RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GETUIGEN _ LEUGEN EN BEDROG

    GETUIGEN VAN JEHOVAH.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    WAAROM LIEFDE VOOR DE LEUGEN  ?

    WAAROM HATEN JULLIE DE WAARHEID ?

     

    (Mattheüs 6:24)

    24 Niemand kan twee meesters als slaaf dienen, want hij zal óf de een haten en de ander liefhebben, óf zich aan de een hechten en de ander verachten. GIJ kunt niet God en de Rijkdom als slaaf dienen.

     

    Zo is het ook met leugen en waarheid. Getuigen die zich bij de leugens van een genootschap aansluiten haten de waarheid. Zelfs al beweren ze in de waarheid te zijn, toch ontkennen ze de vele mis interpretaties en mythes uit het genootschap en uit de bijbel.

     

    Inleiding.

    Op het eerste zicht lijkt dit wel een shockerende vraag. En inderdaad, het is doelbewust zeker een shock-erende vraag - omdat ik de uitermate duidelijke bedoeling heb te shockeren !!  Het poogt evenwel slapen-de hersenen wakker te schudden, en het stelt sommige mensen in staat om te beginnen dieper nadenken. Wie die bovenstaande vragen leest en niet zo snel is om er aanstoot aan te nemen kan drie dingen doen :

    1.      Nadenken, zonder vóóroordelen over het eventuele antwoord. Toch is een onderzoek nodig voor-aleer te snel antwoord te geven

    2.      Een antwoord formuleren en met ernstige argumenten weerwerk bieden aan schrijver dezes.

    3.      Elke getuige wordt bij deze verzocht om mij te overtuigen . Dit is een zoveelste vraag aan de ge-tuigen zelf, die zeer snel zijn om te beweren dat ze de waarheid bezitten en zelfs in de waarheid zijn, maar nooit of nooit bereid blijken om mijn stellingen te weerleggen. Ik beweer dus dat ze niet alleen liegen, maar ook dat ze een onterecht vertrouwen in hun genootschap hebben.

    Spijtig genoeg denken de meeste getuigen niet heel veel na. Om maar niet te zeggen dat ze bijna nooit goed nadenken. Toch zouden ze het dringend moeten doen in plaats van steeds maar de door hun wacht-torengenootschap geijkte, uit het hoofd geleerde, zinnetjes te herhalen. Getuigen zijn immers constant geleerd alleen maar te geloven en te aanvaarden wat hun besturend lichaam hen heeft voorgeschoteld. Dit besturend lichaam beweert immers over alles reeds genoeg nagedacht te hebben, door gods geest geleid te worden, en dus hun leden op een degelijke manier voor te lichten. Dit is beslist onjuist en misbruik van vertrouwen. De leden zelf moeten dus alleen nog maar aanvaarden. Was het maar een heel klein beetje waar. Alleen hun beweringen zouden iedereen nochtans reeds moeten waarschuwen voor een eenzijdige informatie en ze op hun hoede stellen voor eventuele misleiding. Maar de modale getuige doet, verdomd nog aan, toe geen onderzoek en zelfs geen poging ertoe. Hij wordt zelfs door zijn/haar organisatie gewaarschuwd voor andere lektuur dan de hunne, als zijnde werelds en dus onbetrouwbaar – van satan afkomstig zelfs. ( Lees dus: verboden verstandig te worden.) Geen wonder, want de getuige die ook wereldse lektuur doorneemt leert de anderre kant van de medaille kennen. Een mens weet toch maar nooit wat die satan in zijn schild voert. Doe dus maar wat wij (wtg) zeggen en zoek niet op eigen houtje. Het blijkt namelijk zo te zijn dat er in het bestuur genoeg leden zijn die al het nodige en onnodige opzoekingswerk voor hun leden verrichten. Dit zijn dan degenen die iets meer dan de lagere school hebben doorlopen. Ze zoeken de lektuur die past in de dogmatiek van de organisatie en geven ze de nodige kleur opdat de leden het zouden slikken. Alles is voorgekauwd.

    De organisatie belooft, met zekerheid, haar getrouwe leden een eeuwig leven op een paradijselijke aarde, met een eventuele opstanding van gestorven familieleden in het vooruitzicht. Wie zich dus angstvallig houdt aan de richtlijnen van het bestuur mag daar aanspraak op maken. Daaruit volgt evenwel dat getuigen hun eigen verantwoordelijkheid uit handen geven. Het bestuur heeft de kwestie reeds met de meeste aandacht bestudeerd, zogezegd  “aan de hand van de bijbel” en ze hebben goed nagedacht over welke richtlijnen de leden moeten (verplicht dus) in acht nemen.[1] Blindelings volgen van alle richtlijnen is dus een must – nadenken een verbod.

