Angeltjes
22-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regus Patoff heeft het gezegd.



Deze morgen was op de RTBF Zwarte Lola de "invitée d'honneur" (misschien is "horreur" een beter woord). Jullie weten dat ik af en toe de RTBF beluister in plaats van de zogenaamde VRT, omdat de franstaligen nu eenmaal hun eigen volk door dik en dun steunen. Bij de sogennante VRT wordt het eigen volk vooral voortdurend afgebroken, belachelijk gemaakt en in de rug geschoten. Dus, op de RTBF deze gevleugelde uitspraak gehoord uit de misprijzende mond van madame la ministre: "Men heeft er de PS moeten bijhalen om de regeringsvorming uit het slop te halen, nadat oranje-blauw er zes maanden lang een knoeiboel van gemaakt had".

Zware kost vanwege een dame waarvan de partij zes maanden lang haar humanistisch robotje vanop afstand bestuurde om die onderhandelingen net te doen mislukken. Moesten politiekers buikkrampen krijgen na iedere openbaar verkondigde leugen dan zou er nog wat afgekermd en gekreund worden in regering, kamer en senaat.

Ik heb gezegd, Regus Patoff



"Je t'aime encore plus quand tu n'es pas là"
(een oud maar toepasselijk liedje ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flardje hoopvol nieuws uit Europa



We zijn over het algemeen geen fervente gelovers in  de stellingnames door Europese bewindslieden maar we zijn evenmin a priori gekant tegen elke uitspraak die zij doen.

Vandaar dat we dit stukje economisch nieuws overnemen uit Knack.be in de hoop dat er voor een keer waarheid zit achter deze beweringen in verband met de financiële situatie op de beurzen. 

Dat zich een economische terugval aan het ontwikkelen was, werd tot vorige week heftig ontkend.  De kredietcrisis die in de VS startte, loopt natuurlijk uit over Europa, gezien de mondiale verbindingen van de financiële instellingen.  Dat voor het overige de Europese en Amerikaanse economie verschillen, is het hoopvolle signaal dat de Luxemburger Juncker meegeeft, hierin bijgetreden door de Financie-commissaris Almunia. 

De stellingname van de Luxemburgse premier over het voortbestaan van het land B viel bij vele Vlamingen niet in goede aarde.  Laten we hopen dat hij van deze materie beter op de hoogte is.

Vermits een recessie in de Verenigde Staten niet langer valt uit te sluiten, moeten we beseffen dat zo'n terugval gevolgen voor de eurozone kan hebben.

Dat verklaarde de voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker maandagavond na een vergadering van de ministers van Financiën uit de eurozone.

"Toch is er geen reden tot overdreven pessimisme", zo stelde de Luxemburgse premier. Juncker benadrukte dat de Europese economie wel gezond is en zich grondig van de Amerikaanse onderscheidt. Ook EU-commissaris Joaquim Almunia, verantwoordelijk voor financiële zaken, onderstreepte de wezenlijke verschillen tussen de Amerikaanse en de Europese economie.

"We hebben geen tekort op de lopende rekening, onze rentestand is niet vergelijkbaar met de Amerikaanse en het overheidstekort is vorig jaar beneden de 1 procent gedaald."

http://www.knack.be/index.jsp


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran waarschuwt



Terecht waarschuwt een Iraans volksvertegenwoordiger Nederland voor de gevolgen van het vertonen van de Wildersprent, de zogenaamde anti-islamfilm.

Het is een hele opluchting vast te stellen dat het democratische Iran, zich positioneert in het debat van 10 minuten kijkgenot of -afschuw. Als de projectie plaatsgrijpt, zullen er protestacties plaatsgrijpen in Iran en daar kennen ze iets van. Zelfs vrouwen zouden kunnen meedoen, als ze toelating krijgen van hun hoeders.

Jongens, het wordt wat !  De Première zou plaatsvinden vrijdag 25 januari maar verdere coördinaten ontbreken.  Sommigen beweren dat er zelfs helemaal géén film is en dat dit een loutere reclamestunt is van Wilders.  Die verdient dan toch een Oscar.

