RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    16-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NIEUWE KR.ZAAL ??

    CHRISTELIJKE NAASTENLIEFDE OFxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    TOCH NIET HELEMAAL.

     

    Vandaag een hartig gesprekje gehad met een getuige van jehovah.

    Het mens wist gelukkig niet dat ik een ex-getuige was en zelf heb ik het ook niet aan zijn neus gehangen. Kwestie van zijn babbeltje niet te verstoren. Mijn geweten en veel andere ernstige redenen hebben mij er immers destijds toe gebracht hun rangen definitief  te verlaten. …

    k’ Heb hem niet gezegd een ex. te zijn . Hij zou het trouwens ook niet begrepen hebben.

    Enfin, er was dus een gesprek, als we het even voor de lol zo mogen noemen – hoofdzakelijk van zijnentwege – dat ging over het “komende” koninkrijk van christus en de liefde die “broeders en zusters” elkaar nu reeds – naar het luidt van harte  - toedragen. Na korte tijd bleek dat alleen de getuigen van jhwh. elkaar echte christelijke, op de bijbel gebaseerde, liefde kunnen betonen. Zij zijn immers de uitverkorenen die straks de aarde gaan herbevolken. De rest (999 van de 1000.) zit in zeer slechte papieren – ze zijn sowiezo radikaal verkeerd. Eigenlijk moeten we dit nog afwachten gezien ik destijds – toen ik lid was van de organisatie - echt niet zo die liefde heb ondervonden. Oppervlakkig dat wel – een soort van plichtmatige liefde -, maar nooit diepgaand en echt. Geen hartelijke liefde, maar eerder een opgelegde plichtmatige liefde. Christenen moeten nu eenmaal liefhebben, niet omdat ze willen, maar omdat ze moeten.

    Het ging zelfs zover – zo zei de “broeder” – dat de getuigen overal op aarde een zodanige liefde voor elkaar hebben dat er mag gesproken worden over een :”wereldomvattende broederschap”. Voorwaar een reklamestunt die sommige mensen (onterecht trouwens) doet lekkerbekken van verlangen. Eindelijk een mooie wereld.

    Toen bleek het me weer – eens temeer – dat de getuigen totaal onwetend zijn omtrent de ware aard en de doelstellngen van hun eigenste wachttorenorganisatie. Ze worden totaal onwetend gelaten en van alles wijsgemaakt en beseffen niet eens dat ze dagelijks bij de neus worden genomen. Het woordje “naastenliefde” wordt zo dikwijls en meestal uiterst lichtzinnig gebruikt, waardoor en waarbij de ware inhoud ervan ze ontsnapt .

    In feite moeten mensen de organisatie vanop afstand kunnen bekijken om haar degelijk te leren kennen. De leiding in Brooklyn, is sluw, niet intelligent en hun belangen zijn zuiver financieel.

    Ik voel het daarom aan als zijnde mijn plicht om toch nog maar  eens te vertellen wat ik persoonlijk heb meegemaakt in de stad Oostende. Het is niet zomaar een verhaal maar een echt gebeurd feit.

    Rond de jaren 1995/96 werd op een kringvergadering benadrukt dat christenen zich toch ook moesten inspannen om  - indien het effekes kon – een vrijwillige bijdrage te storten voor de bouw van koninkrijks zalen in de voormalige oostbloklanden. De getuigen aldaar – en er was wegens het wegvallen van de “muur” en het verdwijnen van de communistische dictatuur  –  een nogal niet geringe toename van getuigen aldaar en we konden als “welstellende” westerlingen de verse getuigen toch niet in de kou laten staan. Dus werden er dra in elke ge-meente bijdragebussen gedeponeerd met de vermelding:

    “vrijwillige bijdragebus voor de oostbloklanden.”

