Foto
Over mijzelf
Ik ben Louis Pardoel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Louis pardoel.
Ik ben een man en woon in Oss (Nederland) en mijn beroep is Ben oud Budo leraar en Genietend van mijn pensioen.
Ik ben geboren op 15/04/1932 en ben nu dus 92 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Computeren , mijn kleinkinderen en mijn passie voor Tae kwondo-Judo en Wielrennen.
Ik ga mijn blog wijden aan mijn ervaring van Oa: Judo en Tae Kwondo en Wielrennen wat ik vroeger heb gedaan.
Foto
Peter Sanders, de vertegenwoordiger van de Moosoolwon Selfdefence Korean Martial Arts, welke Louis zijn  9th Certificate uitreikten.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Mevrouw drs
  • Oude vrienden
  • grusse
  • beste sasung
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Hartelijk dank voor Uw fijne reactie. Louis Pardoel

    Foto
    Samen met Bas Rutten welke in Japan de Mister off the Square rings werd genoemd, en v/d Rijt een van de beste Jiu Jitsu' kas van Ned. en tevens E.K en nu nat. trainer van Griekenland.
    Foto
    Dit was een van de top groepen in het Taekwon do, waarbij 3 nat.trainers staan, Ad en Walter van Emmerik, en links voor Noud v/d Hurk welke nu heden ten dagen nog zijn bond leidt als NC.
    Wie herkent deze toppers van toen niet, of heeft met hun niet gezellig getraind!
    Foto
    Karate destijds was het héél gewoon als men 8 tot 10 dakpannen kapot sloeg, of trapten omdat niemand wat wist, en men in de veronderstelling was, dat dat dan het juiste Karaté inhield, en hoe dikker de knokkels hoe meer aanzien ja dacht te hebben.
    Foto
    Toos en Louis samen hoge golven trotseerd en zeeén bevaren en al bijna 50 jaar samen, 3 fijne kinderen grootgebracht, en nu ook zeer trots op onze twee  kleinkinderen, Tim en Robin.
    Foto
    Foto
    Sem Schilt, de grote en eenigste welke 3 keer achter elkaar in Japan de KI heeft gewonnen, waar de Hollanders sinds jaar en dag domineren. Peter Aerts is een van die toppers welke al in 1994 won ook 3 x maar niet op de rij Ben trots met deze kerel uit een stuk op de foto te staan, en niks geen bla kapsones normaal zoals het een groot Kampioen betaamd, BEDANKT SEMMY.
    Foto
    Wanneer hij zijn Dienstijd moest vervullen, is hij ingedeeld bij het 43 Reg.Huzaren van Prins Alexander te Amersfoort. En die zijn best deed werd ook de beste Huzaar van die lichting, en mocht dan bij gelegenheden; voorop met het Regements Vaan lopen of marcheren (het was een mooie tijd)
    Foto
    Jan Bartels heeft in Longford Ierland zijn prachtige buitenverblijf, en nog steeds volop actief met het lesgeven; een van zijn eerste fijne Ass. en samen erg veel gedaan zowel in de diverse besturen, als Scheidsrehteren, bedankt Jan.
    Foto
    Niet te geloven dat men zo'n 45 jaar terug nooit een Vader achter de kinderwagen zag lopen, maar was trots en deed het wel als eerste in Oss en dit was op de Heuvel, en het leuke was dat men je dan nakeek. En dat er over gekletst werd prachtig, en men je nakeek, zo ging dat in die tijd.
    Foto
    Foto
    Lymphen stelsel lopen door heel het lichaam,zowel voor als achter; en in dit Blog kan men ook zijn gedachtengoed inzien en de reden waarom hij het Judo als een van de beste sporten ziet, welke men kan doen beoefenen. Juis het met elkaar bezig zijn en het lichaam te toecieren, activeerd men elkaar zonder daar bij stil te staan, dat het gewoon gebeurd en wel zonder problemen, en andere gedachten, het gaat automatisch (doordenkertje)
    Foto
    Hier de uitleg van de Hogus, welke als eerste nog met Bamboe latten was voorzien, en te dragen voor de veiligheid, aan de Vr. van de BBN Dhr. Jaap Methorst, in 1974 samen met Pardoel en Hurr die probeert om uitleg te geven. Later zijn al deze zaken, steeds beter geworden, en ontwikkeld geworden. Totnu dan oo het huidige Electronisch en op maat gemaakt, prachtig hoe dit alles zich heeft ontwikkeld, in het huidige Taekwon do gebeuren.
    Foto
    Foto
    Samen met een van de fijnste Sabums en vriend, Lee Yong Ho in Korea, en daarboven een foto van die groepen welke hij trainden, en waren er bij die 8 jaar oud al 1e Dan waren en 10 2e en sublime en perfekt techniekers waren; Heb van hem nog Nunchaku en Bo trainingen, welke Pardoel met wat hulp zal trachten ook op zijn Blog te krijgen, dus blijven kijken, vrienden.
    Foto
    Foto
    Elvis Presley, welke zijn Diensttijd vervulden, en in de Kazerne lag nabij Bad Godesburg, eind jaren 50, en waar Jurgen Seidel als Burger werkten. En met hem altijd naar Parijs reden om het Shotokan Karaté te leren bij een Japanse Sensei. Hij ging uit Dld als 1e kyu, en is in USA gelijk 1e Dan geworden, waar andere hem een Mooi Diploma of Certificate uitreikten. Bij Jurgen deed Pardoel ook zijn eerste examens, met Duitse grundlicheid.
    Foto
    Foto
    Anton Geesink de grote Sihan, en vriend van Pardoel, samen met Lambert Toebak in Korea 1998 tijdens de OS, WETEN voor ons is ook De Wielerclub De Zwaluw opgericht in Vlijmen, En Lambert wordt deze maand 75 en Masseerd nog steeds. Hij was ook als Masseur verbonden aan en in de ploeg van Lance Armstrong,2006
    Foto
    Sasung Louis Pardoel
    Sasung Louis Pardoel
    Grootmeester Louis Pardoel Tae Kwondo in vogelvlucht. Dit om juiste gegevens en geschiedschrijving niet te laten vervalsen of geweld aan te doen. Zoals men al te vaak moet ervaren voor wat betreft de juiste daden en gegevens. Louis Pardoel
    02-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom, juist op blote voeten sporten zo goed is.

