Dit bevat veel calorieën, maar 0 zo lekker.
Voor 20 stukken
Voor de deegbodem: 300 g bloem- 20 g verse gist- 1/8 l melk- 40 g fijne suiker- 100 g boter- 1 ei- snuifje zout- vetstof
Voor het eimensel: 4 dikke eieren- 100 g fijne suiker- 50 g boter- 40 g bloem. 1 zakje vanillesuiker
Voor het kaasmengsel: 1 kg magere verse kaas- 200 g suiker- 3 eieren- 1 pakje vanillepuddingpoeder- zeste van 1/2 citroen-
Voor de afwerking: 30 g amandelschilfers
1. Zeef de bloem. Maak in het midden een kuiltje. Verkruimel daarin de gist. Doe er de lauwe melk en 1 theelepel suiker bij. Laat afgedekt 15 minuten staan. Voeg bij de gesmolten boter de rest van de suiker, een snuifje zout en het ei. Roer glad. Doe bij de bloem. Kneed tot een elastisch deeg. Laat het, afgedekt, 20 minuten rijzen. Rol het deeg uit en leg het op een goed ingevet bakblik. Druk de randen lichtjes omhoog en prik de deegbodem in met een vork. 2. Klop de eieren wit-schuimig met de helft van de suiker. Doe er de zachte boter, de bloem en de vanillesuiker bij. Roer glad. Roer voor het kaasmengsel de boter romig met de suiker en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Roer glad. 3. Schep het kaasmengsel op het deeg, en strijk er het eimengsel op uit. Strooi er de amandelschilfers over.
Bak de koek 30 tot 35 minuten in het midden van de op 190° C voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
|