Foto
Inhoud blog
  • Een fijn welkom
  • Even de kaap ronden
  • Den berg op
  • ’n verzopen dag!
  • Zatlapperij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ons avontuur in Zuid afrika 2013

    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beesies kijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    %%%FOTO1%%%

    Om halfzes uit onze tram om ons klaar te maken voor onze eerste safari in het Krugerpark. Het is bewolkt en niet helemaal uitnodigend buiten, maar niet getreurd. De regen is toch al gestopt. Na een goed ontbijt zijn we op weg.

    Het is een inspannende dag, want de beesten staan hier natuurlijk niet op een rijtje aan te schuiven en we moeten ze dus wel echt spotten. Maar al gauw hebben we enkele exemplaren voor  de fotolens. Prachtige ervaring om oog in oog te staan met bv een olifant die ons op zijn beurt aankijkt alsof wij de attractie zijn.

    En niet enkel olifanten hebben we gezien, maar ook ’n hele boel impala’s, giraffen, ’n buffel, nijlpaarden, neushoorns, … en ‘n heleboel prachtige vogels. Van de “big five” hebben we er al drie gespot. Niet slecht voor de eerste dag! Maar dat komt natuurlijk door Hugo.  Zoals die overal de dieren ziet, niet te geloven. Als wij dan al eens een beestje zien, dan blijkt het gewoon ’n boom of steen te zijn. Hij ziet zelfs het kleinste vogeltje in ’n reuzenboom zitten.

    ’s Middag in het park gepicknick tussen de apen.  Zijn die beestjes agressief.  Die pikken gewoon je eten uit je bord.  Alhoewel, erg? De Kudu wors en de Boere wors waren nu niet bepaald lekker

    Het busje leent zich niet honderd procent voor de safari, maar dat neemt niet weg dat we veel pret hadden onderweg, aangedikt door onze guitige Emmie en droge Eugène die ons regelmatig de slappe lach bezorgde.

    Nog ’n hele lekkere steak gegeten in het nabije stadje Hazyview en dan vlug het bedje in want morgen weeral vroeg op. Och, wat is vakantie toch vermoeiend!

    04-04-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamonds are forever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    %%%FOTO1%%%

    Denkt ge dat ge naar het goede weer trekt en begint dat hier ’s nachts toch wel te onweren zeker.  Het water valt met bakken uit den hemel.   Het bezoek aan het Ndebele dorp viel daardoor wel letterlijk in het water, het werd een bezoek op z’n japanees.  Even wat foto’s van toch wel een kleurrijke figuur en dan rap de bus in.

    Het bezoek aan de diamantmijn in Cullinan was dan wel een groot succes.  Het is niet voor niks dat diamanten zo duur zijn!  Nog nooit zo’n kapitaal bijeen gezien.  En ’n hele hoop bijgeleerd!  Als we nu diamanten willen kopen, we weten er “alles” van.  Monique haar oogjes blonken en Vic, die bibberde van de schrik!  Maar oef, gelukkig voor hem bleef het gewoon bij kijken.

    En dan verder met de nodige tussenstops, een vettige hamburger en een niet te z… koffie, richting Hazyview waar we 4 dagen zullen verblijven.  De panoramaroute hier naar toe slingert door de Transvaalse Drakenbergen. Spijtig genoeg begon het weer te regenen en op een hoogte van bijna 2000 m was het zelfs heel mistig.  Even dachten we dat we in de Ardennen aan het rondtoeren waren op een regendag.  Het hotel maakt dan weer alles goed.  Wat een kamer, net een balzaal.  En ook het diner is de moeite.  Nu vlug in bed want morgen weeral vroeg op! Slaap ze.

