Blueberry Muffins(bosbessen koekjes)
Samenstelling:
2 kopjes bloem 1 kopje suiker 1 / 2 theelepel bakpoeder 1 / 2 theelepel zout 2 kopjes vers of bevroren bosbessen (niet ontdooien bessen indien bevroren) 3 Eieren, losgeklopt 1 kopje zure room of Griekse yoghurt 1 / 2 kopje plantaardige olie 1 theelepel vanille extract Bereiding:
Meng in een grote kom, de bloem, suiker, baking soda, bakpoeder en zout, goed vermengen. Voeg uw bessen en meng voorzichtig. In een andere kom, meng de eieren, zure room, olie en vanille, meng goed. Vul een ingevette muffinspan ongeveer 2 / 3 vol is (10 tot 12 muffins moet opleveren, afhankelijk van uw pan-formaat) Strooi wat bruine suiker over de bovenkanten van de muffins, ze zijn een beetje extra krokante door de suiker. Je voegt de suiker niet alleen voor de smaak toe, maar ook voor het uiterlijk zo lijkt het meer op een coffeeshop muffin! Bak op 180 graden gedurende 20-25 minuten of totdat een tandenstoker ingevoegd schoon uitkomt. (goudbruin) Afkoelen op een rooster afkoelen alvorens uit te halen! Dit is een zeer makkelijk muffin recept. In principe gebruik ik dit als een basis recept voor alle muffin bereidingen die ik maak, alleen verander ik dan de vulling. Experimenteren dus!
|