Inhoud blog
  • Spiegelogie met de focus op relaties
  • Het verhaal van de zetel naast mijn bed
  • Wat levert een avond Spiegelogie jou op?
  • Speciale gratis avond Spiegelogie voor iedereen die met zijn of haar gewicht bezig is.
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Spiegelogie - Fanclub
    Leer je gevoel maar gebruiken. Met je verstand alleen kom je er nooit.
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                      De eerste fanclubs zijn er!

        De eerste gratis workshops Spiegelogie waren een succes.                                   

    Het is niet vanzelfsprekend als je de stelling hoort: “ Weet je, eigenlijk ben jij helemaal perfect. Aan jou moet niets veranderd worden, je bent goed zoals je bent en je mag zijn zoals je bent. De wereld verandert niet. Je hebt echter wél de vrije keuze om te bepalen hoe je met “de wereld” en “het leven” omgaat. Kies je voor “het tranendal”, “het sprookje” of nog iets anders?

    Er waren telkens het maximaal aantal toegelaten deelnemers aanwezig en uit iedere workshop ontstond een fanclub die vanaf 26 januari wekelijks zullen samenkomen om mekaar te steunen bij het waarmaken van hun “sprookjesleven”.

    Een uittreksel uit de commentaar van één van de deelnemers: “We werden eerst visueel geconfronteerd met onze onooglijke kleinheid in vergelijking met de kosmos, in zover dit universum al gekend is. Daarna werd op een duidelijke manier en degelijk onderbouwd, toch nog onze mogelijkheden belicht. Dat onze gevoelens de bouwstenen zijn voor onze toekomst, werd wel duidelijk gesteld. Alleen was  dit een theorie die wel vroeg om in praktijk om te zetten, en dat we voor die weg kunnen kiezen. Er zijn hulpmiddelen bij de vleet, maar alleen wijzelf hebben dit blijkbaar grotendeels in handen. Want aan de anderen kunnen we toch niets veranderen,hoe graag we dat ook zouden willen doen. Het werd ook duidelijk gesteld, dat wijzelf en niets of niemand ons leven schept (wij zijn zelf de scheppers). Wij kregen aangereikt hoe we zonder bestelbon dàt kunnen bestellen wat wij belangrijk vinden, harmonie, vrede, gezondheid, vriendschap enz..

    Volgende data: dinsdag 10 en 17 februari, maandag 2 en 9 maart, woensdag 18 en 25 maart, maandag 20 en dinsdag 21 april. CC. Het Loo, blauwe zaal, Vismarkt z/n, Tessenderlo

    Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Meer informatie? Meer commentaren op de workshops?

    Kijk dan vlug op www.tessenderlospiegelogie.be door op mijn foto te klikken.
    Je kan ook bellen: 0476 / 809 119 of mailen: rolandvanderstukken@skynet.be

    Groetjes     

    Roland Vanderstukken

    23-01-2009 om 14:43 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Spiegelogie bijvoorbeeld echt werkt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een jaar geleden bestelde ik: "Mijn schoonmoeder is mijn beste vriendin.".

    Mijn schoonmoeder is ondertussen niet veranderd maar ik ga bijna wekelijks voor haar boodschappen doen op de markt, ik ga ze afleveren en blijf een half uurtje luisteren. Af en toe zijn we zelfs al samen (wij twee alleen!!) een tas koffie gaan drinken en een stukje taart gaan eten.
    Mijn schoonmoeder is een kranige tante van 91 jaar die je op je handen slaat als je probeert haar te helpen om een veiligheidsgordel aan te doen. "Mij niet betuttelen." zegt ze dan. Als zij mijn auto instapt (een vrij hoge Hyunday) probeert ze altijd normaal in te stappen, de voeten vooruit. Met die smalle rok uiteraard een echt schouwspel. Tot vervelens toe heb ik haar uitgelegd om met haar rug naar de auto gekeerd neer te zitten op de stoel en dan haar beide benen naar binnen te draaien, maar neen hoor!

