WESTHOEKIG
Inhoud blog
  • HET SINTBERTINUS ORGEL POPERINGE GERESTAUREERD
  • FOTOREPORTAGE TREKKING LOURDESBEURZEN 26.03.11
  • Trekking Lourdesbeurzen Vrienden van Lourdes Poperinge
  • ABELE
  • EENS IETS ANDERS
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Westhoek

    Je bent hier: Home > Over De Westhoek > De Westhoek: pure verwondering!

    De Westhoek - Le Westhouck puur natuur

    De Westhooek en Le Westhouck een deel van Frans Vlaanderen heeft door zijn eenvoud zijn stilte, zijn natuur, door zijn platte land, een ongedwongen rustige sfeer van warmte en  gezelligheid en heeft alles om er verliefd op te geraken..


    Gezellige dorpjes en vriendelijke mensen, wat wil je nog meer……

    ... zoals Watou, Beauvoorde, Dranouter, Lampernisse, Gijverinkhove, .Zoutenaaie.. en de vele schilderachtige en kronkelende landwegen nodigen je uit om in de Westhoek op ontdekkingstocht te gaan. Stemmige cafeetjes waar de nostalgie naar buiten druipt en leuke restaurantjes met vriendelijk uitnodigende uithangborden worden een pleisterplaats om er nooit meer weg te gaan. Hier ontsnap je aan de drukte van de grootsteden. Voor de prijs moet je het zeker niet laten. Er is voor iedere beurs wel iets te vinden op de spijskaart met zijn vele originele streekgerechten. Het bier van de streek is er nat en straf en een picon kan zo zoet binnenlopen dat je bij een tweede gaat zweven in hogere sferen. Je hoeft er geen moeite te doen om de oversteek te maken naar Frans Vlaanderen waar je in de Franse “Westhouck” ontvangen wordt met de echte Franse “convivilaiteit”.


    De Westhoek en de kunst

    Kunsthuizen en galerijen zijn er gezaaid tussen de boerenhoven, korenvelden en hommelhoven. Het aanbod is zeer gevarieerd: de Stichting George Grard, het Delvauxmuseum, het Folkfestival van Dranouter en het jaarlijkse Kunstenfestival in Watou zijn culturele topevenementen. Vergeten we daarbij niet tal van stoeten, processies, wandeltochten, rommelmarkten, hoevefeesten en herdenkingsplechtigheden.

    De Westhoek en de “Groten Oorlog”

    Willem Vermandere zingt:” je vindt er het graf van duizend en duizend soldaten, altijd iemand vader altijd iemands kind,.Nooit meer oorlog wordt in de Westhoek verwoordt door Vredesconcerten Passendale, het Vredesmuseum in de IJzertoren en het Flanders Fields museum in Ieper, waar iedere dag nog om 20 uur onder de Menenpoort de Last Post weerklinkt..

    De Westhoek en zijn stadjes

    IEPER met z’n Vestingroute, een uniek stukje bouwkundig patrimonium.

    LO een vredig stadje gelegen in het “vlakke land” van “Bachten de Kupe” en de Westhoek. Het is een oase van rust midden een prachtige natuur.

    MESEN een klein stadje met Ierse allures. De Ierse Vredestoren werd er gebouwd door Noord-Ierse protestantse en katholieke jongeren. ...

    NIEUWPOORT stad waar de IJzer in de zee mondt, zijn havenrondvaarten op de monding van de IJzer te Nieuwpoort en zijn ijzertochten tussen Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper.

    POPERINGE hoofdstad van het hoppeland een kei van een stad.

    VEURNE. Veurne is een typisch provinciestadje en is ondanks met het in verhouding lage aantal inwoners, een regionaal centrum voor de Westkust en Westhoek,

    WERIK grensstad met Frankrijk in de rug, de tabaksstad van de regio met zijn tabaksmuseum, waar je alles vindt over, tabak, tabaksreclame, smokkel, tabaksteelt, pijp, sigaar, en tabak in de grensstreek.

    DIKSMUIDE de stad van het “mannke uit de mane” – stad van kaas- en boterboeren

    De Westhoek en de natuur

    De Westhoek is ook puur, ongerept en groen. De West-Vlaamse heuvels met hun beboste toppen en hun eindeloze vergezichten en het vlakke noorden met de IJzer en de polders zijn een unieke gelegenheid om tot rust te komen. Tussen de Rode berg en de Zwarte berg vindt je ook de enige zetellift in Vlaanderen die je in 15 minuten heen en terug brengt van de ene naar de andere berg. Ook de geanimeerde badplaatsen, de brede stranden en de ongerepte duingebieden zijn zelfs meer dan een bezoek waard.

    Kortom, de Westhoek een streek om van te houden een streek van eenvoud, rust en kalmte.

    hartelijke groeten van de de westhoeker

     Wil u meer weten over de Westhoek en zijn mogelijkheden contacteer: devos.deschoemacker@skynet.be


    bezoek ook:

    http://blog.seniorennet.be/OH
    www.vvlourdes.be
    www.onzenheertje.be
    www.poperinge.be


     

     

    22-09-2010, 00:00 Geschreven door Sooy Uytterbroecken
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!