NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Dag 30
 • Dag 29
 • Dag 28
 • Dag 27
 • Dag 26
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Queeste Santiago
  fietstrip mei 2017 - onderweg naar Santiago De Compostela
  30-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 27
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  30/05/2017

  Overtrokken maar droog is het als we ontbijten bij de panaderia in Sarria. We starten vol goede moed want vandaag kunnen we ons doel bereiken ...
  Bij een eerste wat vroegere stop (ochtendzittingen nog voor Portomarin) staat de achterbanden van Pol helemaal plat.

  Op heel onze queeste slechts 2 x plat, maar vandaag dus liever niet. Met vereende krachten kunnen we vrij snel terug op pad. Net voor Pallas del Rei vinden we een leuke bar met een deugddoend broodje met gebakken ei. Ondertussen is het opgeklaard en doet het zonnetje haar werk. Een behoorlijk stuk van het traject loopt samen met de voetgangers, het lijkt soms een stoet, zo talrijk worden ze. Van alle nationaliteiten, leeftijden, singels, duo's, in groep, met fikse stap of hinkend, mooi uitgedost of pelgrimslook, met en zonder stokken of staf, met kallabas en/of schelp ... onvoorstelbaar en allemaal op stap ...
  Wij nemen in Melida de menu del dia want we hebben energie nodig. Het alsmaar heuvelend parcours is echt zwaar. In Arzua drinken we nog een extra cola voor suikers want het blijft duren met op en af gaan.
  Eén onoplettendheid bij de gps bij onze overigens uitstekende gids Pol kost ons enkele extra kilometers en ook Wilfrieds ketting valt er nog 2 keer af ...
  Het lijkt te blijven duren en na Touro worden de heuvels naar ons gevoel nog wat pittiger.

  Eindelijk, na een zware rit van 133km, staan we voor de kathedraal van Santiago de Compostella. De avonddrukte heeft zich al meester gemaakt van de stad waar de smalle straatjes zich vullen met pelgrims en toeristen. Omstreeks 19u40 is het plein voor de deels ingepakte, imposante kathedraal al wat opener.
  In de avondzon houden we nog een fotosessie, samen met een viertal Spaanse, net aangekomen stappers ...

  We hebben het toch maar mooi gedaan met ons drie !!!
  Echte cava vinden, brut - neen, niet semi Seco - lukt pas bij de zesde poging, maar hij smaakt ons fantastisch !

  Na dik 136km kunnen we onze tentjes rechtzetten op de stadscamping van Santiago. Het restaurant aan de camping heeft een heerlijke keuken. Hilde heeft Hassan telefonisch naar de camping kunnen loodsen en die komt mee een glaasje rode wijn drinken. Het is al 24u als we onze tentjes in duiken, er zal geronkt worden vannacht ...
  Morgenvoormiddag ronden we onze queeste af in Santiago.


  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 26
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  20/05/2017

  Het regent als we opstaan in de auberge. Met de vroege vertrekkers slaap je toch wel wat minder ...
  Als we na ons ontbijt vertrekken druilt het nog. Hassan, de man van Hilde, wuift ons uit en vertrekt nadien naar Santiago om ons daar op te wachten.
  Gelukkig klaart het wel snel op en in Villafranca del Bierzo drinken we een koffie met koek.

  De col de Cebreiro is onze laatste megaklim en het is er weer eentje om "u" tegen te zeggen. Net voor de eigenlijke top (1300m) worden we verwend door een echte Spaanse la mama met cola, water, brood, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en koffie voor alles samen 39 euro. Als we vertrekken komt ze nog nagelopen met een zakje krieken ... zalig toch !
  Het klimmen is echter nog niet gedaan, er volgen nog 2 topjes waarvan de laatste alto de Poio (1335m) erg steil.

  In de anders leuke afdaling begint het echter te regenen en in Samos gaan we schuilen. De plaatselijke mama aldaar doet een scheutje brandy in onze koffie om ons op krachten te laten komen ...
  Als we terug vertrekken voor Sarria komt de zon terug piepen en dat vinden we super: we kunnen eindelijk terug kamperen. In Sarria vinden we vrij snel de grote camping met weinig volk. Na een zware fietsdag en een deugddoende douche zijn we helemaal klaar voor de cava van Hilde (2000 km zonder platte band) en onze avond picknick ... we zullen goed slapen na 105km stevig fietswerk.

