Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendrecept

    Gisteren heeft het hier praktisch de gehele dag geregend.

    Er zijn enkele heel korte perioden geweest zonder hemelwater.

    Alles stond echter verzopen zodat het nog resterende tuinwerk even moet wachten.

    Zo'n weer leek me gepast om eens een hutsepot recept boven  te halen. 
    Ik heb het hier en daar wat moeten aanpassen.

     

    Hutsepot              

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    -300 g varkensspiering  of lage ribben
    -bakboter
    -enkele uien
    -warm water
    -100 g aardappelen
    -700 g groentemix
    -peper en zout

     

    Bereiding:

    -Snipper de uien en snijd de andere groenten in grove stukken. 

    -Schil de aardappelen en snij in stukken
    -Bak het vlees  bruin met de gesnipperde uien. 

    -Overgieten met warm water.

    -Voeg de groenten bij met wat peper en zout. 
    -Leg de aardappelen er er bij en laat ze lang en zachtjes stoven in een afgesloten pan.

    -Giet water bij indien nodig. 

    Serveer met een potje graanmosterd en een glas donker bier.

     

    smakelijk eten.


    De groentebundel voor hutsepot kan je tegenwoordig gemakkelijk vinden in de supermarkt.  Vroeger had ik al die groenten maar uit de tuin te halen.
    Sedert ik aan het afbouwen ben moeten we vooral in de winter af en toe naar de
    winkel.
     


    Dit recept vond ik in moeder de vrouw haar recepten tussen de soorten hutsepot en ik vond nr 7 best lekker.  Hier is de herkomst niet genoteerd. Ik ging ook bij Google afbeelding op zoek naar gepast beeldmateriaal.



     

    03-11-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moestuin opkuis

    Een mooie zonnige dag en dan kan er veel gebeuren, vooral als je dan ook nog hulp krijgt.


    De hele voormiddag en een deel van de namiddag heeft mijn broer hout gezaagd en opgeborgen.


    Ik ben begonnen aan het wegscheppen van een fijn bovenlaagje aarde en al  het ongewenst groen.



    Het kruim van de tuin komt op wachthoop en zal opnieuw gebruikt worden in de nieuwe serre.

    Ik hoop dat ze tegen het nieuwe seizoen klaar is. Ja maar eerst moeten we nog de oude afbreken. 


    Vak vier is proper maar nu moet de mest nog  aangevuld worden en open gestrooid.



    Met de twee koepeltjes waarover ik beschik dekte ik het roodlof voor een gedeelte af.
    Ik heb daarmee gewacht tot rond vier uur in de namiddag als het loof op zijn droogst stond. 
    Al het groenlof moet ook in de tuin overwinteren.
    Dat voorspelt problemen bij een vorstperiode. Dan wordt oogsten onmogelijk.
    Ik zal waakzaam moeten zijn en voorzorgen nemen. 

    02-11-2012 om 10:58 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tuin vervuilt nu vlug.

    Tot half oktober was de tuin behoorlijk proper.  Vanaf dan, door omstandigheden,  kon ik niet in de tuin komen.
    Het regenden veel en we handen een korte warme periode. 
    Zo kon het ongewenste groen de tuin voor een groot deel inpalmen.



    Wisselteelt vak 4 staat deels groen door de uitgezaaide strobloemen die langs de tussendraad met de buur stonden.

    Ik kan die laten staan want die zullen met de eerste vorst een ferme duw krijgen.
    Toch lijkt het met beter op te ruimen omwille van het andere onkruid.



    Het onkruid komt geweldig opzetten.



    Als ik nog lang wacht om er iets aan te doen komt er nog veel onkruid in zaad.

    Schoffelen heeft nu geen zin meer. 
    Het enige wat  nog helpt is een dun bovenlaagje afscheppen.



    Hier moet ik op de knieën om te wieden want daar staat veldsalade tussen.




    De grond van de serre wordt dit jaar niet uitgevoerd.
    Ik moest op zoek naar een plaatsje om de grond op wachthoop te bewaren.
    Zo kwam ik terecht bij de stapelplaats van bloempotten.