    Kortom, de leuze is: “wordt een getuige van jhwh. en je zit op rozen.” Eeuwig leven zal gegarandeerd ook jouw deel zijn. Maar…..het weggooien van je eigen verantwoordelijkheid in andermans handen kan nogal wat nare gevolgen hebben. Waarom doe je zoiets ? Omdat je denkt dat anderen voor je zieleheil gaan zorgen ? Dat zij de waarheid in pacht hebben ? Omdat je zelf niet meer bekommerd moet zijn betreffende de weg die je moet bewandelen ? Vergis je echter maar niet. Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf en moet de gevolgen van zijn eigen doen en laten dragen. Niet via de bijbel zozeer, maar voornamelijk door een geoefend geweten, en het verstandig nadenken. En eerlijk zijn met zichzelf – een absolute vereiste.

    En zullen de leiders straks echt zichzelf verantwoordelijk achten voor jou doen en laten ? Zijt ge zot ja ?

    In de nazi-Duitsland tijd dacht men er ook zo over. Het duizendjarig rijk van Hitler duurde van 1933 tot 1945. Dwz. 12 jaar en toen mocht men nogal wat fluiten naar de 988 nooit komende jaren. En Adolf zelf nam alle verantwoordelijkheden – die hij had opgeeïst -  mee in zijn graf. Samen met 55 miljoen doden en tientallen miljoenen zwaargewonden. Geen van de duitsers had gedacht te zullen sterven door Hitler.

    Een mooie droom was voorbij. Dromen zijn dus wel bedrog.!

    Het blindelings navolgen van een besturend lichaam, betekent zoveel als je eigen denkvermogen op nul plaatsen, wat zelfs door geen enkele god kan aanvaard worden. (indien god dan al een bestaande entiteit zou kunnen zijn.) Bij de schepping, schijnt het, heeft iedereen hersenen gekregen. Hersenen om mee goed na te denken. Waarom wordt het dan ook niet gedaan ?? Waarom denken de getuigen niet na ??

    En wat kan een god dan wél doen met mensen die niet nadenken, en die later zelfs gaan beweren dat ze van niets wisten omdat de leiding hen bedrogen heeft ? God – indien bestaand - zou zeggen: “sorry jongen, met zulke leeghoofden kan ik niets aanvangen om een nieuwe wereld op te bouwen. Daar is de deur.”….Natuurlijk stelt zich in de eerste plaats de vraag waarom iemand een getuige wordt.

     

    Waarom getuige worden ?

    Welnu, we dienen misschien én hoofdzakelijk dan nog wel onze gevoelens in aanmerking te nemen.

    Het gaat in eerste instantie niet zozeer over verstandelijke vermogens. (alhoewel het helpt sterk).

    Men kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze verlangen naar een betere wereld. Dit is een hoopvolle en prachtige gedachte die bij velen indruk maakt. Wie voor het eerst een getuige aan de deur krijgt zal toch wel onder de indruk komen van zijn mooie woorden en nog mooiere vooruitzichten die hij kenbaar maakt. En al wat hij zegt kan schijnbaar aan de hand van de bijbel aangetoond worden…God is liefde – er bestaat geen hel – je kan straks eeuwig leven – er komt een opstanding van alle mensen – er zal een be-stuur zijn van 144.000 gezalfden – en nog een serie andere dingen die, slechts achteraf en later bekeken, onzin blijken te zijn. Kortom er gaat, tijdens het gesprek, precies een nieuwe wereld voor je open, met prachtige vooruitzichten. Je hoeft in den beginne alleen maar de bijbel beter te leren kennen. Er gaat een andere, tot nu toe ongekende wereld voor je open – heerlijk is dat. Temeer daar je eigenlijk niets van de bijbel kent, en wat je er wel denkt van te kennen is gewoonlijk afkomstig van ouderverhaaltjes, of van meneer pastoor – wat cru gezegd – eigenlijk ook niets is. Bovendien zijn die verhaaltjes lustig doorspekt met fantasie, onmogelijke wonderen, mythes en zuivere leugens. Wat er helemaal niet wordt bijverteld , want de getuige weet dit stellig zelf niet, dat de bijbel een van oorsprong zuiver menselijk boek is, waarin een god wordt verheerlijkt die zijn bestaan in feite nog nooit heeft bewezen, noch aangetoond. Zijn bestaan is zelfs niet aantoonbaar. De bijbel (het OT vooral)  staat boordevol met pseudogeschiedenis, met mythes van andere volken, is geschreven tijdens of kort na de babylonische ballingschap:  586-537 voor chr. Ze bevat sporen van legendes en van legendarische koningen zoals David en Salomo die beiden eigenlijk slechts kleine potentaatjes waren en zo ze er dan al geweest zijn, waren ze onbetekenende figuutjes uit de duim van schrijvers gezogen. Bovendien staat ze vol met fouten en overdrijvingen die in onze tijd wetenschappelijk en historisch achterhaald zijn en thans absoluut niet meer door de beugel kunnen.. Pure fantasie.

    Zie hiervoor de wetenschappelijk-archeologische lektuur van deskundigen die geen spoor vinden van zo een weelderig israëlitisch/judees koninkrijk.  Maar dit weet je als geinteresseerde nog niet natuurlijk.

