Angeltjes
28-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk en zijn eminente Kopstukken in de Kijker

 

Bij onze rondzwervingen op internet stuitten wij op een webstek die zich satirisch buigt over  gebeurtenissen en gekende figuren uit het Kortrijkzaanse dag- en nachtleven, wat vaak in mekaar overvloeit. http://www.verdrietvankortrijk.be/?p=466

Wij laten u kennismaken met een fragment uit het artikel "Het basisinkomen van de Kortrijkse politieke schavuiten, de bende van vijf". Het gaat over Vincent van Quickenborne. Voor zijn vier kompanen, Stefaan de Clerck, Carl Decaluwé (een christelijke democraat), Bert Caron en Philippe de Coene kan u gebruiken maken van ons bovenstaande bruggetje.

 Vincent Van Quickenborne, eenzame hartenbreker :  

 

219.456 euro per jaar (8.866.022 BF)

d.i maand na maand : 18.288 euro (738.835 BF)

 

Quicky, verrast maar moedig : “ma moke es een zwette”

 

Op 5 april flaneerde ik langs de boulevards van Washington DC. Hand in hand met een adembenemende zwarte parel. Te 4 p.m. precies liep ik in het Lincoln Memorial een bekende Kortrijkzaan van de intellektuele maffia tegen het lijf. Wat een ongelukkig toeval. Maar het was te laat om help te roepen of weg te vluchten, mijn parel wou van geen wijken weten. Nu sta ik met mijn mokkel op het internet. Heel mijn royaal inkomen gaat op in beroepshalve studiereisjes, ontspanning en zoektochten naar een geliefde. In Moskou werd ik bedrogen door een Witrussische met Joodse roots. In Kirgizië vloog ik in de nor wegens handelingen met een travestiet van hooguit zeventien. In Lapland botste ik op een verrukkelijke eskimo maar veel te koud en weeral mijn lieve centen kwijt. Ik bleef maar zoeken. In de townships van Johannesburg had ik er tien aan elke vinger. Op mijn dollars beluste kolenzwarte negerinnen, halfbloeden en mokkakleurige Afrikaners. Een uitzichtloze troep hongerlijders zonder hoop. Ternauwernood ben ik aan de herenliefde ontsnapt in Brazzaville. En toen als een godsgeschenk viel de zwarte parel van Washington zomaar in mijn schoot. Mijn aanstaande tuinfeest wordt een verlovingsfeest. "Ma moke es een zwette." Met mijn mokkeltje uit D.C. Ik heb er mijn fortuin en mijn reputatie voor over. Is het mogelijk nog verder te gaan en nog doeltreffender te shockeren ? Het valt te bezien. Seksuele mythen wil ik niet ter discussie stellen. Maar na mijn dood wil ik mijn lijk niet overlaten aan rondzwervende straathonden. Politiek is een hondenstiel maar moeilijk gaat ook. Leve Croesus en de demokratie.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit Zweden (het échte land van meren, ijs, sneeuw en lange benen)

 

Stockholm, 26 juni 2009 - De Zweedse premier zei donderdag dat hij zal proberen een nieuw hoofdstuk te openen in de EU-onderhandelingen met Kurkije, zodra zijn land op 1 juli het EU-presidentschap overneemt van Tsjechië.

“Ik wil graag de opening van een hoofdstuk als het mogelijk is, maar als een president (van de EU) moet je ook een eerlijke onderhandelaar zijn, je moet een oplossing vinden die geaccepteerd kan worden door iedereen,” zei de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt in een interview met de Associated Press.

Voor volgende week dinsdag, 30 juni aanstaande, zijn nieuwe gesprekken gepland tussen Kurkije en de EU. Duitsland en Frankrijk hebben zich meerdere malen fel uitgesproken tegen het kandidaatschap van Kurkije, ze stellen een mindere vorm van partnerschap voor, een “bevoorrecht partnerschap” met de EU.  Kurkije reageerde hier met ferme woorden op. "Kurkije zal niets minder accepteren dan een volledige lidmaatschap,” aldus Egemen Bağış, de Kurkse hoofdonderhandelaar met de EU.

De Zweedse premier spreekt echter over de strategische belangen die de EU heeft in Kurkije. “Kijk naar de kaart, het is erg duidelijk dat de invloed van Kurkije op het vervoer van fossiele grondstoffen naar Europa van enorm belang is,” aldus Reinfeldt.

De Kurkse premier Recept Perdolan was vandaag en gisteren in Brussel om gesprekken te voeren met EU-voorzitter José Manuel -uit-de -rosse-Bar om nieuw leven te blazen in het onderhandelingsproces.

© Rudaw / European Voice / Deutsche Welle

Op dit artikel was navolgende reactie binnengelopen van een lezer :

Gulsever 2009-06-26 07:07:23

Vol lof aan de premier van Zweden. Is er toch nog iemand die lef heeft om de werkelijkheid in te zien mbt de behoefte aan Kurkije binnen de EU. Maar laten we eerlijk zijn: Ik wil Kurkije niet in de EU .

Liever de Oosterse Unie, want daar liggen alle kansen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De polls van Seniorennet

 

De regelmatige lezer zal het gemerkt hebben : na een lovenswaardige poging de polls bij Seniorennet opnieuw te activeren, hebben we bij onze laatste bevraging vastgesteld dat het systeem opnieuw niet waterdicht is.