  Santiago komt nu echt in ons bereik ...


  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 25
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  28/05/2017

  We ontbijten in ons hostalleke op de kamer van Hilde. We ontsnapten alzo aan een geweldig onweer in onze tentjes, geen camping vinden heeft soms ook een voordeel ...

  In solidariteit met de zondagse rijders krijgen we aanvankelijk heel wat grindweg te verwerken. Van Leon fietsen we over Vilar de Manzarife (koffie en stempel), Hospital de Orbigo (koek) naar Astorga ( middageten menu del pelgrim). Nadien volgt de stevige klim naar Cruz de ferro (1500m) en als je denkt, aha dat hebben we gehad, even later terug naar 1500m, Manjarin.

  Nadien spectaculair afdalen met een drankpauze in Acebo, ook even de remmen laten afkoelen, tot in Ponferrada.
  Alweer geen camping, maar we kunnen wel terecht in een auberge (slaapzaal met 36 bedden).

  Ponferrada is een leuk pelgrimstadje met een oude vestiging van de Tempeliers. Op het plein voor de kerk zijn er verschillende terrasjes ... keuze genoeg om de innerlijke mens te versterken na onze inmense inspanning.

  Van onderweg nog dit: 3 jonge mannen met hun vriend in de rolstoel op de Camino ... respect !
  Ook de ooievaarsnesten blijven ons bij wijze van spreken vergezellen. Op kerk- en watertorens, echt mooi om te zien.

  Vandaag tikte onze kilometriek zo'n kleine 120 km weg.
  De wegwijzer naar Compostela geeft nog ongeveer 225km.

  We naderen ...


  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  27/05/2017
  Ontbijt in een bar in Carrion, toch wel een mooi pelgrimstadje. We vertrekken onder een gesluierde hemel maar het duurt niet lang tot de zon weer priemt. In de late namiddag krijgen we terug wat onweersdreiging maar het blijft droog. Ook de wind blijft ons goedgezind en stuwt ons verder richting Leon.
  Het eerste stuk van ons parcours is de grindweg van de pelgrims te voet en ze zijn met veel ...
  Nadien blijft het erg vlak en een beetje ééntonig in de uitgestrekte velden tussen de autostrade en het pelgrimsvoetpad.
  In Sagahun halen we een stempel en koffie, later nemen we een warme samengestelde schotel in een sympathieke bar.
  Na 103 km bereiken we Leon en krijgen we een stempel in het klooster achter de kathedraal. We gaan op zoek naar de camping van de stad (gevonden op internet) maar die blijkt al 2 jaar niet meer te bestaan ... niet te begrijpen voor zo'n stad. Op de infodienst voor toerisme vinden ze geen auberge voor ons maar een ronselaar voor het kantoor kan ons toch 2 kamers bezorgen ... oef want in 24 km fietsen hadden we geen zin meer. Na het zoeken stond onze teller al op 117.
  Na een deugddoend douchke trekken we de overdrukke stad in op zoek naar eten. Blijkbaar zijn er heel wat vrijgezellen feestjes bezig want we zien aanhoudend groepen jonge vrouwen en mannen verkleed en geanimeerd rondtoeren.
  Na 20u gaan de restaurantjes open en vinden we eindelijk een lekkere pizza en dessert.
  Morgen wacht ons terug een heel stevige klim !


  26-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  26/05/2017

  Nog even vermelden dat we gisteren tijdens het avondeten donder, bliksem en regen zagen passeren. Pol kon nog net op tijd de was redden. Onze tentjes blijken echt wel regenbestendig want we hebben goed geslapen op die "drukke" camping.

  We fietsen van Burgos (ontbijt), via Cavia en Castellanos de Castro naar Castrojeriz (menu del dia). Even daarvoor met een coladrink in een oude convento vergeet Wilfried zijn stuurtasje met alle belangrijke paperassen ... 6 km extra fietswerk en gelukkig had de attente barman het veilig opzij gezet ... bibi kan dus trakteren, met plezier overigens !

  Nadien via Fromista (cola) naar de camping in Carrion de los Condes.