     Lachen 

                                  WAAROM OP BLOTE VOETEN.

     

    Al meerdere keren proberen weer te geven dat Judo voor hem de beste sport is welke kinderen gewoon, en ook iedereen zou mogen en kunnen beoefenen, en de reden waarom,  DAN!

    Naast het op blote voeten lopen en werken cq het Sporten, omdat bij de voetzolen 72.000 zenuwbanen met het bodemcontact worden geactiveerd, of dat nu op gras, strand of op warme stenen, wordt gedaan blijft het zelfde.  Het immuunsysteem wordt er sterker van.

    De stress neemt af, omdat men ontspant.      De banden, wervelkolom, spieren en gewrichten worden getraind, en de aderen in de benen blijven elastisch, wat wil men nog meer?

    Naast dat er vele Meridiaan lijnen in de voeten en starten en ook eindigen, waarbij men vaak ook niet stilstaat,  Maar eigenlijk is dat ook met de meeste Martial Arts sporten het geval.

     

    Zo maar even zaken waar vele niet bij stil staan, dat het zo is en werkt, Sasung Pardoel.

    02-10-2009 om 11:51 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IS ER NOG RESPEKT VOOR ONZE OUDERS, EN LERAREN?

    Bij mijn bezoek an Korea, mocht Louis eens een examen bijwonenen, een heel speciaal en werdt daarvoor ook speciaal uitgenodigd, want zijn Leraar Grand Master kwam en kon hij gelijk kennismaken. Iedereen zat in de houding, en hier en daar waren posten uitgezet of iemand die vertelden waar hij nu was, en jawel hij kwam het gebouw in  op weg naar de Dojang, hij liep ook niet meer zo snel als een kieviet, heel erg kremmig als ik nu! ( ja de waarheid mag toch gezegt worden)

    Ging zitten en zei niets keek enkel, en diverse  kinderen voor de Kub ex.  die  Vormen ook niet goed kende, dat was geen enkel probleem dan liep dan de Assistent als voorbeeld gewoon ook mee, zodat die kinderen toch konden slagen; vooral erg veel van Buitenlandse Amerikanen die daar gelegerd waren in 1975 was dat, en speeld dit verhaaal zich af: En dan is het gebeurd en afgelopen, hij strijkt de hele buit op en steekt die in de zakken, iedereen groot applaus, elke ex. daar was 5$ een hoop geld, als men weet dat men toen daar met een Gezin Vader moeder en bvb 4 kinderen van 30$  p.m moest leven; Een mooie ervaring voor een Nuchteren Hollander om dat alles als een les te mogen ervaren, hoe Koreanen dat beleven, en Eerbied hebben voor hem die hem trainden;  beste vrienden:  

    En dan later hem gevraagt waarom hij dat zo deed, wel hij heeft mij Disapline bijgebracht, en zo ben ik dan Koreaans Kampioen kunnen worden, tof toch! maar vertel eens IETS  speciaals wat hij je heeft bijgebracht nou bvb wij stonden in de Bach en op een been om goed Balans te krijgen, en moesten in de Zon kijken, en niet bewegen en als je dan niet meer kon, en omviel.  Wel dan  wachten hij zolang dat je bijna verdronk en zetten hij je opnieuw op de benen en blijven kijken tot hij het genoeg vondt, en zo heeft hij mij ook de nodige Disapline en doorzetting vermogen bijgebracht.     Zodat ik nu ook ben kunnen worden wie ik nu ben, en daarvoor krijgt hij zolang hij leeft van mijn het examen geld, KLAAR Sasung Pardoel zal de naam van die persoon niet noemen, daar vele hem heel goed kennen, En wij uren hebben zitten discuceren en wederzijds advies hebben gegeven, als vrienden. Maar dat is de Koreaanse mentaliteit, iets waar wij met ons nuchter verstand en mentaliteit ook gewoon niet bij kunnen, en ook nooit kunnen begrijpen, MAAR HET WAS WEL ZO GEGAAN, TOEN.

    Een jaar later was er in Barcelona de EK, en daar kreeg hij een pak slaag, waar de Honden geen brood van lusten, en waar de toen Ned. Team Capten naar Louis toekwam moet je horen dat is toch niet normaal!  Heb hem daaropook aangesproken, en hij zei, het is goed dat is Koreaans Costum, en daar zal je nooit wat van kunnen begrijpen, het is goed zo.     Bij trainingen was mijn vrouw Toos ook vaak aanwezig, en iemand in de les, had praatjes gemaakt (iemand dat kind; die echt niet snugger was)en daar werden er een stel aangewezen om hem in het kolenhok af te rossen, en diegene die niet hart had geslagen was daarna aan de beurt, Toos zei dat is toch niet normaal meer, Louis!       Wel het is Lands wijs Lands eer, en als je dat hebt mogen meemaken dan is er veel fout in de Wereld, toch:

                                                                                                                                       Sasung Pardoel    6-9-2010

    13-08-2009 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw bezoek ook www.sasung pardoel.nl

    Beste Blog vrienden, voortaan zal er via WWW.SASUNG PARDOEL.NL ook het nodige van zijn PC worden opgeschreven, omdat vooral ook de die vrienden welke niet veel op het Blog hebben gekeken, zich kunnen hier nu dan ook informeren, en ook van je commentaar voorzien, Mvg Louis Pardoel.Lachen

    09-07-2009 om 16:19 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JE GELOOFD JE OREN TOCH NIE, TAEKWON DO'KAS!

