Inhoud blog
  • Chocolade gebakje met een vloeibare vulling en advocaatroom
  • geroosterde zalm met pilaf rijst
  • Mostarda die mooie verleidelijke begeleider...
  • culinaire reis door Noord en West Ierland 2010
  • Blueberry Muffins oftewel bosbessen koekjes
  • artisjokken wat weten we er eigenlijk van
  • kook lessen en workshops 2010-2011
  • chocolade proeverij
  • cake met zwarte olijven
  • leuke eigen honden brokjes
  • kerrie of is het curry?
  • kerrie of is het curry?
  • saffraan
  • saffraan
  • polenta Basis recept
  • compote van tomaten
  • Asperges ze zijn er weer!
    Zoeken met Google


    -----" Kooklessen / workshops "-----

    Interesse in onderbouwde kooklessen van basis tot gastronomie? Bij u thuis of op locatie? Wij houden u op de hoogte via e-mail, schrijf nu reeds in!


    Presentaties of lezingen over Foodpairing met of zonder degustatie, contacteer ons dan op with.gusto@telenet.be

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Culinaire tips
    Recepten With Gusto
    With Gusto Alles voor het zintuig smaak
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerrie of is het curry?
    Kerrie poeders

     


    Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel vanspecerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent.
    In Nederland is kerrie doorgedrongen in allerlei kant-en-klare kerriesauzen en -poeders. De smaak van de vernederlandste kerrie is niet te vergelijken met de toepassing in originele Indiase kerriegerechten.
    Kerrie wordt vooral in India,Thailand, Indonesië, Engeland, Suriname en Nederland gebruikt. De scherpste kerriemengsels zijn afkomstig uit India,Madras en Kerala. In Thailand en India wordt naast gele kerrie ook een rode kerrie gebruikt, waarbij de rode kleur afkomstig is van rode pepers. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe heter.
    De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden.
    In supermarkt en in Engeland en tegenwoordig ook steeds meer in Nederland zijn naast poeders ook kerriepasta's verkrijgbaar die de Indiase curry veel dichter benaderen. Een globale schaal van scherpte aanduidingen is: Mild, Curry, Madras, Vindaloo, Phall. De laatste twee worden voor ongetrainde westerlingen niet aanbevolen, maar ook een kerrie Madras zoals geserveerd in een Indiaas of Pakistaans restaurant is vele malen heter dan de potjes 'Madras'-poeder in de Nederlandse supermarkt. In Engeland zijn vooral in de omgeving van Birmingham de 'Balti'-gerechten populair, een Brits-Indiase specialiteit gekenmerkt door een vrije stijl en het ruime gebruik van verse korianderbladeren ('Mehti').

    23-05-2010 om 00:00 geschreven door zarameid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:culinair/keuken/resto
    » Reageer (0)
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saffraan
    De saffraancrocus 


    De plant
    crocus sativus L.:Botanisch (Latijns)
    Safraan is afkomstig van 'Crocus sativus Linnaeus' of de Safraanroos, een krokusachtige uit de irisfamilie (Iridaceae). De bloem is paars, met gele meeldraden en rode stempels. Het specerij wordt verkregen uit de stempel van de bloem. De bloem zelf is steriel, maar wordt gekweekt met behulp van bloembollen. Elke bloem heeft drie safraanstempels die rood zijn en naar beneden toe meer geel van kleur worden.

    Geschiedenis
    De geschiedenis van safraan is niet geheel zeker, maar het is duidelijk dat de plant uit Azië komt. Ver voor de geboorte van Christus was safraan al bekend in Klein-Azië. Safraan was bekend bij de oude Egyptenaren, farao's gebruikten safraan als smaakmaker en als afrodisicum, ook werd het in tempels gebruikt. De Grieken gebruikten safraan vanwege de aromatische kwaliteiten en vanwege de kleur. Volgens een mythe werd de sterveling Crocos verliefd op de nymf Smilax, Smilax wees hem echter af en hij veranderde in een prachtige paarse krokusbloem. De Arabieren introduceerden safraan in Spanje in de tiende eeuw. Het woord safraan is afkomstig van het Arabische 'zafaran'. In de middeleeuwen werd Venetië het centrum van de safraanhandel en het product was letterlijk haar gewicht in goud waard.

    Culinaire cultuur
    Vandaag de dag wordt safraan in zeer verschillende keukens gebruikt en in allerlei verschillende gerechten en dranken. In Saoedie Arabië wordt het in de koffie gebruikt, in Zweden bakt men safraanbrood op een speciale heiligendag, in India wordt het gebruikt in rijstgerechten, zoetigheden en ijs en heeft het ook medische gebruikswijzen, in Italië wordt safraan gebruikt in risotto's.