    Vorige week, zelfde scenario toen ik haar naar huis bracht. Toen gebeurde binnen enkele fracties van seconden het volgende:"Ze stak naar gewoonte haar linkervoet de auto in, mijn "egootje" reageerde onmiddellijk en ik had de normale "interne kritiek", ik voelde mijn reactie in mijn lichaam, ik dacht:"Spiegelogie" toepassen en ik schonk liefde aan het gevoel, ik zag mijn schoonmoeder als volkomen perfect en ik zei inwendig:"Je bent goed zoals je bent, je mag zijn zoals je bent, ik hou van jou precies zoals je bent en ik steun je helemaal in al je kracht en grootsheid en overvloed aan mogelijkheden." OP DAT ZELFDE MOMENT trekt ze haar voet terug uit de auto, zet haar poep neer, draait de benen naar binnen, draait haar hoofd naar mij en zegt;"Heb ik het zo goed gedaan?".
    EN IK HAD NIETS GEZEGD!
    Mijn hart sprong op van blijdschap.
    Wat kan Spiegelogie toch heerlijk zijn. Als je je gedachten over iets verandert, als je het "hier" verandert, verandert het "daar".
    Ik ben eens benieuwd wat er bij mij nog allemaal gaat veranderen, zonder dat ik er bewust iets aan doe, eer zij echt mijn beste vriendin is. Correctie, mijn schoonmoeder is nu reeds mijn beste vriendin. Ik blijf bij mijn bestelling.

    Roland
    Als je op de spiegel klikt kom je op mijn site www.tessenderlospiegelogie.be

    03-12-2008 om 12:44 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste bloggers.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Bloggers

    Op dit ogenblik ben ik bezig om een cursus van het Rode Kruis voor te bereiden.
    Ik heb gezien dat reeds velen onder jullie gereageerd hebben op mijn blog. Sorry dat ik nog geen tijd gemaakt heb om jullie te antwoorden. Vanaf 1 december maak ik hiervan een prioriteit, bij leven en welzijn.

    Dikke knuffel

    Roland
    PS: Als je op de spiegel klikt kom je op mijn site www.tessenderlospiegelogie.be

    15-11-2008 om 13:34 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De site werkt nu ook op Internet Explorer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De site www.tessenderlospiegelogie.be werkt nu ook op Internet Explorer. Klik maar eens op de spiegel.
    Groetjes
    Roland

    15-11-2008 om 13:27 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hebben Fr. en ik onthouden van de fanclub van 9 november 2008?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat hebben Fr. en ik onthouden van de fanclub van 9 november 2008?

    Ik heb onthouden dat onze fanclub dit keer niet helemaal volgens “het boekje” ging. Vanaf het begin gingen we van start met successen en situaties van de voorbije week. De “rode draad” dit keer ging over relaties. Relaties tussen partners, relaties tussen ouders en kinderen, relaties met mogelijke toekomstige partners, relaties op het werk enz..

    Voor Fr.  lag de nadruk op het opnemen van “schuld” als iemand anders een opmerking maakte. Zij heeft vooral geleerd dat het beter is om desgevallend bijkomende informatie te vragen, maar vooral om in dergelijke situaties naar haar gevoel te gaan, dankbaar te zijn voor de situatie zoals ze is, dankbaar te zijn voor de informatie die in “het negatief gevoel” zit, zich af te vragen hoe ze zich zou wel willen voelen in een dergelijke situatie, wetende dat de situatie niet zal veranderen en dit gevoel dan te visualiseren.

    Voor mezelf kwam een situatie van vorige week naar boven. Ik voelde me heel moe en draaierig en had al twee dagen twaalf uur geslapen. Fr. vertelde me die morgen dat een mens toch “raar in elkaar steekt”. Als je gaat werken zou je willen dat je op pensioen bent en als je op pensioen bent mis je de regelmaat van “werken”. Je moet dan voortdurend kiezen, er is zoveel te doen, zoveel te beleven. Anderen weten dat je nu tijd hebt en weten je ook voor hun kar te spannen.

    Zij was zoals zo vaak de perfecte spiegel voor mij. Hoe kon je nu moe worden als je op pensioen was? Even spiegelogie beoefenen:

    “ Wat voel je in een dergelijke situatie?”

    “Ik voel me als in een kring waarbij ik van de ene naar de andere word geduwd of getrokken.”

