RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

     BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Traktaat van het WTG nr. T-27-o (enkele jaren terug.)

     

    Wanneer jehovahs getuigen van deur tot deur gaan, en zoals gewoonlijk, niet zoveel gehoor vinden, lukt het hen meestal om nog vlug een traktaatje in de handen van de bewoner te stoppen, zodat hij:

    “nog eventjes op zijn gemak de “waarheid” kan lezen, samen met de prachtige beloftes die er (alleen) voor mensen van goede wil zijn weggelegd.”

    Let er op dat dit een traktaat is dat alléén voor mensen van goede tot zéér goede wil is bestemd. De ande-ren die ongevoelig zijn voor de erin vervatte “prachtige boodschap” mogen vergeten straks op enigerlei wijze ook maar een blik van goedkeuring zijner almachtige te ontvangen. Het is duidelijk dat zulk iemand absoluut niet in aanmerking komt de gunsten van het WTG (het ergste), noch van god zelf te genieten.

    Paragraaf nr 1 zegt dat het lijden in de afgelopen 100 jaar nog nooit zo erg is geweest. In eerste opzicht – en oppervlakkig gezien -  lijkt dit een grote waarheid te zijn. Schijn bedriegt echter.

    Er is inderdaad overvloedig veel ellende in sommige werelddelen, er is veel lijden en er gebeuren gruwelijke dingen.

    Toch is die paragraaf niet juist en strooit ze zand in de ogen van de lezers. Wil men immers vergelijken met 100 of meer jaar geleden, dan moet men over een aantal factoren beschikken die, laat het ons correct zeggen, mathematisch juiste gegevens verschaffen en logisch te verantwoorden zijn.

    Enige toelichting :

    Er zijn nu ruim 7 milliard mensen op aarde……….anno 2.012 juni.

    In 1900 waren er met moeite 1,5 miljard…

    Dit betekent dat er nu 4,6 keer meer mensen leven ……… ……..bijgevolg :

                Is de misdaad 4,6 keer groter            ?                      neen.

                Zijn er 4,6 keer meer aardbevingen ?            neen.

    Alle sinds mensengeheugenis opgetekende aardbevingen tonen aan dat er thans helemaal geen toename is van aardbevingen of vulkaanuitbarstingen. In verhouding waren er vroeger zelfs meer doden dan nu. – veel meer zelfs.

                Waren de levensomstandigheden vroeger zoveel beter dan nu ?                 neen.

    Ze waren véél en véél slechter. Wil iemand van ons terugkeren naar de middeleeuwen ? Of wil iemand terug naar de jaren 1850 of vroeger ?

    Lees even alleen maar de “Geschiedenis van Vlaanderen” en na een aantal bladzijden zal snel blijken dat  die leefomstandigheden van destijds niet zo benijdenswaardig waren.. Het leven was destijds erbarmelijk, er was bijna geen onderricht en het leven was nogal kort.

                Waren er vroeger dan zoveel sociale voorzieningen ?   neen. – zelfs geen. Kinderen hadden zelfs geen jeugd en moesten werken vanaf hun 10de jaar. – katoenspinnerijen en kolenmijnen.

    Bijgevolg :……

    In plaats van drukkerijen zou het Wachttorengenootschap er wellicht beter aan doen om klinieken en opvangtehuizen voor ouderen te bouwen. Vandaag de dag worden de kerken bekritiseerd tot tegen de grond, terwijl zij het toch zijn die scholen en hospitalen hebben opgericht. Weliswaar met ons geld en met bijbedoelingen, maar er is toch een degelijk onderricht en genezing of behandeling uit voortgekomen.(misschien wel met bijbedoelingen de bevolking rooms katholiek te houden.)

    Toegegeven, de kerken doen verkeerde dingen, hebben wereldlijke en in alle opzichten tevéél macht en ze onderwijzen vals-religieuse praktijken…..maar ze doen ook goede werken.

    Ze leggen zelfs – in bepaalde omstandigheden dan – de nadruk op het “mens-zijn”  in plaats van te prediken over Abraham, Noach en het belang van vervlogen oude mythes en oude testamenten.

    Een ander punt is dat van de berichtgeving.

    In vroegere tijden was er geen of praktisch geen berichtgeving. Er bestond geen telefoon, geen radio, geen internet, geen Gsm gedoe, geen informatie, kortom er bestond geen communicatie.

    Als er vandaag een moord gebeurt in Alaska, dan weet men dezelfde dag nog in China en in Pätagonie wat er gaande is.