    Maar, je gaat dan toch maar – zij het uit nieuwsgierigheid – een bijbelstudie volgen met een “kenner” op dit gebied, en aan de hand van speciaal voor de student uitgekozen wachttorenlectuur. God wordt ietsje verheerlijkt, maar meer nog de wachttorenorganisatie die  door god zelf is uitgekozen als het instrument waarvan hij zich bedient om het “goede nieuws” op aarde bekend te maken.

    Zie Mattheus 24 : 45-47 waar de leiding zich achter verschuilt, om aan te tonen dat zij wel degelijk de beleidvolle slaaf zijn.

    45 Wie is werkelijk de getrouwe en beleidvolle slaaf, die door zijn meester over diens huisknechten is aangesteld om hun te rechter tijd hun voedsel te geven? 46 Gelukkig is die slaaf wanneer zijn meester hem bij zijn aankomst daarmee bezig vindt! 47 Voorwaar, ik zeg U: Hij zal hem aanstellen over al zijn bezittingen

    In feite wordt hier een vraag gesteld die het wachttorengenootschap op zichzelf toepast.

    Zo zijn er geen twee. Je hebt het genootschap en je hebt de slechte wereld die volledig in handen van satan ligt. Foei. Er dient bij gezegd dat Satan de “God van dit Samenstel van Dingen” wordt genoemd, dat hij de gehele wereld in zijn macht heeft en dat bijgevolg de wetenschappers en deskundigen  er geen barst van kennen, want satan misleidt ze.

    En zonder dat je het merkt, wordt je in een kring van andere getuigen opgenomen (via vergaderingen) die allemaal vriendelijk, minzaam en meevoelend blijken te zijn. ( de eerste zes maand toch). Daarna leer je ze kennen als mensen die in feite in niets van de anderen in de wereld verschillen. Ze hebben fouten en tekortkomingen, maar ze werken eraan – wat op zich een prachtig punt is natuurlijk. Sommigen doen er decennia over. Hoe dan ook, de verkondigde ideologie is mooi, je voelt je reeds min of meer in hun kring opgenomen en op die wijze gaat het hersenspoelen door. Je hebt nog geen argwaan.

    Zo wordt je langzaam maar zeker in de groep der “bevoorrechte” mensen opgenomen, daarbij volop “genietend” van gods zegeningen – denk je. Je wacht op die beloofde betere tijden die in feite nooit zullen komen. Ze moesten er in feite reeds lang geweest zijn indien men de getuigen geloofde.

    Je eerste stap – onwetend – naar het ondersteunen van de leugen, is gezet. En naast god (een klein beetje) wordt voornamelijk het genootschap aanbeden, dat er een strikte, zelfs despotische struktuur op na houdt om u aan het lijntje te houden. Stel je voor dat die mooie eeuwige toekomst uit je handen glipt. Geen eeuwig leven, geen opstanding van overleden geliefden, geen paradijs……de angst om dat te missen speelt je toch wel parten. En er zijn toch nog zoveel mysteries nietwaar ?? En angst is de sleutel.

    En daarbij komt dan nog dat je geen wereldse lektuur meer raadpleegt. Je kent geen tegenargumenten, geen ontwikkelingen op wetenschappelijk, geschiedkundig en archeologisch gebied. Je weet van de wereld niet meer af. Je leeft in de wolken – of toch bijna. En het einde kan elk moment aanbreken. Iedereen ziet toch hoe “slecht” het gaat in deze goddeloze wereld ? Natuurlijk verkondigen de getuigen alleen maar de negatieve gebeurtenissen.

    Tot je op zeker ogenblik tot bezinning komt en toch gaat nadenken. En toch een en ander uit die wereldse lektuur gaat lezen.

    En je stelt mettertijd vast dat de getuigen-dogmatiek in feite op losse grond staat.

    De bijbel is, geschiedkundig gezien, zeer onjuist.                                        Bewezen.

    De bijbel is, wetenschappelijk gezien, reeds ten volle achterhaald.              Bewezen.

    De bijbel is, archeologisch bekeken, een volledige misser.                          Bewezen.

    Geen enkele waarheidslievende deskundige op deze aardbol zal zich nog ooit met de inhoud akkoord verklaren. Met andere woorden men maakt van de bijbel brandhout. Ze is waardeloos, giftig en een nefaste gruwel voor onze beschaving. Een vloek op zich. Religie streeft naar wereldheerschappij en houdt de bevolking liefst zo dom mogelijk zodat ze in haar macht blijft. In veel gevallen lukt het aardig, zij het dan een beetje met de hulp van de politiek.

    Terloopse voorbeelden – zelfs vandaag – zijn de homofobie en het kondoomgebruik die door de kerk ver-oordeeld worden.

     

    Onderzoek.

    Tot 1850 werd nog elke vorm van oppositie tegen de bb. heftig vervolgd. Vandaag stemmen mensen bvb. voor partijen, die wel niet helemaal hun mening ondersteunen, maar omdat ze ook religieus gekleurd zijn.