    “Hoe zou je willen voelen in een dergelijke kring, in een dergelijke situatie? Visualiseer dat maar eens goed”

    “Ik lig op mijn rug in de zon, midden in de kring.”

    De boodschap kon voor mij niet duidelijker zijn. Mijn vermoeidheid kwam omdat ik niet op mijn rug in de zon ging liggen! Eerst het ene en dan het andere! Of je nu werken gaat of op pensioen bent, als je niet helemaal in het nu leeft kan je niet anders dan moe en opgejaagd worden. Je wilt alles maar onder controle hebben terwijl je weet dat alles veel beter gaat als je het loslaat. “Als je een hevige drang voelt om iets te gaan doen of om ergens iets aan te veranderen, ga dan zitten en wacht tot het over is (en doe het dan).” Wijze raad van Willem de Ridder.

    Ik heb dus besteld: “Ik voel me in alle situaties alsof ik op mijn rug in de zon lig.”

    Vandaag heb ik al kunnen oefenen. Ik heb een keukenwekker op 50 minuten gezet en als de wekker afloopt stop ik een uur met op de computer werken en doe ik enkel iets dat ik leuk vind of iets dat nodig is. Zo heb ik vandaag 4 x vijftig minuten gewerkt op de computer, ben ik naar de markt geweest, heb ik boodschappen naar mijn schoonmoeder gebracht (en 20 minuten blijven zitten om te praten – een record), heb ik soep gekookt en ben ik met de hond een uur gaan wandelen. Ik heb een “vinnige mail” van één van mijn kinderen te verwerken gekregen, kortom situaties genoeg om te oefenen met “op mijn rug in de zon liggen”. (Dit kan ik over veertien dagen als succes vertellen.)

    Opnieuw niet te geloven, de spelregel 16  (Onthechting en vrijheid :Het idee dat we behoefte hebben om ons aan iets of iemand vast te klampen, laat duidelijk ons geloof in ‘schaarste’ zien.Ons vastklampen aan mensen of bezittingen blokkeert de energiestroom met die mensen of bezittingen en vermindert het plezier dat we er aan beleven. Het belet zelfs dat nieuwe mensen of nieuwe dingen in ons leven kunnen komen.
    Als we ons hart openen en het vertrouwen in de natuurlijke overvloed van het universum laten groeien, geven we onszelf en alle anderen het mooiste geschenk dat er bestaat: vrijheid.)

    en spelregel 4 werden gekozen ( perfectie: Onze Eenheid (of God) is volmaakt en brengt deze volmaaktheid op oneindig veel manieren tot uitdrukking.
    Wij menselijke wezens zijn volmaakt gemaakt en functioneren perfect, precies zoals we zijn.
    Wanneer iets of iemand niet helemaal perfect lijkt te zijn, weten we dat we zelf gekozen hebben het
    gevoel van Eenheid te verbreken. We voelen ons weer verbonden als we ons hart openen.
    Als ons hart wagenwijd openstaat zien en voelen we de perfectie van alles.)

    De moeilijkste van alle regels omdat we “perfect” gaan interpreteren als “volmaakt”, “foutloos” in plaats van “alles is goed zoals het is en het mag zijn zoals het is”.

    R.

    10-11-2008 om 17:29 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat heb ik onthouden van de fanclub van 26 oktober 2008?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat heb ik onthouden van de fanclub van 26 oktober 2008?

     

    Ik heb vooral onthouden hoe gemakkelijk ik (we?) gaan “invullen” als een ander iets vertelt. We hebben gemakkelijk de neiging om te luisteren naar de “inhoud” van wat iemand vertelt en mee te leven. We hebben dan ook onmiddellijk de neiging om te “troosten” en/of de “ridderlijke of moederlijke” neiging voelen op te komen om te helpen, om raad te geven, of oplossingen aan te reiken.

    Dit is één van de valkuilen.

    We moeten voor ogen houden dat we niet eens kunnen begrijpen wat een ander bedoelt of voelt. Het heeft echter een enorme waarde als je in de fanclub kan vertellen wat je echt voelt of hoe je de dingen in de diepte ervaart, ook al kunnen de anderen niet eens weten waarover je het hebt. Kunnen en mogen in de spiegel kijken zonder geoordeeld of beoordeeld te worden, zonder de behoefte te hebben je te verdedigen of te verklaren, is gewoon zalig.

