'PATATI PATATA
Een ontroerend verhaal over een liefdevolle relatie tussen dochter en haar dementerende moeder

The Breast Cancer Site
Klik deze site elke dag aan en help borstonderzoek betaalbaar houden

Archief per maand
  • 04-2010
  • 12-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008


    Feel good in TITI's elektronisch kletscafé waar het leven gezien wordt door een Oiljsterse vrouwenbril...en feel je niet good, dan retour à domicile!

    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voilà...







    Hier is ze! Axelle. Net 24 uren jong. Om het in prinselijke bewoordingen uit te drukken: een” echt vroowtje”. Eentje  in mini formaat.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    “Zeer alert babietje” wist de dame van Kind & Gezin. Mijn gedacht! Dag na dag ervaren we een willetje van jewelste en stembanden van olala. Mio marito weet zeker dat mijn genen er voor een flink stuk tussen zitten en dochter bijgevolg lang nog niet beseft wat er haar te wachten staat!

     

    Eigenlijk is Axelle er al ruim drie weken, maar ze heeft haar grootje zodanig in de ban dat er van blogjeschrijven bitterweinig in huis komt. Voeg daarbij dat ons ventje voor het eerst zware toetsen moet doorstaan. Een degelijke voorbereiding op de “blok” in de humaniora naar verluid. Aangezien mademoiselle vóór elke voeding zowat de halve buurt de boom in jaagt met haar gekrijs, hebben wij het logement van kleinzoon maar verlengd tot volgende week dinsdag. Verlengd ja. Kleinzoon logeert hier immers ( met uitzondering van de week-ends) sedert medio oktober. Komt door die vroeg ingezette proefweeën van zijn moeder.

     

    Op en neer gaande baarmoederactiviteiten tot 70% op de monitor hebben wekenlang ons rustige, gezapige leventje totaal overhoop geschopt. De telefoon werd een soort van hoogspanningscabine. Dochter zat, beter gezegd lag, er gelaten bij. De dromende, verrukkingsvolle uitdrukking op haar snoetje nam rechtevenredig toe met de omvang van haar lichaam. Drie keer werd ze veiligheidshalve opgenomen. Het is te zeggen, werden wij opgenomen want schoonzoon zat puur toevallig steeds in het buitenland. Telkens na anderhalve dag opname retour à domicile. Voor mijn kind om gek te worden, voor mij één troost: drie kilo’s kwijt. Foetus-watching is stukken heilzamer dan de Weight-Watchers.

     

    De vierde opname werd het lang verwachte schot in de roos. Na vijftien eindeloos durende uren werd mijn kind verlost van haar zoete last. Daar lag ze dan, ons kakelvers snoesje, in dat kleine bedje. Het resultaat van negen maanden liefdevol en zorgzaam verlangen en dit elf jaar na de geboorte van onze kleine prins. Een tikkeltje rood nog maar bij elke ademstoot werd ze mooier en mooier. Verdwenen alle kommer van de voorbije weken, weg de moeite in mijn ouder wordende botten. Zin om haasje-over te springen had ik en samen met ons ventje een indianendansje te doen rond de totem genaamd “Nieuw Leven”. Met dochter gelukkig geen problemen, meer nog, na een vijftal uren intensieve rust, zweefde ze door de kamer, pamperde en voedde haar droomkind met de flair van een doorgewinterde nanny.

    Meteen andere vragen die spontaan opwellen. Lukt de voeding wel? De reflexen oké? De ontlasting?

     

    En dan was er het thuisfront. De verjaardagsparty van kleinzoon diende de week daarop voorbereid. Maar zeven vriendjes waren uitgenodigd. Kastaars tussen 11 en 13 jaar. Zeven rappers stuk voor stuk, zeven uitgehonderde magen, zeven freaks van dezelfde jengel en beat tunes. Maar gek worden deden we niet, net niet. Gek werd ik eerder door de voorbereidingen van zijn nieuwspresentatie. Een soort dagblad samenstellen op het niveau van het zesde basisjaar. Gezamenlijke opdracht  met twee klasgenotes. Twee kwebbel- en giecheltantes om u tegen te zeggen. Twee opeenvolgende woensdagen en een zaterdag- en zondagnamiddag zijn ze langs gekomen. Bekaf waren we ’s avonds.

     

    Amper bekomen begon de voorbereiding van kleinzoons eerste grote spreekbeurt, nog zo’n samenwerkingsgeval. Dit keer echter met een rustig kereltje, eentje van allochtone origine, een schat van een jongen. Een probleem: de jongen had alle moeite om de spraakwaterval die mijn kleinzoon is bij te benen. Dus de zinsconstructies aan zijn spreektempo aangepast en een drietal avonden intensieve dictielessen gegeven. Tussendoor huistakencontroles en toezicht gehouden op het bedenken van enkele limericks door ons ventje en twee van zijn beste vrienden, genre:

     

    Een fier meisje woonde in een grote stad

    Ze was haast elke dag op pad

    Ze spiegelde zich dolgraag in de etalages

    van de winkels, botste  zo tegen een  boerenkinkel

    en viel pardoes op haar gat.