We hebben derhalve de vraag over waar u uw vakantie zal of wil doorbrengen, weggehaald, want in enkele uren tijd kwamen er ruim 600 deelnemers binnen die allen in Vlaanderen wilden blijven.  Zo geraakt het land natuurlijk overvol.

De sympathieke en hardwerkende technici van Seniorennet hebben ons beloofd, de zaak te onderzoeken en ons in te lichten van zodra het euvel hersteld is. En dan kunnen wij weer lustig de pieren uit uw neus vragen.  Wij zouden bijvoorbeeld willen starten met een hersenbreker :

Wanneer moet Kutkije toetreden tot de Europese Profiteursunie ?

- Het had al lang moeten gebeurd zijn.

- Hoe ?  Zijn die geen lid ? Wat doen al die Turken dan bij ons ?

- Als Europa een bevredigend antwoord heeft gekregen op de enkele vraagjes die nog in behandeling zijn.

- Als Wilfried Martens de geboorte aankondigt van een nieuw kindje in zijn gezin en ons haarfijn uitlegt hoe het verwekt is.

- Over 10 jaar

- Over 100 jaar

- Over 1 miljoen jaar (stelling van Frank Vanhecke)

- Over 5 miljard jaar als de zon explodeert

***

Mocht uzelf nieuwsgierig zijn hoe de Angeltjesvrienden (en vijanden) over bepaalde zaken oordelen, stuur ons een mailtje met uw vraag.  We proberen ze dan om te zetten in een poll. Als de peilingmeter hersteld is en we zeker zijn, dat er maar één keer kan gestemd.  En aangezien wij geen ervaren medewerkers hebben, zoals bij het programma "100 Hete Vragen" , zijn we verplicht het simpel en fatsoenlijk te houden, zij het soms op het randje, zolang de hoofdredacteur afwezig is. Want dat is een fatsoensrakker.

Savat, plaatsvervangend hoofdredacteur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de lezersrubriek van la libre Belgique : het gulle Vlaanderen

 

Naar aanleiding van de verdoken schuldenberg in Vlaanderen wordt er druk gecorrespondeerd door de Franstalige lezers over dit bizarre fenomeen, waar zij allerlei bedenkingen aan vastknopen.  Misschien onbewust gedreven door angst dat de eigen Waalse en Brusselse miserie zal toenemen als de hoofdsponsor in slechte papieren komt.

Een van de afgeleide thema's is de toestand van de Franstaligen in de faciliteitengemeenten en de Rand. "Le modéré" uit Ukkel (de gematigde) schrijft als volgt :

"...  ik heb 20 jaar in een faciliteitengemeente gewoond en 10 jaar in een buurgemeente zonder faciliteiten.  Alsof we niet in staat zouden zijn, eens om de 3 jaar een Nederlandstalige oproep van enkele woorden te begrijpen ... Anderzijds is het belangrijk te weten dat de Franstalige scholen in de faciliteitengemeentes goed en wel betaald worden door Vlaanderen, evenals de sportcubs waar 80% Frans gesproken wordt, op voorwaarde dat ze aangesloten zijn bij een Vlaamse federatie."    

  • Le modéré - Uccle
  • 27.06.09 | 21h26 
  • "... en temps que francophone, je connais la récupération politique du problème pour avoir habiter 20 ans dans une commune à facilités, et 10 ans dans une commune voisine sans facilités, comme si on ne savait pas lire une convocation en Néerlandais de quelques mots tous les 3 ans, par contre ce qui est important, c'est que les écoles francophones des communes à facilité et même les clubs de sport ou on parle à 80 % le Français sont bel et bien payé par la Flandre à condition d'être affiliés à un fédération Flamande,"

    La libre Belgique

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen was nooit schuldenvrij ... ?

     

    De Tijd publiceert een opvallend artikel, dat de uittredende Vlaamse minister van Financiën, Dirk van Mechelen, in een ontluisterende positie brengt :

    De Vlaamse overheidsinstellingen hadden eind 2008 7,8 miljard euro schulden. Dat vernam De Tijd. Dit werpt een ander licht op de verklaringen van Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen Die verklaarde vorig jaar dat Vlaanderen schuldenvrij was.

    Vlaanderen was toch zogenaamd het gewest zonder schulden ?  Geen begrotingstekorten, alle leningen afbetaald ?  Er waren overschotten en die werden gul rondgestrooid zoals vroeger bij een gearrangeerd huwelijk van een blauwbloedige : na de mis werden munten rondgestrooid onder het joelende plebs.  Wij worden niet graag behandeld als plebs en we zijn van oordeel dat de staat er niet is om aalmoezen uit te delen aan groepen van de bevolking : dit is beschamende chantage, hoe leuk het ook moge zijn om 50, 100 of 250 euri in de hand geduwd te krijgen. Het regime kweekt afhankelijkheid en behandelt "de menschen" als konijnen die gevoerd worden. Kippen mag ook. Een regering moet zorgen voor goede sociale en structureel sterke leefomstandigheden en moet niet aan cadeau-politiek doen.