    Deze openheid heeft een zeer grote “helende” of “therapeutische” waarde. Ervaren dat de anderen je nemen precies zoals je bent en je steunen in al je kracht en grootsheid kan een enorme veiligheid, steun en energiestoot geven.

    Het was “erg sterk” hoe wij deze bijeenkomst “gespiegeld” hebben over de verwachtingen die wij in “relaties” hebben, hoe wij aangeleerd hebben “wat men van ons verwachten mag, volgens onze cultuur, onze waarden en onze normen”. Hoe wij, ondanks het feit dat we ons hebben “afgezet” en toch “verplicht” hebben gevoeld, “besmet” zijn door diezelfde verwachtingspatronen tegenover anderen (onze kinderen, onze partner, onze vrienden…).

    Voor “de zoveelste keer” (en zeker niet de laatste keer) hebben we gespiegeld over het begrip “alles aanvaarden zoals het is”. Staat dit gelijk met goedkeuren? Staat dit gelijk met “gelaten aanvaarden”? Staat dit gelijk met “machteloosheid” en “er zich bij neerleggen”?  IN geen enkel geval.

    Het betekent alles dankbaar aanvaarden zoals het nu is en bestellen “hoe we het precies  zouden willen hebben”?
    Dankbaar omdat alles er toe geleid heeft dat we ons op het punt bevinden waar we ons nu bevinden. Dankbaarheid voor de “gevoelens” die we als “al dan niet aangenaam betitelen” omdat ze voor ons een signaal zijn dat ons tot de actie en tot liefde kunnen aanzetten.

    Bij “het bestellen” moeten we ons afvragen wat we echt voor onszelf willen in een bepaalde situatie, zonder aan de andere(n) iets te veranderen. Hoe wil ik mij in deze situatie voelen? Visualiseer je maar hoe het vanaf nu is, laat de rest maar over aan onze oneindige intelligentie.

    Zoals gewoonlijk werden willekeurige spelregels gekozen, straf, maar waar, in dit geval gaven de spelregels 4 (perfectie van alles en iedereen) en 7 (geloof en illusie) weer helemaal weer waarover we vandaag gespiegeld hadden.

    Volgende week spijtig genoeg geen fanclub, ik kijk al uit naar 9 november.

    Bedankt allemaal voor de spiegel                      Roland.

    05-11-2008 om 17:44 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.tessenderlospiegelogie.be staat on line.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is gelukt, ons kindje is geboren.
    www.tessenderlospiegelogie.be heeft het levenslicht gezien, klik hiernaast maar eens op de spiegel.
    Wij bestellen dat deze site vele mensen mag helpen om "nog meer licht" in hun leven te zien.

    Ervaar jij je leven als een sprookje, een leven waarbij je kan genieten van de kleine en de grote dingen van iedere dag? Een leven waarbij je zelfs tijdens je donkere dagen kan blijven glimlachen en dankbaarheid voelen voor alles. Weet jij echt wat je wil bereiken in je leven? Heb jij een groepje mensen die jou door dik en dun steunen, een “fanclub” als het ware? Een fanclub waar je kan leren om jezelf en de anderen graag (genoeg) te zien?

    Dan is een gratis workshop Spiegelogie misschien niets voor jou.

    Kijk toch maar eens op de site, misschien kan je de site aan iemand anders bekend maken en hem of haar er een plezier mee doen.

    Dikke knuffel

    Roland






    01-11-2008 om 10:36 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe site maken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben begonnen met het opmaken van een site over ons project Spiegelogie gezien op een site de info overzichtelijker kan aangeboden worden, een site heeft ook een ander doel dan een blog denk ik.
    Deze blog wil ik gaan gebruiken als "dagboek" over onze fanclub en ons project.

