RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel 2 - JHWH GETUIGEN LEUGEN EN BEDROG
    DEEL 2

    In 66 na chr gingen ze de confrontatie aan en het kostte hen in 70 na chr 600duizend a 1,1 miljoen doden en 70 duizend weggevoerde slaven. Jeruzalem werd met de grond gelijk gemaakt. In  de tweede eeuw gingen ze het nog eens proberen met de Bar-Kochba opstand – onder leiding van een “messias” en opnieuw ondergingen ze de grootst mogelijke verliezen.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Of met andere woorden : hoe een vals religieuze geschiedenis, waar men zich onterecht op baseert, een misdaad op zich is en mensen de dood injaagt. We hebben het in de 20ste eeuw nog gehoord : “Gott mit Uns.”

    Daarom zal het de verstandige lezer niet verwonderen hieromtrent enige voorbeeldjes onder ogen te zien. In feite zijn er honderden voorbeelden van bijbelse fouten en onmogelijkheden, maar we beperken ons een beetje tot een menselijk aantal, waar trouwens ook de getuigen hoorndol op zijn : +/- zeven, acht stuks, hoewel we er zelfs zonder moeite 77 kunnen aanhalen.

     

    Noach en de ark.

    GENESIS HOOFDSTUKKEN ZES TOT EN MET ACHT

    Op zeker ogenblijk, na de vloed, komt Noach met zijn drie zonen uit de ark. Het land moet bewerkt worden, maar in feite kan dit niet zomaar, want de grond is totaal verzilt wegens het zoute, alles overstromende zeewater. Toch wordt er naar het schijnt geplant en gezaaid, want het komt op geen wonder aan. …..Met uitzondering van een aantal gewassen. Eigenaardig niet ?

    Pas na de ontdekking van Amerika worden er vanuit dit continent  aardappelen, tomaten, maïs, enz ingevoerd. Die gewassen kende men in die tijd niet, noch in het oosten, noch in Mesopotamië, noch in Europa. Pas vanaf 1492 of iets later leerde men die kennen. Kan dat ? Zeker niet want Noach moest toch alles uit de ark gehaald hebben ? en hij was met zijn drijvende bak toch niet voorbij Amerika gevaren ?

    Een aanwijzing dus dat Noach niet wist dat de aarde ook nog Amerika en Azie inhield.( bol )

     

    Jozua en de zon.

    Boek : JOZUA HOOFDSTUK 10 VERZEN 6-15

    -Het genootschap beweert bij hoog en bij laag dat de joden er kennis van hadden dat de aarde rond was en ophing aan niets. Afhankelijk van de vertaling, en andere bijbelgedeelten kan men echter ook besluiten dat de aarde op pijlers stond. En dat de aarde een platte cirkel was zoals het hebreeuwse woord kan betekenen.

    Geloof in een platte Aarde wordt in de oudste geschriften van de mensheid gevonden. In het vroege Mesopotamische denken werd de wereld voorgesteld als een platte schijf die in de oceaan dreef, en dit loopt vooruit op de vroege Griekse kaarten zoals die van Anaximandros en Hecataeus. De meeste theologen en bijbelonderzoekers stellen dat de schrijvers van de Bijbel een Babylonisch wereldbeeld hadden waarin de Aarde plat is en op een soort van pilaren staat. Volgens een Woordenboek van de Bijbel geschreven door W. Browning "Hebreeuwse kosmologie schilderde een platte Aarde, waaroverheen een firmament als een gewelf hing, boven de Aarde gesteund door bergen, en omgeven door water. Gaten of sluizen (ramen, Genesis 7:11) lieten het water als regen vallen. Het firmament was de hemel waarin God de Zon had geplaatst (Psalm 19:4) en de sterren (Genesis 1:14)".

    In het Hebreeuws staat het woord choeg, dat vertaald kan worden met ‘cirkel’ of ‘schijf’.