    Als er in vroegere tijden 120.000 en veel meer chinezen verdronken door overstromingen van de Yang tse rivier, dan wist men er in Vlaanderen niets van, en zelfs de meeste chinezen wisten zelf nog niet waar die rivier stroomde, of dat ze bestond zelfs. Als er nu vijf verdrinken springt het wt.genootschap erbij om gewag te maken van de verschrikkelijke rampen die het mensdom treffen. Het klinkt als een hoopvol stemmende gebeurtenis in hun hoofd, waarbij ze denken dat gods oordeel steeds maar dichterbij komt.

    Alleen oa.de grote joodse oorlogen werden vroeger in bijbelse kronieken bijgehouden, meestal dan nog onbetrouwbaar en cijfermatig niet zo korrekt.  Zelfs helemaal vervalst en niet historisch zuiver.

    (zie bvb de cijfers in de boeken van Samuel-Koningen en Kronieken in bijbelse tijden, waar cijfers in staan om van te duizelen…er staan aantallen in te lezen die gewoon belachelijk en onmogelijk zijn. Je komt gauw aan bijna drie millioen dode kanaanieten – filistijnen – moabieten – amalekieten - en andere, die dan nog door “gods uitverkoren volk” en met zijn goedkeuring én bevel afgeslacht werden.)

    Het is echter zo dat,…. als je als een goeie getuige van die organisatie daaraan durft twijfelen (aan de correktheid van die cijfers)... je naam nogal snel op de verdoemlijst komt te staan, eventueel niet de lijst van god zelf, maar voornamelijk op die van het genootschap dat in jouw een gevaar ziet voor andere getuigen. (ze zouden óók de echte waarheid kunnen leren kennen – die nogal verschillend is van de doctrines van het genootschap.)

    Misschien nog één vraagje : “wat doet god om het lijden van de mensheid te verzachten ?”  Hij doet niets – geen vel – geen jota – nada … ……maar straks wel (het zal wel)………… staat er toch in dit traktaat. jaja straks.

    Het lijden van tegenwoordig, in arme landen, is dus volgens de organisatie een te verwaarlozen gegeven, een voorbijgaand akkefietje dat straks zelfs helemaal vergeten zal zijn als die miljarden een opstanding zullen krijgen. Over wat moeten we nu eigenlijk nog klagen ?

    We moeten daarom even paragraaf 2 lezen.

    In Psalm 37 : 10-11 staat er niet alleen “de goddeloze zal er niet meer zijn………”

    De psalm begint echter met de woorden : “nog maar een korte tijd en de goddeloze zal er niet meer zijn………..”

    Deze psalm is 3.000 jaar oud en dus helemaal waardeloos, want die “korte” tijd is 3.000 jaar geleden en de goddelozen zijn er nog altijd. Ttz : de mensheid, die door het genootschap als goddeloos wordt beschouwd – de “niet getuigen” dus, ook diegenen die het traktaat hebben geweigerd te lezen.

    Trouwens ook de apostelen in de eerste eeuw waren de verwachting toegedaan dat er héél spoedig een nieuwe aarde zou komen – Petrus zegt bvb “het einde van alle dingen is nabijgekomen”..(o.a)

    (1 Petrus 4:7) 7 Doch het einde van alle dingen is nabij gekomen . . .

    Mensen grijpen nu eenmaal altijd naar in de toekomst liggende mooie hoopvolle verwachtingen waardoor ze de realiteit niet zien of zelfs ontkennen. Wishfull Thinking en imaginaire hoop.

    Maar het moedwillig weglaten van die openingszin – zie hierboven - in Psalm 37. getuigt van de onbetrouwbaarheid van dit genootschap. Ze weten immers maar al te goed dat de mensheid die verstandiger is geworden dan vroeger, de vraag zou stellen : “wat is dit nu eigenlijk met die korte tijd ?”

    Paragraaf  3 en verder spreekt over de komst van het paradijs, eeuwig leven en een opstanding.  Mensen lief, weet u wat het betekent : een opstanding ?

    Om even de chronologie van het genootschap te gebruiken, kunnen we het volgende rekenen….2370 voor christus was er de zondvloed[1]……..we leven nu in 2.012……dit betekent  ruim 4.382 jaar. Bij een bevolkingstoename van 1 procent, sinds die tijd, met 6 personen, zou het aantal “opstaanden uit de dood”, zó groot zijn dat men wel 100 aardbollen kan vullen – zelfs al valt de helft weg wegens slecht karakter, onberouwvol zijnde zondaars, en/of overmatig onvolmaakt zijnd.