  De zon was van 's morgens mee op pad en het werd weer heel warm. Het parcours vrij vlak en daar waren we niet kwaad om. In de late namiddag meer wolken en terug onweersdreiging maar we worden (voorlopig) gespaard.

  De route liep vandaag dikwijls parralel met de Camino te voet ... onze waardering voor al die moedige stappers stijgt met de dag: chapeau !
  's Avonds verbroederen we op de camping met het Nederlands tandemkoppel Diet en Wil en soloreiziger Harald nadat we onder ons drie stevig gepicknickt hadden.

  Vandaag fietsen we 109 km en in het totaal hebben we er nu iets meer dan 2200 op de teller, dat kan al tellen !


  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 22
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  25/05/2017

  Opstaan, inpakken en wegwezen op zoek naar ontbijt want Pol kon geen bakker vinden die al open was. Het wordt koffie met koek in Nájera en dan op weg.

  Over San Milo, Santo Domingo (stempel in de kathedraal) en Belorado (pelgrimsmenu op een zalig terras) kiezen we nadien om wat te poteren: we volgen de grote baan richting Burgos om kilometers te sparen en klimmetjes te mijden. De firma achterwerk is hier zeer dankbaar voor ...

  Iets voorbij Ibeas en een dubbele cola of wijn met limonade (Hilde krijgt het uiteindelijk uitgelegd) nemen we terug de route en bereiken na 114km en heel wat zoekwerk de camping van Burgos. Wegwijzerkes zijn hier blijkbaar niet de gewoonte.

  Het was wederom heel vroeg heel warm en klimmend is dat zweten. Gelukkig kwam er tijdens de strafste klim in de namiddag een wolk voor de zon ... we mogen absoluut niet klagen over het weer en de wind ! We zitten nu op het terras van zo'n typische, grote, dure, Spaanse camping vol Hollanders en bloesempluis, het lijkt soms een sneeuwtapijt.

  Ondertussen is de hemel erg grijs en hopen we dat het droog blijft. Na spijs en drank is het recuperatie tijd en wellicht vroeg in de tentjes.


  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 21
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  24/05/2017

  We ontbijten in de pelgrimsherberg verbonden aan de camping voor 3,50 euro. Ons traject telt vandaag wel een paar stevige klimmetjes en loopt zowat parallel met de autostrade en het pad voor de pelgrims te voet.
  Heel de dag zien we pelgrims zwoegen want het is heel warm. Geen wolkje te bespeuren en de zon brandt ...
  Ons traject loopt van Puenta La Reina over Estella (koek + koffie + stempel), Los Arcos (stempel van het Vlaams genootschap van de Albergue), Logrono (grote cola), Navarette (grote cola) naar Në¡jera (stempel van de camping).
  Het is niet zo mooi, behalve de vergezichten, maar het brengt ons na 101 km in een kleine sympathieke camping dicht bij het stadscentrum.

  Pol trakteert met cava want hij heeft de grens van 2000km overschreden (Berendrecht +22), Hilde eigenlijk ook (Wijnegem +5), maar vanuit Merksem, de gemeenschappelijke startplaats moeten we (morgen!) nog 3km fietsen.
  Voor de 2de keer ontmoeten we Diet en Wil, Nederlanders op weg naar Santiago met de tandem. Vanavond eten we samen (na 20u, vroeger kan dat niet hier). We zitten op een terras bij het riviertje en genieten van een pelgrimsmenu van 3 gangen, heerlijk !

  We zijn nu 3 weken samen onderweg. Onze queeste vordert, de vraag is, wat is nu van belang onderweg ...
  Voor Pol zou het kunnen zijn, genieten van de weg en van het onderweg zijn, geduldig zijn ... naast zijn sterke kant van gericht zijn op het bereiken van het doel. Een goede vriend zei ooit, het doel ligt in de weg, voor Pol misschien "ook" in de weg.
  Voor Hilde zou het kunnen zijn, genieten van de stilte, beluisteren van mensen naast haar sterke kant van praten. Een goede vriend zei ooit, hulp werkt pas als mensen er om vragen.
  Voor Wilfried zou het kunnen zijn, luisteren naar je lichaam, doseren en aangeven wanneer het genoeg is naast zijn sterke kant van het meegaand samenwerken ... een goede vriend zei ooit ...
  Morgen gaat onze 4de week in !