    Juist komt Sasung ter oren dat  men bij Stijl Wedstrijden, B klasse vanaf de 6e Kub kan meedoen, en dan 6 Vormen moet kennen, WAAR ZIJN WIJ MEE BEZIG!Terwijl er voor de Zwarte band 1e Dan maar 8 vereist zijn, en niemand die protesteerd en gewoon naar de Slachtbank zich laat leiden, het is te gek voor woorden.   Dat men in de meeste Azieatische landen gemiddeld 3 keer per dag traint en dan niet meer weet wat de aanwezige nog bij te brengen, met dat soort rare streken uit de Bus komt, terwijl wij blij mogen zijn de leerlingen 2 a 3 uur op les te krijgen.   Dat is het zelfde dat men kinderen van de LO de stof laat of gaat vragen van het VGMO of nog erger MBO, dat raakt wal nog kant, toch?

    Dit beste vrienden moest even van zijn Hart, om reden tot nadenken te geven.

    29-04-2009 om 16:30 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREEKPLANKEN DE JUISTE 28-4-2009.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijgaande Tekeningen van Breekplanken, Voor de Springtechnieken, en in alle denkbare Standen  of Hoeken te gebriuken en op te hangen, door de inzaging van 45 gr te hebben gemaakt, zal na de trap gelijk een terugklappen, en het nodige geluid geven als correkt uitgevoerde trap, door die stevige Elastiek, ZIE TEKENING.    Zo ook met de gewone breekplanken, welke met pinnen zijn in te stellen, voor de kinderen bvb 2, voor de Dames naar gelang sterkte 3 en voor de Zwaardere Heren de 6 volle. Daarbij zijn er inkepingen gemaakt om het Rondvliegen van de plank te voorkomen om eventuele Blesseures voor de Vasthouder of Hulpen niet daarmede op te zadelen,  Zijn er nog vragen welke  U gesteld zou willen hebben, Sasung Pardoel staat er altijd voor open, om te helpen en samen zo het REGENWOUD TE SPAREN VOOR ONS NAGESLACHT, WAAR OOK DIE RECHT OP HEBBEN,TOCH!

     

    28-04-2009 om 21:14 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester van Oss Herman Klitsie neemt zijn Boek in ontvangst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk in Oss zijn woonplaats, daar was de Burgemeester berijd ook zijn Autobiografie als Boek in ontvangst te nemen, en de Oud wethouder van Sport Drs Gerard Ulijn vond het een bijdragen voor de geschiedenis van Oss, en zeker wat er is uitgebracht aan alle soorten Sport.  Naast de vooral Nieuwe bewegings Sporten welke daaraan zijn toegevoegd, altijd voorop lopend met de Sportschool, met zijn Nw. ideén waar wij in Oss  altijd wel erg trots op waren, en de hoop dat vele dit gaan lezen, als een succes story van doorzetting vermogen, in doen en laten de hel uitreiking was een heel gezelligen avond daar in de Belleveu, wat een van de oudste Café's van Oss genoemd mag worden.   Om ook dat in je bezit te krijgen; natuurlijk is het in elke Boekwinkel te bestellen de Titel is;  PARDOEL Zoals ik het zie.   IBSN: 978-90-79762-29-3  En oud leden en Sportvrienden ga het ook eens lezen, bvd.Knipogen

    28-04-2009 om 19:34 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (1)
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREEKPLANKEN ZELF MAKEN VOOR WEINIG GELD WEL TE VERSTAAN.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BREEKPLANKEN ZELF MAKEN VOOR WEINIG GELD WEL TE VERSTAAN.

    Zie bijgaande tekening en advies, gebruik MBF 3 cm dik 30/30 en laat dit doormidden zagen.

    Iets wat elke Doe het Zelf zaak voor U kan doen, persoonlijk betaalde Sasung 1€ per plank.

    Als men een gehele plaat wenst te kopen zal dat duurder uit kunnen komen! (afval is goed)

    Dan laat een bekend iemand, een mal maken ook 3cm dik, met zijkant opgelast en daarin 6 gaten 8 mm dik boren in het midden verdeelt, met een klem vastzetten voor men begint met de gaten te boren, welke 3 cm diep moeten zijn, in elke plank, van de 2 gedeeltes met een Houtboor van 6.5 mm, en de pinnen worden gemaakt van 6 mm dik rondhout, zie voorbeeld.

    Dit is in lengtes te koop, 2 meter zal rond de 1.€ 50 Kosten, waar er dan ruim 30 stuks breek pinnen uitgehaald kunnen worden, en als men dan de lengtes in een Pijpje steekt, zodat deze dan in 5.5 cm lang kunnen worden afgezaagd, de planken dan in elkaar passen (voor breken)

    Voor kinderen bvb 2 pinnen, Dames naar gelang sterkte 3 of 4, en de heren naar inzicht, de zwaardere Heren, zouden dan vol met 6 pinnen, hun breektest moeten doen.

    Voor de kinderen en hun Veiligheid, zou er een stukje ZEIL opgelijmd kunnen worden zie tekening! Zie ook op tekening, om een goed stuk veiligheid in bouwen; is het wenselijk!

    Ook Handgrepen daarin te maken, natuurlijk wel aan de Buitenkant van de te breken plank; zodat er nooit de gebroken planken rond kunnen Vliegen, of nog erger de Vasthouder blesseert (iets wat vaak voorkomt tijdens de training, en vooral bij nerveuze  Dan examens)

    Natuurlijk zijn er ook de bekende Plastic Breekplanken te koop welke men kan gebruiken, ook deze kosten handen vol geld, en samen BESPAREN WIJ DAN OOK HET REGEN -WOUD IETS WAT ONS ALLEMAAL OOK AANGAAT, waarom dan ook niet deze Voorstellen gebruiken, per breektest 0.10 € cent dat is dan toch volle winst dus wat let U, of ons nog (en het mes snijd dubbel voor Uw portemonnee). Laat vooral het materiaal lekker droog blijven, ligt het lang in de Auto bvb kan het nat of zacht worden, wat de levensduur  dan ook snel verkort:

    Hopend U een goed sugestie te hebben mogen geven, en zijn er nog vragen laat het weten.