Onderstaand (verkleind) fotootje uit Iran is helaas geen reclamestunt. Het onderstreept wel wat waarschuwingen van deze landen waard zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme en Brussel


ma 21/01/08 - Brussel moet de mogelijkheid krijgen om op economisch vlak, inzake infrastructuur en arbeidsmarkt, maar ook financieel voor een stuk zijn grenzen te overstijgen. Dat heeft Yves Leterme (CD&V) gezegd in Le Soir. Brussels minister-president Charles Picqué (PS) reageert verheugd.

"Op een bepaald moment moet je durven een structuur of een beslissingsproces op poten te zetten dat verder gaat dan de 19 gemeenten", aldus Leterme.

Volgens Leterme moeten ook anderen meebetalen voor bevoegdheden die Brussel nu alleen financiert, zoals op het vlak van mobiliteit.

"Vlamingen en Walen hebben er belang bij dat je vlot door Brussel kunt rijden. Ik moet daarvoor betalen. Ik doe dat nu al, maar misschien zou dat wel meer mogen zijn."

"Brussel is ook een fantastisch economisch instrument waar iedereen kan van genieten. We moeten dus bereid zijn om mee in te staan voor de investeringen die daarvoor nodig zijn", meent Leterme.

Brussels minister-president Picqué reageert tevreden op de verklaringen van Leterme. Het geeft volgens hem aan dat de CD&V'er inziet dat de economische ontwikkeling van Brussel van groot belang is voor het hele land.

"Meer zelfs, Yves Leterme ziet oplossingen die bijzonder redelijk lijken en die een onmiskenbaar positieve weerslag zouden hebben voor de Brusselaars", luidt het.

Tevredenheid is er ook omdat Leterme Brussel erkent als een volwaardig gewest, zegt dat het normaal is dat anderen meer middelen besteden aan Brussel en dat de Brusselaars zelf moeten nadenken over hun toekomst.

Picqué hoopt dat de discussie over de staatshervorming "verder in dit klimaat kan plaatsvinden wanneer het over Brussel gaat".

-------------------------------------------------------------------------------------

Dat ziet er goed uit !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen klassering, geen subsidies

Deze mooie foto om u mede te delen, dat de gildehuizen op de Grote Markt van de stad van Allah niet geklasseerd zijn als landschapsmonument.  Da's namelijk te lastig, want dan moet voor elk evenement dat de burgemeester en concertorganisator inricht toelating gevraagd worden aan de Vlaamse Gemeenschap.  Stel dat die weigeren, wat een ramp !  Intussen kunnen we ook fluiten achter subsidies, want zonder klassering geen centen. Dat is echter geen ramp : we hebben schulden zat !


21-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schepen geeft homoles



Voor een keer is het geen tikfout van ons, er staat wel degelijk homoles en niet hommeles.

In Den Haag zal de liberale schepen van onderwijs, de wethouder die toevallig homoseksueel is, wat ons overigens niet kan schelen, les geven aan 30 leerlingen over homoseksualiteit.  Vooral om de jonge moslims bij te brengen, dat homo's die ronddrentelen in parken dat niet doen om een pak slaag te krijgen maar wel om met een soortgenoot  een pijpje te roken, en als je met een homo op het dak van een hoge building rondwandelt, je naar het panorama moet kijken en niet proberen de homo naar beneden te flikkeren.

Politici inzetten in het onderwijs, lijkt ons eerlijk gezegd een nuttige zaak voor de gemeenschap.  Normaliter zit zo'n schepenkerel in zijn kantoor met papieren te schuiven tot het vijf uur is om naar huis te hollen.  Soms met een ommetje langs het fietsenhok voor een fijn pijpmoment.

Waarom wordt dit voorbeeld niet gevolgd bij ons ?  Beulemans uit Brussel heeft best wat te vertellen over  "Socialisme en sadisme in het openbaar ambt".  Die van Antwerpen "Een goed politicus is een knap concertorganisator".  Sint Niklaas : "Racistische moppen vertellen màg,  als ze over een neger handelen".  Alweer positieve bijdragen.