    En ja, naastenliefde bracht er velen toe daar regelmatig enkele bankbriefjes in te gooien. Of dat geld nu echt naar die landen is over-gemaakt valt meer dan een beetje te betwijfelen. Er werd in de wacht-toren eveneens vermeld dat een zaal in Rusland en andere arme landen  ongeveer een 275.000,- bfr kostte  :  +/- 6800,- euro omgerekend nu. (staat in hun lektuur.) Denk eens aan broeders en zusters wat wij in die landen allemaal kunnen doen voor onze broeders en zusters  en voor zo weinig geld !!

    Een tijdje later – en er waren destijds vijf gemeentes in Oostende – begon de leiding via bezoekende kringopzieners te opperen dat we zelfs in Oostende toch beter ook een nieuwe koninkrijkszaal (kr) konden hebben. Dit zou in de eerste plaats jhwh. verheerlijken, zijn naam groot maken en daarbij zou de nieuwe kr.zaal een blikvanger zijn voor de oostendenaars, zodat er wellicht weer een grote toename zou zijn. Wat een ijdelheid en najagen van wind. Er is immers geen jhwh.

    Nu dient opgemerkt te worden dat er twee koninkrijkszalen bestonden in Oostende – een voor opex/zuid en franstaligen, en een voor de drie andere gemeentes (west- stene en oost). In totaal waren er toen ongeveer een 300 leden.

    Geen van die leden voelde de noodzaak aan om een nieuwe zaal te bouwen. De bestaande zalen voldeden ruimschoots aan de behoeften en daarbij kwam nog dat de zalen nog niet lang geleden een moder-niserende opknapbeurt hadden ondergaan wat de sfeer toch wel, min of meer, ten goede kwam.

    Maar desondanks bleef de leiding onvermoeibaar aandringen, gezien het “zeker” jhwh’s wil was dat we die nieuwe zaal moesten hebben. Tenslotte lieten de getuigen zich na enkele jaren van aandringen en druk uitoefenen, overhalen…. Jehovahs (ttz het wtg’s) wil is immers wet. Getuigen laten zich graag leiden; er wordt met gods wil meer dan je eigenlijk lief is, om de oren geslagen, er word naar hartelust gehersenspoeld tot men uiteindelijk instemt. Wie te negatief tegenover het plan stond werd uiteindelijk zelf als een nogal wat negatief element beschouwd – het kon niet dat je “echte liefde” voor jhwh had (zo bleek toch) indien geen voorstander van een nieuwe kr.zaal.…..Het had toch enkele jaren geduurd. Van Rusland werd voorlopig niet meer ge-sproken….De vijf gemeentes zouden hun fondsen samenbrengen en er zou dus een nieuwe zaal komen. Grote vergadering met de ouderingen, de “specialisten” en enkele andere “experts” terzake, die zogezegd ruime (leugenachtige) kennis hadden van nieuwbouw (en een nog grotere kennis van hoe te liegen). Het geheel zou ongeveer 12.500.000,- bfr  kosten en er bleek net genoeg te zijn om geen lening aan te moeten gaan. Er was zelfs een indrukwekkend doende broeder uit het bouwcomité die letterlijk zei:

    “maar broeders toch – jullie hebben méér dan genoeg voor die nieuwe zaal.”

    Een nieuwe zaal blijkt duidelijk een of meerdere leugens waard te zijn. Het was ook wellicht jhwh’s wil dat er gelogen werd. Veeleer die van het Wtg echter…en er kwam toch een zeker voorzichtig enthousiasme –  lichtjes en schoorvoetend. Zou het dan toch jhwh’s wil zijn ? Er zou dus gebouwd worden. Uiteindelijk was men akkoord.

    En toen kwam er een ontnuchterende boodschap.