     

    Op zeker moment zit Jozua volop in een moordpartij en gezien die moet blijven doorgaan mag het niet donker worden Jozua was een prachtkerel in het vermoorden van mensen, met gods goedkeuring natuurlijk.. De zon en de maan bleven dus door gods ingrijpen de gehele dag stilstaan wat de israëlieten de gelegenheid gaf hun vijanden volledig in de pan te hakken. Natuurlijk is dit niet mogelijk want als de zon een gehele dag in haar hoogste punt blijft staan dan zou, niet alleen de vijand, maar ook het gehele isra. leger eruit gezien hebben als stoofcarbonades met gebakken patatten. De temperatuur zou tot onmogelijke hoogten zijn opgelopen, en voor menselijke normen boven het kookpunt..

    -Afgezien daarvan en van het feit dat de joden “zo goed” waren in astronomie, wisten ze blijkbaar toch niet dat het niet de zon is – die rond de aarde draait, en al dan niet kan stilstaan, maar dat het de aarde is die ronddraait om haar eigen as en rond de zon. Ze hadden moeten zeggen: “aarde sta stil.” Maar ze wis-ten het helemaal niet. Een hoop lapzwanzerij mogen we zeggen en zeer belachelijk, wegens onwetend-heid.

    Dat men vroeger niet beter kon weten – wegens totaalgebrek aan wetenschappelijke kennis, is aanneme-lijk. Dat het genootschap haar leden wijsmaakt dat dit een wonder van god is, wijst erop dat de leden sim-pel zijn en dat het wtg een misdadige voorstelling van zaken blijft geven.

    -Zulke genootschapsinterpretaties zijn dus zeer misleidend en gespeend van elk wetenschappelijk besef.

    In feite wisten de joden geen sikkepit over de juiste gang van zaken in ons zonnestelsel. Het wtg ook dus niet. Een wonderlijke Wtg. domheid dus.

     

    Israel weg uit Egypte met Mozes.

    Zie het boek exodus.

    -Naar het boek zegt waren er 600.000 man boven de 20 jaar die uit Egypte optrokken samen met hun familie en een talrijke bende sukkels – niet-israëlieten dus die nog niet wisten wat hen te wachten stond.

    Het genootschap gooit daar dan maar een totaal van minstens 3.000.000 personen (geheel israël) tegenaan die zelfs nog een talrijke veestapel moesten opvoeren/drijven. Daarnaast waren ze zwaar beladen want ze hadden ook de Egyptenaren uitgeschud (bestolen dus.). ze hadden ook hun eten en kookgerei voor 7 dagen mee. De slaven in Egypte werden blijkbaar in de watte gelegd en toch bleken ze nog niet content te zijn. Het zou ze zuur opbreken.

    Diezelfde israëlieten konden strijd voeren tegen de midianieten, moabieten en ammonieten  die stuk voor stuk nogal machtige stammen waren in die tijd.  Wat ze niet konden was optrekken tegen een paar kleine nederzettingetjes van de filistijnen… 600.000 man die in “slagorde” en goed bewapend uit het machtige Egypte wegtrokken konden niet op tegen een paar filistijntjes.

    Dit wil duidelijk zeggen dat het exodusverhaal uit de duim van een onnozelaar/bedrieger is gezogen, want er waren zelfs geen tot zeer weinig filistijnen in 1500 voor chr.; er waren geen joden uit Egypte weg gegaan en ze waren nooit door de Rode Zee gezwommen/gemarcheerd. Het moet kunnen, en voor nog een paar leugentjes meer zal u toch de organisatie niet verlaten zeker ? Veel getuigen beseffen dat dit eigen-lijk een kleuterverhaal is, maar toch zijn ze te bang om die situatie te aanhoren. Ze haten de waarheid, en zelfs al haten ze die niet dan nog durven ze die niet onder ogen zien.

     

    Het Paschalam in Egypte.

    Zie exodus hoofdstuk 12.

    Als we slechts een paar rekeningetjes maken en overdrijven ten gunste van het wt.genootschap, dan komen we toch met onoplosbare vragen. Als er 3 millioen israëlieten waren en laat ons in de beste stemming aannemen dat er 10 personen per gezin waren, dan waren er minimum 300.000 gezinnen. In feite kan dit wel, want ondanks hun slavernij en hun ellende bleven ze kweken als konijnen. Een hitsige bende dus. Geen wonder dat de egyptenaren een tikkeltje jaloers waren.