Savat

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/189039/index.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De CD&V nieuwjaarsreceptie - II


Na de duidelijke woorden van Etienne Schouppe over zijn verwachtingen in verband met de nieuwe regering, waarbij de communautaire eisen gereduceerd worden tot een "borrelnootje" (om de ridicule beeldspraak van de N-VA over te nemen), werd Bart de Wever naar zijn mening gevraagd. Hier volgt een fragmentje :
 
Ook de uitspraak van Schouppe dat de communautaire onderhandelingen geen doel op zich mogen worden, maar alleen een middel zijn voor een beter beleid, beangstigt De Wever niet.

"Dat staat letterlijk in het N-VA-programma. Je moet geen hervorming doen om te hervormen maar om de welvaart en het welzijn te verhogen."

CD&V maakt zich dan ook niet schuldig aan bochtenwerk, besluit De Wever. "Ik was op de receptie aanwezig, ik heb helemaal niet de indruk dat die partij op haar stappen terugkeert

Als sprekerds in het élan van hun redevoeringen (die ze soms met élan van een papiertje lezen)  sprekeren over "wij gaan niet akkoord met separatisme om het separatisme" of "wij willen geen hervormingen om de hervormingen" dan krijg ik meestal een jeukend gehemelte van lastigheid.  Wees verdraaid duidelijk !  Zeg wat je wel wil en draai niet rond de pot.  Doe zoals de Oekrainse  Biza-minister en klop de burgemeester van Kiev tegen de vlakte.  Dan kan je achteraf nog altijd vergoelijken : "Ik klop niet omdat ik kwaad ben maar gewoon omdat ik graag klop. Het zit in mijn genen".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik oeweet van nieks



Als u beweert dat wij vooringenomen zijn, kunnen wij u dat met vreugde bevestigen, beamen, toegeven. Wij hebben soms boontjes voor enkelen en wij hebben vooral hartsgrondige hekels aan velen.  Vanmorgen stuurde een van onze reageerders een uitgebreide berekening van de wedde en vergoedingen en andere terzijdes die een minister van het land B maandelijks opstrijkt.  Onfatsoenlijk veel voor 1 persoon gedurende 1 maand.  Vele landgenoten krabbelen dat bedrag niet bij mekaar in 1 jaar tijd.  En dan zijn er ministers die hautain hun verantwoordelijkheid wegwuiven.  Neem nu deze gevallen :



Neen, dat zijn géén ministers, alhoewel het populaire jongens zijn, deze brave lieden die een politie-agente doodden en die door Laurette Onkelinx, gewezen justitieminister, vrijgelaten werden tegen het advies in van het parket-generaal. En weet u wat dat kronkelvrouwtje vandaag verklaarde ?  Zij is niet verantwoordelijk, het was haar administratie die de vrijlating van de brave bandieten had aanbevolen.  Pardon ?  Is een minister niet verantwoordelijk voor de daden van het departement ?  Is de wedde misschien te klein ?  Als de administratie iets behoorlijks produceert, staat de minister meestal op de eerste rij om de pluimen voor de hoed in ontvangst te nemen.  Als er kemels geschoten werden, steekt minister Struisvogel de kop in het woestijnzand.

Vooringenomen zijn we, dat valt niet te ontkennen.  En wat vindt u van de misdadige, lichtjes laffelijke  houding van Onkelinx, de grootste ramp die ooit justitie getroffen heeft, groter nog dan de beurscrash die aan de gang is. Vooringenomen, zij ? Ze oeweet van niets.

Savat






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moslims in het verweer



Nadat de Nederlandse regering en zowat heel het bestand van politiek-correcte cultuurzelfmoordenaars zich met alle middelen hebben afgezet tegen Wilders, komen ook de moslims in het verweer. Dezen voelen zich langs alle kanten ingedekt en gesteund door de traditionele politici en zelfs in het Euro-parlement mag de moefti van Syrië zijn tolerante zegje komen doen zonder veel tegenspraak te ontmoeten.