    Gebruik
    Saffraan wordt meer voor de kleuring als voor de smaak gebruikt in rijstgerechten (paëlla), bakwaren, boter, kaas, soepen, sauzen, vlees- en visgerechten, bouillabaisse, likeuren, fijnkost.
    In de moderne geneeskunde gebruikt men saffraan als hartstimulerend middel. Dit specerijextract heeft bij dieren een anti-tumor activiteit. In Indië geneest men hiermee urineer-en verteringsproblemen.
    U dient saffraan als samengedraaide draden te kopen en in lauwwarm water te weken om de kleur en het aroma tot zijn volle ontwikkeling te laten komen.
    Bewaar deze kostbare specerij steeds luchtdicht en afgesloten van het licht en voeg hem steeds helemaal op het einde van uw bereidingen toe.


    Weetje
    Saffraan wordt onder meer verbouwd in Frankrijk, Italië, Griekenland, Iran en Zuid Amerika, maar de beste kwaliteit komt uit het Spaanse La Mancha.
    De Spaanse saffraan wordt na een strenge controle op crocina (pigment), safranal (aromatische olie) en picrocrocina (smaakstof) in 3 klassen verdeeld: (Mancha) S electo (eerste kwaliteit)
    Rio (tweede kwaliteit) en
    Sierra (derde kwaliteit).
    Daarnaast is er nog een 'buitencategorie' die bijzonder krachtig is omdat de zwakkere broeders onder d e meeldraden er uitgeselecteerd zijn. Deze handeling is terug te vinden in de naam:
    Coupé (= verknipt).



    14-05-2010 om 11:50 geschreven door zarameid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:culinair/keuken/resto
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saffraan

    Receptje

    Geroosterde zalmrepen met spinazie en saffraansaus, pilaf rijst.(8 pers.)

    Samenstelling:
    • 1.2 kg zalmfilet
    • 60 g gesnipperde sjalotten
    • 400 g long grain rijst
    • ¼ l zonnebloemolie
    • saffraan draadjes
    • 1 grote ui gesnipperd
    • 800 g spinazie
    • ½ fles witte wijn olijfolie
    • muskaatnoot
    • room
    • 1,2 l kippenbouillon,
    • boter
    • bouquet garni: ptsl. tijm, Laurier
    • look,fijne suiker
    Bereiding
    1. Fileer de zalm, ontdoe hem van de graten, laat het vel eraan en portioneer in repen van om en bij 2 cm stel koud in afwachting van de bereiding.
    2. Haal de nerven uit de spinazie, was ze in ruim koud water, meerdere malen indien nodig en laat goed uitlekken.
    3. Pel en snipper een weinig sjalotten fijn en laat ze even smoren in wat zonnebloemolie, voeg er de gepelde en geperste look aan toe, en bak de spinazie heel kort aan op een hoog vuur, kruid deze met pezo, muskaatnoot en een snuifje suiker.
    4. Laat de spinazie uitlekken en hou warm. ( het wordt afgeraden, klaargemaakte en afgekoelde spinazie terug op te warmen , heeft te maken met mogelijk schadelijke nitraten)
    5. Snipper de gepelde ui fijn en bak hem wat glazig in olijfolie, voeg er de rijst aan toe, roer goed om en bevochtig met de kippenbouillon en voeg er de bouquet garni aan toe, op het kookpunt nog eens goed omroeren, deksel er op en laten garen, ongeveer 18/20 min.
    6. Als de rijst gaar is de kruiding na gaan en losroeren met een keukenvork (egraineren), verwijder de bouquet garni en hou warm.
    7. Pel en snipper de rest van de sjalotten, smoor ze even in een weinig zonnebloemolie, blus met een goeie pollepel kippenbouillon en de witte wijn, voeg er de saffraan draadjes aan toe en laat goed inkoken tot iets minder dan een derde van de hoeveelheid, voeg er de room aan toe en laat goed inkoken tot een mooi gebonden roomsaus.
    8. Verhit een teflonpan met een scheut zonnebloemolie, als deze op temperatuur is leg de zalmrepen met de velkant op de pan, kruid met pezo, en gaar verder in de oven aan 200° gedurende een viertal minuten. (belangrijk is de gaartijd, hou de zalm wat sappig)
        Smakelijk!