    Een beetje beter stapelen leverde een voldoende grote ruimte op.



    Ook moest ik nog een oude afsluiting uit elkaar halen. 
    Deze klus was in een handomdraai geklaard.

     

    30-10-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groenten die ik niet(meer) teel: vb. Spaghetti- pompoen

    Er zijn toch nog heel wat groenten die ik enkel ken van naam; Vb. koolraap

    Van sommige ben ik de smaak vergeten; vb. snijbiet

    Van andere weet ik zelfs helemaal niets af en kan ik dus ook geen vb. geven. 

    Het gaat dan meestal over zuiderse soorten  met zingende namen die je plots ergens op je bord krijgt.

    Sommige groenten teelde ik wel eens maar was er hier niemand op verlekkerd;.vb. de spaghetti- pompoen.
     ---------------------------------------------------------------------------------------------------

    In deze soorten groenten  wil ik mij verdiepen.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------


    Het is pompoenentijd en daarom begin ik met een voor mij bekende groente:  
     


        De spaghetti- pompoen! 

    De  figuren komen van Google afbeeldingen.



    Je vindt er in verschillende kleuren waarvan de vorm lichtjes gaat verschillen. 

                                                          



    De binnenkant is bij allemaal één dradenspel met in het midden de zaadknoop.                                 

     Ik kweekte die spaghetti pompoenen reeds bij moeder thuis langs de afsluitingdraad van de tuin.
    Zo nemen ze weinig plaats in, blijven proper en je moet er niet naar op zoek.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Waar smaakt die dradenwirwar naar?   Waar smaakt echte spaghetti naar? 
    Heb je dat al eens zo geproefd toen je er, met een vork, een beetje in de mond nam? 
    Dit was vooral om de voelen of hij voldoende gaar was maar lette je ook op de smaak?

    Ik heb op het net eerst de vraag gesteld om iets meer te weten te komen over de smaak van spaghetti.

    Ik ben niet verder gekomen dan dat vers gemaakte spahetti het beste smaakt.
    Mijn vraag is HOE ....?
    Dan moet die vers gemaakte spaghetti nog gemaakt zijn van meel uit Italië.
    Ook moet hij geperst zijn in een spaghetti machine ook uit Italie.  
    Ik vond 2  sites waarvan de eerste reclame maakt voor een pastabar.

    http://www.depastabar.nl/
    De tweede is een prijs kwaliteit test  waar de pasta van de Aldi als beste koop uit komt.

    http://plazilla.com/spaghetti-test-welke-van-de-6-goedkope-spaghetti-is-de-lekkerste
    Wel eens de moeite van het bezoeken waard.

    Dan komt er een hele reeks sites in de zin van :

    http://www.kookn.nl/hoe-maak-je-de-lekkerste-pastasaus/

    Bij spaghetti gaat het vooral om de saus.  De pasta zelf smaakt vers of onvers.

    De saus geeft hier vooral de smaak.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    En dan de smaak van de spaghetti- pompoen?  Hoe is die?


    Wat bij de pasta het geval is geldt ook voor de spaghetti- pompoen.

    Daar heb je het voordeel dat hij altijd vers smaakt.

    Ook als je de vrucht na maanden vorstvrij en droog bewaard te hebben gaat klaar maken.

     

    Eén iets moet je weten: De pel wordt beenhard. 

    Wie zaad wil  winnen moet dit behoorlijk vlug na de oogst doen als de pel nog relatief zacht is.

    Maak je later een gedroogde spaghetti- pompoen klaar, kook hem dan met pel en al.

    Na afkoelen valt de pel er zo af. Het zaad is natuurlijk mee gekookt.

    Hetzelfde gaat ook op voor alle pompoensoorten.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Wat je ook moet weten is dat verschillende pompoensoorten dicht bij elkaar geteeld voor verrassingen kunnen zorgen.

    Dit geldt alleen als je van eigen gewonnen zaad verder wilt kweken.

    Als personen zijn die daar ervaring mee hebben dan mogen ze liefst foto’s daarvan opsturen naar dalae@pandora.be





     

    29-10-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    27-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eind oktober

    Na een te hoge temperatuur voor de tijd van het jaar zijn we nu in de lage beland.