    03-04-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zombiedag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    %%%FOTO1%%%1%%%

    Oef, we zijn er geraakt! Weliswaar doodop, maar we zijn er!  De vlucht naar Frankfurt was een makkie.  Korte vlucht, zachte landing.  Maar tot in Johannesburg geraken, dat was een ander paar mouwen, zeer woelige vlucht en lang… heel lang. We waren beiden kapot. Een nacht met hazenslaapjes voor Monique en ééntje met geen oog dicht voor Vic. Een echte aanrader.
    Maar eens in Johannesburg,  stond een goedlachse Hugo ons al op te wachten.  Die nam ons direct mee op sleeptouw in zijn VW Crafterbus naar het Voortrekkersmonument” in Pretoria. Een prachtig monument ter nagedachtenis van de bloedige geschiedenis van Zuid-Afrika.  Want er is alles bijeen toch wel een stukste gevochten hier!

    Bij het bezoek aan het huis van Paul Kruger, voormalig president, waande je jezelf direct terug op bezoek bij één van je oudere oma’s. Maar dan wel eentje van rijkere afkomst. Schoon meubeltjes en knappe huisraad en daarboven uit staken de  prachtige lichtschakelaars!  Wel maar een klein huisje om met 16 kinderen te wonen!  Ja, ja onze Paul kon er wat van.

    We maken nog een ritje door de oude stadskern op naar de Uniegebouwen, zeg maar het Parlement van Zuid Afrika.  Wat ons direct opviel zijn de overal goed onderhouden tuinen!  Alles gebeurt  op ’t gemakske maar groene vingers hebben ze hier wel.

    En dan met heel de groep op weg naar onze lodge in Retepetet  . Na nog even een zwemmeke omringt door blauwbal-apen,en een kleine avondwandeling in het natuurpark is het tijd om aan te schuiven aan een lekkere maaltijd;  . Monique haar oogjes vallen daarbij al bijna toe en het is hoog tijd om direct in ’t beddeke te kruipen. En daarbij is onze eerste dag in Zuid Afrika al voorbij!

    02-04-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allee ’t is zover!

    Na al dat lange wachten en plannen kunnen we zeggen dat we er klaar voor zijn. Het is me wat geweest, zulle. Dit weekend toch nog even een goede afleiding gehad door de Paashaas binnen te laten voor onze Vince. Hij liet het niet aan zijn hartje komen om zijn paaseieren gretig te rapen. De schat!

    Nog even onze SKYPE getest op enkele gewillige personen omdat we vanuit het achterland toch ook eens iets willen laten weten. Maar meeral om onze kinderen te kunnen zien natuurlijk, maar dat mogen ze niet weten.

    We kunnen nu eindelijk de laatste uren aftellen voor we gaan vertrekken. De laatste klusjes in huis worden nog gauw gedaan. Straks  komt onze Kevin ons ophalen met zijn voiture en worden we in stijl naar de luchthaven gebracht. Gouden kerel toch hé. We zijn er trots op!

    Het zal straks wel een lange nacht worden voor Vic, omdat die in tegenstelling tot Monique, niet zo goed kan slapen op een vliegtuig. Maar dat nemen we er maar al te graag bij.

    Nu is het de moment om te gaan genieten en ons eens goed te laten gaan.

    We gaan ons 100% smijten om onszelf te entertainen (om het eens met de woorden van “The Voice” jury te zeggen).

    01-04-2013 om 09:54 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aftellen kan beginnen!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    %%%FOTO1%%%

    Oef! Het shoppen is achter de rug! We hebben de nodige attributen gevonden! Alleen brengt dat natuurlijk voor Monique extra inkortwerk mee.  En laat dat nu niet bepaald haar favoriete bezigheid zijn.  Zolang het goed gaat, is alles OK ….. maar dan slaat het noodlot toe! Haar naaimachine doet niet meer wat zij wil en dan wordt ze een beetje (veel!!!) stressy! Gelukkig zijn er dan nog de reddende engeltjes! Bedankt Christiane!

    Ook de reisapotheek is nu in orde.  De nodige malariapillen zijn gekocht en de rest is nagekeken en aangevuld.  Weeral iets dat we van ons lijstje kunnen schrappen.

