Angeltjes
19-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss World 2012

 

 

En de winnaar is : Miss China, Wenxia Yu, een prentje van 1.77 m.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerhit 2012 : Vlaanderen Feest - De Romeo's

 

 

.

Zomerhit 2012: Vlaanderen feest- De Romeo’s 18/08/2012

De Romeo's sprongen een gat in de lucht toen ze vernamen dat ze dé Radio 2 Zomerhit wonnen. Nederland heeft De Toppers, wij hebben De Romeo’s. Na een aarzelende start, intussen uitgegroeid tot dé ambiancegroep van Vlaanderen. 250 optredens hebben ze dit jaar, hun record is zes optredens op één dag. Wie zegt dat de Vlaamse muziek niet meer populair is? Hun eerste cd kreeg goud, deze zomer scoren ze met onder andere Vlaanderen feest, goed voor de Radio 2 Zomerhit. "Een meer dan terechte prijs voor de Romeo’s", aldus één van de aanwezige collega-artiesten. "De Romeo’s zijn ontzettend populair. Jarenlang hebben ze gewoon Engelstalige covers gebracht maar sinds ze in het Nederlands zingen, zijn ze meer dan ooit beginnen te scoren. Dat is een dikke pluim en zelfs een eerste prijs waard."

Bron : Showbizzsite

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schokken van de jaren '60 en de desastreuze naweeën

 

Voor mensen die graag een beschaafde indruk willen maken, is het van belang te laten merken dat ze wars zijn van alle vormen van discriminatie en bijvoorbeeld geen onderscheid maken tussen rassen.

Maar Norman Podhoretz publiceerde in 1963 een – geruchtmakend – essay, 'My Negro Problem – and Ours', waarin hij betoogde dat de meeste blanken racistische vooroordelen koesteren en dat het dom zou zijn om dit te ontkennen.

Sentimenten
Zelf was de Amerikaanse conservatieve publicist als jongetje regelmatig op straat in elkaar geslagen door zwarten, waardoor hij de rest van zijn leven een ongemakkelijk gevoel kreeg wanneer hij een groep negers ontwaarde.

Politiek filosofen gaan al te vaak voorbij aan dit soort sentimenten, meent Podhoretz. Zij ontwerpen in hun studeerkamer fraai klinkende, abstracte theorieën die louter gebaseerd zijn op rationele overwegingen. Maar, zo zegt Podhoretz, als je de discrepantie tussen het hart en het verstand negeert, overschat je al snel de maakbaarheid van de samenleving.

Wrevel
De reactionaire rebel Podhoretz heeft altijd van provoceren gehouden. Daarom beschreef hij beeldend hoe hij van ellende de haren uit zijn hoofd zou trekken als zijn dochter met een neger wilde trouwen. En hij betoogde dat de media de slachtoffers van aids veel te vriendelijk bejegenden, omdat het hier ging om zich onverantwoordelijk gedragende homo's die met Jan en alleman het bed in doken.

Dit waren polemische uitlatingen die bij de liefhebber van genuanceerde, politiek-correcte beschouwingen wrevel veroorzaken. Maar ze kunnen ook de indruk vestigen dat Podhoretz een geestige man is, een conservatieve dwarsligger die nooit is teruggedeinsd voor controversiële standpunten en bijzonder boeiend en prikkelend schrijft. Deze indruk is geheel juist.

Achterbuurtkind
Een van de langste reizen ter wereld is de reis van Brooklyn naar Manhattan, zo luidt de openingszin van Making It. Briljant geschreven memoires waarin een heerlijk zelfingenomen Podhoretz al op zijn 37ste uitlegde hoe geweldig het is om te slagen in het leven.

Hij was een ‘vies achterbuurtkind’, zoals een lerares hem noemde, uit een Oost-Europees arbeidersgezin dat zich in Brooklyn vestigde. Maar de in 1930 geboren zoon van een Joodse melkboer uit het arme deel van New York wist zich te ontworstelen aan zijn milieu om een vooraanstaand literair criticus te worden.

