RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZE HEBBEN DE LEUGEN LIEFGEHAD

    ZE HEBBEN DE LEUGEN LIEFGEHAD.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Er wordt weleens gezegd – in bepaalde spreuken, door het volk goed gekend trouwens - :

    “ Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.”

    Het klinkt mooi, ware het niet dat men er in de meeste gevallen gewoonlijk vergeet erbij te zeggen dat :

    a.       Het lang – zéér lang – kan duren voor die waarheid ontdekt wordt.

    b.      Er heel wat uitzonderingen op die spreuk zijn.

    c.       Sommige mensen geloven dolgraag de leugen.

    Voor wat b. betreft bestaat er echt geen twijfel.

    Er zijn religieuze organisaties die hun leugens gewoon door andere vervangen, in de wetenschap dat de laatste leugens de eersten wel zullen bedekken. Er is dus helemaal geen sprake van een achterhalende,  maar verduisterde waarheid, zelfs al beroept diezelfde organisatie zich op de bijbel, als zijnde het onfeilbare woord van god.

    Toch draaien ze er hun handjes niet voor om, en liegen ze dat het zelfs geen naam meer heeft.

    En dan durven ze zelf nog te beweren dat er in hun “heilig boek” duidelijk aangetoond wordt dat god – in hoogsteigen persoon – de leugen haat. Zelfs de leugenaars wacht de eeuwige vernietiging of de tweede dood, naar zijn woord te oordelen.

    *(Psalm 119:163) 163 Leugen heb ik gehaat, en ik blijf ze werkelijk verfoeien. . . .

    *(Openbaring 21:8) 8 Maar wat de lafhartigen betreft en degenen die geen geloof hebben en degenen die walgelijk zijn in hun vuiligheid en moordenaars en hoereerders en degenen die spiritisme beoefenen en afgodendienaars en alle leugenaars, hun deel zal zijn in het meer dat met vuur en zwavel brandt. Dit betekent de tweede dood.”

    Heb ik dus gelachen, ja ? En niet alleen omdat de leugenaars de tweede dood (wat hetzelfde is als de eerste dood)  tegemoet marcheren, maar veeleer omdat de bijbel zelf barstensvol staat met onwaarheden, onmogelijkheden, onjuistheden en regelrechte leugens. En dan zwijgen we nog over de fantastische fantasieën zoals sprekende ezels, sprekende slangen, drijvende bijlbladen, de wereldomvattende zondvloed, de 10 plagen, vuur en hagel van god zelf afkomstig, steden die door geschreeuw invallen en nog veel en veel meer van dat fraais. In feite is er geen boek ter wereld dat meer misleiding, leugen en fictie bevat dan de bijbel, die tot overmaat van ramp nog voor waarheidsgetrouw, wetenschappelijk  verantwoord en heilig wordt aanzien. Niet dus.

    Ze mag een even oneervolle plaats innemen als alle andere “heilige” geschriften.

    Terwijl de archeologie en de wetenschap totaal andere – zeer rationele – verklaringen en weerleggingen te zien geven en de bijbelverhalen, zeer terecht trouwens, de grond inboren – blijven de modale getuigen van jhwh - (want zij zijn de over het algemeen onschuldige, onwetende meeliegende leugenaars) - angstvallig vasthouden aan het ongezonde patroon van vervalste gegevens die hen door hun leiders worden voorgelogen.

    Naar hun jaarverslag te oordelen is er minstens voor de tweede keer op rij een toename te bemerken in het aantal gezalfden. Wat die “gezalfden” betreft, we zullen daar in de loop van ons betoog meer duidelijk-heid over verkrijgen.

    Van +/- 8500  naar 8750  en vervolgens naar 9105  (in 2007) is volledig in strijd met haar leerstellingen.

    Thans zijn er anno 2011….. 11.824

    Sinds het jaar 1935 beweren de getuigen dat het aantal gezalfden kompleet was en dat hun aantal als gevolg van veroudering steeds maar zou afnemen, terwijl de gewone leden steeds maar zouden in aantal toenemen. De lektuur van het wtg. staat boordevol van “bewijzen” daarvoor, waarbij ze zich beroepen op het boek Openbaringen als laatste boek van de bijbel. Het hoeft geen betoog dat ze daarbij een aantal interpretaties van bepaalde teksten gebruiken, enkel en alleen maar om hun totaal onverantwoorde en onbegrijpelijke dogmatiek te verdedigen. Trouwens het boek Openbaringen is geen openbaring maar een van de stomste, onzin vertellend en verstandverduisterend wartaal sprekend boekwerk, dat de mens alleen maar nog dommer probeert te maken. (dan sommigen reeds zijn.)

