Angeltjes
01-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procureur Liégeois : *Einde van de democratie*

 

 

Het einde van de democratie is misschien wel nabij. De problemen worden onbeheersbaar. Het totaal falende migratiebeleid is maar één uiting daarvan. Dat vinden de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois (foto, tiens, ziet u het ook ?) en advocaat-generaal Piet Van den Bon (geen foto, het is tenslotte geen carnaval, iedereen komt niet in beeld). Liégeois en Van den Bon openden donderdag het gerechtelijk jaar in het Antwerps Arbeidshof.

In de zogenaamde mercuriale, de toespraak bij de opening van het gerechtelijk jaar, hamerden Liégeois en Van den Bon keihard op enkele maatschappelijke trends. “België is het land van melk en honing. Dat is een gevaarlijke realiteit”, speechte Van den Bon. “Er is een groeiend gevoel van straffeloosheid” (…) Hoelang zullen de politiek verantwoordelijken nog dulden dat we afstevenen op een EDE, een end of democracy event”, voegde Liégeois daaraan toe.

Eerlijk gezegd en onder ons gezwegen, Liégeois heeft zijn naam weliswaar niet mee maar hij heeft wel een punt met zijn vaststelling.  Voor de rest kunnen we niet verwachten dat deze dames en heren, van wie het merendeel permanent in buitenaardse sferen vertoeven, de hand in eigen boezem zouden steken.

In Brussel werd er ook gespeecht, dat was pas fun ! Daar kan u hieronder lezen

Ray

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procureur-Generaal Leclercq : Onafhankelijkheidsstrategie is in strijd met de haven van Luik


Het Vlaams Belang wenst procureur-generaal Jean-François Leclercq van het Hof van Cassatie uitbundig te feliciteren met zijn openingsrede van vanochtend.

Niet alleen slaagde de hoge magistraat erin om met een 60 bladzijden tellende tractaat de nieuwe  piraterijwet te torpederen. Daar bovenop wist hij de vijf verdiepingen van het nationaal secretariaat van het Vlaams Belang aan het Madouplein aan het daveren te krijgen van het lachen. Rechterlijke uitspraken van dit kaliber zijn eerder zeldzaam.

In een aanvullend en uitvoerig gedocumenteerd betoog van maar liefst 1,5 bladzijden (58 regels) boorde de man de Vlaamse onafhankelijkheidsstrategie vakkundig de grond in. De hoge magistraat vond namelijk het ultieme argument tegen de ontmanteling van België: de autonome haven van Luik! Deze inlandse haven, de derde grootste in Europa, heeft zich namelijk “gespecialiseerd in moderne en intermodale communicatie”.

De proceur-generaal verwacht dat Vlaanderen slagbomen zal plaatsen op het Albertkanaal (of het kanaal gewoon zal afschaffen) en oordeelt bijgevolg dat Vlaamse onafhankelijkheid enkel mogelijk zal zijn wanneer dit kanaal een soort Waalse corridor wordt door Vlaanderen richting zee. Zodra men Wallonië afsluit van de zee dreigen de voormalige Belgische deelstaten immers te belanden in een conflict zoals de Pacific-oorlog van 1879-1883 tussen Bolivië en Peru!

De weledelgestrenge procureur-generaal acht het “zijn plicht om dat probleem aan de orde te brengen”. “Meer nog, ik dien er op aan te dringen dat allen die in BELGIE  met het vervoer zijn begaan, inzonderheid het vervoer over de zee en over de binnenwateren, worden geraadpleegd.”

In spoedberaad heeft het Vlaams Belang, verpletterd door de luciditeit van de hoge magistraat, zopas beslist akkoord te gaan met diens voorstel, minstens in de vorm van een luchtcorridor. Maar wel op voorwaarde dat de Baraque Michel naar de Noordzee wordt versast, zodat we tijdig kunnen concurreren met de geplande berg voor de kust van Nederland (Het Nieuwsblad, 1 september).

