Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    03-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

    | 12 | 2019

    Bezoekdeboerderij.be lokt scholen naar het erf
    Provincie Antwerpen wil landbouw dichter bij jonge mensen brengen en zet nog meer in op educatie

    Op maandag 2 december lanceerde gedeputeerde bevoegd voor Landbouw Ludwig Caluwé de website www.bezoekdeboerderij.be. Hier kunnen scholen, verenigingen of andere groepen na enkele muisklikken een boerderijbezoek boeken. Momenteel kies je tussen 45 boerderijen actief in (melk)veehouderij en (glas)tuinbouw die geografisch gezien mooi verspreid zijn over de provincie Antwerpen. Er is een aanbod voor kleuters, lagere en secundaire scholen. Op 2 december testte een delegatie van 51 leerlingen van het eerste leerjaar van de Lintse school Mater Christi het aanbod van Gasthuishoeve Boshoek in Hove uit.

    “Met de lancering van de website www.bezoekdeboerderij.be uit provincie Antwerpen de ambitie om de aanpak van landschapseducatie te professionaliseren. Het uitbouwen en ondersteunen op provinciaal niveau van een lerend netwerk van boerderijen die aan landbouweducatie voor kleuters, lager en/of secundair onderwijs doen, is daarbij cruciaal. Op de website vind je het huidige provinciale aanbod. Na de lancering is het de bedoeling om nog meer boerderijen aansluiting te laten vinden,”aldus gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé. “Vanuit de basis zetten we in op communicatie en promotie van het provinciaal plattelandseducatief aanbod. Hoe meer mensen op een positieve manier in contact komen met landbouwers, hoe groter het draagvlak voor landbouwactiviteiten. De sector vaart dus ook zelf wel bij verbredingsactiviteiten zoals educatie.”

     

    Hooibeekhoeve creëert lerend netwerk
    Praktijk- en voorlichtingscentrum Hooibeekhoeve brengt landbouwers samen in een lerend netwerk waar ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Hooibeekhoeve speelt zo in op veranderingen en vernieuwingen in het onderwijsveld. Samen met landbouwers en scholen bekijkt educatief centrum Hooibeekhoeve hoe ze met vernieuwende onderwijsmethoden aan de slag kunnen gaan binnen een landbouwcontext. Zo ondersteunen ze enerzijds landbouwers om hun educatief aanbod nog beter af te stemmen op de noden van het onderwijs. Anderzijds reiken ze leerkrachten een educatief kader aan. Het streefdoel is om een boerderijbezoek op maat van het bedrijf én op maat van de bezoekers aan te bieden. Een tevreden leerkracht zal elk schooljaar opnieuw een boerderijbezoek inplannen. “Het is mooi om te zien hoe onze leerlingen op de boerderij bijleren zonder dat ze het zelf beseffen. Hier leren ze al doende terwijl ze spelen of helpen in de stallen of op het erf. Zo blijft de leerstof goed hangen,“ geeft leerkracht Gert Hellemans van Mater Christi nog mee.

    51 leerlingen van Mater Christi op bezoek bij Gasthuishoeve Boshoek n.a.v. lancering www.bezoekdeboerderij.be  - Copyright: provincie Antwerpen

    Leren tussen de koetjes en de kalfjes in Gasthuishoeve Boshoek
    Landbouwer Herman Moons nam melkveebedrijf Gasthuishoeve Boshoek in Hove in 1988 over. Echtgenote Kathleen Janssen werkt deeltijds mee op de boerderij en hun twee zonen steken voor en na hun studies ook een handje toe. Kathleen deed veel ervaring op met kinderen door verjaardagsfeestjes te organiseren op de boerderij. “Ik merk dat de kinderen, de ouders en ikzelf een verjaardagsfeestje op ons erf altijd met een heel positief gevoel afronden. Dankzij de website www.bezoekdeboerderij.be van de provincie Antwerpen zet ik vanaf nu ook meer in op educatie,” aldus Kathleen Janssen van Gasthuishoeve Boshoek.

     

    Vanaf maandag 2 december kunnen geïnteresseerde scholen hun bezoek aan Gasthuishoeve Boshoek en 44 andere boerderijen in provincie Antwerpen gemakkelijk boeken via www.bezoekdeboerderij.be. Ook voor boerderijen die zelf een website hebben, is het gemakkelijk dat hun bedrijf terug te vinden is op een website die het hele aanbod in provincie Antwerpen bundelt. Leerkrachten en andere potentiële bezoekers vinden door het nieuwe educatieve landbouwplatform dan weer sneller wat ze zoeken.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    45 deelnemende boerderijen verspreid over provincie Antwerpen
    Locatie- en contactgegevens vindt u als bijlage bij dit persbericht

    Meer info:
    www.bezoekdeboerderij.be

    www.provincieantwerpen.be > Hooibeekhoeve
    www.gasthuishoeveboshoek.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AZ KLINA

     


    Dinsdag 3 december 2019

     

     

    Boek ‘Breast Cancer: Global Quality Care’:
    hoe verbeter je wereldwijd de borstkankerzorg?

     

    Hij is een man met een ambitieus plan: de Antwerpse arts Didier Verhoeven wil de zorg voor patiënten met borstkanker wereldwijd optimaliseren, ook in landen waar de (financiële) middelen beperkt zijn. Maar hoe pak je dat aan? Op die vraag tracht het boek ‘Breast Cancer: Global Quality Care’ een antwoord te formuleren. Dr. Verhoeven bracht experts uit de hele wereld bij elkaar en zij presenteren hun visie in het boek (en e-book), dat op zaterdag 7 december in Antwerpen wordt voorgesteld.

