500 g kruimeldeeg (kant-en-klaar, of recept hieronder)- ½ l slagroom- vanillesuiker- 500 g verse vruchten (aardbeien, bessen, frambozen)- bloemsuiker om af te werken.
Steek plakjes deeg uit, iets groter dan de vormpjes. Leg ze in de vormpjes en prik de deeg bodempjes in met een vork. Leg er een reepje bakpapier en enkele bakbonen op. Bak de taartjes 10 minuten op 180° C. Ontvorm ze en laat ze afkoelen op een rooster. Klop de room op met de vanillesuiker, Schep in elk taartje een flinke toef slagroom. Leg er het vers fruit op. Bestuif met gezeefde bloemsuiker.
Zo kan het ook: Pureer 3 kiwi's met het sap van 1 limoentje en 1 eetlepel suiker. Schep de puree in de voorgebakken taartjes en daarop een flinke toef slagroom. Werk af met een plakje kiwi.
Lekker idee: Vervang voor hartige taartjes 1 eetlepel bloem door gemalen parmezaan of grano padano, voor zoete taartjes 1 eetlepel bloem door amandelpoeder of gemalen hazelnoten.
Blind bakken Taartjes voorbakken? Dat doet u als u ze achteraf wilt vullen met bijvoorbeeld vers fruit, slagroom of banketbakkersroom. Voorbakken of blind bakken doe je zo: leg een stukje bakpapier op de deegbodem, en daarop bakbonen. Sssst, het deeg rust.. Kruimeldeeg is ook kant-en-klaar te koop. Het is echter zo'n eenvoudig deegje, dat het heel snel zelf gekneed is. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat het wel een halfuurtje moet kunnen rusten in de koelkast, voor u het uitrolt.
|