    Aangezien er per gezin één lam moest geofferd worden – een paschalam – dan moesten er minstens 300.000 lammeren gekeeld/geslacht worden. Het bloed moest aan de deurposten worden gesmeerd, zodat de verderfengel kon voorbijgaan. Als elk lam enkele liters bloed had – en dit moest op de grond vloeien – dan wil dit zeggen dat er in Gosen, waar ze woonden, zo’n 750.000 liter bloed minimum vergoten werd. Dit is geen peulschilletje want zoiets trok insecten en vleeseters aan. Dank zij god gebeurde er echter weeral niets. Voor die keer zorgde hij ervoor dat er geen medisch onverantwoorde gebeurtenissen plaatsvonden…De volwassen schapen bleven beschikbaar om samen met het andere vee straks de tocht te maken ter bevrijding uit de slavernij. Dus waren de isra’s in feite zeer rijke slaven. (Veehandelaren ??)

    De zin voor logica gebied ons toch wel om na te denken. Waren er 3.000.000 isra’s ? Waren er 300.000 schaapjes ? En hadden ze er dan nog zoveel over om van een talrijke veestapel te spreken ?

    In de gehele geschiedenis der Egyptenaren, of om het even welk volk, vindt men geen spoor van” joden in egypte”…Men vindt geen huisje in Gosen waar ze zouden gewoond hebben.

    Men vindt in de gehele SinaÏ, waar ze veertig jaar geweest zouden zijn ook maar één spoor van één enkele israeliet uit die tijd. De archeologie die nochtans haar best heeft gedaan om dit kleuterverhaal waar te maken moet verstek geven. Archeologen blijken eerlijker dan theologen en getuigen.

     

    Door de Rode Zee met vee en 3M uitverkorenen.

    ZIE EXODUS HOOFDSTUK 14.

    Ze gingen dus door de Rode Zee met heel hun bende in één nacht.

    Het marcheren van 3 miljoen mensen, met kinderen en ouderen, beladen met allerhande van de egyptenaren gestolen goederen, het opdrijven van vee in de nacht nog wel, moet volgens berekeningen van deskundigen ongeveer minimum één volle week hebben geduurd. Met vee doe je niet wat je wil, nog minder als het nacht is en de bodem van de zee moet toch ook wel geen autostrade zijn geweest. (zeewier, rotsblokken, nat zand, enz.)

    Daarnaast zijn er tal van factoren die een soepele doortocht onmogelijk zouden hebben gemaakt.

    Het gehele verhaal is dus een slijmballerij, een zelfs ondeskundig en zeer slordig opgemaakt verslag van iets dat nooit is gebeurd. Het uitverkoren volk van god was er dus in feite niet – god zelf trouwens ook niet.

    Bovendien behoorde de Sinaï destijds aan Egypte (tot aan de Libanon zelfs) en zouden ze na een overtocht (of doortocht) nog in handen van het egyptisch leger zijn gevallen.

    Larie en apekool dus.

     

    Het afslachten van 1 millioen Ethiopiers.

    ZIE 2 KRONIEKEN HOOFDSTUK 14

    Op een afstand van +/- 35 km versloegen de judeers ongeveer 1 millioen ethiopiers dit betekent ongeveer 27,5 doden per lopende meter. Er wordt niet gezegd dat er een judeer sneuvelde. Wie zelfs maar een klein beetje snugger is ziet in dat dit niet kan.

    Eén millioen ethiopiërs vanuit Egypte/Ethiopië laten opmarcheren vereist een voorbereiding die zomaar niet in een opwelling gebeurt. Er moet voedsel zijn, water, tenten, bewapening, een uitgewerkte planning en er moeten dan nog wel 1 millioen ethiopische soldaten geweest zijn, wat in die tijd een totale onmogelijkheid was.