    Willem de Ridder zegt in de Spiegelogie:"Als je de behoefte voelt om ergens iets gaan aan te doen, ga dan rustig zitten ... en wacht tot het over is."
    Dit probeer ik iedere keer te doen als ik mij super gemotiveerd voel om Spiegelogie aan anderen aan te bieden (of op te dringen) als de "ultieme weg". Zolang ik die "drang" voel ben ik inderdaad enkel bezig mezelf te overtuigen ( gezien al de anderen "mezelf" zijn) en "als de leerling klaar is komt de meester" is misschien ook "als de meester klaar is komen de leerlingen", alles gaat immers "vanzelf".

    Als ik er natuurlijk niets over vertel of laat horen dan kan het ook niet "ter beschikking" staan, en daar wil ik nu wel voor zorgen.
    Vandaar de site in opbouw en hopelijk regelmatige berichtjes via deze weg.
    Groetjes
    Roland

    20-10-2008 om 00:00 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Registratie Fanclubs in België
    In deze rubriek mogen zich alle fanclubs uit België melden, stuur mij een mailtje met jullie gegevens, zoals hieronder is weergegeven voor mijn fanclub:

    Fanclub Hof van (h)Eden
    Verantwoordelijke: Roland Vanderstukken, Groenstraat 35, Tessenderlo
    Telefoon: 013 66 58 43 
    gsm: 0476 809 119
    e-mail: rolandvanderstukken@skynet.be
    Samenkomsten: iedere zondagvoormiddag van 10 uuur tot 12 uur.

    Jullie gegevens zullen dan worden opgenomen op www.tessenderlospiegelogie.be (vermoedelijk vanaf 1 november 2008)



    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    15-10-2008 om 00:00 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelogie: kalender 2009 - Gratis workshops

    Spiegelogie: kalender 2009 – Gratis workshops

    Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd.

     

    Maandag

    12 januari 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 1

    Maandag

    19 januari 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 2

    Dinsdag

    10 februari 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 1

    Dinsdag

    17 februari 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 2

    Maandag

    2 maart 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Oranje zaal

    Deel 1

    Maandag

    9 maart 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Oranje zaal

    Deel 2

    Woensdag

    18 maart 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 1

    Woensdag

    25 maart 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 2

    Maandag

    20 april 2009

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 1

    Dinsdag!!!

    21 april 2009!!!

    19.30 uur – 22.30 uur

    CC. Het  Loo Tessenderlo

    Blauwe zaal

    Deel 2

    13-10-2008 om 17:49 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Spiegelogie? - Handboek Spiegelogie
     Spiegelogie: de weg van leren voelen, dankbaar aanvaarden en bestellen

     Leer je gevoel maar gebruiken. Met je verstand alleen kom je er niet.

    Spiegelogie is een zeer praktische methode om zelf te ervaren hoe het leven werkt.

    Patronen kan je heel moeilijk veranderen en op je eentje lukt dat meestal helemaal niet. Je weet wel dat de weg naar de hel geplaveid is met goede voornemens.
    Dat gaat veel beter als je je door een groep gelijkgestemde mensen laat ondersteunen zoals dat het geval is bij de Weight Watchers of de AA-verenigingen enz.

    In zo'n fanclub zijn we allemaal fan van onszelf en van elkaar. We ondersteunen elkaar in wat we voelen en wat we willen. We wennen aan ons nieuwe patroon en oefenen er in.
    Het nieuwe patroon bestaat uit drie stappen.

    De eerste stap is dat je ervan uit gaat dat elke mens perfect is, dat er aan die ander niks meer hoeft te veranderen.

    Zo is de natuur, de zon, de maan, de planten, die zijn allemaal perfect, daar valt niks aan te verbeteren.
    Alleen de mens denkt dat hij niet deugt.

    Een tweede stap is dat je een keer per week stilstaat bij je gevoel.

    Gewoon, even, een paar seconden alleen maar voelen. Voelen en dat gevoel toestaan, ervan houden. Het laten stromen en zo energie vrijmaken. Vooral wanneer je anderen vergeeft, mensen waaraan je de pest hebt en die je een klotengevoel geven, dan maak je enorm veel energie weer los. Dat is een heel mooi geschenk aan jezelf.
    Een derde stap is dat je bestelt wat je echt wilt in je leven.