  23-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23/05/2017

  Het is grijs overtrokken maar de tentjes zijn merkwaardig en gelukkig droog. We ontbijten op de trappen in de camping.
  De "poulet aux Basque" zal voor een andere keer zijn, want niet gevonden ...  De eerste grote klim brengt ons van Saint Jean naar de historische site en klooster van Ronceval. Gelukkig klimmen we onder een grijze hemel en bovenaan zelfs mist, want 27 km in de zon zou nog wat anders zijn ...  Boven worden we beloond met een smakende Spaanse koffie onder een blauwe hemel en een stralende zon.

  Via een kort bezoek aan de abdij krijgen we er een mooie stempel bij. De rest van de dag is het overwegend afdalen en daar zijn we uiteraard blij mee na de Pyreneeën-klim. 
  We volgen een hele tijd het riviertje Erro en dat is puur genieten: prachtige, rustige natuur, zachtjes dalend en de wind in het voordeel !

  Nadien wel bijna 30km zonder bar of bevoorrading ... Uiteindelijk toch een verkwikkende cola met een hapje.
  Na 103 km bereiken we de pelgrims camping in Punta del Reina. Het is een sympathiek ogend stadje met een sterke pelgrimssfeer. 's Avonds eten we op een terrasje van Resto Bideau ... tranquillo is de norm, maar het smaakt !

  Morgen staat ons een erg heuvelend parcours te wachten.


  22-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  22/05/2017
  Goed geslapen en ontbeten op de camping. Het wordt wederom een warme en heel zonnige dag. Vandaag trekken we van Olderon naar Saint Jean Pied de Port. Het traject is 'slechts' 75km maar er zit naast het gebruikelijke golvende zachte op en neer, voor het eerst een klim in van 5km. We halen een stempel (en een koffie) in het werelderfgoed kerkje van Hopital Saint Blaise. We houden een vroege picknick om zeker voldoende energie te hebben voor die eerste col d'osquich. Traag maar zeker, naar boven tegen de geboortedag van mijn lief vrouwke, snel naar beneden, zoals mijn geboortejaar, samen goed voor mijn echte pensioenleeftijd ... 
  Boven op de top een cola/koffie terras en Pol snoept voor het eerst een ijsje  !
  Na nog een nijdig klimmetje bereiken we al om 15u Saint Jean. Het is een echt pelgrimsstadje met heel veel gites en kamers, terrasjes en restaurantjes en het is de poort naar Spanje !
  Hilde neemt nog een zwemmeke in het riviertje naast de camping, Pol bekijkt de route voor morgen en waagt een stapje in de stad, Wilfried laat zijn preventief zijn achterwiel centeren want daar zat een klein slagje.
  Rustig aan voor de rest want morgen komt de hele grote klim over de Pyreneeën ...
  Nu eerst nog genieten van een plaatselijke specialiteit: poulet Aux Basque, als we het kunnen vinden, en dan de tentjes in.


  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  21/05/2017

  Gisterenavond nog gezellig getafeld met de familie en deze morgen lekker ontbeten. We hebben genoten van de hartelijke gastvrijheid en de rustdag in Odos.

  Marie, de vrouw des huizes, fietst de eerste 16km met ons mee en gidst ons op een mooie, vlakke weg richting Lourdes. Daar halen we uiteraard een stempel en hebben een babbel met enkele Belgische militairen. Blijkbaar is er een ontmoeting van meer dan 25000 militairen van over heel de wereld.

  Speciaal voor de zondagrijders: ons traject liep van Odos, bij Tarbes naar Oloron-Sainte Marie over 96km, mooi golvend in de groene valleien met een prachtig zicht op de Pyreneeën onder een prachtig blauwe en zonnige hemel.
  De camping was niet makkelijk te vinden maar is heel verzorgd en rustig. 't Zal wel even wennen zijn na 2 nachten in een heerlijk beddeke, nu terug op een matraske kruipen.
  's Avonds vinden we een gezellige bar-brasserie op de brug over het riviertje ... genieten van lekker eten na een zalige fietsdag en de helende compressen hebben hun werk goed gedaan.