    Het mooie rode kleurenliedje van de wilde wingerd is heel vlug uitgezongen.



    De herfstaster is ook aan het verregenen en het dooreen waaien.  Die houdt het een langere tijd uit.


    De herfstaster is ook aan het verregenen en het dooreen waaien



    En dit is niet abnormaal voor einde oktober. 
    Er is zelfs donder bij.
    De foto's in volle kleurenpracht zijn half oktober genomen. 
    In amper veertien dagen zitten we in een ander seizoen.


    27-10-2012 om 11:22 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendrecept

    Het werd tijd dat ik eens ging grasduinen in de recepten van wintergerechten.

    Ik ben reeds lang een fervente bezoeker van smulweb. Dit is de reden waarom ik reeds twee URL’s voorop zet.

    Aan jou de keuze.

    http://www.smulweb.nl/recepten/&query=winter+planco&sorteer=beoordeling&tpp=15&page=5

    http://www.smulweb.nl/artikelen/179710/15-x-heerlijke-winterse-gerechten

    Ik zal hier wel eens een gerecht halen om het op mijn manier te presenteren.

     

    Eén puntje van mijn winterprogramma staat reeds vast.

    Op zaterdag krijg je van mij een recept. 

    Ik zal mijn best doen om regelmatig ook eens in de potten te roeren.

    In de winter heb ik daar veel meer tijd voor.

    Een vaste dag kunnen wij echter niet afspreken omdat Colette zeer onregelmatig werkt.

    Zij is veel beter in boodschappen doen dan ik.

    Ik zal voorstellen dat zij die verricht als ik kook, kwestie van……..Je begrijpt me wel hé?   

    Voor vandaag vond recept op een andere site dan smulweb.


    Rundvlees pompoen stoofpot


            



    Kooktijd 2 uur en 45 minuten, aantal personen: 6

     

    Ingrediënten

    -1 - 1,5 kilo rundvlees

    -1 liter runderbouillon

    -500 ml water

    -4 eetlepels polenta

    -8 rode aardappelen, afhankelijk van de grootte in de helft of in kwarten gesneden

    -1 ui in grote stukken

    -750 gram verse pompoen in stukken

    -2 maïskolven elk in 3 stukken gesneden

    -1 winterpeen in dikke plakken

    -1 kleine rode peper, haal de zaadjes er uit en snij in kleine stukjes.

    -1 stengel selderij in stukjes

    -1 prei, in de helft en dan in stukken

    -1 theelepel oregano

    -1/4 theelepel mild paprikapoeder

    -zout

    -vers gemalen peper

    -een grote hand gesneden verse koriander

     

    Bereiding:

    -Snijd het rundvlees in zes grote stukken (1 per persoon) en leg dit in een grote vleespan.

    -Giet het water en de bouillon er over heen en breng het aan de kook op groot vuur.

    -Doe de deksel op de pan en zet het daarna op laag vuur om het in 1 tot 1,5 uur gaar te sudderen.

    -Voeg de polenta, de aardappelen en de ui toe.
    -Doe de deksel weer op de pan en laat nog weer een kwartier sudderen.

    -Snijd de pompoen in zes gelijke stukken en voeg het samen met de maïs, de wortel, de rode peper, de selderij en de prei toe.

    -Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.

    -Voeg eventueel wat meer vocht toe als dat nodig mocht zijn. 

    -Voeg de oregano en paprikapoeder toe in de vijf laatste minuten.

    -Voeg zout en peper naar smaak toe.

     

    Serveer in grote kommen waarbij je de ingrediënten eerlijk verdeelt.

    Garneer met de gesneden koriander.

     Bron: Allrecipes.com

    http://www.lekker-eten-gezond-afvallen.com/rundvlees-pompoen-stoofpot.html


    Voor de eerste keer maak ik reeds een uitzondering door het weekend recept te laten verschijnen op vrijdag. 
    Vanaf volgende week is het op zaterdag gepland tot in het voorjaar.

    26-10-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommers en broccoli

    De komkommers worden taai en de broccoli herleeft nog heel even.



