Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

26-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- we ..

We zijn vandaag ...


Als ik dat plaatje bekijk met die laptop vraag ik me toch af ... ben ik een ouwerwets ding dat ik me nog steeds het beste voel aan een huis computer en die verkies boven een laptop ???? Ook al ben ik niet blind voor de voordelen die een laptop meebrengt ... je kan zowel op je terras of rustig in je zetel  mee zitten  of meenemen als je weg moet !s je getokkel afgelopen dan berg je die in een kast en alles is terug tip- top in orde in huis ! Ondanks al die voordelen geef mij maar men hoekje in de living waar men peeceeke dag en nacht blijft staan  volledig startklaar ! Ben ik dan een ouwerwets ding ??? wel dan is het maar zo!Fjne dag nog maar die zon is voorlopig nog zoek maar zoals altijd ... wat niet is -kan... enzv !

liefs


>> Reageer (5)
25-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- we ...

We kunnen weer genieten vandaag van een zalige temperatuur die we voor eind Oktober zelfs niet durfden van dromen ! Maar we zijn niet alleen die daarvan genieten ... bloemen die normaal in het voorjaar bloeien tone, al hun bloemen zoals deze Camelia. die reeds in bloei staat .


Die soort Camelia is een vroegbloeier en normaal staan de bloemen eind Januari in volle bloei en geven je steeds hoop dat er een eind komt aan de Winter ! Door die temperatuur is het een  heel stuk vroeger  en is het nu een soort af scheid jammer genoeg  van de mooie dagen !Maar voorlopig nog mooi weer dus word het genieten van iedere dag en wat er daarna komt ... zullen we wel dan zien ! 

liefs


>> Reageer (8)
24-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- na ...

Na die  eerste Oktober onweersbui  van Gisterenavond blijven we optimist wat het weer betreft en  starten  we vanndaag met dit ...


 

We laten even dat Halloween gedoe voor wat het is en houden ons hier aan dit fleurige opkikkertje ( al hou ik toch liever men kkoffiekopje voor koffie dan voor bloemetjes in te zetten )Was wel even schrikken met die donder en bliksem hopelijk hebben jullie ook geen schade ! Mar vooruit met de geit ( weer zo'n dier onvriendelijk gezegde pff) die nieuwe week is gestart en hopelijk heeft de weervoorspelling het bij het rechte eind en mogen we nog zalige temperaturen verwachten deze week ! Een buitje tussendoor nemen we er dan maar bij ! Wat het ook word of is geniet van je dag ! 

liefs


>> Reageer (7)
23-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 na.

Na een avondje zonder blog ( Pfff) zijn we hier terug !Binnen enkele dagen Halloween en dit zette me aan het denken … heb nog nooit in men leven aan die grkke boel mee gedaan ! Toen ik kind was… was er hier nog geen sprake van Halloween! Later was er een drukke tijd in huis met een verkleedpartij voor de kinderen maar dat was Carnaval ! Wel … dan moet het nu maar de eerste keer zijn eens lekker gek doen moet kunnen eender welke leeftijd !Heb het toch niet te bont gemaakt en dat gek doen heeft zich beperkt voor enkele dagen ( gelukkig maar ) juist tot in het rommelkotje !Na die ( tijdelijke )gekte wens ik jullie nog een  heel gezellige ...


liefs


>> Reageer (9)
22-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- wat ...

Wat vroeger dan anders want straks word dat peeceeke in ze blootje gezet voor een een grondige kuisbeurt maar  ben er straks  weer terug !Zo iets moet  ook wel eens gebeuren è !   Maar wens jullie toch nog eerst een ...


liefs


>> Reageer (7)
21-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-we...


Voila sè we beginnen vandaag eens met wat normaal steeds het einde van een krabbeltje is of vogens de regeltjes zou moeten zijn ! Omdat we senioren zijn wil niet zeggen wat we niet nog eens graag tegen de stroming in gaaan  al houden we he t meestal braafjes en zetten de wereld of onze omgeving  niet meer op zen kop! Als we in een gekke bui zijn waarom zouden we zoiets moeten verbergen achter een ernstig gezicht ?Verdraaid ... genoeg daarover het Weekend staat voor de deur - ze beloven ons terug zon wat willen we nog meer dan genieten van alles wat maar kan ( dat is dan een van de grote  pluspunten van senioor te zijn alles mag en kan waneer wij het zelf   willen  )

liefs 


>> Reageer (7)
20-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- wel ...