    Angst voor de almachtige – zelfs geenszins bewezen bestaande – schepper speelt een drukkende primaire rol. Religie is hersenverlammend en daarbij zijn de getuigen minstens even schuldig aan als al de ande-ren. Let wel, niet zozeer de gewone getuige is een deugniet – hij weet niet beter of zijn religie is een zekerheid. Maar de hogere echelons, die achter bureaus hun artikeltjes de wereld insturen zijn de gif-mengers. De verborgen slangetjes onder het groene gras, zijn in feite zwarte dodelijke mamba’s. In de eerste plaats omdat ze vanuit bepaalde vóóronderstellingen vertrekken – vóóronderstellingen die ze wel zelf niet geloven, maar hun leden moeten wijsmaken - zoals.:

    1.      God bestaat.

    2.      De bijbel is voor 100% geïnspireerd.

    3.      De organisatie wordt door god geleid.

    En daarbij komt dan nog de gigantische financiële bedoening; die is zo “zoet en maakt de leugen goed” …Want weet beste lezers, het genootschap is steenrijk en bezit financiën die nooit bekendgemaakt worden, tenzij via verboden zijwegen. Maar geen getuige die er zich aan stoort. Het deert hen niet, en zelf durven ze op eigen houtje geen navraag doen.

    Wat het geheel ook nog iets gemakkelijker maakt is het feit dat de meeste leden-getuigen – één enkele uitzondering daargelaten – geen middelbare, laat staan hogere studies hebben gedaan. Naar in hun eigen tijdschriften enkele jaren terug stond te lezen, bleek dat slechts 30% van de getuigen hun lektuur gedeel-telijk las (die van hun eigen genootschap). De meesten horen liefst een openbare toespraak, en voor de rest blijven de boeken dicht. Nu is éénoog in het land der blinden koning. Wie een beetje kan lezen, en graag leest, zal dra ouderling worden waardoor hij de “leiding” van een groepje getuigen krijgt. Het heet dat dit ouderling-schap, “gaven in mensen” zijn. Niemand weet welke gaven, want de ouderling moet alleen maar de richtlijnen van de organisatie papegaaien. Trouwens, de eerste christenen waren allen – ook  op een enkele uitzondering na – analfabeet. Het christendom was de godsdienst van de armen. Zelfs de bijbel maakt daar melding van. Voor de armen was er trouwens hoop. Het einde van hun ellendig be-staan was in zicht – werd hen wijsgemaakt. De messias zou weldra komen en alle problemen oplossen. En er waren in die tijd bij het onstaan van het christendom nogal wat problemen. Wat men ook zegt of beweert; de mensen die het christendom omhelsden waren praktisch allen slaafse proletariers analfa-beten/ongeletterden.

    Vandaag zijn er gelijkaardige verschijnselen waar te nemen. De meesten zijn niet gestudeerd, hebben veelal gebrekkig onderwijs gehad en ze hebben een afkeer van teveel lezen en leren. (behalve een beetje, maar niet teveel ook, de lektuur van het genootschap.) Het blijven navolgen van een genootschap dat er reeds talloze keren in geslaagd is om haar leden van alles wijs te maken is de gemakkelijkste methode om gerust te zijn, onwetend te blijven en de leugen te ondersteunen. Wie niet weet, niet deert. Nogmaals.

    Zelf heb ik mensen gekend in de organisatie die met moeite konden lezen en schrijven – daarvoor bestond er een “theocratische school” –Toch gingen ze van deur tot deur om het “Goede Nieuws” van gods koninkrijk te propageren. Weer blijkt hoe hersenspoelingen hun werk doen, want de angst van de getui-gen is de drijfveer voor hun enthousiasme.

     

    Is de getuigenwaarheid dan echt niet waar ?

    Zoals zoveel organisaties met dergelijke strekking – eigenlijk alle religies en sektes -, zijn ook de getui-gen, en speciaal dan de leiders ervan, bijzonder goed in het omzeilen van onjuistheden en in het interpre-teren van teksten en gezegden.

    Soms zijn hun onderduimse pogingen zo flagrant belachelijk, dat zelfs de trouwe leden er bij lachen:

    1.      We hebben hier een kleine herziening. – Zelfs al gaat het over een belangrijk leerstellig punt dat 180°  wijzigt, toch noemen ze dit een kleine herziening.

    2.      Het licht was niet klaar genoeg. – Eigenlijk zal hun licht nooit klaar genoeg zijn, want het aantal leugens/fouten die ze in de loop van hun bestaan hebben gemaakt is niet meer te tellen.

    3.      Jullie (de gewone leden) waren te voorbarig in je verwachtingen. -  Dit is een middeltje om anderen de schuld te geven. Bvb In 1968 werd het bericht de wereld ingestuurd dat jhwh. in 1975 zou toeslaan om het paradijs te herstellen – natuurlijk na vernietiging van de +/-7 miljard ongelovige satanaanhangers. Op alle congressen werd dit vanaf het podium gezegd. Er bestaan zelfs een aantal cassette-opnames van. Vanaf 1976 bleek dat de gewone leden dit alleen maar gedacht hadden. Plots bleek dat het genootschap dit nooit had gezegd/bekendgemaakt.

