Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
"Brussel uitbreiden is een geopolitieke noodzaak," stelt Milquet in Le Vif. Terwijl de CD&V gisteren nog beweerde dat de Franstaligen bereid zijn tot een grondige staatshervorming te komen, bewijst de voorzitster van hun Franstalige zusterpartij het tegendeel door de meest uitzinnige eisen te stellen, waaronder de aanhechting van Vlaamse gemeenten bij Brussel en Wallonië. Haar idee wordt gedeeld met Brussels MR- lijsttrekker en FDF-voorzitter Maingain.
15:49 Donderdagmorgen hingen de snelwegen in Vlaanderen plots vol met Vlaamse Leeuwen. De Vlaams-nationalistische beweging Voorpost heeft zich woensdagnacht geamuseerd met het ophangen van tientallen vlaggen aan bruggen en verkeersborden. Zo werden vlaggen opgehangen langs de E40, E19, E34 en de E313. De beweging wil een boodschap brengen aan de kiezer: België splitsen en Vlaanderen samenvoegen
De V.V.B in het nieuw .
Maandblad Doorbraak zet stap vooruit
Jan Van de Casteele 06-05-2010
Doorbraak, sinds lang het maandblad van de Vlaamse Volksbeweging, gaat een onafhankelijke koers varen. Met meer bladzijden, nieuwe medewerkers, een professionelere aanpak van opmaak en illustraties, een betere structuur en vooral een nog duidelijker onafhankelijk, pluralistisch profiel wil het blad zich profileren in de spits van het communautaire en politieke debat.
Hieronder een artikeltje over de vernieuwing in Knack, 5 mei 2010 Nieuwe Doorbraak Knack, 5 mei
Net nu bekend raakt dat er nieuwe verkiezingen komen, schakelt het Vlaamsgezinde maandblad Doorbraak een versnelling hoger.
'Die timing is puur toeval', zegt Jan Van de Casteele, de hoofdredacteur van het politieke maandblad dat zich 'niet uitsluitend, maar toch vooral' toespitst op de communautaire problematiek.
Wat is er veranderd aan Doorbraak?
Jan Van de Casteele: We gaan van 16 naar 24 pagina's, met een professionelere vormgeving, meer medewerkers en een autonome redactie. De huidige ploeg medewerkers (met o.m. academici als Bart Maddens, Matthias Storme, Frank Thevissen, Dirk Rochtus en voormalige journalisten als Frans Crols en Marc Platel, nvdr) wordt versterkt met onder anderen Jef Vuchelen (VUB), specialist in de Vlaams-Waalse transfers, en Jean-Pierre Rondas (Klara).
Doorbraak staat bekend als 'het blad van N-VA', maar noemt zichzelf politiek ongebonden. Hoe kan dat?
Van de Casteele: Dat eerste is fout. De N-VA heeft toch een eigen tijdschrift? Doorbraak heeft niets te maken met welke politieke partij ook. Het ontstond in de jaren 1960 als ledenblad van de Vlaamse Volksbeweging, maar wordt nu autonoom, wellicht onder de vorm van een naamloze vennootschap. We mikken op compacte informatie, duiding én debat over de politieke actualiteit, en hebben een 'open' maatschappelijk profiel.
Hoezo?
Van de Casteele: Ons magazine is uitgesproken pluralistisch. Er werken verschillende leden van de progressieve Gravensteengroep aan mee, de filosoof Ludo Abicht bijvoorbeeld, maar ook conservatieven en liberalen.
Philippe Van den Abeele (Nieuw Pierke) (JVdC) 05-05-2010
Door het inzetten van de alarmbelprocedure tegen het Vlaams wetsvoorstel om BHV te splitsen is België de facto gebarsten. Is het in zijn huidige vorm nog te lijmen, of is het wachten tot het de jure een federatie naar Zwitsers model, of een confederatie van onafhankelijke staten wordt? Kunnen alle Vlaamse partijen aub vooraf afspreken dat ze tot geen regering zullen toetreden zonder een voorafgaand akkoord over een grondige, maar dan ook zeer grondige hertekening van het politieke landschap in ons land, gericht op de voltooiing tot een volwaardige en efficiënte federale staat? Afspreken, maar dan ook volhouden natuurlijk. Ook in het belang van Vlaanderen.
Dat is de inleiding van het jongste artikel op 'Nieuw Pierke - Forum voor democratie'.
VRT-journalist Siegfried Bracke (57) stapt in de politiek. Dat verneemt De Morgen uit goede bron. Hij maakt zijn overstap bekend op een persconferentie deze voormiddag.
