Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

16-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-een ...

Een ...


En daarmee is onze dag op de blog gestart ... een grijze dag ( voorlopig ) zonder zon ! Blijkbaar was ze oververmoeid van gisteren namiddag ons teveel willen geven en doet ze nu een extra dutje !!! Verdraaid zijn we hier al weer  aan het  krabbelen over dat weer ? Och waarom ook niet want het weer heeft of we nu willen of niet een grote invloed op ons leven zelf al geven we dat niet graag toe  ook op ons humeir ! Waarom zouden de mensen anders een warm land kiezen voor hun zomervakantie ? Heb nog nooit gehoord dat er iemand koos  in de zomerperiode voor een vakantie aan of tegen  de noordpool !Helaba ...  zo te zien  zou ze nu toch stilletjes aan proberen door die grijze wolken te loeren ???Hopelijk lukt het want dan kunnen we dubbel genieten van deze dag !

liefs 


>> Reageer (9)
15-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-laten ...


Laten we die Woensdag beginnen met kleur & fleur.... die woorden  doen me wei terug denken aan de drukke tijden die reeds lang achter ons liggen ! Opstaan in de morgen bijna geen tijd om te eten  en dan een soort van wedloop om alle 7 kinderen  eten -  gewassen en  netjes gekleed klaar te stomen om op tijd naar school te krijgen ! Daarna even op adem komen ??? vergeet het maar die sneltrein bolde in grote snelheid verder ...  de zorg voor dat kleine Stefke - alles opruimen - de was enzovioort ! Was al dik tevreden als alles weer op zen  pootjes stond  en het eten   op tafel als ze terug  binnen kwamen  ! Aan zoiets denken doet ons senioren steeds gelukkig voelen dat alles nu veel rustiger is ...  tijd  om hier even rond te neuzen en wat te krabbelen op die blog ! Tijd voor een koffietje en  babbeltje  als een van de kind of kleinkinderen onverwacht binnen stuiven dat is in 2 woorden SUPER HEERLIJK ! Nu genoeg achterom gekeken ... wens jullie allen een zonnige dag en geniet nu we de tijd en nog de kans hebben !

liefs  


>> Reageer (7)
14-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-olala...

Olala ... ziet er  buiten naar uit  dat we vandaag een herhaling van gisteren  zullen krijgen wat het weer betreft maar spijtig genoeg zonder zon ! Och we kunnen er toch niets aan veranderen aan dat stormweer ( en regen?)maar het is nog altijd beter dan sneeuw en ijzel ! Verdraaid  weeral gepruttel over het weer .... we  zwigen  voor de rest van de dag er over en maken we er zoals iedere dag  er het beste van  en kijken hoopvol vooruit naar wat deze dag ons nog zal brengen ! Oei .. de koffiestop hier  zit er op want die wasautomaat verwittigd me dat zijn( of haar ?)werk erop zit dus ...nog  ( ondanks dat weer )een heel ...


gewens !!!

liefs


>> Reageer (9)
13-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- een ...


Een goed begin van de nieuwe week en dat zal het zeker zijn als je zoals hier aan de kust enkele voorzorgen neemt ..... oppast dat je niet wegwaaid  - je  zorgt best  voor oordoppjes ( wat een lawaai die stormwind )   een kam( want die harenn zullen ala paraplu staan hoor )  in je handtas of mantel  als je buiten komt  !!Dan is dat een goede start voor vandaag en deze week ! Och ... we mogen toch inplaats van te klagen over die stormwind  het ook eens van de grappige kant bekijken ! Zolang die nog niet toeneeemt en begint schade aan te richten  dat is  dan een ander paar mouwen dan zou dat spotten met de stormwind vlug over zijn ! Maar we weten niet wat het word  maar  hier duimen we voor wat zon erbij en die wind ????? hopelijk is die  toch vlug uitgeraast !

liefs


>> Reageer (8)
12-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- als ...