Zij eisen gelijkberechtiging en ze zullen iedereen die zich kritisch uitlaat over de koran een proces aan het been lappen.  Nu wordt dus openlijk gezegd wat Vlaams Belang al jaren aanklaagt en ook de PVV sedert zijn oprichting : de vrije meningsuiting zal aan banden gelegd worden als de moslims talrijk genoeg zijn. 

Momenteel dreigen zij met procedures langs de nationale rechtbanken.  Binnenkort wordt de sharia ingeschakeld. Zie ondermeer ons stuk hieronder over wat zich in Groot-Brittannië afspeelt.  Het is maar een kleine stap om te eisen dat uitspraken over de koran vanzelfsprekend moeten beoordeeld worden door islamitische rechters in de sharia-rechtbanken.

De islam is helaas geen tolerante godsdienst van vrede.  Wel een stugge maatschappijvorm die onze zwakke en verdraagzame cultuur allengs aan het wegduwen en overnemen is.  De moslims doen dat behendig en uiteraard met de onbegrijpelijke medewerking van de regimepartijen in West-Europa. 

Toegeven is makkelijk zolang er centen zijn om de brutaaltjes te sussen.  Helaas, die raken snel op.  En dan ?
Gelukkig is er altijd een flink deel van de openbare opinie dat weet wat er aan de hand is.

Leest u even dit hartverwarmende stukje uit de Elsevier ?
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel.asp?artnr=188978 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthias Storme klauwt naar Reynebeau

20-01-2008 - Matthias Storme - weblog van Matthias Storme

In de Standaard van 19 januari bleek nogmaals dat Reynebeau op zijn best is wanneer hij opiniestukken schrijft waarin hij duidelijk voor een stelling uitkomt (in casu het stuk "Het neoliberalisme spreekt Engels") en op zijn slechtst wanneer hij ogenschijnlijk neutraal aan berichtgeving of geschiedschrijving beweert te doen (nl. in de bijdrage over Bruno Valkeniers "De man die uit de schaduw komt"). In de laatste bijdrage beoefent de historicus zijn geliefde techniek van het amalgaam met het oog op "killing by association". En al kan ik op veel andere slakken ook zout leggen, ik beperk me om op de selectiviteit van het geheugen van Reynebeau te wijzen wat de Orde van de Vlaamse Leeuw betreft. Volgens Reynebeau zou de passage van Valkeniers in de vzw Beweging Vlaanderen-Europa een ruk naar rechts hebben veroorzaakt, die ertoe zou geleid hebben dat de Orde van de Vlaamse Leeuw "(die) traditioneel meestal naar prominenten uit de brede culture le sfeer (ging)" (...) "de jongste jaren naar laureaten uit de radicaal-Vlaamse frontlijn, met 'de burgemeesters van Halle-Vilvoorde' en Remi Vermeiren, het 'gezicht' van het Warandemanifest" en "in 2007 naar de meest flamingantische van de vorige generatie christendemocratische politici, Herman Suykerbuyk".