    De komkommerplant ziet er helemaal afgeleefd uit.



    De laatste eetbare exemplaren worden geknipt.



    Meer en meer vruchten rotten. Meestal is dat als ze nog heel klein zijn.
    Op het einde gebeurt het ook met grotere exemplaren.



    Indien ze niet meer sappig zijn kan je ze nog in de soep verwerken.



    Als ze taai worden en slap als flexibele zachte knuppels mogen de planten weg gehaald worden.


    De broccoli heeft, met dat mooie weer, een leuke heropleving gekend. 
    Hier is de malsheid en de smaak onveranderd.

    Alleen zijn de kropjes veel kleiner geworden.
    Het was een komkommerjaar maar vooral ook een broccoli jaar. 
    Bij de ingevroren soep overwegen die twee soorten.

     

    25-10-2012 om 09:55 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    24-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pluksalade en bonen

    Dit heb ik hier, op het einde van oktober, in onze tuin nog nooit meegemaakt.



    Pluksalade die bijna in bloem komt en daar al haar krachten in steekt.



    Ik heb de knoppen er dan maar uitgeknepen.



    Daarna kwam er uit wonde een beetje melkachtige vloeistof.



    De staakbonen die herbeginnen te bloeien.



    Ik kon ook nog een kleine portie eetbare bonen plukken



    Dan zijn er nog een paar bonen waarvan enkel het zaad te eten is.



    Vier bonen plus 1 die vroeger werd geoogst komen in aanmerking voor plantzaad.

    24-10-2012 om 14:55 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    23-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onderhoud en opkuis
    Wat in de lente en zomer een simpele maaibeurt is, wordt in de herfst ook telkens opruiming van bladeren.


    De bladeren worden enkel geruimd op het gras.



    Het blad van de wilde wingerd is gevallen waar de pluimpapaver is geknipt. 
    Hier worden de bladeren niet geruimd en mogen verteren tot voedsel voor de hogere planten..




    Op de weg naar het kippenhop vallen veel  bladeren die telkens weer geruimd worden.


    Het paadjes naar de bergruimte voor de tuin hulpmiddelen wordt ook geruimd.
    De tijd tussen twee maaibeurten zal een beetje aangepast worden.
    Het gras zal nog zelden helemaal droog  staan.

     


     

    23-10-2012 om 08:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoever moet je de tuin opkuisen?

    De opkuis van jouw tuin is ook jouw keuze!



    Mijn siertuin dient om voldoende organische materie te bekomen.
    Zo kan ik een degelijke composthoop op zetten.
    Zo worden de 'tagetes' einde oktober daarin een laag . 
    Toen ik nog volop kolen teelde maakte ik op de gewone wijze gier van de 'tagetes'.
    Deze gier liet ik overwinteren en goot er een beetje in elk plantgat van elke koolsoort. 
    Ik heb de proef gedaan en stelde vast dat kolen die in de gier geplant waren minder last hadden van de rupsen.


    De stokken van de pluimpapaver en van het snoeihout gaan in de composthoop.
    Ze werden bekomen door de bovenvijver vrij te maken



    Omdat die te houterig zijn worden ze eerst versnipperd in de haksel machine.


    Ik kon mij niet bezig houden met eerst alle bladeren af te ritsen.
    Daardoor ging het versnipperen niet zo vlot als met winters bloot hout.
    Er moest behoorlijk met de stamper gewerkt worden of met de dikke stokken van de pluimpapavers. 
    De machine moest tot twee keer toe geopend worden omdat alles een beetje samenkoekte in haar binnenste.
    Het leverde wel een bijna volle kuip snippers op die mee voor de variatie in de composthooplagen zorgden.
     


    Dan hark ik ook regelmatig een kruiwagen vol bladeren die in een dun laagje in de composthoop gaan.

    Met bladeren moet je oppassen want die durven nog al eens samenkoeken. 

    Als ze versnipperd zijn door de grasmaaier en er is gras tussen gemengd, gebeurt dat minder vlug.
    Soms is het te nat om te maaien en hark ik wel eens de bladeren samen.