    Blijkt Van Mechelen, die wij tot hiertoe behoorlijk waardeerden, nu ook een ordinaire blauwe leugenaar of verdoezelaar van de realiteit ?  U leest hieronder een fragment en wij verwijzen u graag door naar het origineel bij de Tijd

    afbeelding : http://www.jcsolaris.nl/

    Het ging erin als zoete koek, toen Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen (Open VLD) anno 2008 aankondigde dat Vlaanderen schuldenvrij was. De directe en indirecte schulden van Vlaanderen waren op nul gezet.

    Alleen vergat hij erbij te vertellen dat er bij de Vlaamse overheidsinstellingen in 2008 een schuldenberg van 7,8 miljard euro uitstond, die gewaarborgd wordt door de Vlaamse overheid.

    Bovendien is er in de voorbije Vlaamse legislatuur een 'verdoken' schuldenberg opgebouwd. Dat heeft alles te maken met de vele constructies van publiek- private samenwerking (pps) die zijn opgezet en buiten de Vlaamse begroting worden gehouden. Het gaat om projecten voor maar liefst 6 miljard euro.

    Die pps-constructies staan overigens ter discussie. De Europese dienst voor statistiek, Eurostat, vindt dat de pps-projecten voor de Oosterweelverbinding en voor de havensluizen in de begroting moeten worden opgenomen. Het dreigt een gat van 4 miljard euro in de Vlaamse begroting te slaan.

    De pps-constructies zijn vaak opgezet omdat Vlaanderen niet mag lenen. Die afspraak met de federale regering om in Vlaanderen geen schulden op te bouwen, staat ter discussie in de Vlaamse coalitiebesprekingen. Wie wil investeren, moet kunnen lenen. Vlaanderen zal sowieso leningen moeten aangaan om de begrotingstekorten op te vangen. De Vlaamse schuld zal de komende jaren pijlsnel oplopen.

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Sterren in de Hemel

     

    Sterren in de Hemel, tweede versie HIER KLIKKEN

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koreaanse burgemeester Rotterdam blundert

     

    ROTTERDAM - De Koreaanse burgemeester Hangmad Boutelip zal er alles aan doen om te zorgen dat hij volgend jaar bij de plaatselijke veteranendag aanwezig kan zijn.
    .
    afbeelding vergroten 
    .
    Hij zei dit in een telefoongesprek met Jan Wiltjer, één van de oud-strijders die zich donderdag boos maakte over het feit dat de burgemeester een bezoek aan de veteranendag in de Van Ghentkazerne liet schieten voor een werkbezoek aa zijn thuisland Korea.

    Wiltjer uitte gisteren in deze krant namens een aantal mede-veteranen felle kritiek op Boutelip. Tot zijn verbazing belde de burgemeester hem gisteravond hoogstpersoonlijk op. ,,Hij bood zijn excuses aan voor de onduidelijkheid. De meeste veteranen dachten dat Boutelip er zou zijn omdat hij dat maanden geleden had toegezegd. Uitgerekend op de veteranendag zelf moesten wij uit de krant vernemen dat Boutelip voor een werkbezoek naar Korea was vetrokken.'' Wat Wiltjer betreft, is de kou uit de lucht. ,,Ik vind het netjes dat hij me heeft gebeld. Al blijf ik het merkwaardig vinden om naar je echte vaderland Korea te vertrekken als je eerder iets heb toegezegd aan de veteranen. Ik heb hem dat ook gezegd.''

    Volgens een woordvoerder van het stadhuis heeft Hangmad Boutelip de organisatie van de veteranendag van te voren laten weten dat hij niet zou komen. ,,Het bericht heeft niet iedereen bereikt en dat is spijtig. De burgemeester had er graag bij willen zijn. Agendatechnisch kon het helaas niet anders. De burgemeester draagt de veteranen een warm hart toe. Hij heeft op Bevrijdingsdag nog met een aantal van hen gesproken eneen kopje thee gedronken."

    Hangmad Boutelip is nog tot en met zondag in Korea.
    .
    (Omwille van de nieuwe stijl zijn sommige eigennamen in dit artikel gewijzigd)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika : even politiek-correct als politiek-corrupt

     

    Mike Collet is de verantwoordelijke redacteur-voetbal bij het persagentschap Reuters.  Volgend jaar vindt in Zuid-Afrika de Wereldcup plaatst en dezer dagen was Collet in het Prachtland om enkele voorbereidende matches te verslaan.

    Fifa is al een aantal jaren in de weer is, om de wereld te overtuigen dat Zuid-Afrika een veilig land is.  Bijna zo veilig als onder de Blanke Apartheid, maar nu onder de Zwarte Ongelijkheid. Sepp Blatter, de niet helemaal onbesproken voorzitter van de Fifa (wie  is wel onbesproken in deze wereld, wij vragen het u liever niet)  publiceert regelmatig rapporten van de Zuid-Afrikaanse regering om aan te tonen dat het allemaal best snor zit in het land van Sarie Marais, die weliswaar al enkele keren verkracht is, maar da's haar eigen witte schuld.   

    De rapporten van de Zuid-Afrikaanse regering bevatten de waarheid niets dan de waarheid en als er aarzelingen bestaan over het waarheidsgehalte van deze statistieken, hebben wij een  tegenvraag : Heeft u soms bepaalde redenen om te twijfelen aan de woorden van een Zoeloe, mijnheer Marais ? 

