Varkensmignonetten met zongedroogde tomatenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aantal personen: 3 // 4 Aantal minuten: 30
Ingrediënten:
- 4 varkensmignonetten, ong. 100 gr t stuk - 8 zongedroogde tomaten op olie (ong 65 gr) - 1 EL olie (van de uitgelekte tomaatjes) - ¼ runderbouillonblokje opgelost in 300 ml water - peper en zout - nootmuskaat
Bereiding:
1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snipper ze heel fijn (vang de olie op).
2. Droog het vlees af en kruid het langs beide zijden met wat peper, zout en nootmuskaat.
3. Neem 1 eetlepel van de opgevangen olie en verwarm deze in een grote braadpan. Bak daarin de 4 mignonettes samen met de versnipperde zongedroogde tomaatjes. (Eerst even dichtschroeien op een hoog vuur, dan matigen. Het vlees mag niet taai worden.)
4. Neem het vlees uit de pan en voeg de bouillon toe. Laat de zongedroogde tomaatjes enkele minuten sudderen in de bouillon.
5. Doe nu het bouillon-tomaten mengsel in de blender en mix dit heel fijn (kan ook met staafmixer). Roer deze saus daarna door een fijne zeef zodat de harde delen van de zongedroogde tomaten eruit gehaald worden en er een gladde, dikke jus overblijft.
Dien op met gestoomde broccoli en gekookte aardappelen
|