Inhoud blog
  • Indecent (onfatsoenlijk)
  • Tsunami
  • Hela HEMA ....
  • Maakt Macht Debiel ?
  • Wereldkampioenen in Staking
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De Wereldkampioenen
    Wat de wereldkampioenen zoal aanbelangt
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenen in Staking

    Gisteren, 4 maart 2011 was het weer zover : een nationale actie van de wereldkampioenen tegen het Inter Professioneel Akkoord IPA dat alle loon/uitkering/pensioentrekkenden voor de komende 2 jaar een automatische aanpassing van hun inkomen aan de levensduurte koppelt ( de index) plus daarbovenop nog een extraatje van 0,3 % .

    De index aanpassing wordt geschat op 4 % over de twee jaar, maar met de huidige ontwikkelingen in  de Arabische wereld zou het wel eens kunnen dat de inflatie enorm versneld zou kunnen worden… met misschien wel een derde index aanpassing tot gevolg (= 6 %).

    Kortom, een IPA dat voor de vertegenwoordigers  (?) van de werkende klasse, totaal ontoereikend is en om dat argument kracht bij te zetten werden allerlei acties en stakingen opgezet om het bedrijfsleven en diezelfde werkende mens (de werklozen en de gepensioneerden blijven liever thuis met zulke dagen J  ) die toch op zijn werk wil geraken.

    Wat me opviel tijdens deze nationale protest dag  was dat, zoals gewoonlijk, het openbaar vervoer, Audi in Vorst en Sappi in Lanaken werden lam gelegd, dat in Wallonië tal van bedrijven , de luchthaven van Bierzet en zelfs een gedeelte van het onderwijs in staking waren. Wat me echter vooral opviel was dat die andere bijna fulltime stakers niet meedelen. Ik bedoel hier onze nationale cipiers, onze nationale luchthaven, het NMBS personeel, onze nationale VRT en de post.

    Aan de handelswijze van de (para) statale instellingen is misschien niet veel te doen, (misschien na de splitsing van België ? ) maar voor de privé maatschappijen heb ik wel een advies. Ik heb geen enkele illusie dat iemand mijn advies opvolgt, maar het is mijn democratisch recht dit advies te geven:

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

    Aan het management van  Sappi in Lanaken en  Audi in Vorst :

    Binnen een straal van pakweg 1.000 km rond Brussel zijn er miljoenen mensen die WEL willen werken, die zelfs willen werken aan minder dan de helft van het loon van onze wereldkampioenen en die wel nog weten dat industrie de ruggengraat is van welvaart.

    Sluit uw fabrieken in België en heropen ze op een plaats waar men wel wil werken  voor een inkomen. De mensheid zal er U dankbaar voor zijn!

    Groet,



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!