RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE DODEN ZIJN ECHT DOOD

    DE DODEN ZIJN DOOD

    Sommige levenden nog net niet.

     

    Referentie: De Ontwaakt van juni 2012 blz 10;

                “Kunnen de doden de levenden helpen?”

     

    Nogmaals, en eigenlijk niet zo verwonderlijk, is mijn gemoed ondersteboven gekeerd bij het lezen van dit absoluut 100% waardeloos artikel. Ik vraag me af of het de schrijver ervan te doen is zichzelf uit te roepen als de ongekroonde koning van de achterlijke kwibussen, dan wel om de mensen angst aan te jagen zodat ze teneinde raad naar zijn schaapskooi zouden vluchten.

    Bij sommoge mensen sta je toch als aan de grond genageld wegens hun irrationele geloofsovertuigingen, te weten dat we nu toch in de 21ste eeuw leven. De meeste ideeën over doden en kwade krachten komen vanuit de grijze oudheid, ettelijke millenia geleden en zijn geboren wegens een compleet gebrek aan wetenschappelijke kennis. In die tijd toen er zelfs nog geen primitieve vorm van wetenschap bestond, was dat aan te nemen.

    Als de doden, dood zijn dan hebben ze helemaal geen bewustzijn meer. Hun hersenen, nucleonen, dendrieten, axonen en synapsen en heel die troep krijgt geen zuurstofrijk bloed meer en ze sterven af tot gewoon fijn stof op zelfs atomair niveau. Maw. dan is iemand dood, en de totale mens vergaat helemaal tot niets. Op dit punt hebben bepaalde bijbelschrijvers gelijk. Niet omdat ze door een hogere macht werden geïnspireerd; maar omdat ze ook nog wat gezond verstand hadden en konden waarnemen dat de doden hen tot nul en generlei nut meer konden zijn. Dat u denkt dat de teksten van god afkomstig waren, getuigt er alleen maar van dat u dit gezond verstand een beetje mist.[1]

     (Psalm 146:3, 4)

     Stelt UW vertrouwen niet op edelen, Noch op de zoon van de aardse mens, aan wie geen redding toebehoort.  4 Zijn geest gaat uit, hij keert terug naar zijn grond; Waarlijk, op die dag vergaan zijn gedachten.

    Edelen zijn vandaag ook niet te vertrouwen – zelfs de waarheidslievende getuigen van jhwh niet.

     (Prediker 9:5)

     Want de levenden zijn zich ervan bewust dat zij zullen sterven; maar wat de doden betreft, zij zijn zich van helemaal niets bewust, ook hebben zij geen loon meer, want de gedachtenis aan hen is vergeten.

    Ze weten dat ze zullen sterven maar toch kunnen ze dit niet zomaar aanvaarden.

     (Jesaja 26:14)

     Zij zijn dood; zij zullen niet leven. Machteloos in de dood, zullen zij niet opstaan. Daarom hebt gij uw aandacht [op hen] gericht, om hen te verdelgen en elke vermelding van hen teniet te doen.

    Gezien de doden geen kik meer kunnen geven, wie zijn dan degenen die volgens u anderen kwaad kunnen berokkenen ? De doden mogen dan al platgetrapt worden, ze zullen geen kik geven.

    In de bijbel staat dat ze (de duivels) zonen van god zijn geweest. Ze maakten deel uit van zijn onzichtbare schepping, maar ze bleken al gauw niet meer content, ondanks het idee dat god doorgaat voor een almachtige en uiterst liefdevolle vader voor geheel zijn schepping. Waarom zouden ze dan ontrouw geworden zijn ? Wat kon hen voordeliger zijn dan zich aan de boezem van hun schepper te blijven koesteren ? Hoe dan ook  ze hadden geen lichaam, geen hoofd, geen hersenen en geen denkvermogen, gezien hersenen daarvoor onmisbaar zijn.

    Bestaan er dus onstoffelijke entiteiten ? Jawel, maar dan alleen in de geest van mensen die zich vanalles en nog wat verbeelden. Ze bestaan in de geest van spiritisten, charlatans, dominees van bepaald religieuze gemeenschappen, in het bestuur van jhwh getuigen en hun leden, en in de geest van priesters.

    Allen verdienen eraan en het soms uitdrijven van boze geesten gaat gepaard met een publiciteit die andere geïnteresseerden lid maakt van een sekte die duivels de baas kan.

    Dit alles brengt mensen ertoe de kant te kiezen van degene die het sterkst denken te zijn. Waarom gelooft men nu die onzin ?

    Het begint met gelovig zijn en verhaaltjes te slikken die in de bijbel als waarheden worden gepropageerd.