    In de fanclubs doen mensen dat hardop en worden ze in hun bestelling gesteund door anderen. Dat werkt fantastisch. Bestellen, dat kunnen wij niet meer, dat is ons afgeleerd. Wij geloven niet meer dat wij onze eigen werkelijkheid kunnen scheppen en dus ervaren wij dat ook niet. Je ervaart wat je gelooft. Als je denkt dat het nooit lukt, dan lukt het niet. Als je gelooft dat het wel lukt, dan gaat het vanzelf. Belangrijk is wel dat je eerst vrede sluit met je huidige situatie. Die heb je helemaal zelf gecreëerd, op een manier die precies goed voor je was. Als je daar vrede mee hebt, dan bestel je gewoon wat je graag wil. Meer zelfs, je gaat ervan uit dat het al zo is, dat je die prachtige geliefde of die boeiende baan al hebt. Zomaar, tegen beter weten in, dus.

    Je moet niet wachten tot je begrijpt hoe het werkt, want dan wacht je eeuwig. Je begrijpt het toch niet. Het is gewoon zo.

    Het fanclubspel is gebaseerd op simpele spelregels. Deze spelregels zul je herkennen als universele principes die in ieders leven gelden.
    Als we volgens die spelregels leven, hebben we een perfecte gids voor het pure genot dat liefde, vertrouwen, overgave, gulheid, vrede, speelsheid, harmonie, humor, overvloed, creativiteit en openheid ons schenken.

    Kortom onze natuurlijke staat.

    Je zult dan merken dat het hele universum jouw toegewijde fan is.

    Doe jij ook mee? Meer info op www.tessenderlospiegelogie.be (Vermoedelijk vanaf 1 november.)

    Ondanks het handboek (ISBN 90 72455 452) en CD (ISBN 90-72455-47-9) raad ik je toch aan om samen met wat anderen één keer per week te oefenen. Daar kan niets tegenop.

    product afbeelding

    Hardcover
    259 pagina's | De Zaak | mei 1999
    ISBN 90 72455 452

    13-10-2008 om 00:00 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud Project 'œSpiegelogie'

    Project “Spiegelogie”

    Vanaf januari 2009 wil ik in Vlaanderen het vormen van “fanclubs Spiegelogie” promoten.

    Zo’n fanclub is een groepje van drie tot zes mensen, die mekaar niet noodzakelijk kennen als vrienden of familie, en die wekelijks één tot twee uurtjes samenkomen om te “oefenen” om:

    ·         te leren opnieuw (of beter) contact te krijgen met hun “gevoel” en de enorme kracht die beschikbaar ligt  in dit “gevoel”;

    ·         “alles en iedereen” als perfect te leren zien en over iedereen (in stilte) te leren zeggen: “Ik hou van jou precies zoals je bent en ik steun jou helemaal in al je kracht en grootsheid en overvloed aan mogelijkheden.”;

    ·         te leren dat anderen enkel jouw “spiegel” zijn;

    ·         dat alles wat jij over anderen denkt enkel iets over jou zegt (en omgekeerd!);

    ·         te leren zich te focussen op wat men wel wil in plaats van te focussen op wat men niet wil;

    ·         te leren hoe je kan “bestellen” wat je nodig hebt;

    ·         te leren genieten van een groep waar je helemaal veilig kan zijn en warm gesteund kan worden.

    Als voorbereiding geef ik een workshop “Spiegelogie” gedurende twee avonden van drie uur of een volledige dag:

    Deel 1:

    ·         Contact leren opnemen (of leren verbeteren) met je “lichaam” en met je “gevoel” in je lichaam;

    ·         inzicht verschaffen in de “sturingsmechanismen  (de aangeleerde overtuigingen)” van ons dagelijks handelen (bvb. Waarom denk ik zoals ik denk? Zijn mijn gedachten wel mijn gedachten? Waarom mislukken de meeste dieetpogingen? Waarom is de weg naar de hel geplaveid met goede voornemens?)

    ·         bespreken van de 21 spelregels van “het leven”.

    Deel 2:

    De deelnemers worden  in groepjes ingedeeld en kunnen een eerste maal, onder mijn begeleiding , een volledige bijeenkomst van “een fanclub” ervaren.
    Dit gebeurt met gebruik van de “Handleiding voor het fanclubspel” (want het leven IS niet ernstig maar een spel – als we daar zelf voor kiezen tenminste).