    Overal beginnen er dan nu ook stapeltjes te verschijnen. De lijst van niet te vergeten zaken wordt dagelijks aangevuld!

    We beginnen wel echt af te tellen. Gelukkig komt onze vertrekdatum nader want Monique begint zenuwachtig te worden.  Zij telt de dagen af zoals een klein kind aftelt naar de komst van Sint Niklaas of eigenlijk de Paashaas in dit geval.
    Vic heeft natuurlijk ook zenuwen, maar die kan dat beter verstoppen en lijkt de coole zelve!

    Nog 8 dagen en het is zo ver!

    24-03-2013 om 14:46 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confrontatie met onzelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Samen eens in ons kleerkast gedoken om uit te zoeken wat we zoal kunnen aantrekken tijdens ons komend verblijf .

    Goed nieuws: alles past nog …. als we elk ongeveer 3 kg afvallen!!  Verdorie hé.

    Enfin we zullen ons best doen, maar het zal niet veel baten denken we. Als we alle berichten mogen geloven, is het eten ginder zo lekker en ook nog … zo VEEL  dat we ter plaatse zeker niet aan afvallen moeten denken.

    Besluit: we zullen nog enkele broeken en zo moeten aanschaffen. Die gaan we dan moeten kopen op de groei (we zullen het nu maar, jammer genoeg, investering in de toekomst noemen.%%%FOTO1%%%

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bijeenkomst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was het dan zover.  Wij naar Leuven getuft om de "voorreisvergadering" van onze Zuid-Afrikareis bij te wonen. 
    ’t Was vooral al plezant om onze medereizigers voor de eerste keer te ontmoeten. Met 11 toeristen zijn we uiteindelijk en ’t ziet er nogal een toffe bende uit (wij inclusief natuurlijk).
    Ook Ann, onze reisleidster, hebben we ontmoet. Zij zal ons handje vasthouden van bij vertrek tot terugkomst in Zaventem (figuurlijk dan toch). Onze gids Hugo wacht ons ginder op!

    We hebben voldoende meegekregen om ons voor te bereiden voor wat er komt.  Het enthousiasme van Ann werkt aanstekelijk en dat maakt het allemaal nog lastiger om de dagen af te tellen tot het wel degelijk zover is.

    Eén ding is zeker, we hebben nog een beetje van alles nodig en dat zal natuurlijk mee ons koopgedrag van de komende dagen gaan bepalen.

    Let’s go shopping.( Monique lacht )
    Enfin, we vliegen er dan maar in zeker.

    05-03-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zware kijk op wat gaat komen

    Vandaag een bezoekje gebracht aan ons Annie, Vic’s
    zus wonende in Zeveneken tegen Lokeren (in “Boemerskonte “ zoals ze zouden zeggen in Antwerpen)...
    Zij was natuurlijk mee enthousiast bij onze vooruitzichten.

    Ergens van onder het stof toverde zij ineens voor ons een verrekijker vandaan die we mochten lenen tijdens onze reis.
    Vermits dit een kleinood is dat ons nog ontbrak en waarvoor Vic (der hedde hem weer) geen geld wou uitgeven, was dit natuurlijk een welkom aanbod.

    Het toestel valt alleen wel een beetje zwaar. Het is nog wel van oerdegelijke Russische makelij en heeft hoogstwaarschijnlijk nog
    dienst gedaan op een duikboot in de 40 er jaren. Volgens Vic is het zodanig geconstrueerd dat hij in laatste instantie, ten tijde van oorlog, nog kon gebruikt worden om iemand te kwetsen door er mee te gooien.
    Maar ja het gewicht nemen we er graag bij. Het zicht door de kijker is zeker al wel fantastisch en… er zit geen zeewater in.

    Een paar extra wieltjes onder onze bagage en dat moet zeker
    haalbaar zijn, haha.
    Alvast bedankt, Annie

    21-02-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelekes bijhouden voor later

    Omdat we zeker grootse dingen gaan zien op onze reis en om ons Monique haar fotobibliotheek te spijzen, zijn wij vandaag overgegaan tot aanschaf van een nieuw fototoestel.