    Daar heeft het wachttorenbestuur met haar door god uitverkoren gezalfden geen rekening mee gehouden. De mening dat zij helemaal geen rekenkundig vermogen hebben begint steeds meer veld te winnen. Het kan ook moeilijk anders, want wie enige wetenschappelijke vorming heeft, wordt of blijft geen wtg.lid. Ttz. er is geen, of nauwelijks een wetenschappelijk potentieel in de organisatie van de getuigen, waardoor we kunnen besluiten – of zouden kunnen besluiten -  dat ze gewoon maar op papier zetten wat mensen graag zouden geloven ….hun overledenen terug zien (??) ..De feiten worden gewoon achtergehouden of opzij geschoven als zijnde “details waar men niet over hoeft te struikelen.”

    Nu even terzake…..

    -          waarom is het lijden begonnen ?

    -          omdat Adam en Eva door god werden beproefd ? wat is het nut daarvan en waarvoor ?

    -          omdat god toeliet dat de satan de mensen het leven zuur maakt ? welk nut heeft dit allemaal als men toch sterft en een opstanding krijgt ?

    -          omdat god de onvolmaakte mens zijn gang laat gaan ? dan kan het lijden hem in feite niet veel schelen.

    -          Omdat god niet zeker was van zijn schepping ? dat zal wel het geval zijn geweest.

    -          Omdat mensen onvolmaakt zijn geworden door de zondeval ? hadden Adam en Eva misschien reeds die onvolmaakte karaktertrekken in hun DNA aanwezig bij hun creatie ?

    -          Omdat er misschien helemaal geen schepper is ? – of misschien niet almachtig ?

    -          Omdat het kwaad reeds voor Adam en Eva bestond.

    Dan ook nog dit : wie heeft het recht om te regeren ?

    Welnu, niemand zal ontkennen dat god – indien bestaand - , als schepper, het recht heeft om over de aarde en de rest te heersen[2]….. Maar waarom begint hij er dan niet aan ? Moet de mens nog een beetje afzien ?..Geen enkele vader laat zijn kinderen afzien of in de ellende zitten ……de almachtige wel blijkbaar. Hij is dus medeplichtig en te veroordelen wegens “schuldig verzuim.”.

    Is het lijden dus bijna voorbij ?.....er zijn absoluut geen bewijzen dat er een hogere macht aan het werk is om de mensheid te genezen van haar huidige kwalen…..maar toch zijn er lichtpunten, en daar zijn dan dus wél bewijzen voor… de wetenschap namelijk.

    Alleen de wetenschap, met haar toenemende kennis over allerlei zaken, zorgt ervoor dat de levensomstandigheden van de mens verbeteren. Alles gaat echter niet zo vlot….er is nog veel te doen, maar het is dank zij de wetenschap dat de mens minder lijdt, dat hij langer leeft, dat er sociale voorzieningen en medische middelen bestaan die het bestaan veraangenamen. (in te weinig delen van de wereld)

    En dat doet ze zonder wonderen, zonder mysteries, zonder goddelijk ingrijpen……maar ze doet toch iets.[3]

    Misschien is veel van wat er gebeurt verkeerd, want volgens het genootschap ligt “de gehele wereld in de macht van de goddeloze” en heeft héél die wetenschappelijke wereld niets dan slechte bedoelingen.

    Ik kies toch wel voor de vooruitgang tot spijt van de bende struikrovers in New York, die blijkbaar ook graag van die “verkeerde vooruitgang” meeprofiteert..( van satans voorzieningen dus.)

    Het bestaan van een alles-zaligmakende heiland komt daarmee wel ietwat op de helling te staan.

     

    De laatste paragraaf van het traktaat nr 6 dus benadrukt op een gluiperige wijze dat alleen de echte getuigen de laatste proef “Armaggedon” – de grote oorlog van god - zullen overleven, want……

    -          alleen zij bezitten de ware en juiste kennis..nauwkeurige kennis dus.

    -          Alleen zij prediken het komende koninkrijk van Jezus.

    -          Alleen zij behoren tot de oprechten die de aarde gaan beerven.

    Wij zouden eerder het volgende willen benadrukken :

    -          als er één volk is dat minder of niets van de bijbel en haar achtergrond kent zijn het de getuigen. – ze worden het ook niet geleerd, integendeel.

    -          Als er één volk rondloopt dat geen kennis heeft van geschiedenis, wetenschap, politiek of wereldgebeuren dan zijn het de getuigen. Zij zien alles wat er gebeurt als een vervulling van profetieen…doemdenkende letterknechten dus.

    -          Als er een volk is dat zich als schapen laat scheren, dan zijn het de getuigen….ze maken graag de organisatie nog rijker dan ze reeds is….en dit betekent niet weinig.