     

    Dr. Didier Verhoeven, borstkankerspecialist bij AZ Klina in Brasschaat, kreeg als hoofdauteur hulp uit alle windstreken. Topexperts uit 25 landen, verspreid over vijf continenten, hadden inbreng. Het boek is de vrucht van een proces dat zo’n tien jaar geleden begon. “We schreven een globale visie neer”, zegt dr. Didier Verhoeven. “We vertrekken vanuit de vraag: hoe organiseer ik zorg – in dit geval borstkanker - op de meest kwaliteitsvolle manier, rekening houdend met het budget, dat anders is in België dan bijvoorbeeld in Duitsland, Zuid-Afrika, Argentinië of India? Tal van aspecten spelen een rol. Denk aan de economie, locatie, IT, kwaliteitsbewaking, multidisciplinaire organisatie van de zorg en media. Hoe spring je op de beste manier om met je budget? Daar gaat het om. Kijk bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten: daar stroomt heel veel geld naar de gezondheidszorg, maar ze scoren niet veel beter dan een land als Chili of Cuba. België, en bij uitbreiding West-Europa, doet het dan weer wel goed. Het boek wil doen reflecteren, aanzetten tot verbeteren en reikt ideeën en inzichten aan. Je moet geen borstkankerspecialist zijn om het boek te lezen. Het is bedoeld voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de organisatie van borstkankerzorg. Dat kunnen overheden zijn, maar ook ziekenhuizen, huisartsen, … Kwaliteit, daar zijn veel mensen mee bezig, en er bestaan ook veel misverstanden over.”

     

    Het boek wordt uitgegeven door het Engelse Oxford University Press, de grootste en belangrijkste universiteitsuitgeverij ter wereld. “Een boek zoals het onze bestond nog niet”, zegt dr. Verhoeven. “Het is voor mij een droom dat Oxford University Press onze uitgever is. Op het vlak van kwaliteit en wetenschap zijn zij top in de wereld.”

     

    Op zaterdag 7 december wordt het boek in Antwerpen voorgesteld. In de voormiddag is er een wetenschappelijk event met sprekers uit de hele wereld, in de namiddag een academische sessie met deelname van Vlaams minister-president Jan Jambon en prof. dr. Herman Van Goethem, rector van de universiteit Antwerpen.

     

    Over dr. Didier Verhoeven

    Dr. Didier Verhoeven werkt al ruim 25 jaar als medisch oncoloog bij AZ Klina en is coördinator van de Borstkliniek Voorkempen. Hij is ook als professor verbonden aan de Universiteit Antwerpen. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de organisatie van zorg en de kwaliteitscontrole van kankerzorg. Dit boek is mijn levenswerk”, zegt hij.

     

    Klik hier voor meer info over het boek






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.olympische activiteit indienen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03 | 12 | 19

     

    Inwoners kunnen olympische activiteit indienen

     

    In 2020 is het 100 jaar geleden dat Antwerpen gaststad was voor de Olympische Spelen. Het district Antwerpen organiseert daarom een heel jaar lang tal van leuke (sport)evenementen. Het roept ook zijn inwoners op om activiteiten met een olympische insteek te organiseren. Zij krijgen daarvoor financiële en/of logistieke ondersteuning.

     

    Olympisch eeuwfeest

    Antwerpen mocht in 1920 de Olympische Spelen organiseren. Maar liefst 2600 atleten uit 29 verschillende landen gaven toen het beste van zichzelf. Omdat het enorm fier is dat Antwerpen nog steeds de enige Belgische olympische stad is, pakt het district Antwerpen uit met een olympisch eeuwfeest. Met loop- en fietswedstrijden, sport- en buitenspeeldagen, maar ook seniorenwandelingen en competities tussen dienstencentra.

     

    Oproep

    Inwoners die het al voelen kriebelen bij het horen van de term ‘Olympische Spelen’, zullen zich in 2020 volledig kunnen uitleven. Charlie van Leuffel, districtsschepen voor sport, roept hen op om samen activiteiten te organiseren: “Iedereen kan bijdragen aan een spetterend olympisch feestjaar. Dat kan gaan over het organiseren van een sportactiviteit met een nieuwe of oude olympische discipline. Maar ook het in de verf zetten van de olympische geschiedenis, een theatervoorstelling of een eigen kunstproject behoren tot de mogelijkheden. Alle ideeën zijn welkom, zolang er maar een olympische invalshoek is”.

     

    Via het participatieplatform olympischespelen.antwerpen.be/doemee kunnen inwoners van het district hun activiteit indienen. Na goedkeuring krijgen ze financiële en/of logistieke ondersteuning om hun idee uit te werken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen

    Provincie Antwerpen

    03 | 12 | 2019

    Pop up Europa deelt prijzen uit in Putte
    Van een Europafiets tot een gratis zwembeurt

    Op maandagavond 2 december viel officieel het doek over Pop Up Europa Putte. Vier weken lang werd de gemeente ondergedompeld in een Europees bad. De prijsuitreiking van de kraslotenwedstrijd en de Europese etalagezoektocht was de finale. In totaal werden er meer dan 40 prijzen uitgereikt. Twee hoofdwinnaars konden met een nieuwe fiets naar huis rijden.

    Van 25 oktober tot en met 23 november streek Pop up Europa neer in Putte. Gedurende vier weken waren er allerlei gratis en laagdrempelige activiteiten voor jong en oud rond het thema Europa, waaronder een kraslotenwedstrijd en een zoektocht naar Europese voorwerpen in de vitrines van lokale handelaars.

