Inhoud blog
  • Indecent (onfatsoenlijk)
  • Tsunami
  • Hela HEMA ....
  • Maakt Macht Debiel ?
  • Wereldkampioenen in Staking
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De Wereldkampioenen
    Wat de wereldkampioenen zoal aanbelangt
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Normen en Waarden

    Deze blog is, zoals al diverse keren eerder vermeld, over tegenstellingen in de samenleving van de Wereldkampioenen.

    Een van de tegenstellingen is diegene die gaat over waarden en normen. Er is een deel van onze samenleving die terug wil naar meer principiële regels, zoals beleefdheid, eigen verantwoordelijkheid, respect, loon naar werk enz… terwijl een ander deel van onze samenleving aan al deze “beperkingen” geen boodschap heeft onder het motto: ”Ieder voor zich en God voor ons allen”….

    Ik denk dat ik mag gerangschikt worden in de eerste categorie, diegene die meer eigen verantwoordelijkheid zou willen zien. Een voorbeeld : Geen zin om naar school te gaan ? Goed, maar ook geen diploma en ook geen uitkering en ook een extra hulp om “later” de schade terug in te halen.

    Helaas ben ik waarschijnlijk een aanhanger van een aantal principes die door onze leiders zelf als oubollig worden beschouwd.

    Neem nu onze vrienden Elio en Bart, ja de twee Superwereldkampioenen. Zij hebben zichzelf nu meer dan 250 dagen de kans gegeven een regering te vormen, maar zijn daar niet in geslaagd. IK zou denken: Oké, jullie hebben jullie tijd genomen en jullie zijn niet geslaagd, dus geef uw opdracht terug aan de kiezer. Maar hoho…. Zo gaat dat niet in wereldkampioenenland, in tegendeel. Het laatst wat Elio en Bart zeggen te willen is, het oordeel van de kiezer te vragen. (Zolang je het oordeel van de kiezer niet krijgt, ben je officieel nog niet gebuisd J.

    Of neem nu de werk ethiek van minister Ingrid Lieten. Ze schoffeert met haar gelekte email op grove wijze haar collega’s in de Vlaamse regering, en ja, ze excuseert zichzelf (en beschuldigt een medewerker ervan de bewuste mail te hebben geschreven) en ons aller Kris laat haar op post . Ëen bergbeklimmer laat geen teamlid vallen (Sic).

    Ik hoor zelfs dat onze pedofiele bisschop beter naar het buitenland zou worden verhuisd . (om zich daar te onttrekken aan de gevolgen van zijn daden ???)

    En wat gedacht van onze Stijn ? Hij wordt gestraft voor zijn ondermijnend gedrag bij Club Brugge : boete : hij krijgt 1 miljoen Euro !

    Voor die vrouwen en mannen van wie verwacht wordt om normen en waarden bij te brengen aan de wereldkampioenen zijn het in elk geval harde tijden : Indien het hoogste gezag in de politiek, de religie en de sport de traditionele waarden en normen onbelangrijk vinden, is het dweilen met alle kranen open!

    Groet,



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!