En iedereen moest dit weten ook. Het was fantastisch om succes te hebben, zo had hij ontdekt, en het werd allemaal nog fantastischer als je er onbekommerd over durfde op te scheppen.

IJdeltuit
Het autobiografische exhibitionisme van Making It viel slecht bij sommige critici die de auteur als een snoeverige ijdeltuit afschilderden. Maar Podhoretz had toen al lang een comfortabele positie verworven als hoofdredacteur van Commentary, een tijdschrift dat zich onder zijn leiding tot de intellectuele spreekbuis van conservatief denkend Amerika zou ontwikkelen.

In de jaren zestig hadden Podhoretz en zijn betrekkelijk vooruitstrevende geestverwanten de maatschappelijke ontwikkelingen aanvankelijk met een zekere distantie bekeken, maar na verloop van tijd kregen ergernis en bezorgdheid de overhand.

Vooral de politieke en culturele implicaties van de ‘geest van ‘68’ vormden een steen des aanstoots. Vanaf 1970 nam Commentary, waar Podhoretz nog tot 1995 aan het roer zou staan, radicaal stelling tegen het linkse levensgevoel.

Bekering
De groep rond Podhoretz kreeg de naam 'neoconservatieven'. Spraakmakende intellectuelen, vooral uit New York, die aanvankelijk sympathie koesterden voor linkse ideeën, maar door schade en schande wijs werden. Zij maakten de geest rijp voor de contrarevolutie onder Ronald Reagan. De Republikeinse voorman zou medewerkers van het blad aantrekken en zich laten inspireren door hun denkbeelden.

Dat zijn bekering tot rechts hem een hoop vrienden kostte, liet Podhoretz min of meer koud. Hij ervoer het afzweren van de verouderde linkse ideologie als een bevrijding en genoot met volle teugen van de greep op de werkelijkheid die zijn nieuwe inzichten hem verschaften.

 

Inschikkelijkheid
Zo’n belangrijk inzicht was het besef dat het communisme een geweldige bedreiging voor vrijheid en democratie inhield. Onvermoeibaar zou Podhoretz in de jaren zeventig en tachtig waarschuwen voor wat hij ‘the culture of appeasement’ noemde, het virus van de inschikkelijkheid.

Nog altijd kon worden geleerd van de smadelijke afgang van de Britse premier Neville Chamberlain, die dacht het in München met de nazi’s op een akkoordje te kunnen gooien.

De les van 1938 was dat in een vroeg stadium front moet worden gemaakt tegen de agressie van een expansionistische totalitaire mogendheid, aangezien de gevolgen van een toegeeflijke houding in de strijd van de democratie tegen dictatuur onvermijdelijk gruwelijk zijn.

Vietnam
Met lede ogen zag Podhoretz hoe zijn landgenoten verlamd dreigden te raken door het Vietnam-syndroom en, uit angst voor imperialistisch te worden versleten, niet meer overal ter wereld een vuist durfden te maken tegen het communistische gevaar. Voor gevoelens van schaamte over de interventie in Vietnam bestond volstrekt geen reden, legde hij uit in het overtuigende boek Why We Were in Vietnam (1982).

Als de Amerikanen zich hadden laten leiden door eigen – economische – belangen, waren ze lekker thuisgebleven; de kosten van militair ingrijpen stonden immers in geen verhouding tot het mogelijke profijt.

Het moreel eenvoudig te rechtvaardigen besluit te interveniëren vloeide voort uit het politieke idealisme van Washington, dat Zuid-Vietnam had willen behoeden voor de verschrikkingen van het communistisch totalitarisme.

Spanning
Toen de communisten eenmaal verslagen waren, diende zich een nieuwe vijand aan: het islamitisch fascisme. In World War IV (2007) probeerde Podhoretz aannemelijk te maken dat na de Amerikaanse overwinning in de ‘Derde Wereldoorlog’ (de strijd tegen het rode gevaar) het gevecht moest worden aangegaan met de radicale variant van de islam.