Als je nu denkt dat ons Stefke die 100% mentaal minde valide is niets kan ... vergeet het maar ! Ook al kan ze niet spreken dingen die haar aan belangen maakt ze goed duidelijk en vergeet ze zeker niet en weer verdraaid goed waar bv de snoepenkast is ben daarom eens met de Gsm achterna gecrost op een Zondagvoormiddag haar verwendag ... nr 1 Aha eerst een Zondags aperetiefje ! nr 2 maar daar hoort toch een chipke bij zeker dus even loeren in mijn stuk van de snoepenkast waar mijn vooraad ligt ! Nr 3 gevonden nu smaakt dat aperetiefje nog zo lekker ! Nr 4  En nu met een gelukzalige glimlach ongeduldig wachten wat het eten zal zijn en ... is dat eten nu nog niet gereed ???


( en zo gaat het de ganse dag verder door  al is het na het eten haar dessertje op haar verwendag )

liefs  


>> Reageer (13)
11-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- oef ...V

We zijn er oefff !Wat later dan anders maar jer hebt zo vcan die dagen dat alles wat in het 100 lijkt te lopen  ... och wat voorbij is - is voorbij dus hier zijn om jullie allen dit te wensen ....


Een zonnige dag vandaag ???  die zon heeft toch wat moeite zo te zien om  volledig door die wolken te breken  hier toch maar zoals steeds we zeggen en blijven zeggen " wat nog niet is kan nog ... "enzv !Dus geniet van je zonnige dag want morgen zijn we weer regen belooft pffff ( maar toch eerst afwachten of het zo zal zin )

liefs 


>> Reageer (5)
10-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- niet ...

Niet bepaald een zonnige dag vandaag maar ... een nieuwe dag of het nu regent of  niet het is steeds een dag bij al de rest die we al achter de rug hebben  .punt en uit daarover  ! Over iets anders ... voelen jullie ook al wat die Weekendmood kriebelen ??? Ja ???  wel dan hebben we al een voorproevertje  van wat er ons morgen te wachten staat ! We zijn toch rare beestjes wij mensen è  waar we ons schuldig voelen als  we dit of dat niet gedaan is als het avond is... is dat schuldgevoel een heel stuk minder ( of niet bestaande ) in het Weekend ! Toch nog steeds aan het tobben over die regen van vandaag ????wel dan hier wat voorjaarsbloemetjes om je  dag  wat kleur te geven !


liefs


>> Reageer (9)
09-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- een ...

Een agenda ... wij senioren hebben geen nood meer aan zoiets wat zouden we er nog in aan stippen... Afspaak bij de dokter of ziekenhuis en dan wat nog ???? Afspaak van de kind of kleinkinderen die op bezoek zullen komen ??? dat hoeft niet want die wippen toch binnen waneer hun drukke leven hen de kan geeft om even langs te komen ! Die boodschappendag aanstippen ??? hoeft ook niet want als die voorraadkast mindert weten we dat het tijd word om vooraad op te slaan en....  hoe zouden we ooit  dat gezellig koffietje die er steeds aan verbonden is kunnen  vergeten  dus aanstippen totaal overbodig !!! Wat blijft er dan nog over om aan te stippen ???? ??? We kunnen leven zonder een  agenda tevolgen  want we hebben nu een leven dat wat en waneer we ook maar willen...   we het ook kunnen doen Zalig ! Ondanks die sombere dag toch ...


liefs 


>> Reageer (7)
08-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-wat...

Wat we hoopten dat het deze Winter niet meer zou gebeurmaar deze morgen ....


 

was het toch ervan gekomen  sneeuw in Vlaanderen ! Maar gelukkig geen   witte vlokjes die voor bergen sneeuw zorgen Oef ! Volledig mee eens ... dan is de natuur wondermooi maar toch.... liever niet dan wel met die bokkesprongen van het weer ! Bij de skipistes zullen ze juichen en uitkijken waneer ze weer heerlijk van die hellingen kunnen afglijen  maar hier ....in ons vlakke land zie ik nog zo vlug niet zoiets gebeuren !Och ... sneeuw of regen  ---- we maken van iedere dag steeds opnieuw het beste ook al is het lekker warm in ons eigen kptje !

liefs 


>> Reageer (13)
07-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- vandaag ...