    Het is er één geworden met een ultragroot zoombereik. Kwestie van de beestjes en zo, heel kort bij te halen.
    Zo kan onze Papperazzi van dienst zich later storten op de aanmaak van haar digitale fotoalbums (één van haar hobby’s).

    Het kostte ons wel een stuk uit ons budget (volgens Vic een fortuin:” de gierigaard”), maar we gaan er zeker plezier aan beleven.
    Het wordt alleszins ondertussen al een beetje oefenen om dat “kodakske” een beetje onder de knie te krijgen.

    11-02-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaan we nu eigenlijk doen?

    Allez zeg, (hoe is het mogelijk !!) wij gaan naar Zuid-Afrika. We kunnen het amper geloven.

     

    Het is jammer genoeg vanaf nu even een tijd van (veel) geduld hebben. We wachten alleszins al af wat de reis-infobijeenkomst zal brengen in maart. Daar gaan we hopelijk veel te weten komen van wat ge allemaal moet meenemen op zo’ n reis, want dat is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend.

     

    Het wordt dus een gevarieerde rondreis van 20 dagen in kleine groep met naar verwachting 9 mensen, een gids en een reisleider. We zullen onze beentjes maar insmeren want het is zeker niet enkel rondrijden in een buske dat we gaan doen.

     

    Natuur spotten, cultuur opsnuiven en verblijven in grotere steden brengt zeker zijn eigen reisnoden mee. En dat we van dit alles een beetje zullen meemaken is wel al zeker.

    Zo zullen we een druk programma afwerken:

     

    Dag 1  Brussel - Johannesburg 
    Vertrek

    Dag 2 Johannesburg - Pretoria
    Bezoek aan het Voortrekkersmonument en het Paul Krugerhuis.
    Dag 3 Pretoria - Hazyview
    Bezoek aan de Premier diamantmijn.  In Botshabelo Mission Station bezoeken wij de Ndebele stam en rijden door de Shoemanskloof naar de Drakensbergen.
    Dag 4 Hazyview - Blyde Rivier Canyon
    Panorama route langs watervallen (MacMac, Lisbon en Berlin) en adembenemende vergezichten (God’s Window). Uitstap naar Blyde Rivier kloof en Pilgrim’s Rest.