    Het afslachten ervan zou dan ook nog wel een pest, of epidemie hebben veroorzaaktn gezien het veel kleinere judese leger niet in staat was om die hoeveelheid gesneuvelden te begraven, tenzij ze bulldozers hadden. Straks vindt men er toch een verroeste onder het zand, en daar sta ik dan.

    Je moet dus wel een sukkel zijn om zoiets te slikken en geloof te hebben in zulke nonsens.

    Straks komt men vertellen dat er een paar kleine vertaalfoutjes geweest zijn die de hoeveelheid duizendvoudig verkleinen. En dat moet je dan ook weer geloven. Ja geloof is alleen maar geloof en geen zekerheid.

     

    De tempelbouw en het prijskaartje.

    1 KRONIEKEN HOOFDTUK 22

    Afgezien van nog enkele “te verwaarlozen” inkomsten mogen we lezen dat David zomaar eventjes 100.000 talenten goud gaf ter gelegenheid van de tempelbouw door Salomo.

    Die kleinere inkomsten kunnen hier wel even gelezen worden – uit het boek “inzicht”.

    Kosten. Later kocht David de dorsvloer van de Jebusiet Ornan (Arauna) op de berg Moria als de plaats waar de tempel gebouwd zou worden (2Sa 24:24, 25; 1Kr 21:24, 25). David bracht 100.000 talenten goud, 1.000.000 talenten zilver, en een grote hoeveelheid koper en ijzer bijeen. Bovendien schonk hij uit zijn persoonlijke bezit een bijdrage van 3000 talenten goud en 7000 talenten zilver. Tevens ontving hij van de vorsten goud ter waarde van 5000 talenten en 10.000 darieken en zilver ter waarde van 10.000 talenten, alsmede veel ijzer en koper (1Kr 22:14; 29:3-7). Dit totaal, wat neerkwam op 108.000 talenten goud, 10.000 gouden darieken en 1.017.000 talenten zilver, zou naar de huidige koers een waarde van $48.337.047.000 hebben. Zijn zoon Salomo gebruikte niet alles voor de bouw van de tempel; wat er over was, deed hij in de schatkist van de tempel. — 1Kon 7:51; 2Kr 5:1. (Uit hetJaar waarin het boek inzicht verscheen.)

    Een kleine berekening, met alleen maar die 100.000 talenten goud laat de lezer een paar uur sprakeloos.

    1 talent is volgens de bijbel                           34,2 kg

    100.000 talenten zijn dus                              3.420.000 kilogram.

    De goudwaarde in 2008 (gemiddeld schommelend tussen 900 en 500 dollar per ounce) berekenen we aan 700 dollar per ounce, wat neerkomt op 500 Euro per ounce….. (thans is het 1400 dollar)

    Eén ounce is 31 gram en er zijn dus 32 ounces – bruut gerekend – in één kilogram.

    Eén kilogram goud wordt dus vandaag (gem 2008) geschat op 16.000 euro/kg.

    Eén talent kost dus 16.000 x 34 = 544.000 Euro.

    100.000 talenten kosten dus :  54.400.000.000 euro of 54 milliard euro.

    Dit betekent 2.160 milliard belgische frank of 2,16 billioen belg frank.

    Graaf  Lippens lijkt wel een sukkel bij wat David alleen maar aan goudwaarde bezat.

    Als er 3.000.000 israelieten waren, dan was elke isra ongeveer een 18.133 euro of 725.000 Bfr waard.

    Denkt u ook niet dat ze een klein tikkeltje overdreven in het plaatsen van nulletjes. ?

    Naar mijn – niet bescheiden – mening waren die schrijvers zelf grote nullen en zeveraars.

    Het ergste is wel, dat het wt.genootschap zomaar zulke  onmogelijkheden overneemt en denkt dat al haar lezers zonder nadenken die getallen zal overnemen. En ze denkt dan nog goed ook, want al haar lezers geloven onvoorwaardelijk en berekenen zelfs niet eens de huidige waarde. Het wtg. heeft altijd gelijk.

    Als we dan nog moeten geloven dat Salomo een jaarlijks inkomen had van om en bij de 666 talenten goud, dan is het hek helemaal van de dam.