Welnu, zoals vaker ziet Reynebeau spoken. De Orde van de Vlaamse Leeuw werd 16 keer uitgereikt onder voorzitterschap van Piet Blomme en de jongste 8 keer onder mijn voorzitterschap. De allereerste Orde werd uitgereikt aan een Vlaamse strijdende politicus uit de frontlijn, nl. Ernest Soens; in die eerste periode ging de Orde verder 6 x naar prominenten uit de culturele sfeer (Deleu, Durnez, Briers, Brouwers, Marijnissen, Penninckx), 4 x naar personen uit het verenigingsleven van de Vlaamse beweging (Sevenants, Gerlo, Campo, Van Overstraeten), 3 x naar een journalist (Grammens, Platel, Ruys) en 2 x naar historici (Simons, Willemsen). Sedert ik voorzitter ben werd ze 3 x uitgereikt aan een kunstenaar (Jari Demeulemeester, Harold van de Perre, Hubert van Herreweghen), 1 x aan een journalist (Kees Middelhoff), 2 x aan Vlaamse strijdende politici (Leo Peeters en Herman Suykerbuyk), die moeilijk kunnen gezien worden als een symptoom van extreem-rechts, en 2x aan personen uit het verenigingsleven van de Vlaamse beweging (Ludo Abicht en Remi Vermeiren). Wie die 8 namen ziet kan moeilijk ernstig stellen dat hier een "ruk naar rechts" heeft plaatsgevonden die met de "passage" van Valkeniers te maken zou hebben. Valkeniers is geen lid van de Orde van de Vlaamse Leeuw. Suykerbuyk is al evenmin lid van de "club die hem de onderscheiding toekende" (tenzij als laureaat en eerst sinds dan); beiden zijn wel lid van de Beweging Vlaanderen-Europa. Het klopt dat enkele recente uitreikingen van de Orde plaats vonden in samenwerking met die Beweging en met name gekoppeld werden aan de uitreiking van een Gulden Spoor door die Beweging. Dat heeft op de eerste plaats te maken met de kost van zo'n organisatie. Maar wie op die "koppeling" wijst, mag er aan herinnerd worden dat juist daardoor de jongste jaren er nog veel meer uitreikingen hebben plaatsgevonden aan "prominenten uit de brede culturele sfeer", al heten die dan "Gulden Spoor" in plaats van "Orde van de Vlaamse Leeuw": in 2006 Godfried Lannoo en Patricia Carson, in 2007 Jean-Pierre Rondas Connie Neefs en Norbert d'Hulst. Maar volgens Reynebeau getuigen al die namen natuurlijk alleen maar van een "klein flamingantisch milieu waarin men elkaar prijzen geeft".

Het is erg waarschijnlijk dat de betrouwbaarheid van Reynebau's verhaal in andere opzichten niet groter is en zijn paranoia even groot.

Tot slot: ik heb niet de minste behoefte om te ontkennen dat er wellicht meerdere verenigingen zijn waarvan Bruno Valkeniers en ikzelf allebei lid zijn. Hetzelfde kan wat mij betreft wellicht gezegd worden van omzeggens elke in het verenigingsleven actieve Vlaming. Uit de grote hoeveelheid verbanden die tussen mensen in Vlaanderen kunnen gelegd worden enkel diegene halen die in een complottheorie passen en al de rest verzwijgen is een vorm van journalistiek die misschien past in De Morgen maar zowel de Standaard als een historicus onwaardig is.

Voorzitter Orde van de Vlaamse Leeuw.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.If you like to kill, go to Brasil

 
Wat een fijn record zal Brazilië dit jaar neerzetten !  Whaw, geweldig : de één miljoenste moord is op komst. Ja, lieve verbaasde mensen alom, het is zover.  En dit op amper 30 jaar tijd, van 1978 af, deze statistiek  wordt even zorgvuldig geteld als de  gesneuvelde bomen van het regenwoud.

Een grote, dikke, hartelijke, welgemeende PROFICIAT aan onze Braziliaanse vrienden.  Wie doet het hen na, elk jaar gemiddeld 34.500 landgenoten het hoekje om helpen ?  Wij doen ook ons best, daar niet van, maar wij hebben geen 190 miljoen keuze-slachtoffers en wij zijn nog maar op weg naar de echte multiculturele samenleving. 

Een vraagje : zijn de Indianen uit het Amazonewoud hierbij geteld ?  Of zitten die bij de arbeidsongevallen ?



En de grootste watervallen ter wereld, de Iguacu, hebben ze ook in Brazilië, alhoewel het een grensgeval is.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier gaan we weer ...


Paul Geudens maakt in de Gazet van Antwerpen gehakt van het communautaire CD&V standpunt naar aanleiding van de nieuwjaarstoespraak door Etienne Schouppe.

