Inhoud blog
  • E-shop voor senioren
  • Maak je tuin digitaal op MijnTuin.org
    Zoeken in blog

    Seniorennet.be - Surftips
    De handigste sites op een rijtje
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online hulpje bij (beginnen te) lezen
    Lees je graag of wil je beginnen te lezen? Dan is dit initiatief van de openbare bibliotheek van Heist-op-den-Berg zeker en vast de moeite. De webstek Start To Read biedt een volledig stappenplan voor de beginnende of gevorderde lezer, dat je helpt bij het vinden van boeken die aansluiten bij jouw interesses en je een houvast biedt om met boeken aan de slag te gaan. Eerst kies je je leesprofiel: wat voor soort boeken lees je graag?. Aan de hand van dat profiel kan je boeken beginnen kiezen. De zogeheten coaches selecteerden telkens een aantal boeken per profiel, zowel voor beginners als voor gevorderden. Radiopresentatrice Friedl' Lesage is meter van het project.

    Toch liever meer persoonlijke begeleiding? Dan kan je terecht in de bibliotheek van Heist-op-den-Berg waar de Start To Read-coaches op bepaalde tijdstippen aanwezig zullen zijn om je met raad en daad bij te staan.

    18-04-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleef de lente en bekijk de lentevogels
    We zijn medio april en het begint al behoorlijk te kriebelen, die lente. Om echter volledig in voorjaarsferen te geraken, serveren we je deze surftip. Beleef de Lente is een project van de Nederlandse Vogelbescherming en stelt je in de gelegengheid om acht vogels te bespieden tijdens hun broedtijd. Er zijn acht webcams gevestigd in de nesten van de typische lentevogels oehoe, ooievaar, steenuil, torenvalk, boomklever, boerenzwaluw, kerkuil en koolmees. Lees elke dag het commentaar van deskundige webloghouders, bekijk de filmpjes met de hoogtepunten en praat mee op het forum. Het doorlopende live schouwspel van deze gevleugelde vrienden duurt traditiegetrouw van maart tot en met juni.

    16-04-2010 om 21:33 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke films zijn er op tv vanavond?
    Een even eenvoudige als doeltreffende site voor de filmliefhebber. Een overzicht van alle speelfilms die je vanavond, morgen en de komende week kan bekijken op de Vlaamse zenders, de Nederlandse publieke zenders en de BBC. Elke rolprent wordt voorzien van waardering en omschrijving onttrokken aan de Internet Movie Database, plus verwijzing naar de beoordelingen op het Nederlandse Moviemeter. Om de service compleet te maken krijg je bij elke film een trailer of fragmentje vanop YouTube.
    films.dominiek.be

    16-04-2010 om 21:31 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trends in online dating
    Internet is en blijft hét toevluchtsoord voor zoekende singles die geen geboren caféversierders of kantoorflirters zijn. Naast de gevestigde namen in datingland - Meetic (sinds kort Lexa.be), Relatieplanet, Be2, noem ze maar op - komen we daardoor regelmatig nieuwe initiatieven tegen. Het zijn overwegend sites die het net even anders doen dan die gevestigde orde, of sites die specifieke doelgroepen willen aanspreken. We zetten de opvallendste nieuwskomers en trends op een rij.

    yesnomayB.nl: jouw smaak herkennen
    'Revolutionair' noemt deze Nederlandse site haar systeem, facespin gedoopt. Je ziet iemands foto en een aantal karaktereigenschappen en kan daarbij direct aangeven of je deze persoon wilt ontmoeten: yes, no, of maybe. Op basis hiervan bepaalt het systeem in de toekomst wie er goed bij jou past. Daarnaast worden je favoriete vrijgezellen opgeslagen. "Simpel en leuk!", zeggen de makers. Zie ook de demo. http://www.yesnomayb.nl/learn.php

    Do You Poken?
    Naar verluidt komt de poken-rage ook België aandoen. Een Poken is een USB-stick, maar in feite vooral een digitaal visitekaartje. Zodra je jouw Poken verbindt met je computer gaat hij vragen op welke sociale netwerken je een profiel hebt (Facebook, Netlog, LinkedIn, Twitter, …). Wanneer je nu een andere Poken tegenkomt kan je digitaal de handjes schudden met die andere Poken en zo de gegevens uitwisselen. Poken is zogezegd de logische volgende stap in het gebruik van sociale netwerken.