  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  20/05/2017
  Goed geslapen in huize Hassan. Na lang overleg en aandringen van de familie nemen we vandaag een rustdag.
  Meteen een extra kans om de kledij te wassen. Na een heerlijk ontbijt gaan alle mannen supporteren voor Basil, de zoon (van 10) des huizes. Ondertussen geeft Hilde de fietsen een onderhoudsbeurt.
  Tijdens een lange middagsessie worden we getrakteerd op een barbecue ... we dachten dat ook de buren waren uitgenodigd, maar het was allemaal voor ons !!!
  Na de middag bezochten we de kathedraal en het park van Tarbes.

  De extra rust is natuurlijk ook erg welkom om alle spieren wat te laten rusten en zeker ook de zitkussentjes van Wilfried. Het zal morgen terug wennen worden, terug heel de dag op de fiets via Lourdes trekken we dan echt de Pyreneeën in.


  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  19/05/2017
  Goed geslapen in de pelgrimsbungalow. Onze Spaanse compagnon fietst van Rome naar Compostela, zo'n 3000km, chapeau ! De Hollandse dames bij Hilde stappen naar Lourdes. Gelukkig is het vannacht gestopt met regenen en komt de zon zelfs piepen, al rijdend kan er zo toch nog wat drogen.
  We volgen nog even de route en drinken een koffie en halen een stempel in Marciac. Dan wijken we af in de richting van Tarbes op familiebezoek naar Hassan (de man van Hilde), zelf op bezoek bij Hassan (neef van de man van Hilde). Hilde zocht een goed traject uit langs kleine, mooie en vrij vlakke wegen. Wel gek, we rijden zo goed als vlak het departement van Les hauttes Pyrenees binnen ...
  We worden hartelijk ontvangen door Hassan, Hassan en Marie.
  Hilde en Pol doen nog wat extra kilometers en halen een stempel in Tarbes centrum. Hassan en Wilfried doen boodschappen om de fietsdrager van Pol te repareren en zoeken een farmacie om het achterwerk van Wilfried te verzorgen. We drogen onze tentjes en kunnen ons materiaal terug wat ordenen.
  Deze nacht slapen we opnieuw binnen ...
  Om een idee te geven hoe onze fietsorde is: Wilfried rijdt meestal achteraan, zeker als het bergop is. Meestal rijdt onze gids Pol vooraan, maar Hilde pakt graag af en toe de kop over. Alleen als het bergaf gaat, kan Wilfried eens naar voor komen. Op kleine rustige (en vlakke) wegen rijden we wel eens echt gegroepeerd.


  18-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18/05/2017
  In de gitte wordt er erg vroeg opgestaan. De eerste wandelaars vertrekken al om 6u30. Wij nemen het ontbijt om 7u samen met nog 2 Duitsers en 3 Fransen. Met 13 op een slaapzaaltje was naar schurende geluidjes wel even wennen, het voordeel is dat we wat vroeger op pad zijn.
  Onze eerste koffie kan nog net buiten onder de grijze hemel maar vanaf 10u begint het te regenen om heel de dag niet meer te stoppen. Dat maakt dat we 's middags een casino binnenvluchten en tot onze verbazing heel goed ontvangen en gesoigneerd worden: voor 10 euro een hoofdschotel, dessert en drankje geserveerd door een olijke ober  !
  Ondertussen een beetje kunnen opdrogen maar nadien terug vol in de regen: resultaat is dat we 's avonds terecht komen in een bungalow voor pelgrims op een sjieke camping in de tuin van een echt kasteel.
  Hilde slaapt bij 2 Nederlandse stapdames en Pol en Wilfried bij een Spaanse fietser die van Rome naar Compostela gaat. Het avondmaal gebruiken we met 6 samen in de oude paardenstal, nu een gezellige bar ... helemaal niet slecht voor arme pelgrims want we krijgen een superlekker driegangenmenu voorgeschoteld.
  We zijn na 85 km fietsen "in weer en wind" aanbeland in Montesquiou en in totaal komen we nu net over de 1500 km. Nu proberen we zo veel mogelijk gerief droog te krijgen om morgen 'warm' te kunnen vertrekken.