    4.      Satan heeft dit aan de mensen wijsgemaakt. - Bepaalde berichten zouden van gods tegenstander afkomstig zijn en ongehinderd de aarde bereiken..

    5.      Dat heeft het besturend lichaam nooit zo bedoeld. – Het genootschap wast zoals altijd haar vuile handjes in onschuld. Ocharme.

    Wat zeer frappant is, is dat de leden er soms zelf wel mee lachen, maar toch lid blijven. Bepaalde mysteries – zoals dezen -  zijn de wereld niet uit, maar blijven hardnekkig stand houden. Wellicht zijn de leden echt bang om de hoop die voor hen ligt (dood en het onbekende, al dan niet hiernamaals) te verliezen. Hun probleem dus.

    Een ander angstmakertje – en dat komt er dan nog wel bij - is de angst voor uitsluiting.

     

    Uitsluiting – afvalligheid.

    Dit mag wel het grootste probleem van elke getuige genoemd worden. – Eveneens enkele uitzonderingen daargelaten. Wie niet langer de doctrines van het genootschap kan onderschrijven is een afvallige. Iemand die van hun leer is afgeweken of ervan is afgevallen. Het heet dat de organisatie moet rein blijven.

    Dit houdt in dat er slechts gehoorzame getuigen zijn die de leer onnadenkend en berustend ondersteunen. Zelfs al zijn bepaalde stellingen van het genootschap slechts wankele en gebrekkig aandoende interpre-taties, toch moet men ze aanvaarden of je vliegt uit de rangen der “uitverkorenen met aardse bestemming”.

    Dit is een ernstige, voor velen een keeltoeschroevende gedachte en wel omwille van een soort van dubbel geïsoleerd zijn ten aanzien van omgang met anderen.

    a.       Bij zijn intrede heeft de getuige zich min of meer gedistancieerd van zijn vroegere omgang. Familiebanden werden veel en veel losser, vrienden werd de rug toegedraaid en kennissen werden genegeerd. Men was immers een getuige van jwhw. geworden en niets was belangrijker.

    b.      Terzelfdertijde heeft de getuige een nieuwe band opgebouwd met medegetuigen. Hoewel ze elkaar broeder en/of zuster noemen, zijn ze in feite alleen maar medestanders in het geloof dat ze delen. In die groep immers vindt het lid al wat hij nodig heeft om zijn geloof te versterken. Hij denkt dus – trouwens heel verkeerd – een sterke sociale omgang te hebben met zijn nieuwe groep.

    c.       Men houdt de wereld voor dat de getuigen een sterke band van liefde hebben met elkaar. Niets is minder waar. Getuigen hebben een plichtmatige band van verstandhouding met elkaar, omdat die door de organisatie geëist wordt. Niets meer en niets minder !

    En, bij een eventuele uitsluiting, verliest de getuige nu contact met a en met b. Het is immers nogal moeilijk om naar je vroegere kennissen, vrienden en familieleden te stappen en nederig te bekennen dat je er helemaal naast zat en verkeerd hebt gehandeld. Toch zou men versteld staan van hun reakties. De overgrote meerderheid is opgetogen en springt van blijdschap een gat in de lucht omwille van het feit dat je niet langer bij die asociale fanatiekers – zoals de getuigen genoemd worden -  behoort.

    Wie dus de moed daartoe niet kan opbrengen, zit met een mentaal probleem dat erger wordt naarmate men getuigen op straat tegenkomt. Er is latent gevaar voor een diepe depressie. Het is immers zo dat getuigen geen groet mogen richten naar uitgeslotenen of afvalligen. Hij of zij is immers een rotte appel in de mand, een stuk ongedierte dat verdient vernietigd te worden (staat in hun tijdschriften), een instrument van satan. Sommige mensen, die wel de moed hebben gehad om uit hun rangen te treden doen er dus goed aan om hun familie op te zoeken en te erkennen dat ze fout zaten. Ook andere ex-getuigen – en er zijn er nogal wat -  kunnen desgevallend een grote hulp verschaffen. Bij tal van afvalligen/uitgeslotenen is er een groot begrip en hulp mogelijk om de familiebanden te herstellen. Soms sta je versteld van de echte vergevingsgezinde liefde die familieleden en wereldse mensen elkaar kunnen betonen – ook aan ex-getuigen die door hen niet als ongedierte worden beschouwd.

     

    Getuigen en hun geestelijke ontwikkeling.

    1.-De meeste getuigen schijnen maar niet te beseffen dat er in de wereld veel meer bestaat dan alleen maar de lektuur van hun genootschap. Gezien het feit echter dat ze al niet graag lezen, zullen ze zich niet bezighouden met lektuur van wetenschappers. Zelfs hun kinderen wordt aangemaand niet naar hogere studies uit te zien. (staat letterlijk in een bepaald koninkrijksdienst van 2002, en in rondzendbrieven.)