    Formule 1:

    Workshops in het Cultureel Centrum "Het Loo" te Tessenderlo, max. 20 deelnemers, zie kalender a.u.b.

    GRATIS. Er zal aan iedere deelnemer een lidkaart van het Rode Kruis aangeboden worden: €5.

    Formule 2:

    Workshops voor jouw vereniging, school, bedrijf, max. 20 deelnemers. Ofwel een volledige dag ofwel twee avonden. Aanvraagformulier op www.tessenderlospiegelogie.be.

    Behoudens de officiële vergoeding voor de verplaatsingskosten, te berekenen via mappy – langs autostrades vanuit Groenstraat 35 Tessenderlo is de workshop gratis.Er zal aan iedere deelnemer een lidkaart van het Rode Kruis aangeboden worden: €5.

    Formule 3:

    "Koffie en taart - versie" voor jouw vereniging, school, bedrijf, aantal deelnemers onbeperkt. Lezing over Spiegelogie als smaakmaker voor een workshop. Ongeveer één tot anderhalf uur. Aanvraagformulier op www.tessenderlospiegelogie.be.

    Behoudens de officiële vergoeding voor de verplaatsingskosten, te berekenen via mappy – langs autostrades vanuit Groenstraat 35 Tessenderlo is de workshop gratis.Er zal aan iedere deelnemer een lidkaart van het Rode Kruis aangeboden worden: €5.

    Formule 4: Workshops voor opstartende fanclubs, minimaal 6 en maximaal 10 personen. Aanvraagformulier op www.tessenderlospiegelogie.be.

    Behoudens de officiële vergoeding voor de verplaatsingskosten, te berekenen via mappy – langs autostrades vanuit Groenstraat 35 Tessenderlo is de workshop gratis.Er zal aan iedere deelnemer een lidkaart van het Rode Kruis aangeboden worden: €5.

    Nazorg:

    desgewenst bezoek ik achteraf fanclubs “die een beetje vastgelopen zouden zijn” of die extra vragen hebben. Uiteraard kan men mij ook raadplegen via mail.


    13-10-2008 om 00:00 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Roland Vanderstukken en wat wil hij met deze blog bereiken?
    Een korte omschrijving van mezelf:

    Ik ben vader van vijf kinderen, samenwonend in een nieuw samengesteld gezin, zoals dat tegenwoordig zo netjes heet,schooldirecteur met pre-pensioen en in "een vorig leven" leraar wiskunde-fysica-chemie. Momenteel Rode Kruisvrijwilliger.

    In mijn vrije tijd heb ik de opleiding "Neuro - linguïstische - programmatie" gevolgd in het Arcturus instituut bij Eric Schneider, waar ik de Master behaalde. Als ondersteuning heb ik mij traditionele en Ericksoniaanse hypnose eigen gemaakt.

    Ik heb kennis gemaakt met de "Spiegelogie" van Willem de Ridder en heb nu drie jaar een eigen "fanclub".

    Doel van deze site:

    Vermits niemand van onze fanclub de voordelen hiervan zou willen missen heb ik besloten om gratis infoavonden te geven om anderen te helpen ook een fanclub op te starten. (Je krijgt wel vrijblijvend een lidkaart van het Rode Kruis - 5€ - aangeboden.)

    Daartoe heb ik de NLP ("Neuro - linguïstische - programmatie") gekoppeld aan de "Spiegelogie" en de Nederlandse benadering vertaald naar onze Vlaamse taal en "culturele invulling". We spreken wel dezelfde taal als de Nederlanders maar ons "aanvoelen" is toch "een beetje" anders. Vermits het in Spiegelogie in zeer grote mate om het opnieuw (of beter) leren voelen gaat is dit "vertalen"volgens mij geen overbodige luxe.

    Groetjes

    Roland Vanderstukken
    Groenstraat 35
    3980 Tessenderlo


    13-10-2008 om 00:00 geschreven door Roland Vanderstukken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    freedom
    blog.seniorennet.be/freedom

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!