Wij bevelen Coburg aan om aan de hermelijndrager spoedig een medaille toe te kennen voor zijn moed, zelfopoffering, vindingrijkheid en originaliteit. Tevens mag hij verheven worden in de Leopoldsorde voor zijn uitzonderlijke verdienste. Leopold II, notoir voorvechter in de strijd tegen Afrikaanse piraten,  zou geen seconde geaarzeld hebben.

Bart Laeremans                                   Bruno Valkeniers
Senator                                                Voorzitter Vlaams belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*De nieuwe Antwerpenaar* : ten dienste van het regime en van Janssens

 

Vanmorgen was het zover : het tweewekelijkse reclameblad op 60 pagina's van de Stad Antwerpen stak in de brievenbus. Boordevol foto's en artikels van opgewekte, multiculturele Sinjoren en vooral een lijvige kalender van alle feesten die het impresariaat "Nose & Noise" voor ons inricht.

Tussen al deze leuke berichten door ook een serieus artikel : "Is Antwerpen een Londen aan de Schelde ?" met als grote, vette ondertitel "Dit is niet te vergelijken met de rellen in Engeland". Heeft iemand dat ooit beweerd ? De tactiek van dit gratis infoblad ten dienste van de Zot van A en verschijnend op 258.000 exemplaren is duidelijk : een totaal gekke vergelijking maken om dan tot het besluit te komen, hoe tof het hier in 't stad is. Zo kunnen wij het ook, alleen gebeurt het dan niet op uw kosten.

Eerst komt Brice de Ruyver zich zorgen maken over het drugsprobleem. Maar dat is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de federale regering. De cocaïne stroomt door de riolen zoals nergens anders in Europa, maar het wil niet zeggen omdat sommigen op het Schoon Verdiep een neus hebben om een snuivende gebruiker jaloers te maken, dat onze scabinale verantwoordelijken iets te maken hebben met drugs. Oef ! Probleem bestaat, maar het zit en het blijft in de riolen. Wij fuiven verder.

Dan wordt de vraag gesteld aan een professor in de sociologie, u weet wel de leer die uitgevonden werd door linx om alle maffe en criminele gedragingen van enkelingen en groepen hun gang te laten gaan met een schouderklopje van de gesubsidieerde wetenschap.

Vraag : "Is de Seefhoek een probleemwijk ?" Antwoord : "Neen, de Seefhoek is een arme wijk, maar safe, zolang er grote investeringen in onderwijs, werk en hulpverlening gebeurt". Dus : niets dan goed nieuws voor de straathoekwerkers, de VZW'tjes, de theeslurpers en de crimi's : doe voort, de oorspronkelijke Antwerpenaars worden geleidelijk afgevoerd en over enkele jaren is de Seefhoek kandidaat numero uno als eerste shariawijk.

Verder wordt geleuterd door een gesubsidieerde psycholoog over de jeugd die "enkel vertolkt wat dieper in de gemeenschap leeft". Dat ziet er dus beloftevol uit, als je inderdaad dieper ingaat op wat deze mijnheer vertelt.  Maar dat doet de olijke redactie van het gratis krantje niet. Waarom zouden wij ons zorgen maken ?   

Tot slot komt de vervelende Engelse zeveraar Nigel Williams, die elke dag oefeningen doet om zijn Brits accent te behouden, ons geruststellen dat hij met zijn zuster 's avonds in het donker te voet naar huis keert zonder angst.

Wat een doorzichtige lulkoek solfert men de mensen op. Deze week werd vernomen dat de criminaliteit met meer dan 26% toegenomen is de laatste 10 jaar en de sufferds van de stad proberen onze zakken vol te laden dat er niets aan het handje is bij monde van een aantal lieden die leven van de bewieroking van het regime en de rode maffia. We kunnen verder feesten.

Enkele pagina's verder vernemen we iets anders : in het district Merksem is een nieuwe weekend wachtpost voor huisartsen geopend. "Om de veiligheid van de artsen tijdens hun wachtdienst te verhogen, kunnen zij een auto met chauffeur gebruiken."  Hetzelfde geldt voor Antwerpen-Centrum, Deurne en Hoboken.