     

    Het metrum zit met haken en ogen in elkaar, doch ze staan op papier,  drie stuks.

     

    Doch the worst was yet to come…de voorbereidingen op “den blok” en deze week de uiteindelijke toetsen. Nederlands en Frans, liepen van een meer dan leien dakje maar die wiskunde…. Ben ik een oen inzake internet, mijn rekenkundig vermogen gewoon is beneden alle peil en kleinzoon is hongerig naar oefeningen. Neen, niet de reeds opgeloste uit zijn werkboek, nieuw materiaal wou hij. Voor het eerst na vijftig jaar een passer ter hand genomen, hoeken leren bepalen met een geodriehoek ( voorheen nooit van gehoord laat staan gezien) en een loep. De negenproef… rats vergeten, destijds het minste van mijn zorgen, voor het eerst Google de hemel ingeprezen  en zodoende een halve eeuw later, voornamelijk om gezichtsverlies te voorkomen, die kloteproef boven water gehaald.

     

    Symmetrieassen en diagonalen, metend rekenen van vierkante centimeter naar vierkante kilometer, kneepjes bij hoofdrekenen met natuurlijke getallen tot 10 miljoen en met kommagetallen, de gelijkwaardigheid bepalen tussen procenten, decimale breuken en kommagetallen, de kenmerken van vierhoeken, meetkundige relaties vastleggen, diagrammen uitwerken,toepassingen (de vraagstukken van voorheen) over treinen en wagens met gelijke eindbestemming, rijdend aan verschillende gemiddelde snelheden, elk met diverse welpaalde stops onder de baan  en dat soort zaken meer leren oplossen … I know now, allez ik denk het. Met uitzondering van eentje. Een vergelijking over het gewicht van een olifant en diens herseninhoud ten overstaan van deze van een volwassen man. Heb ik daar op gesuft, mensen en finaal heeft kleinzoon het dan voor mij opgelost. Hoe luidt het spreekwoord? “ Verstand komt met de jaren!”.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    18-12-2008
    *****
    schoon he,Toch nog even aan genieten van je schrijven druk druk even nu mama is thuis en wil na 8 dagen weer alle hulp opzeggen, om gek van te worden Mieke, ze maakt het me niet erg gemakkelijk met die koppige houding van haar
    Dikke knuffel van ons hier tot een deze dagen

    18-12-2008, 20:50 geschreven door Miekemuis


    17-12-2008
    slappe lach
    nogmaals van harte proficiat met de prachtige dame !! Axelle, wat een mooie naam. 'k kan me voorstellen hoe mevrouw het duidelijk maakt dat ze eten wil (hier ligt er regelmatig ook zoo eentje). Het verhaal van de kleine prins bezorgde me de titel van deze reactie. Mensen toch, wat een onverstaanbare termen allemaal (je hebt al wel gesnapt dat wiskunde ook mijn "ding" niet echt was hé) Niettemin wens ik de kleine prins (en de oma) een prachtig rapport !!!

    17-12-2008, 22:54 geschreven door Chris


    inderdaad...
    eerst was van Axelle enkel een "x-tje" te zien. 'k Dacht dat het misschien iets met het item te maken had...(wordt ook over rekenen gesproken)...Mooi koppeke dat Axelleke...
    medegedeeld

    17-12-2008, 13:42 geschreven door fred


    Hai Titi
    En nu staat de foto van die kleine schoonheid er prima op.

    17-12-2008, 08:17 geschreven door thea


    16-12-2008
    Proficiat Titi.

    16-12-2008, 17:37 geschreven door Mandy


    Proficiat Titi
    Met dit nieuwe omaschap!
    Maar wat is het jammer dat de foto van de kleine Axelle niet te zien valt. Althans niet bij mij, want ik neem aan dat je kleindochter iets meer is dan een kruisje op je blog.

    16-12-2008, 14:00 geschreven door thea


    15-12-2008
    Nogmaals proficiat ....
    met dit kleine wonder
    je kan nooit meer zonder
    en is het crisis
    verliest menig man centen
    gedenk
    voor jou en de kleinkinderen
    gelden andere richtingscoëfficiënten

    15-12-2008, 20:01 geschreven door Ernst


    ...
    Proficiat! Een koningswens vervuld: een (klein)zoon en nu een (klein)dochter! Ik had al zo'n stil vermoeden dat je aan het (groot)moederen was... 't Is toch een wonder hé, zo'n nieuw leven!

    15-12-2008, 01:47 geschreven door Lieve


    14-12-2008
    Proficiat Oma !
    Eindelijk nieuws ! Ben dagelijks komen zien ... niets. Maar eindelijk het verlossende woord : een wolk van een baby, met de mooie naam Axelle, de trots van de familie.
    Een welgemeende proficiat met dit wonder Titi, geniet ervan !

    14-12-2008, 17:43 geschreven door Gazel


    Huilen.... van geluk


    hun liefde kreeg een tastbare vorm
    verder gaat het leven
    een ingeboren streven
    klein is t wezen, t graag zien enorm


    Proficiat aan allen die dit wonder hebben mogelijk gemaakt!