    Eens de composthoop afgewerkt is worden de bladeren op een wachthoop verzameld.

    22-10-2012 om 06:17 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    20-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roest op de prei

    Eergisteren stelde ik toenemende roest vast op de prei.


    Alleen bij nader toezien merk je het op.



    Ik heb er dan maar de hagenschaar in gezet.



    Bij de opkuis werd nog een beetje duidelijker dat ik er op tijd bij ben.



    Ik hoop dat wij hier in de polders ook een streepje van de beloofde zon krijgen.
    Tot nu toe was de szonneschijn minimaal.

    De zon droogt de prei wat op en zo kan ik gemakkelijker de rest van de aangetaste bladeren verwijderen.

     


     

    20-10-2012 om 08:11 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    19-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kuipplanten

    Al mijn kuipplanten die in een onderschotel staan, die staan er verzopen bij.



    De pot met geranium staat in het water dat niet meer wordt opgenomen en ook niet verdampt.
    De plant lijkt er niet onder te lijden.



    Een olijfplant heeft al dat water niet nodig, tenzij ze zich reeds heeft aangepast aan ons nat klimaat.



    Waarom krijgt de ‘arondskelk’ links gele bladeren en die in de rechtse pot niet?

    Toch staan ze beiden onder sop.



    Sedert ik telkens het water uitgiet bij de oleander verminderen de gele bladeren.



    De geraniums op de tuintrap  zien er niet fris meer uit maar de pot staat dan ook niet in een onderschotel.


    De binnenklimop die voor de grootbladige klimop staat weet duidelijk van de koude.
    Toch is deze plant winterhard 
    maar van zohaast hij binnen overwintert komt ze vlug weer groen.
    Er wordt voor het weekend droog weer verwacht, hopelijk is het zonnig.
    Dan probeer ik alle kuipplanten naar binnen te brengen.

    19-10-2012 om 05:47 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paksoi

    De vorige  2 jaren mislukte de paksoi teelt.


    Dit jaar is het een shot in de roos.



    Ik kan effen op oogsten.



    Pas als ik een close up neem van een plant kan je zien dat het vooral om de stengel gaat.

    Hoe dikwijls mij is gevraagd hoe men paksoi klaar moet maken weet ik niet meer.
    Vroeger antwoordde ik steevast dat je die best kon wokken.
    Nu verwijs ik naar het net. Tik gewoon in...hoe maak ik paksoi klaar?
    Je zal al dadelijk ontdekken dat paksoi een zeer veelzijdige groente is.
    De maak moet je dan fijner stellen met de nodige kruiden. 
    Ook hier kan je vele kanten uit. 

    18-10-2012 om 11:26 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    17-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reactie

    Deze morgen gevonden in mijn mailbox.

    Beste
    -Sinds enkele maanden volg ik met zeer veel interesse je blog.
    Dagelijks kijk ik uit naar de updates, die voor een beginnend hovenier als mezelf, een prachtige leidraad zijn.
    -Vandaag las ik met grote spijt dat je ermee wil stoppen.
    Spijtig, maar volkomen begrijpelijk!
    -Via deze weg even een klein bedankje, voor de moeite en het leerzame leesvoer...
    Bedankt

    Regelmatig krijgen wij een bedanking per mail en dat doet deugd. 

    Maar het zit zo dat ik mezelf reeds zover heb gekregen om niet abrupt te stoppen, wat ik eerst van plan was.

    Ik hoop nog steeds op een beetje hulp en later op een volledige overname door een opvolger.

    En het ziet er niet naar uit dat er vlug een kandidaat zal komen.
    Komt die niet dan zal ik er plots toch mee moeten ophouden. 
    Als ik niet heel regelmatig een bijdrage kan leveren, dan hoeft het voor mij niet meer.

    17-10-2012 om 15:58 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinsites en een oproep

    Op het net stootte ik op een site 

    http://blog.natuurlijkemoestuin.be/author/frank-anrijs/

    De naam Anrijs was mij niet vreemd.

    Velt heeft nog eens een voorzitter gehad met die naam maar die noemde niet Frank maar Piet.