Podhoretz was ook een fervente voorstander van de Amerikaanse interventie in Irak. Het geloof in nut en noodzaak van een idealistische kruistocht in de hele wereld vervreemdde hem overigens van andere, meer isolationistische conservatieven.

Zij wezen op de religieuze en etnische complicaties in een regio als het Midden-Oosten. En ze signaleerden, niet ten onrechte, dat er in het denken van neoconservatieven als Podhoretz een wezenlijke spanning bestond tussen de overtuiging dat de samenleving niet als een soort bouwpakket geconstrueerd kan worden enerzijds en de zeer hooggespannen verwachtingen over de heilzaamheid van radicale ingrepen in verre gebieden anderzijds.

Burgerlijk
Podhoretz heeft zeker niet alleen over buitenlandse politiek geschreven. De schade die de sixties in zijn ogen hebben aangericht, manifesteerde zich juist vooral in de eigen samenleving.

Niets zag hij in de genotzucht die sinds het eind van de jaren zestig om zich heen greep, niets in de verregaande seksuele vrijheden, niets in de ondermijning van autoriteiten, niets in de feministische beweging die volgens hem vrouwen duwde in de rol van slachtoffers met automatisch recht op een voorkeursbehandeling.

Ook hier speelden persoonlijke ervaringen weer een rol. Zoals het feit dat hij samen met de schrijfster Midge Decter een gezin vormde. 'Als je tienerdochters hebt, word je haast vanzelf conservatief,' vertelde Podhoretz in 2007 in een interview met Elsevier. 'Dan besef je de waarde van de klassieke burgerlijke waarden en normen.'

Gerry van der List

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Gezond-verstand-1/346878/Norman-Podhoretz-de-schade-van-de-sixties.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de hel

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramp in Dinant wordt besloten met bal populaire

 

In de Waalse stad Dinant is woensdag een steiger bij de rivier de Maas ingestort. Het platform bezweek onder het gewicht van 200 tot 300 mensen die erop stonden. Tientallen mensen kwamen in het water terecht. Volgens de burgemeester van de Belgische plaats zijn er geen slachtoffers gevallen, maar de hulpdiensten controleren nog of niemand in het water ligt.

 

© afp. De honderden toeschouwers keken naar de internationale Badkuipen Regatta, een jaarlijkse wedstrijd voor zelfgemaakte bootjes.

Toeschouwers bieden hulp
Burgemeester Richard Fournaux stond op de oever van de Maas toen de steiger het begaf. Brandweer en ziekenwagens waren snel ter plaatse, toeschouwers sprongen in het water om hulp te bieden en ook duikers grepen in.

Op de medische noodpost meldden 33 mensen zich. De helft had lichte kneuzingen, de overigen waren in shock. Een zwangere vrouw werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Festiviteiten worden voorgezet
De steiger brak rond 17.00 uur in tweeën onder het gewicht van toeschouwers van de 30ste internationale Badkuipen Regatta op de Maas. 'De steiger kon de grote toeloop niet aan', zei Fournaux. De festiviteiten worden ondanks het incident voortgezet. Vanavond worden de prijzen uitgereikt, waarna het evenement met een bal wordt afgesloten.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3301668/2012/08/15/Steiger-met-honderden-mensen-ingestort-in-Dinant.dhtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melbourne de meest leefbare stad ter wereld

 

Voor het tweede jaar op rij is de Australische stad Melbourne op de eerste plaats geëindigd in het klassement van ‘s werelds meest leefbare steden van de Economist Intelligence Unit. Australië doet het samen met Canada erg goed, want naast Melbourne staan ook Perth, Sydney en Adelaide in de top 10. De Canadezen hebben met Vancouver, Toronto en Calgary drie steden in de top 10.

Vancouver behoudt zijn derde plaats, ondanks dat de stad vorig jaar grote rellen kende bij afloop van de Stanley Cup.

De rangschikking klasseert de steden volgens 5 deeldomeinen die gebaseerd zijn op 30 criteria waaronder stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur, milieu, infrastructuur en opleiding.