    Als men al gelooft dat die kwade engelen zich destijds hebben gematerialiseerd is het hek van de dam. Hoe zouden ze het kunnen ? Dat is ten enenmale totaal onmogelijk dat iets wat er op stoffelijk gebied niet is, gewoon niet stoffelijk kan worden. Maar de mens is gewillig van aannemen. – hij redeneert niet want god weet wat hij zegt. Redeneren is soms een beetje lastig;

    Om te kunnen – zij het gebrekkig - nadenken zijn er dus levende hersenen nodig. Dit is onomkeerbaar.

    Eens zover is het niet meer moeilijk om de getuigen en andere creationisten en literalisten te doen geloven in:

    Dat Adam en Eva de eerste mensen op aarde waren.

    Dat de Rode zee eventje plaats maakte voor driemiljoen israelitische slaven die uit Egypte vluchtten.

    Dat de slang die Eva verleidde hebreeuws sprak.

    Dat Bileam een sprekende ezel had.

    Dat een ijzeren bijlblad kon bovendrijven.

    Dat Jezus na drie dagen een opstanding uit de dood kreeg en na verloop van tijd voorgoed uit het zicht verdween. Niemand heeft hem sindsdien noch gezien, noch gehoord !!

    Tot nu toe zijn er miljarden mensen gestorven, gedood, gemarteld in de inquisitiekamers; gebrandstapeld, gesneuveld, en meer….. en ze komen alleen in tot de verbeelding sprekende films voor die de menselijke geest een beetje prikkelen. Dit is trouwens de bedoeling;

    Als de doden echt dood zijn, hoe kan een gezalfde dan in de hemel terechtkomen om te regeren ? Hij is toch gewoon ook onstoffelijk en bijgevolg hersenloos ?

    Er zijn natuurlijk veel vragen, maar helemaal geen antwoorden.

    Hoe zou een demon eruit kunnen zien ? – Het hangt ervan af waar je woont. In de moslimlanden zijn er djinns en ze gelijken niet op de satanische demonen van het westen.

    Wat is de echte reden dat een demon iemand zou lastigvallen ? Valt hij de rijken der aarde lastig ?

    Heeft hij daar plezier in om mensen te pijnigen? Kan hij daar voordelen bij bekomen ?

    Als hij weet dat god almachtig is en een voornemen heeft om alle kwaad te verdelgen: waarom kiest een demon dan de verkeerde zijde ?

    Waarom laat een uiterst liefdevolle, barmhartige, allesvermogende god toe dat er demonen bestaan ? Om mensen te pesten ?

    Waarom heeft de aarde door zijn vloek op de mens een groot aantal distels, doornen en struiken voortgebracht ? Om de mens te pesten ?

    Als god dit niet alleen zo maar toelaat, maar ook creert, dan is hij inderdaad de hoofdverantwoordelijke voor alle ellende in de wereld en kan hij als hoofdschuldige gestraft worden. Hij is erger dan een misdadiger !

    Wat denkt u meneer god over de concentratiekampen – zeg ons waarom !

    Wat denkt u meneer over de gehandicapten-instellingen, waar kindjes in opperste ellende hun reeds in feite dode leven moeten slijten ? – zeg ons eens waarom !

    Wat denkt u god over de opvangtehuizen waar oudjes duimdraaiend en in veel gevallen zeer geestelijk gestoord het einde van hun leven afwachten? – zeg ons eens waarom !

    Zeg ons een waarom er zoveel besmettelijke ziekten zijn door virale en bacteriologische oorzaken – heeft u ook die “beestjes” geschapen ? en zeg eens waarom dan wel !

    Moet men jou dan nog wel met meneer aanspreken of is lustmoordenaar beter gepast ?

    In feite is het antwoord zeer kortbij. Maar dit antwoord is alleen te vinden bij mensen die de moed en de durf hebben om de zaken naar hun realiteit te bekijken: er is geen god. Er zijn geen engelen. Er zijn geen demonen of djinns. Er is niets – alleen de higgs bosonen die op  04.07.12 zijn ontdekt en die het bestaan van een opperwezen, of schepper totaal overbodig maken.

    Zoals gezegd kan iets dat onstoffelijk is niet bestaan. Alles wat kan bestaan bestaat uit stof – materie.

    Als er dus niets is kan er ook niets onstoffelijks bestaan. Dan zijn er ook geen hersenen, dendrieten, synapsen, axonen en/of electro-chemische akties mogelijk. Bovendien is er  in die sferen waar de zogezegd “gezalfde getuigen” naartoe gaan als ze eenmaal tot stof zijn vergaan absoluut geen zuurstof om de hersencellen te voorzien van het nodige. Waar zouden de bloedcellen wel moeten zijn ? Een verklaring zou kunnen zijn dat je in de hemel geen hersenen nodig hebt – het heeft er reeds bij hun bestaan op aarde alle schijn van.