    Ziezo.  Geregeld.

    De brave Reuters-sportjournalist liet Zuid-Afrika het voordeel van de twijfel : dat groots, magnifiek land zal best in orde zijn.

     

    Twee vertrouwenwekkende mannen van de wereld : Zuma en Blatter

    Toen hij met de auto terugkeerde van Rustenburg waar hij de match Spanje - Nieuw-Zeeland had gevolgd, naar zijn hotel in Sandton City, op een kleine 200 kilometer afstand, werd hij door een politiepatrouille met zwaailicht tegengehouden.

    Pasje en autopapieren tonen, laten vaststellen dat er geen alcohol verbruikt was, beetje keuvelen over de sport en toen kwam de vraag, waar de reis verder heen ging.  Toen de journalist de naam van zijn hotel had opgegeven, beweerden de agenten, dat hij dat nooit zou vinden.  Ik heb een goede GPS, hoor, wimpelde de nog niets vermoedende persman de bezorgde agenten af.  Neen, mijnheer, u gaat de weg nooit vinden, want in Zuid-Afrika is het 's nachts erg gevaarlijk.  Als u ons betaalt, komt het allemaal in orde.

    Toen viel Collert zijn Rand en hij diepte er 200 uit zijn portefeuille (zowat 20 euri).  De waakzame agenten lieten hem vervolgens verder rijden.

    Een veilig land, Zuid-Afrika ?  De politie waakt. 

    Hieronder een gezongen versie met foto's van de échte Sarie Marais, om onze linkse vrienden die over onze schouder meegluren een zure oprisping te bezorgen.

    Savat

    Bron iol.com

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu ... nieuws uit Kutkije

    Tegemoetkomend aan de wens van onze trouwe lezeres, abonnee, fan en wie wat nog meer,  Helena-van-Stradi zullen we onze spraakkunst en grammatica aanpassen.  Woorden die betrekking hebben op bepaalde Prachtlanden en hun lovenswaardige gebruiken worden vermeden of omschreven.   Dit alles om goegel te misleiden en na te gaan welk soort reclameboodschappen we nu over ons heen krijgen .

    U ziet het hierboven in de titel ?  U hekent het land ?  Mooi ! Hier volgt het Nieuws in aangepaste versie

    Kutkije betreurt traagheid toetredingsgesprekken EU

    De Kutse premier Recept Perdolan heeft vrijdag zijn spijt uitgedrukt over de trage manier waarop de toetredingsgesprekken van zijn land tot de Europese Profiteursunie verlopen. Hij uitte vooral kritiek op landen als Francistan en Mofrika, waarvan de president en de bondskanselier een schandelijke affaire publiek onderhouden.  In 1870, 1914 en 1940 was het verdorie andere koek dan dit gelebber.

    German Chancellor Angela Merkel greets French President Nicolas Sarkozy upon his arrival for a meeting of European Union leaders at the Chancellery on February 22, 2009 in Berlin, Germany. The one-day meeting is taking place ahead of the G20 summit scheduled for April in London, where the leaders of the G20 nations are to discuss common measures on combating the current global economic slowdown and restructuring the world finance system.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images) *** Local Caption *** Angela Merkel;Nicolas Sarkozy

    Je t'aime. Moi non plus

    'Bepaalde landen hebben een politieke houding aangenomen in het onderhandelingsproces en wij betreuren hun inspanningen om de zaken te vertragen', zo verklaarde Perdolan in Brussel. Hij doelde daarmee vooral op de genoemde landen en het verraderlijke eiland Cyprus.

    French President Nicolas Sarkozy (L), British Prime Minister Gordon Brown (C) and German Chancellor Angela Merkel (R) attend a G20 preparation meeting at the chancellery on February 22, 2009 in Berlin, Germany. The meeting will prepare for the G20 Summit in London. Merkel said, she will try to find a way for a new global finance structure.  (Photo by Carsten Koall/Getty Images) *** Local Caption *** Gordon Brown;Nicolas Sarkozy;Angela Merkel

    De man in het midden : Ik heb net mijn onkostennota ingediend. Triootje ?

    Sinds het begin van die onderhandelingen in oktober 2005 heeft Kankera nog maar tien hoofdstukken kunnen openen van de in totaal 35 waarover gesproken zou moeten worden. Acht andere werden in december 2006 door de Euro-Profiteursunie bevroren omwille van het mislukken van de totstandkoming van een handelsakkoord tussen Kutkije en het verderfelijke eiland Cyprus.

    Nog eens vijf andere, die direct betrekking hebben op de toetreding, worden geblokkeerd door Francistan.

    'Geen enkele andere kandidaat-lidstaat heeft zo’n behandeling moeten ondergaan. Deze abnormale situatie moet veranderen. Het is moeilijk te begrijpen waarom er geen vooruitgang geboekt wordt in de hoofdstukken', zegt Recept Perdolan.  Wij bezetten weliswaar het verraderlijke eiland Cyprus, maar dat is ons grondgebied, zoals ook het grondgebied van de ganse Profiteursunie ons toebehoort.

    Kütkiye kazanı !


    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange, blanke Australiërs bevestigen hun domme identiteit

     

     

    AWOERT !

