NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Dag 30
 • Dag 29
 • Dag 28
 • Dag 27
 • Dag 26
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Queeste Santiago
  fietstrip mei 2017 - onderweg naar Santiago De Compostela
  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  21/05/2017

  Gisterenavond nog gezellig getafeld met de familie en deze morgen lekker ontbeten. We hebben genoten van de hartelijke gastvrijheid en de rustdag in Odos.

  Marie, de vrouw des huizes, fietst de eerste 16km met ons mee en gidst ons op een mooie, vlakke weg richting Lourdes. Daar halen we uiteraard een stempel en hebben een babbel met enkele Belgische militairen. Blijkbaar is er een ontmoeting van meer dan 25000 militairen van over heel de wereld.

  Speciaal voor de zondagrijders: ons traject liep van Odos, bij Tarbes naar Oloron-Sainte Marie over 96km, mooi golvend in de groene valleien met een prachtig zicht op de Pyreneeën onder een prachtig blauwe en zonnige hemel.
  De camping was niet makkelijk te vinden maar is heel verzorgd en rustig. 't Zal wel even wennen zijn na 2 nachten in een heerlijk beddeke, nu terug op een matraske kruipen.
  's Avonds vinden we een gezellige bar-brasserie op de brug over het riviertje ... genieten van lekker eten na een zalige fietsdag en de helende compressen hebben hun werk goed gedaan.


  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  20/05/2017
  Goed geslapen in huize Hassan. Na lang overleg en aandringen van de familie nemen we vandaag een rustdag.
  Meteen een extra kans om de kledij te wassen. Na een heerlijk ontbijt gaan alle mannen supporteren voor Basil, de zoon (van 10) des huizes. Ondertussen geeft Hilde de fietsen een onderhoudsbeurt.
  Tijdens een lange middagsessie worden we getrakteerd op een barbecue ... we dachten dat ook de buren waren uitgenodigd, maar het was allemaal voor ons !!!
  Na de middag bezochten we de kathedraal en het park van Tarbes.

  De extra rust is natuurlijk ook erg welkom om alle spieren wat te laten rusten en zeker ook de zitkussentjes van Wilfried. Het zal morgen terug wennen worden, terug heel de dag op de fiets via Lourdes trekken we dan echt de Pyreneeën in.


  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  19/05/2017
  Goed geslapen in de pelgrimsbungalow. Onze Spaanse compagnon fietst van Rome naar Compostela, zo'n 3000km, chapeau ! De Hollandse dames bij Hilde stappen naar Lourdes. Gelukkig is het vannacht gestopt met regenen en komt de zon zelfs piepen, al rijdend kan er zo toch nog wat drogen.
  We volgen nog even de route en drinken een koffie en halen een stempel in Marciac. Dan wijken we af in de richting van Tarbes op familiebezoek naar Hassan (de man van Hilde), zelf op bezoek bij Hassan (neef van de man van Hilde). Hilde zocht een goed traject uit langs kleine, mooie en vrij vlakke wegen. Wel gek, we rijden zo goed als vlak het departement van Les hauttes Pyrenees binnen ...
  We worden hartelijk ontvangen door Hassan, Hassan en Marie.
  Hilde en Pol doen nog wat extra kilometers en halen een stempel in Tarbes centrum. Hassan en Wilfried doen boodschappen om de fietsdrager van Pol te repareren en zoeken een farmacie om het achterwerk van Wilfried te verzorgen. We drogen onze tentjes en kunnen ons materiaal terug wat ordenen.
  Deze nacht slapen we opnieuw binnen ...
  Om een idee te geven hoe onze fietsorde is: Wilfried rijdt meestal achteraan, zeker als het bergop is. Meestal rijdt onze gids Pol vooraan, maar Hilde pakt graag af en toe de kop over. Alleen als het bergaf gaat, kan Wilfried eens naar voor komen. Op kleine rustige (en vlakke) wegen rijden we wel eens echt gegroepeerd.