    Second Love: veilig vreemdgaan?
    Second Love is een nogal controversiële dienst, die voorjaar 2009 van start ging in Nederland en niet lang daarna ook in Vlaanderen. Grote verschil met de reguliere relatiemakers? Second Love is, zoals de naam al doet vermoeden, níet bestemd voor vrijgezellen! "Heb je behoefte aan avontuur omdat thuis de sleur heeft toegeslagen? Kom dan hier in actie", luidt het. Dat 'avontuur' kan gaan van een onschuldige flirt tot aan een daadwerkelijke ontmoeting, met 'alles' erop en eraan. Nu ja, buitenechtelijke pleziertjes zijn al zo oud als het huwelijk. Dat de site ondanks kritiek al aardig succesvol is, hoeft je dus niet te verbazen...

    Muslima.com, dating voor Moslims
    Niet nieuw, want al actief sinds 2004, maar wel pas sinds dit jaar in Nederlandstalige uitvoering. En ja, er staan ook vrouwen op, en nee, ze staan niet allemaal gesluierd op de foto. Het internet vervaagt ook een deel van de culturele restricties.

    Groen daten met EcoDater
    Ook vrijgezellen die betrokken zijn bij groen en de natuur hebben sinds kort hun eigen ontmoetingssite: EcoDater.com. De EcoDater-community richt zich op dating speciaal voor 'groene' mannen en vrouwen die leven volgens een “holistische lifestyle”. De doelgroep van de Engelstalige site bestaat uit veganisten, vegetariërs, biologische boeren, outdoor-liefhebbers, avonturiers en activisten. Ga je graag op restaurant, dan kan er alvast geen gekibbel ontstaan over vleesconsumptie.

    Twitterdating

    Twitter groeit als kool en het sociale netwerk met de korte berichtjes schijnt nu zelfs te evolueren tot de nieuwe manier van online daten. Immers, net als bij een profiel op een datingsite vertellen de - vaak persoonlijke getinte - Tweets (berichtjes) enorm veel over iemand, zo niet nog veel meer. Over werk, vakantie, interesses, levensstijl en zelfs dagelijkse gewoontes (allez, zaken die niet eens wil weten...).
    Hoe te werk gaan? Via search.twitter.com kan je eenvoudig Twitteraars opsnorren met dezelfde interesses als jij, desgewenst woonachtig in jouw regio. Zodra je iemand hebt gespot die je interessant vind, ga je deze persoon volgen, wat inhoudt dat alle tweets van deze persoon op jouw homepage verschijnen, van zodra je bent ingelogd. Wil je hierop reageren, klik dan op het reactiepijltje en geef een reactie. Zo ontstaat een laagdrempelige en vrijblijvende chat, die op den duur misschien wel uitgroeit tot iets heel moois... Met dank aan Twitter!

    Verkies je toch liever een reguliere datingsite, raadpleeg dan dit overzicht. Inclusief online seniorendating, maar da's inmiddels geen noviteit meer.

    28-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (1)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer info op Labelinfo.be
    Labelinfo.be werd pakweg een jaar geleden gelanceerd als online informatiedatabank op het gebied van duurzaamheidslabels. Het initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken (NBV) en zijn partners bleek al snel een succes. De site, met informatie over sociale of milieugerelateerde productlabels, zet bezoekers op weg naar meer duurzame aankopen en helpt consumenten en aankopers hun weg te vinden tussen de veelheid aan labels. Reden genoeg om het project uit te breiden.

    Labelinfo.be werd onlangs vernieuwd en uitgebreid met nog eens 15 nieuwe labels voornamelijk uit de bouwsector. Dit brengt het totaal op 49 verschillende labels. Daarnaast is het voortaan mogelijk om verschillende labels van 20 productcategorieën met mekaar te vergelijken. Voor elke categorie werden de belangrijkste criteria met mekaar vergeleken en werd een totaalscore op 100 berekend. Zo kan je in één oogopslag te weten komen welk label de strengste milieu- en/of sociale criteria heeft voor iedere productcategorie.

    Kortom, labelinfo.be biedt je nog meer dan voorheen een veilige weg door de jungle van de verschillende labels en maakt duurzaam aankopen veel eenvoudiger.