    Die heeft in Vissenaken een tuinbedrijf met de vreemde naam ‘Iggdrasyl’. http://www.yggdra.be/
    Daar wordt gekweekt volgens de methode van de ‘permacultuur’.
    Piet en Frank zijn vader en zoon.  
    Zowel blog als site moet je zeker eens een bezoekje brengen.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    En nu iets heel anders
    Ik ben weldra 75 jaar jong.  Dan zou ik graag stoppen  met het invullen van deze blog.

    Maar mijn webmaster raadt het mij af. 
    ‘Je zal in een zwart gat vallen en het je beklagen!’

    Daar ben ik niet zo zeker van  maar hij kan ook gelijk hebben.

     

    Wij zoeken iemand die wil meehelpen om deze blog in stand te houden op zijn huidig niveau en zelfs beter te maken.

     

    -Onze webmaster heeft een mooie succesvolle tuin maar staat in het onderwijs …dus veel te weinig tijd.

    -‘Tuinblog d’, dus ikzelf wordt een dagje ouder met een meer en meer sputterende gezondheid.

    -Onze voorzitter beschouw ik als de meest onderlegde maar ik zie hem niet zo direct op de PC een blog verzorgen. 

    Het is gewoon niet zijn ding. Heel spijtig is dat hoor!

     

    Wie voelt er zich wel geroepen om één of meerdere bijdragen te leveren per week.

    Voorlopig kan ik nog de nodige ondersteuning geven.

     

    Misschien kan en wil er iemand met mij meedenken om een winterprogramma samen te stellen.
    Dan werk ik het, eventueel met wat hulp, wel uit.

    Iedereen die een onderwerp behandelt wil zien kan zijn suggesties sturen naar
    dalae@pandora.be naar tuinblog d(aniël).

    16-10-2012 om 06:57 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentezaden bewaren

    Groentezaden bewaren


    De eerste stap is het vastleggen uit welk 'besteljaar' het zakje zaad komt. Schrijf met een viltstift het jaartal op het zakje.

    Heel vaak worden zaden uit de pakjes of zakjes die worden aangeschaft, niet meteen opgebruikt. Dat is logisch. Het is niet alleen handig om regelmatig kleine beetjes te zaaien (bijvoorbeeld van sla of spinazie) om de oogst ter spreiden, maar vaak zit er te veel zaad in zo'n zakje voor gewoon tuingebruik.

    Bij langere bewaring kan de kwaliteit en de kiemkracht sterk teruglopen, maar dat is voor allerlei soorten heel verschillend.
    Bewaar het overgebleven zaad in ieder geval altijd droog en goed afgesloten.
    Als u dat doet, kunt u van de volgende bewaartijden uitgaan:

    1 à 2 jaar kiemkrachtig zijn:

    Uien, dille, kervel, pastinaak

     

    2 à 3 jaar:

    Prei, schorseneren, peterselie, selderij, tomaten, bonen, erwten, wortelen

    3 à 4 jaar:

    Slasoorten, witlof, groenlof, roodlof, postelein, andijvie

    4 à 5 jaar:

    Spinazie, tuinkers, snijbiet, raapstelen, koolrabi, koolraap, radijs, rammenas, veldsla, koolsoorten

    5 à 6 jaar (dat is wel zo ongeveer het maximum):

    Pompoen, meloen, komkommer, augurk en rode bieten (kroten)


    zie ook bij documenten : http://www.velt.be/Jabbeke/pag828

    15-10-2012 om 17:11 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaad winnen voor bonen

    Zelf je plantzaad winnen voor staakbonen valt dit jaar niet echt mee.


    De peulen staan er bijna voortdurend nat bij.



    Ik heb één peul getrokken en die ziet er niet zo best uit.



    Natuurlijk is, wat er binnenin gebeurd belangrijk.  Ik legde de boon binnen om te drogen.



    Het openen  ging niet echt vlot omdat de peul niet indroog was.

    De binnenkant was wak maar niet echt nat.  De boon is ongeschonden. 



    Dan heb ik de nieuwe oogst vergeleken met het zaad dat ik dit jaar kocht.