Vandaag ... rregen ! Als je  nu  daarboven denkten dat zoiets   op mijn humeur inspeelt ... niets van  ! We houden hier  natuurlijk ook veel  meer van een zonnig weertje maar men dag laten verpesten door de regen ... mij niet gezien hoor ! Waarom dient ons parapluke anders voor dus word het( meschien ) boodschappen doen a la " singing in the rain" !Stoort me totaal niet en ...een overdekt terrasje met verwarming voor een koffietje  daar zal ook wel nog een plaatsje vrijn zijn !Dus ...laat ook niet je dag verpesten door het weer en daarom wens ik jullie een ...


En vergeet vooral niet wat nu niet is kan nog komen op deze  dinsdag !    liefs


>> Reageer (9)
06-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- we ...


We beginnen een nieuwe week ... al zijn dit wel nutteloze woorden op dat plaatje  want we weten dit  ondertussen allen wel ,die dag is al een stukje gevorderd dus dat eerste lijntje was  overbodig Maar het tweede lintje " wens jullie allen alvast  een mooie Maandag " dat is wel van belang ! Om die woorden nog wat kracht bij te zetten is daar de zon ( hier toch) en als we die zien dan is dat een goed teken om van je dag er het beste van te maken !Amaai  wat een gekrabbel over een simpel zinnetje  vandaag waar 4  woorden volstaan ... GENIET VAN JE DAG !Voila en daarmee is alles wat de bedoeling  hier was   voor deze  Maandagse voormiddag en dag    volbracht !

liefs


>> Reageer (9)
05-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-- de...


" Zondag mag het altijd wat meer zijn "Dus inplaats van een bloemetje ... een warrige   bos bloemen om de Zondag op te fleuren ! Och het is niet de stijl van dat tuiltjr bloemrn die telt maar de bedoeling ervan !Maar hier is het zoals iedere Zondag ... druk -druk te danken aan ons Stefke maar nog steeds met plezier  ...zolang ze maar gelukkig is !

liefs 


>> Reageer (14)
04-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4;- dat ...

Dat zonnig Weekend zal zo te zien aan onze hoele zijn ... jammer maar het is en blijft Weekend en we zullen koppig ons best doen om er iets van te maken  !  Ook al die eerste  voorjaarsbloemen gezien ? Zoiets heeft je hoop over wat  staks zal volgen .... groene bomen - bloemenpracht in overvloed - veel zon ! Ola we zijn hier al aan het wegdromen van die Lente ....  maar nu zijn we  terug met beide voetjes tbij het nu en dat  is .... Zaterdag en wens jullie allen v an harte  een


 

(ook al is het zonder zon )

liefs


>> Reageer (9)
03-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- voila ..

Voila sè  we zitten terug op ons lievelingsplekje  om een koffiepauze te houden aan ons peeceeke en dat we dan ook  wat rondneuzen in  of op de blog hoef ik er in de blog hoef ik er niet bij te zetten zeker ( al geloof ik toch dat ik niet de enige ben die het op die manier doet  ) En neen ....


ben het niet vergeten dat het vandaag de laatste werkdag van de week is !!! Al zouden sommigen met ons lachen als wij senioren het van Maandag tot en met Vijdag nog steeds een werkweek noemen ! Och ... laat ze maar lachen & doen we lachen er soms zelf mee en genieten ondertussen  toch  mooi van onze "' OP RUST " 

liefs


>> Reageer (11)
02-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- Vandaag ...

Vandaag gaan we weer eens tegen de stroming in  toch wat  dat het krabbeltje hier betreft...


 

Starten met wat volgens de normen steeds het laatste moet zijn  ... vind het zelfs plezant   zoiets eens tegendraads te zijn  zonder dat  daar iemand er hinder van heeft!! Dat plaatje  van vandaag geeft een goede hint  Als je nog niet zeker bent wat er verder  vandaag  nog op dat  " te doen "lijstje "  staat of zal komen  !Rustig genieten van een stralende zon   met of zonder oortjjes heerlijk genieten deze namiddag van een stukje muziek ! Zie je zoiets wel zitten ???? wel doen dan ! 

liefs


>> Reageer (9)
01-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- een ..

