Inhoud blog
  • Chocolade gebakje met een vloeibare vulling en advocaatroom
  • geroosterde zalm met pilaf rijst
  • Mostarda die mooie verleidelijke begeleider...
  • culinaire reis door Noord en West Ierland 2010
  • Blueberry Muffins oftewel bosbessen koekjes
  • artisjokken wat weten we er eigenlijk van
  • kook lessen en workshops 2010-2011
  • chocolade proeverij
  • cake met zwarte olijven
  • leuke eigen honden brokjes
  • kerrie of is het curry?
  • kerrie of is het curry?
  • saffraan
  • saffraan
  • polenta Basis recept
  • compote van tomaten
  • Asperges ze zijn er weer!
    Zoeken met Google


    -----" Kooklessen / workshops "-----

    Interesse in onderbouwde kooklessen van basis tot gastronomie? Bij u thuis of op locatie? Wij houden u op de hoogte via e-mail, schrijf nu reeds in!


    Presentaties of lezingen over Foodpairing met of zonder degustatie, contacteer ons dan op with.gusto@telenet.be

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Culinaire tips
    Recepten With Gusto
    With Gusto Alles voor het zintuig smaak
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade gebakje met een vloeibare vulling en advocaatroom

     

    Chocolade gebakje met een vloeibare vulling en advocaatroom.

    (moelleux au chocolat) (8 pers.)


    Samenstelling:

    Moelleux:

    5 eieren

    5 eierdooiers

    125 g s2 (fijne suiker)

    350 g chocolade callets (type Callebaut 811)

    250 g boter

    50 g gezifte bloem

    Advocaat room:

    1 dl. goede advocaat

    2 dl. room

    bloemsuiker

    Bereiding:

    1. Smelt de chocolade callets in een warmwaterbad (au bain marie) samen met de boter.
    2. Beboter uw bakvormpjes en bestuif ze met wat bloem of cacaopoeder.
    3. Klop de eieren en de eierdooiers schuimig samen met de suiker in een keukenrobot of kitchen aid gedurende een tiental minuten.
    4. Spatel de gesmolten chocolade boter er onder en vervolgens de gezifte bloem, korte tijd roeren om de bloem te mengen.
    5. Verdeel het beslag over de vormpjes, gevuld voor drie vierden, zet ze weg in de koeling. (beter nog laat ze overnachten)
    6. Klop de slagroom half vloeibaar en meng de advocaat er onder, het kan iets zoeter gemaakt worden met wat bloemsuiker, naar smaak of voorkeur.

    Afwerking:

    1. Verwarm uw oven voor op 200°. 
    2. Steek uw gebakjes in de voorverwarmde oven en bak ze af gedurende 6 à 7 minuten. (in dit geval, met dit kaliber van vormpjes)
    3. Bestrooi de rand van uw bord met poedersuiker of met een der welk decoratief element, en trek enkele strepen advocaat room.
    4. Haal het gebakje uit de oven en stort het omgekeerd op het bord, serveer zo vlug mogelijk.


    Noot:
    Indien je dit recept maakt voor een gering aantal personen, weet dan als je het vormpje afvult, en goed afdekt met plastiek folie, laat overnachten in de koelkast, dat je dat gerust vier of vijf dagen kunt bewaren alvorens af te bakken, sterker nog, steek ze gewoon in de vriezer en je kan ze nog langer bewaren, alleen in dat geval, moet je ze afbakken van uit de vriezer onmiddellijk in de oven, nooit laten ontdooien. (baktijd is dan net iets langer, maar niet veel, eerst ééntje uittesten vooraf)


    Men kan de advocaat room weglaten en vervangen door enkele frambozen en wat frambozen coulis en eventueel wat ijs bij serveren.





     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/03-20/03 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010

    schrijf me!

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Jullie kunnen inschrijven op het volgende adres; with.gusto@telenet.be of vliegenannick@gmail.comKostprijs is 50€ per les (lessen met bijzonder thema wordt later de prijs bepaalt). De lessen gaan door in de lokalen van het KATHO te Roeselare

    workshops 2010/2011 planning (locatie KATHO-Roeselare)

    woe

    15/09/10

    Initiatie basiskeuken 1  19.00-22.30 u.

    woe

    13/10/10  

    Initiatie basiskeuken 2  19.00-22.30 u.

    woe

    17/11/10

    Initiatie basiskeuken 3  19.00-22.30 u.

    woe

     08/12/10

    Initiatie basiskeuken 4 (feest) 19.00-22.30 u.

    woe

     19/01/11

    Vis/vleesgerechten 1 (Valentijn) 19.00-22.30 

    woe

     16/02/11

    Vis/vleesgerechten 2    19.00-22.30 u.

    woe

     16/03/11

    Vis/vleesgerechten 3    19.00-22.30 u.

    woe

     06/04/11

    Vis/vleesgerechten 4    19.00-22.30 u.

    woe 

     11/05/11

    Gastronomie 1                19.00-22.30 u.

    woe

     15/06/11

    Gastronomie 2                19.00-22.30 u.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Annick, en gebruik soms ook wel de schuilnaam zarameid.
    Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 13/05/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen, gastronomie in het algemeen, .
    Dag lieve fans van "Akkerwinde" Wij hebben 20 jaar lang restaurant "Akkerwinde" uitgebaat en wegens gezondheidsredenen hebben dit moeten stop zetten met veel pijn in ons hartje. Nu geeft J-L les in hotelschool Spermalie, Kooklessen binnenkort
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!