    De boontjes zijn lichter van kleur en iets groter.
    Aangezien boontjes twee tot drie jaar hun kiemkracht behouden kan ik het aangekochte zaad nog gebruiken.

     

    15-10-2012 om 14:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    13-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie met een vraag over tabac

    Vandaag vond ik in mijn mailbox een reactie met een vraag erin.
    Titel: tabak drogen
    Beste,
    ik heb tabaksplanten in de tuin staan die ik wil drogen om te gebruiken in het kippenhok (zou insecten verdrijven, zo werd mij gezegd).
    Hoe ga ik best te werk om deze te drogen?
    Dank voor uw antwoord.
    Hartelijke tuingroeten.

     
    o.a. vogelmijten zuigen bloed bij kippen en duiven. 


    Ik stuur altijd per mail, als er een adres is, eerst een antwoord en daarna, soms heel wat later komt het ook op onze blog.

    Omdat het rustig gaat in de tuin  kan ik dit aangepaste en nog even bijgewerkte antwoord heel vlug hier plaatsen. 
    Daarbij is het nog eens slecht weer op de koop toe. 

    Ik praat hier uit eigen beleven in de oude tijd.
    Toen ik elf jaar was werkte ik bij een boer die voor eigen pijp tabak kweekte, zelf droogde en dan liet versnijden in het sigarenfabriekje van het dorp.

     

    Om de tabak te drogen reeg hij blad per blad op een ijzerdraad lichtjes los van elkaar en ging die op in het wagenkot.

    Dit was een ruimte die langs 1 kant open was. 

    Die tabak hing daar vrij (dus niet tegen een muur) op een plaatsje waar hij niemand hinderde.

    Dus hing hij gewoon onder een afdak waar er geen zon aan kon maar waar de wind wel in kon spelen.

    De oude boer controleerde regelmatig of er geen schimmels op kwamen en keerde dan het hele geval in de andere richting. Toen de tabak goed bruin was en soepel droog aanvoelde liet hij hem versnijden.

     

    Dat is de ouderwetse manier die ik jaren na mekaar met succes heb zien toepassen.


    Op het net vond  andere methodes.

    Op de site  http://www.hiermagjeroken.nl/content/maken.asp

    vond ik onderstaande behandelingen: Er is sprake van twee methodes.

    Let wel, het gaat hier om tabak die moet gerookt worden en niet dient om op te hangen  in een kippenhok.

     

    -Allereerst moet het aanwezige bladgroen uit de geoogste bladeren verdwijnen.

    -Plet de bladstelen en middennerf en hang de bladeren ondersteboven, twee aan twee, op.

    -Zorg voor een hoge luchtvochtigheid, want de bladeren mogen niet snel uitdrogen, maar moeten zelf eerst vergelen.

    -Na twee weken moeten de bladeren kurkdroog zijn, ook de nerf!

     

    -Een andere methode is de bladeren tot een hoop te stapelen (nu niet de nerf pletten), en dan af te dekken met een kleed.

    -Iedere dag even luchten en drogen, tot de bladeren vergeeld zijn.

    -De gele bladeren mogen dan langzaam verdrogen tot een bruine kleur.

    -Zorg in ieder geval dat geen schimmel of rotting optreedt, dit maakt de bladeren waardeloos en er kunnen giftige stoffen ontstaan.

    Ik moet er aan toevoegen dat, als de boer in de tijd van die tabak rookte, de vliegen op de vlucht sloegen.
    Zelf had ik als elfjarige jongen moeite om lang in de kamer te blijven.
    Of het ongedierte nu op de loop zal gaan voor gewoon opgehangen tabak!? 
    Het is mogelijk maar je moet het uitproberen. 
    Hopelijk houden de kippen het uit! 


    Onder de titel ‘Hoe zelf tabak drogen’ ga je best eens op Google afbeeldingen en daar vind je o.a.:
      enz.

    13-10-2012 om 08:32 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.venkel oogsten

    We zijn begonnen met de venkeloogst.


    De planten kunnen nog verdikken.
    Ik kan je echter verzekeren dat ze nu zeer mals en op hun lekkerste zijn

    Venkel is een ideale groente bij vis, vooral bij gebakken vis.