Met het oog op de naderende sociale verkiezingen in mei bestaat er geen twijfel over dat het ACW zich wil aandienen bij de werkende bevolking als een uitgesproken sociale partij die het dure leven bestrijdt, vecht voor de werkgelegenheid,  meer loon en zich niet wil bezighouden met futiliteiten zoals de staatshervorming of de splitsing van BHV.  In Etienne Schouppe hebben zij een prima woordvoerder en uitvoerder van de ACW-dictaten.

Het afvoeren van de ondervoorzitter, Cathy Berx als gouverneur van de provincie Antwerpen, zou best kunnen te maken hebben met de bedoelingen van de ACW-top die op deze manier de positie verstevigt binnen de partij om vlotter af te rekenen met het vlaggengezwaai. Niet dat Berx dit ooit deed, maar je weet nooit of haar aanhang niet te groot wordt.

Er is geen bezwaar tegen maatregelen om het dure leven in te perken, de werkgelegenheid te bevorderen en te zorgen dat de levensvoorwaarden goed zijn voor iedereen.  Er zijn wel dikke vraagtekens te plaatsen tegen de dubbelzinnige houding van het ACW (en het ABVV/ACOD) over de greep die zij op de politiek uitoefenen. Over de macht die zij verwerven in het maatschappelijke leven en over hun ondubbelzinnige staatsbehoudende belgische reflexen.  De vakbonden zijn niet alleen de handlangers van de  unitaristen, zij zijn de gangmakers tegen het Vlaams-nationalisme. Kijk naar hun houding tegenover Vlaams Belangleden in hun stalinistische organisaties. De syndicaten zijn ongetwijfeld de doodgravers van de democratie.

Wordt Leterme  eerste-minister van een coalitie die enige schijnbeslissingsmacht zal delegeren voor de  gewestelijke werkgelegenheid, in ruil voor afstand van de rand naar Brussel en een grote belgische kieskring ?  Uiteraard zou deze realisatie voorgesteld worden als de ultieme droom van de Vlaamse Jefkes die moeten begrijpen dat er een degelijke prijs betaald wordt voor dit flutgebeuren.

Verhofstadt naar de EU als voorzitter van de commissie ? Voor de VLD een dubbel schot in de roos : Guynokkio heeft het lang genoeg uitgehangen, anderen willen ook eens wat en met die nieuwe functie, valt er nog electoraal te oogsten.
 
Vlaaanderen staat er goed voor :  ja-knikken en centen opsturen, zoals steeds.  Gelukkig zijn er nog die het spelletje doorhebben en die de werkelijkheid blijven tonen.

Ray

http://gva.typepad.com/standpunt/
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijk


Met het schrijden der jaren kom je tot de vaststelling dat je vooral weet, dat je niet te veel weet.  Het was destijds een populair chanson dat gesproken werd door de acteur Jean Gabin met een diepe bromstem "ik weet dat ik niets weet".  En dat voor een Fransman.
 
Internet is een rijke bron van kennis en wetenschap, ontspanning en desinformatie.  Een groot stuk van de wereld  zit op internet en vecht voor zijn plaatsje, zijn stukje waarheid, zijn eigenheid, zijn anderszijn, soms zijn boosaardigheid en vaak ijdelheid en pronkzucht.    Waarom Angeltjes zich in deze stoet bevindt, maakt iedere lezer voor zichzelf uit, u heeft allemaal gelijk .
 
Maar heel soms moeten wij op onze tenen gaan staan om ons geen reputatie op de hals te halen, die we absoluut niet wensen. Laat ons dit zeggen : wie in Vlaanderen de keuze maakt voor rechts conservatief Vlaams-nationalisme, kan rekenen op een moeilijk begaanbaar pad.  Dit is geen ontspannende surftocht  naar het beoogde doel. Waar het enigszins kan, moeten we proberen ons te laten aanvaarden, zonder onze eigenheid prijs te geven.  U weet ondertussen dat wij -met vallen en opstaan- via deze bescheiden blog een goede relatie proberen te ontwikkelen met een aantal Nederlandse gelijkgezinden. Op basis van onze gemeenschappelijke taal en geschiedenis is dit de evidentie zelf.  In Nederland groeit de belangstelling voor Vlaanderen en dat is verheugend.  Zolang er Nederlanders zijn die ons "belgen" blijven noemen en Vlamingen die de Nederlanders bedenken met scheldnamen is er werk aan de winkel.  Om te beginnen op deze blog : wie meent grappig te zijn in zijn reacties door termen te gebruiken als kaaskoppen, ziet zijn reactie verdwijnen.
 