Bracke gaa niet naar de sp.a of Open Vld, waar hij als vrijzinnige bekend mee was, maar naar N-VA waar hij de Kamerlijst trekt voor Oost-Vlaanderen.
Bracke begon in 1981 bij de toenmalige BRT als radio-producer. Twee jaar later werd hij journalist bij de radionieuwsdienst. In 1990 stapte hij over naar de televisie, waar hij uitgroeide tot één van de bekendste journalisten van Vlaanderen.
Van zomer 2007 tot zomer 2009 was hij hoofdredacteur van de nieuwsduidingsprogramma's van de VRT. Sinds januari 2010 presenteert hij het programma Bracke op vrijdag.
Bracke verschijnt bijna altijd met een vlinderdasje op het scherm. Hij is ook vrijmetselaar. Bracke is niet de eerste journalist die aansluit bij de N-VA, eerder maakten Mark Demesmaeker (vtm), Roger Van Houtte (Gazet Van Antwerpen), Chris Michel (vtm, Jambers-De Reporters) en Valerie Van Peel (Dag Allemaal) de overstap. (mvdb/ee)
02-05-2010
Geboorte van .............................
1 MEI 1930 Geboortedatum GUIDO GEZELLE
"Als de ziele luistert, spreekt het al een taal dat leeft"
"Ik misse u waar ik henenvaar of waar ik henenkeer, den morgenstond, de dagen rond en de avonden nog meer"
01-05-2010
Uw keuze ?
Naar de stembus.
30-04-2010
Het is niet waar he' ?
Wordt Di Rupo de volgende premier? De Waalse socialist Di Rupo zou wel eens de volgende premier van België kunnen worden. Door de val van de regering komen er federale verkiezingen aan, vermoedelijk op zondag 13 juni. Meestal levert de grootste partij de premier en nu Vlaanderen politiek erg verbrokkeld is, kan de PS als grootste uit de bus komen. Bron: De Morgen
29-04-2010
Met mevrouw Thyssen en dan ?
Donderwolken op komst of niet ?
Nu haar partij tegen de VLD-lamp én de BHV-lamp liep zal ze als kopvrouw bij de verkiezingen geconfronteerd worden met de dualiteit van haar partij: de Vlaamsegezinde vleugel, de mandatarissen in het Vlaams parlement (die overigens goed werk leveren), de jongeren, de burgemeesters, de hele regio BHV, de middenstander (duidelijk Vlaamsgezinder)... tegenover de oude CVP (de toplui van ACV, ACW op de grens van hun pensioen, de oud-premiers die daar al een tijd over zijn, de Brusselse excellenties, ...)
Als Thyssen de schade wil beperken (het is immers erg zoeken naar troefkaarten)zou ze beter nog eens goed nadenken over die gespletenheid. Het samenwerkingsfederalisme van Leterme ligt nogal ver af van de dagdagelijkse realiteit. Met een keuze voor stilstand is haar partij op weg naar moeilijke tijden. Het voortouw nemen in een nieuwe Vlaamse koers, het was een succes. In 2004, in 2007. Maar nu?... Het pad van Leterme volgen, dat zou pas politieke zelfmoord zijn. Het enige wat de partij de remmen Martens, Eyskens, Dehaene, Cortebeeck en Renders nu eindelijk eens op hun plaats worden gezet.
Als de kranten op 29 april schrijven dat ze geen dissidentie zal dulden en dat de partijtop het een troef vindt dat ze 'niet communautair besmet' is, zijn we er nagenoeg zeker van: dit loopt niet goed af. Voor haar partij wel te verstaan.
27-04-2010
Naar de stembus.
VVB: 'Verkiezingen pas na regeling BHV'
De Vlaamse Volksbeweging (VVB) roept de Vlaamse partijen op om de politieke crisis op te lossen, en wel door in het parlement hun eigen voorstel omtrent de splitsing van BHV goed te keuren. Ze legt de verantwoordelijkheid voor die crisis bij de Franstalige partijen, die weigeren uitvoering te geven aan een bindend arrest van het Grondwettelijk Hof.
De VVB roept alle Vlaamse partijen op om BHV met gewone meerderheid te splitsen en het parlement pas te ontbinden na de afkondiging van die wet.
Als de Franstaligen dit met vertragingsmanoeuvres willen beletten, dan zijn zij verantwoordelijk voor een ongrondwettelijke verkiezing. Dan moeten de Vlaamse partijen eenzijdig een verklaring tot grondwetsherziening opstellen.
Als geopteerd wordt voor een noodwet - de VVB is hier geen voorstander van - dan moet die noodwet in elk geval ook grondwettig zijn en dus de splitsing van BHV inhouden. Anders zitten we opnieuw in een carroussel van ongrondwettelijkheid. Vlaamse partijen moeten alles doen om dit te voorkomen.