    Nu  -  in de geest van dit (even stom) maar sluw genootschap – het wtg. – zit het zo in elkaar :

    1.      Toen Jezus stierf, waren er blijkbaar 11 apostelen. Judas vloog eruit (eigenlijk is dit niet correct) omdat hij in overeenstemming met de “vroegere profetiën” een kus op de Jezus zijn wang had gegeven. Hij werd vervangen door Matthias die nog alles moest leren over het apostelschap, wat blijkbaar voor niemand een probleem was. – de opleiding moet bijzonder eenvoudig zijn geweest. Daar kwam dan nog de Paulus bij als nummer 13 – enkele jaren later – terwijl ondertussen de openbare toespraak van Petrus gezorgd had voor nog een aangroei van ongeveer een 3000 tot zelfs 5000 zielen. Dit gebeurde op of omtrent het pinksterfeest. Gods geest of werkzame kracht kwam dus op al die gasten te zitten en daardoor kon er gezegd worden dat ze dus met gods geest gezalfd werden. Volgens het wtg. waren al de eerste christenen (tot +/_ 100 na chr) trouwens allemaal “gezalfden.”

    Dit is natuurlijk een pure gissing, zoniet veeleer  een vergissing, want er is geen mens die kan achterhalen hoe de vork in de steel zit.

    2.      Nog altijd volgens het wtg. kwamen er tot in de 20ste eeuw slechts een heel klein beetje gezalfden bij. De reden was, dat men toen leefde in de periode van “heidense overheersing” en dat de kerk, die toen de scepter zwaaide, zeker geen “gezalfden” kon voortbrengen, gezien die deel uitmaakte van het wereldrijk van valse religie. Allemaal koosnaampjes van het wtg. die iedereen graag in een verkeerd daglicht plaatst. Dus vanaf 100 na tot 1914 kwamen er naar men denkt héél weinig gezalfdjes bij. En toen kwam het licht terug – 1914 en verder. De gezalfden werden met massa’s gedoopt. Tot in 1935,  naar zeggen van de heren uit het bestuur.  En zij, zij alleen konden het weten, want ze waren ook gezalfd. (zeggen ze erbij). De christus kreeg dus toch zijn noodzake-lijke helpers. Uit hun lektuur althans :

    ip-2 hfdst. 15 blz. 222 par. 11 De onvruchtbare vrouw verheugt zich  Hun definitieve aantal van 144.000 bleek halverwege de jaren ’30 bereikt te zijn (Openbaring 14:3). Van toen af lag de nadruk van het predikingswerk niet langer op het bijeenbrengen van de gezalfden

    Er zouden dus nog een klein beetje gezalfden op aarde overblijven – tot na Armageddon.. Zij worden trouwens ook de “kleine kudde” of het “gezalfde overblijfsel” genoemd. En dat heeft zo zijn redenen. De gewone leden van de organisatie moeten immers nog een tijdje leiding ontvangen van die overblijvende gasten, want geen enkele gewone getuige is/blijkt intelligent genoeg om de zakens hier op orde te stellen. Alleen dit overblijfsel kan zorgen dat het paradijs werkelijk op een paradijs trekt, of zal trekken.

    Hoewel dit enkele jaren terug helemaal anders werd geformuleerd.                                                                                                                fm hfdst. 11 blz. 174 par. 21 Aan de engel in Thyatíra

    Terwijl de getrouwe gezalfden nog in het vlees op aarde zijn, behalen zij een geestelijke overwinning op de vijandige wereld en haar goddeloze samenstel van dingen. Voor zulke overwinnaars ligt er echter nog een overwinning in het verschiet, een overwinning die de letterlijke vernietiging van het huidige samenstel van dingen in de „oorlog van de grote dag van God de Almachtige”, te Armageddon, zal betekenen (Openbaring 16:14, 16). Hoe kunnen zij in die overwinning delen? Door middel van een opstanding uit de doden voordat de oorlog begint. …..