  18-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18/05/2017
  In de gitte wordt er erg vroeg opgestaan. De eerste wandelaars vertrekken al om 6u30. Wij nemen het ontbijt om 7u samen met nog 2 Duitsers en 3 Fransen. Met 13 op een slaapzaaltje was naar schurende geluidjes wel even wennen, het voordeel is dat we wat vroeger op pad zijn.
  Onze eerste koffie kan nog net buiten onder de grijze hemel maar vanaf 10u begint het te regenen om heel de dag niet meer te stoppen. Dat maakt dat we 's middags een casino binnenvluchten en tot onze verbazing heel goed ontvangen en gesoigneerd worden: voor 10 euro een hoofdschotel, dessert en drankje geserveerd door een olijke ober  !
  Ondertussen een beetje kunnen opdrogen maar nadien terug vol in de regen: resultaat is dat we 's avonds terecht komen in een bungalow voor pelgrims op een sjieke camping in de tuin van een echt kasteel.
  Hilde slaapt bij 2 Nederlandse stapdames en Pol en Wilfried bij een Spaanse fietser die van Rome naar Compostela gaat. Het avondmaal gebruiken we met 6 samen in de oude paardenstal, nu een gezellige bar ... helemaal niet slecht voor arme pelgrims want we krijgen een superlekker driegangenmenu voorgeschoteld.
  We zijn na 85 km fietsen "in weer en wind" aanbeland in Montesquiou en in totaal komen we nu net over de 1500 km. Nu proberen we zo veel mogelijk gerief droog te krijgen om morgen 'warm' te kunnen vertrekken.

  Wilfried had nog niet door dat hij z'n regenvestje was vergeten, dank zij een telefoontje van Pol en de regen werd dat voelbaar duidelijk ...


  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  17/05/2017
  Het is al warm van 's morgens vroeg. Bij het ontbijt is wat schaduw al welkom. We fietsen van Cahors eerst naar Castelnan-Montratier. Op een schaduwrijk terras ontmoeten we eerst een Nederlandse lotgenoot en nadien 3 olijke Belgen die de trip in omgekeerde richting maken. We blijven dus wat langer plakken dan gewoonlijk maar de koffie is daar dan ook heerlijk.
  Nadien volgen Vazerac, Moissac (prachtige kathedraal met een echte ontvangst voor pelgrims) en Auvillar (na een heel nijdige klim waar we voor het eerst moeten afstappen).
  Onze eindbestemming is Miradoux (ook weer na een nijdig klimmetje) waar de camping à la ferme blijkbaar niet meer bestaat. Bovendien begint het te onweren en te regenen en dan is het vlug beslist om een gitte te zoeken. De eerste is al volledig bezet, maar gelukkig zijn er nog net 3 plaatsen in de volgende. We krijgen een lekker avondmaal geserveerd en morgenvroeg hopelijk een dito ontbijt. Blijkbaar gaat morgen het weer omslagen en gaan we regen krijgen ... afwachten.
  Onze tweede week samen onderweg zijn, zit er op. Het gaat eigenlijk zeer vlot en we vorderen goed. Tot nu toe heel weinig pech (hout vast houden) en alleen maar wat kleine ongemakjes: Hilde een zere rib, verbrande teentjes en wat zonneallergie, Wilfried moet blijven doseren voor zijn kniekes en had vandaag voor het eerst echt zadelpijn en Pol moet oefenen in geduldig zijn want die is meestal eerst met alles klaar om weer verder te trekken ... al bij al doen we het heeeeeeel goed !


  16-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16/05/2017
  Alweer een zonovergoten en zeer warme dag. Het eerste stuk van de dag krijgen we verschillende stevige klims te verwerken ... dat is zweten terwijl je rustig probeert je kleinste verzetje rond te draaien (soms maar 6 à 7 km per uur). Gelukkig brengen de afdalingen wat verkoeling.
  Van Noailles over Turenne, Martel, Rocamadour, Vers naar Cahors. Het laatste stuk is gelukkig gestaag dalend naar en in de vallei van de Lot.
  We aten een lekkere plat du jour in Rocamadour en 's avonds een late picknick op een mooie camping in Cahors.
  Onderweg zijn de mensen heel vriendelijk: in een cafeetje vulden ze onze drinkbussen met fris water en ijsblokjes.
  Heel blij dat we Cahors bereikt hebben, maar ook heel moe.
  Vandaag staan er 117 km op onze teller en in totaal iets meer dan 1300, we zijn dus net over de helft, denken we toch ... we zullen alweer goed slapen !


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  15/05/2017 - Terug op weg
  Na een deugddoend afscheidsontbijt met een verse pain au chocolat worden we uitgewuifd door Pol M.
  Het was een zalige rustdag daar maar vandaag wacht ons een zeer heuvelend parcours met een paar nijdige klimmetjes. Van Eymoutiers gaat het over Uzerche (koffie en stempel), l'Hopital (picknick), Donzenac (koffie en stempel), Brive (grote stad zonder camping ?) naar Noailles waar we een prachtige camping à la ferme vinden.
  Geen WiFi en een beetje onderkomen maar alles is er, zelfs een living met koelkast, huiskamertafel en zetels ... zalig !
  Ons avondmaal bestaat uit een aperitief biertje met zoute nootjes (Hilde trakteert), broodjes uit Brive en als dessert een taart van Gueret.
  Het was met de warmte en de heuvels er terug inkomen, maar we zijn terug samen onderweg !  Archief per week
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!