        14-05-2010 om 11:43 geschreven door zarameid  

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
        Categorie:culinair/keuken/resto
        » Reageer (0)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.polenta Basis recept
        Polenta Basis recept

         

        "Polenta"
        Dit maal enkel een receptje van
         Chef Jean-Luc Heremans
        Basis bereiding voor polenta( 8 PERS.)

        Samenstelling:
        4 dl melk
        4 dl kippenbouillon
        190 g polenta (maïsmeel)
        100 g boter
        50 g gemalen parmezaanse kaas
        pezo
        facultatief kan men één of meerdere van deze ingrediënten er onder mengen als extra smaak:
        een lepel tomatenpuree
        gehakte basilicum
        fijn gesneden bieslook
        gehakte peterselie e.a.
        Bereiding:
        1. breng de kippenbouillon (vers of water met kippenbouillonblokjes) samen met de melk en de polenta in een kom.
        2. kruid deze met pezo, en zet op een matig vuur, breng al roerend (houten lepel)aan de kook.
        3. Naarmate je dichter bij het kookpunt komt wordt de massa ook wat dikker, steeds blijven roeren. tijdens het roeren de kruiding bijwerken als de brij goed doorkookt, blijven roeren, voeg er vervolgens de in deze volgorde, de koude klontjes boter aan toe, dan de parmezaanse kaas, blijven roeren.
        4. Op dat moment gaat de polenta goed gaan loskomen van de bodem van de kasserol voeg de gewenste smaak maker aan toe (zie rubriek facultatief)
        5. op dit moment is de polenta smeuïg en klaar om te consumeren, gewoon uit scheppen op hun bord serveren.
        6. Een andere mogelijk is gewoon de polenta mooi opkoken en uitstorten op een ingevette schaal, onmiddellijk afdekken met een film en laten koud worden,
        7. de polenta uit de schaal halen, door de randen los te maken en omgekeerd te storten op een snijplank.
        8. versnijd de plak polenta in balkjes, rechthoekjes of driehoekjes; of steek een ronde vorm uit.
        9. bak de plakjes kort in de tefalpan met een weinig olijfolie, steek ze voor 5 min in de oven voorverwarmd aan 180°, laat ze mooi kleuren en serveer.

        Smakelijk!
        Chef JL

        14-05-2010 om 11:33 geschreven door zarameid  

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
        Categorie:culinair/keuken/resto
        » Reageer (0)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.compote van tomaten

        compote van tomaten


         ingrediënten:

        -één blik gepelde tomaten
        -50 gr gepelde en gesnipperde sjalotten
        -3 cl. olijfolie
        -pezo
        -fijne suiker
        -8 cl. zonnebloemolie
        -enkele cl. witte wijnazijn  
        bereiding 
        1. verwarm uw steelpan voor korte tijd op uw kookplaat op stand 9
        2. voeg er de olijfolie aan toe samen met de gesnipperde sjalot, laat even aanstoven en roer
        3. goed met een houten lepel, breng de staand van uw kookplaat terug op stand 5
        4. laat de sjalotten wat glazig worden, ze mogen niet gaan kleuren
        5. voeg er vervolgens één blik gepelde tomaten aan toe, en laat terug doorkoken op stand 9
        6. als de tomaten terug opkoken, draai de stand terug naar 5,roer regelmatig om, om het aanbakken te voorkomen.
        7. al je regelmatig gaat omroeren, gaan de gepelde tomaten ook uit elkaar vallen, laat dit gewoon inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume.
        8. breng de compote op smaak met enkel cl. witte wijnazijn, wat pezo en wat fijne suiker, zorg dat de zoet-zuur balans goed zitindien u dat wenst voegt u er de gedroogde specerijen aan toe, één soort of meerdere soorten, naar smaak.
        9. vul de saus aan met de zonnebloemolie en roer goed om zodat de zonnebloemolie goed wordt opgenomen door de saus, laat nog heel even door koken, neem van het vuur weg.
        10. de saus kan zowel koud (als condiment bij vlees, koude vis o.a.) gebruikt worden als warm bij een pasta gerecht aangevuld met vlees of vis naar uw keuze, of heel eenvoudig als vegetarische pasta.
        Smakelijk 
        Chef JL
          

        14-05-2010 om 11:29 geschreven door zarameid  

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
        Categorie:culinair/keuken/resto
        » Reageer (0)
        12-05-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges ze zijn er weer!
        Asperges
                        