    Ook ons Bijhuis geeft blijk van zijn afschuw : hier klikken ! 

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lezer schrijft : ik ben zeer TELEURGESTELD

     

    De week-endploeg van de redactie ontving volgend bericht in de brievenbus :

    Titel: Muslim matrimonial site

    Bericht:
    Na The Brussels Journal tref ik ook bij jullie een advertentie voor "The international muslim matrimonial site". Dit staat haaks op ALLES waarvoor jullie claimen te staan. Ik ben ZEER teleurgesteld.
    Ondertekend

     

    Beste Lezer,

    We hebben het net vorige week uitgebreid uiteengezet, hoe de zaak van de publiciteit hier en ook bij de collega's van Brussels Journal werkt. Het redactionele luik en het publicitaire hebben NIETS met mekaar te maken.

    Wij staan een deel van onze ruimte af aan Google ... en zij plaatsen aangepaste reclameboodschappen die door zoekmachines nagegaan woren aan de hand van de  inhoud van de blogteksten.

    Het is precies omdat wij vrij vaak over de problemen van de islamisering schrijven, dat het hier soms op een Turks of Marokkaans reclamebureau lijkt.

    Ten bewijze van hoe dit systeem werkt : vanmorgen verschijnt er voor de eerste maal reclame van hotels in Thorn, omdat dit dorp enkele malen ter sprake is gekomen. 

    En waarom, beste lezer, doen wij dit ?  Omdat een blog als deze niet van de wind kan leven ... Sorry, hoor, wij zijn geen bedelaars : internet is gratis, onze inzet vrijwillig en ons budget bescheiden.   Elke keer als u klikt op een reclameboodschap krijgen wij daar een luttele vergoeding voor en denkt u vooral niet dat de Jaguars en Cadillacs voor onze deur staan.

    Tegelijk willen wij zeer nadrukkelijk de lezers danken die ons spontaan financieel bijspringen.  U bent schatjes. Wij trouwens ook.

     

       Savat, plaatsvervangend Hoofdredacteur

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws van het onderhandelingsfront : NVA handelt zoals verwacht

     

    Er zijn nog goede momenten van zekerheid in de politiek te beleven.  Wij lazen zonet in de Morgen een verheugend bericht, dat wij u volgaarne voorleggen in de hoop dat ook uw dag zich moge hullen in de speelse kleuren van Hoop en Volharding.

    SOEPELE N-VA

    "Bart De Wever stelt zich erg soepel op", zegt een onderhandelaar, die in niets de vrees van Herman Van Rompuy, en voor hem ook Guy Verhofstadt, deelt dat de communautaire verlangens van de Vlaamse regering met N-VA tot een "vechtfederalisme" leiden. "N-VA wil graag deel uitmaken van deze regering en is zelfs heel mild.  Een ander meent dat Bart De Wever kost wat kost wil aantonen, dat hij "een betrouwbaar bestuurder" is en daarom ook een eind meestapt in het verhaal van de anderen.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parbleu ! Jo van Damme !

     

                      Jo van Damme behoort al zeer lang tot onze favoriete columnisten, net zoals Koen Meulenaere van Knack. Van Damme schreef jaren geleden tv-kritieken waar wij elke week hunkerend naar uitkeken.  Hij was de moderator bij de televisie-uitzendingen van de Rechtvaardige Rechters en presenteerde op Canvas quizzen en spelletjes met zijn gedegen présence en afstandelijke humor.  Van Damme behoort uiteraard tot het progressieve poco-kamp, waar hij ijverig meekrabbelt als tweede violist, maar lieve god, wij zijn breeddenkerder dan heel het linkse amateurorkest bij mekaar.  Bij ons hoeft niemand zich te verschuilen als Vincent Gounod om gewaardeerd te worden.  In zijn column vandaag in de Standaard  heeft Van Damme het over Terzake en de Nieuwsredactie.  Een fragment, maar gebruikt u vooral ons bruggetje naar de volledige tekst (en voor de stripverhalenlezers, sorry, als het weer te lang is).

    'Twee Oekraïense broers die twee jaar geleden de Gentse Simon Wijffels neerstaken zijn schuldig bevonden aan poging tot moord', stak Rottey van wel. Deze zin kreeg hij nog op een vrij neutrale toon over zijn lippen. Vanaf dan kreeg hij het moeilijker om het sangfroid te bewaren. 'Van de jeugdrechter kregen ze daarvoor... een berisping.'

    Hier laste Emmanuel een korte, maar betekenisvolle pauze in, ook al om een en ander in de hersenpannen van de kijkertjes te laten doordringen. Dan fronste hij vervaarlijk met de wenkbrauwen en flapperde theatraal met zijn armen langs zijn lichaam, hiermee gestalte gevend aan gevoelens van moedeloze verbijstering.

    'U hoort het goed', stelde hij (maar kennelijk tegen beter weten in, want hij herhaalde vervolgens wat hij daarnet al eens gezegd had). 'Een jongen wordt neergestoken, wordt levensgevaarlijk gewond, blijft getraumatiseerd achter en de daders komen er vanaf met een berisping. Is dàt rechtvaardigheid?'