    Groeten, Uilenspiegel

    14-12-2008, 16:15 geschreven door Uilenspiegel.


    Met de regel van 3...
    ...kon men in onze tijd gemakkelijk uitrekenen hoeveel een geplaatste som geld kon opbrengen na x aantal jaren. Er zijn er nog weinigen van Titi's generatie die daar in geloven, denk ik. Dat 1 en 1 ook 3 kan zijn daar is Axelle dan weer het bewijs van. Proficiat Titi...papfleskes, pamperkes,kilikilikili...slaap kindje slaap...Ik weet er weer alles van
    al was ik dat reeds vergeten...En fier dat de oma is...zoals Axelle zeker ook wel fier zal zijn op de oma binnen enige tijd.
    Fred.

    14-12-2008, 14:40 geschreven door fred


    Proficiat!!
    Aan de fiere grootouders een dikke proficiat gewenst!!
    Dat Axelle met liefde zal opgevoed worden, daar is geen twijfel over....Titi geniet van uw kleinkinderen met volle teugen....

    Groetjes,
    Nelly

    14-12-2008, 14:02 geschreven door nelly


    13-12-2008
    Eindelijk
    Arme Titipoes, neen, het moet feitelijk zijn Rijke Titipoes!
    Arme, omdat je in alle staten geweest bent en dan nog dagelijks op de proef gesteld wordt door kleinzoon en zijn aanhang (?) maar nog meer door Axelle (mooie naam) die zomaar een paar keer aanklopt, dan weer beslist om toch nog een tijdje niet naar buiten te komen ...
    Rijke Titipoes, omdat, ja, juist vanwege al deze gebeurtenissen.
    Felicitaties aan allen die er aan meegewerkt hebben!!!

    13-12-2008, 20:52 geschreven door Indri


    EINDELIJK
    EINDELIJK is niet alleen dit kleine wonder er,
    maar ook haar oma is terug in ons midden..
    ZEER ZEER HARTELIJK GEFELICITEERD MIEKE EN FAMILIE.
    IEDEREEN HEEFT PRACHTIG WERK GELEVERD.

    13-12-2008, 20:09 geschreven door goldenyearsandtears


    Inhoud blog
  • Zomaar
  • Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • Kinderen of beestjes?
  • De duivel zit erop!
  • De nakomelingen van Boer Bavo
  • NJET
  • Ontmoetingen na bijna een halve eeuw
  • Olala
  • Op de vooravond van 21 juli...
  • 20-07-2009
  • 't Bakkerietje
  • Hilarische realiteit
  • Jammeren
  • A final curtain
  • Kamwielpaniek
  • Moederdagen
  • Impossible mais vrai!
  • Een zaterdagochtend
  • Omtrent Sarah en DeeDee.
  • Met de E van evolutie
  • In de nasleep van WO-lessen...
  • Mijn gedacht
  • Voor en spellen!
  • Smoelentrekkers
  • Titi is boos!
  • 't Groot Zot
  • Ik zie, ik zie...
  • Valentijn
  • Viva Leterme!
  • 18/12/2008
  • Voilà...
  • Sintje Merten in het land van Aalst
  • Vorstelijk eten.
  • Achtergesteld!
  • Voor mama

    Laatste commentaren
  • zeeppoeier-reclame (maart)
        op Wellustelingen 2
  • WO-16/05/2018 wordt het verhaal hernomen (maart)
        op Wellustelingen 1
  • sterk geschreven (maart)
        op Valentijn
  • paf (maart)
        op For every problem there's a solution...
  • Op wandel (Myette)
        op Zomaar
  • Levensverhalen (Joël)
        op Theomanistenclubje
  • kus (miekemuis en maatje)
        op Zomaar
  • Hoeraa... (ERnst)
        op Zomaar
  • Finalemente !!!!! (Chris (lilac))
        op Zomaar
  • Nogmaals ... (ERnst )
        op Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • ....kus (miekemuis en maatje)
        op Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • Jou ook... (jacqueline)
        op Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • ? (miekemuis en maatje)
        op Kinderen of beestjes?
  • hallo titi, (redpoppy54)
        op Kinderen of beestjes?
  • Weet je Titi (thea)
        op Kinderen of beestjes?
  • Ja, (ERnst)
        op Kinderen of beestjes?
  • Grrrrr (Titi)
        op Kinderen of beestjes?
  • Hoi Titi (thea)
        op Kinderen of beestjes?
  • knuffel (miekemuis en maatje)
        op Kinderen of beestjes?
  • En ja... (ERnst)
        op De duivel zit erop!
  • dat mont er van (hercule)
        op De duivel zit erop!
  • weg en verdwenen (miekemuis en maatje)
        op De duivel zit erop!
  • varen ??? (Chris)
        op NJET
  • de slager (Chris)
        op 't Bakkerietje
  • Vele groetjes uit Zonhoven (sloefke)
        op De nakomelingen van Boer Bavo


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!