    Veel succes Sasung Louis Pardoel

    21-02-2009 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WETEN IS OOK GEBRUIKEN, PROFITEREN.

    Van jongs af aan; Mogen leren dat de Aard Energie van Noord naar Zuid loopt, en dat onze Fontanel altijd open is waardoor de Energie kan instromen, en dan om een fijne Nachtrust te krijgen, men ook het beste met het Hoofd naar het Noorden kan gaan slapen, om dat te krijgen.  En zelf heel vaak elders mogen vertoeven, door en met de Sport Trainingen en  als IR noem maar op.Altijd een Kompas bij mij om te kijken hoe of het Bed staat, en het dan of het hoofdkussen elders gelegd, zelfs vaak het Bed dwars door de kamer geplaatst, om de juiste richting te krijgen.   En deze week trof hij een jonge wielrenner die ook verder wilden komen en een van de betere te gaan worden, Een eraan dacht vaak in het Buitenlandse, een loffenlijk streven; en dan gevraagt of hij s'morgens altijd lekker wakker werdt, niet altijd, hem erop geattendeerd, verrek ik slaap hoofd naar Zuid.  En vorige week zei die jongen ben met het Hoofd naar het noorden gaan liggen, en Zondag won ik mijn eerste Openingsrit, toch leuk hé, bedankt voor de tip, en vergeet het nooit meer, zit nu in de kop. Stoer

    17-02-2009 om 10:45 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toppers van toen: AD en BEN, TWEE TBN OUD BONDSTRAINERS
    TWEE AD en BEN, TBN OUD BONDSTRAINERS, in het begin 1974 te Oss, de 2e partij is niet bekend, toen nog zonder Hoofdbeschermer, toch mooi om even terug te zien die Toppers van toen.


    16-01-2009 om 15:04 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    28-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judo Kata's van zijn examen van jaren terug,
    Judo Kata's van zijn examen van jaren terug, welke ook intressant zijn om te bekijken. Bij Judo was het hele program gelijk afwerken maar nu kan men het in deelexamens doen, en ook behalen dat is de nieuwe tijd waarin wij nu leven.


    28-12-2008 om 16:06 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (1)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwon Moo Gun mijn eerste Koreaanse Master.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze foto is gemaakt in Chicago, 1977 bij een WK en hij woonden daar pm 80 km vandaan, en had een Discotheek, waar wij met het hele team werden uitgenodigd, op zijn kosten drinken enz.

    Maar had niet genoeg geld om die reis te kunnen maken als Manerger toen van het BBN team.En ook Master Kwon Che Wha was daar dus samen op de foto, en blij hun ook weer terug te hebben gezien.Want hij was met de noorder zon verdwenen, omdat vele werden opgepakt die niet de WTF wilden gaan aanhangen, en ook onderwijzen, en zo is het gekomen, die hier uit Europa zijn weggehaald daarvan is er nooit meer een gezien, of terug gekomen op die oude stek, dat geeft tot nadenken.

    15-12-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    06-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-11-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (1)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    SASUNG  PAR. TEKST SPREEKT VOOR ZICHZELF VAN HET ZONNENGEBED.

     

    Dit zijn gewoon een heel fijne groep oefeningen, welke het Zonnengebed genoemd worden; waar het vooral op aankomt is dan ook gewoon te doen voor Uw eigen conditie en  lenigheid gebaard aan de souplesse van deze serie oefeningen (welke natuurlijk op diverse manieren kan worden beoefend, en kan worden onderwezen) Advies is gewoon doen voor jong en oud.

    Doe het bvb gewoon 5 keer achter elkaar, en wat belangrijk is in je eigen ritme, niets moet en van alles mag; een fijne warming up, waar vooral de ademhaling ook van groot belang is!

     

     Bekijk de volgorde van de genummerde foto’s voor deze prachtige en zinvolle groep oef.

     

    Men staat met de voeten bij elkaar, gaat met de armen omhoog en een diepe ademhaling, en dan met gestrekte armen omlaag met een uitademing, hoofd eerst en de armen het laatst.

    Dan linkerbeen zover mogelijk naar achter plaatsen, gelijk diepe inademing, en de heupen zo laag mogelijk zodat de borst op het rechter bovenbeen drukt, en alle lucht in de linkerborstkas wordt gedrukt (blijven de adem vasthouden) dan ook de andere voet bijplaatsen naar de een soort omgekeerde V, waarbij het belangrijk is de voeten bij elkaar te houden hakken plat.

    Dan langzaam doorzakken en hoofd in de nek, een soort Cobrahouding, en weer terug naar de V houding, en gelijk weer naar voren met het Linkerbeen en proberen de voet tussen de handen te plaatsen, en de heupen weer zo laag mogelijk, zodat nu alle lucht naar de rechter borstkast is verplaatst of wordt gedrukt, en het hoofd flink in de nek.

    Dan ander voet bijsluiten en dat terwijl men volledig gaat uitademen dus dubbelvouw, en dan weer inademen; maar nu als eerste de gestrekte armen omhoog, en het hoofd als laatste.

    Tot men de beginstand weer heeft bereikt, en kan men gewoon weer opnieuw starten, vergeet nooit dat alle begin moeilijk is en ieder zijn eigen tempo en mogelijkheden heeft, en daar ook niet overheen moet gaan, of forceren alles met beleid, en oefening baart kunst,  er zijn ook maar 3 diepe in ademhalingen, en ook volledige diepe uitademingen HEEL VEEL SUCCES EN GEWOON BLIJVEN DOEN,   Voordeel in de lessen zijn de kinderen rustiger en krijgen meer zin naar gelang hun meer oefenen ook een betere conditie, en dat is wat telt in deze tijd!

