Inhoud blog
  • Dag 30
  • Dag 29
  • Dag 28
  • Dag 27
  • Dag 26
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Queeste Santiago
    fietstrip mei 2017 - onderweg naar Santiago De Compostela
    01-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 29

    01/06/2017
    Epiloog anders

    Gisteren werd het 's avonds nog heel gezellig: we verbroederden met Jeffrey, een moedige jonge alleenfietser, zijn ouders die hem komen ophalen, wederom met Wil en Diet en nog een Nederlands stel op de camping. Heel plezant om ervaringen en belevenissen uit te wisselen ... de Camino brengt mensen samen en maakt ze rijker !

    Aan de busterminal krijgen we slecht nieuws ... onze fiets kan alleen gedemonteerd en ingepakt mee met de bus, als er dan nog voldoende plaats is. Onze epiloog naar Finisterre valt in het water. We maken dan maar van de nood een deugd en gaan toch aanschuiven voor ons diploma ...na ongeveer 1u40 is het eindelijk aan ons. Je houdt het niet voor mogelijk dat dit niet beter georganiseerd kan worden. Een van de vrijwilligers vertelt ons dat het sinds 2 jaar erg verbeterd is ... Er zijn gewoon te veel pelgrims en te weinig personeel en vrijwilligers.

    Met ons diploma in de hand smaakt de koffie heerlijk. Na een grijze ochtend is het zonnig warm geworden.

    Diet en Wil schuiven mee aan voor een menu del dia en regelen hun terugkeer naar Nederland.

    Wij fietsen terug naar de camping om ons voor te bereiden op onze "terug naar huis" morgen ...

    Al het materiaal ordenen en zo compact mogelijk inpakken, wat mag er allemaal weg nu, wat houden we als handbagage. In het reisbureau kregen we de informatie dat er tot 45 kg in de "fietsdoos" mag. Dat maakt dat we de vliegreis kunnen maken met confortabel weinig handbagage, ziet er goed uit want zo'n 4 fietszakken zijn als gewone bagage net iets minder makkelijk te hanteren.

    Nog eens lekker douchen en het contact met het thuisfront onderhouden en dan kunnen we voor de laatste keer genieten van de voortreffelijke keuken van onze camping in Santiago.

    Jeffrey en zijn ouders zijn ondertussen terug aangekomen op de camping na hun trip naar Finisterre en ook Diet en Wil komen nog mee een afscheidsdrankje gebruiken, blijkt dat we morgen samen met de tandemreizigers op het vliegtuig zitten. Hun tandem en bagage gaat met de gespecialiseerde Nederlandse firma naar huis en zelf reizen ze via Brussel omdat dit ver uit het goedkoopste is.

    Nog één slaapmutsje en dan voor de laatste keer ons tentjes is, morgen vliegen en fietsen Pol en Wilfried naar huis, Hilde geniet ondertussen al van haar 2de dagje vakantie met man Hassan in Portugal.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!