We weten niet veel maar wel dat we zoiets niet willen. En voor de rest blijven we even goede vrienden
 
De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams televisiedrama in nood ?


We hebben het hier nog maar net vorige week geschreven dat de openbare omroep naast zijn vaste subsidie (circa 300 miljoen euro per jaar) nog allerlei andere snoepjes ontvangt van andere ministeries dan Media, of Bert Cultuur bevestigt ons vermoeden.  

"Tot hiertoe" zo verklaart het kabinet "was het bedrag van 2,5 miljoen voor de productie van televisiedrama  een verkapte vorm van subsidie voor VRT en VTM".  Deze financiële ondersteuning wordt betaald langs het Vlaams Audiovisueel Fonds. Volgens de gewijzigde visie zal er alleen nog tussengekomen worden als de dramareeks in een filmversie in de bioscoopzalen komt.  Dan krijg je de discussie wie het eerst uitbrengt, de televisie of de bioscoop.  

VTM is de enige die eigen middelen  op tafel legt ; VRT met Baas Ganzendonk allures, pronkt steeds met geld van de belastingbetaler.  Langs de media-dotatie en met kleine beetjes langs bijvoorbeeld Het Vlaams Audiovisueel Fonds, zoals nu blijkt.

Wij zijn natuurlijk voorstander van een eigen Vlaamse filmproductie, toneel- en televisiedrama.  Wij zijn anderzijds van oordeel dat er te véél subsidies afgedragen worden aan de VRT, ook als Tom Lenaerts (de Pappenheimers)  beweert dat deze instelling de enige is die haar subsidies teruggeeft aan de kijkers.  Als deze boutade waar was, zou Tommeke geen centjes meer krijgen voor zijn Woestijnvisje. 

Een grondige analyse van de subisidiestromen die de Vlaamse Gemeenschap verdeelt, zou een minimaal begin zijn voor een "goed bestuur voor de mensen" en een fatsoenlijke openbare omroep.

Ray
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=QK1MQLI3


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalismein Herentals

Het nieuwe SP-a secretariaat van de regio Zuiderkempen in Herentals was amper - onder grote belangstelling - officieel geopend of enkele dappere verdraagzamen vonden het nodig om in de nacht van zaterdag op zondag het uitstalraam stuk te slaan.
Wij danken deze 'democraten' voor de onbetaalbare reclame die zij voor de SP-a maken.

DRUKFOUT : OPNIEUW

Het nieuwe Vlaams Belang secretariaat van de regio Zuiderkempen in Herentals was amper - onder grote belangstelling - officieel geopend of enkele dappere verdraagzamen vonden het nodig om in de nacht van zaterdag op zondag het uitstalraam stuk te slaan.
Wij danken deze 'democraten' voor de onbetaalbare reclame die zij voor het Vlaams Belang maken.
 
Pieter Huybrechts
Vz regio Zuiderkempen
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia-rechtspraak vraagt erkenning in UK


 

Dr Suhaib Hasan: 'We want to offer sharia law to Britain'

Suhaib Hasan pleit voor erkenning van de persoonsgebonden shariarechtspraak in UK.

We hebben het al verschillende geschreven : er zijn wijken in Londen en andere Engelse steden waar de sharia-rechtbanken recht spreken.  Ze houden zich schuil in moskeeën, scholen, diverse islamitische verenigingen en voor de moslims primeert die rechtspraak boven de Britse.