     

    Prijzenregen

    De hoofdprijs van de kraslotenactie is in elke Pop up Europa-gemeente een blauwe Europafiets. In Putte mocht Wendy Bleeckx daarmee naar huis rijden. Andere prijzen waren een overnachting voor vier personen in een kampeerhut van provinciaal domein De Nekker in Mechelen, een stapel boeken over Europa, een begeleide wandeling in De Averegten en tweemaal 6 tickets voor zwembad De Nekker in Mechelen.

     

    Voor de vitrinezoektocht waren er prijzen van de lokale handelaars te winnen. Zo ging hoofdwinnaar Fabian Verheyen naar huis op een splinternieuwe fiets van VT Bikes. Ander gelukkigen konden een verwenpakket, een gratis ontbijt, bonnen en allerlei andere prijzen winnen.

    Winnaars kraslotenactie - Copyright: Provincie Antwerpen

     

    Hoofdprijswinnaar Europese etalagezoektocht - Copyright: Provincie Antwerpen

     

    Pop up Europa
    Pop up Europa Putteis een initiatief van provincie Antwerpen en het gemeentebestuur van Putte om Europa dichter bij de burger te brengen. Dit initiatief werd bekroond met de EU Public Communication Award voor beste EU-campagne door het Comité van de Regio`s.


    Gedeputeerde Kathleen Helsen, bevoegd voor Europese samenwerking : “Uniek aan de Putse editie was de samenwerking met lokale handelaars uit de gemeente. Daardoor konden we Europa overal in het straatbeeld brengen; van de apotheek tot de kledingwinkel. Een concept dat zeker voor herhaling vatbaar is”.

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info: www.popupeuropa.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN DE SINT

    15 | 11 | 19

     

    Sint komt ook naar een aantal Antwerpse districten

     

    Sinterklaas is weer bijna in het land. Op zaterdag 16 november komt hij aan in Antwerpen. Ook in een aantal Antwerpse districten doet hij zijn ronde. Zo houdt hij halt in Berchem (17 november), Zandvliet (24 november), Wilrijk (24 november), Hoboken (1 december) en Merksem (1 december). Eén ding staat vast: voor de kinderen wordt de komst van Sinterklaas in de deelnemende districten een groot feest.

     

     

    Berchem

    Op zondag 17 november landt de Sint om 13.30 uur op de luchthaven van Deurne. Nadien gaat hij via de Diksmuidelaan, de Statiestraat en de Driekoningenstraat naar het Frans Van Hombeeckplein, samen met Pieten, steltlopers, clowns en muzikanten. Ook dit jaar kunnen kinderen na de stoet een praatje maken met Sinterklaas op het Frans Van Hombeeckplein. Voor elk kind is er een cadeautje. Muziek- en dansgroepen zorgen voor extra sfeer.

     

    • zondag 17 november

    o   12.00 uur: deuren van de luchthaven open

    o   12.30 uur: start animatie

    o   13.30 uur: aankomst van de Sint

    o   14.00 tot 16.00 uur: stoet

    o   16.00 uur: ontmoeting op het Frans Van Hombeeckplein

     

    Hans De Bakker, tel. 03 338 40 09, hans.debakker@stad.antwerpen.be 

    Verantwoordelijke: districtsburgemeester Evi Van der Planken

     

     

    Berendrecht-Zandvliet-Lillo

    In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo kunnen kinderen op zondag 24 november gaan kijken naar een sinterklaasvoorstelling in de voor- of namiddag. Het grappige en spannende sinterklaasverhaal gaat over Sinterklaas die grote zorgen heeft. Zijn boek is leeg, er staat helemaal niets in. In zijn boek verschijnt steeds alles wat hij wil weten over alle kinderen. Elk jaar haalt hij uit het magische land een poeder dat zijn boek tot leven brengt. Maar dit jaar vergat hij het poeder te halen. Na de voorstelling kunnen de kinderen de Sint ontmoeten in de foyer van vrijetijdscentrum De Schelde.

     

    Gezinnen kunnen die dag ook deelnemen aan de Wandel Mee-dag. Deelnemers kunnen kiezen voor verschillende afstanden. Bovendien is er een leuke pietenwandeling. Bij deze wandeling kunnen deelnemers vertrekken tot en met 11 uur. De pietenwandeling is geschikt voor buggy’s en rolstoelen.

     

    Sinterklaasvoorstelling

    • zondag 24 november om 10.30 en om 13 uur
    • concertzaal vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66, Zandvliet
    • 6/8 euro
    • www.vrijetijdscentrumdeschelde.be - Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Sinterklaaswandeling

    • zondag 24 november, doorlopend vertrekken van 9 tot 14 uur, Pietenwandeling: vertrekken tot en met 11 uur
    • vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66, Zandvliet
    • 3 euro
    • www.vrijetijdscentrumdeschelde.be - Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

    Perscontact: Liesbeth Sleymer, tel. 03 289 28 14, liesbeth.sleymer@stad.antwerpen.be 

    Verantwoordelijke districtsschepen: Pascale De Langhe, districtsschepen voor jeugd

     

     

    Hoboken

    De Sint komt ook dit jaar naar Hoboken. Op 1 december kan heel de familie de Sint en zijn Pieten verwelkomen aan de veerpont waar hij per boot aankomt. Daarna vertrekt de stoet naar het Gravenhof. Kinderen kunnen er de Sint persoonlijk begroeten en met hem op de foto. Er worden ook cadeautjes uitgedeeld, zolang de voorraad strekt. Daarna zijn er knutselworkshops en spelletjes.

     

    • zondag 1 december om 14.15 uur (15.30 uur in het Gravenhof)
    • veerpont, einde Leo Bosschartlaan / Gravenhof, Louisalei 7, 2660 Hoboken
    • gratis
    • parcours stoet: www.gravenhof.org - Klik hier voor de rechtstreekse link.