     

    05-11-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een van de oudste shotokan karaté filmpjes begin jaren 1960
    Shotokan Karate film van Sasung Louis Pardoel op 8 mm film uit de jaren 60.
    Sasung Louis Pardoel is mijn eerste Taekwondo leraar. Hij is 9de Dan Taekwondo! en nu 76 jaar. Ik heb een oud Shotokan karate filmpje uit de jaren 60 bij hem thuis bekeken en opgenomen dat op een video 8 filmpje stond ten huize Pardoel. Meneer Pardoel was de eerste die dit in Nederland heeft geintroduceerd. En dit is gewoon een topfilmpje, waar vele nog lering uit kunnen trekken.
    Zie de onderstaande link:
    http://www.youtube.com/watch?v=41SYDySikBk


    31-10-2008 om 23:30 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meridiaan stimulans - Snelle energie -
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meridiaan stimulans – Snelle energie –

     

    Deze korte meridiaan oefening stuurt de energie van het lichaam zodat het vrij kan stromen en het lichaam een snelle eruptie van energie krijgt en onze geestelijke houding meteen wordt versterkt.


    Aanwijzingen:

     

    De handen moeten open zijn met de handpalmen naar het lichaam gericht. Beweeg de uitgestrekte handpalmen over het lichaam in de richting van de pijlen. Beide handen moeten worden gebruikt behalve wanneer de armen worden gevolgd.

     

    De eerste twee pijlen beginnen bij de top van de tenen en gaan omhoog langs de binnenkant van het lichaam naar de onderlip.

     

    De tweede pijl begint bij het stuitje. Ga over de wervelkolom omhoog met de ene hand en rijk met de andere hand over het lichaam. Beweegt met deze hand over de schedel naar de bovenlip om het energiepatroon af te maken.

     

    De derde pijl begint bij de borst en vloeit naar beneden over de binnenkant van de arm waar de ene handpalm de andere ontmoet. Draai de hand om en ga over de achterkant van de arm naar het oor. Herhaal dit proces voor de andere arm.

     

    Voor de vierde beweging zijn beide handen nodig. Begin onder de oksels en ga aan beide zijde van het lichaam naar beneden en eindig het patroon uit de tenen weg.

    <%%%FOTO1%%%>

     

    Deze oefening moet 3 tot 5 keer herhaald worden of meer afhankelijk van de behoefte en wensen.

     

    In drie minuten tijd kunt u de vitale kracht van het lichaam door u heen voelen golven. Veel plezier!

     

    30-10-2008 om 20:59 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    09-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg deel 1 en 2

    En zo kan men elk Element afzonderlijk ook invullen met de Sheng richting mee volgend, als zijnde de Moeder en de Grootmoeder van steeds weer het voorgaande als een grote familie welke niet zonder elkaar kan functioneren en elkaar nodig hebben, is de conclusie dan ook.

    Dan in de binnenlijn zijn alle Jin Organen genoemd worden, en in de buitenlijnen de Jang, dat is wat er van buiten af in het lijf word gestopt door wat wij eten en vaak teveel wat nooit goed is voor het welzijn van ons lichaam, en vaak de ergernissen thuis of op het werk ook dat telt!


    Dan hoe belangrijk de kleuren zijn welke wij dragen op het lijf om ons prettig te kunnen voelen, of denk eens hoe vaak een vrouw vraagt of veranderd wat aan te trekken als ze naar een feestje willen gaan om zich ook fijn te voelen wat allemaal bij de Elementen hoort.

    Waarbij niet vergeten mag worden hoe belangrijk dan ook de kleuren zijn om te dragen op het lijf, mannen daarin tegen letten daar veel minder op, en trekken aan wat voor de hand ligt en gaan meestal gewoon op pad    [tenzij dat er een begrafenis moet worden bezocht ook dan kleed men zich in stemmig, en donkere kleding heeft vaak veel te maken met verdriet]

    Mensen welke zich erg donker kleden zijn vaak ook mensen welke zich triest voelen, in hun doen en laten, zeker als men nog jong is zal men dat weinig of nooit zien,  maar als die dan hun weg, baan en of de juiste setteling hebben verdiend, dan gaan de meeste ook weer over op een andere kleur dracht die daarbij past, en meestal zijn hun dan ook weer wat ouderenleeftijd.

    Aarde=geel
    Metaal=wit
    Water=blauw
    Hout=groen, dat zijn dan ook de 5 hoofdkleuren.

    Zo ziet men vaak bij jong getrouwde stellen een inrichting van veel wit en lichte kleuren en dat is het metaal element, wat gaandeweg als men ouder wordt zal worden vervangen met wat donkerde kleuren, omdat die beter passen bij hun tot dan ook verworven status in hun werk en ook op de maatschappelijke ladder, als men het zo mag verwoorden, in korte lijnen verteld!

    En dan kom ik snel terug op fijne en vooral zinvolle Stress oefeningen, na het trainen en ook wel te doen na drukke werkzaamheden, als men uitgeblust thuis komt, ook dan een aanrader.

    En de uitleg om elke oefening ook nooit geforceerd te doen, maar altijd met beleid en vooral met 5 diepe ademhalingen, en bij de uitademing zich iets meer te laten ontspannen.

    Wat natuurlijk voor de een 3 keer zal mogen zijn, 4 of 5 naar behoefte, iemand die veel met dit soort stress technieken op de organen bezig is, voelt dan wel wat het lijf als goed ervaart:

    Dan zijn er diverse die de zelfde invloed hebben op de Organen, of variaties daarop welke met een nummering zijn aangeduid, en enkele ook om met een partner te kunnen beoefenen, maar nooit ofte nimmer de zaak forceren, en wat rechts kan is ook links mogelijk en schaad ook nooit maar altijd alles maar met beleid doen, en op goed diepe ademhalingen: [prana]

    (indien er toevallig geen partner beschikbaar is, kan men ook in de deur gaan staan, of handen pink of wijsvinger zijde rustig op of onder de tafel houden, maar ook  nooit forceren)

    Dat men deze technieken niet zal kunnen uitvoeren als je lichaam niet flexibel genoeg is mogen duidelijk zijn, maar deze oefeningen er aan  toe bijdragen dat uw lichaam een evenwichtiger conditie zal bereiken met goed functionerende Organen en Meridianen.

    Om geen misverstanden te krijgen welke oefening behoord bij wat, zijn alle genummerd met soms meerdere ook nog extra met a en b om te doen, U aan voorhand veel succes toewensend.