Wel het is zover hier toch ... regen!  Geen vrolijke dansende was buiten aan die wasdraden we hebben dus maar die droogautomaat aan het werk gezet en tegen de middag zit alles weer netjes in de kast  We roeien met de rizmen die we hebben   !Doet me terug denken aan de kindertijd toen  die was echt een karwei was  die niet in zoals nu  in 1-2-3 terug in de kast ligt maar iets dat enkele dagen kon duren! Die witte was eerst laten koken en daarna  stuk voor stuk op een plank met de borstel afschuren daarna stuk per stuk spoelen en met de hand  uitwringen daarna de beurt aan het gekleurde wasgoed !( veel mee geholpen als kind en tiener  dat was verdraaid geen lolletje )  Dat drogen was s' zomers geen probleem maar in de Winter was dat andere koek alles moest binnen drogen... zie je die was al hangen in je keuken ????  Pfff  Dat was pas " roeien met de riemen die ze hadden ! Als je dit zou vertellen aan de jonlui van tegenwoordig zouden ze  echt denken dat er bij ons een vijsje los zit !Nog een ..


gewenst ( ondanks die regen ) liefs


>> Reageer (9)
19-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- een ..

Een ...


En" een goede start  is alles  reeds voor de helft gewonnen "was wat mijn moeder me  sreeds vertelde  als ik voor iets tegenstribbelde ! Zij kon het weten want het mens   had een zwaar leven achter de rug...2 oorlogen mee gemaakt - 3kinderen verloren en toch klaagde ze nooit en  liep ze tot haar laatste dag opgewekt  rond ! Soms vraag ik me af ...zouden wij  nog zoiets aan kunnen of zijn wij  mischien ondertussen  watjes geworden ???? Voila... we zitten weer aan het piekeren over het verleden tewijl buiten een stralende zon schijnt dus... geen gepieker meer en genieten van het nu ! Wat er nog zou kunnen komen  zullen we dan wel zien als het zover is ! Weet  zeker dat als het  nog  kon ze me  zeker  deze raad zou gegeven hebben !   

liefs


>> Reageer (7)
18-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- amaai ...

Amaai - amaaai we kunnen er niet over zwijgen , iedere morgen opnieuw zijn we verbaasd over die zachte temperatuur en die zonnige en ..


We zijn echt verwend mat het mooie weer betreft ! Voelen jullie ook die kriebels om buiten te genieten van het de dag ???? Een koffietje op een terrasje in Oktober is dat mogelijk  ?  Nu we deze kans krijgen  moeten we ze met beide handen aan nemen en ervan genieten want .... de winter zal nog lang genoeg zijn ! 

liefs


>> Reageer (8)
17-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- maar


Maar hier hoor je toch geen gezaag over het weer hoor ! We moeten niet altijd de mindere kant van iets  bekijken  zonder de pluskanr ervan te vergeten   ...  voor nu  regen en ja wat dan ????het is een heerlijke temperatuur  waar we slechts kunnen van dromen halfweg Oktober !We  zetten die nieuwe week  ( gesteund door ons kopje koffie ) vol goede moed en vrolijk in ondanks die regen( en die klusjesdag )! Wens jullie allen een heel gezellige dag en laat die regen voor wat hij is en geniet van de zachte  temperatuur ( want  dat is nog goed voor de energie factuur ook)

liefs     


>> Reageer (7)
16-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- en nu...

Een nu eerst ..


Dat mag en kan op een zondagmorgen wat langer uitlopen dan andere dagen maar hier is daarvan  geen sprake want mijn Chef (Stefke ) zorgt er wel voor dat die koffiepauze aan de pc niet te nang uitloopt ! Och dat zijn we ondertussen al goed gewoon en zullen er nu dan maar braafjes een punt achter zetten ! Maar niet zonder dit ..  jullie een gezellige rustige Zondag te wensen ! 

liefs 


>> Reageer (9)
15-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- we ..

We zijn het weekend gestart dus kan het niet anders dan dat  we  vandaag...


zijn !Ook al word of beter is het een dagje met grijze lucht en regen maar dat lappen we mooi aan onze laars en maken er zelf een gezellige dag van ! Een mens is steeds benieuwd wat de pas gesrarte dag je zal brengen we hopen steeds het beste  ! Maar in het weekend laten we dat soort  gepieker  voor wat het is en leven we zou bijna durven zeggen zorgeloos ( al is dit weer een groot woord ) en genieten we  van wat we hebben ! Dus geniet van je Weekend !

liefs 


>> Reageer (6)
14-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- een ..

Een ..


.

Gewenst  We  hebben de laatste( voorlopig grijze ) dag van de werkweek ingezet en dat is steeds een opkikkertje daar we weten ... morgen Weekend ! Soms vraag ik me af ...w aarom blijven we als senioor toch nog altijd uitkijken naar het weekend net zoals toen  we een druk leven hadden ??? Een gewoonte die maar niet slijt ?Of is het omdat we dan  met gerust hart zonder schuldgevoel  de touwtjes wat mogen vieren in het weekend waar alles mag en kan ? Och laten we heel eenvoudig genieten van dat komende( hopelijk zonnig )  weekend  zonder na te denken ! 

liefs


>> Reageer (8)
13-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- ziet ...

