffel uit de piemonte is wereld beroemd,en ook zeldzamer,die kosten al vlug 4000 euro de kilo. andere soorten zoals zomertruffels zijn goedkoper 250-350 de kilo. maar hebben veel minder smaak en aroma dan de echte wintertruffels.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.