    Dag 5  Hazyview - Krugerpark
    Bezoek wildpark op zoek naar ‘The Big Five’
    Dag6   Krugerpark
    2e Safaridag Krugerpark
    Dag 7 Hazyview - Swaziland
    Op weg naar het kleine koninkrijk Swaziland met bezoek aan een Swazi-familie met hun kunstambachten
    Dag 8 Swaziland - Hluhluwe
    Na  bezoek aan een schooltje de grens over naar de provincie KwaZulu-Natal.
    Dag 9  Hluhluwe - Underberg (Drakensbergen)
    Safari in het Hluhluwepark op zoek naar de breedlipneushoorn. Daarna richting Durban, de bekendste badplaats van Zuid-Afrika, om vervolgens de Drakensbergen in te trekken.
    Dag 10 Underberg - Lesotho
    Met een jeep naar het schilderachtig koninkrijkje Lesotho met de mooie panoramische uitzichten, de kleurrijke bloemenpracht en de grote vogelkolonies.
    Dag 11 Underberg - Umtata - Addo Elephant Park
    Door de Oost Kaap, het vroegere Transkeie en leefgebied van de Xhosa’s met bezoek aan hun dorpen.  Van Umtata langs Butterwort en Kei Rivier. Wij overnachten in de buurt van Addo Elephant National Park met zijn meer dan 450 olifanten.
    Dag 12 Addo Elephant Park - Port Elisabeth
    Safaritocht in Addo Elephant National Park.  
    Daarna naar de belangrijke havenstad en eerste Britse nederzetting, Port Elisabeth.
    Dag 13 Port Elisabeth – Mosselbaai
    Ontdekken van de schitterende Tuinroute met dichte bossen, een ruige kustlijn, mooie valleien en bergketens
    Dag 14 Mosselbaai - Oudtshoorn - Mosselbaai
    Bezoek struisvogelboerderij en dan verder naar de grotten Cango Caves.  Dan via de mooiste bergpas van het land, de Zwartbergpas terug naar  Mosselbaai.
    Dag 15 Mosselbaai - Swellendam – Kaapstad
    Bezoek Swellendam, de op twee na oudste stad van Zuid-Afrika. Naar het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent Kaap Agulhas en via de kustlijn tot Hermanus, de plaats waar je walvissen kan zien.
    Dag 16 Kaapstad
    Met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. In de namiddag bezoek aan de stad en zijn bezienswaardigheden.
    Dag 17 Kaapstad - Kaapse Schiereiland
    Bezoek landgoed van de Hollandse gouverneur Simon van der Stel: Groot Constantia met de prachtige tuinen van Kirstenbosch en het Kaappunt Kaap de Goede Hoop en dan terug naar Kaapstad via de westkust.
    Dag 18 Kaapstad - Paarl - Franschhoek - Stellenbosch
    Bezoeken het Afrikaans Taalmonument en de wijngaarden van Franschhoek  in Stellenbosch met proeverij van het lekkere Zuid-Afrikaanse vocht.
    Dag 19 Kaapstad - Robbeneiland - Brussel
    Bezoek Robbeneiland, de beruchte gevangenis voor politieke tegenstanders zoals Nelson Mandela. In de late namiddag terugvlucht naar België.
    Dag 20 Brussel
    Aankomst in Brussel.

    08-02-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt ge er bij ????
    Lap! 't is zover.
    De reismicrobe heeft ons weeral eens een serieus prikske gegeven en dat resulteert natuurlijk in een onmiddellijke en directe reactie.
    Wat eerst nog een ver plan was in het hoofdje van Monique heeft plotseling concrete vorm aangenomen.
    Zij wilde nl. al lang eens een reis maken naar de o zo verre afrikaanse savannes en Tanzania stond hierbij met stip op de eerste plaats van haar verlanglijstje.
    Vic is hier niet zo helemaal gerust in, en vooral te moeten overnachten in een tentenkamp, geeft hem regelmatig angstaanvallen en bobbeltjes op zijn armen. Blijkt later dat het allemaal niet zo'n vaart loop en dat er voldoende comfortabele lodges te betrekken zijn op zo'n reis. Enfin, na enig over en weer gepraat en wat inlichtingen over dat prachtige land besloten we er toch eens echt voor te gaan. Dit ook mee in het teken van Vic's aankomende 60e verjaardag. De beste reisperiode hiervoor ligt blijkbaar in de maanden januari, februari voor de grote dierentrek. Omdat het inmiddels al februari was, verschuiven we onze reisplannen dan maar naar begin 2014 .
    Zo belanden wij op zoek naar informatie over Tanzania, op de vakantiebeurs in Brussel. Laat nu onze eerste stop er één zijn aan het reisagentschap HOBO die volop afficheert voor het Afrikaanse land : ZUID - AFRIKA. (Ligt meer in de lijn van Vic zijn droom,.... tatatataa!). We worden er hartelijk onthaalt door de Zuid-Afrikaanse gids Hugo, die ons helemaal in vuur en vlam zet voor zijn prachtige land. Wie had dat zien aankomen ??  Die vent maakt ons zo zot als een deur en na het vernemen van de mogelijkheid om in april nog te kunnen vertrekken zijn we helemaal mee in het verhaal.
    En wij dus de dag nadien naar Leuven om alles vast te leggen.  En ja, zo kunnen we zeggen dat we op 1 april weg zijn.  En heu .... dit is geen grap.

    05-02-2013 om 00:00 geschreven door vimo2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!