Ziet er nog niet bepaald zonnig uit buiten Pfff  ! Olala ... klinkt zoiets nu niet bepaald  possitief ? Dat is zeker de bedoeling niet want  wat niet is - kan nog komen ! Wij zijn toch verwende mensjes dit jaar .. andere jaren is Oktober een maand van storm en regen en nu zouden we zorgen maken  omdat de zon er even niet is ! En dit tewijl we al de ellende zien van die  oorlog dat is iets om ons zorgen om te maken ... komt er vlug een einde aan ??? komt die oorlog steeds dichterbij ??? Vragen en nog eens vragen waar er niemand van ons gewone mensjes het antwoord op weet zelfs niet kan raden ! Oef dat moest er even af en ondanks alles wens ik jullie toch een ..


liefs 


>> Reageer (8)
12-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- voila sè


Voila sè ... ook al is die al goed gestart want  die was hant reeds  buiten  om te drogen met het mooie weer  en zo  die droogkast nog een extra dagje verlof geven bij al de rest die ze reeds gekregen heeft   deze zomer( en zo  nog wat extra besparen op die energierekening want... Pfff!)Och  erover klagen en zagen helpt geen sikkepit waar we voor staan moeten we door ook al vliegen alle prijzen tegenwoordig  stilletjesaan de pan uit !Maar de zon schijnt en we laten ons niet overdonderen door eende wat ook en maken er toch een gezellige dag van !  

liefs


>> Reageer (7)
11-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- ook ...

Ook al zijn we senioren en hebben we in ons leven al door veel watertjes gezwonnen komen we steeds nog dingen tegen in het leven die we nog nooit gezien of mee gemaakt hebben ! Heb het nu niet over die oorlog en de gevolgen ervan die hoge prijzen en  van alles enzovoort maar over iets totaal anders namelijk over... bloemen of toch èèn bepaalde soort bloemen de rododendron ! Hier in de tuin staan ze al vele jaren en zijn dit jaar reeds gesnoeid gereed voor de winter en toch kunnen ze tonen wat je totaal niet verwachte of nog  gezien had in je leven ...


 

  

Door de warme temperaturen en hebben ze droge takken  zijn de bloemknoppen die slechts in het voorjaar open bloeien reeds een piepklein bloemetje tevoorshijn getoverd ! Zoiets zien doet voor even alle ellende in de wereld vergeten !

liefs 


>> Reageer (6)
10-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- we ...

We starten steeds die nieuwe week opgewekt en met  goede moed benieuwd wat deze week voor ons in petto heeft en vandaag is het niet anders dan andere maandagen ( ondanks die maandagse klusjesdag) hoop dat jullie het ook zien  daarom eersrt dit wens jullie  ...


Zon voor vandaag ???? die is wel wat zoek ( hier toch ) maar dat ook al is het jammer kan ons niet tegenhouden om er een gezellige dag van te maken ( als die klusjes erop zitten  è )als we dat willen waar maken is het voor nu .. terug aan de slag !

liefs   


>> Reageer (7)
09-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- voor ...

Voor iedereen een...


Oef is er toch van gekomen ... dacht al  dat het  maagje van ons leeuwke niet ging voldaan geraken  deze morgen maar ....  na al haar " koekestuutjes "  die ze binnen speelde toch de kans gekregen om hier een Zondags krabbeltje te zetten ! Maar weet maar al te goed dat zoiets vliegensvlug moet gaan of krijg gezelschap en dan ...komt er niet veel meer in huis van dat krabbeltje ! Nog een heerlijke zonnige dag gewenst , geniet ervan ! 

liefs  


>> Reageer (6)
08-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- joepie !!

Joepie !!! Terug zon  na gisteren een grijze dag - wat minder van  die erg frisse wind en erbovenop Weekend  en dat alles in Oktober  wat kan een mens meer wensen ! Dus de dag is hier aan de kust  ook schitterend gestart... nu de vingers kruisen en hopen dat het zo blijft !We zullen het hier ook eens op zen Weekends houden met weinig gekrabbel maar hoop  van harte dat jullie de de volgende woorden  kunnen omzetten in daden   ..


.

liefs


>> Reageer (6)
07-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- voila ...

Voila sè we zitten weer aan die pc  ( met een onafscheidelijk koffietje ) om hier wat te neuzen of alles okè is met iedereen ! Vraag me toch af ...hebben jullie ook dat kittelgevoel om s' morgens even  vlug  tussendoor die pc open te zetten ??? We lachen soms wel eens met die jongeren van tegenwoordig die niet zonder hun Gsm kunnen en zelfs mee nemen naar bed maar .... zijn wij ook  niet  een ietsiepietsie verslaafd  aan onze pc of laptop  ??? ( en kunnen of  durven we dat niet toegeven ? ) Wel ik moet eerlijk bekennen als er iets mis is met dat peeceeke dan is het balen maar ... pcc okè = ik ook  okè! Genoeg daarover ... we zijn de laatste dag van de werkweek en daarom.


liefs


>> Reageer (7)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve Steffie.
  • Hallo
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • fijne mid-week
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!