Karakteristieken voor goedscorende steden zijn hun gemiddelde grootte, hun ligging in de ontwikkelde wereld en een lage bevolkingsdichtheid. Dat betekent dat deze steden kunnen genieten van de nabijheid van zowel culturele als recreatieve attracties, maar met lagere misdaadcijfers en minder infrastructuurproblemen dan in steden met grotere bevolkingsaantallen.

Opmerkelijk genoeg rangschikken slechts twee Europese steden bij de top 10: Wenen en Helsinki. De meest leefbare Amerikaanse stad is dan weer Honolulu op plaats 26. De Amerikaanse steden lijden al jaren onder hogere misdaadcijfers en enorme verkeersproblemen. De minst leefbare steden zijn Lagos (Nigeria), Port Moresby (Papoea-Nieuw-Guinea) en Dhaka (Bangladesh)

Lagos (Nigeria)

De top tien van de meest leefbare steden:

1. Melbourne 97.5 (Australië)
2. Vienna 97.4 (Austria)
3. Vancouver 97.3 (Canada)
4. Toronto 97.2 (Canada)
5. Calgary 96.6 (Canada)
6. Adelaide 96.6 (Australië)
7. Sydney 96.1 (Australië)
8. Helsinki 96.0 (Finland)
9. Perth 95.9 (Australië)
10. Auckland 95.7 (Australië


http://www.express.be/business/nl/economy/melbourne-is-opnieuw-de-meest-leefbare-stad-ter-wereld/174386.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een filosofische bui - Stan Lauryssens

 

 

Soms had ik ineens genoeg van de loden hitte in volle Spaanse zomer en stapte in mijn snelle Alfa Romeo en reed duizend kilometer naar de bergen in Zwitserland of naar de Franse Vogezen waar ik urenlang wandelde in de kille, druilerige regen tot ik verkleumd en tot op het bot doorweekt terug naar de zon van Spanje reed, helemaal tot in Extremadura in het zuidwesten dat vooral bekend is voor zijn paprika of pimentón en varkenspoten die als ‘ham’ of ‘Ibérico’ worden verkocht. Blijgezind zette ik mij op een terrasje onder een citroenboom en bestelde een flesje koud bronwater, bruisend, plus een tortillina, brood met queso en een dubbele espresso, hete melk apart. Ik was in een filosofische bui en vervloekte mijn grootste tekortkoming als mens: dat ik nooit aan de toekomst dacht, niet van mijzelf en niet van de mensen om mij heen, ik leefde heel erg hier en nu, aquí y ahora, waardoor ik onvergeeflijke fouten maakte.

Om de tijd te doden, kocht ik in een plaatselijke kiosko een boekje van Simenon in het Spaans, El fondo de la botella, de bodem van de fles, Cuando las lluvias torrenciales de julio llenan el cauce del río... en ging opnieuw onder mijn citroenboom zitten en bladerde in het pocketje van de grootste Belgische schrijver aller tijden, geboren in Luik in het begin van de vorige eeuw. 

Ik zei het al, ik was in een filosofische bui en praatte tegen mijzelf.
“Toen Simenon twintig jaar was,” zei ik, “vervulde hij zijn legerdienst in de buurt van Antwerpen, in een kazerne in Mortsel.”
— Een kazerne ? In Mortsel ?
“Afgebroken,” zei ik, “of verwoest door vliegende bommen. Simenon werd wereldberoemd als schrijver maar nog wereldberoemder toen hij bekende dat hij met tienduizend vrouwen naar bed is geweest.”
— Vrouwen kosten geld.
“Ach,” antwoordde ik, “Simenon was rijk, hij woonde in een kasteel...”
— Simenon is toch die schrijver met zijn pijp ?
Ik antwoordde niet op mijn vraag. “Voor ik aan mijn tienduizendste vrouw zit,” zuchtte ik, “moet er nog veel water door de zee vloeien.”
—Haha, ja, maar jij bent Simenon niet, hé?
Nee, dacht ik, ik ben Simenon niet, da’s waar, de enige pijp die ik ooit heb gerookt, hangt in mijn broek. 