    Na deze inleiding kon je als kijker het antwoord wel ongeveer raden, maar voor de aardigheid wilde je toch eens weten hoeveel er straks nog zou overblijven van jeugdrechter Mieke Dossche. Die was naar de studio gekomen om de stelling te verdedigen dat het bij Justitie niet allemààl incompetente knoeiers zijn.

    Tevens zou ze op het detail wijzen dat de twee Oekraïense broers toch 10 en 16 maanden in een jeugdgevangenis hadden gezeten alvorens ze (op bevel van Vreemdelingenzaken) het grondgebied verlieten. Misschien was het ook interessant om eens uit te leggen hoe het jeugdrecht werkt, scheen die mevrouw Dossche bovendien te denken. Dat was verkeerd gedacht.

    Ten eerste ging de gaste uit van de foute veronderstelling dat voornamelijk zij het woord zou voeren. Ten tweede wilde Rottey het aantal leden van de Facebook-groep 'Stop de onderbreekcultuur op de VRT' nog gevoelig opvoeren. Ten derde had hij zich voorgenomen om helemaal tegemoet te komen aan het gesundes Volksempfinden dat het liefst soep wil koken van alle criminelen en rechters samen.

    'Een berisping, wat ìs dat nu concreet?' vroeg Emmanuel. Hij gooide daarbij zijn armen nog net niet in de lucht. 'Krijgen ze van de rechter een briefje waarop staat: jullie zijn stout geweest?' Aandachtige waarnemers smaakten een vleugje sarcasme. Mevrouw Dossche besloot dat evenwel te negeren en probeerde nog een keer uit te leggen dat jeugdrecht niet als voornaamste doelstelling heeft dat tuig in de vergeetput te gooien, maar zo mogelijk weer op het rechte pad te brengen. Ja, zij wordt tenslotte betaald om dat te zeggen.

    Het strookte in geen geval met Rottey's zienswijze. 'Poging tot moord en die gasten lopen los?' 'Is dat een signaal aan de bevolking?' 'Zou u niet beginnen om een beetje beter te gaan communiceren?' onderbrak hij nogmaals Bossche, die - het kan een verkeerde indruk zijn - net op dat moment iets probeerde te communiceren.

    Het was onderhand duidelijk dat haar verdere antwoorden zijn vraagstelling en de vlotte voortgang van het programma slechts zouden hinderen. 'En hoe voelt de familie zich, denkt u?' 'En die schadevergoeding, dat komt ook uit onze zak hé, vergeet dat niet!' 'Een berisping dat is geen straf, ge geeft het toch zelf toe?' 'En zwijg als ik u een vraag stel.'

    Omdat ik thuis nog met een verouderd tv-toestel werk, was het niet mogelijk om onder het schedeldak van Rottey te kijken, maar het mag niet worden uitgesloten dat hij op dat moment aan maatregelen dacht die wellicht méér indruk zouden maken op jeugdige criminelen, gaande van 56 sterren op hun gezicht tatoeëren tot dwangarbeid op de redactie van Terzake.

    Het wordt echt tijd dat het vakantie is.

    Jo van Damme

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze dollle diva

     

     Dolle Diva

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thorn, het witte stadje in Nederlands Limburg

     

    Thorn  is het eerste Nederlandse dorp op de westelijke Maasoever vanaf Maastricht. Het ligt bij het Belgische Kessenich. Het heeft het als buurdorpen: Ittervoort, Panheel en Wessem. Voordat Thorn op 1 januari 2007 werd samengevoegd met de andere gemeenten Maasbracht en Heel tot de nieuwe gemeente Maasgouw was Thorn zelf een gemeente. Het staat bekend als het Witte Stadje vanwege haar witte huisjes in het centrum. Op 1 november 2006 had de gemeente Thorn een inwonertal van 2594 mensen (bron: CBS) en een oppervlakte van 6,60 km² (waarvan 2 km² water).

    Eerst was de streek van Thorn heel moerassig. Dat veranderde pas na ontginning voor de 10e eeuw. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen. Omstreeks 990 werd op een hoogte, dichtbij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint (Hildewaris), een klooster voor benedictaressen gesticht. Dat klooster groeide uit tot een wereldlijk stift (een klooster voor adellijke dames) en een vorstendom. Tot dat Land van Thorn behoorden Thorn, Ittervoort, Haler, Grathem, Stramproy, Baexem en Ell.

    Volgens de legende lag er ooit tussen Thorn en Kessenich een legendarisch verdwenen stad met de naam Vijvere. Dat zou verzonken zijn als straf van God. Daar ligt nu het moeras het Vijverbroek.

    Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. De huizen werden witgeverfd omdat ze vaak zijn vernield en er dus verschillende bouwsels in werden verwerkt. Door die witte huisjes en de rust van het dorpje werd Thorn al gauw geliefd door kunstenaars en tegenwoordig toeristen.

    Thorn lijkt  mini-Brugge te zijn.  Een van de wegwijzers in het dorp verwijst trouwens (als een soort grap) naar Brugge met de afstand.  U kan rondvaren op de Maas en de plassen, er zijn wilde paarden en heel wat toeristen, maar lang niet zo talrijk als in Brugge. Een echte verademing voor een dagexcursie.