        Witte groene korenaar-asperges of duinasperges

        Het is ieder jaar een terugkerend item in de pers : de start van de asperge-oogst uit de koude grond (vollegrond). Dit krijgt telkens heel wat aandacht in de pers, zie de berichten verderop in dit artikel. De artikels met recepten met asperges ontbreken daarbij ook niet. Het artikel van 15 april op vilt.be vond ik wel interessant om hier even neer te zetten, omdat het op duidelijke wijze iets zegt over de teelt van asperges over de verschillende jaren.
        De asperge kent een lange geschiedenis. De oude Egyptenaren gebruikten rauwe asperges als lustopwekkend middel. De Romeinen begonnen de asperge te waarderen als groente. Het eerste aspergerecht is beschreven door Apicius (249-149 v. Chr.)
        Asperges zijn gezond!
        Voedingswaarde
        Asperges zijn niet alleen vezelrijk maar hebben ook een uitzonderlijk hoge kalium-natriumbalans (veel kalium, weinig natrium). Bovendien zijn asperges enorm rijk aan vitamines B, A en C.
        Het gevolg? Vezels zijn goed voor de darmen, de intensiteit aan kalium en de geringe aanwezigheid van natrium (en dus ook van zout) maken asperges vochtafdrijvend. Ideaal om de vele afvalstoffen van de ‘rustige’ wintertijd kwijt te raken. De aanwezigheid van oligozuren en beta-aspargine vergroten dit diuretisch effect (stimulans voor de nierfunctie) en maken de groente bloedzuiverend. Naast kalium bevatten asperges ook veel calcium, magnesium en ijzer. Verder kenmerkt de asperge zich als een bijzonder reservoir van vitamine B1 en B2. De eerste helpt suiker omzetten als energie voor de spieren terwijl vitamine B2 de stofwisseling bevordert. Kortom, asperges zijn een ideale groente voor wie de winter achter zich wil laten!
        Asperges zijn ook ideale groenten voor de slanke lijn. Ze leverenslechts 16 kcal per 100 g.Ze bevatten bovendien30 mg vitamine C per 100 gram,20 mg calcium, 60 mg fosfor en200 mg kalium.
        Asperges kwaliteit
        AAA - ; dan 28 mm
        AA - tussen de 20 en 28 mm
        A - tussen de 16 en 20 mm
        B - tussen 12 en 16 mm (soepasperges)
        Voorwaarden om te voldoen aan een kwaliteitsvolle asperge zijn; recht zijn, voldoende lengte hebben, geen verkleuring van de kop hebben, niet hol zijn binnenin en geen bruine vlekjes of beschadigingen vertonen.
        Schorseneren en haverwortel worden winterasperges of armelui-asperges genoemd, maar hun lengte en kleur doen denken aan asperges verder hebben ze niets gemeen met de fijne seizoen gebonden wortel.
        Aspergemes
        Speciaal ontworpen om asperges diep onder de grond af te snijden.
        De roestvrijstalen lemmet is op het uiteind getand om de asperges goed af te snijden.
        Comfortabel houten handvat dat perfect in de handpalm past.
        Witte asperges worden geoogst met een aspergemes.
        Asperges worden gekweekt op verhoogde bedden de stengels worden diep onder de grond afgesneden net vooraleer deze bovengronds komen. Met dit aspergemes is het mogelijk de stengel dicht bij de wortelstok af te steken, zonder deze of nog niet volgroeide, naburige stengels te beschadigen.
        Totale lengte van het aspergemes (heft + lemmet): ca. 45cm
        Het cm 14 cm lange houten handvat is voorzien van een lederen ophanglus
        Wit of Groen?  
        Flandria-asperges hebben een roomwitte kleur en een mooi wit gesloten kopje. Van zodra de aspergekweker een scheurtje in het kweekbed ziet, dan weet hij dat daar een asperge naar boven komt. Dan moet hij ze ook onmiddellijk oogsten, want als het kopje enkele uren aan het zonlicht wordt blootgesteld, wordt het mauve en vervolgens groen. Groene asperges zijn trouwens niets anders dan asperges die boven de grond groeien.                
        Hoe herken je verse asperges? 
        Flandria-asperges moeten een dikke en rechte stengel hebben, geen opvallende schubben en ze moeten breken als je ze buigt. Het snijvlak aan de onderkant moet er gaaf en fris uitzien. Als dat erg ingedroogd is, dan zijn de asperges niet zo vers meer. Er is nog een leuk trucje om te versheid van asperges te controleren: wrijf twee stengels tegen elkaar. Als die een piepend geluid maken, dan zijn ze supervers.
        Bewaren? 
        Verwerk asperges meteen na de aankoop of de oogst. Wil je ze toch nog even bewaren, rol ze dan in een vochtige handdoek. Asperges bestaat voor 95% uit water en drogen snel uit. Bewaar ze zo verpakt maximum 2 dagen in de groentelade van de koelkast. Zijn je asperges al iets ouder, legze dan een uurtje of twee in ijskoud water, daar zullen ze van opfrissen.
        Typische geur 
        Na het eten van asperges krijgt de urine een eigenaardige, typische geur. De scherpe geur is het gevolg van een aantal vluchtige zwavelhoudende verbindingen die vrijwel meteen in de urine opduiken na het eten van asperges. Zij ontstaan na afbraak van onder meer asparagusinezuur, een typisch bestanddeel van de groente.Niet iedereen zal na het eten van asperges last hebben van deze geur. Vroeger meende men dat sommigen niet over de benodigde enzymen beschikten om asparagusinezuur naar de sterk geurende stoffen om te zetten. Onlangs werd echter aangetoond dat iedereen na het eten van asperges wel degelijk zwavelalcoholen uitscheidt, maar dat niet iedereen deze geur in dezelfde mate kan ruiken. Voor dergelijke verbindingen is een receptor in de neus nodig waarvan de aanwezigheid erfelijk bepaald is. Sommigen missen deze receptor en ruiken dus niets van deze stoffen. Dit fenomeen doet ten slotte geen afbreuk aan de voedings- en gezondheidswaarde van asperges.