    Beginnend met het Aarde element 1 zittend tussen de voeten, armen gestrekt omhoog en 2 als variatie liggend voor de meer soepele onder ons, waarbij de rug als het kan plat ligt.

    Metaal, de handen naar elkaar achter de rug en armen trachten omhoog en rechte rug vooruit kijkend.  Water 1 vaak al moeilijk genoeg, maar bij wat oefenen komen vrij snel de handen plat op de voeten, waarbij de grote teen de polsslagader raakt, en in, opkomen en strek de rug, en bij de uitademing tenen naar voren bewegen en hoofd naar de knieën bewegen, dan is er nog een 2e de rugrol en ook 3e in deze stand ook te doen.

    HOUT, gespreid en voet plat op de grond altijd rechts en links doen, zittend gespreid en draai naar een kant, en hoofd naar de knieën, proberen handen om e voeten R en L doen.

    VUUR, 1.  Drieverwarmer en de Kringloop meridianen,  zithouding met de voeten tegen elkaar en de handen om de voeten, dan met de ellebogen de knieën naar beneden drukken, en het hoofd naar de grond, 2 ook even lekker trekken aan de voeten, zodat men een rondje kan gaan  draaien.   Ook een andere versie daarop is in de zelfde houding, maar dan met de armen gekruist, en aan de buitenkant van de knieën vasthouden, en op de uitademing weer met het hoofd naar de grond.

    Dan als partner nogmaals, handen samen, en de partnes houd tegen, en met een dynamische druk naar boven brengen met spanning, winnen is niet aan de orde voor de Dikkedarm.

    Handen zelfde positie, maar dan omlaag drukken stimuleert het Hart en de Dunne darm.

    Een andere welke de Kringloop stimuleert is de handen omhoog drukken, dat knieen ook door in de deurpost te gaan staan, of tegen iets anders aan te drukken.

    Naast elkaar en dan de handen ineen sluiten beide naar het lichaam toe, en bovengreep langzaam trekken, vasthouden de handen en men kan het ook links,  goed Hart Longen Galblaas.  Het hangen aan de pinken armen naast het hoofd stimuleert het Hart, en gaat men aan de duimen hangen dan komen de Longen goed aan de beurt, voor deze oefeningen kan men ook een fietsband ergens aan vastzetten, zodat men niemand daarbij nodig heeft.

    Nogmaals niemand hoeft te winnen alles relaxt doen en met beleid, veel succes toegewenst, van Master in de Martial Art Sasung Louis Pardoel.

    09-08-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 2


    En die 5 elementen lopen in een cirkel rechts rond, als een soort Rivier, welke men de Sheng

    Lijn noemt, en de 5 verschillende elementen heten Vuur-Aarde-Metaal-Water en Hout, en waarvan het een niet zonder het ander kan, want zonder hout geen vuur, zonder vuur geen aarde, en zonder aarde geen metaal, en zonder metaal geen water, zonder water ook geen hout, en is de cirkel weer rond :

    Image Hosted by ImageShack.us

    07-08-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van stretch oefeningen : deel 1
    Image Hosted by ImageShack.us


    IETS OVER DE 5 ELEMENTEN EN DE DAARBIJ BEHOORENDE STRETCHINGS TECHNIEKEN, WELKE DE MERIDIAANLIJNEN BIJZONDER, STIMULEREN.

    Het is een Jing Jang denken, Donker en Licht, Man-Vrouw, Hemel-Aarde daar kan men naar believen ook vele aan toevoegen naar eigen ervaringen, en ook eigen deskundigheid.



    06-08-2008 om 13:34 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatst gehouden HDE TBN, Juni hoezoo nadenken

    27-5-2010

     

     

    Sasung zijn bescheiden mening, alles gaat op de schop voor wat betreft vernieuwingen, en bij de TBN blijft het dweilen met de kraan open, vernieuwingen wat is dat; toch nog nooit van gehoord.

     SASUNG DENKT DAT DE VOLGENDE VOORSTELLEN GOED KUNNEN BIJDRAGEN TOT DE VERBETERINGEN EN VOORAL DE RUST BIJ DE EXAMENS:

    1e Breektesten in de vormen doen dat juist een hele verbetering zou kunnen zijn, en de reden daartoe is dan, en tijd besparing, en kunnen zien of hun technieken goed en hart genoeg  zijn!

    2e Want het huidige sparren stelt gewoon niets voor, als iemand een aanval doet en staat te wachten tot de andere hem of haar Countert; dat is een grote farce, zeker bij de jongeren en Hogere Gradaties Examens, welke later ook graag op die stoel zitten, om te examineren (gewoon eisen een volwaardige wedstrijd te maken)

    3e Vormen uitvoeren met aanvallers, zodat het publiek kan zien wat de inhoud is, en vooral waarom men dat zou moeten en kan trainen, zeker belangrijk is voor en techniek en conditie!

    4e En een eigen VORM of versie maken van een aantal technieken, welke dan ook 80% met de Paro

    Technieken moet worden uitgevoerd; en dat tot Max 25 technieken, waarin alles verwerkt zou moeten zijn diverse trappen stoot gecombineerde technieken en vooral ook verdedigingen! (NIET MOEILIJK)

    5e het is toch van de zotten dat iedereen wordt afgewezen voor het sparren, wat er even tussen gevoegd is geworden, (veranderingen zeker 1 jaar Vooruit bekend maken) om te leren beoefenen.

     

    3e en 4e Dan (enkele jaren terug dan) waren alle beneden peil volgens de HDC deze dag, terwijl men dan al jaren heeft goed gevonden, maar dat soort zaken krijgt men als iedereen denkt aan zijn of haar beurt voor promotie, en niet verder kan denken dan hun neus lang is.  Dat sparren met pak aan is iets wat Sasung al sinds het invoeren van de Hogus in 1974 heeft trachten te promoten,   (helaas sorry) Deze worden wel gebruikt, maar geen echte kenbare WEDSTRIJD gemaakt op examen!