Voor onze koene voorvechters van de multikul wiens argumenten zich beperken tot "het zal allemaal wel loslopen" en die voor de rest de hatelijke uitspraken van "verzuurde racisten" als wisselgeld gebruiken, voor hen hebben wij een vraag.  Hoe kan je nu in eer en geweten volhouden dat de integratie van de moslims vanzelf zal verlopen, als je aan hand van dit voorbeeld overduidelijk ziet, dat zij gewoon voortdoen met hun eigen tradities en gewoontes ?  De sharia-charel hierboven pleit voor "integratie" in de Britse justitie van de moslimrechtspraak. Op die manier zullen zij met de numerieke toename en aangroei, stelselmatig op alle terreinen van het maatschappelijk gebeuren "hun integratie" introduceren. Hier leest u er meer over. (met dank aan regus Patoff)


Ray


20-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis / Foptis



Met dank aan Wim



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische tip : Blijf thuis !



Omdat u er beter niet heen reist, maken we u een beetje hunkerend met deze foto van Persepolis in Iran.   Als u toch vertrekt,  weet dan dat onze beroemde Buza minister u komt ophalen, na een aantal jaren cel, grot, hut, tent of put als gegijzelde. De Michelin-beoordelingen met * zijn nog niet ter beschikking.



Een andere mogelijkheid is over deze brug wandelen en een indrukwekkende video bekijken over deze stad, helaas in gevaarlijk gebied.

http://www.wereldwonderen.tv/main.aspx?h=Persepolis&ID=101&TaalID=1

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge en Gent




Voor de liefhebbers : we begonnen de dag met een wandeling doorheen Brugge die Scone en Jeanine voegde er een stukje Brel bij.

Via onderstaand bruggetje komt u bij Youtube voor een mooie montage van de twee Vlaamse prachtsteden Brugge en Gent en de meeslepende muziek van de franssprekende en -denkende Vlaming Jacques Brel en zijn Marieke.  Die echt bestaan heeft : het was een mevrouw die in Knokke woonde en inmiddels een mooie leeftijd heeft bereikt.

We zetten dit niet op de blog om iemand boos te maken of controversiële commentaren uit te lokken.

http://youtube.com/watch?v=UxsMIqWUGqs

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomma Jeugdrechter heeft gesproken



Ze verscheen deze week even in beeld op televisie, onze bomma-jeugdrechter die haar laatste  Vlinderpaleisjaartjes  slijt en dan welverdiend van haar rust zal genieten met een meer dan behoorlijk maandcentje.

Ze heeft  een uitspraak geveld de bomma, in het geval van een van de jongeren die behoorde tot het sekstet dat Guido de Moor belaagde, doodmepte en wat een aantal journalisten halsstarrig "het busincident" blijven noemen.

De meerderjarige deelnemer aan de moord kwam er van af met een schandalige voorwaardelijke straf, deze dader werd door bomma jeugdrechter bedacht met 150 uren werkstraf (hout sprokkelen, zoals Tjenne het noemt) en gedurende 15 uren moet hij de filosofische geschriften van Guido de Moor lezen en bestuderen. 

Het was ons niet bekend dat de heer De Moor zijn gedachten en opvattingen neerschreef.  Volgens de abjecte Humo-journalist (nu bij de Morgen) Douglas De Coninck stond er op de boekenplank bij de vermoorde man een serie werken over de Tweede Wereldoorlog, Hitler, en dat soort rechtse propagandaliteratuur.  De abjecte werd op de vingers getikt door de Raad voor Journalistiek maar aan zoiets stoort niemand zich.

Los van het belachelijke van de strafmaatregel voor het jonge tuig (neen, niet jij, Douglas) , vraag ik mij af, aan wie zal verantwoording afgelegd worden van deze studie ?  En wat indien de betrokkene glimlachend niets heeft verricht ? Hoe wereldvreemd is bomma om tot dergelijke uitspraken te komen ?  Heeft dat mens enig vermoeden van wat er omgaat in de geest bij deze verloren jeugd die het leven instapt zoals Tarzan zijn jungle ?

Een prettige zondag toegewenst ; wij trekken naar de cinema.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!