        Recepten

        Gepocheerde asperges met een garnaal mousseline.
        (8 pers.) Chef JL
        Samenstelling:
        4 tot 6 asperges per persoon liefst AA
        250 g boter
        700 g ongepelde garnalen
        bieslook
        ½ l room
        brioche brood niet gesneden
        8 eieren
        Bereiding
        Pel (éplucher) de garnalen, hou de schalen apart, stel de garnalen koud tot op het laatste ogenblik.
        Kook de schalen af in room op een laag vuurtje, let op laat de room niet te ver inkoken.
        Schil (peler) de asperges op een snijplank, dan hebben ze meer steun en gaan ze minder makkelijk breken, verwijder de laatste 4 à 5 cm van het uiteinde van de asperges, breng de asperges in een kom met licht gezouten koud water.
        Zet de boter op de kant van de kachel en laat de langzaam smelten, = geklaarde boter. (beurre clarifié)
        Doe de eierdooiers in een sauteuse, voeg er een beetje koud water aan toe en roer goed om met een klopper.
        Zet de asperges op het vuur en breng ze aan de kook (bouillir), op het kookpunt neem je de asperges van het vuur en laat je ze 20 min. na garen in hun jus (pocher).
        Klop de eierdooiers tot een schuimige massa (monter), tot er een mooie binding ontstaat, hou de temperatuur echter in het oog, te warm, gaan de eieren gaan bakken, op het moment dat de massa boven de 85° gaat stijgen wordt het uitkijken om dit te vermijden.
        Wanneer de bodem van de pan zichtbaar is, en dat de saus los komt, dan is pas het ogenblik waarop je straalsgewijs de de gesmolten boter er aan toevoegt, let wel de boter mag niet heet zijn, anders kan de saus ook gaan schiften, meng de boter echter goed zodanig dat ze een mooi homogeen vormt met de schuimige massa.
        Passeer de garnaal room door een fijne zeef (passer au chinois) en vang de room op, kook de room nog even door tot de juiste dikte (réduire), neem weg van het vuur en spatel de mousseline saus onder de garnaal room.
        Snijd het brioche brood in mooie plakken van net iets meer dan één cm verwijder de korsten van het brood en snijd vervolgens in repen van net iets meer dan één cm bak de repen goudbruin langs alle zijden in een droge anti-kleefpan.
        Afwerking:
        Haal de asperges uit de jus en laat ze uitlekken (égoutter) op een propere handdoek of serviet.
        Schik ze mooi op een bord en overgiet (napper) ze met de garnaal mousseline, laat de kopjes van de asperges vrij, bestrooi de saus met de gepelde grijze garnalen, werk af met reepjes bieslook en soldaatjes van brioche brood.


