Inhoud blog
  • Chocolade gebakje met een vloeibare vulling en advocaatroom
  • geroosterde zalm met pilaf rijst
  • Mostarda die mooie verleidelijke begeleider...
  • culinaire reis door Noord en West Ierland 2010
  • Blueberry Muffins oftewel bosbessen koekjes
  • artisjokken wat weten we er eigenlijk van
  • kook lessen en workshops 2010-2011
  • chocolade proeverij
  • cake met zwarte olijven
  • leuke eigen honden brokjes
  • kerrie of is het curry?
  • kerrie of is het curry?
  • saffraan
  • saffraan
  • polenta Basis recept
  • compote van tomaten
  • Asperges ze zijn er weer!
    Zoeken met Google


    -----" Kooklessen / workshops "-----

    Interesse in onderbouwde kooklessen van basis tot gastronomie? Bij u thuis of op locatie? Wij houden u op de hoogte via e-mail, schrijf nu reeds in!


    Presentaties of lezingen over Foodpairing met of zonder degustatie, contacteer ons dan op with.gusto@telenet.be

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Culinaire tips
    Recepten With Gusto
    With Gusto Alles voor het zintuig smaak
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.polenta Basis recept
    Polenta Basis recept

     

    "Polenta"
    Dit maal enkel een receptje van
     Chef Jean-Luc Heremans
    Basis bereiding voor polenta( 8 PERS.)

    Samenstelling:
    4 dl melk
    4 dl kippenbouillon
    190 g polenta (maïsmeel)
    100 g boter
    50 g gemalen parmezaanse kaas
    pezo
    facultatief kan men één of meerdere van deze ingrediënten er onder mengen als extra smaak:
    een lepel tomatenpuree
    gehakte basilicum
    fijn gesneden bieslook
    gehakte peterselie e.a.
    Bereiding:
    1. breng de kippenbouillon (vers of water met kippenbouillonblokjes) samen met de melk en de polenta in een kom.
    2. kruid deze met pezo, en zet op een matig vuur, breng al roerend (houten lepel)aan de kook.
    3. Naarmate je dichter bij het kookpunt komt wordt de massa ook wat dikker, steeds blijven roeren. tijdens het roeren de kruiding bijwerken als de brij goed doorkookt, blijven roeren, voeg er vervolgens de in deze volgorde, de koude klontjes boter aan toe, dan de parmezaanse kaas, blijven roeren.
    4. Op dat moment gaat de polenta goed gaan loskomen van de bodem van de kasserol voeg de gewenste smaak maker aan toe (zie rubriek facultatief)
    5. op dit moment is de polenta smeuïg en klaar om te consumeren, gewoon uit scheppen op hun bord serveren.
    6. Een andere mogelijk is gewoon de polenta mooi opkoken en uitstorten op een ingevette schaal, onmiddellijk afdekken met een film en laten koud worden,
    7. de polenta uit de schaal halen, door de randen los te maken en omgekeerd te storten op een snijplank.
    8. versnijd de plak polenta in balkjes, rechthoekjes of driehoekjes; of steek een ronde vorm uit.
    9. bak de plakjes kort in de tefalpan met een weinig olijfolie, steek ze voor 5 min in de oven voorverwarmd aan 180°, laat ze mooi kleuren en serveer.

    Smakelijk!
    Chef JL


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/03-20/03 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010

    schrijf me!

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Jullie kunnen inschrijven op het volgende adres; with.gusto@telenet.be of vliegenannick@gmail.comKostprijs is 50€ per les (lessen met bijzonder thema wordt later de prijs bepaalt). De lessen gaan door in de lokalen van het KATHO te Roeselare

    workshops 2010/2011 planning (locatie KATHO-Roeselare)

    woe

    15/09/10

    Initiatie basiskeuken 1  19.00-22.30 u.

    woe

    13/10/10  

    Initiatie basiskeuken 2  19.00-22.30 u.

    woe

    17/11/10

    Initiatie basiskeuken 3  19.00-22.30 u.

    woe

     08/12/10

    Initiatie basiskeuken 4 (feest) 19.00-22.30 u.

    woe

     19/01/11

    Vis/vleesgerechten 1 (Valentijn) 19.00-22.30 

    woe

     16/02/11

    Vis/vleesgerechten 2    19.00-22.30 u.

    woe

     16/03/11

    Vis/vleesgerechten 3    19.00-22.30 u.

    woe

     06/04/11

    Vis/vleesgerechten 4    19.00-22.30 u.

    woe 

     11/05/11

    Gastronomie 1                19.00-22.30 u.

    woe

     15/06/11

    Gastronomie 2                19.00-22.30 u.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Annick, en gebruik soms ook wel de schuilnaam zarameid.
    Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 13/05/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen, gastronomie in het algemeen, .
    Dag lieve fans van "Akkerwinde" Wij hebben 20 jaar lang restaurant "Akkerwinde" uitgebaat en wegens gezondheidsredenen hebben dit moeten stop zetten met veel pijn in ons hartje. Nu geeft J-L les in hotelschool Spermalie, Kooklessen binnenkort
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!