  Wilfried had nog niet door dat hij z'n regenvestje was vergeten, dank zij een telefoontje van Pol en de regen werd dat voelbaar duidelijk ...


  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  17/05/2017
  Het is al warm van 's morgens vroeg. Bij het ontbijt is wat schaduw al welkom. We fietsen van Cahors eerst naar Castelnan-Montratier. Op een schaduwrijk terras ontmoeten we eerst een Nederlandse lotgenoot en nadien 3 olijke Belgen die de trip in omgekeerde richting maken. We blijven dus wat langer plakken dan gewoonlijk maar de koffie is daar dan ook heerlijk.
  Nadien volgen Vazerac, Moissac (prachtige kathedraal met een echte ontvangst voor pelgrims) en Auvillar (na een heel nijdige klim waar we voor het eerst moeten afstappen).
  Onze eindbestemming is Miradoux (ook weer na een nijdig klimmetje) waar de camping à la ferme blijkbaar niet meer bestaat. Bovendien begint het te onweren en te regenen en dan is het vlug beslist om een gitte te zoeken. De eerste is al volledig bezet, maar gelukkig zijn er nog net 3 plaatsen in de volgende. We krijgen een lekker avondmaal geserveerd en morgenvroeg hopelijk een dito ontbijt. Blijkbaar gaat morgen het weer omslagen en gaan we regen krijgen ... afwachten.
  Onze tweede week samen onderweg zijn, zit er op. Het gaat eigenlijk zeer vlot en we vorderen goed. Tot nu toe heel weinig pech (hout vast houden) en alleen maar wat kleine ongemakjes: Hilde een zere rib, verbrande teentjes en wat zonneallergie, Wilfried moet blijven doseren voor zijn kniekes en had vandaag voor het eerst echt zadelpijn en Pol moet oefenen in geduldig zijn want die is meestal eerst met alles klaar om weer verder te trekken ... al bij al doen we het heeeeeeel goed !


  16-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16/05/2017
  Alweer een zonovergoten en zeer warme dag. Het eerste stuk van de dag krijgen we verschillende stevige klims te verwerken ... dat is zweten terwijl je rustig probeert je kleinste verzetje rond te draaien (soms maar 6 à 7 km per uur). Gelukkig brengen de afdalingen wat verkoeling.
  Van Noailles over Turenne, Martel, Rocamadour, Vers naar Cahors. Het laatste stuk is gelukkig gestaag dalend naar en in de vallei van de Lot.
  We aten een lekkere plat du jour in Rocamadour en 's avonds een late picknick op een mooie camping in Cahors.
  Onderweg zijn de mensen heel vriendelijk: in een cafeetje vulden ze onze drinkbussen met fris water en ijsblokjes.
  Heel blij dat we Cahors bereikt hebben, maar ook heel moe.
  Vandaag staan er 117 km op onze teller en in totaal iets meer dan 1300, we zijn dus net over de helft, denken we toch ... we zullen alweer goed slapen !


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  15/05/2017 - Terug op weg
  Na een deugddoend afscheidsontbijt met een verse pain au chocolat worden we uitgewuifd door Pol M.
  Het was een zalige rustdag daar maar vandaag wacht ons een zeer heuvelend parcours met een paar nijdige klimmetjes. Van Eymoutiers gaat het over Uzerche (koffie en stempel), l'Hopital (picknick), Donzenac (koffie en stempel), Brive (grote stad zonder camping ?) naar Noailles waar we een prachtige camping à la ferme vinden.
  Geen WiFi en een beetje onderkomen maar alles is er, zelfs een living met koelkast, huiskamertafel en zetels ... zalig !
  Ons avondmaal bestaat uit een aperitief biertje met zoute nootjes (Hilde trakteert), broodjes uit Brive en als dessert een taart van Gueret.
  Het was met de warmte en de heuvels er terug inkomen, maar we zijn terug samen onderweg !