    24-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunst van de eenvoud op je bureaublad
    Er bestaan tal van websites waarop je gratis "behang" kan downloaden voor op het (saaie) bureaublad van je computer. Interfacelift en devianART bijvoorbeeld. Fraaie fotografie, fancy kleuren en kunstzinnige hoogstandjes te over! Zeker niet saai dus, maar misschien wel wat te druk. De desktop moet immers bovenal functioneel zijn (de icoontjes duidelijk zichtbaar) en een beetje rustgevend: je kijkt er elke dag tegen aan. Zie daar onze surftip van vandaag. De website Simple Desktops combineert namelijk het beste van twee werelden: heel eenvoudige, rustige wallapers en tóch niet saai dankzij de subtiele, kunstzinnige elementjes. Struin eens door de grote collectie en geef je bureaublad een stijlvolle make-over die níet pijn aan de ogen doet.

    20-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijs op reis: online vakantiebeoordelingen
    Vroeger (pakweg tien jaar geleden) kwam je nog wel eens voor onaangename verrassingen te staan, aangekomen op je vakantiebestemming die er in de brochure zo paradijselijk uitzag. Vandaag de dag hoeft dat niet meer, want dankzij het internet kan je alle pro's en contra's van je beoogde relax-accommodatie en haar omgeving tot in details ontsluieren. Enerzijds door wat virtueel veldwerk te verrichten (websites googelen, de plaats van bestemming bekijken via foto's, Google Maps en misschien wel Google Street View), anderzijds door de ervaringen en beoordelingen te lezen van reizigers die je voor waren. En als het even kan, hebben die ook alvast wat videomateriaal geschoten.

    Het van oorsprong Nederlandse Zoover is momenteel de grootste en dus meest uitgebreide online vergaarbak van vakantiebeoordelingen. Grote kans dus dat je omtrent jouw vakantiebestemming meerdere (ongezouten) kritieken en commentaren kan terugvinden. Elke beoordeling is bovendien voorzien van rapportcijfers voor service, ligging, kamers, eten enzovoort. Je vindt er tevens foto's en mogelijk video's terug. Er bestaan echter nog meer Nederlandse beoordelingensites, zoals Vakantie Reiswijzer en de betrekkelijke nieuweling Cheqqer.

    Ga je een hotel boeken en vormt de Engelse taal geen beletsel, dan is TripAdvisor zeker de moeite. Deze Engelstalige webstek biedt naar eigen zeggen meer dan 30 miljoen beoordelingen en prijsvergelijken van hotels wereldwijd. Zoals ze het zelf zo mooi zeggen: "Get the truth. Then go."

    18-03-2010 om 17:51 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs in gigapixels
    Een mooi vervolg op ons verhaal over de gigapixel-foto van de Duitse stad Dresden, die we presenteerden als de grootste foto ter wereld. Die status is inmiddels al weer achterhaald, want deze week werd er een kiekje vrijgegeven dat zowaar nog een paar maatjes groter is. Het is het immer fotogenieke Parijs dat deze fotografische mijlpaal ten deel valt: een 26-gigapixelpanorama (26 miljard) gemaakt in hoge resolutie (354159 × 75570 pixels). Ze is opgebouwd uit 2346 foto's (vergelijk: de Dresden-foto besloeg 165 stuks), welke op 8 september 2009 werden genomen door Anaud Frich, een Franse fotograaf gespecialiseerd in panorama's.

    Het eindresultaat is werkelijk verbluffend en moet je dus zeker met eigen ogen gaan zien: bekijk de foto op www.paris-26-gigapixels.com. Ontdek het centrum van de Parijse hoofdstad en haar monumenten tot in de kleinste finesses, zoals je ze in werkelijkheid nooit zal zien! Je krijgt er ook nog een stemmig muziekje bij.

    13-03-2010 om 12:30 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereken je hartleeftijd
    Wist je dat je hart een eigen 'leeftijd' heeft? Deze kan hoger of lager zijn dan je werkelijke leeftijd. Via de site hartleeftijd.be kan je door middel van een uitvoerige test de relatieve leeftijd van je hart bepalen. Zo achterhaal je of je verhoudingsgewijs korter of langer kan leven ten opzichte van je werkelijke leeftijd. De test vraagt uitgebreid om informatie over allerlei factoren die op de gezondheid van je hart van invloed zijn (geslacht, bloeddruk, roken, etc). Op basis van de uitslag krijg je een persoonlijk eet- en leefstijladvies om te werken aan de gezondheid van je hart.

    Hartleeftijd.be is een initiatief van Becel (Unilever), dus realiseer je dat de site een commercieel doel nastreeft (jawel, Becelproducten aan de man brengen). Dat doet op zich niets af aan het nut en de kundigheid van deze test, hoewel je de uitslag van zo'n test nooit te nauw moet nemen - zeker niet als je bepaalde waarden als bloeddruk en cholesterolgehalte niet precies weet.