Ik zuchtte nog maar eens. Volgens statistieken telt Spanje het hoogste werkloosheidscijfer in Europa en toch zijn de pimentón en varkenspoten, de bacalao al pil pil en crema catalana even lekker als vroeger en schijnt alle dagen de zon, zelfs ’s nachts. Mijn eigen dolle gedachten maakten mij stomdronken. Spanje was overal, in het brood dat ik at, in de koffie die ik dronk en misschien, wie weet, werd ik voor het eerst in mijn leven stomdronken na het nuttigen van een boterham met kaas. 

Ik begrijp mijzelf niet, ik begrijp de wereld niet.


18-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn er voor u, ook als het te heet is.

 

De zwarte mannekes die in het land B verblijven(en dat zijn er elke dag meer) zijn blij dezer dagen : we zitten met zijn allen precies in Afrika, alleen zijn er geen wilde dieren en is er verfrissing genoeg. Er zijn nog enkele verschillen maar die kent u.

Morgen zondag stijgt het kwik nog een ietsje meer,  zegt de Weerman.  Onze medeburgers die momenteel in de Zuiderse miserielanden vertoeven, hebben het beslist niet beter dan wij.  Wij hebben lang genoeg gezeurd en gevloekt de voorbije maanden toen we met temperaturen van rond de 15 graden smeekten om wat zon en warmte. En nu is het zover.

Veel bewegen zit er niet in en wij verplaatsen ons zeker niet naar de Vlaamse kust op zoek naar enige afkoeling. Wij willen in onze eigen leefomgeving ook eens kunnen puffen.  En rond zes uur in de ochtend een wandelingetje maken. 

Gelukkig is er onze 0000 zender die ons op de hoogte houdt dat morgen de rampadam afgelopen is. Het zal er weer stuiven in de loop van deze warme dag.   Wij hadden ons voorgenomen om morgen ook maar eens een dagje te staken maar we merken aan onze bezoekersstatisteken dat vele lezers klaarblijkelijk thuis blijven, dit in tegenstelling tot andere weekenddagen.  Vooral zaterdag en zondag tellen wij al jaren de minste bezoekers per dag. Dus zijn we moreel verplicht om zondag voor het nodige leesvoer te zorgen.

Er zijn niet veel zekerheden meer in dit leven maar op Angeltjes kan u (dikwijls) rekenen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberg stort in

 

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cool Flanders - Gaston Durnez

 

 


Cool Flanders

De Vlaming woont nu in Flanders

in een Loft met een Kitchen en Bar,

met de Kids van zijn nieuwe Lover

en zijn  eigen “Nearly New Car.”

 

en Privacy heet nu zijn vrijdom

en Sound maakt nu zijn lawaai

en Cool is nu wat hij leuk vindt.

Als hij groeten wil, roept hij “Haai!”

 

In de Business als Sales Manager

in een tweedelige grijze Outfit

op zijn maat gemaakt door zijn Tailor

verkoopt hij dure Bull Shit.

                                              

                                             (foto Roger Knaepen tijdens Uitreiking Nestor prijzen in Herentals op 20 augustus 2011)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio Di Rupo is inderdaad tweetalig

 

 

.

Dirk Denoyelle tijdens het 75ste Zangfeest en hieronder de echte.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Razende moslima dring VB-secretariaat Kortrijk binnen en scheurt affiche

 

 

 

Met aanhangers van de godsdienst van vrede en tolerantie is het leven onvoorspelbaar, steeds vol verrassingen en heel dikwijls onthutsend simpel en dom.

Neem nu wat vrijdagmiddag gebeurde aan het Vlaams Belang secretariaat van Kortrijk. Omdat er een camera hangt, kunnen we u de feiten vertellen én bewijzen. Aan het raam langs de binnenkant hangt ondermeer een affiche van een moslima in bikini, een ode aan de schoonheid van de vrouw, zeg maar. Nu het verhaal aan hand van de beelden.