    En de winnaar van onze prijsvraag is MARC, JOHN en OVI

     Proficiat : u wint elk een reis naar Thorn met de eigen wagen en u mag zoveel genodigden meenemen als u wil.

    Wikipedia

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Boer Charel gaat trouwen

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelgasten - door Pion Liber
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Minister Marie Arena  wil asielzoekers onderbrengen in leegstaande kazernes. Vandaag te lezen op teletekst van VTM en bevestigd in de nieuwsuitzending:

    Federaal minister M. Arena heeft een noodplan klaar om zo’n 500 asielzoekers onder te brengen in leegstaande kazernes en openbare gebouwen.

    Asielzoekers die nu in hotels verblijven, kunnen dan verhuizen. Als er geen oplossing komt voor het opvangtekort zouden er in de zomer ongeveer 1000 vluchtelingen in hotels in en rond Brussel moeten verblijven, maar dat is te duur.

    Te noteren dat er momenteel zo’n 400 asielzoekende hotelgasten zijn, zoals in de voormiddag te lezen viel op de teletekst van de Eén, maar er in de loop van de namiddag werd afgehaald. (Tiens, hoe zou dat nu komen?)

    Wie zal dat betalen, wie heeft zoveel geld?

    Wie heeft zoveel ping, ping, ping ,

    Ping, wie heeft zoveel geld?

    De belgische staat natuurlijk.

    En nog iets: ik heb nergens gelezen hoeveel dakloze autochtonen er zijn.

    PION LIBER

                                                                                


    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Antwerps Athenaeum is een moslimschool geworden

     

    In onze vrij evenwichtige samenleving van pakweg 30 jaar geleden, zou een gesprek over het al dan niet dragen van een sjaaltje als een non-debat zijn afgedaan.  Er waren toen weinig moslims en mochten de zeldzame dames onder hen  zich getooid hebben zoals zij nu plegen te doen er zou waarschijnlijk nauwelijks reactie op gekomen zijn. 
     
    Het is evident dat mensen zich kleden zoals zij dit wensen, daar moeten we zelfs geen grote principes van Vrijheid en Verlichting bij betrekken.  Er is echter heel wat veranderd en in ijltempo : onze maatschappij staat onder druk, velen voelen dat er van alles aan de gang is, dat verder reikt dan de gebruikelijke evolutie en vooruitgang van de beschaving.  De na-oorlogse boodschap van werken, ontspannen, sparen, de samenleving verbeteren, is verdwenen.  Er heerst onzekerheid en er wordt ons voortdurend aangepraat, dat we ons geen zorgen moeten maken : de aan gang zijnde vredelievende  invasie wordt ons aangesmeerd als een opvang uit solidariteit  (en Wietergutmachung, wegens ons koloniale verleden)  en wie daar kritiek op heeft, is een bange angsthaas, een extremist of een racist.  Ik vergat : een marginaal.
     
    Het athenaeum van Antwerpen is anno 2009 een moslimschool geworden.  Plots heeft heel Vlaanderen dat kunnen vaststellen tijdens enkele televisiejournaals :   sommigen blijven hier onverschillig bij maar de meeste mensen zijn verbaasd,  schrikken en wenden het hoofd af.  Vlaanderen is voldoende gehersenspoeld om niet in te gaan op de feitelijkheden : de jarenlange indoctrinatie mist haar effect niet.
     
    Het Antwerpse athenaeum, de pluralistische tegenhanger van gereputeerde colleges, heeft altijd een aureool van verdraagzaamheid, openheid en rebelsheid met zich gedragen.  Generaties jongeren uit alle lagen van de bevolking en van huis uit grootgebracht met de klassieke Europese religieuze en filosofische achtergronden werden er gevormd tot kritische volwassenen.  We schreven het reeds eerder : katholieken, protestanten, joden en vrijzinnigen gingen met mekaar om, zonder mekaar te verdringen. Er was geen cent pijn.
    .
    De huidige directie is héél ver gegaan met de politiek-correcte interpretatie van de tolerantie.  Tot zij heeft ingezien, dat de vrijheid die ze toestond aan de enen, tevens de onvrijheid betekent voor anderen.
     
    Dit is een typevoorbeeld, dat onze geroemde democratische principes geen weerstand bieden tegen islamadepten die  voortdurend de mond vol hebben over rechten en het als hun plicht beschouwen,  de wereld naar hun hand te zetten.
     
    Dezer dagen verschijnen er lezersbrieven in de media (Knack o.m.) van vrijzinnige familievaders die hun kinderen veeleer naar het katholieke net zullen sturen dan
    naar deze door de moslims overheerste school. Zij overwegen niet eens  het neutrale gemeenschapsonderwijs op te eisen :   "Hier, het is van jullie ... Wij vragen asiel bij het katholiek onderwijs."
     
    Over de uitlatingen van de kierewiete imam Nordine moet niets meer gezegd worden : hij wordt niet langer au sérieux genomen. Hij kan zich wellicht toeleggen op zijn carrière bij de Lijn. Of de studie van de oorsprong van de aarde.
     
