Inhoud blog
  • Chocolade gebakje met een vloeibare vulling en advocaatroom
  • geroosterde zalm met pilaf rijst
  • Mostarda die mooie verleidelijke begeleider...
  • culinaire reis door Noord en West Ierland 2010
  • Blueberry Muffins oftewel bosbessen koekjes
  • artisjokken wat weten we er eigenlijk van
  • kook lessen en workshops 2010-2011
  • chocolade proeverij
  • cake met zwarte olijven
  • leuke eigen honden brokjes
  • kerrie of is het curry?
  • kerrie of is het curry?
  • saffraan
  • saffraan
  • polenta Basis recept
  • compote van tomaten
  • Asperges ze zijn er weer!
    Zoeken met Google


    -----" Kooklessen / workshops "-----

    Interesse in onderbouwde kooklessen van basis tot gastronomie? Bij u thuis of op locatie? Wij houden u op de hoogte via e-mail, schrijf nu reeds in!


    Presentaties of lezingen over Foodpairing met of zonder degustatie, contacteer ons dan op with.gusto@telenet.be

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Culinaire tips
    Recepten With Gusto
    With Gusto Alles voor het zintuig smaak
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saffraan

    Receptje

    Geroosterde zalmrepen met spinazie en saffraansaus, pilaf rijst.(8 pers.)

    Samenstelling:
    • 1.2 kg zalmfilet
    • 60 g gesnipperde sjalotten
    • 400 g long grain rijst
    • ¼ l zonnebloemolie
    • saffraan draadjes
    • 1 grote ui gesnipperd
    • 800 g spinazie
    • ½ fles witte wijn olijfolie
    • muskaatnoot
    • room
    • 1,2 l kippenbouillon,
    • boter
    • bouquet garni: ptsl. tijm, Laurier
    • look,fijne suiker
    Bereiding
    1. Fileer de zalm, ontdoe hem van de graten, laat het vel eraan en portioneer in repen van om en bij 2 cm stel koud in afwachting van de bereiding.
    2. Haal de nerven uit de spinazie, was ze in ruim koud water, meerdere malen indien nodig en laat goed uitlekken.
    3. Pel en snipper een weinig sjalotten fijn en laat ze even smoren in wat zonnebloemolie, voeg er de gepelde en geperste look aan toe, en bak de spinazie heel kort aan op een hoog vuur, kruid deze met pezo, muskaatnoot en een snuifje suiker.
    4. Laat de spinazie uitlekken en hou warm. ( het wordt afgeraden, klaargemaakte en afgekoelde spinazie terug op te warmen , heeft te maken met mogelijk schadelijke nitraten)
    5. Snipper de gepelde ui fijn en bak hem wat glazig in olijfolie, voeg er de rijst aan toe, roer goed om en bevochtig met de kippenbouillon en voeg er de bouquet garni aan toe, op het kookpunt nog eens goed omroeren, deksel er op en laten garen, ongeveer 18/20 min.
    6. Als de rijst gaar is de kruiding na gaan en losroeren met een keukenvork (egraineren), verwijder de bouquet garni en hou warm.
    7. Pel en snipper de rest van de sjalotten, smoor ze even in een weinig zonnebloemolie, blus met een goeie pollepel kippenbouillon en de witte wijn, voeg er de saffraan draadjes aan toe en laat goed inkoken tot iets minder dan een derde van de hoeveelheid, voeg er de room aan toe en laat goed inkoken tot een mooi gebonden roomsaus.
    8. Verhit een teflonpan met een scheut zonnebloemolie, als deze op temperatuur is leg de zalmrepen met de velkant op de pan, kruid met pezo, en gaar verder in de oven aan 200° gedurende een viertal minuten. (belangrijk is de gaartijd, hou de zalm wat sappig)
        Smakelijk!



        Geef hier uw reactie door
        Uw naam *
        Uw e-mail *
        URL
        Titel *
        Reactie *
          Persoonlijke gegevens onthouden?
        (* = verplicht!)
        Reacties op bericht (0)



        Archief per week
      1. 14/03-20/03 2011
      2. 10/01-16/01 2011
      3. 06/12-12/12 2010
      4. 13/09-19/09 2010
      5. 23/08-29/08 2010
      6. 21/06-27/06 2010
      7. 07/06-13/06 2010
      8. 24/05-30/05 2010
      9. 17/05-23/05 2010
      10. 10/05-16/05 2010

        schrijf me!

        Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


        Jullie kunnen inschrijven op het volgende adres; with.gusto@telenet.be of vliegenannick@gmail.comKostprijs is 50€ per les (lessen met bijzonder thema wordt later de prijs bepaalt). De lessen gaan door in de lokalen van het KATHO te Roeselare

        workshops 2010/2011 planning (locatie KATHO-Roeselare)

        woe

        15/09/10

        Initiatie basiskeuken 1  19.00-22.30 u.

        woe

        13/10/10  

        Initiatie basiskeuken 2  19.00-22.30 u.

        woe

        17/11/10

        Initiatie basiskeuken 3  19.00-22.30 u.

        woe

         08/12/10

        Initiatie basiskeuken 4 (feest) 19.00-22.30 u.

        woe

         19/01/11

        Vis/vleesgerechten 1 (Valentijn) 19.00-22.30 

        woe

         16/02/11

        Vis/vleesgerechten 2    19.00-22.30 u.

        woe

         16/03/11

        Vis/vleesgerechten 3    19.00-22.30 u.

        woe

         06/04/11

        Vis/vleesgerechten 4    19.00-22.30 u.

        woe 

         11/05/11

        Gastronomie 1                19.00-22.30 u.

        woe

         15/06/11

        Gastronomie 2                19.00-22.30 u.


        Gastenboek

        Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


        Over mijzelf
        Ik ben Annick, en gebruik soms ook wel de schuilnaam zarameid.
        Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
        Ik ben geboren op 13/05/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
        Mijn hobby's zijn: Lezen, gastronomie in het algemeen, .
        Dag lieve fans van "Akkerwinde" Wij hebben 20 jaar lang restaurant "Akkerwinde" uitgebaat en wegens gezondheidsredenen hebben dit moeten stop zetten met veel pijn in ons hartje. Nu geeft J-L les in hotelschool Spermalie, Kooklessen binnenkort
        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto


        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!