hoofdgerecht: Pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
Pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
Aantal personen: 2 (3) Aantal minuuten: 30
Ingrediënten:
- 1 koffielepel olijfolie - 100 gr magere hamblokjes - 400 gr wokgroenten - 1 knoflookteentje - 1 koffielepel gesnipperde rozemarijnblaadjes - peper en zout - 200 ml water - 1 groentenbouillonblokje - 1 potje pepersaus (opwarmbare pepersaus Delhaize of Boursin 3-pepers) - 450 gr krielaardappeltjes voorgekookt of restje aardappelen van dag voordien - 50 gr gemalen kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Verhit één koffielepel olijfolie in de wokpan. Bak hierin de magere hamblokjes gedurende 1-2 minuutjes. Doe daarna de wokgroenten in de pan, samen met 1 fijngesneden knoflookteentje en 1 koffielepel gesnipperde rozemarijn. Kruid met peper en zout en laat alles enkele minuutjes bakken. Voeg dan 200 ml water bij de groenten samen met 1 verkruimeld groentenbouilionblokje. Laat 10 minuutjes sudderen en roer er daarna een potje pepersaus door. (opwarmbare pepersaus Delhaize beenhouwerij of Boursin cuisine 3- pepers). Voeg er de gekookte aardappelen aan toe en roer nog eens goed door. Breng alles over in een pyrex schotel, strooi er wat gemalen kaas overheen en zet in de oven gedurende 20- 25 minuutjes op 180-200° volgens je oven. (de saus moet opborrelen en de kaas moet goudbruin verkleuren.)
Noot: Dit gerecht bevat weinig vlees. Wie meer vlees wil kan er vb. chipolata worstjes bij bakken.
Variatie: In plaats van pepersaus kan ook "Boursin Cuisine light met knoflook en fijne kruiden" gebruikt worden.