        Carpaccio van eendenborst met garam massala, panna cotta van eekhoorntjesbrood met truffelolie, groene asperges met een crema di barbaforte
        Chef JL
        Samenstelling:
        • eendenborst
        • garam massala 
        • room
        • eekhoorntjesbrood
        •  truffelolie, 
        • gelatineblaadjes,
        • Groene asperges  
        • zonnebloemolie, 
        • peper, zeezout, 
        • Mayonaise  
        • Griekse yoghurt, 
        • mierikswortel pasta, 
        • Melbatoast,
        • bieslook, 
        • boter. 
        • Maldon sea salt.
        Bereiding:
        Ontdoe de eendenborst van zijn vel, leg hem met binnenzijde in de garam massala, maak overlangs een insnijding op de velzijde.
        Vouw de ingesneden zijde tegen elkaar, rol op in een allu-folie.
        Span stevig op leg in de dieptekoeling of vrieskast.
        Warm de room samen met de champignons en een weinig zeezout op in de thermomix,
        Laat gedurende enkele minuten doorkoken, mix het geheel fijn, paseer door een fijne zeef, werk af met de truffelolie en kruiding.
        Voeg er de geweekte gelatine blaadjes aan toe, omroeren en verdeel over de vormpjes, laat afkoelen in de koelkast.
        Verwarm wat zonnebloemolie samen met minder mooie stukken eekhoorntjesbrood en kruiding, mix even door.
        Snij de groene asperges wat bij en pocheer in gezouten water, laat ze schrikken in koud water, droog deppen.
        Meng de mayonaise met wat Griekse yoghurt en mierikswortel pasta naar smaak, smaak af met wat zeezout.
        Snij dunne plakjes brood met een vleessnijmachine, snij ze bij tot de gewenste vorm, bak kort af in hete olie.
        De toast even in de zachte boter dippen vervolgens in fijngesneden bieslook.
        Afwerking
        Snij de carpaccio in dunne plakjes, schik op een bord, borstel even met de eekhoorntjesbroodolie bestrooi met Maldon sea slat
        Demouleer de panna cotta, schik op het bord, bovenop een weinig eekhoorntjesbroodolie om te glanzen. Schik de groene asperges met de crema di barbaforte. Werk af met de melbatoast.

        12-05-2010 om 00:00 geschreven door zarameid  

        0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
        Categorie:culinair/keuken/resto
        » Reageer (0)


        Archief per week
      1. 14/03-20/03 2011
      2. 10/01-16/01 2011
      3. 06/12-12/12 2010
      4. 13/09-19/09 2010
      5. 23/08-29/08 2010
      6. 21/06-27/06 2010
      7. 07/06-13/06 2010
      8. 24/05-30/05 2010
      9. 17/05-23/05 2010
      10. 10/05-16/05 2010

        schrijf me!

        Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


        Jullie kunnen inschrijven op het volgende adres; with.gusto@telenet.be of vliegenannick@gmail.comKostprijs is 50€ per les (lessen met bijzonder thema wordt later de prijs bepaalt). De lessen gaan door in de lokalen van het KATHO te Roeselare

        workshops 2010/2011 planning (locatie KATHO-Roeselare)

        woe

        15/09/10

        Initiatie basiskeuken 1  19.00-22.30 u.

        woe

        13/10/10  

        Initiatie basiskeuken 2  19.00-22.30 u.

        woe

        17/11/10

        Initiatie basiskeuken 3  19.00-22.30 u.

        woe

         08/12/10

        Initiatie basiskeuken 4 (feest) 19.00-22.30 u.

        woe

         19/01/11

        Vis/vleesgerechten 1 (Valentijn) 19.00-22.30 

        woe

         16/02/11

        Vis/vleesgerechten 2    19.00-22.30 u.

        woe

         16/03/11

        Vis/vleesgerechten 3    19.00-22.30 u.

        woe

         06/04/11

        Vis/vleesgerechten 4    19.00-22.30 u.

        woe 

         11/05/11

        Gastronomie 1                19.00-22.30 u.

        woe

         15/06/11

        Gastronomie 2                19.00-22.30 u.


        Gastenboek

        Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


        Over mijzelf
        Ik ben Annick, en gebruik soms ook wel de schuilnaam zarameid.
        Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
        Ik ben geboren op 13/05/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
        Mijn hobby's zijn: Lezen, gastronomie in het algemeen, .
        Dag lieve fans van "Akkerwinde" Wij hebben 20 jaar lang restaurant "Akkerwinde" uitgebaat en wegens gezondheidsredenen hebben dit moeten stop zetten met veel pijn in ons hartje. Nu geeft J-L les in hotelschool Spermalie, Kooklessen binnenkort
        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto


        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!