  14-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  14/5/2017 - Rustdag
  We krijgen een stevig ontbijt met spek en eieren en de koffie smaakt heerlijk. Het is een zonnige voormiddag, ideaal voor onze eerste grote was en het drogen van de tentjes. In Neufchateau-Le Forrest bezoeken we de plaatselijke vide grenier en drinken een café au lait op een terrasje in de zon, zalig.
  Picknick chez Pol met vers Frans brood, het lijkt wel echt vakantie. Maar het werk wacht niet: fietsen en materiaal worden nagezien en gesmeerd, een afgebroken boutje hersteld.
  Pol S blaakt van gezondheid en conditie en eet als een leeuw, Hilde heeft last van een ribblessure maar dat is niet te merken aan haar fietskunde, als een hinde gaat ze bergop. Wilfried spaart zijn kniekes door eens vlugger voor een lichter vitteske te kiezen en goed te doseren en regelmatig zalfjes te smeren. We zullen maar denken dat het doseren voor iedereen goed is ...
  Een sterk heuvelend parcours en wind tegen is heel wat anders dan vlak en wind mee, dat zullen we wellicht nog ondervinden.
  Vanavond gaan we tafelen in een door onze perfecte gastheer recent ontdekt restaurantje in de omgeving.

  Geen fietskilometers vandaag en dat vinden we absoluut niet erg !

  Noot van de redactie: Om een foto beter te bewonderen klik je met de linkermuisknop op de foto en dan verschijnt ze in het groot op je scherm. Succes!


  13-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  13/05/2017
  Goed geslapen en gelukkig droog kunnen opstaan, ontbijten en inpakken. Hilde was speciaal vroeger opgestaan en gaan zwemmen in de prachtige vijver aan de camping.
  Onderweg op het zwaar heuvelend parcours begint het al snel te druppelen en later stevig te regenen. We drinken een koffie om even op te drogen in een authentiek hotel/bar/restaurant. Picknicken doen we op een kerkhof omdat we daar een afdakje vinden en een kraantje voor vers water.
  Na een laatste zware klim (zweten in de regen) en een plezante afdaling bereiken we Eymoutiers. We drinken nog een koffie of cola op het voor Pol en Wilfried vertrouwde hoekje en vangen de slotklim naar huize Pol Maes aan ... 3,2 km in de kleinste versnelling.
  Het is een hartelijk weerzien en we worden verwend met een overheerlijke maaltijd, homemade cooking van driesterrenchef Pol !
  Morgen rust- en wasdag en dat gaat deugd doen 
  Ondertussen hebben we 1100 km op onze teller staan.


  12-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  12/05/2017
  Om 8u40 vertrokken we van de refuge met een knuffel van de enthousiaste nieuwe vrijwilligers Francis en Brigitte.
  Eerst nog wat druppeltjes maar zichtbaar onderweg naar meer blauw en we krijgen vandaag een overwegend zonnige dag.
  Het moet gezegd, het parcours "Langs oude wegen en pelgrimssteden" is prachtig en hoe langer hoe meer heuvelend ...
  Iets na Châtelet verlaten we de route omdat we morgen onze goede vriend Pol willen bereiken in Eymoutiers.
  Via Préveranges en Boussac fietsen we naar Gueret.
  Sterk heuvelende weg met een vleugje weliswaar warme zuidelijke tegenwind maken de dag erg zwaar.
  Uiteindelijk vinden we met een laatste krachtsinspanning een mooie camping "Le Courtille".
  Ons avondeten wordt een pizza met een glaasje rode wijn en we gaan deze nacht goed slapen !
  Alles bij melaar toch weer 112 km op de teller.


  11-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  11/05/2017
  Opgestaan met de zon en voor 9u en route. Het wordt vlug grijs en grauw en om 11u begint het te regenen. In Nevers halen we onze stempel in het Office du toerisme want in de prachtige Kathedraal is er geen permanentie voor de pelgrims.


  Het eerste deel van ons parcours is stevig hellend, het tweede vlak-vlak en het derde licht golvend tot vlak.
  De middagstop was schuilen voor de regen in een klein bio-café met lekkere soep (in de brasserie waar we eerst aanbelandden werden we helemaal niet vriendelijk onthaald).
  Dapper doorfietsend in de regen vinden we na 119 km een heel aangename refuge voor max 5 pelgrims. Het super vriendelijk vrijwilligers koppel serveert ons voor 10 euro pp een volkse lekkere 5 gangen menu !


  We gaan hier goed en droog slapen en hopelijk krijgen we morgen wat minder regen over ons heen.  Archief per week
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!