    Anders is het gesteld met  politici die, al dan niet gevraagd, hun mening geven over deze affaire. En daarmede ofwel een grote naïviteit  tentoon spreiden of doorzichtig opportunisme. De NV-A heeft het over de vrijheid van meningsuiting en kwalificeert de imam als een domme man.  Iedereen die niet Bart de Wever heet,  is natuurlijk dom.  Maar op zich ontwijkt deze partij de grond van het probleem en waakt ze er angstvallig over geen "straffe" uitspraken te doen.  Toetreden tot het systeem, dat is over eieren lopen.
     
    Vandaag komt ook Maya Detiège van de sp-a op de proppen met een voorstel : een dialoog met de moslims.  Daar had nog niemand aan gedacht. Brave Maya denkt, dat een gesprek met de moslims zal leiden tot een oplossing.   Als u het boekje Los van de onverdachte poco-auteur Tom Naegels heeft gelezen, dan weet u hoe de palavers verlopen tussen moslims onderling en tussen de afgevaardigden van de overheid en de moslims : er komt enkel overeenstemming, als de overheid toegeeft, of een vereniging opricht waar subsidies naar toe gaan.
     
    Wij hebben natuurlijk makkelijk praten, want wij zijn geen politieke partij en zoals u allicht vermoedt ook geen aanhangers van de islam.  Daarom kunnen wij ons veroorloven duidelijk te zijn.  Belgische moslims hebben de totale vrijheid hun godsdienst te beleven en hun vrouwen mogen op straat hun haren bedekken.  Daar is geen discussie over, het raakt onze kouwe kleren niet.
    Voor de rest moeten zij  soms keuzes maken :  bijvoorbeeld voor bepaalde functies bij de openbare dienst. Of bij het schoollopen in het NEUTRALE gemeenschapsonderwijs. De directie beslist over het schoolreglement, en wie dat niet aanvaardt, komt er niet in.
     
    Ons  gemeenschapsnet wordt niet omgebouwd tot een islamnet. Neutraliteit is een verworvenheid  die wij ons niet laten afnemen door personen die terug naar de Middeleeuwen willen. Het neutrale gemeenschapsonderwijs (voorheen rijksonderwij) is precies in het leven geroepen om destijds te ontsnappen aan het monopolie van het rk-godsdienstonderwijs.  En niet om zich te laten inpalmen door de moslims.
    .
    We hebben in dit politieke debat tot hiertoe enkel duidelijke taal gehoord van Filip Dewinter. Dat zal u allicht niet verbazen : de enige die het zich durft veroorloven de confrontatie aan te gaan. Hij mag dan ook niet op televisie komen.
    .
    Savat 
     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is deze foto genomen ? Laatste pogingen ...Morgen de uitslag !

     

    .
    Wij weten het zelf echt niet maar we hebben een vermoeden.  Dat is zoals in de politiek : van iets de ballen afweten, maar fijntjes laten doorschemeren dat je goed op de hoogte bent maar de kans aan anderen laat om de zaken uiteen te zetten. Wie wil aanspraak maken op de dankbaarheid van de redactie en wellicht een van onze fel gegeerde en fameuze prijzen in de wacht slepen ? En wellicht eeuwige roem voor even ?


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na militaristen, nu asilisten in de kazernes ?

     

     

     

    De verzadiging van de opvangcapaciteit voor asielzoekers blijft voor wrevel zorgen binnen de regering. Minister voor Maatschappelijke Integratie Arena wil nu leegstaande kazernes en overheidsgebouwen openstellen voor asielzoekers.

    Volgens het Vlaams Belang zou de huidige capaciteit van de opvangstructuren moeten volstaan. Immers: er zijn 16.500 opvangplaatsen, terwijl er in 2007 en 2008 respectievelijk 11.120 en 12.250 nieuwe asielaanvragen werden ingediend. Als men er dus in slaagt de asielaanvragen binnen het jaar af te ronden én de afgewezen asielzoekers ook daadwerkelijk het land verlaten, zou er zich geen probleem mogen stellen.

    Bij de hervorming van de asielprocedure werd ernaar gestreefd asielaanvragen binnen de termijn van maximaal 1 jaar af te handelen. Er bestaan echter geen duidelijke officiële statistieken betreffende de duur van de afhandeling van asielaanvragen, maar het is duidelijk dat de nagestreefde termijn niet wordt gehaald.

    De huidige regeringsrel bewijst nog maar eens hoezeer de asielprocedure en de opvang van asielzoekers met elkaar verstrengeld zijn. Het feit dat Annemie Turtelboom (VLD - Asiel en Migratie) bevoegd is voor de asielprocedure en Marie Arena (PS - Maatschappelijke Integratie) voor de opvang van asielzoekers, bevordert uiteraard niet de coherentie van het beleid. Premier Van Rompuy, die het asielbeleid nochtans ‘prioritair’ noemt, laat echter aanmodderen.

    Het Vlaams Belang pleit er voor de instroom van asielzoekers onder controle te houden en zelfs verder in te perken, de asielprocedure beduidend in te korten en de bevoegdheden inzake asielprocedure en asielopvang in handen van één minister te leggen.

    Bovendien waarschuwt het Vlaams Belang voor een verdere en grotere aantrekkingskracht van België op illegalen gelet op de hangende discussie binnen de regering die door de (Franstalige) linkerzijde wordt gevoerd en die dreigt uit te lopen op een nieuwe en catastrofale regulariseringsgolf.

    Gerolf Annemans Filip De Man

     




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!