De camera registreert een moslima met een hijab, een kinderwagen en een jongetje aan de hand. Ze stapt voorbij, keert even later terug op haar stappen en belt aan. Een jongeman (de regiosecretaris) opent de deur en de vrouw laat haar beide kinderen alleen achter op straat en stapt resoluut de kamer in. Wat daar gebeurt, weten we niet, maar een flits later keert ze terug met een stuk verfrommeld papier in de hand. Ze heeft de affiche van haar bikini-collega weggescheurd en stapt op.

De regiosecretaris, enigszins verbouwereerd (hij tikt tegen het hoofd in de richting van de vrouw) maar toch alert genoeg, loopt haar na en even later verschijnt hij terug met een stuk van de afgescheurde affiche. Er ontstaat duidelijk een oplopend gesprek tussen beiden. De vrouw roept de ganse tijd (in het Frans) : "Ceci, n'est pas l'islam" en ze heeft in het vuur van haar woede de regiosecretaris bij de arm vast. Mag dat wel, (zeker tijdens de ramadan), een vreemde man aanraken ? Was zij opgewonden geraakt  door de aanblik van de vrouw in bikini ? Zag zij wellicht in de blonde VB-er een aantrekkelijke man die haar lichamelijke verlangens kon blussen ? Het schijnt dat er nogal wat heren behorend tot de islamstand, weinig weet hebben dat ook dames wel eens wat willen. Daar gaat het echter niet om. (Maar wij kruiden graag onze stukjes met pittige details uit de keuken van de erotica, omdat velen dat graag lezen).

Dit incident is tekenend voor de mentaliteit die heerst bij vele moslimmers die zeer beperkt van geest zijn.  Hoe kan het ook anders, met hun abominabele schooluitslagen en hun  geloof, dat de koran alle kennis van de wereld bevat. Ver loop je daar niet mee. VB heeft klacht neergelegd maar dat is vooral een principiële zaak. Ook al weet men intussen plusminus waar de vrouw woont, veel actie zal er niet plaatsvinden. En voor de kientjes die met de krijgsmoeder op stap waren, is dit een mooi voorbeeld om later de rangen van jongeren te vervoegen die de pest hebben aan zichzelf maar helaas ook aan onze wereld die alles doet om de krullebollen een behoorlijk leven te bezorgen.

Ray

Dank aan Tony voor de tip


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Europese Flamenco bezoekt Japan

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan Bombathon 2012 na 28 dagen

 

Ramadan Bombathon
 2012 Scorecard  

Day 28

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
Any Other
Religion

By
Angry
Racists

Terror Attacks

245

0

1

Dead Bodies

1101

0

6

 

 


17-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdoping

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Staatsschuld op 31 juli 2012

 

 

BELGISCHE SCHULD OP 31.07.2012

FEDERALE STAAT

372 197 137 182,28 EUR

 

 

Kiekt ekeer ierre : volghende meund ast

drie-underd vuuf en tsjeventegh meljard

Wadden ?

Kijk eens hier : volgende maand is het driehonder vijfenzeventig miljard. Wedden ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : Elio di Rupo laat het nooit hangen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Het is één van de meest begaafde en gemotiveerde leerlingen die ik ooit gehad heb. Ik heb veel mensen zien passeren, onder wie ook met belangrijke functies, maar niemand heeft er ooit zo voor gestreden als hij. Hij is ongelofelijk, hij laat het nooit hangen"

Bart Brusseleers, de privé leraar Nederlands over Elio di Rupo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepperspray of slagroomtaart ?

 

 

Ondanks de komkommertijd is er altijd wel iets of iemand die de dag kleurt. Zo valt er te noteren dat het comité P (de controleurs op de politiewerking) zich samen met "de liga voor de rechten van de mens" zorgen maakt over het toenemend gebruik van pepperspray door de politie,zowel de federale als de gemeentelijke.