     Het is dus een beetje moeilijk te begrijpen : de gezalfden kunnen de overwinning op die goddeloze wereld behalen door middel van een opstanding uit de doden – voordat Armageddon begint. En toch zullen diezelfde gezalfden nog op aarde zijn om de boel te beredderen, na die oorlog van god.. Je moet echt met meer dan gewone olie gezalfd zijn om zoiets te begrijpen.

    1. Nu is het zo dat die oorlog van god – armageddon dus -  reeds in 1975 moest gekomen zijn. De gehele bereikbare wereld werd ervan in kennis gesteld dat zij die zich niet tot de organisatie bekeerden eraan zouden moeten geloven. En ja, of liever, neen, god heeft die oorlog nog een beetje uitgesteld tot nader bericht. Alle profetiën die in Mattheus 24 en 25 stonden vermeld zouden in vervulling zijn gegaan, de legers zouden zich tegen god en zijn ‘gezalfde bij uitstek’ (Jezus in zijn koninklijke hemelse positie) hebben verzameld en de engelen zouden die gehele aardse troep in de pan hakken. Dat moet dan wel een reusachtige pan zijn, gezien de aardse legers nogal wat doen om sterk in aantal en met gesofistikeerde wapens ten strijde te trekken. En zo ging 1975 voorbij en werd er verder over gezwegen – zoals jhwh’s getuigen ten andere altijd doen, gezien ze toch bang genoeg blijven om uit te zien naar die – toch wel eens een keer komende – oorlog. Het wtg. zorgt ervoor dat het vuurtje van de angst niet uitdooft, zodat alle getuigen stilletjes blijven voortsudderen.  Vroeger – voor 1975  zei men dat ‘dit geslacht niet zou voorbijgaan voordat al deze dingen zouden geschieden’. Daarmee doelde men op de goddeloze wereld die zou zien hoe de profetiën uit Mattheus zouden gebeuren. Dit geslacht waren dus de goddelozen. En dit bleef een beetje zo, zelfs al moest het besturend lichaam van de organisatie schoorvoetend toegeven dat alle leden teveel verwachtten van gods ingrijpen. Naar hun zeggen hadden zij dit eigenlijk nooit gezegd, terwijl ze de gehele meute getuigen toch hadden doen bekendmaken dat 1975 het einde zou zijn.
    2. Maar in de jaren 1980 moest men noodgedwongen een nieuwe definitie uitvinden voor “geslacht”. Dit geslacht bestond sinds 1914 en zou al de dingen meemaken. Aangezien dit geslacht op haar einde liep en er helemaal niets was gebeurd dat op een hemels ingrijpen geleek, moest men een poging doen om niet meer van een 1914 geslacht te spreken, maar van een “generatie” die alleen maar bekend was met de toestanden sinds 1914. Het onzichtbare hemelse koninkrijk bleek ook samen met die eerste wereldoorlog te zijn geïnstalleerd en satan was wis en zeker uit de hemel en naar de aarde gebonjourd waardoor alle aardse weeën konden aanvangen. Dus ging het wtg. met de moed der wanhoop een wachttoren opstellen die het verschil verklaarde door te wijzen op een hernieuwd licht vanuit de hemelse sferen om heel die wirwar te gaan uitleggen. Geen kat die duidelijk begreep wat er gaande was, laat staan dat een getuige het begreep.

    Doe dus zelf ook maar niet al teveel moeite. Gelukkig voor het bestuur, dat de getuigen niet al teveel nadenken. Dit mag ten andere niet. Een getuige die nadenkt over bijbelse leringen is op zich al zéér verdacht. Geloven in de leer der getuigen is niet alleen datgene wat mag, maar veeleer moét.

    1. En nu – het moést ervan komen – 15.02.08 de wachttoren – is er weer een zeer helder licht. Het zoveelste, maar dit keer een halogeenlicht met lange levensduur. Oogverblindend en wellicht ook wel geestverblindend. Het “geslacht” waarvan destijds sprake zou niet meer slaan op alle mensen op aarde, maar wis en zeker op de “kleine kudde overgeblevenen” oftewel het “gezalfde overblijfsel”. Dit vindt natuurlijk zijn oorzaak in het feit dat die overgeblevenen maar niet willen doodgaan en dat er zelfs nog bijkomen. Tot daar dan voor wat al dan niet goddeloze generaties of geslachten of gezalfden betreft.

