NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Dag 30
 • Dag 29
 • Dag 28
 • Dag 27
 • Dag 26
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Queeste Santiago
  fietstrip mei 2017 - onderweg naar Santiago De Compostela
  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 25
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  28/05/2017

  We ontbijten in ons hostalleke op de kamer van Hilde. We ontsnapten alzo aan een geweldig onweer in onze tentjes, geen camping vinden heeft soms ook een voordeel ...

  In solidariteit met de zondagse rijders krijgen we aanvankelijk heel wat grindweg te verwerken. Van Leon fietsen we over Vilar de Manzarife (koffie en stempel), Hospital de Orbigo (koek) naar Astorga ( middageten menu del pelgrim). Nadien volgt de stevige klim naar Cruz de ferro (1500m) en als je denkt, aha dat hebben we gehad, even later terug naar 1500m, Manjarin.

  Nadien spectaculair afdalen met een drankpauze in Acebo, ook even de remmen laten afkoelen, tot in Ponferrada.
  Alweer geen camping, maar we kunnen wel terecht in een auberge (slaapzaal met 36 bedden).

  Ponferrada is een leuk pelgrimstadje met een oude vestiging van de Tempeliers. Op het plein voor de kerk zijn er verschillende terrasjes ... keuze genoeg om de innerlijke mens te versterken na onze inmense inspanning.

  Van onderweg nog dit: 3 jonge mannen met hun vriend in de rolstoel op de Camino ... respect !
  Ook de ooievaarsnesten blijven ons bij wijze van spreken vergezellen. Op kerk- en watertorens, echt mooi om te zien.

  Vandaag tikte onze kilometriek zo'n kleine 120 km weg.
  De wegwijzer naar Compostela geeft nog ongeveer 225km.

  We naderen ...


  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  27/05/2017
  Ontbijt in een bar in Carrion, toch wel een mooi pelgrimstadje. We vertrekken onder een gesluierde hemel maar het duurt niet lang tot de zon weer priemt. In de late namiddag krijgen we terug wat onweersdreiging maar het blijft droog. Ook de wind blijft ons goedgezind en stuwt ons verder richting Leon.
  Het eerste stuk van ons parcours is de grindweg van de pelgrims te voet en ze zijn met veel ...
  Nadien blijft het erg vlak en een beetje ééntonig in de uitgestrekte velden tussen de autostrade en het pelgrimsvoetpad.
  In Sagahun halen we een stempel en koffie, later nemen we een warme samengestelde schotel in een sympathieke bar.
  Na 103 km bereiken we Leon en krijgen we een stempel in het klooster achter de kathedraal. We gaan op zoek naar de camping van de stad (gevonden op internet) maar die blijkt al 2 jaar niet meer te bestaan ... niet te begrijpen voor zo'n stad. Op de infodienst voor toerisme vinden ze geen auberge voor ons maar een ronselaar voor het kantoor kan ons toch 2 kamers bezorgen ... oef want in 24 km fietsen hadden we geen zin meer. Na het zoeken stond onze teller al op 117.
  Na een deugddoend douchke trekken we de overdrukke stad in op zoek naar eten. Blijkbaar zijn er heel wat vrijgezellen feestjes bezig want we zien aanhoudend groepen jonge vrouwen en mannen verkleed en geanimeerd rondtoeren.
  Na 20u gaan de restaurantjes open en vinden we eindelijk een lekkere pizza en dessert.
  Morgen wacht ons terug een heel stevige klim !


  26-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  26/05/2017

  Nog even vermelden dat we gisteren tijdens het avondeten donder, bliksem en regen zagen passeren. Pol kon nog net op tijd de was redden. Onze tentjes blijken echt wel regenbestendig want we hebben goed geslapen op die "drukke" camping.

  We fietsen van Burgos (ontbijt), via Cavia en Castellanos de Castro naar Castrojeriz (menu del dia). Even daarvoor met een coladrink in een oude convento vergeet Wilfried zijn stuurtasje met alle belangrijke paperassen ... 6 km extra fietswerk en gelukkig had de attente barman het veilig opzij gezet ... bibi kan dus trakteren, met plezier overigens !

  Nadien via Fromista (cola) naar de camping in Carrion de los Condes.

  De zon was van 's morgens mee op pad en het werd weer heel warm. Het parcours vrij vlak en daar waren we niet kwaad om. In de late namiddag meer wolken en terug onweersdreiging maar we worden (voorlopig) gespaard.

  De route liep vandaag dikwijls parralel met de Camino te voet ... onze waardering voor al die moedige stappers stijgt met de dag: chapeau !
  's Avonds verbroederen we op de camping met het Nederlands tandemkoppel Diet en Wil en soloreiziger Harald nadat we onder ons drie stevig gepicknickt hadden.

  Vandaag fietsen we 109 km en in het totaal hebben we er nu iets meer dan 2200 op de teller, dat kan al tellen !


  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 22
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  25/05/2017

  Opstaan, inpakken en wegwezen op zoek naar ontbijt want Pol kon geen bakker vinden die al open was. Het wordt koffie met koek in Nájera en dan op weg.

  Over San Milo, Santo Domingo (stempel in de kathedraal) en Belorado (pelgrimsmenu op een zalig terras) kiezen we nadien om wat te poteren: we volgen de grote baan richting Burgos om kilometers te sparen en klimmetjes te mijden. De firma achterwerk is hier zeer dankbaar voor ...

  Iets voorbij Ibeas en een dubbele cola of wijn met limonade (Hilde krijgt het uiteindelijk uitgelegd) nemen we terug de route en bereiken na 114km en heel wat zoekwerk de camping van Burgos. Wegwijzerkes zijn hier blijkbaar niet de gewoonte.