    Er is dus geen enkele, maar dan ook geen enkele aanwijzing, theorie gegrond op logisch denken, geen enkele wetenschappelijke richting of logische suggestie mogelijk om het bestaan van goden, gezafden, engelen of demonen aan te tonen, noch te bewijzen. De twee grote soorten zijn:

    *Er zijn alleen personen die angst hebben van die dingen en hun geest ermee vullen.

    *Er zijn tweedens personen die die angst uitbuiten en er een flinke stuiver aan verdienen. (rechtstreeks of via een omweg.)

    Demonen bestaan alleen in de verbeelding van mensen die geloven zonder nadenken. Demonen kunnen eventueel ook een menselijke vorm aannemen :

                Wapenhandelaars – bankiers – superrijken – koningen – kontkruipende politiekers – generaals –

    Industriëlen – geldmagnaten. Enz. Dezen zorgen ervoor dat de modale burger aan het onderste trapje blijft staan en dat hij nogal eens een voet durft te breken zodra hij op de eerste trede een pas doet. De onzichtbare demonen hebben hem zijn les geleerd. Zulke demonen manipuleren het volk niet alleen maar demoniseren het ook. En het volk gelooft dat er onzichbare krachten in het spel zijn.

    Maar nu even over die onstoffelijke entiteiten demonen of djinns genoemd !

    Als u blijft weerstand bieden aan uw ongezonde gedachten verdwijnen ze vanzelf. Als u eraan toegeeft zal uw lot niet verbeteren. Emotionele ziektes, imaginatie, slecht slapen en dergelijke psychische toestanden zullen er tenslotte toe leiden dat u geld uitgeeft aan duivelbezweerders en exorcisten. Het had gratis gekund. En niets wijst erop dat u blijvend genezen bent, want het geheel kadert in de psychologie.

    De wtg. sekte is hier in een zeer laakbare positie want ze stimuleert, volgens de ontwaakt van juni 2012, het geloof in demonen omdat u natuurlijk de zijde van die zo even genoemde misdadiger (god) zou kiezen, want die is alvermogend. Denken jullie, beste mensen, dat het besturend lichaam van de getuigen zelf gelooft in onstoffelijke entiteiten ? Ze zijn de vleselijke demonen die financieel voordeel halen uit uw bijgeloof. Ze geloven in de mammon = de geldkist.

    Mensen schijnen nu eenmaal niet te willen beseffen  dat ze een toevallige verschijning zijn, deel uitmakend van de evolutionaire keten van toevallig leven dat miljoenen jaren geleden tot bestaan kwam. Alles wat bestaat is stoffelijk en zonder stof is er geen bestaan. Daarom leeft de mens een tijd en vergaat terug tot stof – daar is niets aan te doen. Daarbij is alles vergankelijk, wat men het verouderen noemt.

    Daarom geloof ik niet in eeuwig leven en weet ik met stellige zekerheid eens te zullen sterven.

    Als ik er ben is de dood er niet.

    Als de dood er is ben ik er niet.

    Er is dus een tijdelijk komen en gaan van alle levensvormen en de mens kan dit moeilijk tot zelfs helemaal niet aanvaarden. Vandaar zijn geloof in het onmogelijke onstoffelijk bestaan. Daarbij is angst een zeer sterke factor die hem irrationeel doet denken.

    Ik besef terdege dat de angst voor het onbekende een zeer sterke kracht is. En dat ze nog lang zal bestaan als wereldomvattend verschijnsel.

    Maar ik weet ook dat de mens met logisch denken en een degelijk onderzoek zijn eigen demonen, zijn eigen djinns, zijn eigen duivels kan te lijf gaan en ze overwinnen. Er is geen god nodig die trouwens de oorzaak zou zijn van alle ellende. Er is geen gekruisigde en opgestane jezus nodig om de mens van zonden te bevrijden.

    Als de mens diep genoeg in zijn binnenste kijkt zou hij weleens kunnen vaststellen dat hij zijn eigen duivel is onder de vorm van hebzucht, ijdelheid, trots, en in het bijzonder ongezonde angst, dominantie en vele andere niet zo bijster goeie eigenschappen. We moeten er allemaal zelf aan werken.

    Geloof, bijgeloof en vertrouwen in goden worden immers niet verkregen door zorgvuldig onderzoek, maar door twijfells te negeren, ze opzij te schuiven en te onderdrukken.

    Vlamme

    05.07.2012

    .

    .

    .



    [1] Het wachttorengenootschap komt om de haverklap af met: “de bijbel zegt” – alsof dit enige waarde heeft. In de tijd dat bepaalde megalomaan ingestelde schrijvers een en ander op papier zetten,hadden ze in de meeste gevallen door waarneming reeds conclusies kunnen trekken. God heeft daar niets mee te zien.

    Wees dus voorzichtig als ze zeggen dat iemand iets profeteerde.

    05-07-2012, 15:20 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!