    Wat verklaart dan enigszins het relatieve succes van deze sekte ?

    Welnu, daar is maar één antwoord op : de angst voor het onbekende.

    Wat gebeurt er met mij als ik doodga ?? Er moet toch ergens een schepper zijn, of iets wat we niet kunnen omschrijven ? Zeker, er kan iets zijn, maar het is totaal verkeerd om angst te hebben van dat iets wat je niet kan omschrijven en/of zelfs niet als bestaand kan aantonen.

    Mensen hebben graag leiding, dat bevrijdt hen van een bepaalde eigen verantwoordelijkheid. Ze worden wijsgemaakt dat ze er allemaal niet zo moeten mee “inzitten”, want de leiding heeft al de wijsheid in pacht. Dus moet je niet teveel nadenken, alles is nauwkeurig uitgekiend en de bijbel – die zij beter dan wie ook kennen – geeft op alles een antwoord. Flink gelogen natuurlijk.

    Sta dus je verantwoordelijkheid als mens aan hen af, denk niet teveel op eigen initiatief na, en geloof met een gerust hart alles wat het genootschap je voorhoudt……je zit op rozen dus. (met doornen erbij > let dus op waar je je neerzet.)

    Keer de wereld maar met een gerust hart de rug toe en besef dat al haar inspanningen gedoemd zijn om te mislukken, gezien de gehele wereld in de macht van de satan ligt.

    Wat een misleidende uitdrukkingen.

    Je krijgt, van het op het meest angstaanjagende een duidelijk antwoord……”er is voor alle goede mensen een opstanding”. Die goede mensen, wel te verstaan, dat zijn dan enkel en alleen de getuigen van jehovah en degenen die een bijbelstudie van hen krijgen, en al de rest die de wereld bevolkt, is als ongedierte …. …..zie de wachttorenlektuur.

    Je gaat dus naar hun vergaderingen, je gaat in de velddienst, je leest een beetje in de bijbel en vooral in de lektuur die deze organisatie als heiligmakend bestempelt[4]  en je hebt in feite geen andere verantwoordelijkheden meer.

    Het wachttorengenootschap is de weg de waarheid en het leven……doen ze je geloven.

    Dat de bijbel een totaal onduidelijk beeld geeft van de geschiedenis,  dat ze tal van onjuistheden bevat, en dat ze zelfs doorspekt is met bloedvergieten, op gods bevel of met zijn blijde instemming, wordt gewoon van tafel geveegd door te beweren dat we niet in gods wijsheid moeten proberen te treden.

    Gods wegen zijn op dit moment ondoorgrondelijk en niet na te speuren.

    Toch wordt diezelfde god als een personifikatie van liefde, wijsheid, rechtvaardigheid en macht beschouwd. En wat meer is : je moet niet alles willen weten, je moet niet altijd maar nadenken over die kwesties, want het genootschap doet dat voor jou.

    Wanneer je dus een getuige wordt, of overweegt er een te worden….gooi dan alvast je hersenen in de afvalbak aangezien je die op geen enkele wijze meer nodig hebt.

     

    Vlamme      20.07.12

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .



    [1]  Volgens het genootschap is die vloed wereldomvattend geweest, met totale vernietiging van al wat leeft, behoudens de in de ark van noach geredde mensen en dieren. Volgens wetenschappers kan er nooit een wereldomvattende vloed zijn geweest, alleen wél in de toendertijd gekende wereld, en dan nog niet op de gestelde datums van het wachttorengenootschap.

    [2] In de veronderstelling dat de god, zoals hij in de bijbel beschreven staat, wel degelijk bestaat.

    [3] Dank zij het feit dat er een soort van “verlichting” bestaat wordt de slavenhandel bestreden. Dank zij de religies, werd de slavenhandel getolereerd, want men kon in de bijbel overvloedig veel aanwijzingen vinden dat het slavenhouden zeker toegelaten was. Dit heeft het leven gekost aan millioenen mensen, en het heeft honderden millioenen anderen ongelukkig gemaakt.

    [4] Dat die lektuur af en toe een wijziging aanbrengt, wordt op een verbloemde manier gedaan – eigenlijk op een huichelachtige manier – maar o wee, de getuige die het aandurft te twijfelen aan hun dogma’s.

    Hij wordt subiet beschouwd als een werelds denkend mens, zelfs als een instrument waarvan satan zich bedient om twijfel in de gelederen te zaaien, en het is dus goed om zo iemand buiten te gooien. Hij wordt dus een “afvallige”

    Twijfelen mag niet, kan niet en is écht uit den boze.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!