Voor de Vlaamse Volksbeweging Peter De Roover
Politiek secretaris
0497 45 11 13
26-04-2010
Samen spannen nu .
"Vlamingen moeten weigeren een federale regering te vormen"
"België wordt stilaan een bananenrepubliek met onwettige verkiezingen", zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. "De Vlaamse partijen moeten stoppen met zwartepieten en moeten aan hetzelfde zeel trekken. De Vlamingen moeten weigeren een nieuwe federale regering te maken."
Bart De Wever is niet verrast door de val van de regering: "Het zat eraan te komen. We moeten niet te hard treuren, het was een regering zonder meerderheid in vlaanderen en die ook geen Vlaams bestuur neerzette. Ik denk dat je alleen nog maar kan verbeteren."
In tegenstelling tot Marianne Thyssen wil De Wever de schuld niet bij de liberalen leggen. "Dit is geen probleem van partijen, maar van structuren. Het is chaos bij CD&V, de partij moet zich herpakken in plaats van te wijzen naar de liberalen."
Een noodregering ziet de N-VA niet zitten. "Deze regering had nu al geen meerderheid, als de sp.a de Open VLD zou vervangen, hebben we 8 à 9 zetels tekort. Dat kan niet. De Vlamingen moeten weigeren een federale regering te maken."
Of vervroegde verkiezingen een overdonderend succes kunnen zijn voor zijn partij, weet hij niet. "Je weet niet wie de vervroegde verkiezingen zou kunnen winnen. Maar dat is nu ook niet het belangrijkste. We riskeren van de ene sukkelstraat in de andere sukkelstraat te lopen."
"Verkiezingen zijn onvermijdelijk, de burger moet dringend oordelen over wat er gebeurd is en vooral over wat er niet gebeurd is." Bron:De Morgen.
25-04-2010
De besluiten.
Resoluties congres Brussel, een stad in Vlaanderen
Brusselstandpunt van de Vlaamse Volksbeweging
Resoluties congres Brussel, een stad in Vlaanderen
Op zaterdag 24 april 2010 hield de Vlaamse Volksbeweging een ledencongres met als thema Brussel, een stad in Vlaanderen. Een tweehonderdtal leden keurden de hiernavolgende resoluties goed, die vanaf vandaag het Brusselstandpunt van de Vlaamse Volksbeweging uitmaken.
Met Vlaamse groeten,
Peter De Roover Congresvoorzitter
0497 45 11 13
Brusselstandpunt Vlaamse Volksbeweging als aangenomen op het congres Brussel, een stad in Vlaanderen op zaterdag 24 april 2010
RESOLUTIE 1
De Vlaamse onafhankelijkheid is niet alleen noodzakelijk, maar ook dringend en prioritair. Vlaanderen dient de onafhankelijkheid uit te roepen voor het hele grondgebied ten noorden van de taalgrens, de 19 Brusselse gemeenten inbegrepen.
RESOLUTIE 2
Ook zonder absolute zekerheid dat Brussel daar een onderdeel van zou vormen, moet Vlaanderen de stap naar onafhankelijkheid zetten. Vlaanderen biedt een staatkundig project dat het ook voor Brussel interessant maakt om er deel van uit te maken.
RESOLUTIE 3
Resolutie 3.1 De stad Brussel is de hoofdstad van de staat Vlaanderen
Resolutie 3.2 Ook de inwoners van de 19 Brusselse gemeenten die administratief kiezen voor de Franse taalrol zijn volwaardige Vlaamse burgers.
Resolutie 3.3 Brussel, beperkt tot de 19 gemeenten, krijgt een tweetalig statuut dat strikt wordt toegepast.
Resolutie 3.4 De Franstalige inwoners van Brussel, beperkt tot de 19 gemeenten, krijgen een eigen structuur waarin zij bepaalde bevoegdheden inzake persoonsgebonden aangelegenheden (onderwijs, cultuur en welzijn) kunnen uitoefenen onder gezag
RESOLUTIE 4
Wij roepen de Vlaamse overheid op om intussen een assertieve aanwezigheids en communicatiepolitiek te voeren in Brussel. Gebruik makend van de huidige Vlaamse bevoegdheden moet er een kwalitatieve dienstverlening worden aangeboden die nadrukkelijk en herkenbaar Vlaams is.
RESOLUTIE 5
Indien Brussel geen deel zou uitmaken van de Vlaamse staat, bieden we elke inwoner uit Brussel de kans het Vlaamse staatsburgerschap aan te nemen.
De P.S aan het woord.
Even luisteren.