Dat heb je nu eenmaal met een redactieploeg van 29 lieden die van mekaar niet weten wat zij schrijven. En de hoofdredacteur ? Die zal met vakantie geweest zijn. Fuivend en feestend.

Ray

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/15/917.html#magazine


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. VZW Sjarabang neemt politieke standpunten in. Anti-Vlaamse, natuurlijk + AANPASSING 11.45 u

 

vzw Sjarabang is een vzw die workshops wil aanbieden aan mensen met een verstandelijke beperking. De bedoeling is deze doelgroep aan de buitenwereld te profileren met hun mogelijkheden en niet met hun beperkingen. Inclusie in het reguliere kunstcircuit is het doel.

Vzw Sjarabang heeft vorig weekend op een tentoonstelling de Vlaamse leeuw overplakt op het logo van sponsor Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.Verantwoordelijke Marleen D'Joos deed dat naar eigen zeggen 'omdat bezoekers zich aan die leeuw hadden kunnen storen'.

"Ik heb inderdaad de opdracht gegeven om de leeuw met zwarte plakband te bedekken omdat ik niet wou dat de bezoekers zich aan dat symbool zouden storen", zegt verantwoordelijke van vzw Sjarabang Marleen D'Joos. "De Vlaamse leeuw is officieel geen
politiek symbool, maar wordt door veel Mechelaars aanzien als een symbool van het Vlaams Belang. Ik begrijp dat mijn daad verkeerd was en heb per telefoon ook mijn excuses aangeboden aan het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds. Hun sponsorgeld krijgen ze uiteraard terug. In de toekomst zal ik vermijden dat er nog een Vlaamse leeuw of andere politiek gerelateerde symbolen op onze tentoonstellingen zullen hangen."

Jürgen Constandt, directeur van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, aanvaardt de excuses. "Ik wil geen polemiek starten. Maar ik betreur ten zeerste dat de Vlaamse leeuw wordt door sommigen beschouwd als een negatief
politiek symbool. Ons ziekenfonds is Vlaamsgezind en partijpolitiek neutraal. We hebben leden uit vijf verschillende politieke partijen. Het is jammer dat de vzw Sjarabang, die diversiteit promoot, niet openstaat voor hun eigen Vlaamse identiteit. Ze zouden er net fier op moeten zijn", reageert Constant.

 http://www.sjarabangvzw.be/

Zouden zij ook bang zijn bij Sjarabang van subsidies van de Vlaamse Gemeenschap ?

+ Aanpassing 12.45 u

Hier een filmpje met Marleen D'JOOS van VFG, een socio-culturele VZW die bestaat bij de gratie van de Vlaamse Gemeenschap en Vlaamse toelagen.  Ook Marleen is betaald met Vlaams geld. Kan zij dat verantwoorden ? 

 http://www.youtube.com/watch?v=D_FO3QU2evs


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radeloze Kadafi raadpleegt Astrolijn

 

 

 

(met dank aan Het Vrije Volk)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is allemaal niet waar : al wat je beweert, ben jezelf, racist !

 

Eerst nog even wat bijgepraat over Noorwegen, waar de socialisten de kop in de fjord steken.

Mocht er alsnog een linkse rukker zijn die de schuld bij onverdraagzame autochtonen legt, hier hoort u het allemaal UIT DE MOND VAN MOSLIMS zelf. Australische moslims willen de macht overnemen. Wij doen alsof we het niet begrijpen.  Hier klikken 

En voor moslims is het altijd feest, suikerfeest, verkrachtingsfeest, bommenfeest, kutsnijfeest, homobashfeest, want allemaal koeltoer mijnheer de rechter.

Omdat het seksuele misbruik van kinderen bij Turken een “lange culturele traditie” heeft, werd een Turkse kinderverkrachter in Oostenrijk vrijgesproken. Na Duitsland staat dus nu ook Oostenrijk kinderverkrachtingen in Oriëntaalse migrantenfamilies toe. U gelooft osn niet ? Lees hier dit koeltoerverrijkende bericht :

http://ejbron.wordpress.com/2011/08/31/onrechtrepubliek-oostenrijk-turken-mogen-kinderen-verkrachten/

Stradi 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalproblemen bij Gezondheidszorg

 

De verpleegkundige is op ronde

De jongste tijd zijn er meer klachten ingediend over Nederlandsonkundig personeel in welzijnsvoorzieningen. Dat antwoordde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op een schriftelijke vraag van Marc Demesmaeker (N-VA). De minister onderzoekt of er een formele norm kan worden opgelegd voor de kennis van het Nederlands van het zorgpersoneel in een door de Vlaamse overheid erkend woonzorgcentrum.

Volgens Vandeurzen hoort Nederlandsonkundigheid niet thuis in de Vlaamse zorg- en dienstverlening. "Ik zie de aanwezigheid van Nederlandsonkundig personeel vandaag als een alarmsignaal dat er onvoldoende kwalitatieve zorg verleend wordt", aldus de minister. De ingediende klachten zijn vaak echter te weinig concreet. "Ik kan geen maatregelen nemen als er geen concrete klachten of gegevens bekend zijn bij de overheid."

De problemen hebben volgens de minister onder meer te maken met de tewerkstelling van buitenlands personeel. "Uit onderzoeken door de Zorginspectie blijkt dat voorzieningen in weerwil van de beloften van uitzendbureaus in de praktijk geregeld moeten vaststellen dat deze geen dienstige werkervaring en/of gerichte opleiding hadden genoten, dat de beloofde huisvesting niet voorzien was en de beloofde basiskennis Nederlands ontbrak", aldus Vandeurzen. (belga/tma)

Bron / Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Gij zult niet moorden*

 

Weggeplukt bij onze collega Kartuizer :

De belgische ministers die het bevel gegeven hebben bommen te werpen op de Libische bevolking zouden terecht moeten vervolgd worden wegens moord op onschuldige mensen. Ik herinner mij nog zeer goed de bombardementen tijdens de tweede wereldoorlog in ons landje en de Duitse V. bommen, dat was moord, zoals ook de bombardementen op Dresden moord waren. De bommen die op Libië afgeworpen werden en nog steeds afgeworpen worden zijn eveneens moord. De belgische bevolking zou in opstand moeten komen tegen deze moordpartijen en de verantwoordelijken voor een gerecht moeten dagen. Ik heb steeds gedacht dat het de taak van onze luchtmacht was ons landje tegen vijandelijke invasies te verdedigen, bommen werpen op landen die niet eens met ons in oorlog zijn kan zeker niet de taak van deze luchtmacht zijn!

Kartuizer

http://blog.seniorennet.be/kartuizer/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rassenrellen in Engeland door Filip de Man

 

Op de webstek van Filip de Man kan u een boeiend verslag lezen van het bezoek dat een VB-delegatie (met ondermeer Filip Dewinter, Philippe Claeys en Filip de Man - toen waren de Filips uitgeput) bracht aan Londen. De afvaardiging werd ontvangen door Nick Griffin van de British National Party.

http://www.filipdeman.org/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dit is Oslo

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guang Dong

 

Iets om straks uit te proberen met uw partner ?  Geen partner bij de hand ?  Laat het ons weten, de redactie stuurt een van haar medewerkers (M/V naar keuze). Voor onze lezers : àlles !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook uitkeringsfraude bij onze bovenburen

 

Een familie uit de Gelderse gemeente West Maas en Waal heeft jarenlang rondgereden in dure auto's, die zijn gekocht met ten onrechte verkregen bijstandsuitkeringen. Met de uitkeringsfraude waren vijf gezinsleden sinds 1994 bezig.
 
Auto's
De 52-jarige moeder kreeg sinds 1981 een uiterking als alleenstaande, maar sinds 2007 woont zij weer samen met haar 57-jarige voormalige ex-man. De man kreeg ook een uitkering voor alleenstaanden, terwijl hij vanaf 1994 weer een baan had.

De ouders kochten dure auto's die zij op naam van hun schoondochter lieten zetten. Ook de dochter van het stel en haar man zijn bij de zaak betrokken. De vader stond op hun adres ingeschreven, terwijl hij daar niet woont. Hierdoor ontving de man jarenlang ten onrechte een uitkering.

Uitkeringsfraude
In februari werd bekend dat uitkeringsfraude veel voorkomt onder allochtonen. Zij ontvangen in Nederland een uitkering, terwijl zij in het land van herkomst huizen of grond bezitten. Minister Henk Kamp (VVD, Sociale Zaken) heeft aangegeven hier meer onderzoek naar te doen.

In Nederland worden ook op grote schaal uitkeringen verstrekt aan Nederlanders die bij de gemeenten staan ingeschreven, maar waarvan het woonadres onbekend is. Alleen al in Amsterdam zouden zo'n 30.000 'spookburgers' een uitkering ontvangen.

@ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Pak de Poen show
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Redactie,

Het is crisis! We worden gevraagd (weeral) inspanningen te doen. De tering naar de nering zetten, noemt men dat.
En zie, welk een mooi voorbeeld van zuiniger leven valt er vandaag te lezen ? Ex-open VLD-er Sven Gatz, fractieleider voor de blauwselventen geweest in het parlement, kopstotende voetballer in zijn vrije tijd, die zelf per direct zijn ontslag gaf en zich uit de politiek terugtrok om directeur van een of andere biertent te worden, heeft nog recht op een "uittredingsvergoeding" van 300.000 euri (twaalf mio. oude BEF), waarvan na aftrek voor zijn pensioen en (misschien) een deel voor zijn ex-partij er toch nog 250.000 euri zal overblijven om op zijn "boekske" te parkeren voor later.
En zeggen dat die totentrekkers klagen dat de politiek maar een hondenstiel is met veel patata en patati die veel van hun fysiek eist etc … maar waaruit weer eens duidelijk blijkt dat altijd gezorgd wordt dat er een flinke kluif met veel vlees voorzien is als de hond het moest afbollen.
In dit geval is Svenneke bij de lotto winnaars. Trouwens ook het fragiele Ingske Vervotte gaat na haar vrijwillig vertrek nog 17 maanden "pree" uitbetaald krijgen. En maar klagen en zagen...die praatbarakkers uit de "pak de poen show"
mvg - Senior



31-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen supermoskee naast Kinepolis op Antwerpen-Luchtbal

 

De eigenaar van de voormalige GM-gebouwen aan de Noorderlaan, waar de stad Antwerpen hoopte een 'supermoskee' in onder te brengen, heeft de gesprekken rond een eventuele verkoop aan de stad stopgezet. Dat zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang) en wordt bevestigd door het stadsbestuur.  

De beslissing zou al genomen zijn voor de uitspraken van Antwerps schepen van Sociale Zaken Monica De Coninck (sp.a) dinsdag over het halveren van het aantal moskeeën in de stad, ten voordele van enkele grotere moderne gebouwen. Volgens Dewinter, fractieleider van Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad, is het terugkrabbelen van de eigenaar te wijten aan de protestacties en media-aandacht rond het project van de supermoskee de voorbije maanden. "We hebben daar handtekeningen verzameld, pamfletten uitgedeeld en zijn zelfs op het dak van de gebouwen gekropen om te protesteren tegen de komst van de supermoskee", aldus Dewinter. Het Antwerps stadsbestuur ontkent noch bevestigt dat de heisa rond de supermoskee aan de basis lag van het stopzetten van de onderhandelingen. "De locatie aan de Noorderlaan was in ieder geval slechts een van de mogelijke pistes", zegt Eva De Wolf, woordvoerster van schepen De Coninck. Vlaams Belang juicht in ieder geval het wegvallen van de GM-gebouwen als locatie toe. "Er was sprake van een supermoskee zowel in het zuiden als het noorden van de stad. In het zuiden had de stad sowieso geen opties, nu valt ook de enige mogelijke locatie in het noorden weg", meent Dewinter.

@ Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois ziet een Vlaams Spionnencentrum wel zitten

 

Mocht Bourgeois niet het geluk hebben gekend, dat Bart de Wever tot de N-VA was toegetreden en zich ontpopt had, dankzij de 0000 tot de populaire peer die het gemoed van vele Vlamingen weet te beroeren, dan zou het triest gesteld zijn met het succes van de N-VA.  Bourgeois bezit wel  een inspirerende en charismatische persoonlijkheid maar helaas heeft niemand die tot hiertoe ontdekt.  Hij compenseert dat gebrek door op te treden als een exempel van keurig en fatsoenlijk flamingantisme, de man die halsstarrig de aan gang zijnde invasie weigert te erkennen, want dat zou hem catalogiseren bij de marginalen die zeggen wat vele kiezers denken. Voeg daarbij nog het persoonlijke motto dat "lachen" een blijk van ongepermitteerd en wuft gedrag is, dat tot geestelijke ontsporing leidt en het beeld van de Izegrim uit Izegem is compleet.

Bourgeois, de kleine burger die geen idee heeft van de multiculturele miserie maar die wel met zijn dorpse kleingeestigheid de stedelingen afblaft, die in niet mis te verstane bewoordingen de zandbakgewoontes en criminele feiten uit hun wijken willen bannen. Een hartsgrondige hekel hebben wij aan dit soort fatsoensrakkers die de democratie menen te dienen door vooral hun eigen kortzichtige kerktorenmentaliteit als maatstaf voor de gemeenschap voorop te stellen. Geert Bourgeois is de Wilfried Martens van de N-VA, misschien minder driftig tegenover de vrouwtjes.

Hij voelt er veel voor om een Vlaams Spionnencentrum in het leven te roepen. Weet u waarom ? Omdat de belgische variant van Jozef de Witte, te politiek georiënteerd is : de raad van bestuur van het CGKR is partijpolitiek samengesteld en de N-VA maakt er geen deel van uit. Daarom moet er, wat Bourgeois een neutrale instelling noemt, een Vlaamse variant komen, die niet mag vervolgen. Maar wel controleren en de mensen de daver op het lijf jagen.

Het verhaal doet de ronde bij Seniorennet, dat jaren geleden enkele webbeheerders op het matje zijn geroepen door de Spionnen om bepaalde richtlijnen in ontvangst te nemen. Sedertdien lopen die brave lieden met de daver op het lijf als zij nog maar vermoeden dat er een overtreding zou kunnen begaan worden die het optreden van het CGKR vergt. "Daar ga ik nooit meer heen" is nog steeds de zin die een van de betrokkenen door het hoofd spookt.

Een fatsoens-Spionnencentrum dus, om de Vlaamse burgers op de vingers te tikken die een onvriendelijk woord zeggen over de bezetters. Om de bedrijven te verhinderen een eigen personeelsbeleid te voeren en niet langer de voorkeur te geven aan de beste kandidaten voor een job maar aan de allochtoonste. Dat soort geestdrijverijen vindt frustro Bourgeois heerlijk.

Wij kunnen slechts één ding hopen : dat De Wever die zich destijds  tegen het Spionnencentrum van De Witte heeft gekeerd, zijn patrijgenoot discreet verzoekt te stoppen met zijn waanzin.

Ray

Bron : de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisonderwijs : alweer een experiment dat op niets zal uitdraaien

 

In negen basisscholen met veel kansarmen in Antwerpen, Brussel en Gent komen er vanaf het schooljaar 2012-2013 proefprojecten om de leerlingen beter te begeleiden. Dat kondigt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) aan.

Doel van de proefprojecten is de kansarme kinderen beter voorbereid aan de start van het secundair te brengen. Uit onderzoek blijkt immers dat het verschil in schoolresultaten tussen migranten en autochtone leerlingen nergens groter is dan in Vlaanderen, zo meldt een Corelio-krant.

Vooral in de grote steden botsen kinderen met een andere thuistaal, een andere godsdienst en andere gewoonten op het klassieke, homogeen Vlaamse onderwijs, zo zegt minister Smet.

In de proefprojecten zal geprobeerd worden de les meer te doen vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen. "De eindtermen worden niet aangepast, want deze kinderen moeten hetzelfde kennen als de Vlaamse. Wellicht moeten ze les krijgen in een ander ritme, met meer pedagogische ondersteuning", zegt de minister. De proefprojecten lopen vijf jaar. Er is een miljoen euro voor uitgetrokken.

Tot zover deze bijdrage uit Vandaag.be

Er is slechts één project dat resultaat zal afwerpen : stop de immigratie, schaf al de insluipwetten af, verstreng de toepassing van sociale uitkeringen, keer terug naar het solidariteitsprincipe " Eerst bijdragen om te kunnen meegenieten" en beperk de kinderbijslagen. Het zijn maar enkele ideeën, om te pogen onze wegglijdende beschaving en achteruitboerende gemeenschap terug naar een behoorlijk niveau te tillen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul de Belder : Eerste Prijs Geschiedenis

 

 

 

Op 28 augustus werd Paul de Belder, voorzitter van het IJzerbedevaartcomité geïnterviewd tijdens een 0000-radioprogramma.

Wij kennen deze De Belder niet persoonlijk, maar we waren zwaar onder de indruk van zijn historische kennis, zeker met betrekking tot de Vlaamse Beweging en het onderdeel van de Grote Oorlog. Het is normaal ook voor een man in zijn positie.

Zo leerden we vooreerst dat als er meer volk naar de IJzerwake gaat, dit te maken heeft met de simpele boodschap die daar uitgedragen wordt. Terwijl de IJzerbedevaart veel genuanceerder is en daardoor nauwelijks mensen aanspreekt. Het punt is, de meeste Vlamingen zijn te dom om de ideeën van de Heer De Belder te snappen. Snapt u het niet ?  Dan bent u waarschijnlijk een mestkever of een marginaal. Zo wordt er in de intellectuele kringen van de heer De Belder gedacht over de gewone Vlamingen. 

Bruno de Wever, de belgicistische broer van Bart, zegt al jaren dat de geschiedenis vervalst wordt, wanneer de Vlamingen beweren dat er aan de IJzer enkel Vlamingen de dood werden ingestuurd omdat zij de Franse bevelen niet begrepen.  Er waren ook Walen die enkel hun dialect kenden en het Frans niet verstonden.  Voor De Wever waren er kort gezegd enkel "belgen" aan het IJzerfront en de taalkwestie speelde nauwelijks een rol. Basta.  Paul de Belder voegde nog een zeer eigen en wijze interpretatie toe aan deze stelling : het ging niet enkel om Vlamingen en Walen maar er waren ook militairen van de Duitstalige gemeenschap uit de Oostkantons. Tussen 1914 en 1918 aan het IJzerfront.

De journalist van de 0000 moet begrijpend geknikt hebben (op de radio merk je dat niet) en Paul de Belder begaf zich na deze formidabele vondst naar het spreekgestoelte om de enkele honderden intelligente Vlaamse pelgrims toe te spreken en te onderrichten. Binnenkort verschijnt er hopelijk een boek (of een studie) over de Nieuwe Geschiedenis van de Belgische Beweging aan de IJzer en de Aanhechting van de Oostkantons na de Guldensporenslag. De N-VA zorgt voor de nodige subsidies. En de mestkevers kijken bewonderend maar niet begrijpend toe.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malema veroorzaakt zware rellen in Johannesburg

  

 

Honderden aanhangers van jeugdleider Malema van het ANC zijn in Johannesburg slaags geraakt met de oproerpolitie. Die gebruikte waterkanonnen, lichtgranaten en traangas om de jongeren uiteen te drijven.

De aanhangers van Malema willen demonstreren voor het hoofdkwartier van de partij waar hun leider op een hoorzitting verantwoording aflegt. Hij riep onlangs op tot het omverwerpen van de regering van Botswana. Ook is Malema steeds kritischer over president Zuma, een partijgenoot. Malema wordt ervan beschuldigd dat hij het ANC in diskrediet heeft gebracht en kan uit de partij worden gezet.

Vlak voor de hoorzitting gooiden honderden aanhangers stenen en flessen naar de politie, die daarna hard ingreep. Agenten hebben de omgeving van het ANC-hoofdkwartier in Johannesburg afgezet.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis info over rampen bij De Standaard

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!