    Nu is het zo dat er op wetenschappelijk gebied (archeologie-geschiedenis-antropologie-enz) de laatste tijd nogal wat ontdekt is geworden over het israëlitisch verleden. De Hr. I.Finkelstein – hoofd van de Archeologische Dienst in Israel -  heeft inderdaad de bijbel als een onnauwkeurig en onjuist boek op de helling geplaatst. Dit terwijl hij in beginsel opgravingen deed met het doel de bijbel als betrouwbaar werk te laten uitkomen. De archeologie in Israël had immers tot doel de bijbel als waarheidsgetrouw te bevestigen. Hij heeft bijgevolg de verwachtingen van bijbelfanatici nogal onzacht de kop ingedrukt. Denk je nu dat de getuigen zich in zo iets belangrijks druk maken? Helemaal niet – het genootschap zegt dat de bijbel 100% juist is en dit is voor hen voldoende. Soms kan men nauwelijks geloven dat ze dit zomaar aannemen. Eventuele feiten worden gewoon of met geloofsovertuiging zonder basis genegeerd.

    Ze lijken wel stapelzot, onverschillig en zeer onverstandig. En we spreken dan nog niet eens over de verantwoordelijkheden die ze evenyueel als gezinshoofd hebben om hun kinderen naar waarheid op te voeden..

    Interesseren ze zich voor de Dode Zee rollen ? ge moet het niet geloven. Geen barst !

    Interesseren ze zich voor de ontdekkingen van bijbelse geschriften in Nag-Hammadi ? Geen sikkepit.

    Interesseren ze zich voor om het even welk ander werk dan de genootschapslektuur ? Ge moet het nog minder geloven.

    Spijtig genoeg zijn zelfs ex getuigen en ongelovigen in het algemeen weinig of niet geïnteresseerd in deze materie. Ex getuigen beschouwen het als een bevrijding van de geest als ze definitief met het genootschap hebben gebroken. Jammer genoeg voelen zij zich niet genoodzaakt om bepaalde wantoestanden van die wachttorenorganisatie openbaar aan te kaarten. Toch mogen we opmerken dat dit tot hun verantwoordelijkheden en plichten behoort.

    2.-Geen van hen (getuigen dus zelf) schijnt zelfs te beseffen dat er in de wereld meer bestaat dan getuigen en goddelozen. Want voor hen zijn er maar twee klassen van mensen.

    a.-De getuigen zelf, die wachten op dat paradijs dat steeds maar langer op zich laat wachten.

    b.-De rest van de wereld die volledig door satan wordt bestuurd en dus uiteraard alleen maar verdient om totaal vernietigd te worden.

    Dat de getuigen naar zoiets verlangen beklemtoont in feite hun hebzucht, hun egoïsme. Als wij gered worden – is de leuze – kan de rest de pot op. Dat hun eigen familie eraan zou moeten geloven is bijzaak. Spijtig, maar ze moesten ook maar getuige geworden zijn. Vreselijk om zulke gedachten te hebben. En denk niet dat die gedachtengang van schrijver dezes afkomstig is. Zulke uitlatingen staan letterlijk in hun tijdschriften te lezen. Niet gedoopt in de organisatie = vernietiging. Dus: vreugde alom in de nieuwe orde-ning. Aan wat voordien was zal niet meer gedacht worden. De familie zal snel vergeten zijn.

    Zie oa:     Matth 12 :30

    30 Wie niet aan mijn zijde staat, is tegen mij, en wie niet met mij bijeenbrengt, verstrooit.

    3.- lezen en schrijven en liegen. (en liegen en liegen en……….)

    In een bepaald artikel – de Wachttoren van 01.10.08 - wordt vermeld dat het lezen en schrijven voor de israëlieten in de eerste eeuw en vroeger, gewone zaken waren. ..Dhr. Ehrman – een der beste, eminentste bijbeldeskundigen ter wereld -  schrijft dat minstens 90% en meer van de bevolking helemaal analfa-beet was en dat de andere 10% of minder, dan nog met veel moeite, min of meer, kon lezen en soms schrijven. Het leven was immers zeer zwaar, er moest keihard gewerkt worden en als gevolg daarvan waren alleen de kinderen van rijken in staat naar school te gaan. – en dan nog alleen in de steden waar er een school was. Uitverkorenen waren de rijksten, de schriftgeleerden, de farizeeën en de sadduceeën die de hebreeuwse en gewone geschriften konden lezen. En die geschriften waren dan nog alleen in de synagogen beschikbaar en soms eens zeer sporadisch bij sommige schriftgeleerden. (een kopie van een kopie van weer een kopie die soms en veelal niet zo nauwkeurig meer was.) we dienen te beseffen dat er destijds niet zomaar lektuur voorhanden was. Er bestond geen boekdrukkunst en het kopieren van teksten door een beroepskopieerder was een dure aangelegenheid. Dus namen amateurs hun plaats in en die maakten voldoende fouten om het originele niet meer terug te vinden. Er waren geen kranten en zeker geen Ontwaakts of Wachttorens verkrijgbaar. (gelukkig maar)

    Maar het genootschap geeft de zeer misleidende indruk dat de eerste christenen wel degelijk onderwijs hadden genoten, terwijl de werkelijkheid helemaal anders was.