    De zaal zou geen 12.500.000,- kosten maar 18.500.000,- bfr. Dit wisten de bouwopzieners  reeds wel op voorhand maar die laagste prijs werd eerst vermeld om het geheel aan plannen tegenover de gewone leden niet te doen wankelen. Uiteindelijk bleek de toale kost dan zelfs 21.500.000,- bfr  te bedragen zijnde 537.500,- euro. Als niet-getuige moet u daar helemaal niet van opkijken, want de leiders zijn het meer dan gewoon om de stenen uit de grond te liegen. De wachttorenorganisatie is immers op en top een onbetrouwbare instelling en de naam van god wordt daar zo ijdel gebruikt dat we er niet genoeg voor kunnen waarschuwen. Voor zover je zo een naam ijdel kan gebruiken.

                De zaal werd dus gebouwd door vrijwilligers. Mensen die zich geheel gratis uit de naad werkten, en van heinde en verre op eigen kos-ten kwamen, om “jhwh te verheerlijken”. Uiteindelijk, en na het afwerken, wordt dan die zaal aan jhwh. opgedragen met een beetje deftig aandoend ceremonieel vertoon, inwijdingstoespraak en enkele loze ge-beden. De traditionele zinloze geplogenheden dus -  eigen aan de getuigen..

    Niemand van de aanwezigen, zelf veel vooraanstaanden – fanatieke niet nadenkenden -  van de sekte beseften eigenlijk waar het echt om gaat. ……want :

    Wat is het “aan god opdragen van een nieuwe koninkrijkszaal?”

             De gemeentes hebben een VZW opgericht, zodat ze er wettelijk gezien ook “veiliger” voorstaan. Deze Vzw heeft (en dit is bijna bij alle 106.000 gemeentes van jhwh. getuigen) in haar statuten staan dat het eigendom bij ontbinding ervan auto-matisch aan het wachttorengenootschap wordt overgedragen.

             Voelt u reeds nattigheid ?  In feite mogen we luidop zeggen dat op die wijze elke gebouwde en nog te bouwen koninkrijkszaal,  reeds op een of andere wijze eigendom is van het genootschap. Heeft dat nu voordelen ? En voor wie dan wel ?

             Welnu, alle kosten van A tot Z worden door de leden gedragen. Onderhoud, herstelling, en wat je maar kan noemen in verband met de zaal. Moet er gekuist, hersteld of veranderd worden, dan gebeurt dit weer door vrijwillige onbezoldigde broeders en zusters. Het is immers een groot voorrecht door jhwh gebruikt te worden om zelfs de toiletten te mogen reinigen.

             Er moet ook een jaarlijkse registratiekost betaald worden (aan de belastingsdienst) die neerkomt op  0,17% van de totale bezitswaarde der Vzw. Dit kwam destijds neer op ongeveer 60.000,-bfr of 1.500,- euro/jaar. Door de leden als vrijwillige bijdrage gestort.

             Er is ook een brandverzekering. Om dit naar behoren te doen stuurt het genootschap een jaarlijkse lijst  met na te komen verplichtingen. Die lijst is zodanig opgesteld dat het praktisch onmogelijk wordt gemaakt dat er nog brand uitbreekt. Het wachttorengenootschap heeft haar eigen brandverzekerings-maatschapij, wat bewijst dat ze toch héél kapitaalkrachtig moet zijn. Daar stort de Vzw dan haar jaarlijkse bijdrage aan. Dit alleen al maakt de winsten van het genootschap gigantisch. En het ironische daarvan is dat ze zelfs geen steen hebben verlegd tijdens de bouw van om het even welke zaal. Dwz. er komt ka-pitaal binnen zonder dat ze ooit een slag of stoot hebben gegeven. Voelen jullie nu reeds een beetje waar het om gaat ? Een nieuwe zaal moet er komen mét of zonder jhwh. Die heeft helemaal niets in de pap te brokken. Geld is wat telt. God is geld. Religie is geld. Het WTG is geld. De leden betalen toch graag alles, en zodra de naam van god wordt uitgesproken duiken ze in hun geldbeugel. Elk lid draagt aan jhwh. over wat hij kan, maar de voordelen gaan naar het wachttorenbestuur. Dit is dan hun vorm van naastenliefde.