     

     Tine De Cnodder, tel. 03 292 65 32, jeugddienst.hoboken@antwerpen.be 

    Verantwoordelijke: districtsburgemeester Kathelijne Toen

     

     

    Merksem

    Sinterklaas komt op zondag 1 december naar Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok. Hij zit wel met een groot probleem want de Pakjespiet is gaan lopen met de cadeautjes en het snoep van de Sint. Hij nodigt de kinderen uit om de Pakjespiet mee te zoeken. Als de cadeautjes en het snoep weer terecht zijn, krijgt elk kind een verrassing. Ouders kunnen Sinterklaas op voorhand een boodschap meegeven zodat hij elk kind persoonlijk kan aanspreken.

     

     

     Karel Rutten, tel. 03 646 76 00, karel.rutten@antwerpen.be

    Verantwoordelijke districtsschepen: Sonja De Meyer, districtsschepen voor jeugd

     

     

    Wilrijk

    Sinterklaas en Piet ontvangen alle kinderen op zondag 24 november in het Wilrijkse districtshuis. Voor iedereen is er een geschenkje. Om 10, 11.30, 13.30 en 15 uur kunnen telkens 75 gezinnen aanschuiven om de goedheilig man en zijn metgezel te ontmoeten.



























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoboken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20 | 11 | 19

     

    Jazz, blues en rock-‘n-roll in Hoboken tijdens de zesde editie van Tournée Musicale

     

    Op vrijdag 22 november vindt opnieuw Tournée Musicale plaats: een gratis muzikaal evenement op elf verschillende locaties, op wandelafstand, in het centrum van Hoboken. De beste folk-, blues- en jazzartiesten uit de regio treden op tussen 19 en 2 uur. Tournée Musicale wordt afgesloten in cultuurcentrum Gravenhof.

     

    Sinds 2014 organiseert Hoboken elk jaar Tournée Musicale. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers op verschillende locaties kennismaken met lokale artiesten die allerlei stijlen brengen: van een stevige portie rock met Bushcraft tot rauwe en opzwepende bluesmuziek met Big Dave&Stansoon. De muziekensembles van de Academie Hoboken nemen traditiegetrouw hun intrek in cultuurcafé Moretus. Tijdens het slotfeest in cultuurcentrum Gravenhof spelen Mr. P&The Cadillacs de beste crooners en dansmuziek uit de fifties en sixties.

    Districtsschepen Tom De Boeck: “Dit jaar is het al de zesde keer dat Tournée Musicale plaatsvindt. Dit wordt stilaan een klassieker in Hoboken, net zoals bijvoorbeeld Camping Louisa. De volgende jaren trachten we dit aanbod nog uit te breiden tot buiten het centrum van Hoboken.”

    Alle info staat op www.gravenhof.org. Klik hier voor de rechtstreekse link

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgbedrijf Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

       

     

    20 | 11 | 19

     

    Gratis lezing van Zorgbedrijf Antwerpen met 20 tips voor een smakelijke maaltijd voor mensen met dementie

     

    Op vrijdag 22 november, tijdens de Week van de Senioren, organiseert Zorgbedrijf Antwerpen een lezing voor wie voor iemand met dementie zorgt.

     

    Zorgbedrijf Antwerpen besteedt dit jaar extra aandacht aan voeding voor personen met dementie, met 20 handige tips en een gratis lezing in woonzorgcentrum Van Schoonbeke, aan de Van Schoonbekestraat 54 in Antwerpen.

     

    De maaltijdbeleving richt zich, ook voor mensen met dementie, op drie belangrijke aspecten. Eerst is er de vraag “Wat eet ik graag?”. Verder speelt ook de ruimte een belangrijke rol: “Waar eet ik?”. Tot slot gaat eten om een relatie: “Met wie eet ik graag?”

     

    Buurtzorgmanager Jan Crikemans legt dit uit tijdens de lezing op vrijdag 22 november in woonzorgcentrum Van Schoonbeke in Antwerpen. Iedereen is welkom om 14 uur. De lezing is gratis. Inschrijven is niet nodig. Om 15.30 uur wordt er afgesloten met drankje en een fingerfood- hapje. Dit past helemaal binnen het thema van de lezing. Wanneer eten met bestek moeilijk wordt, laat fingerfood immers toe om smakelijke, visueel aantrekkelijke en volwaardige maaltijden te serveren.

     

    Andere activiteiten naar aanleiding van de Week van de Senioren en de tips van de lezing zijn te vinden op www.zorgbedrijf.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.  

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20 | 11 | 19

     

    Antwerpenaars geven inspirerende tips voor afvalvermindering in het nieuwe Minder Afval Magazine

     

    Vanaf deze week krijgt elke Antwerpenaar het Minder Afval Magazine met ophaalkalender 2020 in de bus. In deze editie van het magazine geven Antwerpenaars inspirerende tips om afval te verminderen. Samen met de verdeling van het magazine loopt een campagne om Antwerpenaars aan te zetten om hun afval te verminderen.

     

    Sinds begin deze week verdeelt de stad Antwerpen opnieuw het Minder Afval Magazine met de ophaalkalender 2020 in de wijken waar de huisvuilwagen langskomt. De wijken met sorteerstraatjes krijgen een magazine zonder ophaalkalender. Fons Duchateau, schepen voor stads-en buurtonderhoud: “Met kleine stapjes kunnen we samen de afvalberg beperken. In dit magazine geven Antwerpenaars grote én kleine tips voor minder afval. Ze dragen allemaal bij tot een schone stad. Vooral belangrijk is dat je afval vermindert op de manier die bij je past. Zoek je eigen manier om afval te verminderen en maak mee een verschil voor Antwerpen.”

     

    Tips van Antwerpenaars

    “Of je nu douchegel gebruikt of vaste zeep, achteraf ben je even schoon. Hetzelfde geldt voor zeep om je handen te wassen. Zelfs shampoo kan je in vaste vorm krijgen. Dat spaart alweer een plastic flesje uit. Ook shampoobars zijn een succes in ons gezin”, weet Fleur uit Antwerpen-Noord. “Het was eerst wel een beetje raar om naar de viswinkel te stappen met een vershouddoos, of naar de kruidenier met glazen potten”, geeft Veerle toe. “We moesten even zoeken naar winkeliers die ervoor openstonden. In de meeste buurtwinkels lukte dat snel. Daardoor zijn we onze lokale winkeliers heel erg gaan waarderen.”

     

    Naast tips om afval te verminderen bevat het magazine ook heel wat praktische info over recyclageparken, sorteren, De Collectie, … gebundeld in de uitneembare afvalkalender, wat het gebruiksgemak verhoogt.

     

    Campagne

    Om de boodschap te versterken loopt er samen met de verdeling van het Minder Afval Magazine een campagne om Antwerpenaars aan te zetten om hun afval te verminderen: affichage in supermarkten en sporthallen, advertenties op winkelkarren, bannering op een onlineschoolplatform en 50.000 bedrukte broodzakken met een minder afval-boodschap.

     

    Verdeling per district

    Elk district heeft in 2020 zijn eigen editie van het magazine. Bewoners kunnen hun ophaalkalender gemakkelijk terugvinden en er uitnemen. Bovendien delen de stadsloketten het magazine ook uit aan mensen die verhuizen of aan nieuwe bewoners. Tot einde van het jaar wordt het magazine verdeeld in heel Antwerpen en zijn districten. De ophaalkalender is vanaf 1 januari 2020 ook online raadpleegbaar via www.antwerpen.be/ophaalkalender.

     

    Uitdaging: Doe mee met FC Minder Afval

    Deze editie roept ook voor het eerst de Antwerpenaar op om mee te doen met FC Minder Afval, de Schoonste Club van Antwerpen. De stad zoekt Antwerpenaars die de uitdaging aangaan om vanaf  27 januari 2020 honderd dagen lang zo weinig mogelijk afval te creëren. Inschrijven kan tot en met 20 januari 2020 via www.fcminderafval.be.    

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERSNES OPENDEURDAG

    DE RONDGANG





























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps provinciehuis officieel geopend

    ANTWERPS PROVINCIE HUIS


    Nieuw gebouw weerspiegelt modern provinciebestuur

    Vrijdag 8 november opende de deputatie plechtig het nieuwe Antwerpse provinciehuis, een compact en zwenkend gebouw naar een markant ontwerp van Xaveer De Geyter Architects (XDGA). Het provinciebestuur trok daarmee resoluut de kaart van efficiëntie en duurzaamheid. De passiefbouw is niet alleen kleiner in vergelijking met de vroegere ‘toren’, het energieverbruik daalde ook met maar liefst 78%. De congresruimte heeft een capaciteit van 350 personen en vanaf het voorjaar 2020 zal de buurt ook kunnen genieten van de 2,2 ha publieke tuin.

    Het nieuwe Antwerpse provinciehuis is een echte blikvanger. Architect Xaveer De Geyter maakte een markant ontwerp met 683 driehoekige ramen en een in het oog springende ‘zwenk’. Het passieve gebouw is volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Verwarmen en koelen gebeurt met een installatie voor boorgatenergieopslag (BEO), een duurzame geothermische techniek. Met haar hoogwaardige isolatie, intensief groendak bovenop de ondergrondse parking, zonnepanelen op het dak, zuinige LED-verlichting en hergebruik van regenwater, is het provinciehuis een voorbeeld voor toekomstige bouwprojecten. In het eerste werkjaar leverde het een energiebesparing op van maar liefst 78%.

    Een nieuwe werkplek voor een digitale overheid

    In het provinciehuis werkt meer dan 60% van de provinciale medewerkers van de diensten mobiliteit, waterbeleid, toerisme tot milieuvergunningen over economie en ruimtelijke ordening. Het kantoorgedeelte biedt plaats aan ongeveer 660 kantoorwerkers. Zij delen verschillende types werkplekken. Op die manier wordt de ruimte efficiënt benut. De totale vloeroppervlakte kromp van 54.000 m² naar 22.000 m². Parallel met het bouwproces werd de interne organisatie ook grondig gedigitaliseerd. De medewerkers werken voornamelijk met digitale dossiers en zijn telefonisch bereikbaar via Skype. Ook de communicatie en dienstverlening gebeuren zo veel mogelijk via digitale weg.

    Uniek congrescentrum en publiek toegankelijke tuin.

    Onderaan het gebouw bevindt zich een aantrekkelijk publiek congrescentrum. Met z'n capaciteit van 350 personen en lichtrijke infrastructuur biedt het een ideaal kader voor een studiedag, seminarie of congres. Het compactere gebouw biedt meer ruimte voor de groene omgeving errond.  De gloednieuwe tuin van maar liefst 2,2 ha zal vanaf mei 2020 toegankelijk zijn voor iedereen.

    Wie graag het congrescentrum bezoekt, kan dit combineren met een bezoek aan de tentoonstelling Wankel. Het provinciebestuur geeft kunstenaar Frans van Praet de primeur om zijn werk nog tot 20 december (telkens van 8 tot 18 uur en niet op 11/11 en 15/11) tentoon te stellen in de publieke ruimte van het nieuwe provinciehuis.

    Opening met een gedicht

    Naar aanleiding van de officiële opening onthulde de deputatie een gedenkplaat in het nieuwe provinciehuis. Bij een eigentijds gebouw hoort een eigentijds tekstontwerp. Auteur Willem Van Zadelhoff schreef voor de gelegenheid een gedicht dat de werking en visie van het provinciebestuur en het nieuwe gebouw in enkele zinnen samenvat. Herman Houbrechts tekende voor de tijdloze lay-out.

    Vlnr: Gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, gouverneur Cathy Berx, Kathleen Helsen, Jan De Haes, griffier Danny Toelen  en voorzitter van de provincieraad Kris Geysen



     

    Beleidsverantwoordelijken:
    Luk Lemmens, N-VA, eerste gedeputeerde
    Ludwig Caluwé, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Patrimonium





















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    HET OUDE PROVINCIE HUIS








    WERKEN NIEUW PROVINCIE HUIS


























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AZ Klina

     

    Persbericht
    5 november 2019

     

     

    AZ Klina maakt mammografie veel minder pijnlijk

     

    Veel vrouwen zien erg op tegen een mammografie. Daar wil AZ Klina in Brasschaat iets aan doen. Als eerste ziekenhuis in de regio, voeren we het onderzoek uit met een gebogen compressieplaat, die de welving van de borst volgt. Daardoor voelen patiënten beduidend minder pijn.

     

    Bij een ‘klassieke’ mammografie wordt de borst stevig aangedrukt tussen twee vlakke platen. Dat is nodig voor een goede beeldkwaliteit, maar veroorzaakt pijn in het middelste deel van de borst, waar de druk groter is. “Een mammografie-opname nemen duurt amper enkele seconden per borst, maar wordt soms als zo lastig en pijnlijk ervaren dat vrouwen niet opdagen”, zegt dr. Isabelle Biltjes, mammoradiologe bij AZ Klina.

     

    Het kan gelukkig anders. AZ Klina investeerde in een nieuwe techniek – de zogenaamde SmartCurve – en die maakt het onderzoek heel wat minder pijnlijk. Dr. Biltjes: “De nieuwe compressieplaat is gebogen en volgt de welving van de borst, waardoor het middelste deel van de borst minder gecomprimeerd wordt. De druk is veel gelijkmatiger gespreid. Dat maakt een gigantisch verschil, patiënten ervaren veel minder pijn en meer comfort. Bovendien is de beeldkwaliteit beter.”

     

    Vandaag gebeurt zo’n 80 procent van de mammografieën in AZ Klina op deze nieuwe manier. De reacties zijn lovend. “We krijgen de meeste feedback van vrouwen die geopereerd zijn geweest en een gevoelige borst hebben”, zegt dr. Biltjes. “Zij hebben het onderzoek meestal als pijnlijk ervaren en komen sowieso met angst. Na afloop zijn ze vaak onder de indruk. Als vrouwen weten dat een mammografie op een minder pijnlijke, aangenamere en meer vrouwvriendelijke manier kan, gaan ze met minder stress naar het onderzoek komen.”

     

    Eén kleine kanttekening: niet iedereen komt in aanmerking voor de nieuwe techniek. “Bij vrouwen met heel kleine borsten of oudere vrouwen met borsten zonder klierweefsel is het niet bruikbaar”, zegt dr. Isabelle Biltjes. “Maar bij hen zou het minder effect hebben omdat de druk op de borst wel overal gelijk verdeeld is.”

     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRAND

    Heden namidag rond14,30 is er brand uitgebroken in de emiel de harvenstraat in hoboken de brandweer was direct ter plaatsen zodoend was de brand direct onder contole de eigenaar daar aanwezig heeft de ambulance mee genomen voor onderzoek  rook in ademing uit voorzorg, door de rookontwikeling hebben ze bij een gebuur een gedeelte van het plafon uitgebroken daar er ook rookontwikeling aanwezig was.






















    plafond buurman




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIAMANTE HUWELIJK

     20-11-2019
    HET DIAMANTE HUWELIJK VAN JEAN EN YVONNE

    Jean Loriaux geboren op18 juni 1929 Metaalbewerker en lasser

    Yvonne Van De Walle geboren op 1 November 2035 Naaister

    Hoe ze elkaar leerde kennen weten we niet meer maar Jean had destijds een scooter en Yvonne reed er mee van achter er op haar schat goed vasthoudend.

    De groote liefde tussen hen en zoals in een sprookje trouwden ze op26 September 2019.

    Het sprookje ging verder en ze kochten een auto een Fiat 500 maar op het laatste van haar zwangerschap was het autotje de klein.

    De jaren die daar op volgendewaren er van liefde en pret ook gingen ze op vakantie regelmatig naar Frankrijk Spanje En Luxenburg en zo kabbelde hun leven verder.

    Hun eerste kind was een bloem van een meisje en tot ieders verwondering kwam er nog een zoon bij op haar 40 verjaardag het leven ging verder en er kwamen 5 kleinkinderen bij en3 achterkleinkinderen 

    Nu 60 jaar later zijn ze nog altijd verliefd op elkaar en genieten ze van hun oude dag gelukkig zijn ze nog in goede gezondheid en wonen in een serviceflat van DC Oversnes.

    Jean een grote sportman is lid van de biljart club in het dienstencentrum daarom was deze viering aangeboden door Jean aan de bijardclub.

    We wensen jullienog een lang en gelukkig leven verder.



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken Kioskplaats

    Info over openbare werken in Hoboken

    Webversie | Uitschrijven

    Werken Kioskplaats: Tram 4 tijdelijk onderbroken

    Tramlijn 4: technische storing

    Bij het aansluiten van de nieuwe voedingskabels van de tram bleek dat er een technisch probleem is met één van de kabels. Tram 4 was de afgelopen week onderbroken, maar dit weekend zag het er naar uit dat de kabel hersteld was.

    Afgelopen dinsdag was er opnieuw een probleem met dezelfde kabel. Men nam de beslissing om een nieuwe elektriciteitskabel te plaatsen. Hierdoor is er een stuk van het asfalt aan de Maria-Henriettalei opgebroken en is er een werkput op de Kioskplaats aan de kerk. Uiteraard wordt alles netjes hersteld.

    De aannemer schat, dat tram 4 tegen het einde van de week terug in dienst zal zijn. Tot dan legt De Lijn pendelbussen in.

    In samenwerking met

    Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar uw Hobokense vrienden en kenissen

    Abonneer u op de Hobokense Werfgazet

    Volg district Hoboken

    www.hoboken.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. INTERGEM 2019

    Robijn en saffier kristallen uit alle werelddelen

       INTERGEM 2019

     

    De Academie voor Mineralogie (ACAM) vzw organiseert op zaterdag 16 november 2019 van 12u tot 18u en zondag 17 november 2019 van 10u tot 17u30 haar internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs ‘INTERGEM 2019’. Het gebeuren vindt plaats in het ‘Event Center’ van KINEPOLIS – (Zaal Hollywood) – Groenendaallaan 394 – ANTWERPEN. Bereikbaar met tramlijn 6.

     

    Door zijn grote verscheidenheid aan mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden, kunstvoorwerpen, instrumenten, gereedschap en vakliteratuur is deze beurs beslist de moeite waard. INTERGEM 2019 zet de deuren niet alleen open voor specialisten ter zake. Iedereen die beroepshalve of vanuit liefhebberij met deze tak van de natuurwetenschappen te maken heeft, voelt zich erdoor aangetrokken. Ook de toevallige bezoeker raakt ongetwijfeld geboeid door die fascinerende wereld van mineralen, door die wonderbaarlijke pracht aan kleuren en kristalvormen... Ook juwelen met mineralen of fossielen schitteren in al hun pracht.

    Tijdens de beurs kan men ook nu weer gratis zijn edelstenen op hun echtheid laten onderzoeken (voor zover men aan de vraag kan voldoen).

    In het cafetaria zijn dranken en broodjes te verkrijgen.                                                                                                             

    Wie meer inlichtingen wenst over deze beurs kan hiervoor best contact opnemen met Ghilaine (Suzy) Hofmans, Tel.03/5690175 – GSM: 0496-146503 of per E-mail: suzy.hofmans@telenet.be - info@acam.be  website: www.acam.be

     

          WAT?              INTERGEM 2019, internationale mineralen-, edelstenen- en  

                                   fossielenbeurs.     

          WAAR?           ‘Event Center’ – KINEPOLIS (Zaal Hollywood)

                                    Groenendaallaan 394 - ANTWERPEN          

          WANNEER?     Zaterdag  16 november 2019 van 12 tot 18u

                         Zondag    17 november 2019 van 10 tot 17.30u 

          INKOM: € 5.00 per persoon, kinderen tot 12 j. gratis, duo-ticket € 8.00 p/p

     

     

     

    Met vriendelijke groeten .

    Ghilaine Hofmans

    Verantwoordelijke PR voor de Academie voor Mineralogie vzw (ACAM)

    GSM: 0496-146503

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch brood


    10 | 10 | 2019

    Is Belgisch brood het lekkerste van de wereld?
    PIVA coacht samen met het Aspirantbaker team de KOGEKA/Sint-Jozefploeg op Mondial du Pain 2019

    Van 20 tot 23 oktober 2019 neemt een Belgisch team bestaande uit bakker-leraar Stijn Van Kerckhoven van de school KOGEKA Geel en de kersvers afgestudeerde Berre Ceuppens, Belgisch kampioen Aspirant Baker 2017, deel aan de 7de editie van Mondial du Pain in het Franse Nantes. Tijdens dit WK voor bakkers wordt het team gecoacht door PIVA-leraar Frank Van Vaerenbergh – winnaar van het brons tijdens Mondial du Pain 2015 – en gesteund door Aspirant Baker, het promotiekanaal voor het bakkersberoep. 

    Bakker en KOGEKA-leraar Stijn Van Kerckhoven vormt samen met assistent Berre Ceuppens het Belgische team voor het Mondial du Pain, van 20 tot 23 oktober in het Franse Nantes. Voor Berre Ceuppens is het meteen een straffe vuurdoop, want hij is pas afgestudeerd als bakker aan de scholengemeenschap KOGEGA/Sint-Jozef in Geel. Stijn Van Kerckhoven is er al sinds 2012 als leraar aan de slag en leerde Berre dus de kneepjes van het vak. Stijn is continu op zoek naar “nieuwe technieken en nieuwe recepten en deelt met veel plezier zijn passie en ideeën”, wat binnen KOGEKA/Sint-Jozef als innovatieve vakschool sterk gestimuleerd wordt. Deze competitie vormt voor hem als mentor een prachtige uitdaging. In de gedreven Berre vond hij daarbij een ideale assistent.

     

    Berre Ceuppens is pas in 2019 afgestudeerd als bakker, maar wordt door zijn mentor geroemd om zijn enthousiasme, passie en liefde voor het bakkersvak. Bovendien mag Berre zich al Belgisch kampioen Aspirant Baker 2017 en winnaar van de Internationale UIBC-prijs Viennoiserie (Valencia 2018) noemen.

     

    PIVA-leraar coacht Belgische deelnemers Mondial du Pain

    Coach Frank Van Vaerenbergh verdiende zijn strepen als bakker en patissier in verschillende bakkerijen vooraleer hij in 2007 ook als leraar aan de slag ging bij de provinciale school PIVA. Zelf behaalde hij met PIVA-oud-leerlingen Jens de Jonghe en Lars Tilburghs in 2015 en 2016 respectievelijk brons en goud.

     

    “Leerkrachten nemen deel aan wedstrijden om hun vakmanschap op een hoger niveau te tillen. De ervaringen die ze opdoen, delen ze met collega’s en leerlingen. PIVA is bijzonder trots dat leerkrachten de uitdaging van een vakwedstrijd regelmatig aangaan. Wanneer één van onze leerkrachten gevraagd wordt om op wereldbekerniveau het Belgisch team te coachen is dat vooral een ongelooflijke eer en erkenning, zowel voor de leerkracht als voor de school”, stelt Bernard Gabriëls, technisch adviseur afdeling Bakkerij van PIVA.

     

    Populaire bakprogramma’s op tv zoals ‘Bake Off Vlaanderen’ doen de interesse voor deze creatieve opleiding groeien. Ook de acties van Bakkers Vlaanderen hebben een positieve invloed op het beeld dat mensen hebben over het bakkersvak.

     

    “PIVA kan beroepen op veel ervaring met grote nationale en internationale wedstrijden. Vanuit het Provinciaal Onderwijs Antwerpen zetten we in op een sterk beroepsonderwijs met focus op kwaliteit. Dat we het zo goed doen op wedstrijden is een bevestiging dat we hierin slagen”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs.

     

    Mondial du Pain

     

    De 7de editie van dit WK voor bakkers gaat dit jaar door in het Franse Nantes. De deelnemers uit 16 verschillende landen moeten in een tijdspanne van tien uur o.a. twee soorten baguettes, verschillende sierbroden, nutritionele broden, croissants, vier soorten koffiekoeken, brioches, twee soorten belegde broodjes, brood typisch voor je land en een decoratief sierstuk in deeg bereiden. Al deze producten moeten voldoen aan het wedstrijdreglement. Dat bepaalt bijvoorbeeld dat je twaalf identieke croissants dient te presenteren die er niet alleen mooi uitzien en lekker van smaak zijn, maar ook exact 60 gr. moeten wegen.

     

    In het verleden verzamelden de Belgische deelnemers aan Mondial du Pain al een hele reeks ereplaatsen en ook dit jaar weer mikken zij op een podiumplaats. In 2016 won de Belgische delegatie de “Best of Mondial du Pain” in Taiwan. Vorig jaar eindigden de Belgen nog tweede in China. Aan de “Best of Mondial du Pain” nemen telkens de 6 beste teams uit de “Mondial du Pain” van een jaar eerder deel.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Van 20 tot 23 oktober in het Franse Nantes

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs
    Perscontact: Faye Van Impe
    T 03 240 51 97, M 0486 60 46 02
    E faye.vanimpe@provincieantwerpen.




















    Belgisch team Mondial du Pain 2019 - Copyright: provincie Antwerpen – Koen Fasseur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sant’Egidio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BERICHT- 7 oktober 2019

    MOSLIMA ADVOCAAT VECHT TEGEN DE DOODSTRAF IN AZIE

      Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen de Doodstraf op 10 oktober 2019 is de Maleisische advocate Suzana Norlihan in ons land te gast om te getuigen van haar ervaringen.
    Suzana Norlihan De Maleisische Suzana Norlihan, geeft op uitnodiging van de Gemeenschap van Sant’Egidio verschillende lezingen in zowel België als Nederland in het kader van de Werelddag tegen de Doodstraf op 10 oktober. Norlihan is een van de weinigen die in het openbaar spreekt over de doodstraf vanuit Aziatisch perspectief.

    Vanuit haar eigen advocatenkantoor vecht de islamitische Norlihan voor een eerlijk proces voor cliënten die door anderen niet geholpen worden, onder meer in doodstrafzaken. 
     “Een verdachte is ook iemands zoon of dochter, vader of moeder. Als ik kan voorkomen dat iemand de doodstraf krijgt, help ik niet alleen hem, maar een hele familie.”  
    Norlihan heeft niet alleen juridische kennis over het onderwerp, maar kent het ook uit persoonlijke ervaring; haar broer werd in 2009 ter dood veroordeeld.
      De Gemeenschap van Sant’Egidio zet zich wereldwijd in voor afschaffing van de doodstraf. Meer dan 1500 leden van de Gemeenschap schrijven met terdoodveroordeelden. Sinds 2002 organiseert zij jaarlijks op 30 november  ‘Cities for Life’ waarbij wereldwijd aan steden wordt gevraagd een monument te verlichten als teken van steun in de strijd tegen de doodstraf. In 2018 namen meer dan 2000 steden hieraan deel.

    Ook organiseert Sant’Egidio jaarlijks een internationale conferentie voor ministers van justitie uit landen waar de doodstraf is afgeschaft en waar deze nog wordt opgelegd.
     
    Afgelopen jaar nam ook de minister van Maleisië deel, en kondigde daar de afschaffing van de doodstraf in zijn land aan. Het voorstel is er nu onderwerp van debat. Meer dan 1200 mensen in dat land zitten op death row
    Conferenties:
    Dinsdag 8 oktober, leerlingen van Pius X college, Antwerpen
    Dinsdagavond 8 oktober, 19.30 uur, Rechtenfaculteit Universiteit Utrecht, kamer 0.13, Janskerkhof, Utrecht, Nederland
    Woensdag 9 oktober, leerlingen  Onze Lieve Vrouwe College, Antwerpen
    Donderdag 10 oktober, leerlingen Sint Ludgardisschool, Antwerpen
    Donderdag 10 oktober, 19.30 uur, Universiteit Antwerpen, R.001, Lange Winkelstraat 9, 2000 Antwerpen. Toegang vrij, allen welkom.
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!