Bij elk gebruik van dit verdedigingsmiddel tijdens een politioneel optreden moet dit in het verslag genoteerd worden en daar wringt het schoentje. Want de politieke slapjanussen van Comité P en linkse raddraaiers van "de rechten van de mensch" vrezen, denken (sic), veronderstellen dat er te gemakkelijk  naar dit middel gegrepen wordt bij een interventie.

De liga beweert zelfs dat er betere middelen zijn om een dolgedraaide zatlap, druggebruiker of geweldenaar te "neutraliseren" Welke deze middelen zijn wordt door de linkse loeders niet aangegeven.

Jos van Velpen van de Liga van de Rechten van de Mens : de misdadiger moet beschermd worden. Het slachtoffer en de politie zijn de smeerlappen.

Het is toch godgeklaagd dat in deze tijden van tomeloze agressie tegenover de politie door tuig allerhande het comité en de liga zich vragen stellen over de manier waarop de ordehandhavers hun lijf en leden beschermen tegen het toenemend geweld jegens hen. Wanneer een agent het leven verliest bij een interventie worden er telkenmale door de dienstdoende totentrekkers harde maatregelen afgekondigd tegen het rapaille. Wanneer enkele agenten het ziekenhuis ingeranseld worden, komen de Zwarte Lola's, 1000ket en Turtelbaum aandraven met verzwaring van celstraffen en boetes voor hen die de politie belagen.

Edoch, stellen de comité Paljassen en de Linkse Liga zich vragen bij het gebruik van de spray. Het antwoord  is poepsimpel zou ik als agent zeggen. : voorkomen is beter dan genezen. Misschien kunnen de kopstukken van het comité en Mr Jos Van Velpen van de liga  enkele nachten meegaan op ronde met de agenten van Brussel of Antwerpen om aan den lijve te ondervinden hoe het voelt om door een bende losgeslagen outlaws belaagd te worden. Uiteraard mogen de vredelievende heren van het comité en de liga zich wel bewapenen in geval van ... maar enkel met een bussel prei als wapenstok en een slagroomtaart ... alvast veel geluk gewenst aan Comité P en de Liga van de vrienden van het uitschot van de maatschappij.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Euro-soufflé

De soufflé Europa staat in de tocht. Iedereen weet wel hoe een soufflé er binnen de kortste tijd gaat uitzien ? Alleen de bakkers-politiekers zullen volhouden en blijven verkondigen dat hij er goed uitziet. Rare jongens die Eurograaiers.

Daniel

*****

Olympische Spelen

Wat mij voornamelijk is bijgebleven van de O.S. is het feit dat bij de overwinning van een Somalische moslim die de Britse nationaliteit heeft bekomen bij zijn overwinning op de 5 en 10.000 meter door een gans stadion bestaande uit voornamelijk Britten - er zitten in dat stadion nauwelijks moslims want die sporten interesseert die gasten absoluut niet - op de handen wordt gedragen en wat voor moeite er wordt gedaan om bij zijn overwinningsronde hem toch maar te kunnen aanraken dan kan ik enkel maar zeggen "arm Europa". De ondergang is niet ver meer weg.

Pieter

*****

@Regus Patoff en Jan VG - Oud en Nieuw Testament

Mea culpa! Laat het monster dan volgens beide geschriften dubbel gestraft worden.

Foxy

NvdR Angeltjes : Heren, onze Foxy is een dame, mocht u het niet weten. Binnenkort vertelolen wij meer over haar, want mevrouw werpt zich in de politieke strijd.

*****

Badr Hari

Na de moorden die Van Temsche pleegde werden de correcten zeer streng voor de wapenwet. De Onnozele Belgen moesten hun proppenschieters binnenleveren om meer veiligheid te garanderen in onze prachtige multiculturele samenleving.

Bijna iedere dag lezen of horen we over schietpartijen of messenkensteekspelletjes, uiteraard gepleegd door het merendeel van onze verrijkers. Dat is dan het resultaat van die strenge wapenwet. Maar die Badr Hari en al die anderen die zich bekwamen in gevechtssporten beschikken die ook niet over een wapen ? Moeten daar geen strenge maatregelen genomen worden ? 