             In elke zaal, en dus ook in de nieuwgebouwde, staan steevast één of meerdere bijdragebussen waar u de vrijwillige verplich-ting als getuige hebt, om toch iets bij te dragen aan het welzijn van de organisatie. Overschotten gaan, via het bestuur, naar de banken in Newyork.

    Tot daar enkele bedenkingen omtrent die broederlijke liefde van het genootschap tegenover haar leden.

    Maar het is nog niet alles.

    Bij de inwijding van de zaal werden ook enkele ervaringen en vermel-denswaardige feitjes verhaald….Tijdens de werkzaamheden of onge-veer rond die tijd, kwamen er nogal wat russisch sprekende allochtonen in ons land binnen – ook in Oostende. Het genootschap zag daar potentiele nieuwe leden in en sommigen droomden reeds van een rus-sische gemeente in Oostende: mooi zeg. Door mensen warm te maken voor die denkbeeldige gemeentes gingen sommigen zelf enkele tijd naar Moskou om russisch te leren. Logement bij russische broeders en zusters.

    En toen ze terugkwamen kon er natuurlijk een en ander verteld worden over die moskouwse toestanden.

    Dus bij de inwijding gebeurde dit dan ook.

    Twee zustertjes, brave, gelovige meisjes, vertelden dat er daar zeer onprettige toestanden waren. Soms gingen ze in onverwarmde lokalen de bijbel bestuderen (op zijn russisch) terwijl het buiten zeker op zijn minst 16 °C vroor. Ze moesten op een houten bank zitten omdat er geen stoelen voorhanden waren.

    Hoeveel kostte een zaal in Rusland weer ?                           6800,- euro.

    Hoeveel kostte onze oostendse zaal weer ?                      537.500,- euro.

    Een zaal die we aan geen kanten nodig hadden.

    Hoeveel  zalen kon men voor die prijs in Rsl. neerpoten ?       79 zalen.

    Hoeveel zalen werden er met de vrijwillige bijdragen van de westerse gemeentes opgericht ? Geen kat die het weet. Wellcht geen. Want anders hadden ze daar wel de nodige luide publiciteit aan gegeven.

    Hoeveel liefde betoonde die “wereldomvattende broederschap” aan andere leden ? De russen kunnen blijkbaar wel een beetje zonder zaal, want ze hebben de middelen toch niet om een zaal zoals die dure in Oostende te onderhouden, ze kunnen de brandverzekering niet betalen en daar heeft het genootschap dan ook geen boodschap aan. Ze willen in de organisatie zeker geen koninkrijkszaal die hen kosten zou opleveren.  En in Rusland wordt er veel tegengewerkt. Hun regeerders en de orthodoxe kerkleiders zijn ook niet helemaal dom, weet je. Ze kennen de gevaren die aan hun eigen en zeker aan die van andere religies verbonden zijn. Vergeet de russen dus maar.

    De oostbloklanden moeten nog even wachten vooraleer ze kunnen “gemolken” worden.

    Getuigen die dit kleine maar ware verslagje lezen, kunnen zich dit zeker nog herinneren.

    Vandaag berusten ze in hun nieuwe koninkrijkszaal. Geen mens die nog aan russische zalen denkt. Het “werk” – of hoe je het ook noemt –  van de getuigen wordt daar in Rusland trouwens nogal aan banden ge-legd van regeringswege.

    In geheel Vlaanderen is er geen kat die er nog aan denkt russisch te leren. Het enthousiasme is trouwens totaal verdwenen. De “wereld-omvattende broederschap” is als een bliksemflits eveneens verdwenen.

    Het besturend lichaam bedankt zelfs niet voor de geleverde inspan-ningen – hun neus bloedt hevig.

    En toch………..

    Getuigen van jhwh beweren – en schreeuwen het zelfs van de daken – dat zij “in de waarheid” zijn.

    Was de waarheid maar in hén aanwezig.

    Naastenliefde zou een diepere betekenis krijgen.

    .

    .

    .

    .

    .

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!