Een .


Neem de tijd voor  je  koffie of thee -neem de tijd  als senioor om te genieten van de zon en het leven - neem de tijd om even  terug op adem  komen ... hoeveel keer horen  en zien we zoiets en beloven we  ons zelf steeds op nieuw  dit te doen ????? En hoeveel keer lappen we zelf deze goede & wijze raad aan onze laars ? Dat drukke leven  ligt achter ons en toch zoiets als " dit moet eerst  dit  en nog  dat "  blijft maar  in je  kopeke voortwoekeren ! Dat kwam even boven zwemmen vandaag omdat ik ook wat later was met het korabbeltje van de dag ... och we zijn wie we zijn en ondanks alles hopen zo te blijven ( zolang de de gezondheid het ons toelaat )! 

liefs 


>> Reageer (9)
28-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-vandaag ...

Vandaag gaan we weer eens onze ouwe mekespraat boven sè! In onze tijd dan was het ..." mannen gaan werken en vrouwen thuis voor de kinderen zorgen en het huishouden doen "Een kinderopvang bestond dan nog niet en een loopbaan voor een vrouw mochten we  vergeten Pfff !  Maar tegenwoordig heeft bijna iedere vrouw een eigen loopbaan en de man en vrouw delen samen de huishoudklusje . De zorg voor de kinderen delen ze samen met een kinderopvang tot de kleintjes naar school lopen  ! Wij werden op het hart gedrukt wat onze plichten waren als huisvrouw en dat was het ! Tegenoordig word zowel jongens als meisjes voorbereid op beide dingen een loopbaan en het huishouden! Nu mag je als vrouw buiten je druk leven ook een hobby hebben en daar starten ze soms reeds heel  vroeg mee en ervan genieten  zoals achterkleinkind Maybelle ..


liefs.


>> Reageer (10)
27-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- we...

We starten onze dag( ook al is het wat later dan anders ) met dit  


Of zou ik beter zeggen blogdag want die kluusjesmaandag is al een tijdje vroeger gestart en we waren hier toe aan aan een koffietje om terug op adem te komen en als senioren mag ( en moet ) je daar  (in alle rust??) op ingaan!  Olala ... wat een stralende zon vandaag en ja die kou moeten moeten we er dan maar bij nemen è ! Maar ... dat koffietje is uit dus (ook al is hier  een kort gekrabbel  )even kijken of de kaboutertje de rest niet hebben opgeruimd maar  vrees ... dat zoiets  wel aan men hoela zal zijn !!

liefs


>> Reageer (7)
26-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- een

Een..


Of het een goede morgen word ?... dat ligt wel wat aan onszelf wat wij er van maken ! Of het een warme ochtend  is of word ?.. lekker warm binnen maar buiten dat is een ander paar mouwen brrr...verdraaid frisjes! Of het een zonnige morgen is of word ? ... dat zeker ze straalt uit al haar kracht om die kou te verdrijven of ze daarin ook zal slagen ... zullen we wel zien ! Wat het ook is of  worden Geniet van je Zondag!

liefs


>> Reageer (11)
25-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- we ...

We wensen iedereen van uit 't Rommelkotje een ...


 

Home ( thuis )?????? daar staat er  voor veel mensen nog een vraagteken bij maar voorlopig is het hier stralende zon of het zo zal blijven ondanks de voorspellingen zijn nog meer ???? ! Maar het is Weekend en we proberen die zorgen wat opzij te zetten en  niet te  doemenken  wat het weer betreft ... we moeten toch nemen wat we krijgen ! Nu genoeg over dat weer anders lijkt het hier meer op een soort flauw  afgietsel van het weerbericht ! Wat je ook doet op deze Zaterdag ...  geniet ervan want dat is de bedoeling van het Weekend ! 

liefs 


>> Reageer (5)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve Steffie.
  • Hallo
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • fijne mid-week
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!