MySpace Comments - MySpace Layouts - Photobucket
Goede morgen lieve mensen,welkom bij Lipske!
Vandaag nog maar eens een echte zomerse dag,
het kan niet meer op!
Heb gisteren weer een onvergetelijke dag gehad...
zit ik na de middag op het terras met MUSJE,
zet zich een symphatiek uitziende mevrouw zich naast mij...hé...ken je me niet?
Bleek het toch wel een bloggenoot te zijn van het eerste uur,met name BOKE!
Wat resulteerde in een heel gezellige namiddag,
die we hopelijk nog gaan overdoen.
Boke ontpopte zich als een heel warm,aangenaam
persoon(zoals ik me haar al had voorgesteld)
ook haar man is heel symphatiek,(al zei hij niet veel)
maar wij daarentegen eens te meer(misschien heeft de mens gewoon geen kans gekregen om iets te zeggen,haha:twisted:)
Enfin...ik denk dat ik er weeral een vriendin voor het leven heb bijgekregen...lucky me:lol:
Maar...vandaag ga ik het toch maar lekker rustig houden..zal nodig zijn:roll:
Ik wens iedereen een fijn begin van de week toe,
en niet vergeten:
GENIET VAN HET LEVEN,
JE HEBT HET MAAR EVEN!
ANTWOORD OP DE VRAAG VAN DE DAG:
Is OSSOBUCCO in Italië een voorgerecht,
een hoofdgerecht of een dessert?
En natuurlijk is dat een HOOFDGERECHT,
al heb ik het nog nooit gegeten.
KUS VAN DE JUF VOOR:
PIETJE-BOB--RIA--JESKE--
AMOR-FATI en CORRY!
Osso buco is een bekend Italiaans vleesgerecht. Osso Buco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van Osso buco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd in een tomatensaus.
Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een evenredig mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt Osso buco met risotto geserveerd.
Op dit gerecht hebben de Milanezen toch echt wel een patent. Nergens vind je hem beter. Vergeet bij het bereiden vooral de gremolata niet.
Ingrediënten (voor 4 personen) : 4 schijven kalfsschenkel van 8 cm of 8 schijven van 4 of 6 cm hoog 3 eetlepels bloem 30 gr boter olijfolie zout peper 2,5 dl droge witte wijn 2,5 dl kalfsbouillon 2-3 grote vleestomaten (of 1 blik gepelde tomaten van 450 gr) 1 stengel bleekselder (met blad, fijngehakt) 1 geraspte wortel 1 teentje knoflook - laurierblad - tijm
Voor de gremolata : peterselie knoflook en geraspte citroenschil
Het lekkerst is de osso buco als hij de tijd krijgt om af te koelen. Warm hem de volgende dag op, proef of alles goed gekruid is en gooi er een klein handvol blaadjes verse basilicum bij.
Wijntip: de Chianti Castello di Monastero Lionello Marchesi van Vini Selezioni Italiani smaakt er goed bij af.
Bedankt Amorreken!
VOLGENDE VRAAG VAN DE DAG:
Wie is de zanger,leider en gitarist van de popgroep
"DIRE STRAITS"?