    Maar nu moeten we nog weten hoe iemand ertoe gebracht wordt zichzelf als een gezalfde te beschouwen. Is het een roeping ? Is het onder invloed van bepaalde leringen ? Is het een hersenschim ? Of is het gewoon omdat het nieuwe licht veel te fel schijnt ? Merk op dat een leugentje, meer of minder, ook niet zo belangrijk is. We gaan even een eindje terug in de geschiedenis van de israëlieten.

    In bijbelse tijden was een gezalfde, een persoon die door een profeet of hogepriester met olie werd over-goten in de naam van jhwh, waardoor hij dan – zot genoeg -  werd beschouwd als een door god met zijn geest gezalfde of begiftigde  uitverkorene. Het begrip “gezalfde” krijgt de bekendste betekenis bij de installatie van Davids koningschap die – in het hebreeuws – de “messias” was geworden. In het grieks: “De christos.”

    Het woord christus heeft dus helemaal niets te zien met gekruisigd worden of zoiets. Alle israëlietische of judese koningen waren trouwens feitelijke messiassen of christussen. Door  god himself gezalfd.

    Onder invloed van de joodse leer dacht de joodse bevolking in de jaren kort  vóór en na christus’ tijdrekening dat er een nieuwe messias zou opstaan om het volk van ellende en van hun vijanden te bevrijden. Want ellende, samen met vijanden, was er in overvloed, wat het verlangen naar een verlos-sende koning uit David’s geslachtslijn sterk stimuleerde. Wie waren die vijanden ?

    1. De Herodiaanse koningen waaronder Herodes de Grote, die groot was in het vermoorden en martelen van zijn tegenstanders, al dan niet familieleden. Herodes mocht dan al koning zijn, de joden konden hem niet erkennen als zodanig, gezien hij niet afstamde van de Davidische geslachtslijn. Hij was trouwens een edomiet die de joden liever dood dan levend zagen.
    2. De Romeinen die het rijk al een hele tijd overheersten . die konden al helemaal geen koning leveren.
    3. De diverse sekten die hen voor hun wagentjes spanden om, hun niet altijd zo nobele, doelstel-lingen te bereiken.

    Het is dan ook helemaal niet te verwonderen dat er sinds +/- 50 vóór tot zelfs na de eerste eeuw een aantal zogezegde “messiassen” tevoorschijn kwamen om het volk tot opstand aan te sporen en ze van a, b en c te verlossen. (om nadien misschien wel zelf het koningschap op te eisen.) Hoe dan ook, in die tijd werd er helemaal niet gelachen, want de romeinen samen met huurtroepen en met de herodiaanse troepen sloegen elke opstand medogenloos neer. Naar hartelust werd er dan ook gekruisigd – een paar duizend man soms in één keer (enkele jaren vóór christus) en als voorbeeld voor de kijkers. De beulen hadden in die tijd werk genoeg.

    Enfin, het verhaal gaat verder, met Jezus, met zijn apostelen, met Paulus en tenslotte ook om te eindigen met de Openbaringen van Johannes.

    Enorm veel dingen die de Jezus zogezegd zou kunnen gedaan hebben werden slechts op zijn vroegst 38/40  jaar na zijn veronderstelde dood op schrift gezet, om door het wtg. thans geïnterpreteerd en op henzelf van toepassing gebracht te worden. Bvb Mattheus 24 waarbij ze (het WTG) zweren zelf de getrouwe slaaf te zijn.

    (Mattheüs 24:45-47) 45 Wie is werkelijk de getrouwe en beleidvolle slaaf, die door zijn meester over diens huisknechten is aangesteld om hun te rechter tijd hun voedsel te geven? 46 Gelukkig is die slaaf wanneer zijn meester hem bij zijn aankomst daarmee bezig vindt! 47 Voorwaar, ik zeg U: Hij zal hem aanstellen over al zijn bezittingen.

    Dit was een vraag die het wtg. voor zichzelf met “wij zijn dat” beantwoordde.

    Ge moet maar durven en het anderen kunnen wijsmaken. Zij hebben de daad bij het woord gevoegd en hebben zich ondertussen alle bezittingen van de gehele organisatie toegeeigend. (enkele 10t. milliarden dollars waard.) Maar zoals gezegd op een leugentje meer of minder, samen met een beetje bedrog komt het niet aan. Kassa – kassa – dat gaat voor.