  Het was wederom heel vroeg heel warm en klimmend is dat zweten. Gelukkig kwam er tijdens de strafste klim in de namiddag een wolk voor de zon ... we mogen absoluut niet klagen over het weer en de wind ! We zitten nu op het terras van zo'n typische, grote, dure, Spaanse camping vol Hollanders en bloesempluis, het lijkt soms een sneeuwtapijt.

  Ondertussen is de hemel erg grijs en hopen we dat het droog blijft. Na spijs en drank is het recuperatie tijd en wellicht vroeg in de tentjes.


  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 21
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  24/05/2017

  We ontbijten in de pelgrimsherberg verbonden aan de camping voor 3,50 euro. Ons traject telt vandaag wel een paar stevige klimmetjes en loopt zowat parallel met de autostrade en het pad voor de pelgrims te voet.
  Heel de dag zien we pelgrims zwoegen want het is heel warm. Geen wolkje te bespeuren en de zon brandt ...
  Ons traject loopt van Puenta La Reina over Estella (koek + koffie + stempel), Los Arcos (stempel van het Vlaams genootschap van de Albergue), Logrono (grote cola), Navarette (grote cola) naar Në¡jera (stempel van de camping).
  Het is niet zo mooi, behalve de vergezichten, maar het brengt ons na 101 km in een kleine sympathieke camping dicht bij het stadscentrum.

  Pol trakteert met cava want hij heeft de grens van 2000km overschreden (Berendrecht +22), Hilde eigenlijk ook (Wijnegem +5), maar vanuit Merksem, de gemeenschappelijke startplaats moeten we (morgen!) nog 3km fietsen.
  Voor de 2de keer ontmoeten we Diet en Wil, Nederlanders op weg naar Santiago met de tandem. Vanavond eten we samen (na 20u, vroeger kan dat niet hier). We zitten op een terras bij het riviertje en genieten van een pelgrimsmenu van 3 gangen, heerlijk !

  We zijn nu 3 weken samen onderweg. Onze queeste vordert, de vraag is, wat is nu van belang onderweg ...
  Voor Pol zou het kunnen zijn, genieten van de weg en van het onderweg zijn, geduldig zijn ... naast zijn sterke kant van gericht zijn op het bereiken van het doel. Een goede vriend zei ooit, het doel ligt in de weg, voor Pol misschien "ook" in de weg.
  Voor Hilde zou het kunnen zijn, genieten van de stilte, beluisteren van mensen naast haar sterke kant van praten. Een goede vriend zei ooit, hulp werkt pas als mensen er om vragen.
  Voor Wilfried zou het kunnen zijn, luisteren naar je lichaam, doseren en aangeven wanneer het genoeg is naast zijn sterke kant van het meegaand samenwerken ... een goede vriend zei ooit ...
  Morgen gaat onze 4de week in !


  23-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23/05/2017

  Het is grijs overtrokken maar de tentjes zijn merkwaardig en gelukkig droog. We ontbijten op de trappen in de camping.
  De "poulet aux Basque" zal voor een andere keer zijn, want niet gevonden ...  De eerste grote klim brengt ons van Saint Jean naar de historische site en klooster van Ronceval. Gelukkig klimmen we onder een grijze hemel en bovenaan zelfs mist, want 27 km in de zon zou nog wat anders zijn ...  Boven worden we beloond met een smakende Spaanse koffie onder een blauwe hemel en een stralende zon.

  Via een kort bezoek aan de abdij krijgen we er een mooie stempel bij. De rest van de dag is het overwegend afdalen en daar zijn we uiteraard blij mee na de Pyreneeën-klim. 
  We volgen een hele tijd het riviertje Erro en dat is puur genieten: prachtige, rustige natuur, zachtjes dalend en de wind in het voordeel !

  Nadien wel bijna 30km zonder bar of bevoorrading ... Uiteindelijk toch een verkwikkende cola met een hapje.
  Na 103 km bereiken we de pelgrims camping in Punta del Reina. Het is een sympathiek ogend stadje met een sterke pelgrimssfeer. 's Avonds eten we op een terrasje van Resto Bideau ... tranquillo is de norm, maar het smaakt !

  Morgen staat ons een erg heuvelend parcours te wachten.


  22-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  22/05/2017
  Goed geslapen en ontbeten op de camping. Het wordt wederom een warme en heel zonnige dag. Vandaag trekken we van Olderon naar Saint Jean Pied de Port. Het traject is 'slechts' 75km maar er zit naast het gebruikelijke golvende zachte op en neer, voor het eerst een klim in van 5km. We halen een stempel (en een koffie) in het werelderfgoed kerkje van Hopital Saint Blaise. We houden een vroege picknick om zeker voldoende energie te hebben voor die eerste col d'osquich. Traag maar zeker, naar boven tegen de geboortedag van mijn lief vrouwke, snel naar beneden, zoals mijn geboortejaar, samen goed voor mijn echte pensioenleeftijd ... 
  Boven op de top een cola/koffie terras en Pol snoept voor het eerst een ijsje  !
  Na nog een nijdig klimmetje bereiken we al om 15u Saint Jean. Het is een echt pelgrimsstadje met heel veel gites en kamers, terrasjes en restaurantjes en het is de poort naar Spanje !
  Hilde neemt nog een zwemmeke in het riviertje naast de camping, Pol bekijkt de route voor morgen en waagt een stapje in de stad, Wilfried laat zijn preventief zijn achterwiel centeren want daar zat een klein slagje.
  Rustig aan voor de rest want morgen komt de hele grote klim over de Pyreneeën ...
  Nu eerst nog genieten van een plaatselijke specialiteit: poulet Aux Basque, als we het kunnen vinden, en dan de tentjes in.  Archief per week
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!