    13-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.365.be zet toeristische troeven van België in de kijker
    Het voorjaar lonkt, tijd om er op uit te trekken! En voor een toffe dagtrip of uitstap hoef je niet ver te gaan: België heeft mogelijkheden zat! Dat bewijst wel de nieuwe webstek 365.be, een gezamenlijk initiatief van de vzw's 'Toeristische Attracties' en 'Attractions & Tourisme', alsmede de gewestelijke toeristische diensten. De site stelt de voornaamste attracties van ons land voor, verdeeld in drie categorieën: natuur, cultuur en recreatie. Je kan echter ook zoeken op provincie, plaats, thema of op basis van je eigen sleutelwoorden. Elke attractie wordt uitgelicht met omschrijving, foto, allerhande praktische info (openingstijden, prijzen, duur, adres, webadres, ...) en routebeschrijving. Bij 365.be hoort trouwens ook een gedrukte gids die in den lande verspreid wordt, maar die je via de site digitaal kan doorbladeren.

    De site stelt zowat 365 toeristische attracties voor, overal in België. Genoeg om elke dag van het jaar iets te ontdekken of om even te ontspannen, óók als het straks weer winter is...

    24-02-2010 om 12:15 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indefleur.be, voor iedereen met fleurige kijk op het leven
    Onlangs zag Indefleur.be, een 'community website' voor "de ervaren levensgenieter", het virtuele levenslicht. De site wil een ontmoetingsplek worden voor mensen met dezelfde fleurige kijk op het leven, voornamelijk medioren of 45-plussers. Bedoeling is dan ook om jou als bezoeker te laten genieten. Van leuke nieuwtjes (geen slecht nieuws hier!), van reisverslagen en fietsroutes, cultuuragenda, recepten, boekbesprekingen, spelletjes, kortom, van zo'n beetje alles wat het leven genietbaar maakt. Iedereen kan bijdragen aan de site, gaande van reageren op een nieuwtje tot het ingeven van besprekingen. Daarnaast heb je de mogelijkheid een persoonlijke pagina aan te maken om ervaringen en foto’s te delen met vrienden. Ontdek de interesses van andere leden en maak ook nieuwe vrienden.

    Indefleur.be is een initiatief van de mensen achter MyBox, een verrassingspakket dat zich richt op medioren en 45-plussers.

    24-02-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis door de tijd met oude advertenties
    De advertenties in het dagblad of op televisie sla je misschien liever over, maar door de duizenden reclame-uitingen op deze website moet je beslist eens gestruind hebben: Vintage Ad Browser.  Het betreft een enorme collectie (Engelstalige) advertenties uit de twee voorgaande eeuwen tot heden. Prachtig materiaal, dat je beslist in nostalgische sferen doet geraken en bovendien een leerrijke reis door de tijd is. De bonte stoet van printadvertenties is netjes opgedeeld in categorieën, inclusief de vergane reclameglorie van tabak en alcohol. Zo, en nu naar de reclame!

    06-01-2010 om 21:09 geschreven door JW


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga zelf op zoek De Slimste Mens ter Wereld
    De Slimste Mens ter Wereld zit er weer op. Wat rest is een bloemlezing van de grappigste fragmenten uit deze reeks, waarin niet zelden de juryleden een (komische) hoofdrol vertolkten. Om nog maar te zwijgen van Eddy Wally en diens ballade over Guantanamo Bay. Toch is het nog niet helemaal voorbij, want je kan de quiz nu ook op je eigen computer spelen!

    Dat laatste is mogelijk dankzij een initiatief van student Jonathan Huyghe. Hij maakte een programma dat je kan downloaden naar je computer en waarmee je vervolgens je eigen 'Slimste'-quiz kan samenstellen. De vragen, foto's en filmpjes voer je zelf in en vervolgens kan je die loslaten op familie en vrienden. Wie weet wordt Linda De Win weldra van haar troon gestoten! Op de website van Huyghe vind je diverse instructies om het programma goed te kunnen gebruiken.

    Heb je even genoeg van al het "Slimste"-geweld, of wil je je gewoon wagen aan hapklare quizvragen, kijk dan eens op Quizplezier.com. Hier vind je eindeloos veel kennisvragen, cryptogrammen, puzzels en andere hersenkrakers. QuizPlezier.com is helemaal gratis en wordt gemaakt en onderhouden door vrijwilligers.

    06-01-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deezer: altijd een muziekje bij de hand
    Een goed stukje muziek tijdens je surftochten over het wereldwijde web is nooit weg. Een cd'tje in je computer stoppen of een eindeloze MP3-collectie op je harde schijf is vandaag de dag niet meer nodig. Er bestaan namelijk diverse online diensten waar je gratis naar muziek kan luisteren, zonder de liedjes te hoeven downloaden. Downloaden is bij die diensten überhaupt niet mogelijk, want anders zouden er problemen met auteursrechten ontstaan, zoals voorheen bij downloaddiensten als Napster en Kazaa. De diensten waar we het over hebben zijn in feite hedendaagse versies van de aloude jukebox: u vraagt wij draaien! De beste dienst op dit gebied heet Deezer.

    Het van oorsprong Franse Deezer zag in 2007 het levenslicht en stelt inmiddels een enorme muziekbibliotheek ter beschikking (ontegenzeglijk de grootste op internet) voor álle internetgebruikers (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Finetune.com, dat enkel voor Amerikanen toegankelijk is). Het principe van Deezer kan haast niet simpeler. In de zoekbalk typ je artiest en/of titel in, en in de lijst die volgt klik je op 'afspelen'. Deezer streamt de muziek vervolgens vanuit haar database naar jouw computer in een zeer behoorlijke geluidskwaliteit. Je kan zelfs complete albums van je favoriete artiest beluisteren! En jawel, dit alles gratis en voor niks, al moet je je voor onbeperkt gebruik wel even registreren door middel van je e-mailadres.

    Om de gigantische hoeveelheid muziek gratis en legaal ter beschikking te kunnen stellen heeft Deezer overeenkomsten met diverse organisaties en platenmaatschappijen.

    06-01-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test je topografische kennis online
    Hoe is het gesteld met je kennis over de ligging en benaming van landen, steden, streken, rivieren en gebergtes? Neem de proef op de som aan de hand van deze topografie-quizzen.

    Europa Dart: Om mee te beginnen dit dartspel waarin je de pijlen met precisie op de locaties van de Europese hoofdsteden moet werpen.

    Toporopa: "Toporopa is bedoeld voor iedereen die Europese topografie wil oefenen: scholieren die aardrijkskunde leren, volwassenen die kennis bijspijkeren, en senioren die bij willen blijven," aldus de makers. Toporopa bevat zestien spellen, waaronder ook het plaatsen van vlaggen en aanwijzen van de monarchieën in Europa.

    Traveler IQ Challenge: Hoe goed ken jij de wereld? Test je kennis ofwel je Traveler IQ door zo snel mogelijk hoofdsteden, bezienswaardigheden en oorlogen op de kaart aan te duiden.

    Succes!

    06-01-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online je huis inrichten
    Toe aan een geheel nieuwe inrichting van je huis of wil je gewoon je fantasie eens de vrije loop laten gaan? Dan zijn er tal van online tools om je daarbij te helpen. Met een beetje handigheid (en fantasie) ontwerp je het huis van je dromen vanuit je luie zetel, die misschien ook wel aan vervanging toe is.

    Een goede planning is het halve werk. Met Jordan's Furniture Room Planner kan je dat online doen. Kies de gewenste kamers en afmetingen, en ga aan de slag met maten, meubilair en kleur.

    Met Design a Room van de Amerikaanse firma Armstrong waan je je binnenhuisarchitect. Het is vooral een tool om allerlei interieurstijlen uit te proberen (van klassiek tot modern) en naar hartenlust te experimenteren met kleuren en materialen. Niet alleen de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook de badkamer of keuken kan je er in alle soorten en maten bekijken en aanpassen.

    Floorplanner is een knappe online applicatie om eenvoudig interactieve plattegronden te maken en te delen. Teken je plattegrond in 2D en bekijk die in 3D.

    MyDeco biedt drie knappe interieur-designtools, te weten een een 3D-kamerplanner, een moodboard-maker waar je al je interieurideeën kwijt kan, en een fotobewerker. Met de laatste kan je een foto opladen, bijvoorbeeld die van je keuken, en daar vervolgens een nieuw kleurenschema op loslaten.

    06-01-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijsluiters van geneesmiddelen op internet
    Sinds deze week is alles wat je over een bepaald medicijn moet weten online beschikbaar via de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Zo kan je de bijsluiter terugvinden van elk medicijn dat in België te verkrijgen is. De online versie wordt regelmatig bijgewerkt en bovendien is de bijsluiter op de website beter leesbaar dan degene die toegevoegd wordt aan de verkoopsverpakking van het geneesmiddel. Je kan de bijsluiters downloaden in het bekende PDF-formaat. Erg handig voor als de bijsluiter is zoek geraakt of voor als je je blind staart op die kleine lettertjes. Het is op de FAGG-site nogal zoeken  naar de dienst. Gebruik daarom beter deze directe link en zet die bij je favorieten.