    En nu ziet men dat er echt iets moet gebeuren, en gaat alles gelijk op de schop, erg jammer.

    Voor de dan volgende kandidaten die toevallig aan de beurt zijn, en nog niet ingewerkt zijn.

     

    Zelfverdediging, ook doorslaan en niet wachten tot de andere zijn of haar verdediging techniek inzet, ook geen 3 of zelfs meer Verd. Technieken doen, want dan is het molesteren, 25 jaar geleden reeds gemeld En dan technieken gebruiken uit het huidige TKD  (horende doof schijnbaar) maar de Wereld draait en wij alle draaien gewoon mee;  De  Japanners hebben daar een pracht woord voor Sen Sen No Tee= sneller als het licht, maar wat inhoud dat men de aanval voor moet zijn, en niet afwachten!!!

     

     Verd:Technieken boven de schouders uitgevoerd hebben weinig of geen kracht, is geen kletskoek; denk aan een Kogelstoter, die alles vanaf zijn schouder hoogte doet, zou het beter zijn dan hadden die dat wel een betere techniek uitgevonden, om verder te stoten toch!

    Daar de Atletiek meestal toch de Moeder is van alle Sporten wordt genoemd zo is het toch?

     

    Dat 7e dans ook 7e dans mogen maken is al iets tegen de normale verstandhoudingen in binnen de Martial Art sporten, maar bij de TBN kan en mag alles, straks ben ik weer aan de beurt, als mijn tijd erop zit, dat schijnt toch de gedachten hierachter dit doen; te zijn!!!

     

    Mensen welke al diverse keren Stijl wedstrijden hebben gewonnen, dien een pré te krijgen cq vrijstelling van dat onderdeel, ook al jaren na gestreefd, En ook weer het Nat. breektesten toernooi, met Sprongen als Ap. Yob en Tollyo's Timmyo's, dus gesprongen technieken, gewoon een pré geven. Vorstelling van breek tech, op het Dan examen (natuurlijk een looptijd van max 2 jaar voor hun Ex)

    Zoals hijzelf  Sasung hun capaciteiten in de jaren heeft mogen bekijken, wel op zijn critici manier van kijken en ook menselijk naar mogelijkheden en kunnen, naast het Sporttechnisch gedeelte wel te verstaan, Normaal doen en daar hebben wij heus geen Koreanen voor nodig.

    Zeker moeten de HH Leraren of Trainers een voorbeeld geven hoe men een Band omdraagt!

    Dat de meeste met een veel te lange Band rondlopen, ook dat behoord bij het officiële denken en presentatie op een examen, waar hun Leraar toestemming voor moet geven deel te nemen.

    Ten alle tijden zal men normaal moeten worden voorgedragen, door een hogere gegradueerde Leraar of Master hoe men het ook zal of wil noemen, dat behoord bij de Martial Arts Sporten. Ook aan wed; deelnemen of waar dan ook, kleding maken de Man of de Vrouw en zeer zeker binnen een gedisciplineerde Sport als Taekwon do heet te zijn, waar wij oh zo graag mee dwepen, maar zelf de Normen en Waarde vergeten over te brengen, zover zijn wij gekomen, binnen onze Sport, en geen wonder dat vele zaken naar de knopen gaan, toch.

     

    Als kinderen al gewoon die plankjes kunnen breken, waarom dit vragen aan de Hogere Dan ex.? Dat zijn zaken welke er nog steeds niet bij Sasung ingaan, planken met pinnen gebruiken, en die zeker zwaarder instellen naar gelang gewicht en capaciteiten, (verwachten capaciteiten dan wel te verstaan)  natuurlijk Dames anders dan Vrouwen en Oudere minder soepele kand.;!

     

    Dat daarmede ook het Regenwoud zal worden gespaard, en de beurs van de kandidaten, door het niet gebruiken van Hout, maar verstelbaren Breekplanken, daarbij hoeft dan ook niemand die extra te drogen, om beter te laten breken cq (de EC voor de gek te houden)

     

    1e Vorm lopen voor en daarna achteruit, stelt niets voor en draagt ook niet bij tot de  huidige ontwikkeling van ons  TKD, en eerst de een wat en dan de ander een gedeelte van de Vorm is toch maar tijdvulling waar niemand wat van opsteekt, tenzij U daar anders over denkt?

    Starten dat iemand die geen 100 leden in de Bond heeft behoeft ook geen ex 4e dan of hoger te doen, en naar maten men een hogere gradatie wil behalen, er ook  meer leden verwacht mogen worden welke men vertegenwoordigen in en voor zijn of haar TBN. Nat. Bond.

    Het sparren en dan wachten tot er een tegenaanval komt, weg ermee tijdvulling en de HDC voor de gek gaan houden, en hopen dat die daarmede akkoord gaan, eerst de een wat doen, en dan de ander, en dan weer wat samen, (grote kletskoek toch) of men is ziende blind, dat zijn natuurlijk leuke zaken voor een Demonstratie voor publiek, maar niet voor een EX Hogere D.

     

    Een van de daar aanwezige Kandidaten deed geen enkele trap Ap Chagi goed in zijn Vormen, en is gelukkig ook afgewezen, maar men had al eerder kunnen zeggen genoeg gezien!      En dan nog eens laten komen om zijn proefschrift te verdedigen, en deze man de hoop geven van het zal wel goed komen, zou U zelf dat graag  willen meemaken beste HDC leden of beste vrienden.  Seo was er om alles alleen jaren lang te bestieren, en u allen zijn wil op  te leggen, waar iedereen ook gelijk intrapten met hun platvoeten, omdat hun zelf geen onderbouwde mening hadden, helaas maar waar; en na jaren dan gelukkig bakzeil heeft moeten halen, en dan toch maar eieren voor zijn geld heeft gekozen.