    Zulke uitspraken wijzen er dus duidelijk op dat het wachttorengenootschap ofwel totaal onkundig is inzake de levensproblematiek  uit die tijd, ofwel dat ze hun leden gewoon voorliegen. (wat ik, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, moet denken.) Het genootschap houdt ervan om hun leden te doen denken dat de maatschappelijke strukturen uit die tijd min of meer overeenkwamen met die van onze tijd. Dit belet dat de lezer zich gaat afvragen hoe het vroeger was en hoe mensen zich konden gedragen met de beperkte middelen die hen voorhanden waren. Het is immers zo dat slechts de armen en ongeletterden de nieuwe leer omhelsden omdat er zulke mooie beloftes in te vinden waren. Het christendom was in het begin een christendom der armen en ongeletterden die alles kenden van toespraken of voorgelezen doku-mentjes. (ik herhaal omwille van de nadruk.) de brief aan de Galaten bvb wa niet zomaar een brief aan één stad. De galatiers bezetten een groot gebied in midden Turkije en eer die brief was rondgegaan was ze reeds versleten en werden er kopies (onnauwkeurige) gemaakt.

    4.- Ostraka. …..

    Een ander voorbeeld is dat van de schrijfwijze uit de 9de en 8ste eeuw voor christus. Toendertijd werden zelfs belangrijke handelsovereenkomsten (stel je dat maar eens voor de geest) zelfs nog op brokstukken van vazen of potten genoteerd. Dergelijke potscherven die men pas vanaf die vernoemde eeuwen terugvindt noemt men “Ostraka”. Deze gebrekkige methode om iets te bevestigen laat gewoon zien dat het lezen en schrijven, met de mogelijkheden die men had zelfs zeer gebrekkig waren. Geen papier, zelfs geen dierenhuid en inkt gemaakt met koolstof.

    Het wachttorengenootschap haalt echter het bestaan van zulke ostraka aan als een bewijs voor de schrijfkunde der israëlieten, voorbijgaand aan het feit dat die methodes zeer gebrekkig waren. Zelfs ostraka werden gebruikt als briefwisseling tussen vooraanstaanden en bevelvoerende militairen. (Vlug iets op een steen krabbelen en dan de koerier ermee wegsturen.)

    5.- Uitermate primitief.

    Een ander vorm van misleiding is de 607 voor chr. situatie.

    Terwijl de gehele wereld ervan op de hoogte is dat Jeruzalem in 586 vr chr. werd verwoest door de baby-loniërs (Nebukadnezar) blijft het wtg. hardnekkig bij 607 voor chr. (+/- 20 jr verschil.)

    De reden hiervoor is dat er een bepaalde berekening bestaat – uitgevonden door die bende in Brooklyn – en aan de hand van uitspraken door de profeten Daniël en Jeremia dat er 2520 jaar zou voorbijgaan tot de oprichting van gods koninkrijk in 1914. - En  1914 kwam en werd vergezeld door de eerste wereldoorlog. Deze gebeurtenis werd aangegrepen om ze als een vervulling van bijbelse profetieën te beschouwen.

    Het interpreteerbare koninkrijk valt of staat met 607 v chr. Om die datum echter te blijven aanhouden moet het wt.genootschap de geschiedenis van Egypte en die van de Perzen  tot zelfs 20 jaar vervalsen – wat ze zonder de minste schroomte doen. Het komt op geen paar leugens aan.

    Wat men allemaal niet doet om een onbewijsbaar en onzichtbaar (fictief) hemels koninkrijk ingang te doen vinden bij de leden en kandidaat leden… 1914 is een sleuteldatum voor de wachttorenorganisatie.

    Trouwens, aan de hand van 1914 werd eveneens “berekend” dat gods ingrijpen zou komen in 1918-1925-1945-1975 en dan voor het jaar 2000. We zijn nu 2011 en er is niets gebeurd. Er kan ook niets gebeuren, gezien de data – om te beginnen ficties zijn – en omdat er geen feiten zijn die aantonen dat de toestanden in de wereld dermate slecht zijn dat er een einde voor de deur staat. Integendaal -  de wereld gaat erop vooruit in vergelijking met vroeger, toen er zelfs nog geen aspirine bestond om pijn te verzachten.

    De leden zien ook wel dat er niets gebeurt maar blijven in de sfeer van hun organisatie rondzweven – letterlijk en geestelijk – en niemand van hen stelt zich de onontbeerlijke vragen.

    Jawel, de getuigen van jhwh. omhelzen met kracht de leugens van hun leiders.

    Trouwens, vóór 1914 en vanaf de 1790er jaren, werd reeds door bijbelonderzoekers (adventisten, waar later de getuigen zijn uit voortgekomen) voorzegd dat 1844 -1874 - en 1914 het absolute einde zou zijn. Toen er niets gebeurde switchten de bb. onderzoekers het einde van de eindtijd in 1914 om maar het begin van de eindtijd. Wat een stel deugnieten. – ik bedoel nietdeugers.