    Doe je vis in papillot dan kan je er venkel bijvoegen maar prei mag niet ontbreken en die loopt met de smaak weg.

    In een papillot dan snij je best de groenten heel fijn.  Een klassieke papillot vraagt om prei wortel en selder.

    Je hebt dan ook geen vetstof van doen .  Als voorkeur voor vis gaat mijn smaak naar zalm en kabeljauw.

    Recept voor papillot:

    Je bent geen grote visfan? Wees klaar om je smaak bij te stellen.

    Met deze heerlijke, gezonde papillot van vis vermijd je de onaangename geur van gebakken vis.

    Je behoudt  de oorspronkelijke zachte en sappige structuur.

     De oven doet eigenlijk al het werk en je hebt in een mum van tijd een feestelijk Multi combineerbaar gerecht klaar.

    Het is vooral door weinig vetstof of het ontbreken ervan dat het gerecht  heel licht en lekker is!

     

    Ingrediënten

    Voor 2 personen
    -300 g vis (kabeljauw, zalm, …)

    -1 sjalot

    -2 teentjes look

    -1 wortel

    -1 preistengel

    -enkele kerstomaatjes

    -olijfolie die je kan vervangen (zie tip onderaan).

    -verse basilicum

    -verse tijm

    -peper

    -zout

    Bereidingswijze

    -Pel en versnipper de sjalot.
    -Pel en snij de teentjes look in plakjes.
    -Snij de wortel en prei in dunne reepjes.
    -Snij ook de verse kruiden fijn.
    -Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
    -Scheur 2 stukken aluminiumpapier af en maak er alvast bootjes van.
    -Leg in elk een stuk vis.
    -Bedek de vis met de sjalotsnippers en lookschijfjes.
    -Schik er ook de groenten op.
    -Voeg hele kerstomaatjes toe en besprenkel met de verse kruiden, en peper en zout.
    -Overgiet het geheel met een beetje olijfolie.
    -Vouw de papillot zorgvuldig dicht, laat genoeg plaats bovenaan om te stomen.
    -Laat gedurende een 15-tal minuten garen in de oven maar enkel als de groentjes heel fijn gesneden zijn..
    -Haal de plakje look uit de papillot (zij hebben hun smaak afgegeven).

    Serveer de vis en groenten met rijst, pasta, gestoomde aardappelen of zelfs vers brood met boter.

    Wees ervan overtuigd dat deze maaltijd heel licht en lekker is!

    TIPS: In plaats van olijfolie kun je de papillot ook meer op smaak brengen met 10 el groentebouillon en 10 el witte wijn.

    Voeg dan in plaats van de olijfolie die ingrediënten toe.
    Voor een exotische papillot kun je ook wat citroensap en enkele snippers venkel, rozemarijn en koriander toevoegen.

     

    Dit recept heb ik een beetje herschikt maar gehaald bij:   http://www.koken.be/recept/vis_papillot

    Je kan de papillot gemakkelijk naar je eigen smaak zetten. Met een beetje fantasie en viskennis weet je al vlug wat er voor jou allemaal in kan.

      Alvast smakelijk eten.



    12-10-2012 om 15:15 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grasbeurt

    Gisteren na 4 u in de namiddag stond het gras volledig droog.

    Deze tijd van het jaar is dat eerder zeldzaam.



    Op het voorland en een deel van de vijvertuin  zijn er geen bladeren op het gras.
    Deze delen worden altijd eerst gemaaid.



    Aan de bovenvijver staat een pruimelaar die vanaf nu  zijn blad verliest.


    De wilde wingerd kan binnen een week helemaal kaal staan.  Dit heel mooie liedje duurt maar kort.



    Op het einde van de tuin staat de lindeboom en die verliest nu reeds volop bladeren.

    Achter de berm komt er een groot pak vandaan omdat het daar vol staat met bladverliezende struiken


    Zo krijg je de indruk dat je nu bij iedere grasbeurt niets anders dan bladeren hebt geruimd.

    Een maaibeurt is een volle laag op de composthoop.

    11-10-2012 om 17:55 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!