Inhoud blog
  • Chocolade gebakje met een vloeibare vulling en advocaatroom
  • geroosterde zalm met pilaf rijst
  • Mostarda die mooie verleidelijke begeleider...
  • culinaire reis door Noord en West Ierland 2010
  • Blueberry Muffins oftewel bosbessen koekjes
  • artisjokken wat weten we er eigenlijk van
  • kook lessen en workshops 2010-2011
  • chocolade proeverij
  • cake met zwarte olijven
  • leuke eigen honden brokjes
  • kerrie of is het curry?
  • kerrie of is het curry?
  • saffraan
  • saffraan
  • polenta Basis recept
  • compote van tomaten
  • Asperges ze zijn er weer!
    Zoeken met Google


    -----" Kooklessen / workshops "-----

    Interesse in onderbouwde kooklessen van basis tot gastronomie? Bij u thuis of op locatie? Wij houden u op de hoogte via e-mail, schrijf nu reeds in!


    Presentaties of lezingen over Foodpairing met of zonder degustatie, contacteer ons dan op with.gusto@telenet.be

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Culinaire tips
    Recepten With Gusto
    With Gusto Alles voor het zintuig smaak
    15-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geroosterde zalm met pilaf rijst

    Geroosterde zalmrepen met spinazie en saffraansaus, pilaf rijst. (8 pers.)


    geroosterde zalm 

    Samenstelling:1.2 kg  zalmfilet 60 gr. gesnipperde sjalotten 400 gr. long grain rijst¼ l. zonnebloemolie saffraan draadjes 1 grote ui gesnipperd0.800 kg spinazie ½ fles witte wijn olijfoliemuskaatnoot room 1,2 l. kippenbouillonboter lookfijne suikerbouquet garni: ptsl. tijm. Laur.Bereiding:

    1. Fileer de zalm, ontdoe hem van de graten, laat het vel eraan en portioneer in repen van om en bij 2 cm. stel koud in afwachting van de bereiding.
    2. Haal de nerven uit de spinazie, was ze in ruim koud water, meerdere malen indien nodig en laat goed uitlekken.
    3. Pel en snipper een weinig sjalotten fijn en laat ze even smoren in wat zonnebloemolie, voeg er de gepelde en geperste look aan toe, en bak de spinazie heel kort aan op een hoog vuur, kruid deze met pezo,  muskaatnoot en een snuifje suiker.
    4. Laat de spinazie uitlekken en hou warm. ( het wordt afgeraden, klaargemaakte en afgekoelde spinazie terug op te warmen , heeft te maken met mogelijk schadelijke nitraten)
    5. Snipper de gepelde ui fijn en bak hem wat glazig in olijfolie, voeg er de rijst aan toe, roer goed om en bevochtig met de kippenbouillon en voeg er de bouquet garni aan toe, op het kookpunt nog eens goed omroeren, deksel er op en laten garen, ongeveer 18/20 min.
    6. Als de rijst gaar is de kruiding na gaan en losroeren met een keukenvork (egraineren), verwijder de bouquet garni en hou warm.
    7. Pel en snipper de rest van de sjalotten, smoor ze even in een weinig zonnebloemolie, blus met een goeie pollepel kippenbouillon en de witte wijn, voeg er de saffraan draadjes aan toe en laat goed inkoken tot iets minder dan een derde van de hoeveelheid, voeg er de room aan toe en laat goed inkoken tot een mooi gebonden roomsaus.
    8. Verhit een teflonpan met een scheut zonnebloemolie, als deze op temperatuur is leg de zalmrepen met de velkant op de pan, kruid met pezo, en gaar verder in de oven aan 200° gedurende een viertal minuten. (belangrijk is de gaartijd, hou de zalm wat sappig)  

    Afwerking:

    1. verdeel de spinazie over de borden, leg gedeeltelijk daarop de repen zalm, de repen leg je op hun beurt wat over elkaar (decoratief aspect), lepel wat van de saffraan saus er rond, geef de rijst ook een plaats op het bord, er is de truc met de pollepel ??? 
    spaanse saffraan

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/03-20/03 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010

    schrijf me!

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Jullie kunnen inschrijven op het volgende adres; with.gusto@telenet.be of vliegenannick@gmail.comKostprijs is 50€ per les (lessen met bijzonder thema wordt later de prijs bepaalt). De lessen gaan door in de lokalen van het KATHO te Roeselare

    workshops 2010/2011 planning (locatie KATHO-Roeselare)

    woe

    15/09/10

    Initiatie basiskeuken 1  19.00-22.30 u.

    woe

    13/10/10  

    Initiatie basiskeuken 2  19.00-22.30 u.

    woe

    17/11/10

    Initiatie basiskeuken 3  19.00-22.30 u.

    woe

     08/12/10

    Initiatie basiskeuken 4 (feest) 19.00-22.30 u.

    woe

     19/01/11

    Vis/vleesgerechten 1 (Valentijn) 19.00-22.30 

    woe

     16/02/11

    Vis/vleesgerechten 2    19.00-22.30 u.

    woe

     16/03/11

    Vis/vleesgerechten 3    19.00-22.30 u.

    woe

     06/04/11

    Vis/vleesgerechten 4    19.00-22.30 u.

    woe 

     11/05/11

    Gastronomie 1                19.00-22.30 u.

    woe

     15/06/11

    Gastronomie 2                19.00-22.30 u.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Annick, en gebruik soms ook wel de schuilnaam zarameid.
    Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 13/05/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen, gastronomie in het algemeen, .
    Dag lieve fans van "Akkerwinde" Wij hebben 20 jaar lang restaurant "Akkerwinde" uitgebaat en wegens gezondheidsredenen hebben dit moeten stop zetten met veel pijn in ons hartje. Nu geeft J-L les in hotelschool Spermalie, Kooklessen binnenkort
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!