    Dat ze – zelfs met alle begrip van de wereld – de leugen blijven aanvaarden is één ding. Dat ze echter zelfs de waarheid  haten is iets anders en niet te verontschuldigen.

    Pricipieel zou u kunnen zeggen dat het omhelzen van de leugen in feite gelijk is aan het haten van de waarheid. Klopt….. Echter:

    6.-Mentale instelling.

    1.      Getuigen aanvaarden apathisch/onverschillig de leugen, en als ekskuus kunnen we aanvoeren dat ze dit doen uit onwetendheid en angst voor het onbekende of uit schrik hun “sociale omgang” met elkaar kwijt te spelen. We keuren dit evenwel niet goed, maar proberen het alsnog enigszins te begrijpen. De sterke drang om straks eeuwig in een paradijs van geneugte te leven speelt een grote rol. Ook blijven ze – ondanks alles – geloven dat het genootschap het uitverkoren instrument van god is om hier op aarde zijn getuigen te leiden, en ook dat speelt hen parten. Kortom, ze verkiezen onwetend te blijven om straks niet teleurgesteld de feiten onder ogen te zien. Het is dus niet zozeer een kwestie van de leugen niet beseffen, maar veeleer zo dat ze niet willen teleur gesteld worden door zelf te redeneren. Toegeven dat er geen goddelijke inspiratie zou zijn, zet de organisatie voor schut. Het maakt een einde aan de” goddelijke leiding” en eventueel aan god zelf. En dan heb je al die jaren voor niets geloof gehad. Kinderen worden soms ook eens teleurgesteld als blijkt dat sinterklaas niet bestaat, maar ze overwinnen dit. Wij noemen dit: “volwassen worden.”

    2.      Waarom haten ze dan de waarheid en kunnen ze die maar niet aanvaarden ? Getuigen beweren altijd dat ze “in de waarheid” zijn. Wat natuurlijk niet kan en helemaal onmogelijk is. Ze beseffen zelfs niet eens de betekenis ervan. Hun redenering is simpel. De organisatie zegt altijd dat ze liefde voor de waarheid hebben. Getuigen zijn in de organisatie en dus zeggen ze : we zijn in de waarheid. Dit is natuurlijk heel stom, want de organisatie beoefent helemaal geen waarheid. Moest ze dit wel doen dan zou ze eerlijk zijn. En wie eerlijk is geeft toe dat er af en toe eens fouten gemaakt worden, of dat er eens een en ander verkeerd werd uitgelegd. Maar dat kan de organisatie niet doen omdat ze beweert door gods geest geleid te worden. Die laatste kan natuurlijk blijkbaar niets verkeerd doen of fouten maken. Dus vergist de organisatie zich nooit en gezien ze dit, in het verleden en ook vandaag de dag, reeds tientallen keren heeft gedaan en nog doet:

    a.       Liegt ze

    b.      Is ze oneerlijk

    c.       Is gods geest een niet bestaand, een fictief gegeven dat door die sukkels gebruikt wordt om hun leden en mensen te misleiden.

    Toch blijven getuigen hardnekkig beweren dat ze door “gods geest” geleid worden en dat de bb. geïnspireerd is. Wat ten enen male totaal onmogelijk en zelfs uit den boze is. De bijbel is een verzameling boeken door fanatici geschreven. En als het erop aankwam gooiden ze gezwind wonderen, mythes, legendes, fantasieen in hun geschriften, om toch maar de god die zij aanbaden te verheerlijken. Er is in feite helemaal geen harmonie in de bijbel. Getallen en cijfers allerhande worden overdreven; steden worden veel groter voorgesteld dan ze waren en de krijgslust van de israëlieten werd ten hemel geroemd. God was daar steeds om hen te helpen in oorlogen, maar ook om hen te straffen zodra hij daartoe de kans kreeg. En nu is het zo dat je zulke dingen aan geen enkele getuige kan uitleggen. Ze willen gewoon niet luisteren, ze willen niet doordacht en terecht twijfelen en ze willen zelfs geen omgang met degenen die hun geloofsovertuiging niet ondersteunen. Zelfs al kom je met harde feiten, met wetenschappelijke bewijzen, met argumenten die logisch redeneren vereisen … alles wordt met één hand van tafel geveegd. Ze haten gewild en ongewild de waarheid dus…en geen klein beetje.

    Nota:door in de loop der jaren (tussen 500 vr chr en de eerste eeuw na chr) het idee te promoten dat de israëlieten een roemrijk verleden hadden in een door god geleid reusachtig rijk koninkrijk, gingen de fanatiek denkende joden de overtuiging aanhangen dat ze in staat waren de romeinen uit hun natie buiten te gooien en een oorlog tegen hen te winnen. In 66 na chr gingen ze de confrontatie aan en het kostte hen in 70 na chr 600duizend a 1,1 miljoen doden en



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!