Iedereen kan lid worden van een club waar ge kunt leren hoe ge een medemens binnen de kortste keren kunt ineenrammelen. Dat valt dan onder de noemer van sport, verantwoordelijk in de Vlaamse Gemeenschap : Simpelmans Muyters.  Indien ik mij een wapen wil aanschaffen gebeurt er een onderzoek, bewijs van goed zedelijk gedrag voorleggen, de aankoop motiveren  : veurwatist, oekandana, wadisdana, adoeweerwa ...

Hetzelfde zou moeten gebeuren met een kandidaat kickbokser, bv uitpluizen hoeveel agressieve hersencellen er actief zijn. Bij negatief advies hem doorsturen naar een club voor bloemschikken bv of zanger in een klassiek mannenkoo, mogelijkheden genoeg.

René

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Wanneer een bevolking geen vertrouwen meer heeft in haar rechtbanken is er chaos op komst. Er gaat geen dag meer voorbij of men kan lezen dat enkele criminelen werden opgepakt maar na enkele uren terug op vrije voeten werden gesteld. Misdadigers die reeds drie- of zelfs vijfmaal en meer werden bij de lurven gevat maar steeds de dans ontsprongen, zijn legio. Door deze wijze van handelen demotiveert men niet enkel de politieambtenaren maar zaait men meer en meer onrust onder de bevolking.

Eenzelfde vaststelling kan men maken met de zogenaamde witteboord criminelen. Hebt u nog ooit iets gehoord van de fraude bij Volksgazet waar destijds Karel Van Miert zaliger bij betrokken was ? Wat is er uiteindelijk uit de bus gekomen in verband met de gigantische fraude bij KBC-Lux ? Om van het lachwekkend spektakel van de hele Beaulieu-zaak maar te zwijgen. Zodra men vaststelt dat zaken waarbij superrijken of top-beroepspolitiekers bij betrokken zijn een andere behandeling krijgen kan men zich gaan afvragen of de bevolking dit soort rechtssiysteem met twee maten en twee gewichten gaat blijven aanvaarden.

De laatste dagen staan de kranten weer vol in verband met zogenaamde nieuwe feiten in verband met ex-bisschop Roger Vangheluwe.

Alhoewel het blijkbaar over totaal ongecontroleerde feiten gaat blijken de kranten van dit soort nieuws te smullen. Gazet Van Antwerpen doet in koeien van letters zelfs een oproep en titelt "Vangheluwe-slachtoffers, laat jullie alsjeblief horen"! Hoopt deze krant op deze wijze aan een of andere pikante primeur te kunnen komen? Maar feitelijk heeft dit allemaal minder belang. Iedereen weet dat er reeds voldoende feiten bekend zijn om deze man te straffen. Het zou geen belang mogen hebben of die man nu bisschop, boer of bakker was. Maar hier wringt het schoentje weer. Het is overduidelijk dat Justitie wederom met twee maten en twee gewichten werkt. Hoe zou het anders kunnen dat een normale huiszoeking in opdracht van onderzoeksrechter Wim De Troy nu reeds tot driemaal toe door het Hof van Cassatie werd nietig verklaard? Dat men die onderzoeksrechter zo ver dreef dat deze laatste ontslag heeft genomen? Dat het opnieuw helemaal niet meer gaat over het beoordelen van gekende feiten maar veeleer over de interpretatie van juridische spitsvondigheden om de uitslag in een bepaalde richting te kunnen duwen is overduidelijk.

Al deze voorbeelden tonen aan dat ons rechterlijk apparaat doodziek is. Bovendien moet rechtspraak relatief snel gebeuren. Indien zaken gedurende jaren kunnen worden gerokken kan men niet meer van recht maar eerder van onrecht spreken. Het is hoog tijd aan het worden opdat men na een volgende verkiezing de Justitiestal gaat uitmesten. Een grote meerderheid van de kiezers is hiervoor vragende partij!

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!