     

    Wel en nu is Sasung Pardoel de hoogste en niemand    vraagt, hem zijn mening en kijkt net of ze het in Keulen horen donderen; en de Wereld draait en wij  alle om het zo maar te noemen; WIJ draaien allemaal mee, ieder op zijn eigen wijzen, dit waren weer even zijn bevinding:
                             27-5-2010   Sasung Pardoel zijn mening, gewoon ter verbetering TBN examens.

    27-07-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (1)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe hijn denkt dat het zou moeten zijn, de band 1 x om voor eenvoud en knopen. Zie verder de kleuren en het 5 elementen systeem.

     

    19-7-08     

     

    Hoe hij denkt dat het zou moeten zijn, Band voor de eenvoud en knopen.

     

    Van oudsher en hoe het toen was en nu is geworden, na al de beslommeringen en veranderingen welke in de loop der jaren is toegepast ter verbetering en ontwikkeling.

    Wenst  Sasung Pardoel  te trachten duidelijk te zijn, met zijn mening.         Nog altijd worden de banden meestal twee keer om het middel geknoopt, en dat die vaak te lang is, omdat er een te grote band word uitgereikt, en dan ook de eindstukken veel te lang zijn!

    De band mag normaal 25 a 30 cm lang zijn, zodat men als men een snelle schop geeft als voorbeeld, men niet de top van de band in de ogen krijgt, en zich zelf daardoor zou kunnen blesseren; of dan bij Judo een te lange Band, men de andere de kans geeft een  Obi Goshi  te maken; echt een nadenkertje, en de kans de band verkeerd te knopen, met een keer om; ook minder kans heeft deze niet gelijke eindepunten om te knopen.

      Gewoon de band een keer omdoen is genoeg daar deze een functie heeft de pak bij elkaar te houden, en tevens de gradatie aan te geven van de drager deze kleur band.

     

    Trouwens vaak ziet men iemand een band omdoen, zonder te weten wat men doet.

    Een band mag normaal niet op de grond komen, daar heeft men veel voor moeten doen en leren, om deze te verdienen (die band dan) verdiend dan ook met veel respect!!!

    Ook loopt men niet met een band om over de straat, of gaat met de band om aan tafel, om te eten, ook dat zijn zaken welke niet behoren bij de Martial Arts Sporten.

    Na de training pak netjes opvouwen en de band erom heen, en thuis uithangen, of als het vuil is in de was doen, dat zijn van die kleine allerdaagse dingen die men dient te weten!

     

    Het zelfde dat men als men de Dojo (Japans) of Dojang (Koreaanse) betreed men altijd eerst groet, en voor de leraar en de mat of zaal waar men met en voor elkaar ook respect hebt en zal tonen, tijdens het beoefenen van welke Martial Arts Sport dan ook; het zelfde als men de zaal verlaat, door te groeten elkaar dan tevens bedankt dan men samen heeft mogen, trainen en oefenen om datgene te leren wat men voor ogen heeft van die lessen.

     

    DE UITLEG VAN DE KLEUREN WELKE COMBINEREN MET DE KLEUREN VAN DE 5 ELEMENTEN,  WAARVAN MEN IN DIT BLOG OOK  ZEKER ZIJN GEDACHTEN KAN LEREN KENNEN WELKE WIJ NODIG HEBBEN IN ONS LEVEN ZOALS HIJ DAT WEER VAN ZIJN MEESTERS HEEFT MOGEN LEREN.

     

    Dan wat betreft de kleuren van de banden,  de beginner start met Wit, en dat is de kleur van Metaal  dit is uit de 5 elementen leer, welke als een cirkel rond loopt. 

    Dan volgt de kleur Geel welke behoord bij het Aarde element, onze moeder Aarde.

    Dan volgt de kleur Groen, en dat behoord weer bij het Hout element.

    Dan volgt de kleur Blauw, de kleur van het Water element.

    En dan volgt de kleur Rood en dat is het Vuur element, waarna wij dan de kleur Zwart krijgen wat eigenlijk alles samen vat als een geheel, en een soort afsluiting mag zijn:

     

    Dan nog even dit zonder Hout is er geen Vuur, en zonder Vuur geen Aarde, en zonder Aarde geen Metaal,  en geen  Metaal  zonder Water, en ook geen Hout zonder Water.

    En ziet men hoe prachtig alles in elkaar sluit, en wij daar zeer zuinig op mogen zijn voor hetgeen wij hebben, en moeten zien te behouden,   En juist daarom wil Sasung Pardoel met een 50 jaren lange ervaring nog steeds een pré uitspreken om geen dubbele banden

    meer te dragen welke enkel maar onnodige ergernis geven,  naast het geld verkwistend=

     

    Nog een punt om in overweging te nemen voor HH Examinatoren, als de Kandidaat is geslaagd, laat hij of zij de oude Gradatie ter plaatsen liggen, en komt naar de Jury waar deze de Band krijgt aangereikt, om die zelf aan te doen (knopen) daar deze ook  door de persoon ook  zelf is verdiend vaak jaren door erg hart daarvoor getraind te hebben.

    Een doorn in het oog is hoe vaak HH examinatoren niet in staat zijn de Band normaal om te knopen bij geslaagde Kandidaten, op zich al een blamage voor de geslaagde.

    Hierbij wil hij het graag daarbij ook  laten en daarop ook niet meer verder gaan, gewoon ook om niemand te benadelen, door dit soort opgedane ervaringen, helaas raar maar oh zo waar, terwijl dat nooit zou mogen gebeuren als Leraar of Trainer, toch!

     

         

     HIER ZOU HET 5 ELEMENTEN SYSTEEM MOETEN KOMEN, HELAAS IS DAT NU NOG NIET GELUKT, MAAR ZAL ONGETWIJFELD WEL KOMEN DOOR EVEN GEDULD TE HEBBEN. BVD.

    Deze nummering sluiten aan bij de Stretch oefeningen welke bij het verhaal  staan waarin hij uitleg geeft, welke Organen er worden geactiveerd, juist door die oefeningen te doen, gewoon na de lessen of als men er behoefte aan heeft, daarom veel succes ermee.

     

     

     

     

      

    19-07-2008 om 00:00 geschreven door sasunglouispardoel


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!