    06-01-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    05-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle populaire video's op een rijtje
    Ontelbare videofilmpjes overspoelen dagelijks het wereldwijde web via sites als YouTube, Dailymotion en - in eigen land - Garage TV. Gelukkig is er ook een site als Magma, die op een overzichtelijke manier de populairste van al die video's toont, oftewel het kaf van het koren scheidt. Magma is een zogenaamde aggregator. De getoonde videoselectie is dus geen redactionele, maar wordt automatisch gefilterd uit de data die de talrijke videosites continu afstoten. Het gaat hierbij ook om 'sociale media' als Digg, Delicious en Reddit. Zodoende bekom je een keurig overzicht van de populairste (of: meest virale) video's, zij het internationaal. Het is vooral de knappe manier waarop de data gepresenteerd wordt die Magma de moeite waard maakt.

    Graag vermelden we ook nog de site The Best of YouTube, waarvan de naam al genoeg zegt. Hier is de selectie video's wél redactioneel van aard.

    05-01-2010 om 13:01 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    04-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beperkt budget en toch lekker koken
    In economisch mindere tijden kan er toch lekker gegeten worden! Struin maar eens door het receptenaanbod van Budgetkoken.be. Lekker en goedkoop koken met een budget van max 10 euro voor vier personen. Heel handig is dat je recepten kan zoeken volgens je vooropgestelde budget. De databank bevat momenteel meer dan 250 recepturen, waarvan een deel is ingezonden door de bezoekers van de site (uiteraard kan je dit ook zelf doen).

    Vaak zijn frigo en provisiekast rijkelijker gevuld dan je denkt. Het is gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten matchen om er een smakelijke maaltijd mee op tafel te toveren. De webstek Ingrediënten.nl kan je daarbij uitstekend van dienst zijn. Uniek aan deze receptensite is de invalshoek: waar andere website zich richten op het vinden van recepten, richt ingredienten.nl zich primair op ingrediënten en het maken van combinaties die goed bij elkaar passen. Een knap voorbeeld van hoe je uit een databank-gestuurde website informatie op maat kan trekken.

    Niet per se budgetrecepten, maar toch de moeite om even te noemen is Ylona, een heuse receptenzoekmachine. Hiermee kan je enkele honderden gerechten, dranken en tussendoortjes doorzoeken, mede op basis van jouw persoonlijke voorkeuren (bijvoorbeeld biologisch, vegetatisch en calorie-arm).

    04-01-2010 om 23:08 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dresden in gigapixels
    Met de voortschrijdende techniek worden foto's almaar groter en groter. En met grootte bedoelen we dan het aantal pixels, dat in feite bepaalt hoe gedetailleerd een foto is. Dat we inmiddels van gigapixels spreken (dat is 1024 megapixel en 1 megapixel is 1 miljoen pixels) zegt genoeg. Dus wat te denken van een kiekje van 26 gigapixels? Je kan het sinds kort met eigen ogen bewonderen. In het Duitse Dresden werd namelijk de grootste foto ter wereld gemaakt. Deze bestaat feitelijk uit 1.665 foto's van 21,4 megapixels elk. En nog meer cijfertjes: het panoramabeeld van de stad is 102 gigabyte groot, en werd aan elkaar geplakt werd door een computer met 48 gigabyte RAM-geheugen en 16 processoren. Het plakwerk duurde maar liefst 94 uur, en leverde een foto van 297.500 bij 87.500 pixels op. Mooi, genoeg cijferbrei, dunkt ons. Tijd om deze megakiek zelf te ontdekken. Want een ontdekkingsreis is het zeker, nu je tot aan grassprieten en nummerborden kan inzoomen. Haast duizelingwekkend! www.dresden-26-gigapixels.com

    Heb je na Dresden zin om ook nog even Praag aan te doen, ga dan naar 360cities.net. Hier vind je een opname van 18 gigapixels, iets minder gedetailleerd dan die uit Dresden, maar wel een panoramafoto die je 360 graden rond kan draaien! Na de grootste 'gewone' foto bekijk je nu 's werelds grootste panoramafoto!

    04-01-2010 om 23:04 geschreven door JW


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/11-05/12 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!