Uitspraak
Elio di Rupo- PS -:
"Als de Vlamingen alles aanvaarden wat wij wensen, dan is alles in twee uur geregeld."
In een persbericht meldt de PS-voorzitter ook nog: "Als verschillende politieke partijen ervoor kiezen om de splitsingsvoorstellen rond het kiesarondissement BHV te agenderen en te stemmen, dan zal de PS aan de andere Franstalige partijen voorstellen om de alarmbelprocedure in te roepen. Dat zou een "machtsgreep" en het "totale avontuur waaronder ons land zou kunnen lijden" vermijden."
Bron:RAAkrantje.
24-04-2010
Een misser van de N.O.S ,a.u.b zeg.
NOS voegt West-Vlaanderen bij Wallonië
Gisteren toonde de NOS een kaart van België waarop West-Vlaanderen bij Wallonië werd gevoegd en van een Brussels Gewest is niets te zien.
Compromis of uitstel? In een democratie beslist een meerderheid
Jan Van de Casteele (Peter De Roover) 23-04-2010
Moeten we nu wachten op een volgende lelijke pseudo-oplissing voor BHV, als de Franstaligen tenminste al bewegen? Zelfs het plan-Dehaene, op zich al een (veel te verregaande) toegeving, werd afgewezen door de Franstaligen, omwille van timing en inhoud. Vlaamse partijen moeten niet meer doen dan hun eigen wetsvoorstel goedkeuren in plaats van achteruit krabbelen met Dehaene. Een meerderheid kan in dit land blijkbaar geen beslissing meer nemen. De behoudende krachten (VBO, vakbonden, de laatste royalisten, de oud-CD&V-premiers met B-plusstempel, ze huilen om een compromis... Wat is het Vlaamse voorstel dat op tafel ligt anders dan een compromis? Een compromis tussen de Vlaamse partijen, samen goed voor een zeer ruime kamermeerderheid. In een democratie beslist toch een meerderheid? Obame bij voorbeeld, over zijn gezondheidsbeleid?
Dit en nog veel meer in het opiniestuk van Peter De Roover, verschenen in De Standaard van 22 april. Lees de bijlage
Bijlage
(23 Kb)
Hoop voor Vlaanderen.
De jeugd onze toekomst ?
22-04-2010
De Spoedbetoging.
BRUSSEL - Ondanks de val van de regering is de betoging in Vilvoorde voor de splitsing van BHV gewoon doorgegaan. Naar schatting zijn er 1.500 deelnemers.
De betoging werd georganiseetd door de werkgroep Brussel-Halle-Vilvoorde, bestaande uit de Vlaamse Volksbeweging, het Halle-Vilvoorde Komitee en het Taalaktiekomitee (TAK). Ze eisen een onmiddellijke en onvoorwaardelijke splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.
Met de val van de regering is de kous immers helemaal niet af, integendeel. Het blijft noodzakelijk druk op de ketel te houden om de splitsing van de kieskring BHV verwezenlijkt te zien en nu eindelijk 'onverwijld' te stemmen, aldus woordvoerder Guido Moons.
De Vlaamse partijen moeten het wetsvoorstel tot splitsing volgens Moons zonder toegevingen stemmen omdat het gaat over de naleving van de grondwet.
21-04-2010
Zeg het eens...................!!!
BRUSSEL - 'Ik kan echt niet geloven dat er Vlaamse partijen bestaan die vinden dat we de voogdij over sommige gemeenten moeten opgeven.' Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd tijdens de plenaire vergadering in het Vlaams parlement. Hij stelt daarmee opnieuw de Vlaamse eisen op scherp in de onderhandelingen van BHV, waarbij N-VA niet betrokken is.
20-04-2010
B.H.V stemmen in de Kamer.
"CD&V op de knieën" Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft geen goed oog in de onderhandelingen, afgaande op de voorstellen die vooral in de Franstalige pers circuleren. "Als er nu voortgewerkt wordt op deze voorstellen én er zou nog heel wat moeten bijkomen (voor de Franstaligen, nvdr), dan valt te vrezen dat het een echte gruwel wordt", reageert hij. "Zeker als ik zie wie er rond de tafel zit."
De N-VA-voorzitter vindt dat langs Franstalige kant "alle toppers" aanwezig zijn, terwijl de Vlamingen slecht vertegenwoordigd zijn. "CD&V zit op de knieën om Leterme in de 16 te houden, en dan zijn er nog twee partijtjes, Open Vld en Groen!, waarvan de voorzitters nul ervaring hebben in de Wetstraat. Zij zouden dan de Vlaamse belangen moeten verdedigen", klinkt het laconiek.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek