Kabeljauwhaasje in bladerdeeg
Aantal personen: 2 Aantal minuten: 40
Ingrediënten:
- 2 kabeljauwhaasjes - olijfolie - 2 sjalotjes - 1 wortel - een halve courgette - een visbouillonblokje - peper en zout - bladerdeeg - een eierdooier
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 ° C
- De halve courgette schillen en in kleine blokjes snijden. De wortel eveneens in kleine blokjes snijden. De sjalot fijnsnipperen en glazig bakken in hete olijfolie. Wortel- en courgetteblokjes bij de sjalot voegen, kruiden met peper en zout. Het deksel op de pan doen. De groenten een kwartiertje laten stoven op een zacht vuur. Daarna draai je het vuur uit, neem het deksel van de pan en laat de groenten afkoelen.
- Uit het bladerdeeg 2 gelijke lappen snijden. Deze moeten groot genoeg zijn om de volledige visfilet te omhullen . (!! voldoende rand voorzien om het bladerdeeg dicht te kleven)
- Verdeel de afgekoelde groenten over de 2 plakken bladerdeeg. (Leg ze op de onderste helft) Wrijf elk kabeljauwhaasje in met de (verkruimelde) helft van een visbouillonblokje. Leg de gekruide vis bovenop de groenten. Klop de eierdooier los en bestrijk daarmee de randen van het deeg. Vouw nu elke deeglap toe zodat de met eierdooier bestreken randen op elkaar vallen. De randen goed tegen elkaar aandrukken.
- Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van de losgeklopte eierdooier. Schuif de bakplaat op een rooster in het midden van de oven en laat bakken gedurende een vijftien-tal minuutjes.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|