    666 talenten betekenen 22.777 kilogram aan 16.000 Euro per kilo, wil zeggen 364 millioen Euro of ongeveer een 26 keer meer dan het belgische koningshuis aan dotaties bekomt (2008).

    De belgische koning is dan ook wel niet zo stom om er 1.000 sloeries op na te houden. Vrouwen zijn immers zeer kostelijk als ze dan  als kostbaar beschouwd worden.

     

    En nu nog de schaapjes ter heiliging van het tempeltje.

    ZIE 1 KONINGEN HOOFDSTUK 8

    Bij de tempelinwijding, nadat alle slaven zeer hard gewerkt hadden, was de tijd aangebroken om de echte israelieten eens goed te laten feesten.

    120.000 schapen en 22.000 runderen werden geslacht in de zevendaagse periode die na de inwijding volgde. Weet u wat dit betekent ? Als men 10 uur per dag werkt(slacht) in die 7 dagen ?

    Dit wil zeggen:

    120.000 schapen =     17.142 per dag =        1714 per uur =            28,5 per minuut.

    22.000 runderen =         3.142 per dag =         314 per uur =              5,23 per minuut.

    Dat wil ook zeggen dat er ongeveer 700.000 liter bloed volgens de mozaïsche wet moest op de grond uitgegoten worden. Dat had echter helemaal geen gevolgen, want god zorgde er wel voor dat er geen wilde dieren op afkwamen en dat er geen enkele vorm van besmetting de kop opstak.

    Dit betekent echter ook – als er dan toch moet rekening worden gehouden met drie millioen israelieten:

    - en we rekenen schaapjes van 25 kg vlees en runderen van 350 kg vlees – dat er ongeveer een 10.700.000 kg vlees moest gegeten worden in die zeven dagen. In de veronderstelling dan dat geheel israel naar die tempeldingens was gekomen. Dit betekent ongeveer 3,5 kg per persoon oftewel 0,5 kg per persoon en per dag. Die zuigelingen en de oudjes konden nogal vreten als u het mij vraagt. En dan moeten ze nog iets meer dan vlees hebben gegeten afgezien van de drank.

    Gelooft u dit ? Zo ja dan is het niet nodig nog verder te lezen, aangezien u alles wijsgemaakt kan worden.

    Zo neen dan is er nog iets voor u weggelegd.

     

    Een besluit dus.

    De getuigen die dergelijke onzin slikken zijn dus ongetwijfeld gewoon door het lint gegaan. Logica is hen volkomen vreemd, zelfs al gebruikt men de gewone lagere school rekenkunde.

    Hebben ze dus de leugen lief ? ja of ja ? Al is het nu onwetend of niet, niemand belet hen om zelf te onderzoeken. Alleen de organisatie wil niet dat hun leden redeneren.

    Haten ze dus de waarheid ? Zeker en vast, alleen al omdat ze weigeren die onder ogen te zien.

    Zijn er nog meer zotte dingen in de bb. te vinden ?

    Ijzeren bijlbladen die drijven op het water…

    Elia met zijn water en vuuroffer na 3,5 jaar droogte…..

    Profeten die doden opwekken…

    Vuur uit de hemel dat de offers verteert (Gideon had geen lucifers bij zich.)

    De zon die achteruitgaat….

    één oliekruik die veel andere evengrote kan vullen tot op de rand….

    Broden en vissen die zichzelf vermenigvuldigen …

    Christussen die op het water lopen…

    Onzichtbare engelen en god zelf die op zeker moment toch te zien zijn, enzovoort.

    De grote hamvraag echter is : “ zijn mensen te verontschuldigen als ze weigeren eventjes te redeneren ?

    U kan daar zelf over oordelen, tenminste als u reeds geen bevooroordeeld gedacht in uw achterhoofd klaarhebt.

    Denk erom : wij zijn onze hersenen en we moeten ze gebruiken willen we als mens door het leven gaan.

    Ciao.

     

    .

    .

    .

    .

    .

    .



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!