    Nu zouden er – volgens Openbaringen – in totaal 144.000 gezalfden zijn die allemaal een hemelse bestemming verwachten, om samen met christus over de aarde te regeren. Om te bewijzen dat ze bij die speciale elite behoren vieren zij het jaarlijkse paschafeest – de herinnering aan christus’ dood – op een even speciale wijze. Er worden symbolen uitgereikt, met name brood en wijn, en wie daarvan neemt is een gezalfde. Het kan niet duidelijker. Dit knabbeltje ongezuurd brood en het slokje échte wijn maakt duidelijk dat zo iemand een bestemming heeft die in de hemel ligt en niet op aarde. De doden weten blijkbaar toch iets. En meer hoeft dit niet te zijn. Geen diploma van om het even wat is vereist, geen bekwaamheidsproef  is nodig, geen onderzoek naar verstandelijke vermogens, niets anders dan van het brood en de wijn proeven. Voila,  klaar is de “gezalfde” om naar hemelse sferen op te stijgen, met dien verstande natuurlijk dat hij er al een héél stuk in “verblijft”. ( in zijn wens- en dagdromen.) Die menselijke geest toch hé.!!

    En zo zou dat gaan tot in 1935 – aantal compleet – en nu zijn er potverdorie, verdomd nog aan toe, toch wel een aantal bijgekomen zeker ? Dus moet er naar een uitleg gezocht worden die reeds hierboven werd vermeld. Het besturend lichaam zit met de handen in het haar, ze publiceren een, met nieuw licht gepaard gaande, oplossing  en ze wachten af. Het zal er bij de overgrote meerderheid der modale getuigen, toch ingaan als niet-ongezuurde  boterkoekjes en goedkope wijn. Ze geloven toch om het even wat.

    Dit alles heeft voor gevolg dat er momenteel meer dan10.000 gasten rondlopen die denken dat ze gods geest in buitengewone mate bezitten, terwijl 99% van hen geen enkele inbreng heeft in het reilen en zeilen van het bestuur der getuigen.

    Als we ervan uitgaan dat er in het besturend lichaam een 10 tal van die kerels zitten ( zelfs minder) die de lakens uitdelen, dan zijn er 11.824 die geen vinger in de pap mogen steken. Ze mogen dan al gezalfd zijn met gods geest, zodat ze meer dan gewone kennis zouden bezitten, toch mogen ze alleen maar jaarlijks eens brood en wijn nemen en voor de rest hun bek houden.

    Wat het geheel nog droeviger maakt is dat men nu de getuigen wil wijsmaken dat die gasten straks nog een tijdje op aarde (na Armageddon) zullen blijven om de boel te beredderen. De aarde moet geparadi-seerd worden en alleen zij kunnen dat doen. Alle andere getuigen zijn niet slim genoeg om ook iets te presteren. Dwz. dat er nu 7 millioen mensen die getuigen genoemd worden zich moeten laten leiden door een tiental bedriegers die zoals duidelijk is getoond de “leugen liefhebben” (en natuurlijk ook de financiële en materiele voordelen die met dit bedrog gepaard gaan.)

    De andere “gezalfden” (11.824 min degenen die voor Armageddon reeds naar de hemel verhuisd zijn) zullen straks wel iets te zeggen hebben – zeggen ze.

    Arme getuigen, om zich zomaar voortdurend te laten om de tuin leiden.

    Het jammere aan die organisatie bestaat erin dat er tussen de modale getuigen prachtmensen zitten die echter hun bekwaamheden alleen maar dienstig maken voor hun gemeente. Anderen zijn echte fanatiekers. Gevaarlijke mensen die familiebanden verscheuren, die echtscheidingen in de hand werken bij verdeelde gezinnen, en die er zelf niet voor terugdeinzen om evengrote leugens op te dissen als hun besturende maffia – de “Cosa Nostra” van Newyork.

    Eens temeer wordt bewezen dat geloven veel meer is dan alleen maar geloven. Ook voor zulke mensen geldt de regel dat “het doel de  middelen heiligt”. – god kent ongetwijfeld ook hier, zoals bij de kruistochten en tijdens de inquisitie, de zijnen.

    Om te besluiten kunnen we dus wel zeggen :

    “al is de leugen nog zo snel – de nieuwe leugen achterhaalt haar wel” -

    En beste mensen, ge moogt geloven dat dit laatste niet gelogen is.

    Groetjes.

    Vlamme.

    NB.                 Een 15 jaar geleden schreeuwde het wtg. van de daken dat er zeker geen gezalfden (= deelnemers van de symbolen ) meer zouden bijkomen, gezien sinds 1935 hun aantal compleet bleek te zijn. Als een door gods geleide organisatie bleken ze nog niet weinig verkeerd te zijn. Was het nu het wtg. of was het gods geest die zich vergisten – of wellicht alle twee ?

    w97 1/5 blz. 21 par. 12 Boodschappers van goddelijke vrede gelukkig verklaard.

    12 Met het verstrijken van de jaren nam het Israël Gods in aantal toe tot de jaren ’30, toen het bijeenvergaderen van de overgeblevenen van de gezalfden zijn voltooiing naderde.

    Ja, de grote schare ging ijverig aan de slag in Gods dienst. Als gevolg daarvan werd het getuigeniswerk, toen het aantal gezalfden na 1935 begon af te nemen, door deze getrouwe metgezellen met nog meer stuwkracht voortgezet.

     

    w91 1/8 blz. 11 par. 13 ’Het licht is in de wereld gekomen’

    Sinds 1919 is het bijeenvergaderen van de resterende gezalfden voortgegaan en heeft zijn voltooiing bereikt. In het bijzonder vanaf 1935 is Jezus de mensheid aan het verdelen in „de schapen” die ’het koninkrijk zullen beërven dat voor hen is bereid’, en „de bokken” die zullen „heengaan in de eeuwige afsnijding”. — Mattheüs 25:31-34, 41, 46.

     

    w99 1/2 blz. 18 Onze schat in aarden vaten.

    „Zie! een grote schare”

    17 Op een van 30 mei tot 3 juni 1935 in Washington D.C. (VS) gehouden congres hield broeder Rutherford een gedenkwaardige lezing getiteld „De grote schare”. …Deze groep, „die niemand tellen kon”, zou verschijnen als de verzegeling van de 144.000 van het geestelijke Israël haar voltooiing naderde. ..Ook dezen zouden geloof oefenen in de loskopende kracht van „het bloed van het Lam”, Jezus, en heilige dienst verrichten in Jehovah’s tempelregeling voor aanbidding.

    19 Het bericht in het 1939 Year Book of Jehovah’s Witnesses verklaarde: „De gezalfde volgelingen van Christus Jezus die zich thans op aarde bevinden, zijn gering in aantal en zij zullen nooit in aantal toenemen. …Zij worden in de Schrift aangeduid als ’het overblijfsel’ van de nakomelingen van Sion, Gods organisatie (Opb. 12:17).

     

    w99 1/2 blz. 19 Onze schat in aarden vaten ……Geen personen meer toegevoegd!”Op een Gileadgraduatie in 1970 sprak Frederick Franz, destijds vice-president van het Wachttorengenootschap, tot de leerlingen over de mogelijkheid dat zij, die allen andere schapen met een aardse hoop waren, iemand zouden kunnen dopen die wellicht zou beweren tot het gezalfde overblijfsel te behoren. Zou dit kunnen gebeuren? Welnu, hij zette uiteen dat Johannes de Doper tot de andere schapen behoorde, en Jezus en sommige van de apostelen doopte. Vervolgens vroeg hij of er nog steeds een oproep bestond om nog meer leden van het overblijfsel bijeen te vergaderen. „Nee, er worden geen personen meer toegevoegd!” zei hij. „Die oproep eindigde destijds tussen 1931 en 1935! Er worden geen personen meer toegevoegd. Wie zijn dan de enkele pasverbondenen die van de Gedachtenissymbolen gebruiken? Als zij tot het overblijfsel behoren, zijn het vervangers! Het zijn geen personen die aan de rijen van de gezalfden worden toegevoegd, maar vervangers voor degenen die wellicht zijn afgevallen.”

    Zouden de opstellers en schrijvers van die stomme verhaaltjes niet beter werk gaan verrichten dat de maatschappij ten nutte komt in plaats van de wtg aandeelhouders?

    Bvb: treinbestuurder –timmerman – politieman – atheïst – postbode – schoenmaker, enz

    .

    .

    .

    .

    .

    .



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!